login |

The Originals: vége a 3. évadnak – írta infinity

2016. 06. 27. 14:50 - Írta: vendegblogger

13 hozzászólás | kategória: 2015/16 finálék, kritika,

Az évad legjelentősebb momentumánál már olvashattunk egy írást és néhány véleményt, a fináléról azonban még nem született írás, és mivel igazán jól sikerültek az utolsó részek, így gondoltam, ejtek pár szót róluk.

Mint tudjuk, a The Originals nem rendelkezik olyan nagy rajongótáborral és nézettséggel mint testvérsorozata, pedig legalább olyan színvonalat produkál, mint anno a TVD. Nagyon ütős évadot hoztak össze az idén, tehát biztos, hogy a kevesebb hazai rajongó kitart majd a sorozat mellett. És az újak becsatlakozásának lehetőségét sem tartom kizártnak.

The Originals-1

A felvezetésnek köszönhetően tűkön ülve várhattuk az évadzárót, kíváncsi voltam, hogy Az Ősök vajon miképp fogják állni a sarat, és mit találnak ki annak érdekében, hogy a jóslat mégse jelentse a véget. A tovább mögött spoileresen folytatom.

A készítők nem lőttek mellé amikor Lucien-t tették meg főgonosszá, karakterileg jó választás volt, az Aurora megszállottsága ellenére is. A nézők viszont a trükkös legyőzése során sejthették, hogy ezzel nincs vége Az Ősök fenyegetettségének, hiszen a jóslat még nem teljesedett be.

Marcel egy kézenfekvő, jobb és kiszámítható megoldás volt arra, hogy ő legyen a Mikaelsonok veszte. Mondjuk én azt hittem, ha egy vámpírnak kitépik a szívét, vagy lefejezik, akkor véglegesen meghal és nem támadhat föl, ezért némi hitetlenkedéssel fogadtam Marcel feltámadását, de végül lezártam magamban a témát azzal, hogy a szérum miatt lehetséges ez is.

the originals2

Az a tény zavart, hogy Klaus karakterét meggyengítették az írók, és már nem az a Király, aki régen volt. Éppen ezért, és a prófécia miatt is, Klaus ellenségei eljöttek, hogy bosszút álljanak az ősi hibrid múltban elkövetett tetteiért. A változás egyébként jó irányba történt és bizonyítja, hogy mindenki képes megváltozni, de eközben régi énjének sem kell teljes mértékben búcsút inteni.

Szívesen néztem volna, hogy Klaus előveszi ősi hibrid erejét és vérfürdőt rendez, de ehelyett egy még jobb ötlet megvalósítását kaptuk. Rebekah visszatérésének kifejezetten örültem, ráadásul pont jókor volt jó helyen és időt nyerve testvéreinek, elintézte, hogy igazságot szolgáltassanak.

the originals

Őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy tárgyalást tartanak, de tetszett, ahogy megvalósították. A beszédek és a vérvonal bosszúvágya is kitűnően lett bemutatva, minden részletet alaposan kidolgoztak. Itt persze a cél az volt, hogy Klaus túlélje a tárgyalást, amíg kitalálják, hogyan úszhatják meg ezt a lehetetlen helyzetet.

Részben sikerrel is jártak, hiszen a halálbüntetés kiszabása előtt Nik végre tartott egy jó kis beszédet, amivel sikerült elérnie célját, megmentve ezzel családját. Így szerencsére, amint Hayley küldetése sikerrel jár, visszatérhetnek az ősök, hogy rendet tegyenek és visszafoglalják városukat.

Hayley is kivette a szerepét a családja megmentéséből, hiszen felismerte, hogy minden perc számít és Rebekah felébresztése befolyásolhatja Marcel-t. Ezen kívül neki kell megtalálnia a gyógyírt, vagyis egy nagy felelősséggel járó küldetést kell beteljesítenie.

the originals3

Elijah mindig is hű marad a testvéreivel megfogadott jelmondathoz, és ennek érdekében mindent megtesz, hogy családját védelmezze. Az ő karaktere az egyik kedvencem, tehát örültem annak is, hogy megoldásai a cél elérése érdekében Klaus-éhoz hasonlóak lettek. A sok szenvedés után, végre összejött Hayley-vel, bár most elválasztja őket a mágia.

Marcel egész évad során a kettős ügynököt játszotta, de valahogy nem éreztem hitelesnek, ami nem tudom, hogy a színészi alakításnak vagy a karakternek tudható be. Persze pont ettől gondolhattuk, hogy Marcel mégsem a Mikaelson család tagja. Ez már az első évadban is felmerült, amikor elfoglalta a negyedet és úgy látszik, azóta is csak ez járt a fejében. A jóslat beteljesült, tehát ő az új Király, de minden fogadkozása ellenére bebizonyosodni látszik, hogy az alma nem esett messze a fájától. 

Szerencsére Vincent ezt nem fogja annyiban hagyni. Számomra ő a józan ész megtestesítője és külön plusz pont jár azért, hogy védelmezni akarja azokat – mindegy hogy természetfeletti lény vagy sem -, akik nem akarnak részt venni ezekben az újra és újra megjelenő rivalizálásokban.

The-Originals-3x22-5

Kol visszahozásában az volt az érdekes – leszámítva Davina halálát – amikor az ősi boszorkányok bábként használták, hogy átvegyék az uralmat minden és mindenki felett. Ezt azonban szerencsére sikerült megakadályozniuk. Karaktere még visszatérhet, mint ahogyan a többi testvére is, kivéve Finn-t, akinek a végső lezárását szépen megoldották: megtapasztalta, milyen amikor a testvérek kiállnak egymásért a lehetetlen helyzetekben.

Az utolsó részekben viszont ízekre szedték az “always and forever”-fogadalmat, amiért nem voltam annyira oda. Akármennyire is elcsépelt, eltúlzott vagy mostanra már lejárt, mégis úgy gondolom, hogy ez az alapja a Mikaelson családnak. Reményt jelent számukra és ennek is köszönhető, hogy kitartanak egymás mellett.

Szóval nem tudom, ki hogy van vele, de számomra a családnévvel egybeforrt a jelmondat, amiből erőt nyerhetnek és amibe kapaszkodhatnak, éppen ezért sosem lesz unalmas. A családi kötelék fontosságát jelzi, mert: “family is power.”

theoriginalsutolsovagyelotti

A finálé egy kiválóan felépített és jól összerakott, igen erős végét jelentette az évadnak és Az Ősök a megjövendölt bukáshoz képest viszonylag jól jöttek ki a helyzetből. Az epizód akár az egész sorozatot lezárásának is bőven megfelelt volna, nemhogy egy évadzárónak, de szerencsére lesz 4. évad.

You are and always will be our hope.

Az évaddal és a fináléval is nagyon meg voltam elégedve, és kíváncsian várom, hogy miképp folytatódhat az ősi vámpírok története, valamint mit tudnak még kitalálni a prófécia beteljesülését követően. Azon viszont meglepődtem, hogy midseason sorozat lett a The Originals-ből, ami remélem nem befolyásolja a színvonalat, amit eddig megszokhattunk a készítőktől.

13 hozzászólás Ne habozz!

Denis - 2016. 06. 27. 15:11

nagyon örülök, hogy van Originals kibeszélő is köszi :)

Alexforever - 2016. 06. 27. 15:22

Nekem is nagyon tetszett és sajnálom, hogy midseason lett, mert tökéletes volt ősszel a TVD-vel párhuzamosan.

Iceman - 2016. 06. 27. 16:01

Pont a hétvégén daráltam le a maradék 3 részt és nem bántam meg. Marcel felháborodását jogosnak éreztem a haláláig, Klaus akárhogy is magyarázta mindenképp csak egy bábú volt Marcel a számára. Viszont én azt vártam volna, hogy ennyi szívás után végre békét teremt nem pedig átmegy újra zsarnokba. A 4. évad gondolom ott fogja felvenni a fonalat ahol Caroline látogatást tett, pedig egy badass tini Hope nem lenne rossz, végülis csak neki van meg az ereje, hogy legyőzze Marcelt.

Kol - 2016. 06. 27. 16:11

Nathaniel Buzolic (Kol) megerősitette egy Conon, hogy a 4. évadban előléptették állandóra, szóval biztosan visszajön :)

hummel - 2016. 06. 27. 16:47

Vincent, mint a józan ész megtestesítője? Ezzel nem értek egyet. Békét és harmóniát akar, ezt aláírom, de, hogy ezt megfontoltan tenné, azt már nem. Elég ha arra gondolunk, hogy annak a kezébe helyezte a város sorsát, aki anno elátkozta és kiűzte a vérfarkasokat a városból, aki leigázta a boszikat, aki az engedetlen vámpírokat a katakombába zárta évtizedekre vér nélkül.

A családi összetartás nagyon hangsúlyos lett az évadzáróban, az always and forever új szintre emelkedett általa. Klaus jelleme is új mélységet kapott az áldozathozatallal. Hayley vállára elég nagy súly nehezedik, három problémára is keresheti a megoldást ráadásul nem árt ha siet vele, ki tudja mikor szembesül Marcel az Elijah vérvonal egy élő tagjával és jön rá, hogy átverték.

Összességében jó évad volt, az évadzáró pedig még erre is rátett egy lapáttal.

infinity - 2016. 06. 27. 19:18

hummel:van igazság a Vincent-es dologban amit írtál. De pont ezért írtam h nem hagyja annyiban a dolgot. Próbál ellensúlyozni hogy ne legyen olyan mint eddig.

Raisen - 2016. 06. 27. 19:23

Elképesztően jó évad volt. Egyerlőe mindig tudnak valami újat előhúzni a kalapból. Néha-néha van 1-1 lazább, nyugisabb átvezető rész, de ezek is kellenek. Klaus és bandája nagyon hiányzott az anyasorozatból, így a VD szerintem már nem az igazi jó ideje. Ebben meg még van potenciál, kár, hogy nem olyan nézett Amerikában, mint az “eredeti” (VD).

Solya91 - 2016. 06. 27. 20:34

Már mióta vártam erre a kibeszelore. A 4 évad színvonala ugyan olyanjo volt mint az előző 3. Nagyon tetszett lucien,aurora és testvére szerepe jól lettek kitalálva. A 3 testvérnek meglett alkotva az ök hasonmasai akik most bosszút forralnak ellenük. Lucien karaktere tetszett a legjobban majd az AUrorare,a színészek nagyon jól alakítottak a karakereket. A befejezés egy nagyon szép komoly és elgondolkodtató lett,je kevesebbet nem is vártam a sorozattol.
Ami viszont elszomorító h csak ni dseason lett a 4e evadbol.

Ninaa - 2016. 06. 28. 11:45

Én is alig vártam már ezt a kibeszélőt. Bevallom nem néztem a TVD – t és a The Originals – ról se volt túl jó véleményem, amíg el nem kezdtem. Azóta pedig ez a kedvenc sorozatom. Nagyon szeretem a Mikaelson családot. A sorozat minden évadban egyre jobb és jobb, sajnálom, hogy csak jövőre jön a következő, ráadásul midseasonos évad.

Ami azt illeti 3. évadban tényleg volt pár olyan rész, amit kicsit gyengének éreztem, de még azokat is szerettem. Klaus énje hiányzik, Cami kicsit megváltoztatta. Imádtam a gyilkos manipulátort. Marcelt nem is tudom hova tenni, szerettem is meg nem is. A végére már megutáltam. Haylejah a kedvenceim ♥ Már megérdemelnének egy jó közös pillanatot. Rebekah visszatérésének örültem, remélem a 4. évadban sokkal többet láthatjuk!!! :)

Cami és Davina halála nagyszerű húzás volt a készítőktől, de Freya és Vincent mellé azért kellett volna még egy Davina-féle boszi.

TazLeacher - 2016. 07. 01. 13:17

Sajnos én is “fájó” szívvel néztem Klaus meggyengítését. Valahogy neki nem ez volt a szerepe. Persze nem volt rossz húzás, de azért nagyon kár…

Egyszerűen a Rebekah-ás vonalat nem tudom hova tenni. Már az előző évad óta olyan érzésem van, mintha vagy pénz nem lenne elég a színésznőre, vagy neki nem lenne kedve az egészhez. Folyamatosan kivonják a forgalomból ilyen-olyan indokkal.

Amit kicsit sajnálok, hogy rég óta most volt először “együtt” az egész család, de még egy részre se tudták összerántani őket. Pedig vártam volna egy igazi nagy jelenetet, amiben ott vannak mindannyian.

Ami még szintén furcsa volt, hogy Hope szinte már csak nyűg szinten van jelen a sztoriban. Igazából sok mindent nem is lehet vele kezdeni, de míg az előző(?) évadban minden róla szólt, kicsit furcsa volt, hogy itt csak van, aztán pakolgatják ide-oda. Valahogy érdemes lett volna belekeverni valahogy a cselekménybe. (Mondjuk nem Haley szíve kellett volna, hanem a gyereké…)

Összességében messze a legjobb évad volt, szerintem a TVD összes eddigi évadát is felülmúlta régen sajnáltam ennyire a végén, hogy nincs még folytatás…várjuk a következőt.

VISZONT: olyan érzésem van, mintha a készítők (akár TVD akár ez a sorozat esetében) néha elfelejtenének logikusan gondolkodni, csak azért, hogy ne legyen túl egyszerű. Mindkét sorozatban az utolsó évadban 2-3 részenként volt egy olyan esemény, amit egyszerűen nem tudtam hova tenni. Mármint, hogy hogy lehet valaki ennyire hülye…most hirtelen az a példa jut eszembe, amikor Rebekah-t megtámadja a Strix, és Freya menti meg. Ott áll Rebekah, körülötte eltört nyakkal 6-8 vámpír, akik le akarják vadászni az egész családját, erre ő elsétál. MIÉRT? Mirét nem nem kapkodta ki kb. 10 mp alatt az összes szívét, vagy tépte le a fejüket…?! És volt ebből egy tucat. Ezek nem morális döntések, ez nettó hülyeség.

balazsof93 - 2016. 07. 02. 22:20

Én inkább arra lennék kiváncsi mi lesz a folytatás.
Szerintem az lenne nagy dobás ha a 4.évad első részeiben csak azt mutatnák be hogy Haley hova megy mit fog csinálni, na meg persze a Marcel Vincent csata is ígéretesen hangzik. Majd utána jöhetnének csak a Mikaelson visszatérések. Bár ez felvet némi kérdést hogy hogyan is fogják legyőzni Marcelt, mert az okés hogy találnak ellen mérget de ezzel együtt is sokkal erősebb náluk.

Máté - 2017. 03. 18. 19:26

Folytatódott. Ütős, erős, pörgős, bulis.

hiuz - 2017. 03. 26. 22:19

Végre egyszer hagyták Klaust játszani. A Camis párbeszédek nagyon jók voltak.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz