login |

Az új Star Trek-sorozatról

2016. 06. 26. 21:02 - Írta: winnie

13 hozzászólás | kategória: hírek, ,

Eddig is voltak infók Star Trek-téren pár író, illetve executive producer csatlakozásáról, és hogy ősszel kezdődik a forgatás Toronto-ban (márciusig tart), de a most a Collider elkapta egy interjúra Bryan Fuller-t, az új Star Trek-sorozat (még mindig nincs címe) készítőjét, így abszolút hiteles forrásból tájékozódhatunk.

Star Trek-logo

Fuller például cáfolt pár pletykát arról, hogy mely sorozat, illetve film előtt és után játszódik az új Star Trek-széria, illetve az antológiás formátumot sem erősítette meg, de mindezt úgy tette, hogy célzott arra, hogy az értesülések egy része azért igaz – kérdés, melyik részük? (A filmekkel nem lesz semmilyen kapcsolatban sem a sorozat.)

Az viszont biztos, hogy a januárban a CBS All Access-en induló Star Trek esetében 13 részes lesz a szezon, átívelő lesz a sztori, ki fogják használni, hogy stream-en nincsenek országos csatornákra vonatkozó megkötések (nem fognak nagyon káromkodni, de grafikusabb lesz a megvalósítás), most tart a casting (a legtöbb karakter színvak és nemvak szerep (tehát bőrszínre és nemre való tekintet nélkül castingolnak, a legjobb színészt keresik)), sőt, nemsokára nekiállnak a díszletek felhúzásának.

A részek kapcsán: rá lehet majd jönni, hogy a részek mely korábbi Star Trek-epizódok DNS-ét tartalmazzák, és játékidejük rugalmas lesz, és ami a legfontosabb: a történetmesélés is másféle lesz, mint eddig. Hogy ez mit fed, nem tudni, de a szerializált jellegnek köszönhetően mélyebben bele tudnak menni bizonyos témákba.

Az új Star Trek-sorozat házi rendezője Vincenzo Natali lesz egyébként, akinek elég jó a filmes előélete (a Cube, Cypher és Nothing nagy kedvenceim, emellett pedig a Splice és a Hunter volt saját filmje), mostanság viszont egyre többet tévézik: idén rendezett már Wayward Pines-t, tavaly The Strain-t, Ascension-t, Orphan Black-et és Hemlock Grove-t, no meg persze pár Hannibal-epizódot.

13 hozzászólás Ne habozz!

m76 - 2016. 06. 26. 22:10

Ez a színvak nemvak dolog elég fura. Hogy lehet jól megírni egy karaktert úgy, hogy még a neme sem eldöntött?

repa - 2016. 06. 26. 22:31

Most akkod két Star Trek sorozat is lesz?

Benjy - 2016. 06. 26. 22:32

Eddig még nem láttam egyik Start Trek szériát sem, de ezt már csak Fuller miatt tuti csekkolni fogom.

Szkifi - 2016. 06. 26. 22:51

Esetleg a rajongói sorozatok körüli pusztításról lesz szó?
Több ilyen sorozat is már sok éve fut, akár ST sorozatos színészekkel is, a Continues megvalósítása is példás. Csakhogy ugye kijött az új rajongói filmekre vonatkozó direktíva múlt héten a CBS/Paramounttól és a Renegades is megszűnt ST sorozat lenni, a többieknél is elég kilátástalan a helyzet.

winnie - 2016. 06. 26. 22:55

m76: megírod, és utána tudod módosítani, hozzá igazítani. a casting során (amikor igazából még csak karakterleírás van) nem kell kész szkriptet olvasniuk, elég slide-okat, karakterspecifikus párbeszédeket, amik nem feltétlenül nemspecifikusak.

winnie - 2016. 06. 26. 22:56

Szkifi: ha kapunk róla írást. olykor írok reggeli hírekben, de nem ásom bele magamat komolyabban a témába.

Hkim - 2016. 06. 26. 23:18

Benjy: akkor talán érdekelhet, hogy a ST Voyagernek egyik állandó írója volt Fuller a 4. évadtól. A DS9-be is írt pár részt.

winnie - 2016. 06. 26. 23:23

hkim: bár az st lehetőséget adott az írói kreativitásra, de az azért nem mindegy, hogy valaki csak író, és más hangját kell visszaadni a szkriptekben, amit sokszor átírnak, vagy showrunner, és ő álmodja meg a sorozatot, mások próbálnak az ő hangján írni – és ő írja át a szkripteket. gondolom, neki az utóbbi vonzóbb.

heidfeld - 2016. 06. 27. 01:30

Nagyon bízom benne, hogy mernek merészek lenni. Egy jó sci-fi sorozat úgy kéne, mint egy falat kenyér..

AdamBan - 2016. 06. 27. 07:14

Nagyon remélem, hogy nem antológia lesz. Ha jól olvasom ezt erősítették meg.

Peter_Wiggin - 2016. 06. 27. 09:00

“(A filmekkel nem lesz semmilyen kapcsolatban sem a sorozat.)” – OK, most került fel a kötelező-listámra:-).

Fuller nekem se pro, se kontra, ami igazán fontos lesz, hogy ne köpjön szemen majd 50 évnyi canon-t és kontinuitást, ha ezt hozza, nekem már jó lesz:-)

NocadLee - 2016. 06. 27. 09:39
fv - 2016. 06. 27. 13:52

Vincenzo Natali és Bryan Fuller is kedvenc. Remélem, lesz humor is a sorozatban, mert Fuller szerintem abban igazán erős.

Natali filmjének a címe pedig helyesen “Haunter”. :-)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz