login |

Killjoys: kezdett a 2. évad

2016. 07. 05. 17:40 - Írta: human

15 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika,

Az a helyzet, hogy a Killjoys folytatásáról nem túl sok mindent lehet írni. Megvalósításban olyan B-filmes űrsorozat, mint eddig, csak folytatták a fő szálat, hiszen a heti ügyeket eléggé hanyagolták az első évad felé.

killjoys-s2-1

Tisztán látszik, hogy a politikán kívül helyezkedő űrfejvadászoknak muszáj lesz oldalt választani, hiszen a legjobb barátaik szenvednek a hatalmi csatározások közepette. Mondjuk a premier nem erre koncentrált, hanem inkább csak a cliffhangert oldotta fel.

Johnny… You’re looking think-y.

Szeretném azt mondani, hogy zseniális volt a kezdés, de hát baromira nem volt az. Lehet, ti másképp vagytok vele, de engem a látomások, meg a mindent összekapcsoló és gyógyító zöld folyadékok nem tudnak lekötni, annyira olcsó húzásoknak tartom őket. Hogy tudjanak meg új információkat a karakterek? Hát, látomással!

killjoys-s2-2

Értem, hogy titkokra ment az utalás, tényleg csak a megvalósítása a baj. Például azzal semmi gondom nincs, hogy emlékeket törölnek ki, hogy azzal alapozzák meg a főbb emberi konfliktusokat, viszont akkor a radírozott dolgokat értelmesebben kéne visszahozniuk a képbe.

A kivitelezés persze olyan volt, mint eddig. Idióta, hogy is szokták mondani, corny egysorosok, kemény beszólások, olcsó CGI és kevés díszlet. Viszont jó ötlet volt ilyen szinten felerősíteni a cyberpunk dolgokat, mint az egyik átutazó karakterrel tették.

killjoys-s2-3

Igazából nem tudom folytatom-e a Killjoys-t, mert ilyenkor szoktam valami szintén közepes, de új sorozattal lecserélni a hasonló szintet hozó szériákat. Olyan 6/10 amit tudok rá adni, de azért már alábbhagyott a lelkesedésem.

15 hozzászólás Ne habozz!

polovcev - 2016. 07. 05. 19:39

Azt nem mondanám, hogy számoltam a napokat a visszatéréséig, de azért elszórakoztatott. A kivitelezés olyan, mint volt, de -számomra- áraszt egy hangulatot, ami miatt kitartok továbbra is.
Azért arra odafigyelek, hogy nehogy úgy járjak vele, mint a Falling Skies-val anno.

energy - 2016. 07. 05. 21:49

Jók voltak a zenék.

gmontana - 2016. 07. 06. 10:42

Nekem bejött a rész. Tuti folytatni is fogom, mert sajna nem sok ilyen sori van. Nekem pl jobban bejön, mint a Dark Matter.

Brynden Rivers - 2016. 07. 10. 00:32

“Nekem pl jobban bejön, mint a Dark Matter.” +1

Mert ez nem veszi magát komolyan :)

Tyberius06 - 2016. 07. 10. 18:41

Két rész után elbizonytalanodtam, hogy kívánom e folytatni. A második évad nyitánya eddig eléggé a főszállra koncentrál és ahogy néztem a 3-dik rész is aköré fog épülni. Izé… Nem vagyok benne biztos, hogy ez most annyira bejön. A megvalósítással továbbra sincs bajom, B-filmes, gagyi hatás, de tavallyal ellentétben, most valahogy kevésbé tartom szórakoztatónak…

Ghingis - 2016. 07. 11. 20:33

Szerintem egy üdítő színfolt a nyári uborkaszezonban, tudja magáról, hogy B kategóriás, de abból legalább a jobbik féle, így szerintem egész hiteles.

A karakterek szórakoztatóak, bár a katonagyerek meghalhatott volna, nem potyogott volna a könnyem érte. Cserébe megtarthatták volna a kiborgot.

A story nem rossz, bár kicsit nagy a káosz és ez kicsit sok egy B kategóriához.

Most így 2 rész után elférne egy könnyedebb kis rágcsálni való.

Nekem külön tetszett a 2. évad első részében az első 4 perc. Sikerült megoldaniuk, hogy egy “mi a fasz?” kérdés lebegjen a fejem felett folyamatosan. (Bár láttunk már erre is jobb megoldásokat.)

Külön bejött, h rájátszottak a gagyi mivoltra, mintha valaki tényleg csak képzelődne és a szar zenével alatta, szerintem egy zseniális megoldás volt.

energy - 2016. 08. 06. 19:12

A 6. rész vége meglepett, és a következő rész előzetese sem árul el sok mindent.

energy - 2016. 08. 13. 19:08

Meglepően jó rész volt a 7. A zenék is nagyon jól passzoltak a hangulathoz.

G. - 2016. 08. 18. 19:33

Csatlakozom, a 7. rész nekem is tetszett, jó volt a humor.
G.

Tyberius06 - 2016. 08. 30. 00:29

Hupsz, 9-dik rész kicsit odabaszott, bár várható volt a végkifejlett, csak kanyarítottak hozzá egy olyan erőltetett “morális” hátteret, ami már 80 sorozattal ezelőtt se tetszett (mint kötelező panel), hát még manapság. Plusz ez a “kill them all…” kezd kicsit uncsi lenni a Spartacus óta…

Érdekes lesz a maradék nemtom hány rész, de innen már elég erősen főszálgyanús az egész…

winnie - 2016. 09. 02. 12:45

a maradék 1:)

energy - 2016. 09. 03. 15:52

Van egy szereplő akit már a sorozat eleje óta utálok… hullanak, mint a legyek, de ő nem hal meg. Ilyen az én szerencsém:( Amúgy a cgi vacak volt, tíz éves sorozatban találni jobbat!

Tyberius06 - 2016. 09. 05. 20:36

Jepp, utána láttam, hogy már csak egy rész maradt. Nemtom miért hittem, hogy több van.
Hát picit összecsapott volt ez a finálé. Egyszerre volt túl sok meg túl kevés benne. Johnny bosszúja érthető volt, bár nem vágta le az illető fejét és nem lőtte a napba a testrészeket külön-külön, szóval akár túl is élhette az illető.
A 3-dik évadnak megadta az irányát ez az évadzáró, de megint ott a dilemma, hogy érdekel e.

A CGI tökéletes volt, ekkora költségvetés mellett meg pláne. Nem értem minden sorozat/film stb. kapcsán az örök óbégatást a CGI miatt. Oké, szerintem is jobbak a makett+CGI-jal megtámogatott cuccok és hogy sokszor a CGI művivé teszi az összhatást, de főleg sorozatoknál totál érthetetlen. Nincs akkora költségvetés, a korlátozott forgatási és utómunka idő miatt meg még alternatív megoldásokkal se tudnak trükközni. Szóval jól van ez így…

sorozatfan - 2016. 10. 26. 21:42

Nekem nem tetszett ez az irány, ahová elmentek az első évadban ledobott apró morzsákból elindulva. Ebben az évadban kevés volt az igazi killjoy feeling, a lazább, simább első évados részek jobban bejöttek. Az átívelő szál elég alapos volt, így, 10 részben, töltelékek nélkül masszív és lehengerlő (lenne), de nekem tetszik az egész Aleena-szál, fa-szál, plazma-szál, meg a nagy reveláció úgy általában. De mindegy, ha így döntöttek, hogy ezt viszik tovább . . .

sorozatfan - 2016. 10. 27. 16:06

A fenti picit negatívnak tűnik, de a látszat ellenére bírom a sorozatot, ez a könnyed űrwestern-szerűség tetszik. Valamiért ezek a kanadai, syfy-os sorozatok a gyengéim, a Lost Girl is bejött, a Dark Matter is, ez is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz