login |

Mr. Robot: kezdett a 2. évad

2016. 07. 14. 22:10 - Írta: human

342 hozzászólás | kategória: kritika,

Egy dolog biztosan kijelenthető: a Mr. Robot vizuálisan még mindig az egyik legkülönlegesebb sorozat a tévében. A nagy kérdés, hogy a második évadban felül tudják-e múlni az első zsenialitását?

mrrobots2-1

Igazából a premier alapján nem dönthető el egyértelműen az előbbi kérdésre a válasz. Mindenképp különleges volt az a két rész, főleg a második, de az új ív még nem annyira látszik, bár már kaptunk morzsákat, sokkal inkább az alapozásra mentek el a percek. Szépen nyugisan bemutatták, hogy mi történik az FSociety akciója után.

mrrobots2-3

Jobbá tehető a világ? Egyelőre egy nagyon cinikus ‘nem’ hallatszik csak. Úgy néz ki, hogy idén is különleges élmény vár ránk az elkövetkező hetekben. A tovább mögött spoileresen folytatom, mert aki még nem látta, az szerintem tegyen próbát a sorozattal.

Nyilván a részek nézése közben eddig is sokszor eszünkbe juthatott a Fight Club, de a premierben egy kicsit sok volt a hatása. Pedig nagyon jó ötlet, hogy Elliot egy analóg loopba, egy unalmas, hétköznapi élet rutinkában akarja kinyírni a digitális függő extra énjét. Ellenben az eszméletvesztések nem működtek számomra.

mrrobots2-4

Azzal egyáltalán nincs baj, hogy a narrálás ismét hozzánk beszél, de megingott bizalommal, és ötletes, de amikor nem Elliot hallgat el előlünk valamit, hanem ő is kimarad meg mi is, az lehetne kicsit másképpen is..

Ezen kívül valamennyire láthattuk, hogy a megrengetett világ miképp próbál korrigálni, minek vannak nézve az átlagemberek egy ilyen helyzetben. Na, meg az sem maradt ki, hogy az ideológiával fűtött nagy terv az adósságok eltörléséről, a szabadságról lehet mégsem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnt.

mrrobots2-2

Simán 8/10. És továbbra is odavagyok az első évadra is jellemző negatív teres jelenetekért. Annyira más, hogy szinte mindenki kifelé beszél a képből, nagyon érdekes érzelmi hatás.

342 hozzászólás Ne habozz!

Silver-sama - 2016. 07. 14. 22:32

Nem mondom, lehetett volna hosszabb is..:D.
Olvasom “…az ideológiával fűtött nagy terv az adósságok eltörléséről, a szabadságról lehet mégsem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnt.” és ekkor egy hosszú részletezésre számítottam, kibontva az ideológiát meg mindent, erre 2 sor és vége az írásnak XD
Ez inkább csak a felsorolása pár ténynek, igazából a spoilert kár volt kiírni, mert semmi újat nem adtál.
De nem sértésből mondom, csak hát ez az írás többet nem ér, minthogy arra legyen, hogy legyen a sorozatnak kibeszélője.:/
Mindenesetre köszi.

tobias88 - 2016. 07. 14. 22:33

Én nem hittem volna, hogy a 2. évadra is tudnak valami olyant húzni, ami miatt az első évad (nálam) 10/10ét hozhatják, de eddig jó úton haladnak.

Lamantin - 2016. 07. 14. 22:34

az első évad nagyon-nagyon bejött, erre még egyelőre nem merném azt mondani, hogy nagyon jó, de érdekes és van benne potenciál. a zeneválasztások továbbra is nagyon ütnek

Rammsch31n - 2016. 07. 14. 22:36

Ez az első kettő nagyon alapozós lett, ami nem gond… sőt még jó is, mert kellett idő mire felvettem a fonalat az első évad óta eltelt idő miatt.
Számomra azért volt pár nagyon WTF momentum is, jó értelemben persze. Nekem még mindig baromira bejön…
Azért remélem a szereplőket kissé összébb terelik…
Slater mellett, most egyébként a néger kutyás csávó az úgymiaz? :D Azt nagyon nem értettem.

human - 2016. 07. 14. 23:33

Silver-sama: nyugodtan küldjél vendégírást ha gondolod. a spoiler pedig azért van, mert ha ajánlom az első évadot, akkor nem akarom lelőni az egész fight club dolgot, hátha valaki eddig még kimaradt, és neki sokkal jobb érzés lesz úgy.

Toma - 2016. 07. 15. 00:28

SPOILERES TALÁLGATÁS

Érdekes Elliot, hogy szabadul ki a börtönből vagy egyáltalán ki akar e. Kinek esett le hogy ottvan ?

bvr - 2016. 07. 15. 02:19

hááát… nem pont ilyen kezdést vártam/szerettem volna. Persze nyilván várom a folytatást.

human - 2016. 07. 15. 02:50

Toma : grat a reddit olvasáshoz, neked sem esett le szerintem.

hbal - 2016. 07. 15. 09:42

Toma: milyen börtönröl beszélsz? :D

Egyébként rögtön visszarántott a hangulat, képi világ; a zeneválasztások még mindig iszonyat jók, és a második részben azért történt jópár érdekes dolog is.
Elsö részre nálam is ment a 8/10, de a második jobban tetszett, arra már ki merek osztani egy 9/10-et is. :D

Kis “OFF”: Emmy-n szerintetek mekkora esélye van dráma kategóriában nyernie? Èn örülnék neki nagyon.

Réka - 2016. 07. 15. 10:35

Jesszus, nekem ennyire máshogy működik az agyam? Börtön??? Ez az átlagos loop dolog az, hogy egy börtönben van?

Amúgy ez egyébként is óriási falat a sorozat készítőinek, hogy oké, megpróbáltuk megváltani a világot, de most hogyan tovább.. csak pár hírszösszenetet kaptunk, hogy nagyjából mire lehetne számítani, de ők sem fejtették ki egy nagy montázsban, pesze az ember azt várná, de hát sztem ezt senki nem tudja megmondani pontosan.

Mondjuk ez tényleg rohadt lehangoló, hogy a kisember továbbra is kisember maradna, tök mindegy, mi lesz az adósságokkal. Sosem lesz egyenlőség.

Iceman - 2016. 07. 15. 12:54

Csak én őrülök meg az E-Corp főnök hangjától meg úgy az egész megjelenésétől? Folyton dadogva és irritálóan ejt ki szavakat, olyan mintha valami zs kategóriás színész próbálna nagyon színészkedni de nem menne neki. Pedig elvileg nem éppen kezdő. A szőke csaj továbbra is full érdektelen.

Tod - 2016. 07. 15. 13:00

Iceman: Nekem meg ő a kedvenc karakterem. :)

Toma - 2016. 07. 15. 14:07

Human: Nem olvastam semmit se utána. Kénytelen voltam 3 szor alaposan végig nézni a részt mert lefordítottam hallás után…
A rács motívumok csak úgy ömlöttek az arcomba. Gideon beszélgetése Elliottal, valamit QWERTY Angelanál van árulta el nekem.

Geza Kovacs - 2016. 07. 15. 21:24

Zavarba ejtően eredeti. Amúgy a börtönös ötlet nagyon érdekes.

Gólvonal - 2016. 07. 15. 22:48

De akkor ő csak szimplán úgy éli meg a börtönt, mintha otthon lenne? Úgy is látja? Nyilván…

És ha jobban belegondolok tök egyértelmű…

audrey - 2016. 07. 16. 13:48

utánaolvastam a teóriának és tényleg, a jelek basszus…amazing

így már mindjárt jobbnak tűnik, mert én kicsit laposnak és már túl művésziesnek véltem az évadkezdést

dante - 2016. 07. 16. 21:38

gyenge volt, vártam már mikor lesz vége. régen volt ilyen sorozatrésznél, pláne egy mr. robotnál.

hbal - 2016. 07. 16. 23:33

baszki most így második megnézésre, meg a teóriákat elolvasva tényleg simán lehet, hogy börtönben van. Elég sok jel utal rá, meg így valahogy érthetőbb is lenne az egész…

Tod - 2016. 07. 17. 13:29

A sorozat szellemiségéből simán következhet az, hogy valóban börtönben van Elliot, de ez szerintem inkább csak egy jól végigfuttatott allegória.

Az analóg buborék számára egy börtön/intézet, ahova önként vonul be, amíg újra önmaga ura. Ami egy rossz vicc, tekintve, hogy az egész sorozat egyik alapja az, hogy nincs kontroll.

Pipacs - 2016. 07. 19. 10:55

A börtönös elmélethez:

De akkor a nyomozás már itt tart? Egyből lekapcsolták Elliotot? Vagy az a bizonyos 1 hónap nem is annyi? Vagy kinyírta Tyrell-t? Nekem max annyi gyanús, hogy anyuci hogy került a képbe ilyen hirtelen. Vhogy az volt az első évadban az érzésem, hogy ő lelépett ezer éve, vagy már nem él ő sem. És ha lelépett, akkor látni sem akarják egymást, nemhogy beköltözzön hozzá a kisfia… Ez mindenképp fura volt. De a dutyi… Nem is tudom, vhogy nem passzolna a képbe, hogy elkövet egy bűnt, aztán jól meglakol érte, ez túl átlagos ehhez a sorozathoz. De pont a zsenialitásból adódóan bízom a készítőkben, hogy ha mégis igaz a dolog, akkor jól jönnek ki belőle.

Pipacs - 2016. 07. 19. 10:58

Amúgy most kapcsolok… Mi van, ha zárt osztályon van?

gio - 2016. 07. 19. 12:52

szerintem nem konkrét börtön, inkább az allegóriára szavazok én is, mert egyébként “tényleg olyan”.

ütős volt az első két rész, imádom a hangulatát és a megvalósítását.

Bituz - 2016. 07. 19. 19:31

A megvalósítás jó, de elgurult a gyógyszer az Elliot “szálon”, vagy én nem vagyok épelméjű. Vagy annyira realista vagyok, hogy ezeket az érzelmi töltető képzelgéseket nem értem? Vagy a sorozat a valóság és én vagyok képzelet…?

pendro - 2016. 07. 19. 23:02

Tanulj már meg fogalmazni

Enzo - 2016. 07. 19. 23:28

Ígéretes évadkezdés volt, megalapoztak minden szálat, néhány érdekesebbnek tűnik, néhány talán kevésbé. Ez az egész “másik én”/Mr.Robot ábrázolás egészen ügyes.
Még mindig nem tudjuk, ki kopogott az első évad végén, de a 2×02 zárásaként azért csak belengették Tyrell-t.

Apróságok:
-A ‘Daydream’-es zenés kezdés mennyire szürreálisan király volt már :D
-Sose lesz okosházam, úgy döntöttem. Az ew.com-os recap “félig para, félig abszurd”-nak nevezi a jelenetet, és nagyon igaza van.
-Az fsociety-től a pénzkézbesítésnél a futáros megoldás ügyes! Amúgy először azt hittem, robban, aztán hogy szét kell szórnia a pénzt, de természetesen ez a megoldás illett a közvetítendő üzenethez.
-Price beszéde a Roosevelt-történettel meg a “con”-“CONfidence” szójátékkal egészen zseniális.
-Stephanie Corneliussen félelmetes és szexi egyben.
-Van stílusa az új nyomozócsajnak, de mondjuk őt még nem alapozták meg.
-Angela szála eddig kicsit kilóg, nem igazán érzem, hogy is fog ez kapcsolódni a többihez.
-RIP Gideon, na ez mi volt?

Még apróbbságok:
-A piromán Hot Carla az új kedvenc karakterem, mennyire WTF :D
-Az okosházban a tévés műsorvezető (Let’s Be Frank) tökre hasonlított Mac Lethal-re. (de megnéztem IMDb-n, és nem ő)
-Rami Malek nevetett már valaha a sorozatban? Hát ez is elég erőltetett lett..
-Lol, 2 napon belül 2 sorozatban 2 különböző nemű (bárban történő) melegflörtöt láttam (Blindspotot pótolok épp), érdekes egybeesés.

sepörd - 2016. 07. 20. 14:20

hát a főszereplőnket gyakorlatilag elvesztettük, korainak érzem ezt a leépülést. és túltolták a művészkedést is, végére álmos lettem. a börtön eszembe nem jutott volna, de utólag egyértelmű, millió jel van rá, zseniális. fura is volt az egész.négeres, kosaras dolog, hát itt a válasz. a kutyás ember nem valami börtön őr lehet?

rolandd - 2016. 07. 20. 16:30

egész végig az jart a fejemben,hogy birtam közel egy évig Mr Robot nélkül:)

sepörd - 2016. 07. 20. 20:04

és mivel Elliot szarul van ezért Slater karaktere is romlik mert zagyvaságokat beszél, szóval jó lenne ha összekapná magát emberünk.

anonymvs - 2016. 07. 20. 20:35

Spoileres.

Nekem egy kicsit vontatott volt az első rész, a második viszont már valamivel jobb volt. Elliotot egyáltalán nem tudom megérteni, néha még mindig alig hiszem el, hogy Mr. Robot nem is igazi karakter – egyébként ezt zseniálisan oldották meg, az biztos – a kérdés ezzel csak az, hogy akkor az első évadban Tyrell hogy beszélt vele?

Ha pedig Tyrell, akkor hol a fenében van? :D De tényleg. Remélem a következő részben már megtudunk róla valamit. Egyébként az utolsó jelenet is kérdéseket vetett fel bennem, vajon Elliot tényleg beszélt Tyrellel vagy ezt is csak képzelte?

Ossis - 2016. 07. 20. 23:47

Miért, akkor az első évadba Tyrell-en kívül az fsociety hogy beszélt beszélt Mr. Robottal?

sepörd - 2016. 07. 21. 00:11

1. rész után jó, de semmi extra igazából, ezt már láttam érzés. folytatom.

sepörd - 2016. 07. 21. 00:12

töröljétek ez a Stranger Things-hez megy.

szabot85 - 2016. 07. 21. 10:57

Számomra ez az évad egyenlőre katyvasz .. de a téma és az eredeti ötlet iránt érdeklődők figyelmébe ajánlanám ezt a művet https://www.youtube.com/watch?v=ynW6Ys3LLAQ . A Fight Club még a szerzők részéről is benne van, legalább zeneileg, hiszen az első évad végén felhangzik szépen a Fight Club-ból “Where is my Mind” című dalocska. Hogy Elliot épp börtönben van ? Biztos !

Rammsch31n - 2016. 07. 21. 13:08

Nekem is elég furcsa… krvára nem értem mi folyik Elliot-tal… :”D

Ezt a nagy darab néger figurát sem tudom hova tenni.

Még a többi F.society-s tag csak csak… akikre egyébként szépen rátalál a zseni antiszoc zsarucsaj is…meg öldösik is őket valakik…

Azt se tudom, hogy az E.Corp-os eltűnt középvezető főnökkel mi a fene van… meg, hogy a szőke csaj az E.Corp-os főnökkel mit kutyul… szóval lehet újra kellett volna néznem az 1. évadot… talán valaki leírhatná… és segítene…

Egyébként még így is vannak olyan mindfuck-ok benne, hogy csak na… mikor Elliot beszedi az Aderall-t és azt haluzza, hogy kínozzák…aztán meg a hányásában turkál, ami a haluzás közben cement volt. :”D

bvr - 2016. 07. 21. 14:34

ezzel az f..society-val történő lebukás kezd elég bénácska lenni… plusz sajnos ezt az fbi-os csajt (Grace Gummer) a Newsroom 3. évad óta nem nagyon bírom.

Geza Kovacs - 2016. 07. 22. 01:12

Atya gatya, ez valami egészen hihetetlen, amilyen szintre ezt a sorozatot teszik most már. Ámulok folyamatosan. Legalább 3 díjat kapnak majd csak erre a részre. Amúgy kicsit a Huszárik-féle Csontváry-filmre emlékeztet lassan, annyira fura.

De sok ilyen részt nem szeretnék, mert a nézőnek is kedve támad lassan valami tablettáért nyúlni tőle, és azért ez nem kellemes. Továbbá tényleg nem halad a cselekménye, amiért pedig kár.

De hogy nem pazarolták az idejüket a készítők tavaly óta, és nem fullad önismétlésbe a sorozat, az már garantált.

Geza Kovacs - 2016. 07. 22. 01:13

Amúgy nekem a valószínűleg százas nagyságrendű elrejtett dolog közül érdekes volt a fura (talán 1. világháború kori?) térkép az E Corp főni háta mögött az irodában. Hogy az is mi lehetett vajon, nem tudom.

Ladislav Bonita - 2016. 07. 22. 13:02

Egy korabeli újság címlapja van kint a falon, Ferenc Ferdinánd megölésének rekonstruált rajzával. ;-)

_Peter - 2016. 07. 22. 19:05

Nem csodálom esik a nézettség, hát elég nehezen csúsztak le ezek a részek. Könnyű elveszteni a fonalat. Túl művészkedik? Túl sötét már a gyilkosságokkal, részletes hányós jelenettel?

Rammsch31n - 2016. 07. 22. 20:24

_Peter: Szerintem is ez van… néha üt, de egyébként meg csak kapkodom a fejem, hogy mi is folyik… :S

fm! - 2016. 07. 23. 20:13

Nálam átcsúszott az belepörgetésbe a 2. évad. Túl lassú, túl vontatott, a sztori is kb. nulla, egy rész esélyt még kap, de ha nem él vele, rögtön kasza…

Snoopyzit30 - 2016. 07. 24. 15:09

A 3. részt egy Grace&Frankie epizód után kezdtem el nézni és kb. 10 perc után ledobta az agyam a láncot és ki is nyomtam a fenébe. Ehhez a szinthez komolyan kipihenten kell nézni nem úgy hogy 4 órát aludtam előző éjjel. Azon vettem észre magam, hogy semmiből nem értek semmit és nem is érdekel. Kicsit kipihentebben még 1x nekiugrok, de ha nagyon elvont lesz, akkor megvárom az évad végét aztán majd inkább darálok valami nagyon átszellemült állapotomban.

Enzo - 2016. 07. 25. 00:37

2×03
Hú, nem volt ez rossz, de még mindig nem teljesen érzem minden szálon, hogy hova tart, vagy mi miért is történik. Pedig átpörgettem az első évadot, meg a 2×00 is megvolt.

-A flashback érdekes volt – amúgy eddig senkinek volt gyanús a marha nagy “F(UN) SOCIETY” felirat?
-A zenés betétek még mindig zseniálisak.
-Ray-nek legalább megtudtuk a háttérsztoriját, naná hogy szomorú.
-Bazzeg a hányós jelenet, te jó ég. Előtte félbe kellett hagynom a részt, és vacsorázni ültem le, pont a cement beöntéstől folytatva, hát a hányásban turkálás és tabletta visszarakás új szintre emelte a gusztustalanságot.
-Az adderall-ozós Elliot egyébként érdekes volt, bár reméltem hogy összehatásként nem pozitívan jön le, nem ám valaki emiatt próbálja ki..
-Új nyomozócsaj se komplett, ezt is tudjuk, oké. A Romero-nagyis füvezős szövege viszont hatalmas volt, meg maga a nagyi is vidám arc. Mobley pedig bajban lesz, úgy érzem…
-Az istentagadós jelenetről csodálom hogy senki se írt még, pedig nem semmi volt, szerinte nagyon sok ember véleményét fogalmazta meg ütősen. És az első évad agyturkászos jelenetével kontrasztban, most tényleg ki is mondta (pluszpont ezért a visszautalásért).
-Price és Angela, na itt esküszöm nemtom hova tartunk. Amúgy amikor Price közel hajolva beszélt hozzá, már valahogy én éreztem magam kényelmetlenül.
-Egy technikai negatívum: a gyors fadeout a jelenetek végén csak engem zavar?

#hétidézete:
“Control is about as real as a unicorn taking a leak at the end of a double rainbow.”

Erja - 2016. 07. 25. 07:19

Nekem egyelőre tetszik ez az évad, bár egyelőre kicsit furcsább, mint az 1. Csak kipihentem jut rá erőm, de miközben nézem olyan furcsa, mintha egy pszichológus írta volna, tele a skizofrénia tüneteivel, nekem épp ettől a pszicho fordulattól tetszik annyira:-).

Dr B - 2016. 07. 25. 22:46

A korábban feltett kérdésekre, hogy hogy beszélt a többi szereplő Mr Robottal:
Eliot figurája klasszikus skizofrén. Hasadt személyiség, erre sok minden utal. A két személyiség Eliot és Mr Robot. Amikor a Mr Robot veszi át felette az irányítást, arra az Eliot személyiség nem emlékszik. Ezért beszélhetett Mr Robottal bárki, mert az “Eliot” volt csak épp Mr Robot személyiség hatása alatt. Csak a filmben a rendezők akkor Slaterrel jelenítették meg. Ha jól emlékszem még fizikai kontaktusba is került valaki az 1. évadban Mr Robottal.
Először azt hittem Eliot csak egy sima drogos, aki néha belövi magát, de nem. Egy skizofrén, akinek ráadásul a drog segít megőrizni a saját szeméyliségét. Ez a 3. részben tisztán kiderül.
A börtön sztem nem túl valószínű, mivel ott nehezebb droghoz jutni. A gyógyintézet viszont szerintem inkább lehetséges. Skizofréneknél eljárás lehet, hogy naplót vezettetnek velük, ahol leírják mit csináltak. Ha kimaradás van a naplóban, akkor ott átvette a másik személyiség az irányítást, tehát a terápia nem megfelelő.
Érdekes, ahogy szegény ember küzd a betegséggel, de nekem ez 3 évadon keresztül már kicsit vontatott. Jó lenne valami csavar a történetben. Talán később….

Dr B - 2016. 07. 25. 22:47

Bocsánat, 3 részt akartam írni természetesen.

Anthonz - 2016. 07. 26. 09:41

Bocs, de szerintem azt már régóta tudjuk, hogy skizofrén, inkább az nem eldöntött, hogy végülis hány alteregója van, sőt ahogy jönnek ki a részek egyre kevesebb dolog biztos :))

khirill - 2016. 07. 26. 14:22

szerintem több alteregója is van…

elképzelhető, h tyrell is ő volna? :O nagyon tetszik… :)

Rammsch31n - 2016. 07. 26. 18:36

Én már nem tudom követni, hogy most ki lenne az alteregója az eredetin kívül… én az új kövér néger haverra is azt gondoltam… aztán eltántorítottak tőle. :”D De már rohadtul nem értem… és kezd zavarni. :D

Rammsch31n - 2016. 07. 26. 18:37

Mármint az apján kívül… őrá gondoltam, mint eredeti… :)

bkitten - 2016. 07. 27. 10:40

baromi jó a történet alakulgatása s a zenei betétek szintén perfektek, “its a perfect day” :DD zseniális volt.
Aki nem bírja az elvont dolgokat benne, ne nézze, its simple. valaki írt a gyógyszerekről, hát nem mindegy jaja mit eszel,veszel be…:D

amúgy meg heti idézetnek ezt javasolnám:
” So f… God.
He’s not a good enough scapegoat for me.
Please tell me I didn’t
say all of that out loud”

:D nálam 10/10 továbbra is a sori, várom a folytatást.

Enzo - 2016. 07. 27. 11:14

Igazából a teljes istenes monológ mehetett volna a hétidézete rovatba, zseniális volt :)

kulup - 2016. 07. 28. 09:01

Történjen már valami, ez így dögunalom.

Tomi - 2016. 07. 28. 15:30

Ha neked ebben a 3.részben nem volt elég történés nem a te sorozatod.

kulup - 2016. 07. 28. 18:10

Az eldő évadot szerettem, de most már nem értek kb. semmit. A harmadik részben tényleg beindult kicsit, de ezt a művészieskedést befejezhetnék, Elliot visszaülhetne már a gép elé.

Rammsch31n - 2016. 07. 28. 20:53

Én az epizódok címére lettem figyelmes ma… hogy eddig az első 3-nál eps2.0 volt kiírva… gondolom jelezve, hogy ez ilyen felvezetés szerű… a 4.-nél meg már episode 2.1…

(SPOILER)
A 4.-be ugye a ha jól értem (Mert sokszor már semmit nem értek benne. :D) Elliot a tesó (Darlene) megmentésére visszatér a buliba elvileg…meg Mr Robot-ot sem tudta kiírtani a fejéből…

Egyébként a dolgok amiket nem értek:
-hogy a Wellick házaspár miafenét művel… :D jó a férj rejtély, de hogy a nő mit művel…
-hogy Ray-jel miújság van (ő is valami bűnöző?), korábban azthittem, hogy ő is lehet ilyen fejbeli dolog, mint Mr Robot…
-hogy Angela mit csinál, mármint annyit értek, hogy valahogy belülről akarja bomlasztani az E-corpot… de ennyi :D
-és hogy a Dark Army és az E-corp boss között mi van (bár ez is olyan rejtély lehet, mint a Wellick-es)

-de a legtöbb nem értés Elliot körül van… mert mond mindenfélét, de sok olyat is ami nekem nagyon WTF…

(SPOILER OFF)

Egyébként lehet a 2. évad előtt át kellett volna legalább tekernem az 1. évadot, de már mind1.

Geza Kovacs - 2016. 07. 28. 22:25

Jó volt, jó volt, bár megint beleszúrtak a művészkedésbe, ez már csak ilyen. Egy csorda pszichológus is írhatna egyszerre cikket a tartalomról, de a végére már lett rendes történés is.

A torony leomlasztás az álomban mekkora direkt Harcosok klubja utalás volt :-)

_Peter - 2016. 07. 28. 22:47

4. rész most tetszett. Azért amikor Darlene ment át filmet nézni, egy magára valamit adó geek nem utorrentet használna. :)

sepörd - 2016. 07. 29. 01:45

eddig csalódás, az első évad sokkal jobb volt. kicsit mintha megállt volna a tudomány.

Bxcyz - 2016. 07. 29. 12:05

Egy zagyvaság az egész, hatalmas hibákkal! Nagyon nagyon unalmas a második évad, bár az első vége is elég eseménytelen volt. Most tényleg azt nézem 10 percig, hogy öreg politikusok üldögélnek egy asztalnál és esznek? Az előzetesben mintha azt ígérték volna, hogy a harmadik részben történni fog valami izgalmas, de nem találkoztam vele. Eliot szenvedése meg már eléggé unalmas és fárasztó… Meg rohadt ijesztő zene és mi történik, ott egy FS Socyetis álarc… Meg kellett volna ijednem?
A harcosok klubjának minden mondata értékes!
Ez meg egyre bugyutább!

danNN - 2016. 07. 29. 19:39

Nagy a baj, az első évadot elvitte a wtf a hátán de a másodikban nagyon nem működik. 2 rész esélyt kap még aztán kasza. Kár..

jama speciál - 2016. 07. 30. 12:59

Már az 1. évad végén érződött, hogy egy nagy blöff az egész sorozat, de a hangulata megnyerő volt, így bizalmat szavaztam a 2. évadnak is 3 epizód erejéig. Nagyjából bejött amire számítottam, kivéve hogy még a hangulatot sem hozza. Az 1. évadban ellőtték a Harcosok klubjából meg az Amerikai pszichóból összelopkodott muníció javát, és most megy a tét nélküli érdektelen alibizés az újabb “nagy” csavarig, ami tippre az lesz, hogy kiderül Tyrell álmodja Elliotot. De ha nem, az se érdekel. Részemről felejtős a továbbiakban.

Wall-E - 2016. 07. 31. 01:52

Szerintem fantasztikus az évad, azt hiszem ez az irányvonal szimplán még jobban kivonja a széles tömeget megszolító sorozatok közül. A hangulat viszont elképesztően egyedi, és az egész eszméletlenül jól is néz ki. A negyedik rész vége pedig az első felvonás végének tűnik, Elliot újra nyeregbe szállt.

Az volt a változás, hogy ebben a négy részben a főszereplő gyakorlatilag nem sok konkrét dolgot csinált, hanem a benne lejátszódó folyamatok domináltak, tehát még kevésbé volt cselekményközpontú. Szerintem ez a negyedik epizód végére teljes mértékben kifizetődött, de talán nem meglepő, hogy a vélemények nagyobb része nem pozitív.

tomex - 2016. 07. 31. 12:30

Ez az orulet mar tul van tolva sztem nagyon. A foszereplo teljes elmebaja nekem mar nagyon sok, ennyire nem kellett volna ez. Persze ez az egyeni velemenyem…

Geza Kovacs - 2016. 07. 31. 13:01

szerintem profi ez nagyon, csak továbbra sem illik a sorozatos mezönybe, de most épp a müvészi szellemképrajzolás miatt, amit csúcsra járatnak

biztos valamelyik díjra mennek rá, és szerintem meg is érdemlik majd

nem tömegtermék, az nyilvánvaló

KyloRen - 2016. 07. 31. 20:16

Na összegzem, SZERINTEM miért csak átlagosan jó sorozat a Mr. Robot. (SEMMIKÉPP NEM ZSENIÁLIS, LE IS ÍROM MIÉRT)

A művész filmek elsülhetnek jól, és rosszul is. Általában akkor rossz, mikor az alkotó szarik bele, hogy vajon megfelelően átadja e a képernyőre a saját fejében megálmodott story ötleteket. Eddig úgy néz ki szarik bele, hogy a néző érti e mi folyik, és ha nem érti, akkor a néző a hülye. Pedig nem, csak rosszul lett megvalósítva a film. Mindfuck filmeknél pl. Christopher Nolan mindezt úgy valósítja meg, mesterien, hogy a néző tudja követni az eseményeket. De a Mr. Robot, főleg a 2. évadban nem az effajta mesterművek jellemzőit hordozza magán, hanem az olyan félresikerült sorozat jellemzőjét, mint pl. a True Detective 2. évada, ami szintén nehezen követhető volt a zavaros forgatókönyv, és/vagy a rossz kivitelezés miatt. Ráadásul a Mr. Robot sztorijának magja a Fight Clubbol lett adaptálva, ezért Sam Esmail zsenialitását én NAGYON megkérdőjelezem.

(Persze, nyilván Sam Esmail nem szarik az egészbe, mert tud zseniális lenni ez a sorozat, de sokszor bizony nem tudja megfelelően követhetőre, és nézhetőre csinálnia a sorozatot. Szerintem nagyon beleesik az egyediségre törekvés, művészkedés, és túlzott realizmus csapdájába. Szerintem át esik néha a követhetetlenség, unalom, és nézhetetlenség túloldalára.)

Már 4 hosszú részen keresztül zavaros az egész, főleg Elliot belső vívódása zajlik, és abból a világ megváltásból nem sokat láttunk, és az 1. évadban véghezvitt tetteik világ méretű következményeire sem nagyon fókuszálnak.

Lemoni - 2016. 07. 31. 23:24

Mazochista üzemmódban nézhetem, mert rohadtul élvezem, hogy semmit sem értek! :D Néha úgy tűnik, Elliot is csak valakinek a képzelete, akinek visszacsatol dolgokat, néha meg úgy, hogy minden/ki más Elliot agyszüleménye. A második évadban a karaktere mindenesetre színesebb a korábbi monotonságához képest, Rami Malek remekül hozza ezt is.

Ladislav Bonita - 2016. 08. 01. 10:43

Attól, hogy láttatok korábban már egy filmet, aminek skizó megfejtés lett a vége, még nem kell azt hinni, hogy a Fight Club minden idők legeredetibb alkotása.
Ajánlott irodalom: R. L. Stephenson – Dr. Jekyll és Mr. Hyde különös esete :-D

jama speciál - 2016. 08. 01. 12:37

Ladislav Bonita

A Fight Club-ban a legkevésbé érdekes a skizó megfejtés, egyébként már ott is kissé elcsépeltnek éreztem, noha a sztori szempontjából indokolt volt. Na most ehhez képest itt egy évad, ami semmi másról nem szól, mint hogy a főhős hallucinál, mindezt jó unalmasan. Kinek van erre igénye? Nyilván azoknak, akik a Közönséges bűnözőket is élvezték. Az pont ekkora blöff volt, mint ez a sorozat.

Wall-E - 2016. 08. 01. 13:43

@jama speciál

Elég érdekes azt kijelenteni, hogy az első évad semmi másról nem szólt, csak hogy a főhős hallucinál. Lehet szimplán nem neked készült ez a sorozat.

A téma kreatív megvalósítás esetén általában másodlagos dolog, szinte bármit lehet élvezni, ha jól van megcsinálva, márpedig itt a filmmaking elemei a sorozatnak elsőrangúak.

Ez a sorozat mitől volt unalmas az első évadban? Elképesztően sok minden történt, csak itt hagytak időt érezni a dolgokat, nem a CW-típusú történetvezetés van (mint pl. ugye a DC-univerzum sorozatainál mostanság), amikor folyton elvágnak pár másodperc után, mikor valódi érzelem van, hanem türelmesebben is meg lehet élni az atmoszférát, és egyre fokozódik a feszültség. Mindez kiegészül kiváló színészi játékkal. Ezekkel az érvekkel a Breaking Bad is sokszor unalmas volt (nem volt az).

A mostani évadban is ez a helyzet, négy rész után látható, hogy haladunk valamerre, az első évad minősége után nehéz elképzelni, hogy ne legyen learatva ütősen ez a sok építkezés. Nem minden sorozat mindig annyira történetalapú (lásd The Leftovers, vagy Rectify) hanem karakterközpontú. Természetes, hogy nem mindenkinek ez tetszik. A második évad eddigi részeiben kicsit parkolópályára került a külvilág Elliot jelenlegi helyzete miatt, ez úgy tűnik mostantól fog változni. Ha nem fog, az sem baj feltétlenül, attól függ, mit találtak ki az írók. Az ilyen sorozatokat szerintem értékelni kell az egyediségük miatt. Nem csak annak lehet nagy a hatása, amit száz százalékig értünk. Itt is össze fognak valószínűleg állni a dolgok, ahogy ez az első évadban is történt.

jama speciál - 2016. 08. 01. 14:44

Wall-E

Nem az első évadról jelentettem ki, hanem a másodikról. Az első tetszett, írtam is fentebb, noha ott is az jött ki a végére, hogy lassan csak úgy van értelme, ha az egészet hallucinálja a főhős. Én a magam részéről filmben sem szeretem az ilyesmit, átverésnek tartom, sorozat esetében ötször-tízszer akkora hosszúságban meg hatványozottan annak tartom. És még csak az sem igaz, hogy karakterizációra ment el ez a döghosszú 4 epizód vagy esetemben 3, mert én ott kaszáltam, hisz mi újat tudtunk meg bármelyik szereplőről, mennyiben módosult a róluk kialakított kép? Na ugye.
Kiváló színészi játék? Hát nem tudom. Én a Rami Maleket láttam már pár filmben mellékszerepben, és centire ugyanezt a figurát hozta, akkor is ha épp nem skizofrén informatikus volt a szerepe szerint. Úgy fogalmaznék, hogy Rami Malek mindig tudja hozni Rami Maleket, és ezúttal még illik is a koncepcióba. Slater meg világ életében kutyaütő színész volt, 40+ év alatt sajátította el a szakmai minimumot, erre megdobták egy golden globe-bal, ami erős túlzás szerintem, de tény hogy ide megfelelőnek bizonyult ő is.
A Breaking Bad meg sose volt unalmas, egy mondatban sem lenne szabad említenem a Mr. Robottal :)

KyloRen - 2016. 08. 01. 15:39

Rami Malek nem egy színészóriás, de remekül lett cast-olva erre a szerepre, mert nagyon illik az alap figurájához, kisugárzásához, és ezt jól is hozza.
Szerintem a legjobb Martin Walltröm volt messze, ezért is hiányolom őt nagyon.

sepörd - 2016. 08. 01. 16:57

True Detective? de ez még rosszabb mint ott a 2. évad, meg ott az első legalább egy lezárt történet. vannak jó pillanatok, mint monológ a hitről, de ez eddig szinte értékelhetetlen, rég küzdöttem valamivel ennyit mint a 3. résszel.

wondorog - 2016. 08. 01. 17:05

Nekem pedig sokkal jobban bejön, mint az 1. évad, imádom az ennyire elvont, művészi dolgokat. Ugye az első 2 résznél volt az elmélet, hogy Elliot börtönben van. Én ezután a rész után inkább egy elmegyógyintézetre tippelnék, mert végig hangoztatták, hogy önként van itt.

zolkó - 2016. 08. 01. 18:33

Sokakkal ellentétben nekem még mindig nagyon bejön. Tetszik az, hogy hagynak agyalni/asszociálni valót nekem, nézőnek is a készítő(k). Ha konkrét szájbarágós sorozatokat akartok, nézzetek (tetszőleges lapos network sorozatcím)-et. Mindig szerettem azt amikor lehetett töprengeni a látottakon (Pl. Twin Peaks, Donnie Darko, Black Mirror, stb). És 4 rész után leírni az évadot szerintem korai, főleg itt, ahol nem tudhatjuk mivé forrja ki magát az évad. Én bízom Esmailben, hogy nagyon is tudja merre haladunk. Mindig elmondom, most is, hogy 5 évadra tervezte a sztorit, mint kerek egész valamit elmesélni, szóval káoszt kiáltani már most, szerintem értelmetlen.

Ontopic is legyek egy picit: a 3. rész végén Elliot belső monológja a vallás(ok)ról, és/vagy a megváltó(k)ról az év egyik legnagyszerűbb jelenete volt idáig.

Lily - 2016. 08. 01. 19:15

Nekem is bejön,mert én szeretem a megőrülős drámákat, szóval ez a vívódás nekem bejön,leköt. Tényleg jobb volt az első évad,de ebből szerintem még nagyon sok minden kihozható.
Btw, más is akkora Christian Slater rajongó,hogy retteg mi lesz ha Mr Robot “eltűnik?”

szerintem - 2016. 08. 02. 11:48

egyelore, az elso negy resz alapjan, ez az evad nekem jobban tetszik, mint az elozo. elliot vivodasa a skizofreniaval nagyon erdekes szerintem, es vizualisan meg erdekesebbe teszi a sorozat. ha ezt az iranyt tartanak, annak nagyon tudnek orulni.
az fsociety vonal a tinedzser filozofiaval viszont nagyon gagyi tovabbra is. az sem tetszik, hogy a fobb karakterek mind tul fiatalok, nem tudom eldonteni, hogy szandekosan akar-e a sorozat ennyire komolytalan, mig a felszinen epp az ellenkezojet mutatja. darlene karakteret (vagy a szineszt?) nehezen viselem, sokkal kevesebb belole sokkal jobb lenne.

en egyebkent jama speciallal ertek egyet a szineszeket illetoen, rami malek szimplan jo casting erre a szerepre, semmi tobb (szerintem aaron paul detto, ha mar a breaking bad is szoba jott korabban). christian slater szerintem is kutyauto szinesz, raadasul folyton ezt a hobo-karaktert hozza, ugyhogy lehetseges, hogy o is csak christian slatert hozza, nem tudom. a noi szineszek sem jobbak, a dan not peldaul alig erteni, ugy beszel.

Enzo - 2016. 08. 03. 12:13

2×04
Nem tudom hova tenni ezt a részt. Az első kétharmada nagyon fura volt, vontatott, inkoherens, semmiről nem szóló, aztán azért történtek fontos dolgok, amik vezettek is valaha.
Már a previously érdekes volt, belepakoltak kis túlzással mindent, ami eddig történt :D
Az első jelenet meg nagyon hosszú, még sose láttam ilyet, hogy 12 perc után jött volna csak a főcím. Ráadásul azt hihettük, hogy kiderült, ki kopogott, de aztán csak az derült ki, hogy ez még bőven múlt, az első évad eseményei előtt játszódik.
Az epizód vége felé már voltak remek beszélgetések (Leon és Elliot, Joanna és Derek), Elliot álma a “normális” életről pedig egész szürreálisnak hatott a megszokotthoz képest.
Összességében eddig tényleg más a színvonal az 1.évadhoz képest, elvontabb valahogy, de én még bízom Sam Esmail-ben, hogy ki tud kerekíteni ebből valami jó sztorit.

FrankLuck - 2016. 08. 03. 22:11

Csatlakozom a kisebbséghez, szerintem is sokkal jobb, mint az első évad. Azt is elnézegettem, de nem értettem, hogy mitől olyan hűdeszuper. Itt a negyedik részben már néhol kissé Leftovers-re hajazott az elvontságával, az ugye komoly előny. Jéj.

Jon Doe - 2016. 08. 04. 12:22

2×05 – Na tessék, rendesen felpörögtek az események… :)

napocskin - 2016. 08. 04. 19:31

Már épp lengett a kasza, de aztán megnéztem az ötödiket, és…

Geza Kovacs - 2016. 08. 05. 00:53

Úgy látszik ez már ilyen. A fura hangulatú beteges különböző szimbolikával teli sötét történetet a végén felpörgetik akcióval. Nem volt semmi az utolsó 2 perc.

_Peter - 2016. 08. 05. 14:34

Az évad kezdése nem jött be, nagyon nyikorgott ez a robot, viszont a 4. és 5. rész már újra jó volt. Megszerelték!

Darlene már bosszantó mindig milyen menőn néz ki, nagyon bírom. :)

A dán csaj jól adja a hideg ijesztőt. Hát amikor érdeklődött a részletek felől babaringatás közben… Angela és az FBI nő szála is alakult. A két hacker notepad chat jelenetnél kicsit kibuktam mekkora kockázat, honnan tudja nincs bekamerázva az egész szoba. Le is bukott Elliott, aztán lehet csak álmodta a verést. Más sorozatnál lehet olcsónak mondanám, itt pont jó ahogy rész közben lassan magyaráznak, elmélkednek aztán a végére felpörög hogy még több kérdést teremtsenek. A megvalósítás is olyan csak felkaptam a fejem, pl. a végén a kínai akciónál. Királyság.

Dave - 2016. 08. 05. 17:57

Ez mi a hatásvadász rohadt élet volt ez az 5.rész? wow just WOW

fm! - 2016. 08. 05. 18:58

Úgy leakadtam a 2. résznél, hogy azt hiszem a 3.-ra már esélyt sem kap a sorozat. Nagyon kár érte…

G. - 2016. 08. 05. 19:45

fm!, szerintem az 5. részig húzd ki valahogy, mert ahogy már írták, most rendesen beindult a dolog!
SPOILER! Mi a francot dobott a földre a faszi az 5. rész végén? Odáig megvan, hogy a fegyveres/drogos/szexrabszolgás oldal előző sysadminjának lehet egy alkatrésze (gondolom a jelentős erőszak hatására tőle jött az infó, hogy Elliotot el kéne verni), de nem bírtam rájönni, hogy mi az. Szemgolyó látóideggel? Egy darab a fejbőréből hajjal együtt?
G.

Danee - 2016. 08. 05. 20:47

@G.

Én elsőre skalpnak gondolnám.

Gatts - 2016. 08. 06. 01:49

@G.

A tarkóján meg volt növesztve egy tincs, az volt levágva bőrrel együtt. Még mondja is az egyik verőember, hogy tudta, hogy nem szabad megbízni olyan emberben, aki “patkányfarkat” visel.

Pipacs - 2016. 08. 06. 17:21

Ha jól emléxem, az első évadban is a 3.rész volt a “mélypont”, ott adták fel legtöbben. Nekem ebben az évadban volt a 3. olyan, ami után csak a készítőkbe vetett bizalom lendített tovább, és nem is csalódtam, a 4. résznél éreztem azt, hogy: na tessék, megérkeztek. Az 5. még várat magára, de ahogy elnézem, többen is írták, hogy az csak az igazán fasza rész, hát, legyen így.

Arról már volt szó régebben, hogy az új szezon nagyon más lesz, mint az előző 10 rész, ez igazolódni is látszik, csak lassú és zavaros volt a felvezető, de kezd összeállni a kép az apró kis összekeveredett mozaikdarabkákból. És ez gyerekek tényleg zseniális, csak szeretni lehet még a leguncsibb perceit is ennek a sorozatnak, nem szabad szájat húzogatni, amíg nem látjuk, mi fog kisülni a dologból. Szerintem.

Damir - 2016. 08. 07. 10:44

Sziasztok!

Talan Eliot belsô vívódását kevesebb részben is el lehetett volna mesélni. Gondolom senkit sem lepett meg, hogy viszatért. Másrészt elég kidolgozott színes utazás volt Eliot elméjében, de hiányoztak az igazan WTF pillanatok (kép- & hang-világ csillagos ötös). Sok a homály és nagyon lassan futnak a szálak, nem igazán látom át hogy mi miért történik. Viszont csak az 5. rész után várom igazán a következô részt.

tomex - 2016. 08. 07. 19:56

Hat gondolkoznom kell h volt e olyan sorozat ami az elso evadban hatalmas kedvenc volt a masodikban viszont a kaszan gondolkodtam, de nem jut eszembe hirtelen mas. A Prison Break is kihuzta a 3. evadig. De ez sajnos nagyon nagy kapufa…

s.cs. - 2016. 08. 07. 20:18

Elioték étkezőjében más is kiszúrta a Van Gogh képet? Angele-s jelenetnél volt, pont Eliot mögött. És nem is akármelyik, hanem a Hollók a gabonaföldek felet. esetleg célzás volt?

Chros69 - 2016. 08. 07. 21:23

Sajna en is a lehangoltak taboraba tartozom: imadtam az 1. evadot, de ez nagyon izzadsag szagu. :) Valami nagyot akartak alkotni, nem sikerult.
Amikor feltavnal arrol beszelgetunk, hogy valszeg beindul majd. :)
Nem ertunk semmit? Dehogynem, mindent ertunk. Es ez a baj.
Mi lett a borton teoriaval? :)
A baj az, hogy hajlandoak vagyunk kedvenceinkbe tobbet kepzelni, mint amik.
Valaki irta, hogy sok a hiba (meg abban a kevesben is, ami van):
Spoiler:
A biztonsagi miniszter a nemletezo testveretrol hazudik egy FBI-osnak. :)

Nezem, nezem, mert szeretem a kulonc dolgokat, de hogy ez az evad valami utos dolog lenne ?! :) (es imadom az kulonc dolgokat, Leftovers, stb)

pampalini - 2016. 08. 08. 02:08

Nagyon tetszett az első, bár én a végét nagyon lábon lőttnek éreztem, de mindezzel együtt vártam a második évadot. Amit majdnem elkaszáltam az első három rész után..de látom ezzel, nem vagyok egyedül:) Nekem az az érzésem, hogy a készítője már túlságosan is művészi hatást akar kelteni, nagyon “alter” akar lenni, nagyon más..ami rendben is van egy pontig, de ez azért mégiscsak egy popkult, mainstream sorozat..lenne.

Szerencsére megnéztem a negyedik részt is, ott éreztem először azt, hogy, na végre, hasonló kezd lenni, mint az első évad. Az ötödik rész pedig egyértelműen toronymagasan a legjobb -eddig- az évadban és VÉGRE folytatódik a történet. Bár az egy kicsit aggaszt, hogy a fő szál is durvára keszekusza, s ahelyett, hogy abba merülnénk bele nyakig, még újabb szálakat szőnek hozzá..mikor lesz mindre elég idő?

De az ötödik rész bizakodásra ad okot..akinek tetszett az eső évad, de a második elejétől a sikítófrász kerülgeti, tartson ki a negyedik/ötödik részig, van remény!:)

jama speciál - 2016. 08. 08. 10:42

Sokan mondják, hogy a negyedik résztől nézhető lesz, én meg azt mondom, ha ilyen Volt egyszer egy Amerika hosszúságú három epizód után semmi értékelhetőt nem lehet megnevezni, semmi más érv nem szól a folytatás mellett, csak a remény, hogy egyszer majd történik is valami a főhős fején kívüli valóságban is, akkor az a sorozat egyszerűen fogalmazva szar.

zolkó - 2016. 08. 08. 18:33

“de ez azért mégiscsak egy popkult, mainstream sorozat..lenne.”

??????????

Ezt honnan veszed?

Gevin - 2016. 08. 08. 22:52

Beindult a gépezet!

Nagyon aljas cliffhanger-zuhany volt ebben az 5. részben.

Úgy érzem, hogy kemény bosszú lesz itt Raynek címezve a végén.

Nekem nagyon adja ez a totál elborult, elmebeteg évad, amely majdhogynem totálisan különbözik az elsőtől, de mégis tartja a színvonalat.

Örülök, hogy Esmail egyáltalán nem vitte el populáris irányba, sőt, tízszer olyan mélyre megy Elliot kifürkészhetetlen elméjében.

sepörd - 2016. 08. 08. 23:56

azért az jól esett, hogy a 4. részben megterített Nekem Elliot. ilyen közel még nem kerültem sorozathoz :)

Enzo - 2016. 08. 09. 01:27

2×05
Nna, ez a rész már sokkal jobban bejött. Most valahogy mintha minden szálnak lett volna értelme, tisztultak volna a célok, motivációk, ilyenek.
Még a human által folyton említett negatív tereket is most kifejezetten észrevettem.

FBI Kínában: na ez egy érdekes szál volt, Dom DiPierro és whiteRose beszélgetése nagyon tetszett, az óraszoba meg milyen creepy már.

Joanna: ha már creepy…annyira megnéznék egy BD Wong-Corneliussen beszélgetést, remekül hozzák a kedves, de közben hátbonrzongató karaktert mindketten. Tyrellné is két babának éneklés között megbeszél egy gyilkosságot, nem semmi (jó, várható volt hogy megölik a kiszállni akaró fickót). De hol van Tyrell mááááár??

Angela bevonása: így végre értelmet kapott az ő szála is, az újra kapcsolódni akaró ex (Ed) mennyire tipikus dumákkal jött már :D a hangfelvételes csavar viszont ott volt a szeren, szerencsére időben kiszúrta a csaj. Darlene mint hackerkirálynő is adja.

Ray és a Dark Web: na Elliotnak pont most nem kellett volna belekevernie magát egy másik ügybe. A notepaddal beszélgetés zseniális, a végén meg az bizony egy skalp volt, a szövegből is kiderült.

A rész vége azért rendesen felpörgette az adrenalint a megszokott tempóhoz képest, meresztettem nagy szemeket a lövöldözésnél… az egyik fegyveres amúgy fejbelőtte magát, WTF, és eleve, hogy lehet így abbahagyni a részt? Elliot megverése meg csak rátett egy lapáttal mindenre.

Amúgy funfact: DiPierro kolléganője mesélte ugye az álmát, hogy megy lefelé egy dombon, és lent áll egy sebészmaszkos fickó, aki őt bámulja. A Kínába utazós első jelenetben, amikor mentek lefelé a mozgólépcsővel, kettővel előttük sebészmaszkban ment egy fazon, alig röhögtem fel :D nem hiszem hogy ez véletlen lenne.

bvr - 2016. 08. 09. 12:15

@Chros69:
“A biztonsagi miniszter a nemletezo testveretrol hazudik egy FBI-osnak. :)”

Az teljes mélypont… a F..Society neonfelirattal együtt.. :)

Volt már sok szemöldökráncolós rész amiről nem írok egyelőre mert végülis nem lehetetlen hogy az évadzáróig kidumálják hogy miért nem akkora baromság, de ennél a kettőnél majdnem leestem a kanapéról.

Bence - 2016. 08. 09. 20:56

Zseniális!
Nekem egyedül Elliot dark web-es szála nem tetszik, azért egy ilyenbe nem pottyan csak bele véletlenül az ember. Viszont még nem láttunk mindent…

secret - 2016. 08. 10. 12:40

rendezeseben szerintem kezd olyan lenni, mint az utopia volt. azt imadtam, itt valami miatt kezd idegesiteni. a masodik resz ehgyerces neveteset mar kellemetlennek ereztem. mint valami muveszfilm.

Rammsch31n - 2016. 08. 11. 12:13

Ömm… általában engem nem zavarnak az agyament dolgok… sőt ha jól megvan csinálva még tetszik, is de ez a 6. részben mi a fene volt?!? :D

bvr - 2016. 08. 11. 14:06

ja, mintha összecsúszott volna a Limitless-szel :)

wondorog - 2016. 08. 11. 14:08

Az első 16 perc az nem tudom milyen narkotikum hatására készült, de nem is emlékszem mikor reagáltam ilyen intenzíven bármire is. Zseniális (talán a Fringe LSD-s része volt, amire legutoljára emlékszem ilyen agymenésként). Titkon reméltem, hogy végigmegy az egész részen, de így is, nincsenek rá szavak.
Ui: Soha nem képzeltem volna, hogy valaha ennyit röhögök a Mr. Roboton.

bvr - 2016. 08. 11. 15:25

wondorog hsz-ének fényében pontosítok: én pl. egyáltalán nem pozitívan értettem. Elhiszem a készítőnek hogy ami az ő fejében van erről ahhoz neki valami 5 évad kell hogy elmesélje (vagy valami ilyesmi volt a nyilatkozat) , amit persze csak akkor lehet értékelni ha lefutott ez a mennyiség – csakhogy én speciel egyre kevésbé érzem hogy ez megérné. Évad végén remélhetőleg jobban lehet már látni.

Rammsch31n - 2016. 08. 11. 19:10

Azért nekem több, mint 40 percen át sok(k) lett volna, de így belefért… de utólag baromira bejött a dolog, és végre egy olyan rész, ami nagyon tetszett…bár a végére azért csak betolták a cliffet Angelával…:D
Kár, hogy ennyit kellett várni, hogy beinduljon… de hát alapozni is kell, csak akkor ne csodálkozzanak ha a nézők java elszállingózik 3 rész után. :(

Geza Kovacs - 2016. 08. 11. 22:24

Bevallom, most már nekem is sok lett. Nagyon művészi, sok erőt fektettek bele, de túltolják egyértelműen. Pont 16 percnél gondoltam úgy, hogy ha még ilyen marad pár percig, szégyen szemre beletekerek. De utána se lett ám jobb.

Volt 10 perc hekkelés, amit hirtelenjében nem is tudtam, hogy hova kapcsoljak, mert az a szál teljesen mellékes Elliot elméje mellett. De csak képtelenek voltak utána Grace Gummerrel kezdeni valamit, pedig az előző rész végén épp kezdett valami alakulni. Inkább visszatértek a Slater-Malek vonalhoz, de abból most már sok volt nagyon.

Szerintem ha így folytatják, nem lesz 3. évad.

_Peter - 2016. 08. 11. 23:32

6. rész is nagyon klassz volt. Az eleje zseniális, még a főcímnél is “ember a csomagtartóban” :) nagyon sokat röhögtem. Darlene és Angela akciója is érdekes volt.

WillTraveler - 2016. 08. 11. 23:52

Itt valami egészen félelmetesen félrement. Ezt a nézők nagy része is érzi.. Megértem, hogy Esmail valami óriási művésznek érzi magát, aki most teljesen szabad kezet kapott, de ezt ne. A harmdadik évad berendelése (jelenleg!) nincs veszélyben, viszont az nagyon nem normális, ha egy évadon belül elveszti nézőinek a felét egy sorozat! Az első (sorozattörténelmi) évadra tekintettel én még maradok.
1-2. rész: 1.04M
3. rész: 0.80M
4. rész: 0.64M
5. rész: 0.71M
6. rész: 0.57M

Dob - 2016. 08. 12. 08:47

Megkezdtem az aggódást! A második évad elég lasan halad, és a történet valahogy leállt. Az állandó flashbak – még ha viccesre van is gondolva – akkor is már sok. A legutóbbi részben a 10 perc hekkelés végre volt valami, de a többi 50 leültette megint.

Recon - 2016. 08. 12. 10:53

Az egy dolog hogy hekkelés de eddig legalább értelmes volt az is. Már nem az. Tényleg egy szaros szkript elindítást kellett magyarázni a csajnak? :D Meg telefonba is diktálni kellett neki? Nem lehetett volna textben elküldeni? Meg egyszerűen szar ahogy körül kommentelnek minden ilyen tevékenységet, ez már csak teknóblabla a való élethez nincs sok köze.

wondorog - 2016. 08. 12. 13:18

Ahogy látom ugyanabba a csapdába esett a sorozat, mint a Hannibal. Az is egyre művésziesebb, és elborultabb lett évadról évadra, ami miatt erősen lecsökkent a nézettsége, mert kevesen vevőek a hasonló stílusra. Sajnálnám ha emiatt lenne kasza, mert nekem meg pont emiatt, egyre jobban tetszik a dolog.

jama speciál - 2016. 08. 12. 13:54

Ne keverjük már össze a művészit a tartalmatlannal. Ez az utóbbi. Arról van szó, hogy az első évad sikere után elkezdhettek hosszabb távra tervezni, de mivel a sztori nagyjából egy Fight Clubnyi hosszúságú filmre elég, valamivel ki kell tölteni az időt. Erre pont megfelelnek ezek a céltalan tripek. Szerintem maguk az alkotók sem gondolják ezt művészinek, vagy ha igen, akkor még nagyobb a baj, mint ahogy most kinéz. Kb annyira művészi meg komoly ez az egész, mint mondjuk Nolan Batmanje. Semennyire.

Solmyr - 2016. 08. 12. 19:58

Az évad eleje nekem is döcögött, de azóta rendesen beindult. A 6. rész pedig véglegesen meggyőzött.

chros69 - 2016. 08. 12. 21:38

@Geza Kovacs, WillTraveler, Dob, Recon, jama speciál, bvr: +1

Mi a to:k vo’t ma’ ez az elejen?! :)
Ez a Szuletett Gyilkosokra akart hajazni? Nekem nem jott be, mar majdnem beletekertem. Es ez volt az elso Mr. Robot resz, amin bealudtam, es nem voltam hulla faradt. :)
Bituz irta majd egy honapja, hogy “elgurult a gyógyszer”, en most erzem ezt nagyon.

@sepörd: “azért az jól esett, hogy a 4. részben megterített Nekem Elliot. ilyen közel még nem kerültem sorozathoz :)” :) Ezt mire ertedted? Nem vagom. :)

@bvr: kerlek ird le a, mi volt furcsa elozoleg, legalabb valami szorakoztat majd ebben az evadban. :)

Valaki irta regebben (most hirtelen nem talaltam meg ki), hogy annyi mindennel lehetne foglalkozni, ami a kulvilagban jatszodik, de a sarki boltoson, egy felmondott telo szerzodesen kivul nem nagyon tudtunk meg errol semmit: kocsmak/barok ugyanugy teli, taxik ugyanugy rohangalnak, mintha nem tortent volna semmi sem az eg-adta vilagon. Pedig ez nem egy Wayward Pines meretu vilag x negyzetmeteren, kb 1000 emberrel. :)

Az elso evad -tobbek kozott- azert volt szenzacios, mert a varatlan, wtf esemenyeket ossze tudtak fuzni legalabb 3, mindenkit erinto, mai problemaval: adatbiztonsag, szocialis problemak, anyagi kerdesek. Es mindezt sikerult -rendkivul jol- egy zakkant sracon keresztul talalni, de nem O volt a fo problema.

Ezen eddigi evad igen nagy reszeben, sajna, megmaradt a zakkant kolok es O kerult a kozeppontba. Probalnak meg erdekes informatiakai problemakat feszegetni (okos-haz, dark-web), de erint ez mindenkit?! :) A tobbi problema pedig megszunt letezni, maradt a “gegyos”. :) Es emelle sikerult behozniuk egy -finomam szolva- nem tul eros nyomozos szalat, amivel talan tortenik is valami. A kiszamithatatlansagnak is lottek: Gedeon halalan es a transzi miniszteren kivul volt meg valami, amin meglepodtunk? :)

Es ugy, ahogy az atlag nezok fele, en is attol tartok mar, hogy nem fogom tudni vegig nezni ezt az evadot! :)

Ui: es koszi minden hozzaszolonak, amiket irt: igy azert elviselhetobb az egesz :)

chros69 - 2016. 08. 12. 22:19

Kifelejtettem egy jelentos dolgot az elobbi hozzaszolasbol: anonymvs irta, hogy hol van Tyrell, de tenyleg?

En is ot hianyolom, de nagyon.
O adta meg az ellensulyt, az energiat, nehol a komikumot, a pluszt az elso evadban, a maga elmeroggyantsagaval, mikor:
– fizetett egy hajlektalannak, hogy agyonverje
– feltve csatolta fel a szexualis jatekszert a terhes, gogyis felesegere :D
– egy nemesebb cel erdekeben felszedte a recepcios faszit
– az opponensenel toltott vacsoran a feleseggel tortent kommunikacio es a vc-s jelenet
– mikor majd szetvetette az ideg az irodaban a beosztattaival egy tarsasagban :D

Es meg ki tudja mire nem emlekszem :) Az opponens felesegenek megoleset szandekosan nem vettem a lajstromba: ezek ugyan mind “kicsit” elrugaszkodottnak szamitanak egy normal ember eleteben, de abszolut el tudom kepzelni, hogy valaki neha igy viselkedik! :)

Azt meg hozzateszem, hogy ujra neztem az elso evadot (majd 1 ev elteltevel, a masodik szezon elott), sok kis aprosagra mar nem emlekeztem, es vegig lekotott, szorakoztatott: elveztem majd minden percet.

Ezt mar nem kell megtennem a masodikkal, az esetleges 3. elott :)

sepörd - 2016. 08. 13. 00:12

nagyon korán elborult Elliot, ezt leghamarabb a 3. ávadban hoztam volna be. így gyakorlatilag elvesztettük a főhősünket, mielőtt még igazán elkezdődött volna a sorozat, és jól szét is esett az egész. óriási hiba volt.

chros69: Elliot álomjelenetében mikor ott ülnek a megterített asztalnál az utcán, mondta hogy “még te is ott lennél”, azaz a néző.

bvr - 2016. 08. 13. 03:03

Ahogy az erről szóló hírnél már írtam, bár én nem szállok ki, de egyáltalán nem lep meg ez a komoly nézettségbeli zuhanás. “Átverést” írtam, abban az értelemben hogy az első évad behúzta a néző egy hacker-világba (ami szakmailag is alá volt támasztva), és adott egy újszerű, izgalmas főszereplőt (meg jópár emlékezetes másik figurát) Szerintem érdemes megnézni a két évad közötti “Mr. Robot_dec0d3d” háttér-epizódot, az tök jól megmutatja mik azok a kérdések amiről az első évadban a nézők gondolhatták hogy majd szólni fog.
(és persze e mellé szép a vizualitás (ez azóta is megmaradt), és volt benne egy csomó vagány ötlet)
Namost ehhez képest a 2. évadban csak Elliot belső világáról látszik hogy nagy energiával van kidolgozva (és itt továbbra is van sok jó ötlet – az egy másik kérdés, hogy ekkora túlsúlyban, és szinte ha csak ez értékelhető, akkor az bizony nem elég (és ironikusan egyben túl sok) azoknak a nézőknek akik az első évadban ennél jóval többet vártak és kaptak. E mellett (különösen ezzel kontrasztban) az e-corp háttérhatalom szál az elég közhelyes és béna (ezt még írtam is , az FBI-szál meg egyenesen vérgagyi. (a sikeres hack következtében beálló nagy-nagy világanarchia meg látszólag kidolgozatlan és bemutatatlan)
Szóval eléggé az a benyomásom hogy Sam Esmail magát ezt a különös főhőst találta ki, a körülötte lévő világot meg a történetét, hát abban mostanra meg elfogyott az ötlet és az energia – a nézők jó részének meg ez így, ilyen arányokkal nem pálya.

amy fisher - 2016. 08. 13. 07:47

sepörd: Én pont fordítva értelmeztem. Elliot innentől fog feljönni és gyógyulni. Erőszakkal, ésszel nem tud szabadulni az alteregójától, csak úgy ha érzelmi alapon szövetségre lép vele és összedolgoznak.

chros69 - 2016. 08. 13. 11:29

@sepörd: oh! :)

@amy fisher: valszeg igy van.
De ugye azt tudjuk, hogy nem fog megszabadulni tole! :) Ezert is ereztem feleslegesnek ezt, az ilyen merteku “kinlodast” a karakterrel.

@bvr: en is lattam a dec0d3d-et, de mar az sem tetszett igazan :D
Ugy latszik, ugyanugy eljuk meg.
“az a benyomásom hogy Sam Esmail magát ezt a különös főhőst találta ki, a körülötte lévő világot meg a történetét, hát abban mostanra meg elfogyott az ötlet és az energia”
Csak remelni tudom, hogy nem igy lesz, hanem ez csak egy rossz dontes kovetkezmenye, mert akkor biztosan nem lesz 5 evad! Es azt is, hogy nem lesz meg1 Banshee 4. evad! :D

KyloRen - 2016. 08. 14. 14:06

Ez a “beindult végre”… kimondom, f*szság. Komolyan? Attól beindult hogy volt egy 30 mp-es lövöldözős jelenet? Nagy francokat, azóta is ugyan úgy nem haladt semerre a story, azóta is ugyanúgy Elliot kínlódik mit kezdjen magával, pedig a néző már az első rész után tudja a megoldást: össze kell dolgoznia a képzelt manussal, de erre még a 6. résznél is ugyan itt tartunk.

A MÁSIK: ELLIOT ÉRTÉKELHETETLEN KARAKTER LETT. Mit tett ebben az évadban? Most már csak sziplán full kretén a srác. 1. évadban még vagány hacker srác volt aki antiszoc, meg minden, tök jó volt, mostanra már csak szimplán zakkant. Minden jelenete kretén. Most már csak rongybabakén néz ki a fejéből. Nyilván vissza fog majd térni, de az katasztrófa hogy 6 részen keresztül ilyen full kretén zombi módban van.

És tényleg, a készítő lehet hogy valami kicseszett nagy művésznek képzeli magát. Hát nem az. (no offense, ez csak egy szubjektív vélemény) De pl. egy Hannibál azért sokkal jobban működött, és nem ült le s story, és a karaktereit sem tette tönkre fél évadra.

Bence - 2016. 08. 14. 20:20

Nekem tetszik

Hakos - 2016. 08. 14. 21:57

Még szép, hogy Elliot fullba’ nyomja a kretént. Egy olyan filmnél/sorozatnál, ami lázadásra buzdít és nincs ellenpontja a főszereplőnek, mindig kell egy személyes dráma vagy kattantság. Olvastam erről egy tanulmányt, ami a sorozatra is ráilleszthető: ez is egy kapitalista termék, tán’ csak nem fogja legitimálni az első évad végi hacket a sori? Sőt, úgy a földbe döngölte, hogy Pearl Harbour-on át a náci Németországon keresztül már mindennel azonosították Ellioték tettét.
Viszont ezek se mentik fel az alól, hogy finoman szólva sem nézőbarát a sorozat. Én már az első évadnál is azt éreztem, hogy néha csak egy helyben állunk, majd az utolsó 3 percben indulunk valamennyit. Szóval nem árult ez zsákbamacskát az elejétől fogva sem, de most már tényleg túltolta a biciklit Esmail. Az 5. résznél lengettem a kaszát, a mostani még úgy ahogy tetszett is, de fogalmam sincs, hogy miért nézem és főleg, hogy mit is nézek.

Lemoni - 2016. 08. 14. 22:35

Én szeretem a második évadot is, de ez a 6. rész számomra értékelhetetlen volt. Az első 15 percet egyenesen rühelltem, alig vártam, hogy vége legyen ennek az aláröhögős baromságnak, bár vágtam, hogy mi a szerepe a történetben. Az utána következő részen, főleg Darlene és Angela közös akcióján meg halálra untam magam. Nagyon remélem, hogy csak egyszeri kisiklás volt és nem teszik rendszeressé ezt a stílust benne, mert nem szeretném kaszálni. Gülüszem Angelát dobják már ki a fenébe és inkább Tyrell legyen már!

patrickburnsred - 2016. 08. 15. 02:36

Szerintem rendkívül érdekes és izgalmas az, amit a második évadban csinálnak és a hangsúly az izgalmason van. Sajnálom, hogy ennyi negatív kommentet olvasok, de persze mindenkinek más az igénye és az ízlése, valaki vevő erre a vonalra, valaki pedig nem. A 6. rész pedig szerintem nem csak az évad, de a sorozat egyik legjobb epizódja is egyben. Az első 20 perc agymenése, az utána lévő dolgok, tele volt feszültséggel és érzelemmel, végre elidőzünk a karaktereken és nem a gyorsvágásos széthekkelem egy pillanat alatt és következmények nélkül a világot, amit ahogy olvasom, nagyon sokan hiányolnak, meg persze Tyrellt. Hát nem tudom, hiányozni hiányzik, de eddig egyszer sem merült fel bennem egyik rész alatt sem, hogy na jöhetne, én teljesen elvagyok nélküle és biztos megvan az oka, hogy ennyi ideig hanyagolják őt. Az évad eddig 8/10, a 6. rész pedig 10/10, ismétlem, nálam meglepően működött az egész úgy ahogy van.

Pipacs - 2016. 08. 15. 11:22

Sokan Esmail-t túlzásba vitt művészkedéssel vádolják, és remélem, ez még nem lesz ok (az alacsony nézettség mellett) a kaszára. Ha meggondolom, a Hannibal is egy idő után csak a lassú, vontatott, “művészi szörnyűségből” állt, unalmas volt és erőltetett. Ez milliószor értelmesebb, izgalmasabb, egyedi és értékes sorozat.

Az uccsó részben csak az nem jött be, hogy az Elliot szál ennyire nem haladt előre. Az a bizonyos első etap szerintem vicces volt, engem nem zavart, SPOILER: sőt Alfnak külön örültem is! :) SPOILER VÉGE.

Szóval én drukkolok, hogy feljöjjön a nézőszám, hajrá Mr. Robot!

nick név - 2016. 08. 16. 17:32

Érdekes ez a sorozat is. Az alapfelállás remek. Bár hozzám nem áll túl közel ez a hacker világ, de mint eszközét a társadalom és rendszerkritikának tudtam értékelni. Nekem a első évaddal az volt a bajom – egyébként nem mellesleg eléggé tetszett -, hogy a meglátásom szerint túlzottan is belemerültek a hacker szálba és nem igazán foglalkoztak a szociális kérdésekkel. Volt pár pillanat, amikor szimbolikusan igen, de jellemzően ez mégis hiányt szenvedett. Másfelől a hackerek közösségét sokszor úgy mutatta be a sorozat, mint valami éretlen, felelősségérzet nélküli, bulizó egyetemistákat. Ez is furcsa volt. Ha már forradalmat csinált a Mr Robothoz köthető közösség – többed magával -, akkor a nem kiemelt tagokat ne úgy mutassa már be a sorozat, mint akiknek minden mindegy, csak buli és tuti balhé legyen… Semmi komolyságot nem vittek bele ebbe a társaságba a konkrét szereplőkön kívül.
Az első évad ettől függetlenül nagyon tetszett, mert ha a sorozat nem is érte el a Harcosok klubja szintet a megvalósításában, kétségtelenül tisztelgett előtte és a nyomdokaiba próbált lépni.
A második évad valóban más. Elliot belső világa, a vontatott, a metaforikus, a feldúlt, az önmagával harcoló és süllyedő világ. Tény, hogy nem olyan mozgalmas, mint az első évad, de én azért nem állítom, hogy sokkal rosszabb lenne. Más. Ettől persze lehetne rosszabb, de számomra nem feltétlenül az. Nyilván még messze vagyunk a végétől. Többen írták itt, hogy teljesen kretén lett Elliot a második évadra, és hogy ez mennyire nem jó. Azzal egyetértek, hogy talán tényleg túl korán lőtték el a megbolondul kártyát, de maga az őrület, az ahhoz közeli állapot ábrázolásával szerintem semmi baj nincsen az ég-világon. A 6 rész Rém rendes család parodisztikus kritikája például nálam ütött, nagyon megtalált. Hiszen egyrészt szólt a nevetőgépnek és a nevetőgépek által szocializált nézők tömegeinek – társadalomkritika -, másrészről pedig szólt Elliot történetéről, viaskodásáról, problémájának feldolgozásáról. Sajnos nem mindegyik epizód ilyen minőségű és emiatt időről-időre tényleg leül a sorozat, de végre nem a kihasználatlan lehetőséget, a forradalom, de kik által és minek kérdéskörét kell folyton néznem, mint az első évadban. Ott is voltak erős pillanatok, de sokszor csak azok mentették meg a teljes érdektelenségtől az egészet, mert már az első évadban nálam többször leült a sorozat. Remélem a második évadra Elliot (ön)elfogadása után megváltozik és a belső vívódása után nem tér vissza ugyanabba a mederbe, ahonnan az első évad végén kivánszorgott. Vagy ha vissza is tér abba a mederbe, akkor él a lehetőségeivel a sorozat és a társadalom és rendszerkritikán túl, a hackerek világából is valami érdemesebbet formál, mint ami az első évadban ezen a címen futott. És remélem hogy még inkább ráfekszenek az elvszintű cselekményekre a történet tekintetében és valahogy elkaszálják azt a semmitmondó FBI-os szálat. Értem én, hogy de a másik szemszög és hogy ott is vannak jó emberek, de ez így csak tölteléknek tűnik idáig, teljesen érdektelen szál a számomra. Nincsen benne semmi érdekfeszítő, jelentős, vagy szimplán csak érdekes. Nem is értem, hogy miért lett a sorozatban kiemelve az FBI munkája, ha csak ennyit akarnak/tudnak vele elmondani…

noodles - 2016. 08. 17. 09:25

nagyon kasza közelben volt, de az 5-6 rész maradásra bír egyelőre. főleg Slater miatt nézem mert szeretem a palit és jók a jelenetei, jó lenne ha Malek sem csak ezt a kigülledt szemű figurát hozná de szerintem benne ennyi van.

ibenny - 2016. 08. 17. 09:45

Gyalázatosan rossz a második évad, vonakodtam, de végül elkaszáltam, pedig az első évad számomra mindent überelt.
Pont az a szál hiányzik a másodikból, ami az elsőt különlegesség és olyan lenyűgözővé tette – a technikai vonaltól. A hacker-szál nem egy mellékes dolog volt, az adta az egésznek a lényegét, annak gyakorlatilag teljes hiánya a második évadot teljesen üressé és semmitmondóvá teszik. Alapvetően a mély technikai aspektus, ami előre vitte az első évadot, a módszerek és eszközök hiteles bemutatása (ilyen területen dolgozom, tényleg az volt), ez a folyamatosa cél nélküli dráma és szenvedés az egészet lerombolta – ennek a sorozatnak nem a drámáról kellene szólnia. Nagyon sajnálom, igazán kár érte.

jama speciál - 2016. 08. 17. 10:39

“jó lenne ha Malek sem csak ezt a kigülledt szemű figurát hozná de szerintem benne ennyi van.”

Alapból gülüszemű a srác, színésznek meg szar, úgyhogy más egyebet én nem várnék tőle.

Ugyan a 2×03-mal kaszáltam a dolgot, de ahogy olvasom a hozzászólásokat Tyrell még mindig nem bukkant fel. Kezdek kíváncsi lenni, vajon tényleg az lesz a naaagy fordulat, hogy kiderül ezúttal Tyler izé Tyrell álmodja a narrátort meg az egész sorozatot, mindezt 12 epizódon át?

sepörd - 2016. 08. 17. 15:14

hát a fű növése már izgalmasabb mint ez a sorozat, sztori az nekem már teljesen követhetetlen, már ha van. 6. részben Elliot megint semmit nem csinált, Tyrell isten tudja miért sehol, nagy ötlet volt kivenni, cserébe megkaptuk az érdektelen fbi-ost.

Rammsch31n - 2016. 08. 17. 19:01

jama speciál: a 2×06-ban csak annyit tudtunk meg, hogy Tyrell még mindig a csomagtartóban van kb.Ezt meg már tavaly is tudtuk asszem. :D

hbal - 2016. 08. 17. 19:37

Szerintem még mindig egy elég egyedülálló, érdekes sorozatot nézhetünk, és én ennek végtelenül örülök.
Jó ez a második évad, csak kicsit nehezebben fogyasztható.

KT - 2016. 08. 17. 20:31

Hat nem hittem, hogy ide jutok, de nagyon leng a kasza.

Eddig ez foleg egy szenvedes meg szanalom lejtmenet volt, amit lathattunk. Eliott latszolag egy ures porhuvely, se nem anti-, se nem hos mar.

Olaj a tuzre, hogy a 6. resz nagy technikai problemaja, ami az izgalom forrasa kellene hogy legyen, azaz hogy egy parancssort a megfelelo konyvtarban beirjunk meg hogy ujra hozzaferest szerezzunk a WiFi boxhoz az ezernyi modon megoldhato egyszerubben es mind Angelabol, mind Darlenebol, mind pedig Mobleybol egy tollvonassal debilt varazsolt.

Nem tudom ilyen bena megoldas hogy ment at a szitan, eddig ilyen nem jellemezte a sorozatot. (Meg ha valaki nem is ert a gepekhez, akkor ha mas nem legalabb az az eszebe jut, hogy felirja azt a szaros parancsot egy papirra, vagy – urambocsa ha esetleg kicsit is a modern technologiahoz szokott – lefenykepezze a mobiljaval).

Na mindegy ez utobbin tul sokat porogtem.

KyloRen - 2016. 08. 17. 20:59

De könyörgöm, valaki magyarázza el nekem, hogy mi az a dagadt néger krapek. (Ez nem rasszista kijelentés volt, mert néger nem számít annak, szóval csak ledagadtoztam :D )

sepörd - 2016. 08. 17. 21:21

azt szerintem még a készítő se tudja eldönteni, először kutyasétáltató volt a kosárlabdapályán, utána valami mentor, most meg épp gengszterfőnökre játszik. következő részben lehet szakács lesz.

KT - 2016. 08. 18. 00:28

Néger krapek: forditott pszichologiaval o a konyortelen bunozo megtestesitoje. A fekete csavok mindig is az erejukkel, beszedukkel es fegyverukkel adtak hangot a kemenyseguknek. O igazabol egy feher galleros bunozo: az internet anonimitasaba rejti elkorcsosult enjet.

Elliottal rokonlelek olyan szempontbol, hogy benne is eltort valami. De rendesen. Mig Elliotban a skizofrénia az apjat, Mr. Robotot festi fel a kepernyore, addig Ray eseten ez az elhunyt felesege. Persze apro kulonbseg, hogy mig egyik 17 eves gyerekeket arul rabszolganak (+egyeb), addig a masik csak magaba omlik es maga utan hozza a szar donteseket.

Ray ugyancsak meg van omolva ha csak azt nezzuk, hogy milyen monologot levag szegeny kutyusarol (bruhuhuhu tisztara depis lettem, jah nem), csak neki szerencsere az erosebbik enje gyozedelmeskedik (jeleglegi allas szerint Elliot eseten ez a Mr. Robot), mig Elliot eseten tobbnyire a gyengebbik (‘az igazi Elliot’).

Reszemrol akarmennyire is ‘ki az a dagadt neger’ perpill Ray karaktere erdekesebb mint Elliote, amivel sajnos megint csak ugyanarra a ‘leragott csontra’ (pun indented) jutok el, hogy mennyire is melyvalsagban van a Mr. Robot sorozat es a fokaraktere jelenlegi abrazolasa (ami jelenleg majdnem egyenes aranyban van a sorozat nezhetosegevel szamomra; jo egyetlen kivetel, hogy erthetetlen modon kicsit bejon az FBI-os no karaktere, ami miatt meg kicsit rajtahagyom a palettan a cumot, de ez keseru vigasz).

Snoopyzit30 - 2016. 08. 18. 12:54

Nos én a 3. rész első 10 perce után kicsit lepihentettem a sorit, de most a 3-6. részeket egybe ledaráltam. Egyszerűen nem tudtam elfogadni, hogy csak nekem ilyen nehezen fogyasztható és csak én nem értem, ezért erőltettem magam, hogy megnézzem a 3. és 4. részt. Aztán az 5. rész újra visszaadta a bizalmamat. A 6. rész első része valami kegyetlen szar volt olyan szempontból, hogy én mindig is ki nem állhattam az ilyen stílusú beleröhögős cuccokat, de végül, amikor kiderült, hogy ezt csak Mr. Robot erőlteti rá Elliotra, hogy ne kelljen fullba átélnie ahogy szinte agyonverik, így már nagy pozitívnak találtam ezt a megvalósítást. Ami még érdekes volt az a Tyrell szál. Látszólag – én azt szűrtem le – hogy Mr.Robot tüntette el (nem megölte, csak segített neki elbújni) őt és Elliotnak ezért nincs fogalma róla, hogy hol van vagy mi van vele. Mr.Robot viszont tudja, de úgymond elrejti Elliot elől ezt az információt. Elliot persze tudat alatt tudja, hogy valami nem stimmel, de nem tud rájönni, hogy mi. Az FBI-os lövöldözés a hotelban WTF és külön köszönet annak a kommentelőnek, aki felhívta a figyelmem arra, hogy az egyik FBI-os csaj álma valósult meg a mozgólépcsős-maszkos dologgal. Azt viszont nem értettem,hogy a kínai miniszter (DarkArmy) miért mutatta meg a ruhákat az FBI-os csajnak? Vagy úgy volt vele, hogy tudta, hogy másnap úgyis kinyírnak mindenkit és innentől hazudhat is neki a testvéréről? Meg amit mondott a főnökének a csaj, hogy szerinte őt nem akarták megölni, mert ha akarták volna megtehették volna.

Egyenlőre nálam újra visszajött a sori a nézhető kategóriába az 5.résszel és jelen pillanatban az sem zavar, hogy Elliot kitűzte a dilikokárdát :-P

Ja és köszi minden kommentelőnek, mert az írásokkal még többet kap az ember ettől a sorozattól.

chros69 - 2016. 08. 18. 13:10

Skacok, politikailag korrekt modon (ami nagy divat az elmult evtizedben az USA-ban, s lehet mashol is) Nem Neger, hanem Fekete! Tanuljunk is ma’ valamit, ha ennyi sorozatot nezunk! :D

@sepörd: “hát a fű növése már izgalmasabb”, “következő részben lehet szakács lesz”
:D :D :D

Es ha mar a neger, ize, fekete csokanal jarunk, kellett egy gonosz ellenfel ebbe az evadba Elliotnak, hogy “tortenhessen” is valami.
De a vivodas is mennyire szanalmas volt, hogy akkor Ray jo vagy rossz: es mi van a tobbi 10 ezer hozza hasonlo userrel, akik ugyanugy uzik az ipart? Nem erdekes? Csak ez az egy (hogy tortenhessen valami)?

Megprobaltam megnezni ujra a 2×06-ot, az elejet meg turtem, de a “vegen” (Angela kinlodosatol kezdve az irodaban) mar nem birtam, csak tekertem, tekertem … :D

@Akiknek tetszik: tenyleg orulok neki, jo olvasni az ellenvelemenyeket.

@Mindenki: mit gondoltok, mi lesz a “nagy” cliffhanger? lesz egyaltalan ebben az evadban?
En ugy gondolom, hogy akarnak legalabb egyet, de mar tippelni sem tudok mi lehetne az. :)

Rammsch31n - 2016. 08. 18. 13:14

Azt a rohadt… ez a 7-es rész megint mi volt…főleg a vége.

crhos69 nézd meg a 7-es részt… van benne egy-két dolog. :D

(SPOILERES)
(ott a cliff is szerintem, amiről írsz).
Most nem is tudom, hogy ez tetszett-e vagy fel is húzott még mellé… :@ Most akkor a Ray-es történés mi az isten volt illetve hogy ennek fényében?!?!

wondorog - 2016. 08. 18. 14:04

Na csak kiborult a bili, mikor az évadnyitó után valaki írta a börtönös dolgot, azóta folyamatosan figyeltem minden apró rezdülést, és tényleg nem volt benne semmi hiba, egészen a mostani pszichológusnős beszélgetésig, amikor mondta, hogy az anyjánál lakik, de aztán csak helyrepofozták. Szép volt, innentől tényleg jöhet a cselekmény.

Dave - 2016. 08. 18. 14:51

Ez kedves kis rész volt megint.

LoGi - 2016. 08. 18. 16:43

Valaki helyre rakná nekem pls az eseményeket? A Ray szál akkor időben mikor történt? És emiatt csukták le Eliotot is akkor? És gondolom kövi részben szabadul, mert őt csak kényszerítette Ray az illegális cuccra, és kevés időt kapott. Vagy ez is mind már börtönben történt, és akkor az illegális weboldal az csak valami metafora volt valamire (hiszen kosár pályán sokat láttuk Rayt is)? Ha igen, miért került börtönbe Eliot?

Rammsch31n - 2016. 08. 18. 16:46

Wondorog: igen, valakinek jár a keksz, aki mondta az elején, hogy lehet, hogy ez az egész szál ott van….. :D (csapjon fel script írónak. :D)

LoGi: na igen, így rohadtul nem értem én sem a Ray-es szálat… sőt azt sem mikor a nővérével találkozott (bár, biztos van látogatási idő szóval, akkor még is…), de ezt a Ray-est semmi nem magyarázza…vagy legalább is én nem értem. :D

wondorog - 2016. 08. 18. 16:51

Szerintem Ray vagy a börtönigazgató vagy egy nagyobb rangú őr lehetett és ilyen kis magánakciókat csináltatott vele (mint anno a Szökésben ugye Scofield is csinálta Pope igazgatónak a Taj Mahal modellt).

Rammsch31n - 2016. 08. 18. 16:55

Biztos elmondják majd mi volt…csak egyelőre füttyöm nincs róla, és kicsit zavar. :)
…egyre jobban gondolom úgy, hogy darálni kellett volna az évadot. :D

wondorog - 2016. 08. 18. 16:57

Egyébként amikor Darlene-nel beszélgetett Elliot, Darlene valami olyasmit mondott, hogy önszántából van itt és bármikor kijöhet (én akkor váltottam át arra az elméletre, hogy esetleg pszichiátrián lehet, nem börtönben), így elég érdekes ez a dolog. Talán feladta magát, mert tudta, hogy valami köze van Tyrell eltűnéséhez, és majd a következő részben felbukkan és így szabadul ki. Btw, ha Tyrell életben van az azt jelenti, hogy Mr. Robot megint hazudott, ami újabb konfliktushoz vezethet.

Rammsch31n - 2016. 08. 18. 17:05

Nem tudom, egyelőre jó nagy mindf*ck az egész. :D

Geza Kovacs - 2016. 08. 18. 22:36

Hát sajnos ez így már nem ütött a végén, úgy, hogy már kb. a 3. kommentnél írta valaki a legelső résznél, hogy Elliot börtönben van. Cserébe rengeteg mindenben megkérdőjelezhető a történetvezetés.

Mindenesetre még mindig olyan, mintha most kezdődne még csak az évad története, ami erősen zavaró.

Lamantin - 2016. 08. 19. 01:45

a néger valami őr vagy hasonló lehet a börtönben (mint ahogy azt korábban felvetette valaki), szóval az a sztori is ugyanúgy megtörtént párhuzamosan a többi szállal a börtönben, ha jól értelmezem. nagyon bajban voltam ezzel részekig, hogy ki ez a néger és mit keres a sorozatban, most végre kiderült. már azt hittem 1-2 résszel ezelőtt, hogy valami nagyon fontosat elfelejtettem, de nem voltak annyira jók a részek, hogy legyen lelkierőm visszakeresni :D

az első 5 rész nagyon próbára tett, de most végül is kezd pay off-olni az egész az előző 2 résszel, remélem innentől csak felfelé és akkor nem lesz csalódás az évad

Lamantin - 2016. 08. 19. 01:49

VAGY Ray (végre eszembe jutott a neve, innentől nem “a néger”) valami befolyásosabb rab, aki ilyesmi dolgokat tudott kérni/követelni valamelyik ott dolgozó őrtől. lehet ez még valószínűbb is.

Im99 - 2016. 08. 19. 13:39

Szerinten megölte Tyrellt és azért van börtönben. Rayt már a börtön falai között ismerte meg, ahogy írták többen, valószínű egy börtönben dolgozó magasabb beosztású ember. Ez a 7. rész szerintem az évad legjobbja volt. Innen már remélem csak felfelé megy a színvonal az évadban, az alap meg van hozzá.

hbal - 2016. 08. 19. 15:22

Szerintem Tyrell-t nem ölte meg, inkább a pszichológus csajnak a félrekúrós pasija jelentette őt fel, legalábbis szerintem. Örültem hogy már most felfedték a börtönös “váltást”, amit eddig is sejtettem-sejtettünk, a megvalósítás király volt.
Amúgy még öt rész van hátra, azalatt sok minden történhet még… ;)
Ja és számomra továbbra sem csalódás az évad, csak hogy legyen pozitív vélemény is a sok csalódott után :D

Brynden Rivers - 2016. 08. 19. 18:14

Kár hogy itt a 3. komment elspoilerezte a börtönt, de így is ütött rendesen.

@Geza Kovacs “Mindenesetre még mindig olyan, mintha most kezdődne még csak az évad története””

Ha jól emlékszem a showrunner azt nyilatkozta valahol hogy az első évad egyfajta prológus volt, a nagy történet a 2. évaddal kezdődik és tervei szerint több évadon át tart.

Ennek fényében logikus hogy több részt felölel az expozíció.

Rammsch31n - 2016. 08. 19. 19:24

Ez az elspoilerezte dolog… ez oké, hogy valaki beírta. xD De ez kb. olyan mintha nyert volna egyet a lottón. :D

Geza Kovacs - 2016. 08. 19. 19:50

Hát marhára nem mert részletesen leírta, hogy miért gondolja ezt, és utána ezekre a dolgokra figyelve már végig ez élt bennem. Elég jó okfejtés volt.

Gevin - 2016. 08. 20. 12:05

“Pont az a szál hiányzik a másodikból, ami az elsőt különlegesség és olyan lenyűgözővé tette – a technikai vonaltól. A hacker-szál nem egy mellékes dolog volt, az adta az egésznek a lényegét, annak gyakorlatilag teljes hiánya a második évadot teljesen üressé és semmitmondóvá teszik.”

Ez kb olyan, mintha valaki azt mondaná a Harcosok klubjára, hogy a verekedés adja a lényegét.

“ez a folyamatosa cél nélküli dráma és szenvedés az egészet lerombolta – ennek a sorozatnak nem a drámáról kellene szólnia.”

Ekkora büdös nagy faszságokat ki képes leírni egy drámasorozatról, már bocsánat. Attól, mert te cél nélkülinek látod, még nem az. Semmi sem rombolt itt le semmit és jó lenne, ha felébredne néhány kommentelő: az első évadban is kurvára Elliot karaktere volt a legérdekesebb, és ő volt a középpontba helyezve. Az csak egy extra dolog volt, hogy a hacker-szál részletesen, és precízen ki volt dolgozva. Megjegyzem ott szüksége is volt rá a sorozatnak. Itt a második évadban pedig nincs igazán. A második évad igen, Elliot elbaszott elméjéről szól, és igen Esmail rengeteg időt tölt a fejében, és igen ezt a “szenvedést” kell nézni, ami megjegyzem baromi izgalmas és érdekes. Esmail remekül kísérletezik, és még ha csak egy kurva számítógép se lenne a sorozatban én akkor is nézném.

Akinek meg az hiányzik, azok töltsék le a kurva Bízd a Hackerre-filmet, hogy megnyugodjanak és kaszálják a francba a Mr. Robotot, ahelyett, hogy itt vinnyognak minden egyes epizód után. Nem kell azt írni, hogy “kurva szar, hatalmas szenvedés, de még nem szállok ám ki, bírom, állom a sarat” és hasonló butaságok. Ha nem tetszik, akkor nem kell nézni. Egyszerű.

A hatodik rész első 16 perce pedig nagyon közel állt a tökéletességhez. Üdítő volt, az biztos. Alf :D

KyloRen - 2016. 08. 20. 22:34

………….
Most megint mondhatnám, hogy “mindfuck”-ot lehet jól is megvalósítani, illetve képernyőre vinni, és lehet úgy is, mint a “telibeszarom a nézőt, én zseni vagyok” mentalitású filmek, mint a Mr. Robot. Eltelt az 70%-a a sorozatnak. TEHÁT: – MINIMUM 60%-a retek unalmas módon volt megcsinálva, – az eddigi egyik legjobb karaktert, Tyrelt kivették ebből a 60%-ból, – egy jó karaktert fullra bekreténítettek 6 részen keresztül. – Végig szinte követhetetlenül volt felépítve a story, ami nem pozitívum, SEMMIKÉPP SE POZITÍVUM, ÉRTITEK? Az hogy gondolkozhatunk valamin, az pozitívum, de az, hogy 6 részen keresztül full katyvasz az egész, ráadásul hihetetlen unalmasan, az N E M P O Z I T Í V U M. – Ráadásul ez mind, ez az egész építkezés… annyira lesűlt rőla, hogy: na majd lesz valami csavar, hú de jó lesz nekünk. De már szenvedés volt az egész, egy csavar akkor jó ha váratlan, de itt sütött az egészről, hogy csak egy valamire akarnak kilyukadni, viszont ezért a valamiért 6 részen át szenvedni kell. Hát nem hiszem hogy megérte. – Tehát megy rakat dologtól lett erősen középszar eddig az évad, és ha a vége jó is lesz, az évad akkor is csak egy épphogy csak elfogadható lenne. Ez a “nagy csavar” így csak egy amolyan: “meh…” érzést váltott ki belőlem. Oké, Rage vége, ez mind személyes vélemény volt, ne akadjon ki rajt, akinek bejön az évad. :D

pampalini - 2016. 08. 21. 02:22

Nekem ez a hetedik rész vég megint betette a kaput..ez már semmi más, csak egy magát zseninek gondoló, az átlagtól maximálisan eltérni vágyó különc művész egyszemélyes játszótere (a rendezőre gondolok).

Amivel nincs is semmi baj, gyártson csak ilyen cuccokat, csak ezzel két baj van szerintem:

1. Amitől zseninek érezheti magát, amivel befutott (az és aminek köszönhetően kiélheti a vágyait az az első évad. Ez eddig tiszta. A második évad köszönő viszonyban sincs ezzel. Vajon ha az első évadban is ennyire elvont vonalt erőltet, akkor is siker lett volna (nem csak a kritikusoknál)? Én nem hiszek benne.. A rajongóinak legalább a fele (ha csak a meredek nézőszám zuhanásra gondolok) erre már kevésbé vevő.

2. Kapott egy normális költségvetést, amiből összerakott egy olyan második évadot, aminek az egyetlen erénye egy nehezen követhető filozófiai katyvasz. A negyed ennyiből összetákolt, hasonlóan “mélyművész” alkotásokban is fellelhetnek gondolkozni valót az arra fogékonyak. Lehet, hogy azokban nem olyan jók a vágások, meg gagyik a színészek, a képminőség is szar, sőt még a zene is siralmas, de aki filozofálgatni akar, az azokban is megtalálja ezt.

Az első évad azért lett sikeres, mert pont megtalálta az egyensúlyt, különbözött a többiektől, látszott rajta az egyediség, érezhető volt a rendező kéznyoma is, de mindezekkel együtt is teljesen fogyasztható volt egy átlaghalandó számára is. Legalábbis szerintem.. Mindenesetre ha így folytatódik a nézőszám csökkenés kétlem, hogy lesz harmadik évad..

pampalini - 2016. 08. 21. 02:23

*Amivel nincs is semmi baj, gyártson csak ilyen cuccokat, csak ezzel két baj van szerintem:

nincs semmi baj..csak kettő baj..jól megmondtam..meg a többi kissé zavarosabb megfogalmazás, hja bocs, későre jár már:)

Rammsch31n - 2016. 08. 21. 09:18

Gevin káromkodásokkal megtöltött kommentjét, hogy engedhette át a szűrő… nem értem. :D Sokszor az enyém meg csak úgy eltűnik. :D

Egyébként meg mindenkinek van véleménye, a tiéd pozitív a sorozattal kapcsolatban… de nem értem, miért kell lebaszni azt, aki másképp látja… huh?
Akkor nekik nem kell nézni, neked meg nem kell kommentet olvasni……

KyloRen - 2016. 08. 21. 10:22

Adom, így Gevin az aki picsog, nem pedig mi. Elkezd itt kiosztani mindenkit, persze, sztem is van pár bullshit megjegyzés, mint pl. az hogy “ez nem dráma”, de akkor csak őt küldd el a fenébe ne pedig mindenki mást, akinek egy csomó jogos dolog miatt nem tetszik a 2. évad. Az meg, hogy te így is, meg úgy is néznéd, ez csak annyit jelent hogy neked tök mindegy mi van, mert Mr. Robot, és hú de jó és akár a rosszat is néznéd brand, és név fanságod miatt. Ez rossz. Én pl. imádok egy zenekart, de ha kiad egy szar albumot, elismerem hogy szar, de attól még szeretem őket. Ha meg tetszik, akkor indokokkalmegvédem, nem pedig lecseszem a másikat és elküldöm mindenkit a fenébe. :D

delilah - 2016. 08. 21. 10:23

na jólvan én többet nem olvasok kommenteket:(

KyloRen - 2016. 08. 21. 14:58

De azért az évad végi sorozatjunkie írásra nagyon kíváncsi leszek, de szerintem nem fogják azért túl alacsony pontszámmal illetni az évadot. még annak ellenére se, hogy a fele közönség kaszálta a sorozatot, mert gyakorlatilag nézhetetlen, és jól látható problémák vannak az évaddal. De azért bízom hogy több írás is készül majd róla az oldalon belül, mondjuk lehetne olyantól is akinek tetszett az évad, és olyantól is, akinek nem tetszett, az úgy fair-nek nézne ki. Bár erős a gyanúm, hogy sokkal több negatívumot lehet mondani róla, teszem hozzá, joggal. :D

Gevin - 2016. 08. 21. 15:10

Kyloren: Akinek nem inge…

Nem “mindenkinek” szol, hanem azoknak, akik abszolut butasagokat hoznak fel ervkent amellett, hogy a masodik evad nem tetszik nekik. Lehet, hogy tulsagosan kifakadtam, de ez valoban az “ez nem is drama”-toltetu kommenteknek szolt. El tudom fogadni, ha valakinek nem tetszik, de azt mar idegesitonek talalom, ha olyasmikbe kotnek bele, ami butasag. Mintha egyesek nem is ezt a sorozatot neznek.

Brand es nevfansag reszemrol meg a kanyarban sincs. Nem zsenialis a Mr. Robot, messze van a nagyoktol ezt mar az elso (kozel sem hibatlan evadban is latni lehetetett), ugyanakkor bevallalos es meresz otleteket produkal. Esmail nyilatkozata, pedig mindenkepp elismeresre melto, amikor azt mondta, hogy nincs nyomas az elso evad utan iras tekinteteben, mert ugyanazt csinaljak az irok, mint eddig. Fejuket leszegve ulnek es azokat az otleteket bontjak ki, amiket elterveztek. De ha mar itt tartunk megemlithetnem a True Detectivet is. Az elso evadnak hatalmas rajongoja vagyok, mig a masodik igencsak mellement.

Szerintem nem unalmas egyaltalan a sorozat, szted meg igen, ezt elfogadom, bar nyilvan nem ertek egyet.

De megfogadom a tanacsot es tenyleg abbahagyom a kommentek olvasasat, mert nem erdemes.

Snoopyzit30 - 2016. 08. 21. 17:24

2×07

A jelenet a sikátorban a kerítésnél, amikor a fehér csávók épp “el akarják venni Elliot bátorságát” és jön a fekete srác, akivel együtt szokott kajálni (nyissz-nyissz) majd még WhiteRose nevét is belöki. Hát az a jelenet WTF! :-))

Megjegyzem Angelával történő események is egyre érdekesebbek, leszámítva a bénázását az FBI-os dologgal.

davidcsomor - 2016. 08. 21. 19:39

A legutóbbi részben, mikor Elliotot elkezdték fenyíteni a bitcoint hajszolók, és levágtak neki egy két pofont, az ütések közben bevillan Mr. Robot külleme. Ezek alapján én elképzelhetőnek tartom, ha Elliot megfelelően kezeli a tudathasadását, adott esetben simán kitérhet a fájdalmak elől, önszántából is. Most hogy szólt neki apu, hogy figyu, te egy vezéralak vagy, meg volt ez a Jézusos párhuzam is.. szerintem Elliot egyfajta csodatévővé is válhat, kérdés hogy hogyan kiviteleznék ezt. Nem biztos hogy jót tenne az amúgy többékevésbé valószerű sorozatnak, ami csak a főszereplő szemszögéből nézve nagyon elvont. Mindenesetre nekem tetszik ez az évad eddig, a sztori néhol nem áll össze a fejemben, de abban reménykedem, hogy megfelelően, kerek egész sztoriként zárják a szezont, hogy aztán a következőt már szilárdabb alapokra lehessen építeni, úgy, hogy már az elejétől érthető legyen minden. Az hiányzik az első évadhoz képest, hogy jobban el tudjak merülni benne, mert jelenleg rendesen oda kell figyelni, ha lépést akarok tartani az eseményekkel.

Wall-E - 2016. 08. 21. 22:53

” mert gyakorlatilag nézhetetlen, és jól látható problémák vannak az évaddal.”

Szerintem nagyon jó az egész. Ráadásul tényleg egy ilyen széles és minőségi palettán is ki tud tűnni bizonyos dolgaival, mint a mostani sorozatos választék.

sepörd - 2016. 08. 22. 02:21

kicsit úgy érzem a semmit néztem hét részen keresztül, a Preacher volt hasonló, ez most a menő?
egyébként jó kis csavar volt, ott van az orrod előtt de szerintem soha nem jöttem volna rá ha nem olvasom. Tyrell a rész elején az mi volt, flashback?

Réka - 2016. 08. 22. 11:16

Látom rendesen megoszt mindenkit az évad, engem is megoszt – van egy részem, ami megy a flow-val, meg akarom érteni, el akarok benne mélyedni, a másik részem meg csak pislog, hogy most akkor mire gondolt a költő?

Engem nagyon érdekel a pszichológiai szál, egy kis vicces tény: én, a komment olvasása után végig figyeltem a börtönös utalásokra (couldn’t unsee it), míg a férjemnek nem árultam el / nem is akarta hallani –> na, ő csak pislogott a 7. résznél, de pl. nem volt egy hatalmas áll leesés nála, mert nem tudta annyira összerakni.

Szóval akinek nem esett le a börtön téma, az ennyi rész után nehezen rakja össze a puzzle-t így hirtelenjében, szerintem kicsit túlhúzták, előbb le kellet volna lőni ezt a poént.

Tök okos megoldás egyébként, hogy a válságból csak pillanatokat mutatnak nekünk, mini híreket, hogy pl. a szemétszállítás milyen nagy probléma lett – de nem kapunk egy nagytotált, hogy milyen globális hatásai lettek a hitelek eltörlésének.

Végig fogjuk nézni. Azt viszont abszolút nem értem, hogy Tyrell csaja miért kap ennyi játékidőt, az ő szála mire jó?

KyloRen - 2016. 08. 22. 11:38

“kicsit úgy érzem a semmit néztem hét részen keresztül, a Preacher volt hasonló, ez most a menő?”

Hát ezaz, mindenki True Detective akar lenne vagy mi a szösz? Még nekik sem sikerült megismételni a 2. évaddal. :D

A csavar meg jó lett volna, ha közben más is történt volna úgy egyáltalán. De szinte 6 órán keresztül egy nagy katyvasz az egész. 6 óra, komolyan, annyi idő alatt megnézek egy Interstellart meg egy Fight Clubot, és agyon össze vissza veri vagy 60x forgatókönyvben, színészekben, és úgy mindenben az egészet. Persze nem lehet minden Interstellar meg Fight Club, de így rabolni az ember idejét… elképesztő.
(Persze, ha nem tetszik ne nézd, de nekem tetszett az első évad, és a karakterek, szóval kitartok az évad végéig)

winnie - 2016. 08. 22. 12:54

“Látom rendesen megoszt mindenkit az évad,”

én azt látom, hogy nagyon kevés a fanfár, amik kiegyenlítenék a negatívabb hangokat, ez pedig inkább arra utal, hogy most pozitív irányba nincsenek szélsőségesen jó vélemények, így nem annyira megosztó szerintem.

kiete - 2016. 08. 22. 13:28

én nem hiszek neki, hogy nem lesz több átverés, sztem lesz a 3. évadban is.

chros69 - 2016. 08. 22. 14:42

@winnie: tenyleg, mi az altalanos nemzetkozi megitelese a 2. evednak? Nem csak nezettsegi adatokra gondolok, az egy dolog, mert vannak mas szempontok is (web-dl, stb).

winnie - 2016. 08. 22. 17:02

chros69: az általános nem TD S2-szintű, hanem unreal S2-szerű visszaesés, és annak találgatása, hogy esetleg csak mázlista beletrafálás volt az első évad. de nem írják le a sorozatot, mondván a 3. szezon majd eldönti a kérdést.

én mindenesetre már nagyon kíváncsi vagyok, hogy melyik oldalra fogok állni:)

Snoopyzit30 - 2016. 08. 22. 19:02

“Látom rendesen megoszt mindenkit az évad,”

Szerintem nagyon ott van a szeren ez az évad. Nekem tetszik, hogy úgy kell kirakni a részeket, mint egy kirakót. A sorozat abszolút elüt az átlagtól, már csak emiatt is érdekfeszítő számomra.

Én a pozitív kritikát képviselem. A 3.rész elején volt egy kis megingásom, de azóta töretlenül tetszik :))

pampalini - 2016. 08. 22. 19:40

“hogy esetleg csak mázlista beletrafálás volt az első évad”
Valami ilyesmi, annyival megtoldva, hogy míg az első évadban talán nem merte annyira elengedni magát a rendező (talán jobban kontrollálva is volt), a kritikai/közönség siker hatására kicsit (nagyon) elszabadult..

Aztán most pislog mindenki mint hal a szatyorban, a nézők, a csatorna, meg úgy mindenki, hogy hé’ testvér, nagyon alter vagy meg minden, de most már jó lenne ha csak annyit adnál magadból, mint az első évadban.
Így hogy Sam Esmail a sorozat írója, rendezője, producere is egy személyben nehéz másra kenni a dolgot:)

Én arra vagyok kíváncsi, hogy vajon így lett tervezve/előre megírva a második évad vagy menet közben alakította, változtatott rajta? Mert tényleg ég és föld a két évad. S vajon a második évad..hát..nézőszámi bukása befolyásolja, majd a harmadik alakulását? Tippem szerint mindenképpen, vagy visszatér az első évadbeli arany középúthoz vagy game over.

pampalini - 2016. 08. 22. 19:44

Bocs, azt kifelejtettem hogy: mert alapjában véve ezzel az évaddal sem lennének komolyabb gondok, ha nem a túlzott alterkodással menne el az idő. Az eddigi 7 részt mondjuk 3-4ből ki lehetett volna hozni, és akkor nem éreznénk úgy, hogy itt semmi nem történik..

sepörd - 2016. 08. 22. 20:12

rájöttem mi hiányzik még, a soundtrack is sokkal jobb volt az elsőben.

KyloRen - 2016. 08. 22. 21:00

…………………………..
NYÍLT LEVÉL SAM ESMAILHET:

A 3. évadra nézve akkor lesz gond, ha Sam Esmail nem látja be, hogy ezt mind 3 részben is el lehetett volna mesélni, és hogy a jelenetek igen magas százalékában csak pislog a néző, hogy mégis “mire gondolhatott a költő”, hogy idézzek egy korábbi kommentből.
Ha pedig eredetileg így volt megírva az elejétől az egész, akkor kicsit szomorú szerintem, tekintve hogy mindenki úgy volt már az 1. évaddal is, hogy csak felvezetés lesz, valami nagyra, de nem. Sőt, kétszeresen visszavettek.
És a véleményem az, hogy: A Mr. Robot nem fog soha olyan lenni, mint amennyi potenciállal bírt mondjuk a remek Pilot epizódban. Nem fognak jobban beindulni a dolgok. Ilyen lesz végig szerintem a Mr. Robot. Kusza történetvezetés, nagyon hosszú epizódok, nagyon sok mellékszállal, amik eddig vagy kidolgozatlanok (FBI szál), vagy totál feleslegesnek érződnek, vagy csak fingunk nincs róla, minek kell ezt meg azt a karaktert mutatni (Tyrell csaját részek óta nézzük, ahogy fojtogatják, mi az isten értelme van ennek? Nem elég egyszer néznünk ahogy fojtogatják? Nem, nézzük meg 20-szor, azért, hogy a néző pofájába tolják erőltetetten, hogy aki gazdag elit, az szereti a fojtogatós szexet, és hú de társadalom kritika, lejáratjuk jól a gazdag elitet).
Hosszú részeket, 4-5-6 órákat kell néznünk minden évadban, totál bizonytalanságban, hogy a végén feloldjon mindent egy 5 perces csavarban. Aztán megint szenvedhetünk hosszú órákig.
És ezt nem csak a 2. évad alapján mondom. Az elsőben is jellemző volt ez, csak ott még Elliot karaktere nem zombult be, frissítőnek hatott a hacker téma, Tyrell remekelt, szinte ellopta a showt, és a néző várta az a világmegváltást, és pénzügyi elit megbontását.
Sam Esmail remekül felszopta a nézőt, hogy aztán elhurcoljon a pokol legsötétebb mélyébe, Elliot kicsi zombi buksijába, és rohadt nagy szemeibe, és legyünk istentelenül művésziek, de tényleg, valami rohadtul művésziek, és ne foglalkozzunk semmit a fő szállal, mert ne adj isten, véletlen haladnánk is valamit a storyval, és ugye az nem menő, mert akkor nem lenne rohadt egyedi a sorozat. Inkább válasszuk a sznobságot, a hippiséget, remek, Well Done Sam Esmail.

KyloRen - 2016. 08. 22. 21:10

Valaki fordítsa le, és küldje el Sam Esmailnek, mert a végén besértődik a negatív visszajelzésektől, és még jobban szét-agyon-szanaszét művészkedi a képünket, hogy megmutassa, ő mekkora koponya, és mi buta birkák vagyunk csak, akik a Rém rendes családot, és hasonló alánevetős sorozatokat néznek, ahogy azt mutatta is a Mr. Robot egyik részében.
(Személyes vélemény: jópofa volt az a jelenet, de paródiának édes kevés, youtube-osok vannak akik 6000-szer viccesebb, és “odaszúróbb” paródiákat készítenek), társadalomkritikának elment volna, de látszott az egész jeleneten, hogy nagyon fürdik a saját zsenialitásában a jelenet, és nagyon zseniálisnak gondolta magát, ezért túl is tolták, ez 5 percbe sokkal frappánsabb, elegánsabb lett volna, és jobban is ütött volna.)

sepörd - 2016. 08. 23. 04:48

há az a fojtogatós nő valami borzalom, remélem a 3. évadot nem éri meg.

Pilgrim76 - 2016. 08. 23. 08:44

Azta! Szűri ám a sorozat a nézőit rendesen, ahogy itt látom. Vigyázzatok, mert Sam Esmail 5(!) évadban gondolkodik már a pilot-tól, sőt, a forgatókönyv megírásától kezdve! Csak röhögök a tétovázó és sajnálkozva maradókon, nem is értem, ennyi mazochista sorozatnéző lenne? A MR. Robot egy nagy puzzle, és az első évadban kirakták belőle körben a sarkokat, mire sokan megörültek, hogy fú, látom már, hogy mekkora nagyszerű kép lesz! Aztán ebben az évadban elkezdték színek szerint átcsoportosítani a darabkákat, és mindenki nyavalyog, hogy hol a kész kép. Nyugi, srácok! Keep calm and watch Barátok közt!

KyloRen - 2016. 08. 23. 10:32

“Keep calm and watch Barátok közt!”

Ez már megint egy olyan lenéző mondat volt a többiek irányába, hogy mi buta emberek nézzük csak a Barátok Köztöt, mert mi azt szeretjük, te pedig intellektuálisan felsőbb szintet képviselsz, mint itt akárki. Pontosan azt a mentalitást képzed, amit túltolnak a sorozatba. Ami nem is lenne gond, ha nem néznéd le a többieket az ilyen mondataiddal. Az ilyen megjegyzésektől, meg a korábbi kommentekből megállapítve, szomorúan konstatálom, hogy most nem a “hurrogók”, hanem a sorozatot védők írnak ilyen sznob kommenteket. Személy szerint meg azt sem értem, hogy mire föl teszik ezt, ugyanis másuk nincs, csak az, hogy bíznak Sam Esmail-ben hogy csak csak lesz valami értelme ennek az egésznek 5 évad múlva. Ez már majdnem (csak majdnem), olyan mint a vallás, hiszünk valamiben, miközben minden más az ellenkezőjét bizonyítja.
Az pedig, hogy ez egy puzzle, azzal egyetértek, gyakorlatilag ezt is írtam a sorozatról, hogy nem lesz másmilyen a Mr. Robot, nem fog felpörögni, mert ilyen a sorozat. Ez a Mr. Robot. Ezért is érdemes elgondolkozni sokaknak, velem egyetemben, hogy évad végeztével kiszálljanak ebből. (És nem azért, hogy Barátok Köztöt mennyenek nézni, hanem azért, hogy mennyenek más hihetetlen minőségi sorozatot nézni, amik szerencsére ömlenek ránk minden évben, és nem kell minden évadban, 50 perces részeken keresztül fürdeni a saját egónkban és zsenialitásunkban, bízván abba, hogy Sam Esmail csak kihoz belőle majd valamit- ÖT ÉVAD MÚLVA!

chros69 - 2016. 08. 23. 12:22

@winnie: “nem TD S2-szintű, hanem unreal S2-szerű visszaesés”
Akkor, ugy tunik nem bennunk van (csak) a hiba :)

@pampalini: “eddigi 7 részt mondjuk 3-4ből ki lehetett volna hozni”
En is igy gondolom, vagy meg kevesebbol is.

@sepord: “rájöttem mi hiányzik még, a soundtrack is sokkal jobb volt”
Valoban!

“a fojtogatós nő valami borzalom”
Ne ma’! :)

@Pilgrim76 “Keep calm and watch Barátok közt!”
:D Ez jo volt! Akarom/szeretnem, hogy tettszen, de nem megy/ment eddig.
Erdekes egyebkent, kontrasztkent: elkezdtem nezni a The Night Of-ot (hala nektek junkiek), ugy, hogy egyaltalan nem erdekel a bortonosdi (mar-mar ruhellem), es megis, beszippantott, elvitt magaval a tortenet meselese, kepi vilaga, emberkozpontusaga. Ebbol latszik, ha meg nem is erdekel egy-egy tema, azt is el lehet kesziteni nagyon fogyaszthato modon.
Mig itt, a 2. evadnak ezt eddig nem sikerult elernie velem, pedig a tema is erdekelt! :)

No, akkor beszeljunk is egy kicsit a 7-es epizodrol, ez mar elvezhetobb volt szamomra is:
1. en is meglepodtem a bortonos csavaron (ugy, hogy olvastuk mar regebben), mert nem hittem volna, hogy ez lesz a csattano.
2. ennek fenyeben, kulonosen ertelmetlennek tunik az elozo 6 resz vacakolasa. Es nem veletlen ker az iro elnezest a nezotol (szajbaragosan) Elliot-on keresztul a vegen. :) (Kivancsi lennek, hogy ez a csavar eredetileg a 12-es epizod vegere kerult volna, vagy igy is volt kitalalva itt a 7. vegen? :) )
3. Akkor ki volt Ray, valoban?! :) (Szakacs mar nem lesz belole, az biztos! :D ) Most ugy gondolom, hogy nem fog kiderulni. Ha igy lesz, akkor egy kepzeletbeli figura volt csupan, mint az FBI ugynokok, akik kinoztak Elliotot meg az elejen.
4. Elliot hack-elt valamit Ray computeren, jelezte Darlene-nek, hogy minden OK, s mikor Darlene meglatogatta, mondta a csajnak, hogy O mar megtett mindent, most a csajon a sor. A regi nagy hack-re gondolt igy? Lehet ezt igy nezni (azaz mashogy nem is lehet), de akkor lasd 2.-es pont! :(
5. Elliot miert van bortonben??? Mint ahogy irtatok, Darlene mondta neki, hogy barmikor elmehet.
– a nagy hack-ert biztosan nem
– Tyrell megoleseert szintem nem lehet (Elliot nem tudta mi lett vele, MR Robot pedig nem megy bortonbe!)
– valami kis vacak (modvacsinalt) hack-ert ment be onkent??? WTF?
– Gedeon is meglatogatta (mielott meg fejbelottek volna), es azt mondta neki, hogy magaval rantja, ha nem segit neki: honnan, hova?! :)
6. Biztos eszrevettetek Ti is a BitWallet-et (talan igy hivtak), az elozo reszben is szerepelt a sarki boltos pultjan: ennek bevezetese (a hagyomanyos fizetoeszkoz lecserelese) lesz valszeg a cel, erre megy ki a-latet. :D

Hbal - 2016. 08. 23. 12:23

Azért örülnék, ha nem csak egy nagy “a második évad szerintem király, ha nem tetszik menjetek Barátok köztöt nèzni” vs “az első évad sokkal jobb volt, sam esmail túl művészi irányba vitte a sorozatot, értelmezhetetlen, logikátlan baromság lett az egész” vitává fajulna a kommentszekció, hanem magukról a részekről is lenne érdembeli kibeszélés.
Persze akkor jó egy sorozat, ha az emberek különböző véleményüket, érzéseiket megosztják egymással, csak azért ezt ne toljuk túl a végletekig és hatalmas általánosításokig sztem.
@winnie: te ezek szerint majd darálod a második évadot? Lehet te csinálod jól :D
Csak ennyit akartam írni.
Várom a következő részt.

KyloRen - 2016. 08. 23. 12:56

Igen de az eddigi részekről eddig nem lehetett nagyon mit beszélgetni. :D

Skyroads - 2016. 08. 23. 13:29

KyloRen: +1

Pilgrim76: Azért mert te elvontabbnak és összetettebbnek hiszed magad másoknál, nem kell senkit lehülyézni. De egyébként tárva-nyitva állnak a művészromkocsmák ajtajai, ahol oszthatod az észt egész este, hogy az emberek milyen sötét idióták és nem értik semminek a mögöttes tartalmát. :D

Pilgrim76 - 2016. 08. 23. 17:15

Akkor most úgy jövök, mint művészkocsmás nyelvtan náci trolloló:

KyloRen: A ‘mennyenek’ az helyesen menjenek.

Chros69: A ‘tettszen’ az helyesen tetsszen.

Hbal: Hibátlan. :)

Skyroads: Sötét idióta voltam, de már értem a mögöttes tartalmaitokat, elvontan és összetetten állok itt hülyén. Bocsánatot kérek!És milyen igazatok van. Ne genyózzunk tovább egymással!

Virágozzék minden virág!

(Anyám mostantól csuklani fog. Szerintem.)

KyloRen - 2016. 08. 23. 19:49

Senki genyózik itt senki senkivel, csak beszélgetünk a sorozatról. Sőt, egyedül a te korábbi kommented volt lenéző és tudálékos. Most pedig a sértődött hangnem, a direkten “áll megvilágosodásod”, meg a nyelvtan náciskodás eléggé gyerekes. De valóban hanyagoljuk az off kommenteket, és beszéljünk továbbra is érdemben a sorozatról.

samsepiol - 2016. 08. 23. 21:11

Látva a rengeteg negatív kritikát, gondoltam billentyűzetet ragadok, hogy a másik oldal is nagyobb arányban képviselje magát.

Kezdem a második évad eddigi legnagyobb pozitívumával: Zseniális, ahogy Elliot küzdelmét ábrázolják, saját magával. Már ezért többszörnézős nálam, akármi lesz is az évad végéig. Az elutasítás, a menekülés után, jön a megbékélés, az elfogadás, egymás segítése, mindez olyan formában, amilyet én még nem láttam, pedig pár sorozaton és filmen már túl vagyok.

Emelem a kalapom az előtt a kommentelő előtt, aki felvetette korábban a börtönt. Magamtól biztosan nem jut eszembe, még, ha gyanús is volt az a monotonitás, állandó ismétlődés. Respect! Tény, hogy még nagyobbat ütött volna a 7. rész vége, ha előtte nem olvasom a kommenteket, szóval ezek után inkább hanyagolom majd, biztos ami biztos. :)

A hatodik rész eleje iszonyat bejött. Annyira más volt, hogy esküszöm kínosan éreztem magam 1-2 percig a gép előtt, utána viszont jött a röhögés (vagy én is csak hangokat hallottam?), majd a dráma, amikor kiderült, hogy Mr Robot miért is csinálja ezt. A hányós részt túltolták, de az a helyzet, hogy szerintem az ingerküszöbünk eléggé megnőtt az internet létezése óta, így, ha valaki valami undorítót akar a képünkbe tolni, az nincs könnyű helyzetben. Ha ez volt a cél, akkor sikerült, undorító lett a dolog, ráadásul brutálisan ábrázolta azt, hogy Elliot mennyire kétségbeesetten meg akart szabadulni Mr Robot-tól.

Angela komoly változáson ment át, kíváncsi vagyok mi lesz a sorsa az E-Corp-nál. A beszélgetés a kedves, szeretetreméltó apjával, aki annyira törődött vele az első évadban, az elég ütős volt.

Tyrell egy szürreális, de jól megírt karaktere volt az első évadnak, hiányzik is, meglátjuk, hogy Mr Robot hazudott-e vele kapcsolatban, és visszatér-e még. Remélem, mert így a feleségének a futtatása is feleslegesnek tűnik. Mondjuk ezzel az akcentussal, és pofival azért befogadnám, bár a mániáját szoknom kéne. :p Arra viszont jó példa, hogy hiába a pénz, a siker, meg gazdagság, a csaj nem volt igazán boldog.

Price csalódás. Az első évadban egy kegyetlenül magabiztos vállalatvezetőnek tűnt, aki minden és mindenki felett áll, de itt kezd kicsúszni a lába alól a talaj, és egyre több gyengeséget mutat, a 7.részben pedig Angela már egyértelműen fölé is kerekedik. Ferenc Ferdinánd merénylete a falán azért tetszett.

Whiterose ilyen szempontból már más tészta, de az tényleg érdekes volt, amit a “szuperhekussal” művelt. Attól, akinek ekkora hatalma van, többet várnék, minthogy hazudjon a nem létező testvéréről, miután “elkápráztat” a női ruháival egy FBI-ost. Ez is eléggé komoly gyengeség volt, és ezen a szinten már nem hiszem, hogy ezt játsszák, főleg, ha megnézzük, milyen szöveget nyomott le Elliotnak egy évaddal korábban.

Egyelőre néhány szál valóban kissé kuszának tűnik, de a hangulata, a képi világa, a zenéje, ugyanúgy magával ragad, mint az első évadnál, és azt várom, hogy ahogyan ott is, úgy ezúttal is szépen helyére kerülnek majd a kirakós darabkái, egyszerűen bízom a készítőkben.

Tény, hogy nem való mindenkinek ez a sorozat, de nem jövök azzal, hogy azok nézzenek inkább Barátok köztöt. Volt már olyan széria, vagy film, amiben nem voltak egyértelműek a dolgok, nem egy lineáris, érthető történetvezetés volt, és az egész egy katyvasz lett, vagy a történet alig haladt előre évadokon keresztül (Walking Dead), de itt ezt egy pillanatig sem éreztem. Azt gondolom, hogy a Netflixes megoldás lett volna az igazi ennek a szériának, vagyis kiadni az egészet egyben, így mehetett volna a darálás, nem lett volna ekkora nézettségvesztés sem pár rész után.

Vitalea - 2016. 08. 23. 21:53

3-3 részben daráltam és most néztem a hetediket, kommenteket sem olvastam eddig, de nem is baj, mert nem igazán értem őket. A 2. évad nekem nagyon tetszik és nem érzem értelmetlen katyvasznak. Próbálom megérteni ezt a fent zajló intellektuális háborút. Talán az a baj, hogy aki látta a Harcosok klubját, az az első évadot (velem együtt) simán a helyére tette és kezdetektől látta a nagyobb képet, majd amikor lelepleződött a valóság (egy szelete) akkor megvolt benne az előrelátás öröme. Az új évadban viszont mindez nem ilyen egyszerű, nem egyértelmű hogy hova vezet a sok apró részlet (én legalábbis nem láttam). Viszont magával vitt ez a hangulat és az időnként belépő életszerűtlen fordulatok is. Egyrészt mert végig hittem a első évad alapján, hogy kifutunk valahova, másrészt meg mert Elliot egy skizó csávó és mégiscsak ő a narrátora ennek a sorozatnak, ezért nem érzem szükségét annak, hogy mindennek azonnal más eseményekkel kapcsolódó értelme legyen ;-) Nekem a 7. rész nagyon adta, a 6. rész eleje meg állati jó volt. 1-5-ig pedig élvezetesen kiszámíthatatlan volt, értsd örültem, hogy nem tudtam mi fog történni, de nem éreztem logikátlannak. Eddig nagyon élveztem és baromira várom mi jön még, főleg azt, hogy mi lesz a Tyrell és (ex)neje szállal, mert azzal sokat foglalkoztak eddig, illetve, hogy hova fut ki Angela sztorija. A többi nekem már kb összeállt és szerintem jó.
(UnReal nézettségi párhuzam érdekes, abból én a 2. évadból az első részt sem néztem végig, közben kaszáltam)

Edrick - 2016. 08. 24. 05:57

Most jövök 17 résznyi dara után. Hát.
Az első évad azonnal beszippantott, imádtam, másfél nap alatt le is ment, most nem is részletezném ezt bővebben, az eddigi másodikat viszont annál inkább.

Azt kell mondjam, hogy szerintem is meg lehetett volna oldani ezt kevesebb részben, vagy valahogy változtatni a szerkezeten egy picit, mert a történet tényleg elég lassan döcög csak.

Az évad eleje nem igazán tetszett. Még az 1×08 vége volt, amikor először fogtam a fejemet, hogy csak egyszer lenne olyan sorozat, ahol ha valaki halott, az halott is marad. Aztán az 1×09-ben ez el is tűnt, megoldották, megbocsátottam nekik. Legalábbis azt hittem. Talán ezért volt nekem egy kicsit más ennek az évadnak a kezdése, mert az első évad teljesen más volt; volt a szociális fóbiás Elliot, pörgött a történet, és Mr. Robot is még egy hús-vér karakter volt. Most meg az első pár rész átment egy ilyen nagyobb karakterdrámába, ahol Elliot-ban (vagy körülötte) nem volt meg az a légkör, ami miatt kifejezetten megszerettem, hanem csak saját magával küzdött több részen keresztül. Igen, mint vívódás jó volt, ezzel szemben viszont a történet meg annyira nem akart moccanni, hogy az valami hihetetlen volt. A már megvalósult forradalmat próbálták még bemutatni, de nem igazán jött össze, Angela meg.. ő csak úgy volt, és bár tudom, hogy előbb-utóbb az ő története is eljut valahova, elég érdektelenül indult. Az első évados karakterek egy részét kinyírták, helyettük elkezdtek újabbakat behozni, akiket meg valamennyire alapozni kellett, vagy legalább adni nekik valami olyat, ami érdekes, vagy később az lehet, és így.. a történet baromi lassan haladt csak.
A 2×06-nál épp ezért éreztem egy kicsit időpocsékolásnak a rész elejét, hiába volt élvezetes, az volt a fejemben, hogy amikor ennyire lassan megy a történet, akkor nem biztos, hogy ilyenekkel kéne húzni az időt. Az ott történteknek pedig csak kevés jelentősége vagy kihatása volt a valóságra, úgy meg még inkább nem.

De azért azt leszögezném, hogy nem szidni akarom itt ezt az évadot. Mert hogy egyáltalán nem rossz, csak más; más a hangvétele is, mint az első évadnak. Megy ez, csak picit lassan. A 2×07 vége például kifejezetten kellemes és okos csavar volt. Szóval nálam még erősen a pozitív irányba hajlik ez az évad. Várom a folytatást, most már hetiben.

Enzo - 2016. 08. 24. 13:41

2×06
Mi a tököm volt ez az első negyedóra? :D
Szerintem a rész elején mindenki úgy nézett, mint Elliot :D Egyébként tetszett, egész részen át túlzás lett volna, de így adom, pláne hogy Mr.Robot meg is magyarázta, hogy miért történik.

Angela hackertanítása elsőre vicces volt, de mondjuk tényleg kicsit debil a szál, a marha nehezen megjegyezhető 2 sornyi paranccsal meg a töküres irodával… aztán meg olyan furán vágták el a szálat is DomDP megjelenésével. Én simán entert nyomtam volna, _aztán_ fordulok oda, hogy mit akar. A szál egyébként izgalmas volt, de ebben a műfajban láttunk már jobbat, bőven.

A pekingi lövöldözéses jelenet folytatását megnéztem volna, jó persze DomDP elmesélte, de akkor is. Lehet, kicsit sok volt a negyedóra komédiázás, mert a többi szál meg csak olyan kurtán-furcsán fért bele, de még igazából Elliot szálán se történt sokminden. Eltelt egy egész rész, és úgy félbemaradt minden, Joanna nem is volt, Tyrell még mindig sehol… A kaszától még messze járok, de az 1.évad jobban tetszett, az tény.

Enzo - 2016. 08. 25. 00:15

2×07
Tyű, de átvágtak itt mindenkit, nagy arculcsapás volt ez a csavar. Most a felírt megjegyzéseimnek a fele így már értelmetlen. Ja és respect, hogy már a poszt hatodik kommentjében ki lett találva, hogy börtön, még szerencse hogy azóta kiment a fejemből ez az elmélet, így meglepődhettem.

Ray szálát így én se tudom hová rakni, akartam volna írni, hogy a marketplace publikba kirakása nagy ötlet volt, talán ha metaforaként értelmezzük akkor Ray egy őr volt, aki bent mindenféle kényes dolgokkal üzletelt, és Elliot lebuktatta valahogy. De vajon Hot Carla valós? :D És eleve, miért került Elliot börtönbe? (És hol van Tyrell??)

Angela szála is egész érthető volt helyenként, pluszpont a Jézus-MrRobot párhuzamért, Leon sikátorbeli Michonne-stílusú belépőjénél meg csak néztem, hogy mi van. Mondjuk a tervezett megerőszakolás szintén a börtönre vall, mint motívum.

Szóval na, összességében tetszett ez a rész. IMDb-n is csúcsokat döntött: http://graphtv.kevinformatics.com/tt4158110
Pici fanyar szájíz azért maradt amiatt, hogy így egyfajta reboot lesz innentől, de sebaj. A fenti kommenthadakozás meg…eh, kicsit The 100-kibeszélő érzésem van.

Edrick - 2016. 08. 25. 12:56

2×08: Hát ez sem volt egy eseménydús rész. Pláne, hogy az előző rész végén megkaptuk a cliffhangert, most meg direkt nem azzal foglalkoztak.
Darlene megölte a nőt, majd utána megpróbálta beadni a többieknek, hogy nem szándékos volt? He? Ez komoly? Nekem nagyon fura volt, hogy próbálja adni az ártatlant. És volt ez a szál, meg.. Angela? Bár ő csak énekelt egyet, azt annyi.
Elliot nélkül picit vérszegény volt nekem ez a rész. Tudom, hogy ez most nem róla szól, hanem arról, hogy a többiek körül egyre jobban szorul a hurok, de így.. Elliotot hiányoltam, na. Majd jövő héten.

Lamantin - 2016. 08. 25. 17:41

nagyon tetszett ez a 8. rész. nem is baj, hogy most egy részig hanyagoltuk Elliotot meg az elborult elméjét. az Angela éneklős jelenet nagyon jó volt, meg az egész rész végig feszült. fasza volt, na. talán eddig a legjobb az évadban

peeeety - 2016. 08. 25. 18:45

Nem vagyok felháborodott, de nem igazán értem és érzem ezt az évadot.
Lényegében könnyű haluzásra mindent ráhúzni. Most pedig nem tudom mi fog történni a harmadik részben. Nem érzem, hogy ettől mélyebben megismertem volna a főhősünket vagy hogy valamerre mentek volna a szálak. Azt sem értem vagy érzem, hogy most, ha kijön majd a dutyiból a barátunk, akkor mitől változna meg igazán vagy milyen elhatározást nyomna magában a jövőről.
Kicsit időpazarlónak érzem ezt így. Most néztem meg az 5.-6.-7. részt és kicsit elkenődtem. Legalábbis már az első pár részre sem pörögtem. Nem érdekelt, hogy hány meg képzeleg, meg akármit csinál. Furcsa ez most. Erről az évadról aztán lehet cikkezni, mert nem átlagos.

jama speciál - 2016. 08. 25. 19:51

peeeety

Ezt úgy hívják, hogy alibi. Ez a 2. évad egy alibi történet. Valószínűleg úgy volt, mint a True Detective zseninek kikiáltott írójával (hogy eredendően miért lett annak kikiáltva, azt már akkor sem értettem, hisz az 1. évadban messze a leggyengébb elem maga a forgatókönyv volt, na mindegy), nevezetesen hogy kopogtattak a csatornától, hogy idő van, de emberünk nem rendelkezett kész forgatókönyvvel, mert végigkokózta meg kurvázta az írásra szánt időt, vagy egyszerűen csak nem volt ihlet. De a shownak mennie kell, így hát emberünk átvette a filmvilág egyik legnagyobb szélhámosának, David Lynchnek (de David O. Russellt is mondhatnám, csak ő még arra sem érdemes) az alkotói metódusát, nevezetesen hogy forgatókönyv nélkül improvizáltatja a színészeket, azt majd lesz valami. Látjuk.

G. - 2016. 08. 25. 21:57

Na, a mostani (8.) részben nem volt Elliot, haluzás, elvontság, nekem tetszett is a dolog, bár a (SPOILER!) hirtelen visszatérő (komolyan, profi hackerek és egy sem figyel a biztonságra?) csaj kinyírása elég béna megoldás volt (tekintve, hogy a hackerkedést mennyire valósághűen meg tudják (tudták? rád nézek µTorrent!) oldani) és a körülötte zajló dráma sem sikerült jól szerintem.
G.

Geza Kovacs - 2016. 08. 25. 22:27

Na kb. ilyen lenne a sorozat, ha átlagos hackeres sorozat lenne. Nézhetetlen, unalmas, sehova sem vezető trágya.

4-5 részig tetszett, utána már túlzásba estek az agybajjal, mostanra pedig kifejezetten elromlott az egész. Nincs történet. Az FBI-os lánytól sokat reméltem, nem kezdenek vele semmit. Maleket egy egész részre kivonják. Katasztrófa.

Gyanítom, ha folytatódik a sorozat, az nem a nagy siker miatt lesz.

Attól tartok, ha egy sorozatévad 12 részéből 8-ig nem találja meg a hangot, akkor az már nem is fogja. De azt remélem, hogy nem lesz olyan rossz emlék, mint a Banshee utolsó évad vagy a True Detective 2. évada.

jama speciál - 2016. 08. 25. 22:45

Geza Kovacs

Én az első 3 epizódot néztem, és ha az még jó volt, akkor elképzelni se tudom mennyire lehet “nézhetetlen, unalmas, sehova sem vezető trágya” az utóbbi 3 epizód :D Ez a 8 epizódos türelmi idő is nagyon elnéző. Szerintem ha egy sorozat első 3 része szar, akkor az a sorozat szar. Az a Mr. Robot esetében már bő 3 óra, az már egy Farkasokkal táncoló hosszúságú film (ami amúgy szintén unalmas szar volt, de közel sem annyira mint a Mr. Robot).

Geza Kovacs - 2016. 08. 25. 23:10

De ez nem egy sorozat első 3 része, hanem a 11-18. része, ami azért egészen más helyzet.

jama speciál - 2016. 08. 25. 23:34

Az igaz, de az irány korántsem biztató. Már az első évad végén érezhető volt a blöff szag, a Lost óta mindig megérzem, ha hülyére akarnak venni, és ezen az se változtat, ha az első 10 rész egyébként jó (a Lost esetében is annak tűnt). Olyankor kaszálni kell, mielőtt még végignézetnek velem 5 évadot feleslegesen. Az élet túl rövid, hogy ilyen luxust megengedjek.

jama speciál - 2016. 08. 25. 23:45

Másrészt meg ez a 2. évad annyira eltér az előzőtől, hogy szinte már egy másik sorozat, még a jó kis főcímdallam is eltűnt, legalábbis az általam látott 3 részben sehol sem volt, meg úgy általában minden, ami az 1. évadra emlékeztetett, a színészeket leszámítva persze. De akkor úgy módosítom, hogy ha 3 egymást követő epizód szar… akárhogy nézem, az is egy egész estés film hossza. Szerintem egy sorozat sem engedheti meg magának, hogy ilyen hosszúságban ne nyújtson semmit, mondván hogy majd az évadzáróban.

_Peter - 2016. 08. 26. 10:41

2×08: nekem tetszett ez a Ms. Robot rész Darlene-nel. A sok Eliott haluzás után jó volt egy ilyen pihentető rész. Haladt a nyomozás is. Angelával most nem történt semmi, csak szépen énekelt egyet. Játszanak a nézőkkel, mennyi a hiba, a lebukás. Rosszul sikerült felvételt amin látszik ahogy Darlene leveszi a maszkot, azt megsemmisítették? Ahogy a parti plakátról és a DJ nevéről az FBI nő eljutott hozzájuk, ahhoz képest múltkor is lazán instagramoztak. Angela alibi randija, mit keresett a tiltott emeleten stb. Az FBI főnök miért engedi el a lebukott fsociety tagot, és már nem emlékszem pontosan nem ő aludt el a kínai lövöldözéskor, talán Dark Army gyanú? Ki ölte meg Romerot, Dark Army vagy elborult Elliot?

G. – 2016. 08. 25. 21:57

Darlene mondta, hogy nem bánja nem figyelte az Ecorp nő GPS-ét, tudat alatt várta hazajöjjön. Találkozni akart vele. Darlene is beteg. :)

schimtzi - 2016. 08. 26. 16:01

@_Peter: “tudat alatt várta hazajöjjön” ez érdekes gondolat, de akkor is engem nagyon zavart már az s02e01-től, hogy hogy vállalhatnak akkora kockázatot, hogy a nő lakásán rendezik be a főhadiszállást? És ha a nő már az előszobából hívja a rendőrséget? Vagy hazaküld valami munkásokat, hogy javítsák meg a rendszereket?

Ettől eltekintve nekem a sorozat továbbra is tetszik, leköt folyamatosan.

_Peter - 2016. 08. 26. 16:22

“Darlene megölte a nőt, majd utána megpróbálta beadni a többieknek, hogy nem szándékos volt? He? Ez komoly? Nekem nagyon fura volt, hogy próbálja adni az ártatlant.”

A többiek már így is ki vannak borulva a hack miatt, nem hiányzik megtudják valójában Darlene gyilkolni is képes. Kitervelte a bosszút az Ecorp ügyvédnő ellen és hidegvérrel megölte. A többiek csak hackelésre iratkoztak fel, nem gyilkosságokra, nincs személyes motivációjuk. Darlene úgy csinálta, hogy balesetként tudja előadni a többiek előtt. Mondta nem tudta szívbeteg, pedig ugye tudta. Gyerekkora óta készült erre a bosszúra és az éneklés-email feltörés montázs közben is látszott a levél a szívbetegségről.

Angela felépítése pedig lassú, de úgy érzem megéri. A végén kapunk egy badass Angelát, aki belülről áll bosszút.

_Peter - 2016. 08. 26. 16:25

schimtzi – 2016. 08. 26. 16:01

Közben előző kommentben leírtam már, Darlene direkt az Ecort ügyvédnő házát választotta, tervezte ő a bosszút régóta. Többieknek beadta:
1. jaj bocsi nem figyeltem a GPS-re, nem tudtam most jön haza (tudta)
2. jaj nem tudtam szívbeteg és egy kis sokkoló már megöli (tudta)

Szóval na, nem egyedül Elliot a problémás gyerek a Robot családban. :) Darlene bevadult.

schimtzi - 2016. 08. 26. 16:53

@_Peter: A szándékát értem, csak a kivitelezésben látok kockázatot. Reálisan nem láthatta előre Darlene, hogy az ügyvédnő fog egyedül hazajönni, és ráadásul hagyja magát szépen elfogatni. Ez így nagyon esetleges volt.

_Peter - 2016. 08. 26. 19:29

Annyira figyelnek a részletekre még az ecorp honlap is létezik, fejlesztés alatt :)
Kár Angela éneklését nem lehet letölteni, tök jó volt.

KyloRen - 2016. 08. 27. 17:44

Mikor rész közben felugrott egy reklám a kép alján, felnevettem, hogy pont a Mr. Robotnál teszik ezt be, ahol megy a társadalom kritika, meg fogyasztói társadalom, meg haccacáré. Így nem túl hiteles a sorozat. (Persze, tudom, ez csak egy sorozat, és a szolgáltató rakja be a reklámot, nem a sorozat, de akkor is vicces volt. :D)

Bence - 2016. 08. 27. 19:51

Nekem ez a rész is bejött, meg úgy maga az évaddal sincs bajom. Van még 4 részük kiteljesedni aztán majd véleményezek. Nem tagadom, múltkor a(z) “és amúgy jó e a Mr.Robot” kérdésre nem vágtam rá hogy igen, ajánlom, mert nagyon réteg sorozat, de aki pörgőrúgásokat akar robbanásokkal annak ott van a Banshee. Mindenki más ennyi idő alatt bőven leszűrhette hogy tud e azonosulni a látottakkal vagy sem.

@G.

Ettől lett emberi, hogy még “profi hackerek” sem tökéletesek, egyikőjük sem nézett rá a gps-re. Vagy gondoljuk a világvége buli plakátra. Le is írtad, “profi hackerek”, azaz nem “profi gyilkosok”, nincs miről beszélni.

@KyloRen

Jó kis slusszpoén volt.

A 3. rész óta nem volt ekkora a nézettség

WillTraveler - 2016. 08. 28. 13:00

Ez az FBI-os nő valami fájdalmasan idegesítő… Nyalóka, oké, értjük, nagyon kemény és világfájdalom. Bármennyire is imádom az első évadot és a második évad hibái ellenére is szeretem a sorozatot – de ha ez a nő marad a harmadik évadra is, akkor év végeztem. Elviselhetetlen.

KyloRen - 2016. 08. 28. 16:13

Ez valami Kojak koppintás? Nyomozó – nyalóka? Szóval már nem csak a Harcosok klubjából lopnak, hanem a Kojakből is? :D
Csak poén szinten említettem, nehogy besértődjön rajta valaki. :D

Brynden Rivers - 2016. 08. 29. 09:30

Nem értem mi a nagy negatív visszhang az évaddal kapcsolatban.

Valóban kevésbé jó mint az első, pl. tényleg lehetne jobb a soundtrack (valószínűleg spórolnak rajta), és tényleg jobb lenne egy producer vagy komolyabb írószoba, aki(k) visszanyesné(k) Sam Esmail túlzásait.

De pont most Darlene történetszála nagyon érdekes fordulatot vett és utólag belegondolva jól fel volt építve az hogy végül egyedül marad. Vagy: A börtönös fordulat után visszanézve a korábbi részeket, le a kalappal a sorozat készítője előtt hogy ezt így összerakta.

@KyloRen:

Szerintem 25-ször leírni ugyanazt kontraproduktív. Neked nem tetszik a sorozat másnak meg igen, a sokszoros kommenteléssel csak elnyomod mások véleményét és nem konstruktívan vitázol.

Brynden Rivers - 2016. 08. 29. 09:33

Még arról hogy többek szerint “kusza” az évad:

Tényleg megterhelő a befogadóra nézve hogy nem hagyományos a történetvezetés és puzzle-szerű a történet, plusz tele van utalásokkal, de pont ettől lesz különleges.

sepörd - 2016. 08. 29. 15:47

sebaj, 9. résztől elkezdődik a főszereplő sztorija :D

_Peter - 2016. 08. 29. 19:46

Furcsa ki éppen min akad fenn. :) Én is szoktam, mielőtt… legjobban mostanában a Night of ügyvéden, de itt az FBI nő engem pont nem zavar, sőt. Szerintem az egész casting nagyon ott van. Mai fiataloknak hogy esne le a Kojak nyalóka? Ha nem mondjátok nekem se jut eszembe. Ha nem FBI ügynök lenne, simán elképzelném Darlene bandájában. Angela és Price amikor beszélgetnek, hát nekem kényelmetlen szóval jól játszák. A dán csaj karaktere is adja. Elliot és Darlene és Slater telitalálat. A muszlim lány is. Persze merítenek másból, Fight Club, American Psycho, gyilkolásnál nekem a Utopia beteg dolgai is eszembe jutottak. Azért mégis egyedi munka, nem lehet azt mondani ó ezt már láttam máshol ugyanígy.

sepörd - 2016. 08. 29. 21:05

Darlenet eddig bírtam de mé’ kellett belőle gyilkost csinálni?

csizi - 2016. 08. 29. 21:24

Akit jobban is érdekel a hekkelés része a sorozatnak, Anna ajánlom a geekwire cikksorozatát, ahold IT szempontból elemzik a részeket.

csizi - 2016. 08. 29. 21:24
G. - 2016. 08. 30. 21:58

@Bence: Nem vagyok hacker, profi hacker meg végképp nem, azonban az IT témában némileg otthonosan mozgok, ezért is írtam, hogy röhejesen oldották meg a Darlene történet hazaérkezős részét.
Ha hackerként egy ekkora fontosságú esemény figyelését oldod meg, akkor azzal kezded, hogy kizárod a bizonytalan tényezőt, az embert: automatikussá teszed a GPS figyelését és értesítést állítasz be minden érintettnek, amennyiben a figyelt ember a célterületre ér. Nem kockáztatsz, mert tudod, hogy mi lehet a vége. (ami a sorozatban is történt) Persze az is tény, hogy Darlene minden bizonnyal direkt várta a csajt, de a többiek ennyire vakon megbíznának benne, hogy biztosítva van az anonimitásuk? Nem ilyennek képzelem a hackereket. :)
Ja, és ezt abszolút személyes véleménynek, kis okfejtegetésnek fogd fel, mert Darlene érdekei miatt a sorozatlogika kritikájának nem tekinthető és nem is vitaindító, csak mivel közel áll hozzám az IT, kikívánkozott. :)
G.

chros69 - 2016. 08. 31. 13:41

@G. +1

lostfanka - 2016. 09. 01. 07:17

Most kezdtem maga felhozni a sorozattal, befejeztem az elso reszt, es csak annyit szeretnek mondani hogy keves olyan sorozat van jelenleg a piacon aminek a nezese kozben 3x vegig gondolom a mondandot es rajovok hogy mennyire igaza van.

Rammsch31n - 2016. 09. 01. 15:59

SPOILERES

Akkor most Elliot-tal mennyit ugrottunk az időben?
Mert a dinkája azt mondta, hogy bűnös a kutya elrablásáért meg a “piti” hackelésért (LOL, csak ezért? :D), és rá szabtak 18 hónapot… (de mikor kiengedték a naptáron 2015 volt…jelentsen bármit is)

Utána meg mondja, hogy 86 nap telt el… jó magaviseletért hamarabb engedték, vagy mi? Ezt a fene nagy titokzatosságot a börtön miatt, hogy növeljék az izgalmat, amiért kihagyták az előző részből Elliot-ot, simán beletehették volna egyébként abba szerintem… :)

Közben megy az E-corpos meg DarkArmys szál…
Ez az FBI-os csaj elképesztően…idegesítő… bemegy Angelához és elkezd csámcsogni, omg…Az meg majd szerintem szépen kitálal neki…

Majd jönnek szépen a cliffek…
Stage 2 meg nem jut Elliot eszébe wtf. :O :D A DarkArmy és a társaik kapcsolata…
A kopogtatás az ajtón… Majd a fekete SUV a feleséggel… :O

SPOILER OFF

Iceman - 2016. 09. 01. 16:29

Valószínűleg a Dark Army intézte el, hogy előbb szabaduljon, az őr meg valami olyasmiről magyarázott neki, hogy sokakat kiengednek a börtönből helyhiány miatt.

Amúgy meg egyre nehezebb eldöntenem hogy az idegesítőbb. Az öreg aki egy mondatot nem tud elmondani normálisan vagy az FBI ügynök akinek hihetetlen irritáló személyiséget írtak.

G. - 2016. 09. 01. 19:10

@Rammsch31n: Ahogy Iceman írta. Mondta a börtönőr, aki a kiengedésnél papírozott, hogy az E-Corp bukta miatt gond van a börtönök finanszírozásával is, ezért sokakat előbb elengednek, illetve kicsit később szó volt róla, hogy a Dark Army lehet a dolog mögött.
A stage 2 nem ismerése meg nem igazán újdonság, Elliot az 1. évadban is sokszor döbbent rá utólag, hogy Mr. Robot mennyi mindent eltitkolt előle.
Ami az FBI-os csajt illeti, nekem határozottan tetszik a pofába mászó stílusa.
Amúgy 2 rész tartalmából ítélve lehet, hogy kissé háttérbe szorul a nagyfokú “elvontság”, sokkal emészthetőbb lett a dolog. Persze kérdés, hogy ez így marad-e.
G.

Rammsch31n - 2016. 09. 01. 19:46

Köszi a kisegítést… :)
Egyébként nekem (is) sokkal jobban bejön, ha viszonylag normálisan folynak az események… végre volt egy rész, amit élvezni tudtam, még a sok kérdés meg kétségek ellenére is…
Ezt a művészkedést nagyon túltolták nekem…
Filmeknél oké ez a megvalósítás, de az rövidebb. Hosszan távon nem fekszik ez a dolog úgy látszik. :D

Danee - 2016. 09. 01. 21:09

Csak nekem volt a Hello Ollie nagy WTF?! Ezek szerint Ollie Parker az ő harmadik személye ? Kicsi foszlanak az emlékek Angela és Ollie szakításáról már, és hogy akkoriban hogy viszonyult Eliotthoz

wondorog - 2016. 09. 01. 21:40

Danee: Nekem úgy rémlik, hogy amikor az évadzáróban Tyrell-t kereste Elliot, és összetalálkozott a csajával, hirtelen kamuból így mutatkozott be.

Most akkor WhiteRose milyen nemű? Alul át van operáltatva, de felül meghagyta magát, hogy megmaradjon a tekintélye, meg néha privátban nőnek öltözik?

Geza Kovacs - 2016. 09. 01. 21:51

Atyagatya, ez a sorozat teljesen szétesett. Most már nem Elliot fejében vagyunk, de a cselekmény mégis majdnem ugyanolyan. Elliot szintű furcsa emberek jelennek meg, vonulgatnak 400 méteres ablaktalan folyosókon, fura FBI ügynökök törnek be majdnem gyanúsítotthoz hamburgerezni, kínaiak pisálnak sírokra (hátrafelé!). Totál nem vágom mi van, cserébe majdnem elaludtam rajta. Pedig tényleg koncentráltam. Majd valaki esetleg írja le mi is volt itt, mert már marhára nem tudom azt se, hogy pontosan mit is akciózik Elliot tesója meg az egész banda.

Danee - 2016. 09. 01. 22:02

@wondorog

Oh, akkor kihasználták a hülye néző ( én ) úgyis elfelejti köszönés kártyát.

pampalini - 2016. 09. 02. 00:54

Ok, eddig sem voltam -finoman szólva- elájulva a második évadtól, de most, a kilencedik rész után eljutottam odáig, hogy ettől már csak jobb lehet..Ezt az évadot még végigszenvedem, hátha a végén lesz valami minimális jel arra, hogy jó lehet a harmadik évad..bár szerintem lázasan dolgoznak a harmadik évad átalakításán, látva a meredek zuhanást, biztos átdolgozzák az eredeti terveikhez képest. Legalábbis REMÉLEM, mert azt már látjuk, hogy a szabad kéz az író/rendezőnek = a harakirivel.

Rammsch31n - 2016. 09. 02. 08:19

A zsákmányolt kínai hajót nem viszik magukkal? Csak mert volt egy snitt mikor a Nathan James mellett ott volt valami kis hajó is… :)

Rammsch31n - 2016. 09. 02. 08:24

Én már ezt az évadot végignézem, valami csodára várva… :)
De a következőnek 100%, hogy nem kezdek neki… nagyon elrontották ezt az évadot, nekem is.
3 rész van hátra, dupla évadzáróval, az még belefér, ha már idáig eljutottam. :D

Rammsch31n - 2016. 09. 02. 08:25

basszus, az előző előtti kommentemet törölhetnétek ezzel együtt, ha láttátok, mert rossz topicba írtam, sry. :”D

_Peter - 2016. 09. 02. 11:03

Nekem nagyon tetszik mostanában, csak az első 3 rész volt nehéz. Az igaz, a sok utalás és művészkedés miatt reddit kell használati utasításként, mert nem minden esik le rögtön. Csomót lehet agyalni rajta. Alig várom egyben is láthassam a két évadot.

Enzo - 2016. 09. 02. 16:54

2×08
Nekem kifejezetten tetszett így Elliot nélkül is a rész. Jó volt látni az elején Mobley és Trenton első találkozását, erről a kis csapatról amúgy is hiányoltam némi backstoryt.
A previously-részből elég egyértelmű volt, hogy ebben a részben haza fog érni Susan, de tényleg nemértem, hogy miért nem állítottak be valami nagy riasztást arra az esetre, ha x méternél közelebb jön.
Mondjuk az tényleg logikusnak hangzik, hogy Darlene szándékosan hagyta megérkezni, az meg egészen tuti, hogy tudott a pacemaker-ről/szívbetegségről. (Nekem is feltűnt a montázs közben)
(A “vécére akarok menni” meg a legősibb szabadulós trükk ever, Trenton, komolyan?)
Nem nagyon volt más választásuk amúgy se egyébként, még így is sz@rban vannak. (Ha a csaj 1 nappal korábban jön haza, az cink, mert akkor az egyébként nagy ütőkártya FBI-hack se történt volna már meg valszeg.)
Érdekes visszatérő színfolt volt az a krematórium, vagy mi, ahova elmentek, még akkor is, ha marha nyomasztó helyszín. Szegény kutyuk, nem sikerült elszökniük :( Én vártam, hogy megint kiengedik őket :D
A színészi alakítások jók voltak a részben (Carly Chaikin FTW), egyedül talán Angela néz néha furán, a zenéért pluszpont, fenntartotta a feszkót rendesen, főleg a végére ütött be a paranoia. Cisco meg lebukott, az nem volt semmi, a kis szemét. És még az Angelára nyomuló néger is csali FBI-is, wow. Ja és Snowden nyilatkozat is volt, szép :)

koho - 2016. 09. 02. 18:00

Egyben kellett volna megnézni ezt az évadot, s kibírni hétről hétre. :(

MissB - 2016. 09. 03. 10:48

S02 // eddig
Egyre jobban tetszik, hogy már nem csak a hackelésről (bárkinek is újdonság, hogy mennyire nincsenek védve adataink, amik nagy részét ráadásul önként osztjuk meg?!)van szó, hanem utazunk Elliot purgatóriumában és közben szépen kibontódnak a szálak ill. karakterek. A sokak által említett művészi túltolás szerintem nagyon jót tesz a sorozatnak, egészen elképesztő egységét adja a kép-szöveg-zenének; mondhatni öröm, hogy ilyet ilyen sokáig is láthat az ember, nemcsak egy filmben pár óra erejéig. Az csak nekem tűnik fel, hogy egyre több sorozat dolgozik ezekkel a furcsán komponált képekkel, az emberek alig látszódnak, mintha a környezet (megaváros) mindent elnyomna, pl: Night of is. Az meg csak ráadás, hogy folyamatosan agyalni kell és nagyon figyelni (am. könnyen érthető minden, max rengeteg verziót fel lehet állítani lehetséges elméletnek)
Tyler meg nagyon nagyon hiányzik, ebből is több verziót el tudok képzelni (SPOILER: Elliot egyik alteregója/kinyírta/kínaiakkal van/simán elbújt/vmi nagyobb vezérfonal a feleségével együtt, csak meg nem tudunk sokat róla), de a karakter maga nagyon hiányzik nekem
Szóval nemcsak, hogy kitartok, hanem teljes extázisban várok minden részt. Az első évadot nemrég daráltam le, és berántott rendesen, most szőrnyű, h csak hetente 1 db van :(
Nyavalygóknak: vannak hibái, dehát whothefuckcares?
Összeségében: 10/10

patrickburnsred - 2016. 09. 03. 19:25

amúgy én nagyon mosolyogtam a 9. rész elején, amikor elmesélik kb. 5-10 percben, hogyan került börtönbe, majd beszól Elliot, hogy “ennyiről maradtatok le”, mert nem csak itt, de sok helyen olvastam emberektől, hogy ezt a csomó időt, amit eltöltöttünk a kamu börtönben és a nagy leleplezés, az belefért volna 3-4 epizódba is és így Esmail is csak így lerendezi, hogy “ennyi” :D

Pipacs - 2016. 09. 04. 00:30

A 8.,9. részre igazán beindultak az események. Akinek még mindig fika, az tegye már túl magát azon, hogy ez nem az első évad, nem kellene folyton ezzel jönni, hanem inkább értékelni, hogy mennyire kurvajól futnak végül össze a szálak, csak ki kell várni a végét!
Angela dala vitt mindent, amúgyis imádom ezt a számot, és a többi zene is ütött, nem tudom, ki írta, hogy ez se olyan jó, mint az elsőben, de tutira nem volt igaza!

KyloRen - 2016. 09. 04. 11:27

“a nagy leleplezés, az belefért volna 3-4 epizódba is és így Esmail is csak így lerendezi, hogy “ennyi” :D”

Erről beszéltem, hogy kétségek között nézünk 6 órát egy 5 perces csavarért. Az már más kérdés, hogy valakinek tetszik e, vagy nem tetszik az a 6 óra, de valljuk be, elég nagy trógerség ilyen gyorsan lerendezni. :D

Bence - 2016. 09. 04. 12:03

Akkor azt mondod 6 óra alatt nem haladt semmit a sztori, csak volt egy 5 perces csavar?

Hogyan kellett volna lerendezni ha nem “5 perc alatt”?

Ilyen alapon sok más sorozatból is bőven elég lett volna 3 rész, annyiba bele kell férjen minden.

chros69 - 2016. 09. 04. 13:16

sepörd: “sebaj, 9. résztől elkezdődik a főszereplő sztorija :D”
:D

KyloRen: “elég nagy trógerség ilyen gyorsan lerendezni. :D”
:D Azt hiszem megkoszonhetjuk, hogy csak “5” percet kellet ismet vegigkinlodnunk :D

Enzo: “tényleg nemértem, hogy miért nem állítottak be valami nagy riasztást arra az esetre, ha x méternél közelebb jön. Mondjuk az tényleg logikusnak hangzik, hogy Darlene szándékosan hagyta megérkezni”
Egyaltalan nem logikus, mint fentebb irta valaki, nem tudhatta, hogy O jon e egyaltalan, vagy ha igen, akkor egyedul jon!

pampalini: “a szabad kéz az író/rendezőnek = a harakirivel”
:D Lehet, hogy a csatorna sem nyult volna bele, ki tudja?

wondorog: “WhiteRose milyen nemű? Alul át van operáltatva,”
:D Ahhoz nem kell atoperaltatnia magat, hogy noi pozban illesse a gyulolt sirkovet. :)

@Iceman: “hogy ki az idegesítőbb. Az öreg aki egy mondatot nem tud elmondani normálisan vagy az FBI ügynök”
:D Azt vettem eszre, hogy a parbeszedek irgalmatlan lassuak (ez az elso evadban nem tunt fel): 5-10 masodperces szunetek vannak a “trecselesek” 90% szazalekaban! Hatasszunetnek hasznalnak, de nagyon nem jon ossze.

Snoopyzit30 - 2016. 09. 04. 14:33

Angela szála nekem egyre jobban tetszik. Mekkora poén volt, amikor betört az egyik főnök irodájába és szórakozott ott a géppel, amikor benézett egy fickó. Angela csak felnézett pókerarccal ugyan, de szinte lehetett látni a gondolatait, hogy ezerrel pörög az agya, hogy most hogy vágja ki magát a szituból, erre a fickó azt hitte, hogy ő az asszisztens. LOL!

A másik, ami bejön ezen a vonalon az, amikor Angela elviszi az ellopott/kimentett bizonyítékokat abba “Nukleáris Szabályozó Bizottsághoz” vagy hova és ott is érezni lehetett, hogy bűzlik valami, hogy őket is lefizette már az E-Corp. Majd ezek után amikor az FBI-os csaj megjelenik csak úgy a lakásán tőle is rögtön azt kérdezi, hogy ugye nekik dolgozik? Mármint én ezt úgy értelmeztem, hogy Angela azt hiszi, hogy ő is az E-Corp lefizetett embere.

Imádom az ilyen “mindenki benne van paranoia” dolgokat :)

patrickburnsred - 2016. 09. 04. 18:28

@Bence:

a magam részéről én imádtam az egész folyamatot, ami a börtönt és annak a leleplezését illeti, mert szerintem képileg is bravúros volt a megoldása. és bár KyloRen kicsit félreérthetően emelte ki az írásomból azt a részt, szeretném újra hangsúlyozni, hogy azért volt mosolyogtató nekem, mert ez egy ilyen késleltetett beintés volt Esmailtól azon fanyalgóknak (vagy legalábbis én így néztem), akik csak időhúzásnak élték meg azt az időt, amit a börtönben töltöttünk Elliottal.

Bence - 2016. 09. 05. 15:44

@patrickburnsred

Tiszta sor és örülök neki, mert hasonlóan érzek. A reakcióm inkább KyloRen-hez szólt, de lehet ő is így van vele, csak félreértettem.

2×09, ha még nem láttad NE olvass tovább:

A második fázisosos dolog, gondolok arra, hogy ki ötlete is volt, nem tetszett, teljesen kiszámítható….
Már Darlene hackjénél sejtettem hogy ez lesz.

Összességében klassz felvezetése az utolsó részeknek, bár nem tudom a 3. évados berendelés mennyire változtatta (már ha változtatta) az évad végi történéseket, de szépen kezdenek összeérni a szálak, izgatott vagyok.

Pipacs - 2016. 09. 05. 18:46

“szépen kezdenek összeérni a szálak, izgatott vagyok”

Így vagyok én is. :)

Enzo - 2016. 09. 06. 12:40

2×09
Na vééégre kiderült, hogy ki kopogott anno.
Szépen megmutattak mindent az elején, a kopasz fickótól elkezdve Ray-en át (áhá, nem holmi őr, hanem egyenesen igazgató!) Leonig. Apropó, mindenkinek a böriben töltött első napjára kellene egy Leon, full jófej.

Elliot jól megúszta, 3 hónap a 18 helyett. Érdekes az újrainicializálás, és mintha Elliot és Mr.Robot kezdene “szétszakadni” – mint egy skizofréniával társított testen kívüli élmény.

Angela közben kockázatkezelés helyett kockázatosan kezel és belülről bomlaszt. A második töküres iroda már kissé zavaró, de az végülis hihető szitu, hogy a fickó nem ismerte fel, csak annyit látott, hogy szőke, akkor tuti Monica az. A Nukleáris Izé épületében amúgy nekem is rossz előérzetem volt a folyosótól, nagyon gyanús volt az egész, jól döntött, hogy nem folytatta. Így is zárul körülötte össze a kör. Amúgy engem DomDP abszolút nem irritál, nem értem miért írják itt ennyien. Jó, elég tapló hogy bejön gyros-t zabálni Angela nappalijának közepére, a hülye álmáról mesél meg fenyeget, de szerintem egyáltalán nem idegesítő karakter.

A WhiteRose vs Price beszélgetés komoly volt, Price nem semmi szöveget lenyomott és a végén még meg is fricskázta WR-t az óranézegetésével, wow.

Kár, hogy a previously mindig lelő valami csavart, de amúgy bennem is felmerült, hogy a rossz kazit eltették-e – hát nem. De mi az istent talált Cisco? És ki kopogott Darlene-nál? És hol van Mobley meg Trenton? Áh, tudják Esmail-ék, hogy kell fenntartani a nézők kíváncsiságát :D
Joanna se volt rossz a végén (azt hittem Tyrell lesz), meg hogy Ellioté (azaz Mr.Roboté) a Stage 2, az sem volt semmi. MLMCS

Darabkák:
-Zseniális volt a kis “Risk Ahead” tábla Angela feje fölött a lemásolós jelenetben :D
-Elliot anyja még nála is kevesebbet beszélt, nice :D
-Ez a sírra hugyozás WhiteRose-tól, ez a jelenet mi volt már… Én is gondban vagyok BTW, hogy most akkor hol milyen nemű.

_Peter - 2016. 09. 06. 19:24

“Angela szála nekem egyre jobban tetszik.”

Nekem is. Bár a névtelen bejelentést személyesen dolgon néztem egyet. Lehet úgy akarják mutatni, Darlene keményen csinálja a forradalmat a maszk mögül, Angela pedig megpróbálta a hivatalos utat, persze aztán győzött az ösztöne a folyosón. Mennyire lehet összetörve szerencsétlen, ha “meg tudod csinálni” tréningeket hallgat és mindenki csak cserben hagyta?

Dominique-ből lehet még barát, elég különc figura ő az FBI-on belül. A gyanúja alapján már simán bevihette volna Angelát, és a lövöldözés óta valahogy nem tudom elképzelni őt Ecorp zsoldosként.

Meg kell majd nézni egyben ismételve, annyi apróság van, annyi kérdés.

Dav3883 - 2016. 09. 06. 22:52

Szerintem WhiteRose többszemélyiségű ember, aki egyszer így máskor úgy mutatkozik. én valahogy így könyveltem el

Edrick - 2016. 09. 07. 00:20

Na, erről beszélek. Ez most valahogy tetszett. Jó, az 5 perc alatt elmeséljük a börtönt, ÉS már kint is vagyunk, kicsit túl kényelmes megoldás volt, de ezen felül nem volt most gondom.
Angela szála nekem is egyre jobban tetszik.
BD Wongot egyszerűen imádom.
Ez az Elliot magán kívül van dolga meg nem rossz, tényleg kezd elszakadni Mr. Robottól, vagy az veszi át felette egyre jobban az irányítást. A Stage 2 dolog is tetszett, meg amúgy is, ki tudja, mit titkol még Mr. Slayter? :)
Most azt éreztem, hogy kezdik magukat összekapni, csak így tovább.

Zoli221 - 2016. 09. 07. 15:37

Elliotot szerintem azert (is) engedték ki hamarabb,mert feldobta az igazgatót

wondorog - 2016. 09. 08. 13:19

Új rész: valakinek sikerült kiszúrnia, mit is kellett volna keresnünk Elliot szobájában, amikor körbeforgott a kamera? Lehet még párszor újranézem azt a jelenetet.
Másik: amikor Elliot és Angela utaztak a metrón nagyon szembetűnő volt a rengeteg PHASE feliratú plakát, amit ha jól értelmeztem valami zenehallgató app-ot reklámozott vagy koncertet, nem vagyok benne biztos. Ez talán egy clue lehet, hogy a Phase II talán valami teljes népességre irányuló lehallgatórendszer lenne? Nekem legalábbis ez ugrott be.

kiete - 2016. 09. 08. 14:48

talán egy telefont, amivel felhívta a motorost.

Edrick - 2016. 09. 08. 21:58

Háh, a testőr Watch Dogs-zal játszik :D Amikor megszerettem a sorozatot, azért erősen bennem volt, hogy ez olyan sorozat, aminek játéknak a Watch Dogsnak kellett volna lennie. És most lám, ilyen szép easter egget :D

Amúgy nem volt rossz rész. Picit lassú volt, de nem volt rossz, csak megint nem jutottunk előrébb :D
De azért a vége elég jó volt. Kíváncsi leszek, hogy Dom miről beszélt Darleneékkal. Mármint hogy le akarta őket csukatni, vagy csak marasztalni akarta őket, amíg odaérnek az egységek, vagy esetleg segíteni akart nekik? Gyanús az nekem, hogy semmit se hallottunk.

És a CEO mikor lett ennyire hataloméhes? Vagy mindig ilyen volt, csak nekem nem tűnt fel?

Jövő héten zárás van amúgy? Két rész lesz, vagy csak egy? Mert mindenhol mást olvasok. Mindegy is, két rész van úgy összesen hátra, annyi biztos. Meg lesz itt még valami csavar, és valami erős utolsó két résznek azért örülnék.

wondorog - 2016. 09. 08. 22:16

Dupla finálé lesz jövőhéten.

_Peter - 2016. 09. 08. 23:32

Most fejeztem be a 10. részt és a mindenit neki de jó volt ez is. A zene, a vágások, annyira meg volt komponálva minden: Elliot lakása, Darlene története, Angela a metrón, a vége…

Szerintem a sapkásnak annyi, Darlene megúszta, Tyrell él. Mrs. Wellick megint ijesztően szépen fenyegetőzött, Price és a hatalom előadás is jó volt. Trump beszólás, politics for puppets :) Annyi utalás, easter egg volt megint: Poszter a metrón, Pringles wifi, a lakásban a rejtvény. Szerintem amíg Elliot offline volt és füzetbe írt lehet valamilyen jegyzetet, levelet keres Mr. Robot. Nagyon jó ez a sorozat.

Dominique főnöke sokadszorra megint akadályozta őt a nyomozásban, a kínai lövöldözéskor is épp beteg volt, tuti Dark Army, Ecorp a fickó. Dom múltkor is figyelmeztette Angelát, ő jófej. Követte őt, tudja veszélyben van lehet ő menti meg és mennek underground hiszen az FBI-hoz nem viheti be. Teljesen összecsaptak a hullámok a banda felett.

Úgy tudom a finálé külön lesz, jövő héten és utána is. Lehet jövő héten böjtölni kéne inkább.

Geza Kovacs - 2016. 09. 09. 02:08

Hát ez teljesen készen van. Nekem már abszolút követhetetlen. Tovább az öncélú művészeskedés a 100 méterről mutatott merényletről: majdnem olyan gáz mint a Walking Dead évadzáró volt.

Amúgy két vérfröccsenés volt, egy jobboldalon, egy baloldalon, szóval mindkét asztalnál ülő oldalán 1-1. Remélem amúgy meghaltak, mert akkor legalább 1 szálnak vége volna ebből az elmebetegségből. Koncentrálhatnának a megmaradókra, hogy legalább abból kijöjjön valami.

Geza Kovacs - 2016. 09. 09. 02:09

Ja, és ez a térkép az E Corp chairman asztala mögött:

http://historiana.eu/assets/uploads/sat_23.jpg

Tod - 2016. 09. 09. 08:12

Stephanie Corneliussen… wow.

_Peter - 2016. 09. 09. 11:10

Én is nehezen követhetőnek tartottam, szerintem nem hiba. Csak nekünk nézőknek fel kell törni Mr. Robotot. Mi nézők is hackerek vagyunk. Beszél hozzánk Elliot, sok apró utalás, mindennek van jelentősége. Majd össze fog állni az egész történet, ez megvan írva rendesen, hagyjuk a Walking Dead íróinak ócska húzásait. Megvan az oka a Mr. Robotot miért jelölik díjakra. A merényletre is itt jövő héten kapunk megoldást, a börtön magyarázatot is megkaptuk. Összetett, elborult, sok a kérdés, de jókat lehet agyalni rajta. Tyrell él? A CTO akinek a feleségét megfojtotta Tyrell, még képbe kerül újra? Lehet ő telefonálgat Joannának?

A sok művészkedés: valamit valamiért elven tekintek rá. Elviseltem például a részletes hányás jelenetet, ha ugyanez a művészkedés adta a tök jó múltkori éneklés-hack montázst, Angela feszült akcióját az Ecorp épületben, azt a vicces autós családi kirándulást, Joanna szépséges ijesztő fenyegetéseit, Angela-Elliot első csókját a metrón.

Horace - 2016. 09. 10. 12:48

14-én leadják az utoldó két részt.
Szerintem az eheti rész volt a legjobb idág a 2. szezonból. A 7. résztől nagyon beindult a sorozat és szépen ível felfelé. Az tény, hogy a történetvezetés nem lineáris és nem szájbarágós, de ez egyáltalán nem gond, sőt, én díjazom ha egy film/sorozat megmozgatja az agytekervényeimet. A művészkedést néhe egy kicsit öncélúnak érzem, hogy a készítők mindig valami olyat akarnak mutatni, amit idág még nem láttunk és ez néha már egy kicsit soknak, elborultnak érződik :)

KyloRen - 2016. 09. 10. 18:14

Eddig erősen elégedetlenkedtem a 2. évaddal, és persze továbbra is, de eddig ez a rész tetszett legjobban belőle. Hangulatilag, zeneileg is, a feszültség hosszú idő után újra átjött, és a rész is összeállt egy korrekt egésszé, mind karakterek, karakter motivációk, és történések szempontjából. A legjobban talán az tetszett, hogy Elliot képzeletbeli barátja, (ami a TV néző), kihoztak belőle egy olyan jelenetet, amiben aktívan bevonják a nézőt a sorozatba, és szinte feladatot ad nekik nyíltan a sorozat. Az ezernyi nem működő, fölös művészkedő eszközök tárházából ez most egy olyan volt, ami őszintén tetszett. Természetesen ez nem feledteti számomra, a már sokszor leírt dolgokat, amik nem tetszenek az évadban.

Uff - 2016. 09. 10. 23:42

***spoiler***
A végére én egy kicsit mást képzeltem, miszerint redőrlány megtalálja őket és simán leül az asztalukhoz előadja mi a vaker, hogy körözik a srácot és akkor jött volna a motoros team, amúgy klafa.

harmundo - 2016. 09. 11. 10:08

Nekem eddig a második évad összességében nem tetszik. Két részre tudom azt mondani, hogy végig lekötött, érdekelt, a 8. meg ez az utolsó, 10. részre. A többi közben félretekintettem, van amit simán félbe is hagytam, hogy majd később folytatom.

Ezzel együtt nagyon kíváncsi vagyok az évadzáró duplára, és egész biztosan belekezdek még a 3. évadba is.

MissB - 2016. 09. 11. 11:55

@wondorog: s azt kiszurtad, h a metron elliot oldalan volt meg egy 2x”say something” plakat is?

dupla finale lesz? yay : )

liberatore - 2016. 09. 11. 18:22

Nekem is elég döcögősen indult az évad, de én nem adom fel. Van egy olyan érzésem, hogy megéri kitartani. Ráadásul az utóbbi részek már jobba tetszettek, hiába néha ezek a követhetetlen pillanatok.

Btw: A Mr. Robot facebook oldalon is valaki feltette a kérdést, hogy most mi is van akkor, mert néhol szétesettnek tűnik és ezt válaszolták neki: We know it can be confusing but stick with us. These dots connect.

Enzo - 2016. 09. 11. 19:11

2×10
Kezdenek összecsapni a hullámok a kiscsapat feje fölött. A 2×07-es nagy csavar óta sokkal jobban tetszik a sorozat, egyre érdekesebb, hogy Elliot és Mr.Robot közül melyiket látja&hallja éppen a külvilág, és melyiket képzeli csak a másik.

Erre nem számítottam, hogy Cisco egy haldokló embert talált Susan lakásában :O Angela meglepett, hogy feladja, még akkor is, ha megpróbálta tisztességesen, és úgy se ment. Ez az ügyetlen csók meg, wow, már az ölelés kezdeményezésén is néztem, Elliotnak ugye ez nagyon nem szokása.

A zárójelenet megint nem volt gyenge…szerintem zseniális ez a messziről felvevés :) És a Dark Armynak meg tuti valami frankó kontaktja van a rendőrségen, mert irgalmatlan gyorsan kiértek. Hogy meghalt-e valaki fontos, az rejtély, meg egyelőre az is, hogy DomDP mit beszélgetett ott annyit velük.

Darabkák:
-Érdekes volt tényleg, ahogy a nézőt is bevonták, hogy nézzünk körül Elliot lakásában, vajon mit akart Mr.Robot (de fogalmam sincs egyébként, hogy mit kellett volna látni)
-A Trump oltáson szakadtam :DDD
-Stephanie Corneliussen rögtön a főcím után egyszál bugyiban, hűha, eszméletlen ez a nő :O
-Micsoda Wifi nevek voltak, mikor Elliot csatlakozott az új gépén :D “It hurts when IP” meg “Pretty fly for a Wifi” :D

Fishi - 2016. 09. 12. 01:37

Már soha nem fogom megtudni, hogy hogy reagáltam volna a börtön csavarra, ha nem spoilerezik el, de úgy érzem kb. így:

“Réka – 2016. 08. 22. 11:16”
na, ő csak pislogott a 7. résznél, de pl. nem volt egy hatalmas áll leesés nála, mert nem tudta annyira összerakni.

Pont azért, mert ez a csavar már csak egy gimmick volt, nem tett hozzá semmit Elliothoz, sőt, ugye ki is derül, hogy ő nem képzelte ezt így, hanem csak “tőlünk titkolta”.

liberatore – 2016. 09. 11. 18:22
We know it can be confusing but stick with us. These dots connect.

Ne már, pont egy ilyen sorozat nézése közben nem jut eszedbe, hogy bármi is az igazság, minden esetben pontosan ezt fogják válaszolni? :)

nick név - 2016. 09. 13. 18:13

Jaj… Hát igen.
Csalódás volt a 2. évad. Útközben még reménykedtem, voltak biztató jelek a baljósakon kívül, de nem.
A börtönös csavar közel sem ütött úgy mint az 1. évadban a nagy csavar a temetőben. Pedig azt a Harcosok klubja alapján még sejteni is lehetett. Ott működött, itt nem.
(spojler)
A 7. résznél kezdődött el a 2. évad érdemi cselekménye, de akkor is minek és hova… Értem én, hogy Ray volt a börtönigazgató és hogy az addigi történések metaforikusan voltak megjelenítve a néző számára és feldolgozva Elliot által, de azután, hogy ilyen sokáig elhúzták ezt a felvezetést, nem kezdtek vele érdemben semmit. Ha csak egy poén felépítésére ment el 6, illetve 7 rész, akkor nagyon sajnálom az elpazarolt időt és energiát, mert a poén nem ütött és nem adott hozzá a sorozathoz semmit érdemben. Márpedig ez a nagy helyzet.
(spojler vége)
Kár tagadni, tényleg sokkal jobb volt az 1. évad. Kreatívabb, összeszedettebb és érdekfeszítőbb. A 2. évad egyszerűen érdektelenné vált. Barbárság ez, tudom jól, de én ebben az évadban folyamatosan tekertem jelenetről-jelenere, mert egyszerűen annyira érdektelen, illetve zavaró volt sok pillanata.
Eddig ez a sorozat is olyan, mint a True Detective. Az 1. évad kimagasló a többi sorozatot tekintve, a 2. évad meg… Bár inkább ne is lett volna.

Snoopyzit30 - 2016. 09. 13. 21:17

@nick név: “Kár tagadni, tényleg sokkal jobb volt az 1. évad. Kreatívabb, összeszedettebb és érdekfeszítőbb”

Érdekes, én ezeket a jelzőket pont inkább a 2. évadra mondanám, legalábbis a kreatívabb és érdekfeszítőbb mindenképpen. Sőt, kifejezetten kreatív! Az hogy mennyire összeszedett pedig az mutatja, hogy folyamatosan futnak a szálak egybe, nem értelmetlen. Baromi jó ez a sorozat!

Edrick - 2016. 09. 13. 22:17

@Snoopyzit30: abban egyetértek, hogy baromi jó sorozat még mindig. De az első két évad azért erősen elválik egymástól, történetvezetésben és megvalósításban is, és én személy szerint a másodikat összetettnek nem mondanám. Az utolsó pár részt már inkább, de az első hatot biztosan nem, és így egészében az eddigi évadot sem. A szálak az első évadban is egybeértek nagyon szépen, de ott haladt is a történet. Lássuk be, hogy a börtönös csavar nem volt sok. Osztom @nick név véleményét annyiban, hogy én alapvetően szívesen nézem Elliot fejlődését, sőt bármikor szívesen nézem, hogy kap valami pluszt vagy változást a karakter, ha közben halad a történet. Az első évadban ez megvolt, úgy haladt, és ment előre a sorozat, hogy még egy csavar is belefért. De most meg a történet kvázi egy helyben toporgott, és mint utólag kiderült, a semmiért. Igen, bemutatta Elliot változását és saját magával való küzdelmét, de a történet nem mozdult előre, vagy csak alig – és az se miatta volt -, és olyan szinten a többi embernek kellett elvinnie a hátán, hogy néhol azért fárasztó volt nézni. Pedig az utóbbi pár rész megmutatta, hogy akkor is tudnak történni dolgok, ha nincs ott Elliot, de az évad elején ez nem volt meg. Volt Elliot, meg volt a történet; különvált a kettő. Az első évadot nem olyan régen láttam, olyan szinten pörgött, és lekötött, hogy élvezet volt nézni, figyeltem minden egyes képkockáját. Ezzel szemben a második évad nagyon más, sokkal lassabb is, és lehet, hogy ez az, ami miatt a többi embernek sem tetszik annyira, mint az első évad. Az utolsó pár rész nekem már javított az összképen, de az lezárással kapcsolatban még elég nagy elvárásaim vannak.

patrickburnsred - 2016. 09. 14. 10:52

“Csalódás volt a 2. évad. ”

számomra ez a kijelentés annyira nem tudom. még egy dupla évadzáró hátravan. értem, hogy 10 részből és egy első évadból meglehet már ítélni, hogy hogyan tetszik a történet és annak tálalása a jelenlegi állapotában, de azért úgy, hogy még nincs előtted a teljes egész, úgy számomra ez a kijelentés komolyan vehetetlen.

Zoli221 - 2016. 09. 14. 18:13

Miért mondta a söfőr, hogy onnan senki nem telefonált volna? Mi lehet az a cím?

lostfanka - 2016. 09. 15. 11:23

Na en is tulvagyok rajta. Nos nekem nagyon bejott ez az evad is. Az elso fele adott egy csomo elgondolkodtato szoveget, a vallasrol, a kozoseggi mediarol. A masodik feleben pedig porgos cselekmenyt kaptunk.

Aki azt mondja hogy az elso felenek semmi ertelme nem volt az abban teved nagyot, hogy eliott es mr robot vegre elfogadtak egymast, es nagy harc utan elkezdtek osszedolgozni. persze itt ott meg egy kis oszinteseg hianyzik az idillbol.

koho - 2016. 09. 15. 13:31

Most akkor mégse volt ez dupla rész?
Mindenhol csak azt látom h 21.-én jön a befejező, múlt héten még úgy volt h egyben lemegy

Toma - 2016. 09. 15. 16:59

Hát ez a 11. rész arcon köpés a rendező részéről felénk. Jól láthatóan a 10. részhez semmi köze nem volt amennyi thnaks ment a végén… És az volt a legjobb része a sorozatnak erre megint az utolsó részekben szabad kezet kap és hozza a homályos végletekig húzó narratíváját. Rossz értelemben a LOST ban éreztem magam amikor Angela kérdezz felelekesdit játszott. Ez a rendező mit képzel magáról hogy elkezd ilyeneket csinálni, alaptalanul mert semmi értelme nem volt az egésznek és ezt ő is tudja. Öncélú az egész. Ez már messze nem az aminek indult.

Claire8310 - 2016. 09. 15. 20:01

Legnagyobb kérdés: Mit jelentett a 11. részben elhangzó 3 db Vissza a jövőbe soundtrack?

Geza Kovacs - 2016. 09. 15. 20:42

Na jól van, elismerem, nagyon rejtélyes, művészi meg minden, a szimbólum és rejtett üzenet szakértők majd még évekig cikkeket írnak erről a sorozatról, főleg a 2. évadról, de ez így nekem már használhatatlan.

Érzem én, hogy súlyos a cselekmény, de mostanra már alig-alig értek pár sziktár belőle, ami azért nagy részben köszönhető annak, ahogy pl. a kínai fickó/nő és Angela beszélgetése lezajlott vagy a sorozat végi taxis valaminek vagy ahogy egyetlen szót sem szóltak arról, mi volt a merénylet eredménye, vagy miért is szart be annyira Grace Gummer. Ezek után pedig a 12. rész is ilyen lesz nyilván, és semmire se megyünk vele majd.

Miért nem tudtak az 1. évad Harcosok klubja-érthetőségi szintjén megmaradni?

Réka - 2016. 09. 16. 11:59

WTF? csak néztünk… Angela jelenete nagyon titokzatos volt, és annyira rossz volt a végén, hogy nem tudtuk most akkor mi vagy ki Tyrell, meg úgy az egészből semmit nem lehet már érteni.

Ennek ellenére abszolút fenntartja a kíváncsiságomat, már csak azért is, hogy legalább 1 kérdést megválaszolhatnának.

Bármit. :D

Dave - 2016. 09. 16. 12:14

Claire8310: bizony a furgonban a taxiban, és a végén is vissza a jövőbe soundtrack ment. Kicsit viszont idegesít már ez az egész csavarás.

sepörd - 2016. 09. 16. 15:23

8. rész után megálltam mint Katiban a gyerek. ezt az évadot még be akarom fejezni, de nem tudom hogy veszem rá magam. ennél nagyobb csalódás talán csak a Banshee 4. évada volt.

Geza Kovacs - 2016. 09. 16. 16:31

közben megfogalmazódott bennem rendesen: ha egy sorozatban minden egyes komoly szereplöket tartalmazó jelenetnél, ahol pl. ráemelnek a fontos szereplöre egy baltát (csak általánosságban mondom), vagy elrabolnak egy szereplöt, majd vágás és új jelenet jön, és a következö részben még csak nem is kerül szóba az esemény, és ezt egy évadon át többször eljátsszák válaszok nélkül, az egy idö után erösen zavaró, és elrontja az élményt, legalábbis nekem

Wall-E - 2016. 09. 16. 20:56

A színészi játék pazar volt a 2×11-ben, a képi világgal együtt.

Érdekes döntés volt, hogy nem láttuk, Darlene-ék meghaltak e, de szerintem működött, más volt az epizód fókusza. Lehet az a terv, hogy Elliot-tal együtt tudjuk majd meg a sorsukat.

asd - 2016. 09. 17. 13:15

Kicsit megmosolyogtató, ahogy megy a reménykedés meg a belemagyarázás. Ez a sorozat nem szólt semmi konkrétról eddig és nincs is semmi koncepciója, hogy hova fog kilyukadni. Olyan Lost effektus, hogy az utolsó rész is ugyanolyan ködölés volt mint az előtte lévő összes. Attól függetlenül, hogy a nézők 85%-a azért követte a sorozatot, hogy végül is mi fog kisülni belőle.

Horace - 2016. 09. 17. 16:34

@asd: Hát ha valaki csak azért néz egy sorozatot, mert érdekli, hogy 50 rész múlva mi fog kisülni belőle, akkor az jobban teszi, hogyha a sorozat vége után megnéz/elovas egy összefoglalót. Mert valljuk be, hogy nincs az az über-szuper befejezés, ami 49 élvezhetetlen részt megszépít.
Én személy szerint nagyon élvezem a Mr. Robot történetvezetési stílusát, hangulatát és egy csöppet sem zavart, hogy kb. 2 lépéssel távolabb kerültünk a megoldástól.

tz - 2016. 09. 17. 21:17

Nem tudom kinek tűnt fel, de egy híres magyar matematikus neve is előbukant.
Azért ez nem semmi egy ilyen sorozatban.
Én büszke vagyok rá.

Bence - 2016. 09. 17. 21:20

@Claire8310

Kérdés ez itt bárkinek? Látod, nem lényeg…

Szintén zseniális rész volt, ismét megszámlálhatatlan utalással. Vissza a jövőbe soundtrack – WhiteRose, vagy Elliot telefonján a dátum, de maga a “spectator” mód is újabb kérdéseket vet fel. Ha véletlenül kiderülne, hogy a börtönből való szabaduláskor kavartak valamit az idővonalakkal, esetleg egy alternatív szálat láttunk, vagy csak “Memento” stílusban tolták le nekünk a dolgokat és nem is sorrendben, akkor lesz még itt össznépi rívás… Jajj… :-))

tz - 2016. 09. 17. 21:26

Bocsi… “előbukkant”

kulup - 2016. 09. 17. 21:55

Megint egy értelmetlen rész, nem is tudom, miért nem kaszáltam évad elején. A kislány a C64-gyel mégis mire volt jó ? A kérdések, amiket Angelának feltettek ? Sírt-e valaha szex közben ? Mi köze van ennek bármihez is ? Azt is nagyon utálom, hogy két mondat között minimum 10 másodpercnek kell eltelnie, ezek teljesen le vannak lassulva. Tyrell akkor most soha nem is létezett vagy mi van ?
Akármilyen is lesz az évadzáró, én biztos kiszállok utána.

samsepiol - 2016. 09. 17. 23:39

A 11. rész végén az az egy mondat: “louie i think this is the beginning of a beautiful friendship” feldobta a hangulatomat. Na nem a Casablanca miatt, hanem a Macskajaj végett, kedvet kaptam megint újranézni. :)

Eszméletlen sorozat, nem kicsit szürreális-hipnotikus képi világgal, amit érthetően nem vesz be sokak gyomra. Angela “elrablásánál” is fogtam a fejem, hogy ez meg mi a franC, az is megfordult a fejemben, hogy a kis csaj valójában ő, erre utalt a 80-as évekből a berendezés is, az egész elég álomszerű volt. Aztán belépett White Rose és szépen meg is magyarázta a dolgokat. “hogy rájöjjek, miért is vagy olyan különleges Phillip Price számára”. Teszt… A kérdéseknek látszólag semmi értelmük, ahogy az egész helyzetnek, helyszínnek, de a rájuk adott reakciókból és válaszokból sok minden kiderül az illető személyiségéről (lásd pl. Rorscharch teszt).

Várom az utolsó részt, hogy sok minden a helyére kerüljön, hol volt Tyrrell eddig, mi az a második fázis. Biztos elég érdekes lehet, ha White Rose-nak sikerült meggyőznie Angelat, hogy higgyen benne. Darlene és Cisco sem haltak meg, legalábbis a két FBI ügynök beszélgetéséből erre lehet következtetni (Dom akarja kikérdezni ŐKET, márpedig aligha a lövöldözőkről volt szó). Az nagyon meglepne, ha Tyrrell azonos lenne Elliottal, hiszen az első évadban is volt több olyan jelenet, ami ezt cáfolja, nem hiszem, hogy egy ennyire precíz szériában ekkora hibákat csinálnának. Mindenesetre még engem is el tudtak bizonyítani a taxis jelenettel pár pillanatra. Ajánlom nekik, hogy ezek után nagyot üssön a zárása a második évadnak. :)

Enzo - 2016. 09. 18. 00:22

2×11
Na ez megint mi volt? A lucid dream vonal tetszett, a Price-Kína-mentőcsomag vonal egész érthető, viszont Angela szálán mi az isten történt? Szerintem életemben nem láttam ennyire szürreális jelenetet, mint az akváriumos szobában a kislánnyal beszélgetős kérdezz-felelek. 28 perc WhiteRose idejéből mondjuk tényleg nagylelkű, nem is használták ki (hálisten). (Viszont így beszélni embert ajtókról még sose hallottam, szép volt.)

Joannáék egy jelenet erejéig voltak, ne már, és a Darlene-Cisco párosról is csak sejtjük, hogy élnek (DomDP kéréséből). Cserébe meghallgathattuk az ügynöknőt, ahogy az MI személyes asszisztensével vagy okosházával vagy mivel beszélget percekig. Yay. Kicsit kevesebb művészkedés elférne lassan, mert kezdem a felét se érteni, és ó igen, a marha vontatott beszélgetésekért se vagyok oda.

A rejtvényfejtős jelenet az Erdős-számokkal viszont ott volt a szeren…egészen a taxiig. Tyrell IZ BEKK, de nem értünk semmit. Nagyon ütős évadzáró kell, sok magyarázattal és a “pontok összekötésével”, hogy határozottan pozitív szájízűre hozza ki ezt az évadot.

lostfanka - 2016. 09. 18. 09:32

Azt kell mondjam keves olyan sorozat van manapsag mint a Mr. Robot amiben ennyi uj fajta nezetet latunk. Iszonyatul tetszett hogy csak a mi nezopontunk is tud valtozni eliottal egyutt. Mr. Robotot figyeljuk kivulrol, a mult reszben a szobaban a kamera ahol Eliottnak kellett segiteni valamit eszre venni. Iszonyat nagy dolgokat talaltak ki itt, amit en szemely szerint sehol nem lattam meg.

Azert a vegen bekavartak es nem tudtam eldonteni hogy Eliott csak kepzeli Tyrellt mert Mr. Robot csapdat alitott neki hogy elterelje vagy tenyleg o volt ott.

Aki azt mondja hogy a sorozat nem halad sehova az elegge teved. Pont ebben a reszben derult ki hogy az E corp miert volt erdeke ez az egesz, illetve kinanak. Es hol ter el kettojuk celja.

KyloRen - 2016. 09. 18. 11:40

Úgy könnyű forgatókönyvet írni, hogy egyedül csak az író tudja mi zajlik.
Ha nem tudja papírra / képernyőre vetni a gondolatait, hogy más is felfogja azt, akkor az alkotási folyamat, és a végeredmény csak saját maga számára lesz élvezhető.
Illetve néhány embernek, akik a Lost-ot is szerették, és képesek évadokat nézni úgy, hogy semminek semmi értelme, csak dobálják részről részre a nagyobbnál nagyobb, sejtelmesebbnél sejtelmesebb dolgokat, amik kasza akadályozók csupán. Évad végeztével szerencsére már nyugodt szívvel fogom tudni kaszálni.

lostfanka - 2016. 09. 18. 13:42

KyloRen: Most komolyan ide jossz szidni a lostot es kiirni magadbol hogy mekkora kaka ez a sorozat. Kaszald most, es kimelj meg minket is az ilyen kommentektol.

Lemoni - 2016. 09. 18. 14:18

Hah, én imádtam ezt a részt, pedig nem sokkal lettem okosabb tőle. OK, a kínai segélycsomag lényegét érthetően megmagyarázták. Angela és Dom mintha időutazásban lett volna, egyik a múltban, a másik meg a jövőben, “Alexa” engem kicsit a 2001. Űrodüsszeia “Hal”-jére emlékeztetett, és eleve szeretek mindent, ami arra a filmre emlékeztet :) Míg a Mr. Robot első évadja az érdekes történettel, addig a második a szokatlan kreativitásával, stílusával, egyediségével varázsol el.

Snoopyzit30 - 2016. 09. 18. 15:34

2×11

Nekem ez a rész most kicsit fájt, nagyon kellett koncentrálnom, hogy ne aludjak el rajta. Várom az évadzárót é n most csak ennyit mondok.

samsepiol - 2016. 09. 18. 16:34

KyloRen

Igazából én sem értem, hogy mit keresel itt. Már az évad elején leírtad, hogy neked nem jön be, nem kell ezt mindegyik rész után újra és újra megtenned. Meg úgy egyáltalán, minek nézed? Mazochista vagy, vagy csak azért lesed még mindig, hogy utána leszólhasd? :)

KyloRen - 2016. 09. 18. 17:39

Rengetegen vannak még akiknek nem tetszik, és mások is írják. Csak pozitív hozzászólások játszanak? Ha igen, akkor sehol nem számítana a közönség visszajelzése, mert csak azt látnánk minden sorozatnál pl. hogy hú de remek ez a sorozat, és nem lenne mihez viszonyítanunk pl. hogy melyik sorozatot kezdjem el. Én is sok más fórumot olvasok néha néha, plusz kritikákat, miegymást, hogy tájékozódjak, miket lenne érdemes elkezdeni mostanában. Vagy ha a készítők is csak azt látnák hogy azok jeleznek vissza a sorozatról akiknek tetszik, világszerte, akkor az nem feltétlenül tenne jót a sorozat minőségének a jövőre nézve, ezért is szükségesek pl. a negatív kommentek. Nem a fröcsögős kommentek, hanem a negatívak, amik indokkal alátámasztják, hogy nekik mi nem tetszik épp. (Persze nézettségii mutató és hasonlók számítanak legjobban, de mindenhol adnak azért a közönség véleményére, ha látják a sok negatív véleményt)

Egyébként korábbi hozzászólásomban pozitívumot is írtam.

lostfanka kommentje pedig eléggé fangirlös mentalitású megnyilvánulás volt. Ráadásul nem is mondtam a sorozatra sosem, hogy “kaka”.

Azért nézem még mert imádtam az 1. évadot, imdb-n pl. laza 9-est adtam neki, úgyhogy legalább az évad végéig kitartok még.

Sok más sorozatnál is látom ezt az értelmetlen, primitív adok kapok típusú komment csatákat, mikor az adott kibeszélőben valaki indokolva elmondja, hogy mi nem tetszett neki, és kapásból jön a fanboytól a válasz, hogy ha nem tetszik ne nézd, takarodj innen, és hasonló magas röptű kommentek társai.

Azért járok fórumokra, hogy olvassam mások negatív, és pozitív hozzászólásait egyaránt, nem csak a pozitívakat, a kibeszélőnek ez a lényege, nem pedig az hogy elküldesz valakit melegebb éghajlatra, mert más a véleményetek. A komment szekció lényege a szabad vélemény nyilvánítás, és eszmecsere.

Horace - 2016. 09. 18. 18:42

KyloRen
Biztosan elkaszálod, de még 40 percet el akarsz pazarolni az életedből? Nem félsz, hogy lesz az utolsó részben egy kasza-akadályozó csavar :)

KyloRen - 2016. 09. 18. 18:46

Beragadt egy kommentem, remélem hamar látható lesz. Amúgy de, félek. Eddig szurkoltam hogy jó legyen, de ha most lesz egy ultimate csavar, akkor nekem az már kasza akadályozó csavar. :D

BJB - 2016. 09. 19. 00:00

Lemoni: Dom-nak Alexája futurisztikusnak tűnhet, viszont órási marketing! Pont ma jelent meg Alexa az Amazonon, előrendelhető… :)
(Amazon Echo Dot, második generációs)

Horace - 2016. 09. 19. 00:24

A probléma nem is azzal van, hogy negatív véleményt írtál, hanem inkább azzal, hogy azt úgy állítottad be, mintha az lenne az általánosan elfogadott igazság. A Mr. Robot története követhetetlen? A Lost értelmetlen? Meg eleve hogyan jön ide a Lost? 6 éve véget ért az a sorozat.

jama speciál - 2016. 09. 19. 01:18

A Lost úgy jöhet ide, hogy az a blöffre épülő sorozatok iskolapéldája. Ehhez zárkózott fel a Mr. Robot a 2. évadával. Közös ismertetőjegyük az abszolút értelemben vett időpocséklás mindazon nézők számára, akik az átgondolt koncepciókat részesítik előnyben az ad hoc megoldásokkal operáló, a tartalom hiányát sejtelmesen előadott bűvésztrükkökkel leplezni kívánó sorozatokkal szemben. Majdnem idesoroltam a True Detective 2. évadát is, de rájöttem, hogy az szimplán csak szar.

lostfanka - 2016. 09. 19. 07:33

KyloRen es jama speciál: Nem vagyok Mr. Robot fan, sot egyik sorozat fanja sem vagyok, azt a sorozatot nezem ami szorakoztat, ami nem azt konyortelenul kaszalom mert draga az idom hogy olyan sorozatra fecsereljem ami nem jon be. Ezert nem ertem hogyha nem tetszik akkor minek nezed, hidd el hogy nem a te negativ junkie kommented vagy az imdb szavazatod alapjan fogjak kaszalni a sorozatot. En sem megyek be az NCIS meg CSI kibeszelobe es frocsogom tele minden resz utan hogy “unalmas”, “k12 egy tucat”. Ird le a nagativ velemenyed de ne ird le 16x hogy kaszalod, ha nem jon be kaszald, nezz mast ami szorakoztat.

” abszolút értelemben vett időpocséklás mindazon nézők számára, akik az átgondolt koncepciókat részesítik előnyben az ad hoc megoldásokkal operáló, a tartalom hiányát sejtelmesen előadott bűvésztrükkökkel leplezni kívánó sorozatokkal szemben”

En nem szeretem a klises sorozatokat, szeretem a dramakat, az olyan sorozatokat ami ujat nyujt, mind tortenet vezetesben mind fenykepezesben. Szeretem a jol felepitett karaktereket, szeretem az olyan reszeket amik karakterepitok, ahol gondolkodni kell hogy mi is lehet a megoldas, ahol el kell gondokodni azon hogy mit is akar jelenteni az egesz jelenet. Csak ebben a Mr. Robot evadban volt Eliottnak 3-4 olyan monologja amin masnap is elgondolkozott az ember hogy mennyira igaza van. Ezek szamotokra az olyan dolgok amik unalmassa teszik a tortenetet. Szamomra nem. Ezek utan Leftoversbe bele se kezdj, pedig az egy igazan 10 es evad volt.

En szerettem a Lostot is, de tisztaban vagyok a gyengesegeivel, a vegevel. Egy valamiben viszont nagy eros volt, az pedig a karakter epites, es a tortenet vezetes. Megegyszer, nem vagyok egy sorozatnak sem fanja, csak szeretem a minosegi rendahagyo sorozatokat es ami nem tetszik az kasza es nem frocsogok hetente a kaszarol.

jama speciál - 2016. 09. 19. 10:59

Így visszaolvasva rájöttem, hogy hülyeségeket írok. Szégyellem magam, hogy előadom itt a nagy filmesztétát.

KyloRen - 2016. 09. 19. 11:02

@jama speciál

Semmi baj. Hiszen látod én is mennyi baromságot írok ahelyett, hogy csendben kussolnék.

jama speciál - 2016. 09. 19. 11:53

KyloRen

Természetesen nem írtam hülyeséget, valami játékoskedvű szórakozik. Ezúton üzenném az illetőnek, hogy nyugodtan szálljon szembe velem érvekkel, ha tud.

lostfanka

Én nem vagyok mazochista, a 2×03 óta nem is nézem a Mr. Robotot. Csak gondoltam így az évad vége felé visszanézek, és a kommentek alapján úgy tűnik jó döntést hoztam.

jama speciál - 2016. 09. 19. 14:08

@jama speciál

“…szálljon szembe velem érvekkel…”

“…2×03 óta nem is nézem a Mr. Robotot.”

“…a kommentek alapján…”

“…döntést hoztam.”

.

jama speciál - 2016. 09. 19. 14:20

Tudod kedves alteregóm, korábban én megnéztem 13 epizódot ebből a sorozatból, ami alapján sikerült megalapozott véleményt alkotnom, és egy döntést meghoznom, nevezetesen, hogy kaszálom a picsába. Az olyan kommentek, hogy a 9. résznél már beindul a cselekmény, majd a 11. rész megint teljes homály, stb. csak tovább erősítettek. Ha akad még, amit nem sikerült értelmezned nyugodtan idézd. Feljebb tekerve 150 kommenttel olvashatsz még tőlem.

KyloRen - 2016. 09. 19. 17:38

“Semmi baj. Hiszen látod én is mennyi baromságot írok ahelyett, hogy csendben kussolnék.”

Ezt a kommentet nem én írtam, valaki írt a én nevemben. Vagy meghackelt, ha már Mr. Robot. Azért itt látszik, hogy megint személyeskedésbe viszik át néhányan a komment vitákat.

KyloRen - 2016. 09. 19. 17:45

Winnie vagy valaki, nem tudnátok bannolni az illetőt, aki mostanában írt kommentet jama speciál és az én nevemben?
Hihetetlen hogy érvek helyett más nevével ír, hogy lejárassa a másikat, vagy beszóljon neki.

jama speciál - 2016. 09. 19. 17:45

KyloRen

Szerintem egészen szellemes, hogy épp a Mr. Robot alatt adja elő az illető ezt a kis disszociatív személyiségzavar számát. Persze lehet, másutt is ezzel szórakozik, de itt most kimondottan mulatságos, mindenképpen élvezhetőbb, mint a 2. évad általam látott epizódjai.

KyloRen - 2016. 09. 19. 17:58

Valóban, de akkor lenne igazán szellemes, ha valami elegánsat, vagy kreatívat is írt volna a puszta személyeskedés, és támadó hangnem helyett, de így csak egy sértődött néző szintjén mozog a tisztelt illető.

_Peter - 2016. 09. 20. 11:44

“Legnagyobb kérdés: Mit jelentett a 11. részben elhangzó 3 db Vissza a jövőbe soundtrack?”

Pilotban mondta Angela az Elliot kedvenc filmje. (finálé előtt elkezdtem ismételni, sok apróság van)

Rami poénja az Emmy-díj átvételekor jó volt. :) Remek ez a sorozat.

Draco44 - 2016. 09. 21. 09:35

Sikerült végre behozni a lemaradásomat, és bár az elején lassan kezdett, azóta kiderült, hogy mennyire megérte maradni. Bár nekem azokat is eladta a hangulat.
Viszont a 7. rész nagy fordulata óta folyamatosan olyan erős epizódok vannak, hogy a végén a földről kell összekaparni az államat.
Nagyon ügyesen adagolják a dolgokat, váltogatják a szálakat, szóval a kezdeti kétségeim ellenére sikerült tartaniuk az első évad színvonalát. Kíváncsi vagyok, milyen lesz az évadzáró.

Ladislav Bonita - 2016. 09. 23. 00:33

Nagyon nagy volt a záró epizód, én a második évadot toronymagasan jobbnak tartom, mint az előzőt – holott a sitcomos résznél én is bele akartam tekerni. :-)

bkitten - 2016. 09. 23. 13:05

évadzáró kapcsán két kérdés merült fel bennem:
lesz-e harmadik évad? ha igen, miről fog szólni…
Elliot meghalt?
ennyi

Iceman - 2016. 09. 23. 14:52

Nem hiszem, hogy maradok a harmadik évadra, egyszerűen túl nagy szenvedés volt végig nézni a részeket idén és az évadzáró se ütött annyira hogy utólag felértékeljem az évadot. Szomorú vagyok.

spire69 - 2016. 09. 23. 15:24

“bkitten: Elliot meghalt?”

Kizárt, hisz ő a főszereplő + ennyi karakterépítés után, elég érdekes húzás lenne őt kiírni. Az Angela és Tyrell közti beszélgetésből ráadásul az derült ki, hogy a lelövése része volt a tervnek ezért is kell a nőnek ott neki lennie, mikor felébred.

Edrick - 2016. 09. 23. 22:25

@spire69:

““bkitten: Elliot meghalt?”

Kizárt, hisz ő a főszereplő”

Jó is, hogy mondod. Az sicher, hogy nem halt meg, nem is azzal kapcsolatban szeretnék hozzászólni, hanem hogy ‘mert ő a főszereplő’. Na, nekem ez az évad jól körüljárta ezt a dolgot.

Az egy dolog, hogy ő a főszereplő, de erre rá is ment az évad fele. Attól még, hogy ő a főszereplő, nem kell feltétlenül neki lenni mindig a középpontban.

Vegyük például az utolsó pár részt; milyen szépen megvolt az egyensúly Elliot szála és a többiek között, és milyen jól haladt a történet, pedig ő csak részben volt az események mozgató rugója. Ezzel ellentétben például az évad elején meg nagyon nem így volt. Utólag visszagondolva nem tudom nem azt érezni, hogy gyökeresen ragaszkodtak ahhoz, hogy Elliot a főszereplő, és éppen ezért többi idő ment is el rá, mint a többiekre, csak sajnos pont az ő szála nem kacsolódott a főtörténethez. Így jobb lett volna akkor egy picit kevesebb Elliot, jobban koncentrálhattak volna a többiekre, és akkor nem megy el 6-7 rész egyetlen egy csavarra, aminek mint mondtam, végül semmi köze nem volt a nagy egészhez. “De! De! Az utolsó jelenet..!” Tudom, erre mindjárt visszatérek.

Én most dupla zárást tartottam, gondoltam, az előző pár rész után inkább egyben nézem, hogy még jobb legyen. Nem teljesen lett az.

A 2×11 sokkal jobban tetszett, mint a zárás. Az alexás jelenet 10/10, Angela jelenete a kislánnyal és BD Wonggal is nagyon jó volt – imádom azt az embert. Az meg már csak hab volt a tortán, ahogyan Elliot és Mr. Robot kvázi helyet cseréltek.

De a 2×12, hát.. “Összekötjük a pontokat, és minden értelmet nyer.” Megint csak: nem egészen. Megtudtuk, ki küldte az ajándékokat, de ez szegény Corneliussen megverésén kívül nem vezetett semmihez; úgy értem, hogy ez még mindig csak egy mellékszál, amiről nem tudom, hova fog vezetni (talán a főszálhoz), de egyelőre még sehova sem.
Darlene-t kihallgatták, megmutatták neki az ábrát, nincs közük a Dark Armyhoz, és ennyi.

Lehet, hogy csak túl sokat akarok? De szerintem nem egy zárásra kéne ígérgetni válaszokat, ha közben évadzáró lévén még több cliffhangert és kérdést adnak azért a maréknyi válaszért. De ez lehet, hogy csak az én bajom. (Meg talán nem kellett volna reménykednem abban, hogy amit ígérnek, az úgy is lesz? De én már csak ilyen vagyok.)

Ezzel szemben a lelövéses jelenet tényleg jó volt. Ahogyan Elliot szembefordult önmagával, és még el is hitte egy pillanatra, hogy Tyrell nem létezik. Meg ha tényleg ez is része volt a tervnek, akkor valóban léptünk megint egyet előre.

Az utolsó jelenetnél viszont nem tudtam nem érezni, hogy csak azért rakták bele, mert kezdeni kell valamit a börtönnel is; hogy adniuk kell neki valami jelentőséget, hogy utólag majd azt mondhassuk, mégis volt értelme a 7 rész börtönnek. De mindezt így egy fél évaddal később. Vagyis jövőre az már egy év lesz. De nem baj, mert ugye minden értelmet nyer majd..!

Szóval elég vegyesek az érzéseim az évadzáróval és az egész évaddal kapcsolatban is. Maradni maradok, mert érdekel, hogy mi lesz, hogy lesz, de a karakterépítést jobban köthetnék a történethez, mint az első évadban, vagy mint most Angelánál. Azért fejlődött rendesen, talán ő a legjobban, ezt kár tagadni. A lényeg, hogy oldják meg valahogy úgy, hogy a karakterépítés ne menjen a történet kárára, nevezetesen, hogy irdatlanul belassul. Ment nekik korábban is, és valamennyire most is. Hiszen, hogy jövőre megint /még jobban/ menni fog.
Jövőre veletek ugyanitt.

s.cs. - 2016. 09. 24. 15:39

“Edrick: de ez szegény Corneliussen megverésén kívül nem vezetett semmihez; úgy értem, hogy ez még mindig csak egy mellékszál, amiről nem tudom, hova fog vezetni (talán a főszálhoz), de egyelőre még sehova sem.”

teljesen találgatás, de ezzel lejáratják a CTO-t, Tyrell-t nem gyanúsítják, és esetleg még meg is nyílik előtte egy magasabb pozíció elérése. az első évadban ugyebár a Corneliussen is azon volt, arra ösztökélte Tyrellt hogy jusson minél magasabbra, ezért verette meg magát és befolyásolta a pultos srácot. persze ahogy ítam ez csak találgatás a részemről, főleg hogy a felesége is halottnak hiszi Tyrellt…vagy csak ezt akarta elhitetni az emberekkel?

Geza Kovacs - 2016. 09. 24. 22:15

Tekintve, hogy az utolsó részben már hírmondónak is kevés volt a számítógépezés, és leginkább csak szenvedős párbeszédek meg monológok mentek a semmiről, szerintem ha lesz harmadik évad, az már kamaradráma lesz. Esetleg csak Elliot fejében fog játszódni. Remélem megkapják a díjakat a készítők, aztán kezdenek valami mást, ebbe a sorozatba kár többet belerúgniuk.

Tibo - 2016. 09. 24. 23:16

Nekem nem volt gondom a fináléval, szerintem mindent elmondtak amit kellett.
Fény derült,hogy mi a második fázis…szerintem elég egyértelműen eloszlattak minden homályos pontot.

Szerintem zseniális sorozat, imádom a fényképezését, a karaktereit és hogy elvont egy kicsit :)
Eliot harca önmagával pedig mesteri, egyértelműen arról szól,hogy csak így tudja feldolgozni a morális következményeit a tetteinek (ha felrobbantják az épületet az iratokkal együtt bizony jó pár ember meghal).

_Peter - 2016. 09. 25. 00:34

Kaptunk válaszokat, és új kérdéseket is. Vajon Trenton amit mondott vissza lehet csinálni, Elliot vészterve volt ha mégsem lesz szép új világ a forradalom után? Nagyon jó volt ez a finálé.

Nekem sokat segített gyorsan újranéztem a legelejétől. (a fun society arcade átka amit mesélt Romero utolérte őt is) 1-2 sejtés is bejött (Tyrell él és az özvegy CTO telefonálgat Joannának) Elliotról most nem írok, mindenki róla ír. Elég sokan meghaltak már miatta, Shyla, Giddeon, Cisco…

Én adnék egy MVP címet Darlene-nek, nagyon klassz volt az FBI-nál is. Casting telitalálat mindegyik karakternél, fényképezés remek. Kidolgozott apróságok, imádom olvasni a részek után napokig ki mit vett észre, Tyrell verse és a kajás szórólap, az évad elején a börtön téma, hogy Elliot terve stage 2 mint a rákos esetek… A művészkedés néha nehéz volt a gyilkosságokkal, néha meg tök jó. Angela éneklése és a hack montázs, ahogy leépítette a kövér fickót az adatközpontban, és nem azt kell nézni miért ősrégi gépen hallgatta ki a kislány a házban, hanem hogy milyen hangulata volt a jelenetnek. És milyen szerepe lehet Elliot halának? Speciális akvárium, rejtekhely? Whiterose hagyta az ő halát meghalni, ez is ellentét. Mindenen lehet agyalni :) Csak azt sajnálom mennyit kell még várni.

_Peter - 2016. 09. 25. 00:49

Kifelejtettem a művészkedésből, a Dom-Alexa “beszélgetés” is nagyon átjött a modern ember magányáról. Nem lehet mindenkit Angela felépítése szintjén mutatni, de jutott egy kis idő például Cisco karakterére is: nagyon igazi volt, racionális, figyelmeztette a többieket, mégis bármit megtett Darlene-ért mert szerelmes volt.

Enzo - 2016. 09. 25. 01:42

2×12
Hú. Érdekes volt. Valahol félúton az “áááá, így már értem, összeállt minden” és a “na most ez megint mi a f*sz volt?” között.
AZ elején konkrétan azt hittem, kihagytam egy részt, valahogy olyan furán indult a jelenet.
Kicsit egyébként olyan érzés volt, hogy a készítők rájöttek hogy hirtelen fel kéne oldani egy csomó mindent, és most kaptunk válaszokat. Ennek ellenére a rész felénél úgy éreztem, hogy a marha lassú beszélgetések miatt nem történt még semmi. Aztán nagyjából a 2.fázis elmagyarázása billentette át pozitívba a finálét, onnantól kezdett összeállni a dolog.

Darlene szál:
Jól beetettek minket, hogy azt higgyük, mindketten túlélték, erre kiderült, hogy Cisco meghalt :( Darlene jól nyomta, de Domnak is jár a dicséret. Mondjuk ezt a szálat kicsit furán hagyták abba, az tény.

Joanna szál:
Szóval erre futott ki a múltkori telszám-bemérés, Scott Knowles hívogatta őt, oké. Tehát ha jól értem, el akarta vele hitetni, hogy Tyrell akar kapcsolatba lépni vele (tudtán kívül egyébként ez lehetséges lett volna, mivel ugye nem halt meg). Az meg tutinak tűnik, hogy Joanna direkt hergelte fel -> hogy megüsse -> és így megkérhesse Dereket, hogy mártsa be Scottot -> hogy Tyrell megússza. Mondjuk elég ingatag terv szerintem.
(Ja és ezt a szép arcot így megverni :(()

Side notes:
-A “dick” szót amúgy miért nem sípolták ki, amikor a fuckot igen?
-Csak nekem volt nagyon Fight Club érzetem már előre, amikor Tyrell és Elliot álltak az ablakban a lerombolandó E-Corp épületet nézve?

Elliot szál:
Na itt is behúztak minket a csőbe. Egész zseniális lett a tetőpont, ahogy Elliot elbizonytalanodott, hogy Tyrell is nem a saját elméjének szüleménye-e (a vizuális megoldások is szépen rásegítettek!), de most bizony tévedett, Tyrell valós. Szép majdnemcsavar volt. Angela meg benne van a buliban, mi van? Már éppen hiányoltam, de erre nem számítottam. Elliot túléli, az oké, és hát ahogy hallani lehetett, bizony a robbantásos tervet is végigjátszották.

Pluszjelenet:
Na Mobley és Trenton a másik szál, amin már kezdtem volna felháborodni, hogy függőben hagyják…hát így legalább kaptunk valamit. De miért akarnák visszacsinálni? És hogy kerül oda Leon?

A sorozat hangulata, színészválasztása, audio+vizuális megoldásai és néhány remek csavarja bőven ellensúlyozza a negatívumait, úgyhogy eszembe se jutott, hogy kaszáljam. Jöhet az s3!

liberatore - 2016. 09. 25. 04:18

Mobley és Trenton még mindig be vannak rezelve, visszacsinálnák, hogy tiszta legyen a lelkiismeret. Jön Leon és lemészárolja őket Elliot (inkább Mr. Robot) utasítására, ha bármit is csinálnának. Erre tudok gondolni leginkább.

winnie - 2016. 09. 25. 08:45

Ezt érdemes elolvasni: Sam Esmail, a Mr. Robot készítője beszél többek között a 2. évadot ért kritikákról: http://www.vulture.com/2016/09/mr-robot-sam-esmail-on-how-he-takes-show-criticism.html

lostfanka - 2016. 09. 25. 09:10

Nekem is vegyesek az erzeseim az evadzarot illetoen, kicsit tobbet vartam. Ettol fuggetlenul megint voltak bene jo dolgok, de nagyobb cliffre vartam.

Valaki el tudja nekem mondani hogy az FBI nak miert tuti hogy Tyrell a fonok? Honnan gondoljka, mar nem emlekszem.

_Peter - 2016. 09. 25. 11:08

“De miért akarnák visszacsinálni? És hogy kerül oda Leon?”

Mert pokol lett az életük, hullanak a társaik, ha vissza tudnák csinálni kérhetnének kegyelmet. Leont tippre Whiterose vagy Elliot küldte, megakadályozni Tyrell tervét?

“Valaki el tudja nekem mondani hogy az FBI nak miert tuti hogy Tyrell a fonok?”

Csak tipp, de gyanús a CTO poszt miatt, kirúgott alkalmazott bosszúja téma. Gyanús a belső munka miatt. Gyanús a nő megfojtása miatt. Valószínűleg tudja az FBI Tyrell hagyta a fertőzött szervert futni amikor Giddeon rájött. Tudhatják az adatközpontban találkozott Tyrell és Elliot. Akkor is történtek dolgok amíg Elliot börtönben volt net nélkül. Mobley-t kishalnak nézték, Angelát követték, Darlene-t elkapták, Tyrell aki végig szabadlábon eltűnve, ez is egy szempont.

Enzo - 2016. 09. 25. 16:07

Érdekes az Esmail interjú is, csak marha hosszú.
Kor Adanával is van itt egy, ez nekem jobban tetszett :)
http://www.hollywoodreporter.com/live-feed/mr-robot-finale-easter-eggs-932096

Snoopyzit30 - 2016. 09. 25. 16:51

Ez a visszacsináljuk dolog egy nagy marhaság szerintem. Az elmúlt hónapokban történteket (magyarul a hackelés következményeit) már nem lehet semmissé tenni. Nem is értem, hogy pontosan mire gondolnak az alatt, hogy visszacsinálják?! WTF?

Az évadzáró egyébként nekem bejött.És úgy összességében az egész évad is. Az első 1-3 résznél még kicsit bizonytalan voltam meg még talán a 11. rész volt, ami fájt, de ezen kívül minden momentum bejött. Én biztosan maradok a következő szezonra is!

Brynden Rivers - 2016. 09. 26. 00:06

Leon szerintem lelövi a két renitenst mielőtt zavart keltenének.

Pipacs - 2016. 09. 26. 00:46

SPOILERES LEHET:

Angela kitől tudta meg, hogy mi van Eliottal? Vagy ez már nem az első telefonbeszélgetésük volt a lövés óta?

Whiterose tulajdonképpen sakkozik a vén majommal? Eliot és mindenki más a figurák?

Csak engem idegesít a nyomozócsaj hanghordozása és faarca?

Most hirtelen ezek a kérdések támadtak bennem, így az évadzáró után… Tippek, valaki? :)

lostfanka - 2016. 09. 26. 07:25

Pipacs: Angela a tervnek a resze, csak eddig nem tudtuk. Eliott lelovese is mar a terv resze volt, es Angela potnsoan tudta.

Whiterose es az E-corp CEO nak is van egy egy terve, a kinaiak a bitcoint toljak az E corp a sajat e-valutajat. Ezert dontottek be a rendszert.

Engem nem idegesit, szerintem jo szinesz:)

Pipacs - 2016. 09. 26. 22:16

lostfanka:

Nekem úgy tűnik, folyamatosan egymás ellen is dolgozik a kínai meg az amcsi.

Angela max számolt ezzel a lehetőséggel, de nem lehetett tutira venni, hogy ez lesz, akkor nem hagyta volna szó nélkül a dolgot a metrón… Plusz az egész, hogy kitálal se lenne így a helyén. Asszem, ha lesz időm, a kövi évad előtt újra ledarálom a 2 évadot egyben, sok részlet nincs még a helyén a fejemben…

winnie:

Lesz évadkritika?

Zora - 2017. 06. 11. 13:54

Most végeztem a 2. évaddal.
Hú, de nagyon jó sorozat! Programozásból analfabéta vagyok, de sok mindent megértettem.
Vajon miért volt, hogy az utolsó kb 4 részben minden csúnya szót kivágtak? Rászóltak a készítőkre?

Alexa tényleg jó, egy ismerősöm iPhon-ján Siri van, annak is vannak ám jó beszólásai!

Bár 1 évaddal ezelőtt azon szurkoltam, hogy sikerüljön ez a nagy hack, most meg azon szurkolok, hogy Trenton vissza tudja csinálni.

Leon hogy találta meg őket? Vajon Elliot tudta, hol vannak, és ő küldte? Vagy, Trenton addig bűvölte a hack-et, míg felfigyeltek rá a kínaiak, és ők küldték Leont?

Maradok a sorozatnál, örülök, hogy lesz 3. évad.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz