login |

Mi Történt

2016. 06. 28. 13:12 - Írta: human

6 hozzászólás | kategória: kampány,

Az HBO új, a The Wire és a True Detective első évadjának nyomdokában járó sorozata, a The Night Of kapott egy magyar plakátot. Persze ugyanaz, mint a kinti, csak a szöveg lett lefordítva (mondjuk a ‘limitált sorozat’ nem azt jelenti, hogy ‘minisorozat’ – ez másoknál is zavart okoz), viszont olyan ritkán kapunk magyar plakátokat.

Hogy milyen maga a The Night Of? Elég jó. Tegnap már írtunk róla.

AznapEjjel_plakat

6 hozzászólás Ne habozz!

Sorozatgyilkos - 2016. 06. 28. 13:55

lehet, hogy én is keverem, de mi a különbség?

winnie - 2016. 06. 28. 14:03

az, hogy a minisorozatok kihaltak:) oké, ez nem igaz, akad néhány, főleg angliában – amerikában a roots volt most ilyen, vagy (elvileg) a 11/22/63. amerika ugyanis folyton folytatta korábban a minijeit, meg rájöttek, hogy semmi értelme valamit megalapozni és bereklámozni csak egyetlen menetre.

de az, hogy mi limitált, szerintem még a szakmabelieknek sem mindig tiszta. én szívem szerint azt írnám, hogy lehet minisorozatok sorozata (vagyis antológia, ahol több minisorozatot kapcsol össze sorozattá a téma vagy a színészek vagy más), lehet lezárt sztoris szezonokat hozó, de egyébként normál, folytatásos sorozat, és lehet kevés részből álló szezont hozó sorozat.

de alapjába véve egyik sem tűnik jónak, mert mindre van ellenpélda, és egyik sem kizárólagos, szóval inkább tovább dobom a labdát.

egyébként mostanság még eventsorozatokat is emlegetnek, ami főleg nem tiszta, hogy mi akar lenni. vagyis tiszta, de hogy van-e a marketingtartalmon kívül jelentése, nem tudom.

winnie - 2016. 06. 28. 14:04

“rövidebb sorozat, amit esetleg folytathatnak”?

Sorozatgyilkos - 2016. 06. 28. 14:59

A Syfy (korábban Sci-Fi Channel) több estés decemberi sorozatai elvileg minik, nem? Childhood’s End, Ascension, 5ive Days to Midnight, The Lost Room, The Triangle…

winnie - 2016. 06. 28. 15:03

Sorozatgyilkos: igen, azok klasszikus minik voltak, de pont az ascension kezdte el azt, hogy kvázi backdoor pilotként funkcionált, és ha sikeres lett volna, akkor sorozatként folytatódhatott volna – nem is igazán volt lezárva. (megjegyzem, azóta nem is volt olyan sikeres sorozata a csatornának…). de a lost room sorozatverziójáról is mintha lett volna szó.

(scifi, de más csatornán volt a the 4400, az is miniként indult, de folytatták, ugyanott ez lett a sorsa a the starter wife-nak.)

de akkor még voltak minik gyakrabban, manapság tényleg csak kivételnek tekinthetőek, illetve, ha már mini, akkor legtöbbször 2-3 rész csak. de kivétel, mint írtam fent, van most is.

human - 2016. 06. 28. 17:33

a BSG is mini volt, aztán…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz