login |

7 hozzászólás Ne habozz!

Ripazha - 2016. 06. 25. 14:33

Ömm ha az itthonaikat kevesled akkor az azért lehet, mert csak 6 rész feliratja van, és nem mindenki ért perfect angolul, én péládul rohadt szivesen nekikezdenék, de annyira nem jó az angolom hogy felirat nélkül merészkedjek neki. Most persze lehet jönni az angol nehézlovasságnak, hogy én mekkora egy tróger vagyok… de gondoltam megsúgom hogy itthon ez lehet a problematika… a kintieket passzolom, azt nem tudom megítélni, hisz nem láttam meg ilyenek… :)

winnie - 2016. 06. 25. 14:53

Ripazha: szerintem egyrészt ezzel nem mondasz sok újdonságot neki, másrészt egy vagon olyan sorozat van, amihez nincs felirat, és nagyon sokan nézik őket. és a powers-t azokhoz képest is kevesen nézik.

meg aztán, a feliratos kérdésen, aki sorozatrajongó, idővel túl fog lépni. nálunk, az olvasók között (ami nem fed le nyilván minden nézőt, általánosságban mások az arányok) 25% minden mankó nélkül, 25% pedig angol felirattal tud sorozatot nézni, és néz is sorozatot. minden második ember pedig magyar felirattal. ezen a szinten tehát nincs nagy szakadék, és a fenti, túllépős mondattal arra célzok, hogy aki akar, az megtanul angolul, hogy ne korlátozza magát, illetve a sorozatnézési preferenciáit. a neten eleve nem nehéz mindenfélét beszerezni, a sorozatnézés eleve a legjobb ingyenes nyelvtanulás egy junkie-nak (én, mint írtam egy korábbi posztban, abszolút így tanultam meg alapközép szintről felsőre).

ki is rakok egy új szavazást, és ezt a témát.

energy - 2016. 06. 25. 14:57

Nekem az első évad nem tetszett, a végét meg olcsónak éreztem / utáltam. Én angolul nézem a sorozatokat, de ez nem érdekel.

Claire8310 - 2016. 06. 25. 15:34

Én nézem, hetente, angulul, kifejezetten jobb szerintem a 2. évad mint az elso volt, bár nekem az is bejött. Csak nem irok a kibeszelőbe, mert senki se ír, gondoltam nem írogatok magamnak. Mindenestre már a képregényt is megrendeltem, ez az évad győzött meg. Igen igen az effektek továbbra is gagyik, es némely párbeszéd olyan amilyen… De van valami bája, Sharlto Copley Walkerjét meg imádom. Szoval 1 heti néző az van. :)

winnie - 2016. 06. 26. 06:34

Claire8310: nem is annyira a kibeszélőre gondoltunk (abba nagyon sokszor nem ír senki), látni másfele is, hogy meglepő módon mekkora az érdektelenség.

Ripazha - 2016. 06. 26. 11:53

winnie:
Eddig akárhányszor ez, feljött többen “ugrottak” a téma torkának, hogy mégis hogy képzelem… Ez csak egy védelmi mechanizmus a részemről, de úgylátszik javítanom kell a technikámon…
Nem erről beszéltem, arról, hogy a felirat hiánya elriaszt sokakat nézéstől… mert nincs végig felirat, eredetivel nem tudja követni, mert ad1: az angol felirat időzítés nem jó, hiába jót szed le(személyes tapasztalat… egyszerűen nem volt elég időt fenn a felirat, hogy érkezzem elolvasni mit is hadobált) ad 2: nem ért annyira angolul; ad3: feliratszűz; ad4 bármi
S mint magad mondtad a fele érti az angolt, az eltudja kezdeni, ezt nem vitatom, de nem ez ecseteltem… hanem hogy ott a másik fele aki vagy nem tudja mert nincs feliratja, vagy pedig nem is néz feliratosan semmit, így ismételten van olyan aki nem tud belekezdeni…
Ehh és pont az angol tanulóst akartam elkerülni, de csak fel van hozva… Szó sincs arról, hogy nem akar az ember megtanulni, egy mondat alapján ne próbálj megitélni, nehéz lesz :)Másokat, meg franc tudja mi motivál… lehet ő franciát tanul, vagy spanyolt, oroszt, ukránt, japánt(talán nem a legjobb példa, mert sok szlengesítés van, csak a lényeget akarom demonstrálni:) és nem angolt, akkor szegényt is szapuljuk, hogy már rég meglehetett tanulni angolul csak akarni kell… :)
S azzal, hogy jó nyelvtanulási lehetőség, ezzel végre nem vellenkezem, ezt magamon is észre vettem, de azért a szavaidban a lekezelőséget is. Uff én beszéltem :)

Mézi - 2016. 06. 26. 21:52

Én már nagyon nézném a 2. évadot, de hát egyszerűen nincs fent sehol sem normális minőségben. Nem csodálom hogy nincs nagy nézőtábora ha jóformán még a lehetőség sincs meg hogy nézzük. Az első évaddal is ilyen kínlódás volt, azzal sem lehetett a playstation-ös vetítésekkel ‘egyidejűleg’ haladni mint egy kábelen futóval.

Magával a sorozattal nincs bajom, sőt szerintem sokat javult az első évad végére ahogy a sztorija is kezdett beindulni, Walker szálát/háttér történetét nagyon izgalmasnak találtam. A silány effektjein javíthatnának azért és ha a képregény sztoriját követik akkor a történet is rendben lesz gondolom.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz