login |

House of Cards – 4×12 – írta: BotondB

2016. 07. 07. 18:22 - Írta: vendegblogger

3 hozzászólás | kategória: kritika,

A fináléhoz közeledve egyre nagyobb a feszültség Underwoodék háza táján, amit ezúttal is egy kiváló és izgalmas epizódban szemlélhettünk meg közelebbről. Spoileresen folytatom a tovább mögött.

hoc12.1

Az epizód eleji négyszemélyes vita szolgáltatta ezúttal a fő konfliktust: az ICO-vezért sikeresen elfogó Underwoodék és az elnök kül- és biztonságpolitikáját erősen kritizáló Conway-Brockhart kettős közötti adok-kapok, akkor válik igazán érdekessé, mikor kiderül, hogy az ICO néhány tagja túszul ejtett egy háromfős amerikai családot. Az elnöki csapat helyzete némiképp javult a terroristavezér sikeres elfogása után, de Frank szeretne újabb lökést adni az esélyeiknek. Ezúttal Conway rivaldafény iránti hatalmas étvágyát használná ki a túszhelyzetben, elérve, hogy riválisa túlbuzgósága miatt ejtsen hatalmas diplomáciai hibát.

hoc12.2

Eközben Conway és alelnökjelöltje között is kezd kibontakozni egy komolyabb nézeteltérés: Brockhartnak most kezd leesni, hogy a republikánus elnökaspiráns sem sokkal különb az Underwoodnál, őt is ugyanazok az célok és okok jellemzik és hajtják, mint Franket, olyannyira, hogy terroristákkal is hajlandó lenne tárgyalni népszerűségének növelése érdekében.

Az epizód legerősebb jeleneteit kétségtelenül a Conway család Fehér Házba való beköltözése hozta magával. A két elnökjelölt közötti párbeszédek rengeteget élesedtek néhány rész alatt, ami nagyban köszönhető annak, hogy Conway egyértelműen méltó ellenféllé nőtte ki magát. Frank terve, miszerint hibára készteti riválisát egyelőre nem vált be, bár a fiatal republikánus egyértelműen megizzadt a telefonbeszélgetés alatt, sikerült nagyszerűen megmenekülnie a veszélyes helyzetből.

House of Cards

Miközben a férfiak a Miller család megmentésén és egymás gyengítésén ügyködtek, a feleségek sem maradtak tétlenek: Claire és Hannah aranyos kis beszélgetése gyorsan komolyabbra fordult, amint a gyerekekre terelődött a szó, és innentől stabilan hozta a zavarba ejtő, de zseniális monentumokat. (A győzelem azonban egész biztosan a First Lady-é lett a gyerektémánál produkált visszakérdezésével) A férjek visszatérése után kiegészült családok ezután is rendre produkáltak egyszerre kínos és nevetséges pillanatokat, néhol azért már nevetségesen irreális helyzetekben.

Azonban tekintsünk kicsit most a Fehér Házon kívülre, ahol szintén rengeteg fontos eseménynek lehettünk szemtanúi ezúttal is: Hammerschmidt most épp Walker elnököt környékezte meg, méghozzá sikeresen. A Frank által megbuktatott egykori elnök eleinte még bizonytalan, de hirtelen kiderül, hogy jó ideje bosszúra szomjazik, így azonnal vallomást tesz a Herald újságírójának.

hoc12.4

Csakúgy mint Jackie és Remy akik most, hogy nincs okuk félni Franktől (Jackie elválik a férjétől) vállalni akarják kapcsolatukat és készek keresztbe tenni az elnöknek. Mindenképpen kijelenthető, hogy a Washington Herald egyre közelebb van a botrányos újságcikk lehozásához, így egyre szorosabban szorul a hurok Frank Underwood és neje nyaka körül.

Pedig Underwoodék szó szerint bármire képesek, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint LeAnn barátjának, az “adattudós” Aidennek illegális tevékenysége, vagy az évtizedek óta fontos tisztséget betöltő személyeket játszi könnyedséggel nyugdíjba küldő Doug rendszeres ámokfutásai.

hoc12.5

Ha mindez nem elég, ahhoz, hogy visszafojtott lélegzettel várjuk a finálét, akkor még ott van az az ominózus telefonhívás, amely emberi életekről dönt majd valószínűleg, és amelyet egy hirtelen ötlettől vezérelve az Amerikai Egyesült Államok elnöke fog lefolytatni néhány iszlamista terroristával, Conway várható felháborodottsága mellett. Kell ennél több indok?

3 hozzászólás Ne habozz!

szerintem - 2016. 07. 08. 10:36

el kell kezdenem most mar nezni a house of cards-ot, nincs mese.
kinnaman milyen benne?
a the killingben elkepesztoen eros volt, de lattam nehany sved filmben is es ott meg inkabb semmilyen volt…

Reeka - 2016. 07. 08. 12:03

@szerintem: nem tudom hogy a Johan Falk c. sorozatot láttad-e már, abban szintén baromi jó Joel! Ajánlom.

Solya91 - 2016. 07. 12. 20:49

Imádom. Remekmű!!! Nem gondoltam volna h ennyire megszeretem a sorozatot.emlékszem h az 1 evadottalig tudtam végignézni most megmar alig várom az új évadot.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz