login |

The Middle: vége a 7. évadnak

2016. 06. 23. 18:40 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: 2015/16 finálék, kritika,

A The Middle-be való ismételt belekapásommal le is zárult az országos sitcomokhoz való visszatérésem. Úristen, miket néztem végig mostanában…! Bár ha jobban belegondolok, akkor igazából alig párat bánok közülük, az olyanokat, mint a Crowded. A The Middle simán a jobbak közé tartozik. Nem véletlen, hogy winnie-nél is 7 éve nézős.

middlefin1

Szinte minden évben megnéztem belőle pár részt, hogy ki-hol tartott, erre pont egy ilyen szétszórt évadnál ragadok ott újra? Ha nagyra tartanám az írókat, akkor némelyik rész rutinból való elkészítésébe beleláthatnám, hogy a sorozat szintjén is érzékeltetni akarták ahogy a szülők az utolsó otthon lakó gyereküket mennyire elhanyagolják. De persze a The Middle nem ennyire meta.

Ami miatt maradtam, az… hát nem is tudom. Ez a tévés család valahogy működik, még így szétszéledve is. Az idősebb gyerekek az egyetemen érvényesülnek, jó pár pofont kapva az élettől, miközben azért pár leckét tanítanak a szüleiknek is.

middlefin2

Mindeközben a legkisebb is felnő lassanként, és vele nagyon eltalálták ezt a “harmadik gyereknél már nincs annyi újdonság”-hangulatot, ami átszőtte az évadot, még akkor is, ha valójában Brick nem mindennapi gyerek. Legalábbis sorozatbeli poénforrásként működik ez a felvetés.

middlefin3

Nyilván a The Middle is inkább csak a mosolygós komédiák közé tartozik, de ha valaki megkedvelte a karaktereket az menthetetlenül marad, és nem idén szeretett ki belőle, még akkor sem, ha pár rosszabb rész akadt ezúttal. Részemről legalább 6/10 volt az évad, de ha siralmas lesz az őszi sitcom felhozatal, akkor simán visszatérek majd a 8. szezonra.

3 hozzászólás Ne habozz!

galocza - 2016. 06. 23. 19:04

brick! brick! BRICK!!!

sohajda90 - 2016. 06. 23. 20:01

Teljesen egyet értek a kritikával, nem a hangosan nevezős fajta sitcom, de nagyon szerezhető, telke jól eltalált karakterekkel és feel good momentekkel. Hét évad után is kiegyenlített magas színvonalat hoz hétről-hétre, egy-két gyengén részről eltekintve. Remélem nem fogja nagyon megviselni ősszel, hogy kikerül az ABC szerdai sitcom blokkjából, kár lenne érette, ha hamarabb érné utol a kaszás, mint mondjuk a Modern Family-t, vagy a Blackish-t.

Deny - 2016. 06. 23. 20:15

Most darálom a Scrubsot, és basszus, szegény Janitor jól megöregedett a kép alapján.

A Middle nekem nem jött be, de mindig szurkoltam neki, hogy minél tovább maradjon képernyőn. Jó látni, hogy valaminek ilyen stabil a nézőtábora. :) Szerintem nem lesz gond a keddre költözéssel sem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz