login |

Pilot: Still The King

2016. 07. 03. 16:10 - Írta: human

6 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Ezt a sitcomot szinte nem is értem. Olyan, mint a My Name is Earl, csak szív nélkül, és közben a története meg Impastor egy az egyben. A legrosszabb, hogy ebből a keverékből nagyon rossz végtermék született, amit a CMT, a Country Music Television ad.

stilltheking1

A sorozat főszereplője Billy Ray Cyrus, akiről azt kell tudni, hogy régebben nagyon sikeres zenész volt, több száma top 10-es volt, amikor az még jelentett valami, amúgy meg Miley Cyrus faterja. Szóval igazából van pénze szerintem, ezért is gondolom, hogy hihetett a projektben (az őt ötlete alapján készült), amikor belevágott, csak nem tudom mit látott benne. Talán azt gondolta, hogy az önironikus humorizálás elviszi a hátán az egészet?

A történet egy lecsúszott zenészről szól, mostanság Elvis-hasonmásról szól, aki elkövet egy kihágást ami miatt nem hagyhatja el az államot, amíg le nem tolja a rá sózott közmunka órákat. Mit csinál a munka helyett? Az általa tönkretett templomban átveszi az érkező pap helyét, mivel senki nem tudja hogy néz ki a csuhás, és egy haverját beszervezi a közmunkába.

Still The King-1

Mindeközben egy volt nője nyaggatja gyerektartásért, így feltámad Ray karakterében az apai ösztön is, hogy szeretni akarja a tini lányát, akit egyelőre nem is nagyon láthat. És akkor még csak a pilotot foglaltam össze. Hogy az Earl miért ugrott be? Mert az egész olyan buta-tahósan van megcsinálva, a gond csak az, hogy nem szerethetően, vagy épp okos írással.

A legnagyobb baj tényleg az, hogy szinte minden poénból vagy helyzetből a legkönnyebbet választották az írók. Semmi meglepetés nem lesz, és a jó hangulat is elmarad közben. Arról nem is beszélve, hogy még ha a pilot el is ment, a második részben van egy olyan fordulat, ami miatt egyszerűen kinyomtam, pedig ezer tingli-tangi ártalmatlan sitcomot néztem már végig. Ezt viszont ott nem bírtam tovább.

stilltheking3

Hogy mi volt a gyors távozás oka?

A gyerekvédelmisek behívják Ray-t, és rövid beszélgetés után arra terelődik a szó, hogy a gyereket eddig egyedül nevelő anya miben hibás, milyen senkiházi a új pasija, és ideje hogy a hivatal kinézzen a házhoz. Erre Ray azt mondja, hogy már ők vannak újra együtt, és érted, ez a poén. Haha, de vicces lesz, ahogy majdnem lebuknak a tettetéssel, amit a nő egyáltalán nem is akart. Ha lenne erőm, kivágnám ezt a jelenetet a részből.

stilltheking2

Igazából már így is túl sok karaktert pazaroltam a sorozatra, részemről 2/10, de ami biztos, hogy felesleges időt pazarolni rá.

6 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2016. 07. 03. 17:41

nem volt akkora bajom a pilottal, illetve az első 3 résszel, csak annyi, hogy annyira nem volt vicces. az egykamerásoknál így pláne sok múlik azon, hogy mennyire bejövős a stílus, mert jelzés híján az ember pláne nem tudja, hogy mikor kéne röhögnie, vagy, hogy egyáltalán kéne-e, vagy épp más érzéseket kellene-e váltania belőle a látottaknak:) azért BRC-nek van pár jobb pillanata.

az impastoros hasonlóságot én is írtam korábban, itt legalább nem nyírták ki az eredeti papot, és annyira a misézéssel sem foglalkoztak.

ó, és szegény joey lauren adams, elég régen láttam, így igencsak meglepett:(

olyan 3-4/10, sok többkamerásnál szívesebben nézném, pláne, hogy talán sztorija is lesz.

human - 2016. 07. 03. 18:08

” mert jelzés híján az ember pláne nem tudja, hogy mikor kéne röhögnie, vagy, hogy egyáltalán kéne-e, vagy épp más érzéseket kellene-e váltania belőle a látottaknak”

ez nem értem hogy jön ide. egy vígjátékban honnan tudja a néző? szerintem BRC katasztrofálisan adja elő a többségét, de felismerhetőek a poénnak szántak, ahogy a hatásvadász, izé, érzelmes részek is.

winnie - 2016. 07. 03. 18:51

na, ez a különbség. ha én nem látok benne poént, akkor nem tudom, hogy mit szánnak benne viccesnek:) többkamerásnál tudom, hogy mondjuk szar egy poén. itt viszont lehet, hogy sok mindent nem poénnak szántak, így hiába várom, hogy röhögjek vagy poén legyen, ha nem az a szándék.

human - 2016. 07. 03. 19:00

úgy érted, h egy csattanóra kihegyezett helyzetet egy ilyen nem túl jó sorozatban valami meta módon nem poénnak szánnak? pl amikor az új pasi kiabál, h neki semmi nem kerüli el a figyelmét, miközben 2 centire nem szúrja ki a főszereplőt, azt nem poénnak szánják egyértelműen? (nem nevettem, de akkor is az) vagy a “felment a sör ára” drámai fordulatnak volt szánva ebben az előadásban, de ha lett volna alánevetés akkor tudnánk, h elrontották a viccet?

Thomas - 2016. 07. 05. 17:07

Megnéztem az első kettőt, és nagy meglepetésemre bejött annyira, hogy folytassam, pedig túl sok jót már nem vártam tőle:) Én se nagyon tudtam rajta nevetni, de nem is baj, legalább 1-2 jelenetet kivéve nincs túljátszva, inkább olyan aranyos az egész. Ha tényleg lesz sztori is a lányával kapcsolatban, ami valahonnan eljut valahová, akkor tutira maradok, mert már most érdekel, hogy mi lesz. Szóval semmi eget rengető, csak jó volt nézni, hamar elment ez a 40 perc.

Thomas - 2016. 07. 13. 14:51

A folytatás már nem tetszett annyira, bár az apa-lánya szál még mindig érdekes és aranyos, az 1×03-ban a B és a C sztori rettentő unalmas volt (mégis van egy iszonyúan túljátszott, ideegesítő szereplő, Ronnie…), az 1×04 meg el is vérzett azon, hogy szétválasztotték őket és a lány került a B sztoriba, így az egész érdektelen volt. Az az egész öregek otthonás, erőltetett szál, hogy lehet ezt ilyen humortalanul megírni? Te jó ég!:) Nem vagyok egy sitcom veterán, de fogtam a fejem… Remélem ezt az új templomi csajt sem fogják erőltetni, mert ő is idegesítő.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz