login |

Reign: vége a 3. évadnak – írta infinity

2016. 06. 30. 15:10 - Írta: vendegblogger

4 hozzászólás | kategória: 2015/16 finálék, kritika,

France, I think I shall never see you again.

Egy meglehetősen izgalmas és pörgős évad után egy időre búcsút kell intenünk az uralkodói drámasorozatnak. Véget ért ugyanis a Reign 3. évadja, amiben kötelező és váratlan fordulatok, hatalomvágy és különböző stratégiai lépések is akadtak bőven. A skótok királynőjének kalandjai annak ellenére, hogy hosszabb időre lepihent a sorozat szezon közben, jövőre folytatódnak a 4. évaddal.

reign1

A készítők az évad során szépen szemléltették az angol, illetve a francia udvarnál történő eseményeket. Ez a két szál remekül működött és látszódott a fokozatos fejlődés és a kidolgozottság is. Szépen-lassan azt is felvezették, hogy Mary-nek hamarosan vissza kell térnie Skóciába, népe és trónja érdekében – ezt a lépést már régóta vártam, főleg a korábbi, meghiúsult terveket követően.

Spoileresen folytatom a tovább mögött.

Mary hajótörött lett, halálának híre gyorsan lábra kelt, és így az angol királynő gyorsan le akart csapni a trónra. Skóciában eközben Lord Knox akarta rábeszélni James-t, hogy szüntessék meg a monarchiát és protestáns kormányként uralják az országot. Mielőtt azonban erre sor került volna, Mary még épp időben érkezett ahhoz, hogy meghiúsítsa a tervet.

I am Mary Queen of Scotts and I have come for my throne.

A skót királynőnek szembe kellett néznie azzal a ténnyel, hogy idegen a saját otthonában – ez új helyzetet eredményezett, amit sikerült azzal feloldania, hogy nem tért át a protestáns vallásra, sőt, egy igazán jó, népet összekovácsoló beszédet tartott alattvalóinak. Ebben hangsúlyozta, hogy újra egységet alkothatnak a skótok és elháríthatják az őket érő támadásokat. (A beszéd kapcsán le a kalappal Adelaide Kane, valamint az írók előtt.)

Reign2

A francia udvarban sem volt rózsás a helyzet, ugyanis a fő veszélyforrást a vörös lovagok jelentették, és a gyilkosságaik mellett a királyt is sikerült elrabolniuk. Ez a probléma megoldódott, de itt is meg volt a lehetősége annak, hogy még egy uralkodót eltegyenek láb alól. Szerencsére nem éltek ezzel a lehetőséggel sem a készítők.

Sajnos a régensválasztást nagyon elhúzták. Érdekes volt nézni, ahogy Catherine és Narcisse is bármit megtesz a hatalomért, csak kissé hosszúra sikerült a harc a címért. A végén pedig Charles jóvoltából már nem is volt szükség régensre. Catherine, ahogy tőle már megszokhattuk, bármire képes a hatalomért, és nem fogja csak úgy veszni hagyni azt, ami már egyszer az övé volt.

Reign3

A drámával megfűszerezett angol események – főleg az évad második felében – is jól sikerültek, ami a királynőt alakító színésznőnek is köszönhető, az évad végére sokkal hitelesebben alakított, mint az elején.

Láthattuk, milyen egy igaz és hűséges barát, ami nem sűrűn fordul elő egyik királyi udvarban sem. Lola ugyanis bebizonyította, hogy bármit megtesz királynője kedvéért, még ha merényletről is van szó – Elizabeth, angol királynő halálával megoldódott volna az országa általi fenyegetettség.

Az angol királynő helyett viszont Lola-tól kellett elbúcsúznunk, egy szívszorító jelenet keretében. Azért elég nagy sokk volt, amikor kivégezték, nem gondoltam volna, hogy egy ennyire szerethető karaktert írnak ki. (Meg tudtam volna nevezni akár több másik karaktert is helyette, akinek szerintem mennie kellene, szóval ez bátor húzás volt.)

Reign4

Nyilván számítani lehetett arra, hogy mégsem Mary utasította Lola-t, a merényletben való részvételre, viszont az meglepő volt, ahogyan Knox keverte a lapokat. Azt viszont jól látja, hogy Mary és Elizabeth nem tudnak egymás mellett létezni. A probléma itt az, hogy Knox megúszhatja az egészet. A skót királynő uralkodása továbbra is veszélyben van, ha többek között a testvére is vezető akar lenni egy újdonsült demokráciában.

Remélem, ez a terv hamar kudarcba fullad és az unokatestvérek közötti történések kerülnek előtérbe, valamint eljön a várva várt pillanat, amikor is a két királynő pontot tesz a rivalizálás végére.

A természetfeletti dolgokban is nagy előrelépés volt, hogy a gyilkos elintézésével egyelőre lezárták ezeket az eseményeket. Megmondom őszintén, ez a szál már régóta nem jön be és felesleges is volt, mert ezen kívül érdekesebb eseményeknek is tanúi lehettünk.

Az viszont ismét egy váratlan fordulat volt, hogy Bash lesz az új Nostradamus. A látnok karaktere hiányzott már, és sosem árt egy királyi udvarban, de kíváncsi leszek, hogy a karakterének mit is jelent ez a változás, valamint hogyan valósítják meg.

reign5

Az évadzáró szerencsére elég színvonalas lett. Összességében meg is voltam elégedve a 3. évaddal, és a záró rész is érdekes, meghökkentő, olykor lebilincselő képsorokkal volt tele. Néhány szálat szépen elvarrtak, mindent megkaptunk, ami egy ütős és hatásos befejezéshez kell.

Természetesen bőven maradtak megválaszolatlan kérdések és lezáratlan ügyek – itt elsősorban Leith és Claude, illetve Mary és Gideon párosának jövőjére gondolok -, de remélhetőleg mindenre választ kapunk a következő évad során. Szóval kíváncsian várom a skótok királynőjének további sorsának alakulását.

4 hozzászólás Ne habozz!

JH94 - 2016. 06. 30. 17:08

A “tini” drámából szépen kinőtte magát a sorozat ebben az évadban. Sokkal jobban is tetszett nekem, mint az eddigiek.
Mary felnőtt, nincsenek udvarhölgyei, eléggé erős karakterré, tényleges királynővé fejlődött. Adelaide Kane előtt le a kalappal. Az évadzáró nagyon durva volt. Sajnálom, hogy Lolát kivégezték, tetszett a dinamika Elizabeth és közte. Nem tetszett, hogy Bash karakterével nem kezdtek szinte semmit az évadban.( Tudom, hogy Torrance Coombs új soriban szerepel majd.) A másik ami nem tetszett annyira az a Red Knights-ok. Szóval remélem, hogy az új évad inkább Mary központú lesz.
8/10

Adreee - 2016. 06. 30. 17:09

A Bash-t alakító Torrance Coombs kiszállt a sorozatból, legalábbis egy időre biztos, mivel egy másik sorozatban kapott egy nagyobb szerepet. Remélem azért vendégszereplőként látjuk még…ő volt kedvenc karakterem..

Sirocco06 - 2016. 06. 30. 17:23

Jelenleg a 2. évad vége felé járok de eddig is nagyon tetszett pedig nem egy minőségi sorozat de a karakterek a hangulat és a 2. évadba már a story miatt is nagyon megkedveltem. Eddig is azt halottam 3. évad még jobb mint az eddigiek örülök hogy itt is ez a vélemény.

Egy kérdés aki látta 3. évadot.
Mivel jövőre át tették mid-seasonba és csak 13 részes lesz és esélyes hogy az utolsó is. A 4.évadban ennyi rész elég lehet a sorozat lezárásához? (A valós eseményektől függetlenül)

infinity - 2016. 06. 30. 18:42

Ja igen, azt nem írtam hogy Bash elmegy egy időre, de attól még remélem visszatér majd.
Szerintem is jobb lenne ha főleg Mary és Elizabeth rivalizálásáról szólna a következő évad. (főleg mary) Nem tudom h most már mennyire fognak a francia eseményekre kitekinteni, de nyugodtan háttérbe szorulhat.
Szerintem 13 részben le tudnák zárni a sorozatot, de remélem hogy még megkegyelmeznek neki.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz