login |

Ha még nem kezdted volna el: The Leftovers

2016. 07. 17. 18:39 - Írta: winnie

67 hozzászólás | kategória: ajánló, szavazás,

(A rovat korábbi sorozatai: It’s Always Sunny in Philadelphia, Rick and Morty, Friday Night Lights)

Ha még nem kezdted el a The Leftovers-t, akkor… (befejezem) már nem is fogod. Ezt mondaná, a pesszimista énem. De akkor sem tudom túltenni magam, hogy mennyi jót olvasni a sorozatról tőletek, nyilván nem véletlen, hogy a 2. évad bekerült a JAws csúcskategóriájának döntősei közé.

És tudom, hogy az “eltűnik az emberiség 2%-a”-koncepció miatt sokan elkezdték anno nézni az első szezont, azonban az S1-es vélemények alapján még véletlenül sem jutott volna eszembe ilyen posztot írni.

Volt, aki szerette, más kaszálta, ennyi. Viszont ott az a második évad, aminek szerintem megdöbbentő volt a fogadtatása itthon, annak ellenére, hogy hatalmas váltást jelentett. És nyilván egy S1-es kasza után nem sokan voltak, akik kíváncsiságból belenéztek volna a 2×01-ben, hogy ott ragadjanak előtte.

Láttad a The Leftovers-et?

View Results

Loading ... Loading ...

Szóval tényleg csak néhány komment a 2. évados finálés írásból, hadd idézzek, hátha valaki arra gondol, hogy mi a franc lehet ez az izé, hogy ennyire istenítik? (A sorozatról a címkén 4 oldalnyi anyag van, érdemes csekkolni a bővebb infókért. A pilotról én ezt írtam, human pedig ezt.)

Nálam nem hogy az év sorozata, de nem is tudom, hogy mikor láttam utoljára ilyen szintű sorozatszezont, ami emocionális szinten és esztétikailag is ennyire telitalálat lett volna nálam, a tökéletes zenemontázsokról nem is beszélek (nagyon a gyengéim). Egy másodpercet nem cserélnék ki benne, úgy tökéletes ahogy van, részemről is 10/10.

Szívesen viccelődnék azzal, hogy az évadnak volt egy-két gyengébb 9,5/10-es része, de nem tudok. Nálam azért került ilyen magasra a sorozat (és az évad), mert a legjobb teljesítmények egyszerre vannak jelen írásban, rendezésben, zenében és színészi játékban (és minden másban is) és ezt szerintem nem tapasztaltam máshol.

Nem tudom mikor voltam utoljára ilyennek szemtanúja, de kiváltság mindenképp hogy ilyen szórakoztatásban részesülhet az ember. 12/10

osztom a 10/10 velemenyeket. hihetetlen mennyivel jobb volt, mint az elso evad. komolyan konyv alapjan csinalnak egy egesz jo 1. evadot, es a semmibol egy olyan 2. evadot irnak / csinalnak, hogy az utobbi evak legjobbja legyen. fantasztikus.

Amit a 2.évadban a készítők összehoztak, arra nem is tudom mikor volt utoljára példa a tvben. Nem elég, hogy a részek önmagukban is mind írásban, rendezésben, fényképezésben, zenében,színészi alakításban gyönyörűen összerakottak voltak, de az egész évad úgy adott ki egy kerek egészt, hogy egyrészt egy szemernyi csalódást sem okozott a finálé (sőt!), másrészt (bár nem hittem volna, hogy ezt mondom) nyugodt szívvel el tudnám fogadni, ha nem lenne 3.évad. Minden percében 10/10-es élmény volt ez az évad. Simán az év legjobbja.

A Lost óta nem volt olyan sorozat ami hat az érzelmeimre. Egy sorozat ami ismét a zenét és a képeket olyan szentimentális áradatként zúditja az emberre hogy nem győzi hova kapkodni a fejét.

Az utóbbi 5 év leglegje ez a sorozat minden téren

Lúdbőr, miegyebek. 10/10

8 nap alatt néztem végig a két évadot. Elképesztően zseniális, nem tudnék belekötni semmibe, még ha akarnék se. Fantasztikus élmény volt.

67 hozzászólás Ne habozz!

Scat - 2016. 07. 17. 19:33

Ha ilyen jókat írtok róla, egye fene, bepróbálom majd később, ha végeztem az Okkupert-tel.
Amiről egyébként írnék is majd egy kritikát, ha addig nem teszi meg senki.

Kéti - 2016. 07. 17. 19:57

Biztos sokan meg fognak vetni ezért, az első évadot imádtam, abszolút kedvenc, nagy élmény. A második évadnál öncélúbb, hatásvadászabb sorozat szezont viszont még nem láttam… Tudom, hogy itt többségében nem ez a vélemény róla, igazából persze minek néztem végig, valahogy érdekelt az első évadban megkedvelt karakterek sorsa. De borzasztó volt.

DarylD - 2016. 07. 17. 20:04

1. évad is top10es sorozat volt nálam, de az szinte gagyinak tűnik visszagondolva a 2. mellett. Hihetetlen, amit 10 részben toltak Lindelofék, tényleg nagyon egyben volt minden. Rengeteg érzelmet váltott ki belőlem, és teljesen rá voltam függve, amíg ment, rengeteget agyaltam rajta, újranéztem jeleneteket. Azóta is szinte heti rendszerességgel rákeresek Youtube-on egy-egy zenés montázsra, nagyobb pillanatra. 2 kezemen nem tudnám megszámolni ezeket a most már örökké emlékezetesnek megmaradó jeleneteket.
Szóval szerintem mindenképp érdemes bepróbálni a sorozatot, a 2. évad pedig mindenképp érdemel egy esélyt azoktól is, akik nem tudtak megbarátkozni az 1. nihilista stílusával.

DarylD - 2016. 07. 17. 20:05

Amúgy az a Friday Night Lights a poszt elején jó lesz Always Sunny in Philadelphiának is…:)

Sawyer - 2016. 07. 17. 20:06

Szeretem a lassú, nem szájbarágós sorozatokat, de ááá, ez már annyira agyf’sz, az első évad bőven elég volt, igazából nem szól semmiről, és a karakterek is nekem túl érdektelenek. A zene viszont nagyon jó.

Wall-E - 2016. 07. 17. 20:06

Azt leszögezném, hogy az első évad is kiváló volt. Ezért is annyira meglepő talán, hogy azon még milyen sokat tudtak dobni. És azért is különleges, mert nagyon sok apró változás volt (bár az atmoszféra szerintem lényegében megmaradt).

Engem alapban nem foglalkoztatnak a díjak, de hogy ez a sorozat nincs ott a legjobb drámára jelöltek között, az valamiféle anomália… pedig azt hiszem ennek kéne nyernie, ami nem kis szó a mostani felhozatal mellett. Ez olyan szinten volt megírva és összerakva, hogy abszolút túllép a… valamin, nem tudom megfogalmazni, értem, hogy egy ilyen sorozat nem feltétlenül talál meg túl nagy réteget, de amit itt csináltak, annak szerintem nem lehet eleget örülni.

Wall-E - 2016. 07. 17. 20:08

Még egy gondolat, ami kimaradt:

Színészi jelölést sem kapott a sorozat, míg a Game Of Thrones ötöt… én imádom a GoT-ot, a könyveket és a sorozatot egyaránt, de gyakorlatilag mind férfi, mind női kategóriában nyugodtan lehetne innen jelölt főszereplő és mellékszereplő kategóriában is. Gondolom mindenkinek az érdeme a produkcióban, de annyira működtek az alakítások, hogy elképesztő.

human - 2016. 07. 17. 20:09

DarylD:kösz, javítva.

asap - 2016. 07. 17. 20:14

Jaj ez a buta sorozat amibe eltűnnek az emberek és senki nem foglalkoztat a hogyan és a miért csak kesereg, elkezdtem, de annyira fájt, hogy nem néztem tovább pár résznél.

winnie - 2016. 07. 17. 20:24

asap: éppen ezért a poszt, mert nagyon ritkán látni olyan véleményeket, mint a második évad esetében. az egyébként igaz, a fájdalmas jó jelző a sorozatra.

ami egyébként ezért is más, mert nem feltétlenül okokat keresnek, hanem a következményeket szenvedik el. a “miért” mindenkit foglalkoztat, de többség tudja, hogy egyrészt nem olyan a megoldás, amire bárki is rájöhetne, másrészt, ha rá is jöhetne, az nem pont az átlagemberek, a szereplők közül fog kikerülni.

Lamantin - 2016. 07. 17. 20:26

jó, hogy szóltok, újra is nézem a napokban

Hkim - 2016. 07. 17. 20:34

Én az 1×09 után valahogy nem néztem tovább.

Visszagondolva, és kommenteket olvasgatva, kialakult egy olyan sejtésem, hogy a zenéje nagyon sokat ad hozzá a sorozathoz. Max Richter nagyon tud hatásos zenéket írni. Példának tudom ajánlani tőle a “summer 1”-et, egész pontosan a második felét, lehetőleg fejhalgatóval. További jó példa a “Luminous” című darab a “Perfect Sense” ost-ről.

Hozzáteszem, hogy a Lost is sokat veszített volna az über faktorból Michael Giacchino zenéje nélkül.

Bituz - 2016. 07. 17. 20:40

Ja ez a fehér ruhás, cigizős sorozat. Nekem nem szólt semmiről, bocsi tudom az én hibám. De miért jutott ez most “eszetekbe”? Ez tavalyi téma…

winnie - 2016. 07. 17. 20:41

bituz: mert ez egy rovat, ld. a korábbi darabok. végigvesszük a szélsőségesen pozitív kritikákat kapó sorozatokat. és a leftovers a 2. évadban döbbenetesen jó véleményeket kapott. az első szezon visszajelzései a közelébe sem értek.

asap - 2016. 07. 17. 20:52

winnie, igen ez a végtelen ostobaság volt a mindenki kesereg mellet az amiért nem érdekelt a sorozat.
Már magán az embereknek az eltűnéségből egy csomó dologra lehet következtetni. Eltűnnek, de nincs egy pukkanás, ahogy a helyükön keletkező vákuumot feltölti a levegő. Nem lebomlottak hirtelen, mert annak is lett volna valamiféle kísérő jelensége, fényvillanás, sugárzás, hanghatás. Elkerültek egy töredék másodperc alatt egy másik helyre, és ahova kerültek ugyan akkora térfogatú levegő került a helyükre ezért nem volt semmiféle kísérőjelenség. Nyilván volt aki zárt térből tűnt el, tehát ott meg lehetett volna vizsgálni a levegő összetételét, hogy milyen gáz került a helyükre. Ezek nélkül is süt az egészről, hogy nem valamiféle spontán természeti folyamat, hanem mesterséges a dolog. /persze, hiszen egy író találta ki/ és akkor ez nem érdekel senkit, mert mindenki kesereg. Ha jól emlékszem az eltűnés után évekkel játszódik a sorozat, egy ilyen eseményt évekig tanulmányozna egy bizottság, rendszeresen lennének közlemények, hírek szivárognának ki, az emberek még évek múlva is követnék a dolgot, teóriák lennének, hogy miért is tűntek el, itt pedig mindenki csak kesereg. Nem hiába az a kókler Lindelof írta /tudom a könyvet nem/ aki bármihez ér, az szarrá válik. Covboyok és űrlények, Alien-Prometheus, World War Z, Tomorowland, gyakorlatilag csak fércműveket képes írni. Eleve könyvelő feje van, nem tudom miért gondolja bárki is, hogy képes írni.

VanillaSky - 2016. 07. 17. 20:57

“Jaj ez a buta sorozat amibe eltűnnek az emberek és senki nem foglalkoztat a hogyan és a miért csak kesereg,”

Láttad is vagy csak nézted? Külön kormányzati egység foglalkozott az eltűntekkel meg a hozzátartozóikkal, szekták tucatjai keresték a megoldást, a sorozat nem rágta szájba de valószínűsíthető, hogy a kormányok is foglalkoztak vele. Másrészről ha a Földről eltűnik kb 140 millió ember vezetés/mosás/alvás/repülés/árokásás/szerelmeskedés közben úgy hogy ennek vannak szemtanúi is, akkor “ezt” a teremtett világot így kéne elfogadni, mondjuk a sorozat nem is egyszer hangsúlyozta, hogy maga az ok nem kideríthető, így irreleváns. (ez kb olyan, mint a lostos jajongás a ködre vagy a szigetre)

VanillaSky - 2016. 07. 17. 20:59

“nem tudom miért gondolja bárki is, hogy képes írni.”

Kifejezetten “agyas” érv, mikor én megmondom az egyetemes tévedhetetlenséget csak a másik x millió nem érti meg.

Rammsch31n - 2016. 07. 17. 21:01

Én az 1. évadot kaszáltam… valamiért nem jött be.
De a 2.-at, ha már ennyire jónak tartjátok, el lehet kezdeni úgy, hogy nem tudom mi van az első végén? :)

Sawyer - 2016. 07. 17. 21:02

Már bocsánat, tényleg nem kötekedésből, de mi a mondanivalója?

BotondB - 2016. 07. 17. 21:02

Érdekes hogy nálam ugyan nézős lett de az általam nézett kb 50 sorozat között 10-15.hely környékén van pedig eddig csak olyat hallottam hogy vagy no.1 és imádta valaki vagy abszolút nem jött be az illetônek. Mindenesetre jó sorozat és talán az egyik lemélyebb jelenleg szóval fontos hozzá a megfelelô hangulat. Talán ezt rontottam el és emiatt nem lett top5-ös kedvenc. De mindenesetre tipikusan az a sori amit mindenkinek ki kell próbálni és adni kell neki egy esélyt.

asap - 2016. 07. 17. 21:06

VanillaSky hát amíg én néztem addig nem érdekelt senkit, hogy miért tűntek el, csak keseregtek.
VanillaSky a tények magukért beszélnek, gyakorlatilag az összes film amiben dolgozott megbukott. A Promehteusnál nagyon akarták szeretni az Alien rajongók, és ment a mismásolás egy darabig, meg mert valóban jól nézett ki a film, de azért egy ideje már konszenzus, hogy iszonyatosan rosszul van megírva.

winnie - 2016. 07. 17. 21:23

asap: már a pilotban is volt szó a miértek kutatásáról, ott voltak a tévés bevágások, de 3 évvel az esemény után az ember nem fog ilyesmin rágódni. (ez az egyik kulcsa a sorozatnak egyébként, a 3 éves kihagyás.) mivel tippre nem nagyon volt szó benne, hogy máshol mi minden történt az eltűnést vizsgálandó, ezért a problémát nem értem. nem csak azért, mert ettől nem lenne jobb a sorozat, vagy mert nem erről akar szólni – nyilván sokakat érdekelt, sokan foglalkoztak behatóan a dologgal.

szerintem az írón (a tények: a wwz hatalmas siker volt, főleg a durva negatív előjelek után, a prometheus kapott egy második részt, mindkettő jól áll az imdb-n, de egyik sem saját szkript, egyik sem az ő érdeme, ő csak be lett volna a szkriptekbe – mozifilmek és főleg a sikerük esetében írókra hivatkozni nem érdemes. a tévé az írói műfaj.) és a kérdésen lépj túl szerintem. nyilván nem meggyőzetni akarod magad.

a sorozat viszont érdekes téma.

Uszadékfa - 2016. 07. 17. 21:30

Végignéztem mindkét évadot. Általában fogékony vagyok az üzenetek dekódolására, de itt mintha csak ígértek lettek volna. Azt éreztem, valami nagy dolog készül, majd a végén fityiszt mutat a film.
De simán el tudom képzelni, hogy csak én voltam a buta. Tényleg kíváncsi vagyok, nem azért kérdezem, hogy majd szétszedjem a dolgot, de ti milyen üzenetet fedeztetek fel benne?

winnie - 2016. 07. 17. 21:31

Rammsch31n: el lehet kezdeni. egyáltalán nem biztos, hogy bejön, de többek látták csak az S2-t, a véleményeket meg elég sokkoló volt látni.

Tomi - 2016. 07. 17. 21:33

Ez az a sorozat ami minden egyes posztot megérdemel, mert olyan csoda az egész. A fényképezés, a zene, a mondanivaló, a színészek és még sorolhatnám mind egytől egyig kiváló. Nyilván nem tudja mindenki értékelni és azokat az emberek sajnálom is, hogy nem értik mások miért szeretik.

play - 2016. 07. 17. 21:34

A második évad minden idők legjobb sorozatszezonja. Ez a sorozat annyira szívbemarkoló, hogy meg sem érdemeljük.

Murder3 - 2016. 07. 17. 21:38

Pedig szerintem az első évad sokkal jobb volt a másodiknál.
Nem azt mondom, hogy rossz lenne a második, de ott én azt éreztem, hogy sok volt a beleerőltetett wtf és kesze-kusza természetfeletti momentum amit aztán a végén nem is nagyon bontogattak csak ott hagyták lógni.

Én egyben daráltam az első évadot és a másodiknál nekem nagyon kiérződött ez.

PTOBI - 2016. 07. 17. 21:38

@asap

Bármely értelmes, megfelelő vitaalapot képező kifejtés nélkül, buta sorozatnak nevezni egy olyan sorozatot, melyből “pár részt” láttál, és melyet a többség – itt is – kiemelkedő alkotásnak nevezett, hasztalan és többszörösen problematikus.
Azon már sajnos meg sem lepődök, hogy olyan apróságokban keresed a sorozat iránti lenézésedet alátámasztó tényezőket, melyek eltörpülnek azok mellett az életbevágó dilemmák mellett, melyeket a sorozat képes volt és mert is felvetni, és főképpen az elmúlt évad különböző minőségben és mennyiségben tárt elénk, mindenkinek más-más módon; így nekem elsősorban a már-már szükségszerű önismereti alappillérek helyenkénti restaurálásán keresztül.

Rammsch31n - 2016. 07. 17. 21:54

Értem, hát bízok a minőségben… ma néztem meg a kicsit depis Black Mirrors-t, tegnap meg a Stranger Things-t… (holnap Mr. Robot, ha már minőség…:D ) és ezek alapján ha az első évadnak nem is, de a 2.-nak akkor adok még1 esélyt. :)

Aredhel - 2016. 07. 17. 22:15

@Kéti +1
Nagyon egyetértek. Bár nem voltam hasraesve az 1. évadtól, elég egyenetlennek találtam, de a koncepció, a színészek, a hangulat meglehetősen érdekes volt, és ahogy befejezték az első évadot, az kellemesen kerekké tette az egészet. Erre jött a 2. évad, és annyira hatásvadásszá lett. Nagyon mély akart lenni, miközben ennél sekélyesebb nem is lehetett volna. Magam sem tudom hogyan, de végigszenvedtem. Viszont az biztos, hogy elkaszáltam. És azt hiszem Lindelof is megy a kukába.

wellwellwell - 2016. 07. 17. 22:26

én az 1. évadon végigszenvedtem magam, a másodikat meg nem győztem várni.
annak, akit a miértek keresése meg a magyarázatok érdekelnek, nyilván nem fog tetszeni. ez a sorozat nem egy csi szintű “mindent megoldunk negyven perc alatt” gagyi. a következményekkel foglalkozik.
azzal, hogy történik valami brutálisan drámai változás az életedben, amit nem tudsz sem megmagyarázni, sem visszacsinálni, sem meg nem történtté tenni, egyszerűen csak muszáj együtt élni a következményekkel. valahogy.
a 2. évad minden része egy gyöngyszem, őszinte, emberi, szívbemarkoló.

jó példa, hogy a got-ban haknizó faarcú színészeket rommá jelölik, itt meg a fantasztikus színészeket (főleg justin theroux és carrie coon) meg sem említik…

nem baj, jön a 3. évad!

pody - 2016. 07. 17. 22:36

latom ez az a sorozat amit vagy utalnak, vagy imadnak. En kivetelesen egyik taborba sem tartozom, de joval kozelebb tartozkodom az imadok taborahoz. Nalam az operatori munka, a zene, a hangulat rengeteget dob rajta, de nem tartozik a nagy kedvencek koze. Tudjatok sokan szeretnek 10/10-ezni, en is, de ez nekem nem az a kategoria. Nincs nagyon messze tole, de nem :)

m76 - 2016. 07. 17. 23:16

Már korábban említettem, hogy ha valamit ennyire tömjéneznek akkor az belőlem pont ellentétes hatást vált ki. Menekülök amerre látok.

steelwolf - 2016. 07. 17. 23:35

The leftovers a filmes BvS! :D

Amúgy egyértelműen Top 3-as sorozat!
Színészi játék(gárda), ZENE, képi világ, hatás!

Deny - 2016. 07. 17. 23:48

m76: Én is így vagyok. Gyűlölöm az agyonhype-olt vagy agyondicsért dolgokat, mert általában sosem jönnek be. A filmekkel is így vagyok, nem sok Oscar-díjas alkotás jött be eddig. Mondjuk a prémium kábel eleve nem a zsánerem. Sok mindent próbáltam már be, többször is, de eddig csak a Newsroom-ot szerettem meg. Azt viszont nagyon.

sleepwalker77 - 2016. 07. 18. 00:24

Végignéztem mindkét évadot. Az első tetszett, de a másodikkal már szenvedtem rendesen, viszont nem akartam félbe hagyni. De ennyi bőven elég is volt belőle. :)

milesteg - 2016. 07. 18. 02:38

Érdekes feltevés, hogy lesz 1. évad kaszás aki pár sor miatt folytatja a sorozatot ahol abbahagyta vagy nekikezd a 2. évadnak.
Nem azt kaptam, amit vártam. Nektek tetszik. Nem vagyunk egyformák. Mi célból ez a kis értelmű reklám?

human - 2016. 07. 18. 03:46

Deny: érdekes hozzállás, bár ha adsz nekik esélyt és nem “áh hypeos akkor bele sem nézek” akkor talán megértem, de nyilván nem véletlenül kapja fel a nép a dolgokat. na jó, sokszor nem véletlenül.

Amúgy nem tudom honnan veszed (m76 is), hogy a Leftovers hypeos, amikor HBO szinten is alacsony nézettsége van és többnyire nem volt tele vele a részek után másnap a net, szemben a Walking Dead, Game of Thrones és hasonló tényleg hypeos sorozatokkal.

Happy Zoidberg - 2016. 07. 18. 04:23

Belenéztem. Kóklerof miatt kevesebb esély járt neki. Az első rész, azt hiszem feléig jutottam.

noodles - 2016. 07. 18. 07:43

nálam ott bukott meg, hogy durván lehúzós és nyomasztó. 4-5 részt néztem az 1.évadból és mindegyik után úgy álltam fel, hogy szarul érzem magam akkor ez nekem nem szórakozás.

Snoopyzit30 - 2016. 07. 18. 07:56

Még az első pár rész elment, de utána egyre kevésbé tetszett. Mondjunk inkább úgy hogy a 2. évadot már csak kötelességből néztem meg, mert minden ismerősöm annyira dicsőítette, de azóta is a legeslegrosszabb sorozatélményem és egy totálisan elvont f@szságnak tartom az egészet. Véleményemmel kisebbségben vagyok, de néha kisebbségben is kell lenni :-P Viszont ez az a sorozat, amire se rábeszélni se lebeszélni nem próbálnék meg senkit, mert annyira máshogy hat az emberekre, hogy kb. megjósolhatatlan hogy ki mit reagál rá.

pluhi - 2016. 07. 18. 08:25

Bepróbáltam. Sejtettem, hogy nem fog ízleni. Igazam lett. Én nem tudom nézni, mikor arra alapul egy sorozat, hogy a szereplők nem kommunikálnak egymással, mer csak. A Lostban az első évad király volt, a flashbackek vitték az egészet, kevés volt a műrejtély. Utána ott is elgurult a gyógyszer. Itt már eleve el volt gurulva:).

Reeka - 2016. 07. 18. 08:55

Minden percét imádtam, fantasztikus. 2X08 úristen, mennyire jó rész volt.
A fényképezés, a zene, a színészek és az a hatás, amit kivált… eszméletlen.

Jeol - 2016. 07. 18. 10:22

A 2. évad első pár része borzasztó volt. :( Kaszáltam, pedig az első évad nagyon bejött.

DarylD - 2016. 07. 18. 10:23

noodles: A 2. évad azért már “fölenged” kicsit, nem annyira hangsúlyos ez a nihilista vonal, egészen más a stílusa. Szerintem érdemes neki adni egy esélyt, mert önmagában is élvezhető (mondjuk az 1. évados finálét talán nem árt megnézni előtte).

noodles - 2016. 07. 18. 10:59

DarylD: kösz, lehet megpróbálom. ha tényleg ennyire jó nem kellene kihagynom :)

Deny - 2016. 07. 18. 11:04

winnie: A két jelzőt külön kell érteni. A Leftovers az agyondicsérthez tartozik. Agyonhype-olt mondjuk a GoT, legalábbis az én szememben. Mindig is ilyen voltam, valamiért sosem szerettem a tömeg után menni. Viszont nem zavar, hogy mások szeretik ezeket a sorozatokat/filmeket.

Lalolib - 2016. 07. 18. 11:04

Kedvelem, remek kis sorozat, de azért nálam nincs benne a TOP10-ben.
Az első évad még ott volt, de a második már nem. Voltak remek epizódok, de a legtöbb inkább a hatásvadászatra épült.

ortosnimka - 2016. 07. 18. 12:43

Végignéztem mindkét évadot.. En nem tartom magam a túldícsérők társaságába, többször azon rágodtam, h abbahagyom, de vmiért mégis maradtam. En úgy mondanám, hogy a sorozat érzelmileg felkavaro, vhogy beleélem a főszereplő sorsába magam… Ha jol tudom a 2. évadzáro kritikában irta a szerző, hogy itt egy pont, amikor le lehet zárni a sorozatot. Nálam lehet így lesz, de sok fog függni a visszajelzésektől..
Számomra néhol érthetetlen a misztikai rész, nem tudom hova fognak majd kilyukadni az írok..

idioty - 2016. 07. 18. 13:16

Én sem értem sokaknál a nagyon nagy rajongást :) Ettől függetlenül nekem is tetszett és nekem is jobban bejött a második évad. Főleg a végén lévő részek tetszettek nagyon, azok a misztikus dolgok.
De nekem sem ez a legnagyobb kedvencem, nem rossz, sőt inkább jó, de nem tökéletes. Mindenképpen megérte az időt rászánni, hogy megnézzem. Persze én egyben daráltam le a 2 évadot. Lehet azért könnyebb így.

Bituz - 2016. 07. 18. 13:48

Na, látom van itt pro-kontra rendesen! :)Akkor addig ha még nem kezdted volna el: Peaky Blinders! :D

VanillaSky - 2016. 07. 18. 16:07

“Mindig is ilyen voltam, valamiért sosem szerettem a tömeg után menni.”

Remélem azért, ha felmész az autópályára, nem a behajtani tilos tábláknál teszed ezt csakis azért, hogy kitűnj a “tömegből” és ne állj be a sorba.:) Egyébként milyen az a sorozat ami nem a “tömegnek” készül? (minden évben megnézed azokat amiket a csatorna kaszált az első évaddal nézettséghiány miatt?)

Hádész - 2016. 07. 18. 16:52

Én az első két részt néztem meg, de egyáltalán nem jött be. A pilotoknak az lenne a célja, hogy maradásra bírja a nézőt, nem? De semmi kapaszkodót, morzsát nem adott az első két rész, hogy itt valami történni fog / ki fog derülni.
Az meg szerintem sokat mondó, hogy itt a kommenteknél akinek nem tetszet, az leírja miért, de akinek tetszett, csak üres fellengzős szavakat dobál…

Deny - 2016. 07. 18. 17:17

VanillaSky:

Azért ennnyire hülyének ne nézz, ha kérhetlek. Mondjuk autópályán még csak egyszer vezettem eddig, mivel alig két hónapja van jogsim :D

Sok olyat is nézek, igen. Ebben az évadban pl. a The Family volt ilyen. Általában pont azok a sorozatok jönnek be, amelyeket a többség elutasít. Persze nem mind ilyen, de akad jó pár. Amúgy meg ezt tényleg nem rosszból mondom, de nem tartozom magyarázattal, hogy mit szeretek és mit nem. Nyílván mindenkinek más az ízlése. Bepróbáltam a Leftoverst is, nem fogott meg. Elismerem, hogy jól van összerakva, de nem jött be.

dexike3 - 2016. 07. 19. 07:49

Nálam non plus ultra a sorozat, sajnálom, hogy előbb ütőbb ennek is vége lesz, ráadásul biztos nyílt sebeket hagy majd a befejezés és nem elvarrt szálakat.

Más:
Max Richter esetében érdekes, hogy sehol nem hozódott fel, hogy a Leftovers Departure c. betétdalát nyúlta Nick Urata-tól az Arthur Newman-ből.
Akit érdekel:
https://www.youtube.com/watch?v=D1kCR2twfOA
20:50-től indul a téma és ezzel érdemes összevetni:
https://www.youtube.com/watch?v=5OwzqKcVjxg

De lehet, hogy csak egy általam nem ismert klasszikusból merített mindkét zenész.

Hádész - 2016. 07. 19. 15:26

dexike3: Mert nem nyúlás, a ritmusán illetve a zongorán kívül talán semmi hasonlóság nincs a kettő között, illetve szerintem sok hasonló téma van még.

dexike3 - 2016. 07. 20. 09:19

Hádész: köszi az észrevételt a második szólamok valóban eltérnek, de a fő szólam szerintem a tempót és szünetet leszámítva megegyeznek.

dexike3 - 2016. 07. 20. 09:29

Sajnso még várni kell 2017-ig a 8 részes Ausztrál fináléra:
http://www.movienewsguide.com/leftovers-season-3-premiere-date-casting/246377
Érdekes kivágott jelenetet írnak le az évadzáróból (Én megnéztem volna).
:(

aere perennius - 2016. 08. 02. 10:00

“Filozófia” is van benne bőven, meg szociálpszichológia. A kreátor is megmondta, hogy akit a “miert”erdekel csak, az hagyja is abba nyugodtan. Itt a lènyeg termeszetesen az, hogy miként hat ez az egész a társadalomra. Ez az intellektuális mozzanat.
Viszont a fájdalom művészi erejű megjelenítèse!!! Az maga a csoda. Olyan szép es fájdalmas, erzelgősség nèlkül, hogy az önmagában is elvinnè a sorozatot. A zene pedig mestermű. Tökèletes.

nade - 2016. 08. 02. 16:42

A dicsőítő írások miatt elkezdtem a The Leftoverst és most végeztem az első évaddal. Hogy ez mekkora egy szarság. Melodráma, random események, és a végén black jesus. Hú de misztikus. Túlértékelt sz*r. De a cuki csaj miatt még belenézek a 2. évadba.

peeeety - 2016. 08. 23. 00:37

Én most néztem meg, a rengeteg pozitív kritika hatására.
Lindelof szerintem csak ilyen sorozatokat képes készíteni, de elég hatásvadász, amit csinál.
A misztikum jó, jöhet, de kérem, hogy valahogyan magyarázzák már azt meg. Elfogadom az emberiség drámát, mert hát van egy Ember Tragédiája is.

Spoilerveszély:
Viszont nem tudjuk meg, hogy most ez a képességét akkor megszerezte már az öregtől egy életre és most már kb. halhatatlan. Plusz engem igenis érdekel, hogy bármit sikerül-e bebizonyítani az eltűnések kapcsán. Úgy érzem ez megint elég jó elképzelésből született sorozat, de nem is akár magyarázatot adni semmire, ami miatt szerintem egy átlagnéző leül megnézni.
Pl. nekem alapból fura, hogy Miracle városába miért nem törtek be hamarabb, hiszen sikerülhetett volna nekik.
Amúgy nekem nem tiszta a víz eltűnése sem, ez összefüggésben van a szökőkutas akcióval?
Itt milyen idősíkok mozognak? Mi köze van az egésznek az alvajárásához? Amúgy még tényleg maga is lehet szellem vagy eltűnt vagy valami purgatóriumban lévő, ugye Lindelof?

Mikor olvastam most néhány kommentet, hogy ezzel akár le is lehetett volna zárni, akkor azért morcos lettem. Ez miért lett volna jó zárásnak? Szerintem azért ennyi nem elég egy sorozatban, hogy szenved majd hazajut kb. Szóval adja a feelinget a sorozat, borzasztóan egyedi, jók az alakítások, HBO anyag az egész stb., de nekem azért tényleg BrBa, Six Feet Under féle katarzisok hiányoznak. Egyébként pedig valóban sokkal több évad kellene belőle. Csomó karakternek az érzéseit nem érzem kibontva. Mélyebben lehetne legalábbis őket tanulmányozni, viszont ezt követően esélyes, hogy a könyvet elolvasom.
Plíz írjon valaki, beszélgetni akarok erről a sorozatról most. :D

winnie - 2016. 08. 23. 04:43

peeeety: elég sokat beszéltünk itt és más posztokban is, nem hiszem, hogy sokan visszajönnének:)

” valahogyan magyarázzák már azt meg.”

ha valamit nem lehet megmagyarázni, akkor nem lehet. persze ki lehetne találni öt klisé megoldás közül, hogy ufók vagy isten vagy valami gépezet a ludas, de annak nem hiszem, hogy lenne értelme, hogy “bökjünk rá valamire, amire nem gondoltunk, csak azért, hogy legyen valami magyarázat”.

a sorozat nem arról szól, hogy miért tűntek el, hanem, hogy mi lett annak a hatása.

winnie - 2016. 08. 23. 04:45

“Túlértékelt sz*r. ”

na, ilyet sem olvastam még a leftoversről.

:) http://www.sorozatjunkie.hu/2016/08/06/mit-jelent-az-hogy-tulertekelt/

ld. bővebben itt. túlértékelt akkor lehetne, ha értékelné valaki a sorozatot, de nem tűnik úgy mintha nézett vagy agyondíjazott lenne. még az sem igaz rá, hogy mindenki isteníti. csak egy szűk rétegnek jön be.

a kérdés tényleg az, hogy mennyivel írja le jobban az, hogy “túlértékelt szar”, mint az, hogy “szar”?

ha valami, akkor alulértékelt. vagy éppenséggel a helyén kezelt, de a túlértékeltség alapfeltétele az értékeltség, nem az, hogy tetszik néhány embernek:)

peeeety - 2016. 08. 23. 09:51

Jó, ezzel lényegében egyet tudok érteni. De legalább valami olyan gumicsontot kapnánk, amitől valami asszociálás lenne erre az egészre vagy ami egy üzenet az emberiségnek, valami tanulság stb.
Spolierveszély:
És én még ezt is el tudnám fogadni, hogy miként élik meg az emberek stb., de most már itt van a csávó szála, amit ösztönösen kapcsolunk valahogy az egész jelenséghez. Sőt, akár ő, akár Nora személyében rendszeres utalások vannak bizonyos dolgokra. Tehát legalább az lenne, hogy ők maguk identifikálják valahogyan a személyüket a helyzetben.
Amúgy nem értem az öreg miért nyírta ki magát, ha a második visszatérésénél már nincs ott.
Nagyon össze kell, hogy álljon a harmadik évad, hogy ne legyen csalódás számomra. Most nem akarok senkit megsérteni, de a Gyűrűk Urával vagyok így. Nagy a hype, pedig szerintem semmi más nem történt a filmben, csak amikor baj volt, az író kitalálta, hogy jöjjenek a fák meg a szellemhadsereg. A filmből legalábbis egy az egyben ennyi jön le számomra. A könyvet nem olvastam.

peeeety - 2016. 08. 23. 10:13

Jah és plíz, Spoileresek válaszoljanak. :D
Mi az összefüggés a tavas vízeltűnés és Kevin visszatérése között? Itt lennie kell valaminek. Hiszen ott és akkor, nem hal meg.

Stockes - 2016. 11. 12. 05:35

Nem értem, hogy ez a sorozat hogyan kaphatott ilyen jó értékeléseket itt az junkie-s irásokban és a kommentekben. Már az első évadon is alig tudtam átküzdeni magam (eltűnések, amelynek az okát nem fogjuk megtudni, oké, legyen, de az eltünéseknek egész cselekményhez is csak annyi közük van, hogy egy kisvárosban mindenki szenvedhessen lelkileg, meg lenyomhassák a torkunkon, hogy a hit fontos), de kitartottam, egyrészt Lindelof miatt, másrészt mert a második évadról azt írták többen, hogy az meg aztán végképp milyen fantasztikus. Na, az még az első évadnál is sokkal rosszabb. Sőt, ez a sorozat kivívta, amit még egyik másik sem, nevezetesen nem hogy kaszát kapott az utoljára nézett rész végén (ami nálam egymagában óriási szó, mert nem szívesen kaszálok), de konkrétan a rész közepén(!) kaszáltam, mikor a mapletoni extiszteletest kirabolják a karszalagért. Visszajött a vegetatív állapotból a neje állítólag, de aztán megint nem, de lehet képzelte, de aztán kiderül, hogy szexeltek és terhes lett, majd miután már nincs karszallagjuk, pont akkor esik ki a terhességi papír a táskájukból, meg pont akkor nem emlékszik senki, hogy miracle-i lakosok, még véletlenül sem szerepelnek semmilyen nyilvántartásban vagy elektronikus rendszerben, de az a fekete csávó sem kezeskedik értük mégse, mert nem hisz az extiszteletesnek, de a nő meg fog halni, ha nem élnek ott. Az egész Miracle is baromság, nem tűnt el senki, de aztán utána mégis, meg az extiszteles neje jobban lett, de mások nem, a sorozat készítői pedig egyszerűen képtelenek bemutatni, hogy ez a Miracle mitől is olyan különleges hely, hogy ennyien rohamozzák meg, de a helyi tónak csodavize van, ami eltűnik, közben meg Mapletonban az egyik visszatérített szektás nőci inkább kinyírja az egész családját, mert nem rághatja a bagót a szektás fehér ruhájában, mindenképp depizni kell egy kicsit, különben nem lenne dráma. Az egészből akkora mondvacsinált baromságot és barnáskeverést kutyultak, hogy a Barátok közt is megirigyelhetné. Hihetetlen, hogy ehhez Lindelof a nevét adta. Komolyan mondom, vérlázító, így még sorozat nem szerepelt le nálam, pedig volt már szerencsém sok gyenge eresztéshez.

winnie - 2016. 11. 12. 05:46

stockes: gyakran előfordul, hogy egyeseknél másképp csapódik le egy sorozat. ezért is írtam itt vagy másik posztban, hogy ez nem olyan, ami be fog jönni mindenkinek – ez persze minden sorozatra igaz, de a leftoversre hatványozottan. az, hogy valaki abba a halmazba esik, akik szerint szenzációs, vagy abba, akik szerint értékelhetetlen, nem jelent semmit. ez megjósolhatatlan. de épp ezért is hasznos látni mások véleményét és tudni, hogy mennyire elismert az, amit más nem tud értékelni. napestig tudnám sorolni azokat a sorozatokat, amelyek elismertek és én tátogok, hogy mi a francot esznek valakik rajtuk, sőt, talán még ilyen hét kérdése is volt.

(ha azt írja, hogy dupla akkor biztos lehetsz abban, hogy csak valamiért engedélyezésre vár és meg fog jelenni.)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz