login |

Pilot-mustra: The Night Of – 1×01

2016. 06. 27. 20:08 - Írta: winnie

77 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

The truth can go to hell because it doesn’t help you

Szép hosszú története van az HBO új drámájának, amit annak ellenére, hogy egy gyilkosságról szól, nem neveznék kriminek, de talán még bűnügyi sorozatnak sem. A The Night Of a 2008-as angol Criminal Justice feldolgozása, aminek a pilotja négy éve még James Gandolfini-vel készült, ezt előbb passzolták, majd berendelték, később a színész halála miatt Robert De Niro-val tervezték újra, és végül John Turturro-val forgatták le.

A tévében csak júliusban bemutatásra kerülő sorozatnak azonban nem feltétlenül Turturro a főszereplője, főleg, hogy a pilotnak csak a legvégén tűnik fel. A sorozat központi figurája ugyanis egy egyetemista srác, aki egy gyilkosság fő gyanúsítottja lesz, és az ő útját követhetjük végig az igazságszolgáltatás sokszor egyáltalán nem igazságosnak ható labirintusán keresztül.

THE NIGHT OF – 1×01 – 7,5/10

The Night Of - 1x01-05

A pilot első 25 perce engem abszolút berántott, és onnantól már nem is eresztett a 75 perces nyitórész. Pedig mindössze csak annyi történik benne, hogy végig követjük egy bizonyos Naz egy napját az iskolától egy betervezett esti buliig, ahova azonban nem jut el, mert egy fura lány ül be a taxijába azzal, hogy a tengerpartra akar menni – mindezt New York City-ben. Éjszakai autózás ON.

Ez a hipnotikus, némiképp romantikus és abszolút melankolikus kezdés remek alapozást ad a sorozatnak, hogy aztán beüssön a krach és a főhős egy halott mellett találja magát. Persze pánikolni kezd, aminek köszönhetően a létező összes hibát elkövetve magára tereli a gyanút és elkapatja magát a rendőrséggel. És az igazi történet ezzel kezdődik meg, akkor, amikor egy lepukkant, ekcémás lába miatt szandált viselő ügyvéd random elvállalja az ügyét.

The Night Of - 1x01-06

A The Night Of első, de még második pillantásra sem “ki tette?”-krimi. Nyomozást alig látunk benne két rész alatt (naná, a főnyomozó Naz-ra van rácuppanva), az áldozat körülményeit minimálisan ismerjük, a középpontban mindvégig a gyanúsított van (aki lehet, hogy bűnös, de nem lényeg) és a Gépezet, az igazságszolgáltatásé. A srác minden lépését követhetjük, ahogy a letartóztatástól eljut a kihallgatásig, bírósági meghallgatásig, stb.

Persze idővel tágul a világ, hiszen annak ellenére, hogy a pilotban szinte mindig Naz-zal mozog a kamera, később az ügyvédet (és kicsit a fiú családját) is elkezdjük megismerni, s gondolom a gumicsontján lovagló, tök rendesnek látszó, behízelgő, de egyébként kíméletlen hatékonyságra törekvő nyomozóra is sor kerül.

The Night Of - 1x01-07

Mondanom sem kell, hogy a pilot, akárcsak a folytatás nagyon lassú folyású, súlyosan hömpölygő, amit szerencsére a nagyon karakteres fényképezés (Robert Elswit – Nightcrawler, Inherent Vice) és rendezés ellensúlyoz. Itt nincs kapkodás, Steve Zaillian szívesen elidőz a részleteken, s bár a téma adja a kliséket (csúnya rendőrök, mogorva sittesek, szenvedés, csömör), valahogy még abból is jól jön ki, ahogy hozzájuk nyúl. Bár elismerem, olykor öncélú, amit csinál.

– I wanna tell you the truth.
– No, no, no, really. I don’t wanna be stuck to the truth. Not until I… have to be.
– But you need to know what happened.
– I need… to be flexible.

Az igazság nyilvánvalóan másodlagos, mind a nyomozó, mind az ügyvéd le akarja tudni a feladatát (lehetőleg sikerrel) – bevarrni, illetve tisztázni a gyanúsítottat, és való igaz, hogy az igazság csak bonyolítja a dolgokat – már rég megtanulták mindketten, hogy ahhoz csak akkor forduljanak, ha minden kötél szakad. (És persze még véletlenül sem jófiú az egyik, rosszfiú a másik, csupán jómunkásemberek, nem többek.)

The Night Of - 1x01-02

Annak ellenére, hogy az ügyvéd figurája különcsége miatt valahol vicces, maga a sorozat abszolút nem az. Nyomasztó a főhős tehetetlensége (nem lehet nem együttérezni vele), a helyzet, amibe kényszerül, az őt körülvevő körülmények, a maximálisan komor hangulatra a színtelen fényképezés (a pilot zöme eleve éjszaka játszódik), valamint a zajokat előtérbe helyező hangkeverés is ráerősít.

A kérdés csak az, hogy több lesz-e a The Night Of, mint mondjuk a Law & Order: SVU, mely évadonként 22-24 részben mutatja be az igazságszolgáltatási gépezet működését. Mert csak a stílus, csak a külsőségek nem fognak kihagyhatatlanná tenni egy sorozatot, ahhoz idővel vagy izgalmas karakterek kellenek (amihez meg kell ismerni őket), vagy egy elgondolkodtató és érdekes bűntény, ami dettó nincs (még) meg.

The Night Of - 1x01-01

Az HBO megint egy nagyon karakteres sorozatot hozott el, ami nem lesz akkora közönségkedvenc, mint a True Detective, és az átívelős nyomozós sztorikért rajongóknak sem feltétlenül merném nyugodt szívvel ajánlani, viszont annak igen, aki kíváncsi egy hosszú regényre, vagy egy 8 órás filmre (epizodikusság nulla, eddig), amiben a színészek remekül hozzák a karaktereiket.

The Night Of - 1x01-04

A sorozat első részét az HBO elérhetővé tette magyar felirattal az HBO GO-n regisztráció nélkül, mindenki számára, a folytatást pedig ugyancsak az HBO jóvoltából láthattuk.

77 hozzászólás Ne habozz!

Lemoni - 2016. 06. 27. 20:42

Nálam pont fordítva kezdett, az első 25 percben csodálkoztam magamon, miért nézem még mindig, aztán amikor elkapták a srácot, onnantól rántott be a történet. Ezt a naturalisztikus, komótos stílust és belelátást a rendőrségi munka mocskába a Wire-nél is nagyon szerettem, hangulatban is inkább ehhez tudnám kötni. De mindegy is, a lényeg, hogy egy újabb kemény, erős sorozat, amit nem lesz könnyű emészteni, de már ennyiből láthatóan is nagyon alapos és jól felépített munka. 8/10

winnie - 2016. 06. 27. 21:01

valahogy az éjszakai autókázás, az, hogy tudtam, hogy történni fog valami, de nem tudtam, hogy mi, vitt magával – a pilot után persze azonnal megnéztem, hogy mi minden történt, akkor már jobban lerakódtak bennem a dolgok. (persze sokszor az is számít, hogy nem látom az előzetest, így sötétben tapogatózok – nem tudom, hogy ez jelenthet-e valamit.)

Lemoni - 2016. 06. 27. 21:54

Én sem néztem az előzetest, nem tudtam, mire fog kifutni a dolog, de a nyápic fiú és a fura csaj nem tűnt túl érdekes karakternek. Aztán amikor a körülmények bekerítették a szerencsétlen fiút és ahogy próbált kivergődni, mint egy pókhálóba ragadt légy és a félelemtől bénán átalakult biorobottá, akkortól lett érdekes. Nem az érdekel, ő tette vagy sem, hanem az, hogyan alakul az eddig nem túl acélos személyisége a megpróbáltatások alatt.

hbal - 2016. 06. 28. 01:36

Végig lekötött, feszült pilot volt, eddig jó színészi játékkal, operatőri munka is jó, rendezés szintén. Maradok. A 7,5 / 10 tökéletesen tükrözi a részt szerintem is. :D

Rezsidémon - 2016. 06. 28. 07:38

Nem akarok a “bezzeg az eredeti jobb vót” kommentelő lenne, de az eredeti BBC-s Criminal Justice bezzeg jobb volt, pedig abban láthatóan kisebb volt a production value.
Vagy csak azt láttam először és nem tudok elvonatkoztatni. Egy hónap múlva azért kíváncsi leszek annak a véleményére, aki ezután nézi meg a 2008-ast.
A nyomozó nekem eddig miscast, de majd a

SPOILER SPOILER SPOILER

bölcs öreg sittes karaktert játszó színészre lesz érdemes figyelni. A BBC-s verzióban Pete “eternal supporting cast” Postlewaite alakítása igazi hattyúdal volt, majd belekönnyeztem.

winnie - 2016. 06. 28. 10:31

Rezsidémon: nekem a nyomozó jött be pedig a legjobban:) de lehet itt miscastet említeni? mármint arra célzok, hogy megpróbálják megcsinálni a saját verziójukat, így tippre saját nyomozót is akartak, ha erre céloztál.

legalábbis abból indulok ki, hogy szerintem nagyon érdekes, hogy ügyvédnek 3 ennyire másféle színészre alakították a forgatókönyvet, szóval őt is elég rugalmasan kezelték.

Rezsidémon - 2016. 06. 28. 13:50

winnie: A nyomozó karakterében szerintem egyértelműen az angol verziót próbálják visszaadni, csak nem olyan jól. Persze a két ország rendőrsége és egész belügyi rendészeti koncepciója ég és föld, így aztán nem csoda, hogy idegennek érzem a figurát Amerikától.
Ahogy John Turturro is a Criminal Justice-beli megfelelőjét hozza 100%-ig (legalább is eddig). Meglepő, hogy eredetileg De Niro-val meg Gandolfini-vel terveztek, ha egyszer ennyire az eredeti formulát követik. Amúgy Turturro sokkal jobb, de hát ő Turtorro…

Balazs - 2016. 06. 28. 15:09

az a néger fickó az elején mikor mentek be a házba a csajjal nagyon gyanús nekem….

Néma Harcsa - 2016. 06. 29. 18:57

Én sem tudtam szinte semmit róla a korábbi szereposztási terveken kívül. Érdekesen indult, aztán a gyilkosságtól kezdve kifejezetten meggyőző lett hangulatilag és tartalmilag is. Várom a folytatást, meglehetősen nekem való az ún. minőségi HBO-cuccok közül. Nálam 8 pontra is jó a 10-ből.

MendaxDurden - 2016. 07. 04. 00:34

Nem vagyunk egyformák, de ez nem is baj. Én végig azt kérdeztem magamtól, hogy miért nézem még a pilotot. Egy rész alapján nem hozok ítéletet, de ha a 2. epizód is ilyen lesz, akkor én kaszálom. Nem várom el, hogy folyamatosan pörögjön a cselekmény, de valami aprócska ‘turbót’ rakhattak volna bele. Elég nagy rizikót vállaltak a készítők, hogy egy ilyen első részt adtak ki a kezük alól. De a 2. rész után minden kiderül.

winnie - 2016. 07. 04. 05:01

MendaxDurden: a második rész is ilyen, sőt, még ilyenebb. és ezért még jobb:)

ez olyan sorozat, ami nem pörögni akar, hanem elidőzni dolgokon, épp abban van a hatása, hogy bizonyos részletekre sokkal jobban odafigyel.

Rezsidémon - 2016. 07. 04. 12:03

De hol van az a második rész?

Sawyer - 2016. 07. 04. 20:56

A főcím és az itt látott plakátok alapján azt hittem, hogy valami alvilági, True Detective-hangulatú komor dráma lesz, de nem. Tom Denem Voldemort.

Az első 10 perc tetszett, aztán mikor jött a csaj a langyi stílusával, na az nagyon, de nagyon nem, majdnem ki is nyomtam. Mostanában nagyon divatba jött ez a kamukémia, hogy a (szerencsétlen) főszereplő találkozik egy szép, de irdatlanul elvont csajjal, aki magasról tojik a világra és drogozik, jelen esetben ez itt nagyun unalmas és erőltetett volt számomra.

Azzal tisztában voltam a sok kamerás kép és kiemelt statiszták miatt, hogy ők még tanúként visszakacsintanak valami miatt később, mikor pedig a csaj megmurdelt, na az nagyon bejött. Onnantól tényleg egy minőségi feszültséggel teli drámát kaptunk, noha még lehetne fokozni a hangulatot, a rendőrök például szerintem elég furán viselkedtek, a helyzet ellenére is olyan hiteltelennek tűntek.

Mindezek ellenére nem rossz sorozat, egy 7,5-öt én is adnék rá, és mindenképp megnézem a másodikat.

imarcello - 2016. 07. 06. 11:03

de tényleg hol van a 2. rész? imdb-n sincs még csak dátum se :/

winnie - 2016. 07. 06. 12:43

imarcello: linkelem, hogy a premier 07.11-én lesz, ergó a második rész 07.18-án jön. (mint írom a végén, a sajtó számára elérhetőek a további részek, de ezek még nincsenek kint.)

imarcello - 2016. 07. 06. 14:02

aha, jó így már egyáltalán nem értem.. US air date 24th june volt (ezt nyílván már láttam pedig nem amerikában vagyok) azt írja, aztán ha mélyebbre megyek akkor írja azt is, hogy Netherlands 18th July (limited).. de az első rész! akárhogy is még k**va messze van a 2. kár mert tényleg nagyon hangulatos..

winnie - 2016. 07. 06. 16:43

imarcello: az imdb-n az van, amit oda felvisz a felhasználó, de az amerikai tévés premier dátuma 07.10, itt fel vannak vezetve: http://www.sorozatjunkie.hu/2016/01/11/2016-os-premiernaptar/

de igen. az hbo go-ra került fel 06.24-én promóciós jelleggel, a magyar hbo go-ra meg 06.27-én került fel magyar felirattal. a további részeket viszont már a tévével egy időben láthatjuk.

imarcello - 2016. 07. 06. 17:03

áh, ok, tiszta sor.. köszönöm a felvilágosítást winnie! sajnos nincs időm mindent elolvasni az oldalon. :( Várjuk!

szerintem - 2016. 07. 06. 21:21

en is megneztem a dupla premiert vegre es nagyon tetszett nekem is. valamiert a serial podcast elso evadara emlekeztetett, edig egyreszt az egesz szitu teljesen mas, masreszt az egy podcast, de valahogy tobbszor is emlekeztetnem kellett magamat, hogy egy sorozatot nezek es nem megtortent esetet.
nalam a szineszek is mukodnek, az egesznek van egy nagyon belsoseges, kamaradarab hangulata, szinte csak belso tereket kapunk, amik valahogy raszukulnek a karakterekre, legyen az egy cella, a taxi hatso ulese vagy eppen naz csaladjanak az otthona.
ha ilyen marad vegig a stilusa es a tempoja, akkor en nagyon fogok orulni (nem lattam a criminal justice-t, ugyhogy nem tudom, mire szamitsak).

peeeety - 2016. 07. 07. 14:19

Huhh, nagyon bejött. Lehet az HBO-nak jobban állnának a minisorozatok. Azokba nem lehet úgy belebukni és kb. mindig egyre jobb, amit csinálnak.

Dark Energy - 2016. 07. 09. 17:24

Iszonyat jól tudták a feszültséget végig megtartani, még akkor is amikor a részletek mélységeibe kalandoztunk. A vágás piszok jó. A casting eddig részemről teljesen rendben. Totál berántott.

tobias88 - 2016. 07. 11. 10:57

Egész jó első rész volt, viszont én nem látom, hogy innen hova lehetne haladni, mi az ami a többi részben is odaültetné a nézőt a képernyő elé

attila - 2016. 07. 11. 19:35

Az epizódikusság ritkán vonz, nekem az mindig is a b kategóriás sorozatok jellemzője, főleg a krimiknél.

Freckles - 2016. 07. 12. 15:17

Érdekes hangulata volt. Bár az eleje nekem olyan vontatott volt, hogy majdnem kikapcsoltam 25 perc után…kb….nem néztem, hogy pontosan mikor ment az agyamra a vontatott feszültségkeltés. De lassan indult, igen. Tudni lehetett, hogy valami történni fog, és amikor a csajhoz felment, sejtettem is, hogy mi. De kicsit hosszú volt a felvezetés. Ez talán azért is volt, hogy ezalatt jobban megismerjük a főhőst. Vagy csak azért, hogy idegesítsék a nézőt.
Szerintem maradok még egy ideig, aztán meglátjuk hová fajul a dolog. Nyilván, ahogy más is írta, a karakterfejlődésen lesz a hangsúly és a végén nem mellesleg megtudjuk ki a tettes…vagy nem :)

Gerion - 2016. 07. 12. 20:48

Balazs

Bizony, hogy gyanús! Szinte vártam, hogy köpjön egy nagyot oldalt.:-)

#BodieBroadus

winnie - 2016. 07. 13. 11:43

attila: nincs nagy kulonbseg. az epizodikus krimiben 40 perc alatt meselnek el egy tortenetet, a szeralizaltban ugyanazt a sztorit szethuzzak 400 percre.

unrealnoise - 2016. 07. 14. 00:38

winnie: nincs a francokat különbség. persze próbálsz “okosat” mondani, és lényegében persze igazad is van, de azért attól még, hogy a történet X vagy Y idő alatt megy végbe, az eredmény és az élmény lehet teljesen más is.

kidolgozás, minőség, karakterek, mélység… ha egy sztori elkap (karakterekkel, hangulattal…) (The Killing pl) akkor az nem is ereszt valszeg évadokon át…

Egy epizodikus meg vagy ilyen, vagy olyan, sose tudod mibe csöppensz. És persze ezt nyilván te is tudod, csak akkor meg mire fel ez a “nincs nagy különbség”…

Persze 40 percben is le lehet valamit adni 10/10-esen, csak kár, hogy itt az utazás része fapad, tudod mikor kapsz megoldást, tudod, hogy ez ennyi volt, aztán kész…

winnie - 2016. 07. 14. 06:50

unrealnoise: a komment inkább az általánosításra vonatkozott. én maradok annál, hogy “éljenek a jó sorozatok”. minkét műfajból lehet jót és gyengét.

a lehetőségek természetesen másak, de a történet nem. a történet ugyanaz az egysoros szitu, amit vagy szikáran találsz, vagy kibontasz (negatívan: felvizezel). az egyikben több a gyanúsított, tovább tart a nyomozás, több a vakvágány, de a hosszabb kizárólag az ügy szempontjából nem biztos, hogy jobb is lesz.

nagyon sok plusszal tud szolgálni az egyetlen ügy, de az, hogy milyen igényes epizodikusok vannak, szerintem a minőségi kérdést is kilövi.

de tény, hogy a hosszabb megvalósítás egyrészt a komplexitást jelentheti, a részletességet, karakterek szempontjából pedig azt, hogy az úgy karakterei bővebb kifejtést kaphatnak (az áldozat, a gyanúsítottak, stb.). a főszereplők már nem feltétlenül, hiszen 10 rész alatt lehet kevesebbet is karakterizálni, mint egy epizodikus 22 része alatt.

és azt sem szabad elfelejteni, hogy míg sok pozitívat hozhat az egy ügy – egy évad felállás, ugyanannyi negatívat is, hiszen egy epizodikusban lehet, hogy jóval kevesebb idő van szappanozni és mesterségesen elnyújtani dolgokat.

Brascotto - 2016. 07. 14. 07:04

Furának tűnhet elsőre amit írok….évekig dolgoztam zsaruként, úgy a magyar mint a nemzetközi környezetben. Végigjártam a ranglétrát , voltam járőr, nyomozó, majd vezető pozícióban is… Szerettem a munkámat, de aztán az élet és az anyagiak elsodortak más irányba.

Jó néhány éve jelent nekem kikapcsolódást a minőségi sorozatfogyasztás, abszolut kedvenceim az átivelős történetek…

Azt kell hogy mondjam, hogy egy abszolute “realista” pilot-ot láttam…Behúzott és nem eresztett…pedig 24-en, Dróton, Homeland-en, The Killing- en, Fargo-n , True Detective-en nevelkedtem….

Nem szeretnék elfogult lenni, de nagyon sok olyan elemt láttam …..ami arra utal..hogy valódi rendészeti szakemberek voltak a tanácsadók! Ugyanakkor feszült és zórakoztató volt a pilot!!! A karakterek abszolut authentikusnak tűntek…járőrök, tanuk, nyomozó, ügyeletes, helyszínelők, szakértők, gyanúsított …de még az ügyvéd is…..Bízom benne, hogy az erős kezdést…hasonló szintű folytatás követi….

szerintem - 2016. 07. 15. 18:48

a pilot dupla epizod volt vagy egy hosszu epizod?
azert kerdezem, mert kozben kijott a masodik resz is, de nekem nem vilagos, hogy most akkor ez a masodik resz, ami a dupla pilot masodik fele volt, vagy ez tenylegesen a kovetkezo resz?

Snoopyzit30 - 2016. 07. 16. 15:38

Furcsa volt nézni ezt a pilotot úgy hogy nemrég daráltam az American Crime Storyt. Ott az jött le, hogy ha pénzed van és híres vagy akkor minden szarból kimosnak. Itt meg az jött le, hogy ha egyszer gyanúba keveredsz és nincs pénzed és nem vagy híres, akkor kva nagy szarban vagy.
Azt egyenesen rossz volt nézni ahogy a srác bepánikol, de ezt még értem. Viszont azt szabályosan fájdalmas volt nézni, ahogy szerencsétlen csávó ott kiszolgáltatottan, tehetetlenül csak van ott a rendőrségen. Mondjuk szerintem annál nem sok van, amikor az ember ki van szolgáltatva bárminek. Az ügyvéd kérdezte tőle, hogy felolvasták-e a jogait? Erre ő azt válaszolta, hogy igen, de én erre nem emlékszem. Szándékosan hagyták ki a készítők ezt a részt? Nem mondták neki azt sem, hogy ügyvédet fogadhat, hanem kihasználva, hogy sokkban van rögtön le is csapott rá a mézesmázos nyomozó.
Nálam elérték a készítők a céljukat. Érdekel a story, bár az annyira nem hogy valójában ki ölte meg a csajt.
Pilot tanulsága gyerekek az, hogy ne fogadjatok el idegenektől drogot :-P

Snoopyzit30 - 2016. 07. 16. 15:41

Még valami. A rész csúcspontja számomra egyértelműen az a pillanat, amikor a motozó rendőrnő rájön, hogy van a zsebében egy kés. Az a higgadt arc és az a nézés, amikor már tudja, hogy mi a szitu. Az zseniális volt.

bvr - 2016. 07. 19. 23:34

Annnnyira tudtam hogy ezt darálni kellene :))
Persze annyira futotta az erőmből hogy az első 2 részt összevárjam – iszonyat jó a megvalósítás, teljesen behúzott a világába, nyilván néztem volna tovább! Na ezt legalább annyival orvosolni tudtam hogy azóta gyorsan megnéztem az eredeti UK-verziót (már eddig is volt annyi különbség (a fő szálat, főbb karaktereket és viszonyaikat tekintve majd kiderül, de hangulatban, képi világában máris mindenképp) hogy nem kérdés hogy az HBO verziót is végignézem (csak legalább már nem vagyok annyira türelmetlen :))
Sorozatjunkie, egy kérdés: a keresőben nem találtam a “Criminal Justice-t”, esetleg nem írnátok róla egy rövid kis bevezetőt, és aztán akkor ott addig is lehetne dumálni, fel sem merülne semmi spoler-veszély.

bvr - 2016. 07. 19. 23:38

Hm, a kommentemet elfogta a fórum-motor, nem sikerült kikísérleteznem mivel volt a baj, kérhetném hogy megjelentessétek? :)

Geza Kovacs - 2016. 07. 25. 16:41

Értem én, hogy most már kellett valami történet, de ez kicsit sablon volt. Nyilván a főszereplő egyes számú közellenség lesz a börtönben, mi más.

_Peter - 2016. 07. 26. 10:05

Jó a sorozat, reális meg minden, de azért most már kezd idegesíteni az ügyvéd ronda lábát miért kell ennyire kiemelni… értjük különc fickó akit a sztárjogászok lenéznek.

Geza Kovacs - 2016. 07. 27. 11:48

jaja, nagyon igaz :-)

bélabá - 2016. 07. 28. 01:19

Én sem értem mit erőltetik a lábát. Valamit jelentenie kellene? Nem értem miért kell nézni hogy keni be margarinnal vagy mivel, pedig a sztori érdekelne.

A nő ügyvédi irodája vajon miért vállalta ingyen az esetet?

Zoli221 - 2016. 08. 02. 10:07

Miért nincsenek külön cellában az elítéltek? Nem életveszélyes, hogy mindenkinek csak egy ágya van az előtérben?

szpojleres mókus - 2016. 08. 02. 17:24

Szerintem Naz a gyilkos, ez lesz a nagy fordulat majd legvégén amikor kiszabadul.

hbal - 2016. 08. 02. 23:36

Négy rész után is tartja a színvonalat.
Az mondjuk engem is kezd kicsit bosszantani, hogy ekkora figyelmet kap John Turturro lába, de kicsit mostmár hanyagolhatnák :D

Geza Kovacs - 2016. 08. 03. 00:27

Na mostanra kezd olyan irányba elmenni, ami nem igazán érdekel. Börtönbeli kapcsolatok, védelem Chalky White részéről, plusz a lelkibeteg ügyvéd életproblémái.

Foglalkozhatnának tovább a címbéli eseménnyel, esetleg nyomozhatna valaki tovább, hogy kiderüljön mi is történt. Értem én, hogy itt nem erre akarják kihozni a sztorit, de mégis így kezdtek bele, és a mostani irány nem annyira érdekes.

Remélem nem lesz valami óriási szívás, amit produkálnak. Olyan szépen indult.

bvr - 2016. 08. 03. 13:23

SPOILER (bár szándékom szerint semmi történeti konkrétumot nem írok, de általánosságban teszek utalást a UK eredetire, így végülis tartalmaz plusz információt)
@Geza Kovacs: hat pedig a UK eredeti alapján ez ilyen lesz (és nagyon is a helyére került ott minden)A pilot-kritikák ugyanis elég megvezetőre sikerültek (nem csak a junkie-n, máshol is ilyesmiket olvastam), mondjuk ez a mondat: “az ő útját követhetjük végig az igazságszolgáltatás sokszor egyáltalán nem igazságosnak ható labirintusán keresztül”
Mert az tényleg jellegzetessége a sorozatnak (ennek mivel hoszabb, még inkább mint az eredetinek) hogy nagyon aprolékosan, már-már dokumentarista módon mutatja be a dolgokat, de ettől még ez egy elég “regényes” sztorit mesél el.
(teszem hozzá, részemről szerencsére. A UK sorozat (antológia, szóval teljesen új történet, új szereplőkkel) 2. évada pl sokkal kevésbé ilyen, azt félbe is hagytam (nem kaszáltam csak egyelőre nem szorítok rá időt)

Nekem amúgy baromira bejön ez az adaptáció, képileg/hangulatilag egyelőre még erősebb is mint a UK, az viszont engem is zavar amit több komment is ír hogy túl sok screentime-ot kap az ügyvéd lába (ez a UK-ben (gondolom már csak a rövidebb évad miatt is) nem volt zavaró. Mondjuk ebben az a terápiás összejövetel az pl. nagyon tetszett mint bővítés)

Snoopyzit30 - 2016. 08. 05. 10:44

A 3. részben ellőttek egy hatalmas klisét, hogy bekerül egy új (illetve több) arc a börtönbe (előzetesbe) és máris őt szúrják ki maguknak. Na azt nekem senki ne mondja, hogy egy nőt megerőszakoló és megölő muszlim a nagy vétkes ott. Ott szinte mindenki hidegvérű gyilkos. Tök mindegy hogy egy nőt ölt meg vagy egy ártatlan pincért. Gyilkos és kész. Szóval ez a vonal nem tetszett annyira. Azt már reálisabbnak látom, amikor mondják neki, hogy kell a védelem és csak csoportban lehet túlélni, de nem azért mert ő a nőgyilkos muszlim, hanem azért, mert ő egyszerűen egy kis egyetemista srác, aki bekerült a “nagyfiúk” közé, ha értitek mire gondolok.
Engem az ügyvéd lábproblémáinak részletezése nem igazán zavar. Bemutatják, hogy ő is gyarló ember ráadásul egészségügyi problémákkal. Egyébként nekem nagyon szimpatikus figura. Látszólag őt tényleg érdekli, hogy a srác követte-e el vagy nem, de valamiből nyilván neki is meg kell élnie. A flancos ügyvédnőtől nem is vártam mást, minthogy kihátrál az ügyből, illetve ő aztán tényleg le akarja húzni a családot majd pénzzel.
A színvonal számomra maradt ugyanolyan magas szinten. Ami most érdekel, hogy Freddy tulajdonképpen mit akar Na-tól, mert hogy nem csak az egyetemista eszéért szimpatikus neki az tuti. Szerintem a mostohaapucival kapcsolatban derül majd ki valami szarság, bár mondom nem láttam az eredeti UK-verziót, csak találgatok.

Még valami. A Naz apját játszó színészt (Peyman Moaadi) érdemes megnézni a Separation (magyarul: Nader és Simin – Egy elválás története) című, legjobb idegen nyelvű film Oscar-nyertes alkotásban. Zseniális abban a filmben is, ahogy nézem itt a sorozatban folyamatosan arra a karakterre gondolok, pedig jó pár éve volt, hogy láttam.

bélabá - 2016. 08. 08. 23:52

A 7. rész után:

1. Kicsit aggaszt, hogy esetleg arra megy ki a játék, hogy végül felmentik, de addigra a börtön érzelemmentes bűnözőt csinált belőle. Ez nagyon sablonos lenne, de mintha erre mutattak volna a jelek.

2. Azt a lábat hagyják már ki a sztoriból!

3. A felügyelő figurája nagyon jó, a nyomozása megérdemelne több képernyőpercet, esetleg Torturro csajozási kísérleteinek terhére.

4. Most akkor beismerte Naz a speedet vagy nem?

Balazs - 2016. 08. 09. 00:35

bélabá el vagy tévedve, nem volt még 7 rész….

Nagyon jo sorozat. I tuned in…

bélabá - 2016. 08. 09. 01:03

ja bocs, 5.

bvr - 2016. 08. 09. 12:04

Uh, azert az a beszelgetes a korboncnokkal – hat itt elegge beutott ahogy szo szerint az arcunkba toltak a dokumentarista stilust…

(viszont maga a boncterem totálban amikor mar csak altalanossagban latszik, a jelenet zaro kepeben, baromira jo volt, es nem csupan a szep kepi kompoziciora es fenyelesre gondolok, hanem az epiteszeti dolgokra. Korabban a Hannibal-ban voltak ennyire szepen megkomponalt terek, csak azok epiteszeteileg is absztrakt vilagot kepviseltek, itt meg sokkal inkabb a lepukkantsagot. Az elso reszben a rendor-ors tetszett meg ennyire)

* * *

A nyomozas azert nem kap nagyobb teret mert az o oldalukrol ennel simabb ugy ez nem is lehetne.

Bélaba - 2016. 08. 09. 13:49

Kíváncsiságból megnéztem tegnap a sorozat eredetijét, az angol Criminal Justice első részét.

Érdekes, hogy szinte szó szerint vették át a sztorit, szövegeket, az ügyvéd ceruzás lábvakarását. A nyomozó nagy kedvencem az amerikaiban, de ebben is jól játszik. Az ügyvéd kevésbé lepukkant mint Torturro, és – eddig – kevésbé foglalkozik vele a sorozat.

Az egyik furcsa eltérés, hogy itt nem találkoznak senkivel az utcán, amikor a lányhoz felmennek, pedig az amerikaiban ez most fontos szálnak tűnik.

Az amerikai eddig jobban megkomponáltnak, érzelemgazdagabbnak tűnik.

További részeket még nem néztem meg, nem is tudom megnézzem-e, mert ha ennyire ugyanaz a sztori, nem biztos hogy lelőném a poént, mert az amerikai hangulata erősebb.

Ez egyébként érdekes poszt lehetne, hogy egy remake-nél érdemes-e/miért érdemes megnézni az eredetit előre, pláne ha a remake jobban tetszik.

winnie - 2016. 08. 09. 18:07

“Ez egyébként érdekes poszt lehetne, hogy egy remake-nél érdemes-e/miért érdemes megnézni az eredetit előre, pláne ha a remake jobban tetszik.”

erről volt nagyjából itt szó: http://www.sorozatjunkie.hu/2016/07/31/a-het-kerdesei-33/

bvr - 2016. 08. 10. 01:51

@Bélaba: fentebb leírtam hogy én egyáltalán nem bántam meg hogy 2 rész US után ledaráltam a UK verziót. Így hogy (elvileg, nagy vonalakban – hiszen persze akár csinálhatnak csavart a végén) ismerem a sztorit, egyáltalán nem zavar hogy ezen az aprólékos, dokumentarista módozatban csak lassan halad előre a történet (ráadásul itt 5 helyett 8 rész van rá), és tök nyugodtan tudok elmerülni ebben a kidolgozott világban. Amúgy is bőven van annyi különbség, hogy mindkettő tetsszen, ne csak egy egyszerű újraforgatásnak érezzem.

_Peter - 2016. 08. 10. 14:49

Nekem kezd nem tetszeni. Túltolják a művészkedést, ami így hatásvadászatként jön le. Macska motívum rendben volt, de az állandó elnyújtott jelenetek az ügyvéd ekcémás lábáról, a tutyimutyi csajozása…közben elkezd kergetni sikátorokban arcokat? Ügyvédcsaj nem tudja mi az a ketamin? A nagypofájú patikus sem reális, mert az egy diszkrét munka. Háromszor mutatni ahogy diskurálnak egy hulla pocse felett? Szinte kiáltanak kifele a képernyőről figyelj milyen művésziek vagyunk, nézd meg még egyszer! Közben a srác családja alig, hogy milyen hatással van az életükre az ügy, ugyanúgy áll a taxi dolog és hogyan fizetnek dolog. A nyomozó se nagyon szerepelt, az áldozatról se tudni sokat, a mostohaapja hogyan mit. A börtön szál ért valamit egyedül a mostani részben.

bélabá - 2016. 08. 11. 23:43

Na, végignéztem az eredeti UK verziót. Hát… remélem más lesz az amerikai befejezése, mert ez elég halovány volt.

bvr - 2016. 08. 12. 22:05

@bélabá: én nem tartottam annak, szerintem kerek egésszé állt vele össze az egész sorozat világa – de többet inkább nem írnék mert ahhoz kellene annak a sorozatnak egy saját kibeszélő, itt spoiler lenne (persze ahogy írtam is, lehet hogy itt máshogy csavarják a végét)

Gevin - 2016. 08. 14. 16:07

a “láb” azért kell, mert a végén párhuzamba állítják majd azzal, ahogy az ügyvéd Turturro feltehetőleg felfedi az igazságot.

Mivel eddig csak bűnözők mocskában turkált, lehúzott mindenkit akit tudott – és valahol a láb ezt hivatott szimbolizálni -, ezért képtelen rá gyógyírt találni, pedig próbálkozik. Úgy próbálkozik, ahogy végre egy olyan vádlottat véd, akinek valójában hisz az ártatlanságában. Avagy a sok aljas ember között rátalált valakire, aki talán tényleg megérdemli, hogy segítsenek rajta – persze várjuk ki a történet végét.

Szerintem az “ekcémás, rohadt láb” ennek a morális útnak a testi megnyilvánulását, egyfajta metamorfózisát hivatott ábrázolni.

Ombre - 2016. 08. 16. 21:53

Helen Weiss, az ügyészség képviseletében egyszerűen zseni!

Ombre - 2016. 08. 16. 22:09
szpojleres mókus - 2016. 08. 23. 17:12

amennyire jól indult számomra kezd nagyon ilyen letargikus hangulatú sorozatba átvágni. Az utolsón már el is aludtam.

VanillaSky - 2016. 08. 23. 19:56

“aki talán tényleg megérdemli,”

Az a “talán” mehet is a levesbe, mert persze a vádhoz kötöttség elve alapján nem Naz volt Andrea gyilkosa, ettől függetlenül részes már gyilkosságban, súlyos testi sértés elkövetője…így a rendszer alapján lehet majd a terheltből felmentett, viszont az erkölcsi győzelem már semmiképp sem lehet a védőké, az OJ Simpson hivatkozás teljesen találó volt.

Obscuriloquium - 2016. 08. 24. 11:43

VanillaSky: talán nem erről szól(hat) elsősorban a sorozat? Hogy a gépezet bedarál, és ha bűnözőként kezelik, akkor bűnözővé válik akárki? Naz csupán azért, mert ilyen-olyan érdekeknek köszönhetően nem kapott óvadékot. A börtönben már csak aközött választhatott, hogy továbbra is naiv akar-e maradni vagy túlélni.

SPOILER
(A néger srác, akinek az anyja szokta behozni magában a cuccot beszélőre, szerintem párhuzamnak van odarakva, hogy lássuk, mi történt volna vele, ha nem alkalmazkodik.)

Ami börtön előtti kihágása volt (serkentő drog fogyasztása kávé helyett tanuláshoz + a bullyk megverése), az meg a mai légkörben szerintem véleményes, szürkezónás. Egyik sem hófehér dolog, viszont a többség szerintem elnézné valakinek, aki amúgy mintapolgár, viszont a tárgyaláson kiválóan lehet hergelni vele az esküdtszéket.
SPOILER VÉGE

Egyszóval: ebben a világban hajszálvékony a határvonal a társadalom számára bűnös és ártatlan közt.

Snoopyzit30 - 2016. 08. 24. 20:15

A rész érdekessége számomra az OJ Simpson-perre való hivatkozás. A védő érvelt egy olyan érvvel, amit az OJ Simpson tárgyaláson hoztak fel a védők: “Ha szűk a kesztyű, mentsék fel”, de itt Naz védője arra reagálva mondta, amit a nyomozó gondolhatott, azaz, hogy azért adta vissza Naz-nak az inhalátort, hogy az ne legyen ennek az ügynek a ‘kesztyűje’.
Viszont a nyomozó már azzal érvelt, hogy a helyszínt (így az inhalátort is) már lefényképezték és leltárba vették. Tehát mint ilyen akkor már nem tök mindegy, hogy fizikailag kinél van maga az inhalátor? A védelemnek meg az a dolga, hogy az ilyeneket előássa, ahogy észre is vették a fényképeken, amit a helyszínen csináltak.
Azt mindenesetre elérte a védőügyvéd, hogy a nyomozó elgondolkodott rajta. Én sem hiszem, hogy a srác “szenvedését” akarta volna csökkenteni és azért vitte el az inhalátort.
Várjuk a befejező részt! :)

Zoli221 - 2016. 08. 25. 17:04

A csók az ügyvédnővel nekem túlzás volt…mivel mutatták a kamerát utána,remélem ez is csak bizonyíték lesz arra,hogy Naz milyen könnyen elcsábítható.

Timi - 2016. 08. 26. 19:33

No közben én is utolértelek benneteket, az imént fejeztem be a 7. részt és izgatottan várom a befejező, mindent eldöntő részt! Arra leszek még kíváncsi, hogy vajon ha lesz 2. évad, akkor teljesen új szereplőgárda lesz (amolyan True Detectivesen megoldva), vagy pedig marad-e ez a gárda? Lehet rosszul látom, de szerintem ebben a sztoriban már nincs több, remélem, hogy a 8. résszel kapunk egy jó lezárást az egész cselekménynek és vége lesz mindennek.
Ami a sorozatot illeti… jól indult (sőt, mondhatni hibátlanul), de eléggé el lett nyújtva, pedig csak 8 részből áll az egész évad, de tulajdonképpen onnantól kezdve, hogy lement az izgalmas első rész és a feszültséget még magában hordozó második rész, azóta nem történt világmegváltó dolog. A tárgyalások izgalmasok, és okosan vannak felépítve, viszont a börtönös jelenetek nem igazán kötnek le és annyira hitelesnek sem tartom, hogy pár nap leforgása alatt, lényegében egy állatott faragtak ott a college boyból. Az ügyvéd pasas vicces, de a lábvakarása már unalmas, a szülőkről meg a másik nyomozó pasiról kevés szó esik sajnos.

Viszont ami még mindig nagyon jó az egészben, az nem más, minthogy fingom nincs ki követte el a gyilkosságot (na jó, tuti a macska volt. :P). Az első 1-2 rész alapján szimpatizáltam Nazzal, és drukkoltam neki, habár legbelül már akkor is azon az állásponton voltam, hogy a legnagyobb WTF akkor lenne az egész sorozat, ha bizony a végén mégis kiderülne, hogy tessék lessék, ő tette. Minderre nem sok gyanú volt az első 1-2 rész alapján, de azóta előjött a bully énje, ami alapján a néző joggal kezdhet kombinálni. Mindenesetre lefogadom, hogy a többség még így is nagy tétekbe tenne arra, hogy ez az egész most csak egy megvezetés és nem Naz fiú tette, szóval én most már drukkolok, hogy ő legyen, habár az ekcéma lábút és a védőnőt sajnálnám, de ez még így is ütősebb lenne, mintha Andrea nevelőapját, mint gyilkost előrángatnák, vagy azt a fószert, aki Trevorral volt azon a bizonyos éjszakán és több részen át titokban maradt a kiléte. Szerintem 60 perc már nem is lenne elég hitelesen kidolgozni azt, hogy ezek közül ki és milyen indítékkal tette a gyilkosságot, ellenben Nazt már szépen leépítették a börtönben, mondhatni tökre hiteles lenne ha az utolsó részben kibukna belőle, hogy ez az állat bizony ott lappang már hosszú ideje benne és az átformáláshoz nem kellett neki egy börtön, mert tulajdonképpen mindig is ilyen volt.

Ez lenne a legsokkolóbb, de mégis a legjobb befejezés. :)

Mark Bolt - 2016. 08. 27. 15:33

Még csak két epizódot néztem meg.

Tovább fogom nézni, mert kíváncsi vagyok hogy ekkora szarból hogyan fogják kikaparni a srácot, és például nagyon jó a nyomozó karaktere is, de az ügyvédnél már ideges lettem, mert bakker ismét hoztak egy Dr. House-t. A beteg, különc zseni karakterét. Legutóbbi ilyen sorozat az Alagút volt (asszem ez a címe), amiben a nyomozónő volt beteg. Azt is 3 epizódig bírtam, pedig abban a prímet a Stannis vitte, és rá kiváncsi lettem volna, de felhúztam magam. Homelandben a Carrie beteg, a Bráking Badban a szereplő halálos beteg, egyszerűen tököm tele van a beteg zsenikkel. Ebben most nézegethetem 8 részen keresztül, ahogy az ekcémáját kapargatja a botjával az ügyvéd. Tovább kissé életszerűtlen az az irgalmatlan nagy gebasz, amibe kavarta magát a srác. Kicsit sok azért.

3 dologért nézem a továbbiakban, tetszik a fekete rendőrlány, egyszerűen felizgat ahogy határozottan intézkedik, aztán jó a nyomozó karaktere, tényleg én is így képzelek el egy profi nyomozót, és harmadjára pedig érdekel a sztori vége. Meg hogy egyáltalán ennek hogy lesz közepe. Mi fog történni most? Juj izgi. :)

Snoopyzit30 - 2016. 08. 27. 15:36

@Mark Bolt

Nézzed csak tovább, nem fogja 8 részen át kapargatni a lábát az ügyvéd. :)

Mark Bolt - 2016. 08. 27. 17:30

Snoop – szóval akkor kinyírják. Ne mondj rá semmit, magam akarom felfedezni mi lesz vele! :)

Marcipáncica - 2016. 08. 29. 21:41

Na ki hol tart? Most fejeztük be az utolsó részt. Szerintem korrekt volt, bár folyamatosan azt vártam még az utolsó percekben is hogy valami szörnyűség történni fog. Szerencsére nem történt. :)

Athramedes - 2016. 08. 29. 23:24

===SPOILER=== az utolsó részhez.

Hát ez olyan… furcsa volt, na. Csattanótalan, mégis jó. Igaz, az egész naturalizmusa előrevetítette, hogy nem lesz itt semmiféle bombasztikus lezárás, az alap stílusától távol áll.
Én az utolsó előtti résznél arra számítottam, hogy a történet íve (ami egyébként szintén működött volna) az, hogy az elején mi hisszük ártatlannak, mindenki más bűnösnek, majd a végére bebizonyítják, hogy nem bűnös, mi meg a képünkbe kapjuk, hogy ő ölte meg a lányt.
A személyéről alkotott vélemény helyett viszont maga a személyisége változott meg/fordult meg egymáshoz képest a kettő (börtönártalmak, satöbbi). De mégsem ennyi, hiszen a korrumpálódáson kívül annyi más irányba változott, hiába, több kérdést vet fel ez is, mint amennyit megválaszol. Mint minden jó történet.

pytta - 2016. 08. 29. 23:48

Eddig az év legjobb sorozata.
Én is az utolsó percig vértam, hogy még valami szörnyűség jön majd, de nem, és igazából jó is volt ez így.

Marcipáncica - 2016. 08. 30. 00:42

Számomra azert nem az év sorozata, de mindenképpen egy nagyon eros darab. Mondjuk nalam sokat nyom az is a latba, hogy milyen egy sorozat utóhatása. Pl itt volt a Stranger things, aminek mikor vége lett rettenetesen hiányzott. Napokig. Ez meg most véget ert, es pont az a tok jo agyalos, hu de jo ez, mikor jon a folytatás ..stb érzés hiányzik. Vicces, mert amugy 1-2 résszel ezelőtt még megvoltak ezek itt is, ilyen-olyan arányban. Összegezve ez az utolsó resz teljesen korrekt volt, nem tudom igazan kritizálni de megis egy picit talán rontott az összképen.

unrealnoise - 2016. 08. 30. 02:54

Athramedes: az ilyen “átverés” valahogy tök standard lett volna a mai világban. Ezt a sorozatot az tette naggyá, hogy nem akart más lenni, mást mutatni, mint ami volt. Nekem eddig magasan az év egyik legjobbja, az American Crime Story és a Fargo mellett.

_Peter - 2016. 08. 30. 11:12

Nem tudom hova tenni ezt a sorozatot. A járőrök, a nyugdíj előtt álló nyomozó, az ügyésznő, az igazság malmának őrlése, ahogy a börtönben a rendszer beszívja a vádlottat és az átalakulása, ezek reálisnak tűntek. A kihallgatás, nyomozás menete, tárgyalás is. Nem volt hókuszpókusz. A különc, beteg ügyvéd karaktere kicsit sok volt nekem. Idegesítő. Chalky védelmének a csempészés mellett a verés, tetkók és drogozás is feltétele volt? Vagy csak magától tette Naz a beilleszkedésért? Mit tett volna még? A fiatal ügyvédnő nagyon lehúzta nálam, szimpátia jól van de ott a cellában kamerák előtt smárolni? Aztán még visz be neki kábszit is? Na ne! Nem azon vagyok meglepődve, értem létezik tanár-diák szex, de nem a menza közepén!
A finálé közben csak azt mondogattam ne legyen csavar, ne legyen csavar. (felmentik és mégis ő tette) Féltem a flashback részeknél, na most fog hirtelen emlékezni. Az is jó volt Box nyomozó ha már béna munkát végzett először megpróbálta az ügyésznőnek adni az új információkat, de a tárgyaláson mégse szólt semmit, csak kisétált. Kiégett zsaru, gondolta hát így járt a delikvens. Az tetszett az esküdtek nem tudtak dönteni a bíró noszogatására sem. Mennyin múlik, lehet másik 12 ember simán bűnösnek találja.

Ombre - 2016. 08. 30. 13:10

Freddy merő önzésből buktatta be Chandra Kapoor-t,hogy Naz sose kerüljön ki a sittről.
A végén a macska szabad mozgásának a megengedése Jack Stone házában jó párhuzam volt azzal hogy most már Naz is szabad.
Az tetszett hogy a szülői házból Naz nem élből Chandrához igyekezett.
A legfainabb karakter egyértelműen Helen Weiss volt.

Zoli221 - 2016. 08. 30. 17:14

Teljesen egyetértek az évadkritkával, Chandra ahhoz képest, hogy milyen profin viselkedett a tárgyalóteremben, ilyen amatőr hibát vét a csókkal meg drogot is becsempész… Hacsak nem direkt csinálta a csókot,mint egyfajta Jolly Jokert, hogy újrakezdjék a tárgyalást, amire apellállt is Stone. Az sem tul életszerű, hogy Boxnak most jut eszébe végigtekerni a felvételeket,aztán a semmiből előrángatnak még egy gyilkost,amire nyilván nem is gondolhattunk…

unrealnoise - 2016. 08. 30. 18:21

_Peter: Nem tudod hova tenni, aztán felsorolsz egy dolgot, ami tetszett a sorozatban. Az fiatal ügyvéd csaj meg ember ugyanúgy. Nézz fel az index.hu-ra és lásd, mennyi, de mennyi baromságot elkövetnek nap mint nap az emberek. Persze nyilván nem ez a megszokott, de nem annyira kirívó, mint egyesek gondolják. Nem normális, és célravezető, nem karrierépítő húzás, de hát nem lehet mindenki sikeres, valakinek néha buknia kell a szakmában is.

A végén is imádkoztál, hogy ne legyen “sablon” csavar, azt is megkaptad, még sem tudod hova tenni.

unrealnoise - 2016. 08. 30. 18:23

“Az sem tul életszerű, hogy Boxnak most jut eszébe végigtekerni a felvételeket,aztán a semmiből előrángatnak még egy gyilkost,amire nyilván nem is gondolhattunk…”

Box-ot a nyugdíjazása, és a lelkiismerete dolgozta meg. Ennyi. Nem értem ebben mi olyan különösen hihetetlen. Azért messze nem a semmiből lett előrángatva az az ember. Ahhoz talán nyomozni is kellett nem? Persze innen a kanapéról nézve minden faék egyszerűségű…

Vivi - 2016. 08. 31. 09:50

Azert nem nyozozgatott annyira,mert neki minden egyertelmunek tunt,hogy Naz a gyilkos.S amugyis nyugdijaztak,kicsit lustasagbol se nagyon akart ezzel foglalkozni,de aztan a lelkiismerete gyozott,ahogy az ugyesznonel is.
Szerintem nem volt rossz a vege,csak annyiszor hozzavagyunk szokva a dramai csavarokhoz a mindenfele tulporgo sorozatokban,hogy nem tudjuk ertekelni a valosaghubb befejezeseket.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz