login |

Pilot: Queen of the South

2016. 07. 13. 18:11 - Írta: human

9 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

“Say hello to my little friend”, és ez a ‘little’ a csaj képzelt jövőbeli önmaga, aki egyben a Queen of the South íróinak húzásai közül a legsiralmasabb. Spoiler: nem sikerült túl jól az USA csatorna idei nyári újdonsága.

A fenti idézet természetesen a Scarface-ből van, amit a főhős néz a tévében, amikor épp megtudja, hogy a drogkereskedő fiúját megölték. Nagyon átlátszó, kényelmes jelenetnek hangzik? Na, ilyenekkel van tele a Queen of The South.

queensout1

A regény és telenovella alapú történet amúgy röviden egy drog kingpin felemelkedéséről szól.

A főszereplő egy utcai árus, aki összejön egy kapcsolatokkal rendelkező dílerrel. Gondtalanul élnek, de idővel természetesen belerepül a tudjukmi a ventilátorba: a pasit megölik, és a nőnek menekülnie kell. Utóbbinak egy nagy aduja marad: a fiúja rendelkezett egy fekete könyvecskével, amivel gondolom jó pár ember megégethető.

queensouth0

Sajnos a kivitelezés közepesebb nem is lehetne. Tényleg nem olyan, ami közben bosszankodsz, hogy mi ez a sz*r, de semmi maradandó nyomot nem hagy benned. Mindezt úgy mondom, hogy a legnagyobb klisékből is lehet jó sorozatot csinálni, de itt csak kipipálják őket sorban, mindenféle plusz hozzáadása nélkül. Komolyan, a második rész azzal kezdődik, hogy egy csempész hasában kiszakad egy zacsi és meghal…

A legrosszabb mégis az volt, hogy a főhős önmaga sikeres változatát vizionálja, aki beszél hozzá, átsegíti a nehéz helyzeteken. Persze az egész csak mankó az íróknak, mivel máshogy képtelenek voltak átadni a cselekményt előrelendítő mozzanatokat. Van, ahol meg egyszerűen felesleges, csak muszáj volt a fontos pillanatban levő feltűnését megalapozni.

queensout2

Igazából az ilyen sorozatok a legrosszabbak, amik ennyire középszerűen indulnak, és az ember azt sem tudja, mihez kezdjen velük, adjon-e még esélyt nekik.

Sajnos a Queen of South-nak a megvalósítása sem a legjobb, az akciójelenetei kifejezetten rosszak, Alice Braga monológjai pedig fájnak. Viszont valamennyire mégiscsak pörög előre, szóval az felbillenti 6/10-re a kezdést.

9 hozzászólás Ne habozz!

Lemoni - 2016. 07. 13. 21:22

10 perc alatt annyi szörnyűséget – szörnyű helyszín, dialógusok, karakter, színészi alakítás, bénaság, képi megvalósítás etc. – láttam belőle, hogy gyorsan felhúztam a nyúlcipőt, nem is emlékszem, hogy láttam-e valaha ilyen bűnrossz kezdést.

dinnyemano - 2016. 07. 14. 08:11

Én maradtam, kíváncsi vagyok, hogy lesz a csajból fejes.

Eni - 2016. 07. 14. 13:25

Ennél még az is jobb volt ami a coolon ment…

winnie - 2016. 07. 14. 14:51

lehet, hogy nyaralás alatt elkezdem, mert a zene! a zene! giorgio moroder! rögtön az 1×01 első jelenetében, az a lassított vonulás menthetetlenül cool:)

https://www.youtube.com/watch?v=Dt6gcaJISjY

Zenyt - 2016. 07. 15. 18:25

Ez egy Arturo Perez-Reverte regényből készült, amit magyarul is kiadtak. A mókás benne az, hogy készült már belőle egy brazil szappanopera, ami náluk is futott korábban. :) A regény egyébként jó.

zsu93 - 2016. 09. 14. 21:35

Én megnéztem a telenovellát.(A braziloknak nincs közük hozzá, de az amerikaiaknak, spanyoloknak és kolumbiaiaknak igen.) Aki lenézi a telenovellákat, szerintem meglepetés okozhat, mert jól sikerült.
Ezt is megnézem majd, kíváncsi vagyok mik a különbségek.

Ditti - 2016. 09. 27. 21:15

Egyetértek Zsuval. Ez borzalmas, a dél-amerikai jobb volt. Már az eleje is.

csb - 2016. 09. 30. 21:10

Most, hogy van hozzá magyar felirat megnéztem az első rész, és hát…szörnyű volt. Nem találtam benne egy pozitívumot se, így végeztem is ezzel a sorozattal.

piszkosfred - 2017. 08. 06. 16:19

Az elso resz tenyleg borzaszto olcso volt, foleg a parbeszedek, de szerencsere folytattam. A folytatas sokkal jobb, az evad vegere pedig egeszen jo lett.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz