login |

The Amazing Race Canada: kezdett a 4. évad

2016. 07. 04. 17:17 - Írta: winnie

16 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika, reality,

Ööö, ez egy érdekes kezdés volt. Többszörösen is. Fogalmam sincs, hogy hányan ábrándultak ki az amerikai The Amazing Race-ből itthon az előző két évad során (én az S27-et kaszáltam két rész után, de a sokak által kritizált S28 bejött), de azt remélem, hogy az ausztrál távollétében adtak esélyt a kanadai változatnak, mely 2. és 3. szezonja is elég erősre sikerült.

A mostani nyitány remekül megmutatta, hogy miért is van potenciál a TAR CAN-ban, s ezt annak ellenére mondom, hogy elég keserű szájízet hagyott bennem maga után a rész.

The Amazing Race Canada - 4x01-04

Kezdem először az alapokkal: a 10-ből öt full női csapat (itt a főcím a játékosokkal, ha valaki szimpátiára utazik), amit mindenképp üdvözlök. Megint havas-jeges volt a kezdés, ezért is jár a pacsi, szeretjük Kanadát. És megint nem csak az ország határain belül fognak mozogni, szóval lesz “változatosság” (az első 2 rész szerintem megmarad belföldön), bár nem hiszem, hogy annak hiánya most már annyira zavarna, mert marha szép helyeket mutogatnak.

The Amazing Race Canada - 4x01-10

És, bár a nyitó szakaszban nem volt túl sok feladat, ismét bebizonyosodni látszik, hogy ez a kiadás jóval keményebb, mint az amerikai, hiszen már rögtön az elején komoly küszködésre került sor, és a készítőknek sikerült még a látvány-road block-ot is izgalmassá tenni. Más kérdés, hogy…, de ezt majd a tovább mögött kifejtem spoilerekkel.

Azért Kanadában sem minden papsajt, mert azt vettem észre, hogy az amerikai duókat sokkal jobban be tudom azonosítani az első részek után, sokszor még név szerint is, itt viszont neveket biztos, hogy nem tudok felidézni, de talán még az összes csapatot sem sikerülne.

The Amazing Race Canada - 4x01-01

Mindegy, most nem is ez a lényeg, hanem hogy éppen az egyik pasi duó esett ki, így végképp kevés férfi maradt a szezonban, közülük is ketten apukák. Azonban az, ahogy kiestek, annak ellenére, hogy nem feltétlenül szurkoltam nekik (nincs még nagyon preferenciám), elég fura volt.

The Amazing Race Canada - 4x01-02

A magasban átcsimpaszkodós feladat ugyanis nem feltétlenül olyannak tűnt, amit meg tudtak volna oldani másodikra a csapatok, és amikor bevállalták a lányok a 4 órás büntetést, akkor teljesen jogosnak éreztem a taktikát, főleg, hogy tudni lehetett, ha más is így dönt, akkor szinte biztos, hogy nem eshetnek ki. A rossz időjárás azonban csúnyán keresztbe tett az ez irányú terveknek, én pedig a végéig hittem, hogy nem fog senki kiesni ezért. (Mondjuk, ha már taktika, akkor elárulni sem érdemes azt, hogy valaki büntetést vállal be.)

The Amazing Race Canada - 4x01-09

Szóval összességében ez nem tűnt korrektnek, és a csapatok között is volt egy-két igen harsány, akik nem feküdtek nálam elsőre annyira jól, de összességében jó volt a nyitány, a versenyt illetően inkább pozitívak bennem az érzések, szóval tippre ez a szezon is meg fog maradni nálam a nézősök között.

The Amazing Race Canada - 4x01-05The Amazing Race Canada - 4x01-07The Amazing Race Canada - 4x01-03The Amazing Race Canada - 4x01-06

16 hozzászólás Ne habozz!

Deny - 2016. 07. 04. 17:32

Akárcsak az ausztrálnál, itt is azt éreztem, hogy valami hiányzik, vagy más… Fogalmam sincs, mi az, de nekem valahogy elmarad mindkettő az amcsi mellett. Attól még persze jó, különösen most, hogy később folytatódik csak a TAR, és lehet, hogy nem lesz második ciklus.

Nagyon szép volt a táj, és meglepően durva roadblockkal indítottak. Tényleg furcsára sikeredett a végjáték, de tetszett.

Én sem tudtam még megjegyezni a játékosokat, de ez majd biztos változik. Az eleje mindig kaotikus szokott lenni.

Várom a folytatást :)

dragon1986 - 2016. 07. 04. 17:53

Az első feladatról

a táblán ez szerepelt “hotia dechinta k’eahde”

a host ebben a sorrendben mondta

k’eahde= travel
hotia=safely
dechinta=across the land, így van is értelme a kifejezésnek

szóval 3. szó aztán az 1. szó végül 2. szó
érdekes nyelv :))

Julianék a tábla szerint mondták, bár hozzáadták, hogy “we” safely across the land we travel ami elég angoltalan
Helyesen we travel safely across the land, ami szintén k’eaha hotia dechinta :))

legalább ha ellaposodik lesznek eyecandyk lesz mit nézni :D

dragon1986 - 2016. 07. 04. 17:59

szerintem azért könnyebb megjegyezni őket az amerikai verzióban mert ott könnyebb beskatulyázni a karaktereket, mindig vannak olyan tulajdonságaik amikkel kitűnnek mint a hét törpe

van az

Deny - 2016. 07. 04. 18:19

dragon1986: Nem angoltalan, csak kicsit költői. De nem szabálytalan. “Off to the beach I went/go.” Ilyet is mondanak :D

Hurley - 2016. 07. 04. 22:40

@winnie: Nem az idojaras tett keresztbe nekik, hanem a szervezok :) Az idojaras miatt mindenkit megvarattak annyi ideig, mintha kimentek volna.
Viszont ha megnezed ujra a felvetelt, akkor lathatod, hogy a 2. maszasnal maskeppen voltak kikotve a jatekosok, ott mar nem lehetett leesni. Tehat ha nincs rossz ido, akkor is mindenki megcsinalta volna masodikra es pont ugyanaz tortent volna mint most.
A buntetes bevallalasa jo dontes volt abban a hiszemben, hogy lesz aki 2-3 alkalommal is leesik, de igy, hogy masodszorra garantalt volt az atjutas csak buko lehetett. (Ezt persze nem tudhattak elore)

dragon1986 - 2016. 07. 04. 22:42

Deny

rosszul fogalmaztam, inkább fura mondjuk tényleg inkább költői nem a hétköznapi amerikai angol :D

De akkor is fura volt ez az első feladat :d

Hurley - 2016. 07. 04. 22:44

Amugy meg szvsz a TAR S28 az utobbi evek egyik legjobbja volt, vegre voltak benne kihivasok is, nem csak egy lightos korutazas volt.
A kanadai meg ausztral verziokban az atlagos feleadat nehezseg boven veri a jelenlegi amerikai szintet, pont emiatt erdemes nezni oket. (Tenyleg, lesz ausztral S4? Most, hogy lelottek a Defiance-et, Grant Bowlernek akar ideje is lehet ra.)

szerintem - 2016. 07. 05. 12:02

en szemely szerint legjobb az ausztralt szeretem, ott a legjobb a casting, a kanadaival egyetlen problemam, hogy elegge semmilyenek a csapatok. ettol fuggetlenul sokkal jobban tetszik, mint az amerikai TAR. egyreszt kanada lenyugozoen szep es annyira valtozatos tajegysegei vannak, hogy a musor akkor is tud mukodni, ha nem utaznak el onnan. masreszt a feladatok sokkal izgalmasabbak, nehezebbek, erdekesebbek. harmadreszt nekem nagyon bejon az a fajta hazafias hozzaallas, ami az egesz musort atlengi, pedig rendszerint odzkodom ettol, de itt valahogy megis mukodik, mindig erdekes adalek a musorhoz es sosem erzem ugy, hogy tul sok lenne.

az epizodhoz kulon nem is szolnek hozza, vagy talan annyit, hogy egyelore nekem is homaly, hogy ki kicsoda, csak a vak fickot jegyeztem meg. engem mondjuk kicsit zavar, amikor valamilyen okbol kifolyolag hatranyos helyzetu emberek szeretnek megmutatni a vilagnak, hogy egyenloek es mindenre kepesek. vannak helyzetek, amikben szerintem nem lehet ugy tenni, mintha nem okozna problemat, hogy valaki vilagtalan. szerintem nem tesz jot a musornak, ha ezt probaljak erositeni, mert nyilvan ugy lesznek a feladatok osszevalogatva, hogy nehogy ilyen dolog miatt essenek ki (gondolok itt peldaul egy tancolos feladatra, ahol ugye nezni kell es megtanulni a tancot, vagy akar egy helikopteres feladatra, ahol a TAR zaszlot kell kiszurni a messzesegben).

winnie - 2016. 07. 05. 14:21

szerintem: nem vak, csak nagyon gyengén lát, szóval lehet, hogy lesz esélye, de szerintem simán belefér, mert nem arról van szó, hogy minden évadban vakok vagy más hátrányos helyzetűek vannak. viszont, ha akadnak is ilyenek, akkor az nagyon inspiráló tud lenni. tippre sokan jelentkeznek a tuti bekerülés reményébe, de láthatjuk, hogy csak nagyon ritkán kerülnek be, ráadásul ritkán dupláznak (mármint egy törpe növésű, egy egylábú (vagy karú?, már el is felejtettem) volt az amerikaiban is csak, ha jól rémlik), így még azt sem mondhatjuk, hogy túl lennének reprezentálva.

dragon1986 - 2016. 07. 05. 17:38

Igen TAR USben volt a cssknak capa megette a karját vagy labat.

ANWban id van protézises versenyzo is.

szerintem - 2016. 07. 05. 20:35

hat, lehet, hogy en reagalom tul es tenyleg nem olyan gyakran fordul elo, meg nem csak a TAR-ra gondoltam, hanem a versenyzos reality-kre ugy altalaban. persze a szandek tenyleg az, hogy inspiraljon, es ez nagyon jo. ugyanakkor bennem mindig van egy kis feszenges vagy nem tudom, hogyan hivjam, amikor megprobalunk ugy tenni (a musor keszitoi, az erintett, a jatekostarsak, es en, a nezo), mintha nem lenne problema, hogy valakinek nincs karja, vagy nem lat vagy eppen siketnema. lehet, hogy en vagyok rosszul szocializalva, de ugyanez a problemam, amikor mindenaron akarnak nok ferfiakkal egyenloek lenni minden teren, de ez mar nagyon off…

polovcev - 2016. 07. 06. 01:02

Nem volt ez rossz nyitasnak. Az elején nem hittem volna, hogy pont a két srác repül elsőként, de az időjárás csúnyán betett nekik. Magánvélemény, de biztosra veszem, hogy lett volna olyan csapat, amely mégegyszer ismétel a lengőn és így utánuk ért volna be.
Most még csak szokom őket, de az első helyen végző csaj már most meglehetősen bosszant:)

Hurley - 2016. 07. 06. 10:41

@polovcev: a masodik korben ugy voltak felkotve a jatekosok, hogy nem lehetett leesni. Ez tisztan latszik a 29. percnel (Stephane 2nd attemp), szoval jo idojaras eseten is a sracok estek volna ki.

Deny - 2016. 07. 08. 22:45

winnie: Ebből is lesz heti kibeszélő? :)

polovcev - 2016. 07. 20. 17:25

Ez az epizód egész jó lett, mindig is szerettem az olyan részeket, ahol helyi specialitásokat kell lenyomniuk. Bár bevallom a madár röptetésnek nem nagyon láttam értelmét. Azt viszont nem hittem volna, hogy az ázsiai csajok ilyen jók lesznek.

MolnarErik - 2016. 10. 12. 17:55

Enyhe OFF, de ha érdekel vkit, sok év kihagyás után csütörtöktől (2016 okt 13) jön TARA 5. évada. Az AXN helyett most a Sony gyártja, a host marad Allan Wu csak kap maga mellé még egy csajt. És ahogy elnézem Délkelet-Ázsiára fognak korlátozódni a kalandozások (és a csapatok is).

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz