login |

Murder In The First: kezdett a 3. évad

2016. 07. 07. 15:10 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: kritika,

Tavaly után idén is megszívattam magamat a Murder in The First évadkezdésével. Bennem volt ugyanis, hogy a TNT krimije minden évadban új átívelő eseteket hoz, ezért az új nézők frankón bekapcsolódhatnak, de idén is átverős volt a koncepció, hiszen ember legyen a talpán, aki csak úgy beszáll és közben élvezni is tudja a részt.

Való igaz ugyan, hogy ismét kapunk két “nagy esetet”: egy amerikai focista sztárt fejbe lőne, egy ügyész pedig oda nem figyelésből elüt valakit, azonban ez a sorozat továbbra sem színtiszta procedural, nemcsak a nyomozásokról, az esetekről szól, hanem kőkeményen a főszereplők magán- és érzelmi életéről.

Murder In The First - 3x01-02

Mindez pedig nyilván annak nem gond, aki eddig is nézte a sorozatot, de engem, akit az első két szezon kezdése sem fogott meg, teljesen nyilvánvaló, hogy hidegen hagyott Hildy vergődése a diagnózisával (még akkor is, ha eléggé…, izé), arról nem is beszélve, hogy az autóbaleset korábbról ismert szereplőkkel történt, akikre én nem tudok régi ismerősként ránézni, így ez az érzelmi kapocs is oda lett.

Murder In The First - 3x01-01

Arról nem is beszélve, hogy, mint tavaly, most sem annyira a “Ki tette?”-kérdés köré fogják felfűzni az ügyeket. Ami alapból újabb mínusz pont lenne nálam, de bevallom éppen ez az az aspektus, ami miatt érdekelne a harmadik évad, ha nem lenne benne ennyi magánélet: merre akarják megcsavarni az eseteket, hogy érdekes dolgok kerekedjenek ki belőlük?

Murder In The First - 3x01-03

Szóval hiába tűnik nyomozós sorozatnak a Murder In The First, itt szerintem megint fontosabb szerepet fognak kapni a következmények, az utórezgések, amikből akár valami nagyon jót is ki lehet hozni. Azonban miközben a régi karaktereket (Hildy, Terry) továbbra sem tartom egy cseppet sem érdekesnek, az újak sem igazán fogtak meg. (Ha a blogger csajt össze akarják hozni Koto-val, akkor ígérem, egy esetleges 4. évadba bele sem kezdek.)

Steven Bochco-tól egy fokkal elgondolkodtatóbb sorozatot várnék, és kevésbé szappanosat, na. (Főleg annak fényében, ami kiderül az egyik szálról a 3×02-ben. Na, kábé ott kaszáltam volna, ha maradtam volna a premier után. Majd a 4. szezon?)

3 hozzászólás Ne habozz!

fran - 2016. 07. 07. 23:39

Ki a hölgyemény a 3. képen?

winnie - 2016. 07. 08. 00:13
fran - 2016. 07. 08. 21:17

Kösz. Én is megtaláltam. Csak gondoltam valakinek séróból megy Ez ey jól eltalált kép, megnézve az imdb-és fotóit.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz