login |

Pilot-mustra: Private Eyes – 1×01

2016. 07. 01. 18:35 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika, pilot-mustra,

Kár, hogy nincs ennél hosszabb előzetes a Private Eyes-hoz, mert hiszem, hogy ha lenne egy 2 perces trailerünk, akkor az mindent elmondana a sorozatról, és könnyedén el lehetne dönteni, hogy nézős-e. Mondjuk azt én is el tudom mondani, hogy nézős – egy kifejezetten vicces és mosolygós magánnyomozós sorozatról van szó, és igazából ennél sokkal többet nem is lehet elmondani róla.

PRIVATE EYES – 1×01 – 7,5/10

Private Eyes - 1x01-04

Legalábbis a pilot nagyon jópofára sikerült, szóval lehet, hogy megvan, hogy mi lesz a Motive után a nézős kanadai krimim. A főhősünk (Matt ‘The Shadow’ Shade – meg is jegyzik, hogy király magánnyomozó-név) egy egykori menő jégkorongozó, aki ügynökként dolgozik, próbál elhelyezkedni a sport környékén, amikor egy edzés során egy tinisrác összeesik a jégen, aminek az oka lehet, hogy valamiféle dopping.

A gond csak az, hogy a fiú (aki az ügyfele) biztos, hogy nem doppingolt, így az ex-hokis elkezd szaglászni, s kiderül, hogy egy magánnyomozó csaj is ugyanezt teszi, így hát idővel összeteszik amijük (egyelőre még csak szellemi szinten) és elkezdenek együtt dolgozni. És azonnal elindul a barátkozás mellet egymás marása és szívatása, a szópárbajok – ahogy a nagykönyvben meg van írva, s ezért is mondtam, hogy sok mindent nem lehet elmondani róla.

Private Eyes - 1x01-05

A felállás ugyanis elég klasszikus, napestig lehetne sorolni a nyomozó férfi/nő-duókat (egyelőre még persze nincs romantika), és akinek bejön a két főszereplő, azt menthetetlenül be fogja szippantani a sorozat, márpedig mind Jason Priestley, mind Cindy Sampson nagyon élvezi, amit csinál, abszolút egymásra vannak hangolódva, tényleg remekül működik a párosuk.

Értelemszerűen a főszereplők közötti sok dialógból adódik, hogy karakterizálós lesz a krimi, Shade oldaláról pluszba be is hozzák a családot, apuval és egy kislányával, de szerencsére róluk is egyelőre pozitívan nyilatkozhatok, remélhetőleg nem kezdenek el ezen az oldalon drámával kompenzálni.

Private Eyes - 1x01-01

A némiképp ironikus hangvétel egyébként eléggé öntudatosnak tűnik, a készítők mintha direkt rá is játszanának a stílusra, egy kicsit összekacsintanak a nézőkkel, ők is tudják, hogy a Moonlighting fog sokak eszébe jutni egy olyan időszakból, amikor még minden sokkal egyszerűbb volt, és nem csak a tévében.

A Private Eyes sem komplikált sorozat, nem is valami magasröptű (ez nem is volt cél), de nagyon élvezetes, ami simán megdobja ilyen magasra a fenti pontszámot. De ez a lényeg, hogy élvezzük azt, amit nézünk arra a 40 percre, nem?

11 hozzászólás Ne habozz!

stargatelost - 2016. 07. 01. 19:56

Nekem ez a sorozat Cindy Sampson miatt került a figyelmembe, akit megjegyeztem a Supnat óta. Azóta lement hat rész, és mindet nagy feelgoodsággal néztem végig. A két főszereplő tényleg nagyon jó együtt, ahogy oltják meg piszkálják egymást :D

Geza Kovacs - 2016. 07. 02. 00:49

És a főszereplő Dean Winchester 15 évvel öregebben?

Eny - 2016. 07. 02. 08:29

amiota megjelent kovetem, nagyon szorakoztato s konnyen telnek a percek ,amikor ezt nezem :)

ez a humor engem megfog

sorozat/gyilkos - 2016. 07. 02. 15:44

Nem jött be, pedig én hokibolond vagyok és hát ki NEM jegyezte meg Cindy Sampsont? :(

Valahogy nekem pont a két főszereplő összhangja nincs meg, Priestly-t kifejezetten nem érzem jónak. Van ilyen.

winnie - 2016. 07. 02. 17:52

sorozat/gyilkos: pedig még Doug Gilmour is szerepelt benne:)

sorozat/gyilkos - 2016. 07. 03. 00:23

@winnie én újhullámos divatmajom vagyok, szerintem 30 nál többet nem tudnék felsorolni a 2000 előtti játékosokból, Gretzky-t is beleértve. Jagr nem számít, őt a pályáról egyenesen a NASA-hoz viszik, hogy megoldják az oda-vissza Mars missziót.

sorozat/gyilkos - 2016. 07. 03. 00:24

Vajon a Mars misszióval, vagy azzal sértettem meg a kommentrobotot, hogy ledivxtmajmoztam magam?

winnie - 2016. 07. 03. 07:26

sorozat/gyilkos: a majom olyan szó volt, amit többen is használtak személyeskedésre annak idején, és senki más nem használta random sorozatos kommenteknél, ezért nyugodt szívvel tettem tiltólistára:)

sorozat/gyilkos - 2016. 07. 03. 12:32

@winnie nem is olyan hülye a kommentrobot, én is személyeskedésre használtam. (poén)

Thorongil - 2016. 07. 07. 21:28

engem erősen emlékeztet az egész felállás a Castle-re, de nem különösebben bánom, mert szerettem a Castle-t(legalábbis az első pár évadot….)

hangulatos kis sorozat, kellemes kikapcsolódás szóval amíg ilyen marad én biztos nézem :)

dragon1986 - 2016. 07. 09. 21:03

Épp nezem szerint is jó a kémia közöttük.

Főcímet szóba se hoztátok? Ilyen hosszút pilotban rég láttam.

Kim Kardashian lol.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz