login |

Uncle Buck: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is.

2016. 07. 08. 18:32 - Írta: human

1 hozzászólás | kategória: 2015/16 finálék, kritika,

Az Uncle Buck egy személyiségteszt. Aki végignézte, az komoly döntések, esetleg jobb sorozatok között vergődik, és nem tud dönteni. Azt még nem tudom, mit jelent, ha ebben a helyzetben pont Buck-ékat választotta…

buckfin1

Nem sok mindent tudnék felhozni a pozitívumok között, pedig mind a 8 részt láttam. Nyilván a pilot nem taszított el annyira, mint winnie-t, de azért van némi igazság abban, amit írt róla. A történet röviden annyi, hogy a börtönt is megjárt Buck-ot pár bökkenő után a testvére felfogadja bébiszitternek a gyerekei mellé.

A konfliktusok, amikre a részek épülnek, teljesen kiszámíthatóak. A kicsit merev, sikeres szülők, és a túl laza Buck közötti két véglet megtalálásáról szólnak a heti adagok. Ami viszont valamennyire hiányzik, az pont a szerethetőség faktor. Mivel a poénok kilométeresek, így nyilván az érzelmekre kéne kicsit jobban gyúrniuk. Mondjuk az évad vége felé ez változott valamennyire.

buckfin2

A legnagyobb problémám viszont az volt, hogy mint sitcom az Uncle Buck nem működött. Ezt úgy értem, hogy a Two and a Half Man is kiszámítható poénokra épült, viszont Charlie Sheen comedic timingja szinte tökéletes. És a helyére érkező Kutcher sem a legrosszabb. Itt viszont a Buck-ot alakító Mike Epps sokszor elhibázza (leegyszerűsítve) a csattanót.

Azt viszont el kell ismernem, hogy a gyerekszereplők között jól válogattak, és a Law and Orderes rész nem csak kivitelezésben, de üzenetben is kilógott a többi közül, szóval még ténylegesen jó írás is akadt a sorozatban. Csak hát, ha 10-ből egy tényleg jó, az semmi.

buckfin3

Ajánlani persze nem tudom az ABC komédiáját, olyan 4/10-et ér meg, és kicsit sajnálom is a beleölt időt, de valahogy elfért. Szerintem sokkal jobban működött, amikor Buck volt a gyerekekkel, a szülők szerepét vissza kellett volt vágni kicsit. Kellettek az egyensúlyhoz, de nem ők voltak a sorozat alappillérei igazából, sajnos túltolták őket.

1 hozzászólás Ne habozz!

dinnyemano - 2016. 07. 09. 08:25

A pilot még bejött, a második még lecsúszott, és nem folytattam.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz