login |

Pretty Little Liars: kezdett a 7. évad – írta Tomi

2016. 06. 24. 14:50 - Írta: vendegblogger

5 hozzászólás | kategória: kritika,

Avagy a Válaszok Évadja?

Érdekes ez a készítő megnevezés, mert aki 6 éve nézi a PLL-t, az már nem tud hinni ennek, hiszen már többször hallhattuk. De mivel jó esély van rá, hogy ez lesz az utolsó szezon is egyben (az általunk ismert Pretty Little Liars legalábbis biztos, hogy befejeződik), talán most tényleg beigazolódik.

pll-s7-8

De térjünk is rá magára a részre, ami nem is tudom, hogy mennyire minősült évadnyitónak. Persze, voltak benne olyan események, amelyek felvezették a következő részek fő szálait, de az egész nagyon vékony volt.

Ez nyilvánvalóan annak is köszönhető, hogy a junkie egy idő után kezd immúnissá válni a véletlenszerű csavarokra, amikkel dolgoznak a készítők, 6 évad után pedig főleg nehéz meglepetés okozniuk.

pll-s7-5

A tovább mögött spoilerekkel folytatom. A rész eleje remek példa a fentiekre: a három lány (Spencer, Emily és Aria) az erdőben egy gödröt ás, sír és sejtelmesen utalgat („Hogy engedhették, hogy ez történjen?” „Szegény Hanna…” „Nem tudom, hogy tudok ezzel együtt élni…”) de persze nem mondják ki konkrétan, hogy mi a helyzet. A készítők pedig naivan arra számítanak, hogy mi majd azt gondoljuk, hogy Hanna sírját ássák.

pll-s7-10

Ezt követően vissza is ugrottunk 4 napot az időben, hogy némi huzavona után (ki az a nő, aki nagyon hasonlít Mrs. D-re? csak nem szellem?) Toby őrmester kikérdezze az illetőt – elég vicces volt, ahogy simán, civilben bement a rendőrségre, és a jelvény lengetése után már faggathatta is. A megoldás: ő Mary Drake, Mrs. D ikertestvére (mintha eddig nem tudtuk volna…).

Ekkor jön Az SMS: Hannáért szól a harang. Mindenki rohan a templomba, ahol Hanna lóg, felakasztva. Mutatják az arcát is, tényleg ő az, vajon mi lesz most?!

pll-s7-9

Nos… semmi. Nyilván tudtuk, hogy nem fogják megölni, de ahogy ezt tálalták elég fura és…, nem tudom, gagyi volt. Ezúttal Hanna maszkja került fel egy babára, mi meg bosszankodhattunk, hogy megint felültettek mindenkit. Még akkor is, ha örültünk neki, hogy nem nyírták ki.

Persze a veszély nem múlt el, hiszen az ÜberÜberÜberA a babán keresztül üzen a csapatnak, hogy 24 órájuk van bemutatni neki Charlotte igazi gyilkosát – különben Hannának valóban annyi lesz. Meg is kezdődik az agyalás, miközben nem is nagyon értjük miképp váltogathatják ilyen sűrűn a lehetséges gyanúsítottakat. Ezra, Aria, Sara, Mona, most meg Ali? Kihagytam valakit?  Ja, igen. Aria apját is gyanúba keverték másfél rész erejéig.

pll-s7-1

Látjuk Hannát raboskodni, megindul a nyomozás, én meg bármennyire is próbáltam megérteni, hogy mi Elliot igazi indoka az Ali-vel való bánásmódjára, miért hiteti el vele, hogy megőrült, nem jöttem rá, pedig ez a szál kifejezetten érdekel. Talán Sasha Pieterse is meg tudja mutatni, mit tud ebben az őrült szerepben is.

Persze a bizonyíték keresése, illetve a Mary Drake utáni nyomozás közben jut idő a kihagyhatatlan romantikázásra, és itt álljunk meg, mert fel kell tennem a költői kérdést, hogy minek ennyire erőltetni ezeket a szerelmespárokat? Nekem speciel kifejezetten felüdülés volt a lányokat új párjuk mellett látni a 6. évad téli epizódjaiban, most pedig ismét csak az arcunkba tolják a régi felállást…

pll-s7-2

Azért pozitívumok is akadtak a részben, például Hanna álomjelenete volt. Oké, lehet, hogy giccses volt, ahogy Spencerrel beszélgetett, de nagyon jól sikerült, és megerősítette bennem azt, hogy már régen nem amiatt nézem a sorozatot, hogy kiderüljön az aktuális zaklató személye, hanem az emberi és baráti kapcsolatok miatt, amikkel javarészt nagyon szépen bánnak a készítők.

– Will you stay with me?
– Always.

Összességében a fő gyilkos és Über A felfedésében szinte semmit nem haladtunk előre – Ali-re sikerült „rábizonyítani” annyival, hogy félig kábult állapotban, amikor Emily beszélt neki Charlotte haláláról, akkor felnézett és Isten bocsánatát kérte. (Plusz Emily megtalálta a pulcsit, amit elvileg viselt azon az estén, amikor Charlotte meghalt. Éljen. Mintha A nem tehette volna oda… Ezredjére lerágjuk ugyanazt a csontot.)

pll-s7-7

Csattanóként Hannának valahogy sikerült megszöknie a fogságból, és szembetalálta magát az éppen arra autózó Mary Drake-kel. Ennek a folytatására mindenképp kíváncsi leszek, miképp arra is, hogy mi lesz most, hogy Elliot tovább “mérgezte” Ali-t.

Szokás szerint ment bőven a kavarás. A készítők belekaptak ebbe is, abba is, de igazán kíváncsivá csak az ásós jelenettel és az őrült Ali-szállal tettek, illetve Mary Drake háttérsztorija is érdekes lehet. De mindettől független ez már rég nem az a Pretty Little Liars, ami néhány évvel ezelőtt volt. Talán 4-5/10-et érdemel az évadnyitó. Talán.

5 hozzászólás Ne habozz!

Lizy - 2016. 06. 24. 15:36

Egyetértek a leírtakkal. Jobb kezdést vártam ha már utolsó évadról van szó.. Mikor Hannát megtalálták a templomban és el akarták hitetni, hogy meghalt az kimondottan gáz volt.. van olyan aki egy másodperc erejéig elhitte? :DD Mondjuk a 6A fináléjában mikor Ali tanít és berohannak hozzá a csajok az még nem volt szóval ha valaki megijedt elég csak arra a jelentre gondolni és tudni való, hogy itt bizony nem Hanna hal meg. Wren behozatalára továbbra is várok.
Már csak becsületből nézem a sorozatot meg nyilván érdekel mit hoznak ki belőle.. de reménykedésem még fenn áll, hogy a végére jobb lesz.

nino - 2016. 06. 24. 15:52

Ez a sorozat sose volt jó.. én mondjuk a 2. évad végén kiszálltam. De azóta is olyanokat lehet olvasni róla hogy az ember előtt nem rajzolódik ki más mint egy össze vissza kapkodó katyvasz ami erőltetett nevetséges és gagyi.

moony - 2016. 06. 24. 22:45

hát kinek mi. nekem a reboot óta kifejezetten tetszik amerre tart a sorozat, megint ott tartok, hogy várom a részeket. Ezriáékat meg kifejezetten hiányoltam már.

Esztus - 2016. 06. 26. 11:54

Az egyetlen emlitesre méltó az Alison elhízása volt! Pár éve még cikizte Hájas Hannaht:-D

szissz - 2016. 07. 03. 18:40

engem már jópár évada idegesít Hannah… azok a mogorva, dühös arckifejezései… nem értem, hogy lehet ő az egyik (ha nem az első) legkedveltebb karakter. Mindig duzzog, kiakad, depizik, alig van mosoly az arcán.
A történetet inkább hagyjuk, megszokásból nézem én is, mint sokan mások, az első évad érdekes volt, de mióta minden 6 rész után kiderül, hogy van egy újabb “A”, aki mindig agyafúrtabb és gonoszabb az előzőeknél… hát kösz!
Meg aztán a sok nyavalyás párkapcsolati szenvedések… miért kellett nekik új pasikat kreálni, ha úgyis mindegyik a réginél köt ki újra. Egyedül Aria-Ezra szálat érzem erősnek, stabil, megalapozott érzelmekkel, a többi röhej.
A kritikát azonban köszönjük! :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz