login |

Finálé előtt: 12 Monkeys

2016. 07. 12. 13:39 - Írta: winnie

10 hozzászólás | kategória: video,

Most jó szinkronosnak lenni? Itthon már ma finálézik a 12 Monkeys második évadja, míg Amerikában csak ma hajnalban ment le a 2×12 – a tovább mögött megnézhető a magyar és az amerikai promó hozzá. Mivel el fogok utazni, így lehet, hogy én is csekkolom ma, hogy meg tudjam írni a kritikát belőle.

Kíváncsi vagyok, illetve leszek, hogy mi a közvélekedés a szezonnal kapcsolatban (a kibeszélő itt van). Annak ellenére ugyanis, hogy a Syfy sorozata erősen rajongói műfajokat képvisel (időutazós, posztapokaliptikus) messze nem olyan népszerű itthon, mint pár korábbi, hasonló mezsgyén haladó darab. Én az évad elején közel sem lelkesedtem, a kasza is megfordult a fejemben, de a legutóbbi részek némelyike kiemelkedően jó volt, szóval örülök, hogy maradtam.

10 hozzászólás Ne habozz!

Vielon - 2016. 07. 12. 14:34

Nekem az elejétől fogva nagyon tetszett a sorozat, annak ellenére, hogy tartottam is tőle, hogy túl sokban szeretne majd hasonlítani az “alapanyagához”.

Szerencsére nem így lett…sikerült újraértelmezni a történetet és egy saját hangot találni hozzá. Természetesen voltak benne hibák, nem kevés, de végül az idővonal sem csúszott le nagyon a sínekről. Kaptunk pár wtf pillanatot is. Egy szóval, jóóó volt :)

A 2. évadban teljesen új status quo született…ami egyrészt érdekesnek tűnt, másrészt félő volt, hogy a karakterek / konfliktusok már nem lesznek annyira érdekesek ebben a felállásban…de pár rész után nálam újra elkezdett működni a dolog…

Talán azért is, mert a sorozat érezhetően kicsit lazább lett (hangulatra gondolok és nem az eseményekre, hiszen ez utóbbi tekintetében emelték a tétet)…úgy tűnik, hogy a 12 monkeys a 2. évadban már nem akarja magát annyira komolyan venni, bevállalja az olykor teljesen logikátlan lépéseket is, ráadásul úgy, hogy nem magyarázkodik…stílust váltott, és nem akar több lenni egy jól összerakott “guilty pleasure”-nél.

A 2×8 nézése közben végig az volt az érzésem, hogy az egész epizód úgy ahogy van egy kikacsintás :)

Szerintem ez a váltás nagyon jót tett neki, ahogyan az is, hogy az erősebb “mellék” karakterek nagyobb szerepet kaptak. Mindenképpen nézős, és várós az évadzáró :)

A szinkron kivételesen egészen jó lett.

bostone - 2016. 07. 13. 00:59

Ez az évad teljesen más műfajt képvisel, mint az előző. A gyerekbetegségeit mégsem tudta kinőni.
Miért kell szellemifogyatékosként kezelni a nézőt?

Sheen - 2016. 07. 13. 22:36

Vége az évadnak, és bár voltak hibái de több ilyet!

solymosgyu - 2016. 07. 14. 16:48

Ennek lesz 3. évada vagy nem lesz?

Vielon - 2016. 07. 15. 12:02
solymosgyu - 2016. 07. 15. 13:43

Hány évados lesz összesen? Nincs sok időm már hátra.

MrEddieKrueger - 2016. 07. 20. 12:52

Srácok! A 2. évad 13 részes, és ma jött ki az utolsó rész… Fenn van minden oldalon, meg a wikin is…. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_12_Monkeys_episodes#Season_2_.282016.29

anarchoid - 2016. 07. 27. 19:39

Befejeztem a masodik evadot, pont most ;) es kb feletol volt tippem a tanu kieletere , ami be is bizonyosodott ;)

remelem lesz 3. evad

anarchoid - 2016. 07. 27. 19:40

meg valami, tiszta matrix feeling volt a finalet nezni ;)

Dezyre - 2016. 07. 30. 14:30

Sajna ez a sorozat is látványba szegényebb mint a történet kuszaságába. Az időutazós sorozatokkal mindig nehéz, gondolom az íróknak is, vagy egyszerűen annyira belelendülnek, hogy már nem is történetet írnak, csak egy hatalmas nagy paradoxont :D
Érdekesnek találtam, hogy az első évadban megpróbálkoztak az összetett idő fogalmával, új idővonalra tértek vissza, de azért a másodikban inkább a lineárisra váltottak és abban is maradtak. Már ott gondolni lehetett, hogy azért nincs pillangóhatás, mert egy korábbi időpont miatt, minden ami történik már a múlt.
Visszagondolva az eddig látottakra egy művészmozifilm jutott az eszembe mikor egy férfi, nővé operáltatja magát, hogy megszülje önnön magát… vagy valami ilyesmi paradoxon. Ott is már a közepétől érezni, hogy valami olyan végkifejletre készülnek a gyártók, hogy meg fogok borzongani. Ilyenkor mindig embere válogatja, hogy lenyűgöző lesz e az a borzongás vagy a másik véglet.
Szerintem ez a sorozat azoknak a nézőknek tökéletes, akik a részek megtekintése után még kívánnak egy kis agyalást a történteken. Az olyan nézőknek mint én akik szeretik a letisztult, szájbarágós részeket, lezárásokat, kevésbé élvezetes.
Mindenesetre a 3. évadot is megfogom tekinteni egy paradoxonkavalkádra éhesebb időszakomban. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz