login |

Pilot: New Blood (+2 rész)

2016. 07. 04. 20:35 - Írta: human

17 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

Az első részt nézve eszembe sem jutott, hogy az előzetes után miért írtam fel a New Blood-ot a nézendő angol sorozatok listájára. A korábban sugallt buddy cop-hangulatból semmi nem volt a pilotban, a főszereplők konkrétan egy jelenetben találkoznak. Ezen túllépve a sorozat egész jó, de… á, nem vágok a közepébe.

newblood1

A történet két fiatalról szól, akik Londonban próbálnak érvényesülni. Egyikük kezdő rendőr, aki már elpuskázta az egyik lehetőségét a nyomozókhoz való kerülésre, most kap egy újabb esélyt. A másik pedig a csalással foglalkozó osztályon dolgozik. Hogy mi köti össze őket? Két külön nyomozás kapcsán ugyanabba a nagy ügybe botlanak, és össze kell fogjanak.

A New Blood pont az a nyomozós sorozat, amiben könnyű elmerülni, már ha az ember szereti az ilyen szöszmötölős, kicsit realistább dolgokat. Ez nem azt jelenti, hogy darkos az egész, hanem teljesen hihető, és bürokráciával tömött úton halad az ügy felderítése.

newblood2

A másik, ami még a sorozat mellett szól, legalábbis belenézésre, hogy az első három rész szinte összeáll egy filmmé. A végén fontosnak tűnő szálakat zárnak le, és megoldják a fontosabb kérdéseket. Viszont a karaktereket, a két főszereplő mellett gondolom, a “rosszak” oldaláról is, még bőven fognak használni a jövőben is, de nem idegesítően, hanem hihetően maradnak nyitva kérdések.

Persze nem akarom az egekbe húzni a sorozat, de az ügy igazából lekötött. Szépen nyugisan, néhol egész jó ötletekkel, néhol agyonhasználtan, de összeállt a végére. Ellenben a lassú építkezés vitatható döntés volt a készítők részéről. Itt arra gondolok, hogy a New Blood igazából azokban a jelenetekben működik, amikor a két srác közösen szerepel, viszont egy csapat csak a második rész végére lesznek, másfél óra után, addig még külön utakon követjük őket.

newblood3

Ami pedig lehet nem mindenkinek negatívum, de nekem igen, hogy nagyon rosszul használják a videóklippes dolgokat. Teljesen hagyományosan felvett lassú jelenetek közé pörgős zenés agyonvágott vágóképeket tesznek. Ezek nem annyira illenek össze, és míg mondjuk a videoklipesség a drogos jelenetnek nagyon jót tesz, amikor a “lemegy a nap, eltelt 8 óra”-információs 20 másodpercet pörgetik agyon, az nagyon izzadságszagú.

Mondjuk egy jobb vágó mindenképp el kellett volna ide. Vagy egy jobb rendező? Fogadjuk, hogy mindegyik részből kiszedhető lenne vagy 10 perc, mert “a mondanak valamit” és az arra reagálós képkockák között olyan kitartások vannak, mintha hülyének gondolnák a nézőt, vagy csak időt akarnának kitölteni. Persze az is előfordulhat, hogy nem tudták jól instruálni a színészeket.

newblood4

A lényeg, hogy a pilot alapján nem igazán ítélhető meg a New Blood, mert a második végére kezd csak alakulni a kémia. 6/10 lett a végére, de simán végignéztem a három részt.

Tippre a folytatás (1×04-1×06) már jobb lehet, már persze akkor, ha egy csapatba teszik a kedvelhető főhősöket, mert onnantól mehet a buli. Talán abba is belenézek, de azért nem olyan sietősen, mivel ezen még bőven lehetett volna javítani rajtuk kívül is.

17 hozzászólás Ne habozz!

dinnyemano - 2016. 06. 12. 13:49

A pilóta nagyon király volt! Nézős lesz!
Már az bejött, hogy a nyitó jelenetben Indiában voltak,
+ mind a két srác tök helyesés jófej! :D
ezért kellőképpen sötét a nyomozandó ügy.

slushyberry - 2016. 06. 13. 16:23

Csatlakozom dinnyemano-hoz, elképesztő volt!
Főleg a második, illetve harmadik rész.woh.
Sokkal nagyobb figyelmet érdemelne a sorozat.
Kíváncsian várom a folytatást, esetleg egy kritikát is, hátha többen megismerik a sorozatot. :)
ui.: És tényleg helyesek.. :D

roni - 2016. 06. 20. 15:43

Megnéztem az első 3 részt. Nagyon tetszett (kivéve néhány társadalmi klisé + a zene itt-ott). És akkor innentől új eset jön vagy elvarrják még a szálakat? (Szia, Lemoni!)

Lemoni - 2016. 06. 22. 00:02

(Hi, roni!) Szerintem új eset jön, legalábbis az előzetes szerint, bár a Stefanra ráizgult hölgyike ****keverő nagybácsija is marad, szóval még visszatérhetnek ehhez az ügyhöz. Aztán meg a 2 terminátor csajszival is kéne valamit kezdeni.
Amúgy a 3. részben kicsit túltolták a zsaruhaverságot, de végül is jópofa volt, van haverkémia a két lökedék között :)

roni - 2016. 07. 02. 10:31

Tényleg újabb eset jött a következő két részben. A nagybácsi maradt, a terminátor csajszik nem tértek vissza. A zsaruhaverság kicsit fura szerintem is (értem én, h a kommunikációs bénázásukat akarják ábrázolni, de akkor is). Az ügy nekem elég érdekes volt, viszont az én szájízemnek túl sok volt a szerencsés/szerencsétlen véletlen (amik nélkül a történet egy tappodtat sem ment volna előre).

SPOILER. Lehet, hogy én voltam figyelmetlen, de szerintem lehetetlen, hogy a generátor felrobbanjon, aztán utána ott van rajta épen a rágó. És Rash húga miért visel otthon nővéregyenruhát?

Lemoni - 2016. 07. 03. 23:46

Nekem is az volt az utóbbi 2 rész nézése közben az érzésem, hogy túl sok a megmagyarázatlan, random lépés és az időfaktor is néha furákat produkál (pl. 5 részben a helyi TEK hirtelen megjelenése – lehetett kb. két és fél perc a riasztástól :o) Ami viszont tetszik, hogy a magasabb köröket piszkálják a bűnügyekkel. Bár, kevesebb lengyellel is beérném……. Szerintem Leila azért van zárt nővérke ruhában, mert akarnak Stefannak egy humorbombát adni, ha megjelenik az első randin köldökig kivágott alig ruhában. 😆

dinnyemano - 2016. 07. 04. 09:39

Szerintem a bromanceből nem lehet elég. imádom ahogy szépen összecsiszolódnaka kis hülyék, azok a fejek, amiket sayid vág stephanra… :D
meg ez a bealvás a 4-ik részben… annnyi röhögtem rajtuk.
kár hogy nincs kritika, szerintem ez sok junkieank bejönne.
külön örülök, hogy nem egész évadon keresztól átívelős lett a gyógyszer sztori hanem gyorsan megoldották. :D

dinnyemano - 2016. 07. 04. 21:45

én személy szerint nagyon vártam a kibeszélőt, mert szerintem ez és a cleverman a legjobb nyári újoncok.
Én imádom ezt a két srácot. Iszonyat jó köztük a dinamika, az ügyek is érdekesek,
eyecandy faktor is megvan, bromance is…
Női nézőknek ajánlom! :D

A vágás meg ilyesmi nekem nem tűnt fel,
hogy baj lenne vele…
Az 1×4 bealvós jelentén borultam. :D

dinnyemano - 2016. 07. 04. 21:49

és én jókedvűbb képet is válogattam volna (pl a versengés után), mert ezek a kivágások mind borongósak, pedig van bőven humoros jelenet benne.

balaggio - 2016. 07. 04. 22:05

Én úgy tudom, a folytatásban még két ügy lesz: s01e04-05 és s01e06-07 felosztásban.

Lemoni - 2016. 07. 04. 22:32

(Javasolom a sorozat “délelőtti videójánál” beírt néhány komment áthozását ide, mert kibeszélő híján ott már elindult a csevej:)
Addig is, 5 rész után: a két alaptörténet jó, bár van benne nem kis erőlködés és az esetek előre haladásának dinamikája elég össze-vissza, de a klisétárból kiírt karakterek jól működnek a tipikus angol jelleggel, Anna Chancellor vagy Mark Addy kisujjból lazán kirázza, amit kell. Jó a két lüke főszereplő között a kémia, bár Stefan néha kicsit túltolja a hülyegyereket és olyankor idegesítő, viszont Rash olyan fejeket tud vágni, hogy behalok rajta. A kemény és komoly bűnügyek ellenére rendkívül szórakoztató a sorozat.

Dalmayr - 2016. 07. 04. 23:12

Szerintem jó kis sorozat ez. Nem világmegváltó meg ilyenek, de én jókat szórakozok rajta. A főcím zenéjét pedig azóta hallgatom :)

dinnyemano - 2016. 07. 05. 10:42

szerintem Arash Sayid, nem Rash, vagy úgy becézik?
Lemoni leszel a barátom fészen? :D

gromit - 2016. 07. 05. 12:42

dinnyemano: röviden tényleg Rash, és persze erre is volt már szójátékos poén.

Igen, érdemes nem csak az első részt tekinteni pilotnak, hanem az első ügyet lefedő részeket. Az első résznél én is majdnem otthagytam. Erőlködős, a szerkesztés, a vágások idegesítőek, és a két lüke tényleg akkor működik, ha együttesen működnek – de elég nehezen jutnak el erre a pontra.

Eleinte ugyan a foci nyert, de végül a bűnügy miatt visszatértem, és most, a kellő alapozás után már jobb. Bár így se tökéletes, de szórakoztató.

Próbál kicsit realisztikus lenni, de azt hiszem, az a fajta, amit nem szabad nagyon komolyan venni, a rágó a generátoron, amikor ugye minden szétrobbant ott, meg hát jól bevodkázva menni éjjeli megfigyelésre… (na jó, én még csak a 4. résznél tartok, lehet, hogy az 5.-ben fognak repülni emiatt, már megint :D )

Lemoni - 2016. 07. 13. 22:58

6-7. rész ismét érdekes eset volt, de a mélyebb és alaposabb kiaknázást újfent feláldozták az idétlenkedés oltárán, bár különösebben nem zavar, mert ebben a sorozatban a tettesek elkapása nem a cél, hanem az eszköz a két lökedék hülyeségeihez. Kicsit emlékeztet a Minden lében 2 kanálra.
dinnyemano, én már a barátod vagyok itt a ‘junkie-n :D

gromit - 2016. 07. 14. 02:04

én még csak most néztem az 5.-et. szegény mackók :D

energy - 2016. 09. 19. 10:00

“nagyon rosszul használják a videóklippes dolgokat.”
És tényleg! Nem gondoltam volna, hogy ennyire idegesítő lehet.
Szokatlan, hogy egy ügy több részt kap.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz