login |

BattleBots: kezdett a 2. évad – írta Enzo

2016. 07. 18. 14:50 - Írta: vendegblogger

56 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

It’s robot fighting time!

Újra itt a nyár, és mivel az ABC berendelte az újjáélesztett BattleBots 2. évadát, visszatértek a robotharcok is.

Aki felzárkózna, az nézze meg a tavaly nyáron leadott 6 részt (a linken a sorozat ismertetője, most nem térek ki az alapokra) – na nem mintha átívelő sztori lenne, csupán élvezetes! Idén még több robot, még izgalmasabb csaták és új technológiák kápráztatnak el minket, vágjunk is bele, nem lesz rövid.

BattleBots-1

Először is a rendszerről: az új évadban 48 bot vesz részt, ebből 44 előre ki lett választva, további 4 pedig a speciális „nulladik” epizódba (The Gears Awaken) került be. Ez utóbbiról, illetve az első (dupla) és a második részről szól a poszt, továbbá ez lesz a kibeszélő is, amihez az évad során kommentelhetünk.

bbots1

Tehát, kezdjük a 2×00 történéseivel: 12 robotot eresztettek össze 4 db, ún. rumble-ben hármasával, és ezen háromfős csaták győztesei kapnak helyen a főtáblán a másik 44 csapat mellett.

bbots2

Nézzük, hogy alakultak a selejtezők, röviden mindegyikről a tovább mögött, nyilván spoilerekkel.

Son of Whyachi VS Creepy Crawlies VS Ultraviolent

Esélytelen volt, de tényleg. Többek közt a minibotok az egyik „szívem csücskei” kategória a BattleBots-ban, de itt a rutinos Whyachi csapat megállíthatatlanul szétzúzta az öt kis bogarat és Ultraviolentet is. A rész egyik legviccesebb jelenetét a bevonuláskor az UV vezetője, Andrew Peterson szolgáltatta: annyira lelkesen sikerült bevonulnia, hogy nekiment a kamerának…

Basilisk VS Blacksmith VS Gemini

Először is: yay, drónok az arénában! Csípem az új technológiákat, nagyon örülök, hogy a drón hadviselés egy új csavart hozhat a robotharcokba. A négy csata közül ez volt a legizgalmasabb, maga a rumble beosztása viszont nem tetszett – már az előző trióból a Creepy Crawlies-t is megnéztem volna valami kevésbé brutális ellenféllel szemben, itt pedig a Basilisk drónja szerepelt le nagyon gyorsan.

A Gemini két tök egyforma súlyú botja is nagy ötlet – ezzel kapcsolatos funfact/technikai infó: akkor vagy legyőzve, ha a robotjaid összsúlyának több mint a fele kiesik, azaz jelen esetben mindkettő. Blacksmith viszont nagyot ment: a tűz+kalapács kombó elég menő, és még szerencséje is volt, hogy nem számoltak rá, így a zsűri végül továbbdobta Al Kindle-éket a főtáblára.

bbots3

Invader VS Mohawk VS Lycan

A legenda szerint Invader még mindig pörög. De komolyan, ez a full body spinner akkora energiát gerjeszt, ami már-már önveszélyes. Mohawk még mindig királyul néz ki, és tovább is jutott: megvárta, amíg Lycan összeszed annyi sérülést, hogy le lehessen támadni, ügyes taktika, és végre nem az agresszív bot nyert.

Lycan „gazdája”, Ravi Baboolal ugyanis amúgy egy remek villain lehetett volna az évadban, elég agresszív, másokat nem tisztelő figuraként mutatták be. Az abszolút kedvencem viszont Invader építőjének, John Mladeniknek a lánya volt, aki a bemutatáskor a „Nem békével jöttünk” mondatot jelelte, zseniális!

Bad Kitty VS Skorpios VS Black Ice

Az epizód leghumorosabb mondatait erre a csatára sikerült tartogatni (lásd lentebb), maga a küzdelem viszont nem volt valami látványos. A cukiságfaktor ugyan megvolt a 12 éves kislánnyal, aki Bad Kitty minibotját irányította, azonban a csigasorba beszoruló Skorpios elég gyorsan kiszállt a küzdelemből, a végül győztesként kikerülő Black Ice pedig szerintem a valaha volt legvédekezőbb kinézetű robot ever. (Na jó, a mágneses akadály lepottyantásáért jár a keksz.)

bbots4

His name is Orion Beach, which sounds a little bit like one of those teen shows that got cancelled by another network.

A fenti idézetet Chris Rose műsorvezető követte el a Skorpios nevű robot tervezőjének nevére reagálva, de a ring announcer Faruq Tauheed se volt rossz, amikor ugyanezt a robotot a következő mondattal vezette fel:

It causes more chaos than the Greek government!

Ha már a stábnál tartunk: nagyrészt változatlan maradt a műsorvezető- és riportergárda, az egyetlen változás, hogy Samantha Ponder érkezett Molly McGrath helyére, de nem biztos, hogy észrevettem volna magamtól a változást, ugyanolyan csinos és mosolygós ő is. A többieket (Kenny Florian, Alison Haislip) meg csak simán jó látni, színvonalas és humoros továbbra is a csapat.

A zsűrizés rendszere is kissé átalakult, Fon Davis és Jessica Chobot mellé minden adásban egy-egy vendég híresség kerül: a nulladik részben Agent Coulson, azaz Clark Gregg vethette bele magát gyermeki rajongással a kétes szituációk eldöntésébe, majd a selejtezők alatt a következő 2 epizódban a Mythbusters-es Adam Savage kapott helyet a döntéshozók asztalánál.

bbots5
bbots6

Oké, lássuk a 2×01-et: kialakult a 48 fős mezőny, hogyan tovább?

Páronként meccselnek, 24 továbbjutó mellé a vesztesek közül 8 kap wildcardot, és onnantól a legjobb 32 sima egyenes kieséses rendszerben lebokszolja a továbbiakat. Az első rész dupla hosszúságú volt, így belefért 8 darab teljes összecsapás, másik 8-at (látszólag a kevésbé érdekeseket/kevésbé meglepőeket) pedig csak összefoglaló-szerűen ledarálva mutattak be. Részletesebben a harcokról:

bbots7

Bronco VS Blacksmith

Az előző részben bejutott tűzkalapácsos Blacksmith gyorsan elvesztette legfőbb fegyverét a tavalyi szezon egyik legerősebb flipper robotja ellen: nemes egyszerűséggel leesett a feje, innentől pedig nem is volt kérdés, hogy Bronco masírozhat tovább. Meglepő módon azonban a zsűri úgy gondolta, hogy egy wildcard révén mehetnek még egy kört Al Kindle-ék is.

Captain Shrederator VS Deathroll

Előbbit ismerhetjük tavalyról, full body spinner, full patrióta üzemmódban, csillagos-sávos zászlóval, ahogy kell. Utóbbit pedig egy aranyos ausztrál csaj alkotta, és úgy néz ki, mint egy krokodil. (Mármint nem a csaj.) Sajnos kevés a szép ÉS hatásos robot, ez ismét bebizonyosodott: az Amerika Kapitány pajzsára emlékeztető gépszörny jutott tovább.

Lucky VS Beta

Kiegyenlített harc volt, nem kifejezetten emlékezetes. A tény, hogy a bevonulásnál szegény Betát sikerült leejteni a rámpán való felhúzás közben – annál inkább vidám volt. A végén azonban mindketten örülhettek: zsűridöntéssel Beta ment tovább, de Lucky is egy wildcard büszke tulajdonosa lett, teljesen jogosan.

bbots8

Minotaur VS Photon Storm

Jegyezzétek meg Minotaur nevét, még sokra viheti ez a bot. Hihetetlen erősségű drum spinnerrel rendelkezik (lassan szótár kell a posztok elejére…), olyan hangerővel pörög, hogy a zúgás az egész BattleBox-ot betölti, készítője pedig egy tapasztalt brazil fickó, aki a BattleBots-on kívül szinte minden robotversenyt megnyert már. Photon Storm remekül befogta a kampójába ellenfelét, ám nem a kerekénél, így az kiszabadulhatott, és bevitte a döntő ütést: egy klasszikus KO, és máris mozgásképtelen a másik fél. Nem mondom, megnéznék egy Minotaur – Tombstone csatát…

The Disk O’Inferno VS Chomp

Előbbi már a nevével nyert nálam, a készítő (Jason Bardis) is ehhez illően hatalmas figura, de a robot se rossz: flipper és spinner is van benne, ráadásul előbbi lehajtva védi a gép tetejét. Ötletes, de nem volt elég, a némileg cripple fight szagú harcból Zoe Stephenson és Chomp ment tovább. Ja, mondtam már hogy utóbbiba beletettek egy kamerát, ami figyeli, hogy előtte van-e a tárgy, amit ütni kell? Wow!

Hypershock vs Ultraviolent

Igen, jól látjátok: egy másik robot technikai problémái miatt az egyébként kieső Ultraviolent visszakerült a versenybe…hát, nem túl sokáig. Az egyik legszebb robot, az tény, de HyperShock darabokra tépte az arénában, így bohókás gazdájával, Willel együtt utóbbi csatlakozik a legjobb 32-höz.

bbots9

Complete Control VS Bombshell

Ha tavaly Ray Billings-re azt írtam, hogy ő a sorozat villain-je, nos, ez Derek Young-ra talán még inkább igaz. A Complete Control tervezője a szabályokat áthágva próbálta legyőzni Ghost Raptort múlt évben (háló, emlékeztek?), ezzel nem aratva nagy tetszést.

Bombshell ellenben imádnivaló csapat: négyféle fegyver szerelhető a svájcibicska-robotjukba ellenféltől függően, a drónjuk lángokat szórt, és hoztak egy ajándék cserepes növényt a pályára. Egyértelmű volt, hogy kinek szurkolok, de csalódnom kellett: CC túl erős, a lángszóró drónos technika pedig nem elég kiforrott volt. A zsűridöntés is egyértelmű lett: Derek Young továbbmegy – viszont nagy örömömre később Bombshell kapott egy wildcardot!

Obwalden Overlord VS Warhead

Oké, ez egy egészen új kategória. Az OB Overlord robot egyrészt sétáló bot, másrészt nem a hagyományos módon távvezérelt, hanem egyfajta bábrobot, exoskeleton irányítással, amit a tervező Rob Knight magán hordva mozgat, és ennek megfelelően mozog a robot keze is. Jó lett volna egy külön kategória neki, mert ugyan messze a leginnovatívabb bot volt az összes közül, de a konkrét harcban esélye sem volt a T-Rex fejjel díszített Warhead fogai és lángja ellen, szomorú volt nézni.

bbots10

A kismeccsek alakulása:

  • Icewave gyorsan szétszedte Subzero-t, hogy aztán aggódhasson a leálló fegyvere miatt, de végül győztesen került ki.
  • A 11 éves Hannah Rucker és robotja, The Ringmaster kiütötte a veterán tervezővel kiálló Ultimo Destructo-t.
  • Overdrive is hamar elvesztette fő fegyverét, és neki sokba került: az apa/lánya párost az Escape Velocity nevű SpaceX-mérnök csapat búcsúztatta.
  • Tombstone nem véletlenül maradt ki: túl simán verte el Black Ice-t, valószínűleg a legközelebbi mérkőzését már egészben láthatjuk.
  • Meglepődtem, hogy a Bite Force – Mohawk meccs kimaradt – a tavalyi bajnok egyébként könnyedén jutott tovább a legjobb 32-be.
  • A Chrome Fly – Bucktooth Burl „csata” ellenben a legbénábbak közé tartozott: 1 ütközés után mindkét bot gyakorlatilag leállt, végül előbbi ment tovább, mert nekik legalább működött a fegyverük.
  • Következő meccs: most jövök rá, hogy milyen nagy a Ewert család, 2 külön csapatot is indítottak. Son Of Whyachiról hamarosan lesz szó, Warrior Clan pedig Splatter felett győzedelmeskedett.
  • És végül: az ikonikus sárga robot, Stinger szó szerint leégette ellenfelét, Nightmare-t, hogy bebiztosítsa helyét a következő körben.

Még 8 hely volt kiadó sima továbbjutóknak, a 8 wildcard kiosztásáról pedig szintén a 2×02 végén döntöttek: jöjjön tehát a második rész, megpróbálom még tömörebben összefoglalni (spoiler: nem fog sikerülni).

bbots11
bbots12

Moebius VS Brutus

A tavalyi Overhaul csapat kreatív nézeteltérések miatt nemhogy 2, hanem egyenesen 3 részre szakadt, és az akkor piros hajjal nyomuló Adam Bercu most az arany pisztolyokkal díszített Brutus nevű botot hozta össze. A másik oldalon az eddigi leghatásosabb belépőt láthattuk, a sátáni Moebius csapat koporsóban húzta be a robotját gitárzúzás és flexelés (WTF) közepette. A koporsót a távozáshoz kellett volna meghagyni, ugyanis a Tombstone-nál kétszer erősebb motorral rendelkező zöld bot gyorsan elfüstölt, Brutus és a titokzatos lövedékei pedig mehetnek tovább.

Ghost Raptor VS Son Of Whyachi

Két igazi legenda összecsapása: a korábbi győztes veterán Terry Ewert mégsem vonult vissza, inkább elégtételt vett Chuck Pitzer Raptorján. A 15 éve diadalmaskodó bot mintájára készített S.O.W. végül filmbe illően vágott vissza ellenfelének, innen is üzenném Chuck-nak, hogy a lánctalp továbbra sem jó ötlet. Egy jó film azonban nem lehet teljes cliffhanger nélkül: bizony, Ghost Raptor wildcardot kapott! (Csak én éreztem úgy, hogy itt kicsit közrejátszott a népszerűbb botok előnyben részesítése?)

bbots13

Lockjaw VS Yeti

A full támadó módban harcoló, szinte védelem nélküli Yeti és a szintén már egyszer tornagyőztes Donald Hutson által épített Lockjaw küzdelme egészen szorosra sikerült, leginkább a birkózás robotverziójaként jellemezném. A zsűri végül Yetit hozta ki győztesként, de később Lockjaw is szabadkártyához jutott.

Witch Doctor VS Rotator

Az egyik legstílusosabb és legőrültebb csapat visszatért, Witch Doctorékat tavaly is imádtam, most ugyan Shaman-t, a tűzokádó minibotot padoztatták, de a stílus maradt. Az ellenfélnél kaptunk szomorú háttérsztorit rákkal küzdő apukával, és meg kell mondjam, Rotator kialakítása zseniális! Alul és felül is spinner, ráadásul fejreállítva is pontosan ugyanolyan. (Sőt, még a neve is palindrom!) Egyetlen gyenge pontja van: a két kereke.

Andrea Suárezék egy hihetetlen tudatos és agresszív stratégiával pontosan erre a gyenge pontra mentek rá, kerek hat másodperc alatt kiütve Rotatort. Wow! Majdnem sajnálom is a dolgot, mert kíváncsi lettem volna, mit tud – talán majd jövőre.

bbots14

4 meccset daráltak le összefoglaló jelleggel, ezekről röviden:

Mérges voltam, hogy nem adták le a Mega Tento – Poison Arrow csatát: a rózsaszín hajú Lisa Winter egy belső kamerás katicabogár-csapdarobottal (ezt a szót se írta még le senki) az egyik oldalon, és egy meglepően jól mozgó tűzdrón a másik oldalon. A zsűridöntés és Poison Arrow győzelme először szomorúvá tett, de aztán Lisát megjutalmazták egy wildcarddal!

Az Overhaul csapat második harmada az eredeti névvel és dizájnnal lépett az arénába, de a brit ígéret Cobalt mozgásképtelenné tette. Wildcard járt az itteni vesztesnek is, fanfavorit túltolás (?) #2.

A harmadik harmad viszont egyáltalán nem jutott tovább, a fűrészrobottal kiálló Sawblaze csapatot Razorback és a zsűri döntése ütötte ki, teljesen jogosan egyébként. Wrecks pedig még mindig kiszámíthatatlan és ügyetlen walker bot, az újonc Red Devil így simán el tudta verni.

bbots15

A rész végén jelentették be a 8 plusz továbbjutót, akiknek a nagy részét már leírtam, de átismétlésképpen: wildcardot kapott Blacksmith, Ghost Raptor, Bombshell, Lockjaw, Lucky, Mega Tento, Nightmare, Overhaul. Gondolná az ember, hogy aki csak zsűridöntéssel esett ki, az várhatóan megkapja a szabadkártyát, de azért messze nem minden esetben volt ez így.

bbots16

Teljes tehát a 32-es mezőny, láthatjátok az összes továbbjutót a fenti képen, a kommentekbe pedig jöhetnek a vélemények a 2×03-ról, amely már nézhető egy ideje, amikor ezeket a sorokat írom (nagyon megcsúszva lett kész a poszt, bocsi érte). Robots activate!

56 hozzászólás Ne habozz!

dragon1986 - 2016. 07. 18. 15:04

Mindkét említett műsorvezető gyönyörű :)
Es tényleg mosolygós mindkettő.

Eddig minden részt láttam. Dronok eddig sok vizet nem zavartak csak mint a szúnyogok repkedtek.

Thomas - 2016. 07. 18. 23:45

Ez aztán komoly írás lett, már értem, miért készült el ilyen nehezen:) Mivel már közel 2 hete nem volt új rész, jó volt egy kicsit átismételni a dolgokat, bár sajnos volt egy pár csata, ahol nem jöttek vissza az emlékek, hogy pontosan melyik is volt.

A szabadkártyák kiosztásán én is húztam a számat, az oké, hogy mondjuk Ghost Raptort visszatették, de hogy Lockjaw meg Overhaul minek kellett, az rejtély. Hogy örültem, hogy 2 ilyen tili-tolizó, unalmas, védekező bot is kiesett, erre nem visszateszik mindkettőt? Grr:(

Aztán a másik, hogy a kalapáló botok (pl. Blacksmith, Beta) is elég gagyinak tűnnek, kizárt, hogy ezek átüssék bármelyik normálisan megépített társuknak a páncélját, erre Blacksmith-t is visszatették. Ütötte is 3 percen keresztül Minotaur-t, de nem hiszem, hogy bármi kárt tett volna benne:) Szóval az ilyeneket nem nagyon csípem, amiknek egy tök veszélytelen fegyvere van, de olyan stabilan meg vannak építve, hogy egy Minotaur nem tudja kiütni:)

És akkor el is érkeztünk Black Ice-hoz, te jó ég, egy cipősdoboz szemekkel:) Egyszerűen nem látom a koncepciót benne, hogy az a bot hogyan tudna kiütni egy másikat (már nem emlékszem, hogy nyerte meg az elő-selejtezőt, de elképzelni nem tudom:) És úgy emlékszem, hogy azért Tombstone is megszenvedett vele egy kicsit, végül is 1 percig tartott a meccs, az már nála felér egy hosszabbítással:)

Icewave viszont nagy meglepetés volt, hogy leállt a fegyvere, és zsűri döntéssel nyert csak! Elég alacsony kiemelést is kapott, amit nem meglepő ezek után. Ismét Tombstone lett az első, de te érzed azt, hogy most nyerhetne? Nekem Son Of Whyachi valahogy sokkal halálosabbnak tűnik, mégis csak 5. helyen emelték ki és elő-selejtezőt játszattak vele (miért?). Amúgy azt hittem, hogy vagy ő, vagy Minotaur kapja az első kiemelést.

Aztán Bronco is egyértelmű favorit, én úgy látom, hogy a gyenge pontjaira nagyon odafigyeltek. 4 helyett 6 kereke lett, így valószínűleg, ha kettőt elveszít, még akkor sem válik irányíthatatlanná. A másik meg, hogy rendbe tették a súlyeloszlását, a katapultjának az ereje már nem borítja fel ő magát is. Yeti is jónak tűnik, és előrébb emeltem volna ki, de aztán lehet, hogy igazad lesz, és nagyon rossz a védelme.

Más robotok meg gyilkosnak tűnnek kinézetre, mint a dupla spinneres Rotator, vagy asszem ChromeFly volt még ilyen, azt építette egy fiatal srác? De sokszor akkora energiát gerjesztenek, hogy önmagukra is veszélyesek, ha nem tudják ezt megfelelően levezetni. Ez egyértelmű tervezési hiba, vagy rutintalanság az oka. Vagy ott volt Brutus, ami szintén visszafordította Moebius energiáját a lövedékével valahogy, ez amúgy nagyon tetszett, kíváncsi vagyok rá, nem egy olyan tili-toli robotnak tűnik, mint Overhaul.

Aztán milyen impresszíven kezdett Witch Doctor (nekem is a kedvencem volt tavaly), úgy tűnt, hogy még erősebb és stabilabb lett, és tényleg a legnagyobb esélyesebbek között lehet, aztán elszállt a leggagyibb fűrészelő bot ellen, aminek a fegyvere még arra sem volt jó, hogy lekaparja róla a festéket! Ez nagy WTF volt nekem! Egyszerűen elkapta és az erőlködéstől leégett benne valami, vagy az volt a gond, hogy Shaman ráfújta a tüzet? Másik oldalról meg ott van Red Devil, akinek eddig mindkét ellenfele kilőtte magát, pedig az egyik leggagyibb botnak tűnik.

“Előbbit ismerhetjük tavalyról, full body spinner, full patrióta üzemmódban, csillagos-sávos zászlóval, ahogy kell. Utóbbit pedig egy aranyos ausztrál csaj alkotta, és úgy néz ki, mint egy krokodil. (Mármint nem a csaj.)”

Ezen szakadtam a röhögéstől:) Amúgy azt a krokodilt én is nagyon sajnáltam, de sajnos újra bebizonyosodott, hogy nem lehet egyszerre szépre és hatékonyra is megépíteni valamit. És ezek szerint ezt csinálta az a csaj, aki a leghelyesebb volt az egész mezőnyben, akkor duplán sajnáltam:)

A másik meg a drónok… Érdekesnek ígérkeztek, de mi lett belőle? Volt egy, ami össze vissza repkedett, amíg neki nem ment az egyik falnak, teljesen irányíthatatlan volt, méterekkel elkerülte a célpontot, de a többi sem sok vizet zavart. Pl. ChromeFly-nak a botja mi a fenét csinált? Néztem, de sajnos kirepült a kamera látószögéből, aztán egyszerűen leszállt (leesett?), hogy Bronco megröptethesse, de aztán lefújták, mire összejött volna neki.

A műsorvezetők körül én Alison Haislip-et bírom a legjobban, asszem ő volt a Voice-nak még az 1. évadában, de azóta sokkal helyesebb lett:) A többiek is jók persze, bár idén mintha szűkebbre szabott lenne az elemzésekre hagyott idő.

winnie - 2016. 07. 19. 01:16

enzo: próbálkoztam, hátha így gondoltad:)

Thomas - 2016. 07. 19. 01:54

Szerintem még ott van gond, hogy a “kismeccsekből” 8 db volt, tehát még utána a Bite Force – Mohawk, ChromeFly – Bucktooth Burl, Warrior Clan – Splatter és Stinger – Nightmare is ide tartozik.

Enzo - 2016. 07. 19. 11:47

@winnie: remek, így szerintem sokkal jobb :)
Thomasnak igaza van, még annyit megtennél, hogy a többi kismeccses bekezdést is felsorolásba rakod?
(a mostani felsorolás utáni 2, Bite Force-tól Nightmare-ig, meg a végén a “4 meccset daráltak le” rész, Mega Tento-tól Red Devil-ig)
köszi!
+oldalsávba kitennéd? hátha úgy többen idejönnek :)

@Thomas: neked a hosszú kommentedre mindjárt válaszolok külön :)

Egyébként láttam a 2×03-at, arról is majd írok még egy hosszabb kommentet. Elöljáróban: Witch Doctor :(((

dragon1986 - 2016. 07. 19. 13:36

Alison Haislip oooo ezért volt ennyire ismerős :o nem tudtam rájönni hogy hol láttam :D

Enzo - 2016. 07. 19. 14:35

Na akkor @Thomas – 2016. 07. 18. 23:45

1. Az a szerencsém, hogy kimaradt egy hét, különben most 2 adással csúszott volna el ez a poszt :D

2. Wildcardok: Lockjaw legalább azért jogos, mert szoros volt a meccs nagyon. Ghost Raptornak örülök, a Whyachi família elleni harcban az ő oldalán állok.

3. Kalapáló botok: tökjogos, elég gagyik, pláne megerősített tetejű botok ellen, max látványos, ahogy üti.

4. Black Ice :DDD “egy cipősdoboz szemekkel” :DD pontosan :D a 2 ellenfele közül az egyik beakadt a csigasorba, az tuti, úgy ment tovább :D

5. Tombstone-ról még nem tudok nyilatkozni, mert nem láttam idén teljes meccsét. Tuti van aki megszorongatja, de egy jó ágon simán nyerhet is. Bár azért több botnál is említették, hogy erősebb motorjuk van mint Tombstone-é…
Hogy SoW miért kapott előselejtezőt, az egy remek kérdés, passz.

6. Bronco meg Yeti kapcsán egyetértek, a kiemelések meg itt láthatóak:
http://battlebots.com/wp-content/uploads/2016/06/BattleBots-s2-screen-bracket.jpg
(Stinger pl. két hellyel előrébb, mint Minotaur, az érdekes :D)

7. Chrome Fly-t építette a srác, akiről a posztban is van kép, igen. Önveszélyesnek inkább csak a full body spinnereket nevezném (lásd Invader, annyit röhögtem rajta :D), ilyenből benn van még pl Captain Shrederator meg Ringmaster.

8. Red Devil jól végigmákolja magát, remélem Bombshell továbbmegy és a köv.körben kiüti.

9. Deathroll: jaja, őt csinálta a cuki ausztrál csajszi, én is sajnáltam, ő a leghelyesebb :) Szerencsére van felhozatal női vezetésű/építésű robotokból (Witch Doctor, Mega Tento, Chomp, akár Ringmaster, vagy a kiesett Bucktooth Burl)

10. Drónok: kiforratlanok még nagyon szegények, de magának az iránynak nagyon örülök, forradalmasíthatják a “sportot”. Ha valakinél lesz egy sikeresen károkat okozó drón, annak én szurkolni fogok, az tuti.

11. Alison Haislip meg imádnivaló, túl keveset szerepel sajnos. (Mondjuk ez utóbbi a zsűrire is igaz.)
Faruq szövegei a legjobbak, valami BB wiki-n asszem fenn is vannak, nemtom hogy ő maga találja-e ki őket. :D

Thomas - 2016. 07. 19. 22:20

Enzo:

2. De az is azért volt szoros, mert jól irányította, míg Yeti kezelője nem volt éppen a helyzet magaslatán, hihetetlen, hogy egyszer sem tudta oldalba kapni:) Mi bajod volt Whyachi-ékkal? Nekem nagyon tetszett az a bot, kíváncsi vagyok, le tudja-e valaki győzni:) De Ghost Raptor-ék is szimpatikusak már tavaly óta.

3. Ha a kalapálás nem is működik, azért remélem, találnak még ki kreatívabb fegyvereket (mint Brutus lövedéke:), nem csak abból fog állni, hogy a felét felszerelik vertical spinnerrel vagy drumspinnerrel, a másik felét meg betonbiztos védelemmel, aztán a támadó játékos vagy átüti a védelmet, vagy leég a motorja:) Mert az ilyen Lock-Jaw-féle botok el nem tudok képzelni, hogyan nyerhetnének még meccset. De szerintem tavalyhoz képest erősebb lett a mezőny, akkor még Tombstone és Icewave hogy szétszedett pár gyengébben összerakott botot, szerintem már nem nagyon lesznek ilyen gyors kivégzések.

4. Az egyik beleragadt a csigasorba, a másik meg biztos kiütötte magát:) Vissza kéne nézni:)

6. Küszi, pont ezen gondolkoztam az előző rész közben, hogy ki kéne nyomtatni egy ilyen tabellát, mert mindig érdekes látni, hogy mi melyik ágon van!:) Stinger 5. kiemelése elég érdekes, szerintem simán lehet ellene esélye Mega Tentonak. Bár még nem nagyon láttuk, hogy mit tud, de szurkolok a rózsaszín csajnak:)
Bite Force túl könnyű ágat kapott? De most komolyan amúgy nem lesz rajta az az acéllemez, ami rengeteg támadást visszavert?
Icewave meccsét is nagyon várom, remélem, most mutatják rendesen. És azért a Tombstone – Icewave negyeddöntő nagyon ott lesz, tavaly ezt vártam a döntőbe, nem jött össze, remélem, most nem szólnak közbe a tili-tolizó botok:)

7. CromeFly úgy volt önveszélyes, hogy csak beletolatott Bronco, és mindjárt levált a felső része, szétvetette a saját energiája. Az nagy lenne, ha a nyolcaddöntőben Captain Shrederator és Ringmaster találkozna, mi lenne abból?:)

8. Cobaltra már nem nagyon emlékszem, hogy milyen volt, de a kis képen úgy látom, hogy vertical spinnerje van, akkor nem lesz könnyű ellenfél Bombshell-nek. Amúgy most is viszi a cserepes virágot? Mert akkor tutira neki fogok szurkolni :D De Witch Doctor kiesésével (amúgy a magabiztos bemutatkozás után abszolút jogosnak éreztem a 3. kiemelést) ez az ág eléggé letisztult S.O.W.-nak.
És ez már túl sok a véletlenből, hogy itt meg egy S.O.W. – Warrior Clan meccs lehet a nyolcaddöntőben, mintha direkt így tervezték volna. Kérdés, hogy Hypershock mit tud, bár mintha drumspinnerje lenne.

9. Szegény ausztrál csajszi, de legalább róla is csináltál képet. Nem is emlékszem mindenkire, csak persze Witch Doctorra, meg a rózsaszín hajú csajra, róla mondták, hogy veterán, és már a régi szezonokban is versenyzett gyerekként, nem? Ja meg, hogy most is volt egy kislány, ezek szerint Bad Kitty-t irányította, azt már meg nem mondtam volna.

10. Remélem, hogy fejlődnek majd a drónok, bár ahhoz még szerintem kellene pár év, hogy hatékonyak legyenek, de én is szurkolok.

11. Annál üdítőbb, amikor megjelennek:)

És most már sokkal jobban várom az új részt, hogy ki tudjuk beszélni! Kár, hogy nem tudni előre, hogy melyik meccsek lesznek, akkor csinálhatnánk esélylatolgatást is:) Vagy tippversenyt, haha:)

Thomas - 2016. 07. 19. 22:47

Jé, ezt láttad már, hogy Youtube-ra feltolták a “kismeccseket” is? Itt van pl. kedvencünk, a szemes cipősdoboz és Tombstone:)
https://www.youtube.com/watch?v=KlF2P0yN7Fk
Hát, meg tudom érteni, hogy ezt a meccset miért nem tették be, elég fura látvány, hogy annyi volt a stratégia, hogy körbe-körbe pörög, aztán majdcsak leég Tombstone motorja. De Tombstone nagyon stabilan van összerakva, párszor a falat is elkapta, mégsem lett semmi baja. Black Ice meg komolyan felakadt a pár mm magas padkára, és mozgásképtelenné vált?:) Mert ugyan Tombstone átütötte picit a burkolatát, nem hiszem, hogy azok a karcolások kárt tettek volna benne.

Mega Tento vs Poison Arrow
https://www.youtube.com/watch?v=zSqWfeDrO3c
Haha, ez a Mega Tento a legviccesebb robot, az tuti:) Mondjuk nem túl hatékony, de kegyetlen jól néz ki! És a végére csak sikerült lenyelnie Poison Arrow-t:) Nekem úgy tűnik, hogy PA teljesen leállt, vajon miért azt hozták ki győztesnek? Azért a drón itt is teljesen homályban volt, talán egyszer sikerült megpörkölnie a hatalmas és lomha MT-t a 3 perc alatt, azzal sem okozott semmi kárt. Mi lehetett az a kis ficánkoló farkinca, ami a legelején leesett PA-ról? Alkatrész, vagy valami titkos fegyver?:)

Majd a többit is kielemezhetjük, de most nekiállok a nézettségeknek:)

Enzo - 2016. 07. 19. 23:55

2. Nincs különösebb bajom Whyachi-ékkal, csak Chuck-ot jobban csípem.

6. A rózsaszín hajú Lisa már tavaly a Plan X-szel is nagy kedvenc volt (belerakott egy AGYAT a robotba, imádom :D), most ez a katicás megoldás kevésbé tetszik, de azért hajrá. Stingeren legalább nincs drum spinner, így kevésbé fogja szétszedni belülről, mint Poison Arrow, viszont, félek hogy leégeti róla a katica-héjat.
Szerintem 2x egymás után egyébként nem rakják be ugyanannak a botnak a meccsét a darálós összefoglalóba, az elég kicseszés lenne.

7. CapShred vs Ringmaster? lol, na azt megnézném :D vagy Invaderrel egy hármas rumble, és akkor órákig garantált a pörgés :D

8. cserepes virág rulez! amúgy Bombshell elég adaptív, szóval én nem féltem^^
Én simán a SoW-Warrior Clan meccsért drukkolok, legyen már Ewert családi belharc :D

9. Muszáj volt képet csinálnom :) Jaja, Lisa Winter is volt gyerekként, akkor is a katicás megoldással. Egész sok kislány van, jaja, szép példa :)

+1. Alison Haislip 35 éves. WHAAAAAT? Bőven 30 alá tippeltem volna…

YouTube: láttamláttam, csak még nem néztem meg őket, de most pótlom.
Tombstone vs Black Ice:
-Hú de fura így hang nélkül. Először nem értettem, miért állt be a sarokba Black Ice, aztán láttam hogy rászámolnak :D
-Faruq “Ray Killings” szövege hatalmas :D
Mega Tento vs Poison Arrow:
-Haha, Lisa hogy széttörte a zöld nyilat :D
-2:54-nél hogy fickándozik a kis farok :DDD amúgy nemtom, hogy az mi célt szolgált…

2×03-ról is mindjárt írok, tényleg. :D

Enzo - 2016. 07. 20. 00:28

2×03
A második körben mindig az egyik legérdekesebb azt látni, ahogy alkalmazkodnak a botok a következő ellenfélhez.

Yeti VS Lucky
Annyira nem készült továbbjutásra Yeti gazdája, hogy konkrétan nem volt több kereke, és Broncoéktól kellett kérnie, hát ez nagyon szép :DD
Ennek ellenére Luckyt is bedarálta durván, még az emelőjét is leszedte, szép!
Jöhet a Stinger-Mega Tento meccs győztese.

Minotaur VS Blacksmith
Alaposan felkészültek a másikból, az tuti: Minotaur megerősítette a tetejét, Blacksmith-től pedig a földet súroló ékpajzs felszerelése volt nagy ötlet – azt hittem egy darabig, hogy kibírja, de Minotaur hihetetlen masszív-agresszív bot, és nagyon kompakt! Volt egy fordulópont a harcban, onnantól esélytelen volt Blacksmith, már-már vicces volt nézni, ahogy vagdalkozik. És megint leesett a feje :D
(A brazil csávó koncentrálós arca is priceless – köv.részre a nevét is megjegyzem)
Complete Control vagy Warhead a következő ellenfél a bikáknak.

Bronco VS Chrome Fly
Utóbbi tényleg önveszélyes volt, Broncotól meg ügyes taktika volt a hátramenetben közelítés. Szegény drónt is szétszedte, azt már rossz volt nézni :( (egyébként most visszakerestem, az első nagy flipnél még lebeg a drón, amikor “kidobja az arénából”, akkor már nem, fura, bár nem számít úgyse)
(Felkészül Razorback vagy Ghost Raptor)

Witch Doctor VS Red Devil
Focis kifejezéssel élve, az előző meccs után WD-éknél mezt se kellett cserélni. Úgy örültem, hogy jön Shaman, de sajnos ehhez fel kellett adni az alapbot súlyából. Hát, na ez csúnya volt. Letaglózó vereség… annyira jó helyen fogott rá Red Devil, hogy egyrészt pont távol tartotta ellenfele spinnerét, másrészt szerintem valami kritikus részbe tudott belevágni a fűrésszel, azért füstölt el ilyen gyorsan Witch Doctor. :( szomorú vagyok.

Tombstone ágáról egyébként 1 meccs se ment le, ott is lesznek jó párosítások.
Tippelek negyeddöntőket:
BAL FENT Tombstone-Icewave
JOBB FENT Bronco-Minotaur
JOBB LENT Bombshell-SOW
BAL LENT Ringmaster-Yeti (hogy legyen egy meglepő tipp is)

Thomas - 2016. 07. 22. 21:48

Enzo:
6. Tényleg, ő volt tavaly Plan X-szel:) Tudtam, hogy valahol már láttam, de nem állt össze a kép, és akkor szerintem tavaly lehetett egy bevágás, hogy kislányként versenyzett Mega Tento-val, és most meg újra megjelent vele:) Nekem a katica azért jobban tetszik:) Simán lehet, hogy ugyanannak a botnak többször is összefoglalózzák a meccsét, ahogy a Voice-ban is megteszik, volt is ebből egyszer egy kiakadás, hogy valaki a 3. körig elment, de egyszer sem adták le a teljes dalát.

Alison Haislip tényleg nem néz ki 35-nek, döbbenet!:)
Arról le is maradtam, hogy Yeti-nek Broncóéktól kértek kereket:) Yeti erős robot, szerintem a következőt is megnyeri.

Minotaurnak az a gyenge pontja, hogy elég irányíthatatlan, a fegyverének forgása felemeli, és nincs meg a súlya, hogy a földön tartsa, így szinte elszáll:) Nem tudom, hogy ebből később lesz-e gond. A neveket meg így is nagyon vágod, én egy készítőt/irányítót se tudnék megnevezni (na jó, most már Lisát megjegyeztem, de csak a keresztnevét).

Witch Doctor-ral kapcsolatban meg, én akárhogy néztem, nem láttam, hogy bele tudott volna vágni Red Devil! Szóval nekem úgy jött le, hogy túlterhelődött a motorja az erőlködéstől, mert lefogta, vagy valami ilyesmi. De sajnálom, nem ilyen véget érdemeltek:(

Akkor most írok a 2×05 meccseiről pár mondatot (mivel már a tvmaze és a wikipedia is átszámozta, hogy a The Gears Awaken volt a 2×01, maradok én is ennél):

Warhead vs. Complete Control
Ez aztán nem volt semmi:) Sokat nem vártam tőle, mert mindkét botot a gyengébbek közé sorolnám, erre tök látványos meccs lett belőle. Warhead ráadásul tipikusan önveszélyes robot, ha egyszer elveszíti az egyensúlyét, körbepattog az arénában a “tányérján”, és akár ki is ütheti magát. Meg tavaly is hamar leállt a fegyverének a motorja, és úgy tűnt, hogy az első kontakt után megint ez lesz, már el is könyveltem, hogy neki kampec. Aztán mégis sikerölt felpörgetni, és keményen bizonyított, ez a megerősített fegyver elég gyilkos, hogy feltépte CC oldalát már!:) Olyat meg még nem láthattunk ezelőtt, hogy egy robot konkrétan lángra kap! És akkor arról a priceless “breakdance-ről” a végén már nem is tudok mit mondani :D

Razorback vs. Ghost Raptor
Ez is meglepett, mert GR-t vártam volna győztesnek, főleg, hogy Razorbacknek leszerelték a drumspinnerjét, na mondom, ezek is tili-tolizni akarnak. És úgy is indult, hogy GR szétkapja, egy darabja le is esett Rb-nek, aztán jött a döbbenet, valahogy felfordította GR-t, és az teljesen megbénult. Hát ez nem az ő évük volt, az biztos, tavaly sokkal jobban összerakottnak tűnt ez a robot!

Tombstone vs. Escape Velocity
Hát ez durva, kivégzés, esélye sem volt… Én alábecsültem Tombstone-t, de a csávó túlzott magabiztossága meg elég irritáló:) Amúgy azt nem értem, hogy mi az, hogy kímélni akarja a piros kaszáját, és a kéket használja, ami nem olyan erős? Nem tudtak két azonosan hatékony alkatrészt vinni? Tavaly is emlékszem, hogy eltörött a piros, és a tartalék nem volt olyan jó, most vajon azt megforrasztották, vagy csináltattak egy új pirosat? Na mindegy, ettől függetlenül valami brutális az ereje, és nagyon jó a súlyelosztása, az ütközéstől nem repül el. Az igazi titka meg az, hogy képes álló helyzetben is forogni, így szinte lehetetlen hátba támadni! Szegény EV meg igazából egy Bronco-light-nak tűnt, de messze nincs olyan jól megépítve.

Poison Arrow vs. Son of Whyachi
És hát a giga meglepetés, mi történt itt kérem? Ennyit a jóslataimról, a legnagyobb esélyes el is szállt, de a szó szoros értelmében:)) Bejött, amit a srác magyarázott a drumspinnerről, tényleg felkapta, és a becsapódás ereje elég volt, hogy leálljon. Hát, kár érte, nekem nagyon tetszett az a robot, és tényleg legyőzhetetlennek tűnt, hogy így körbevette a spinner. Így viszont teljesen nyílttá vált az az ág, ki fog onnan elődöntőbe jutni? Ja igen, a drón megint csak díszítőelem volt, a fickándozó farkinca pedig még mindig nem tudom, hogy mi célt szolgált. Jaj, hogy megküldte szegény SOW-minibotot is! Azt hallottad, hogy GA is ugyanolyan zúgó hangot adott ki, mint Minotaur? Van ott erő, kérem:)

Az én negyeddöntős tippjeim:
Tombstone – Icewave
Bite Force – Yeti
Bronco – Minotaur (bár most eljátszottam a gondolattal, hogy Warhead kiüti Minotaur-t:)
Cobalt – Poison Arrow (persze a múltkor még én is SOW-ot írtam volna)

Enzo - 2016. 07. 23. 22:13

6. A kislányos bevágás az idén volt :)

Szóval a 2×04-ről (én nem fogom átszámozni… hmm bakker az epguides is átszámozta, na mindegy) a.k.a 2×05, szóval a júl.21.-ei részről, na :D

—Complete Control VS Warhead
Na, a menő T-Rex fejet lecserélték spinnerre, de a lángolás maradt – és milyen jól tették! Pedig majdnem egy béna küzdelem alakult ki, de aztán meg az egyik leglátványosabb lett :O CC hogy begyulladt már, ilyet én se láttam még sose, mintha kb benzinnel lett volna leöntve… a fejenállós breakdance Warhead-től pedig egészen menő volt, bár ez a fejnehézség még (ön)veszélyes lehet később :)
Láttad a zsűris Jessica Chobot arcát, mit reagált a kiütésre? :DDD hatalmas volt :D amúgy amennyire belengették hogy húú, vendégcelebek lesznek a zsűriben, most fogalmam nincs ki volt a harmadik tag, valaki fekete srác.
Következik: Warhead VS Minotaur, na eeeez állat lesz!

—Razorback VS Ghost Raptor
Faruq felvezető szövege különösen jó lett, fel is írtam:
“In the book of disaster
This is the last chapter
It’s Ghost Raptor!” :D
Razorback gyors csípődobást hajtott végre, és utána, te jó ég, nagyon elintézte….szerencsétlen Chuck, sajnáltam, de bakker, amatőr hiba azon bukni, hogy fejreállásból nem tud visszajönni a bot -.- Ráadásul tavaly az adaptivitásáról volt híres Chuck, az hova lett?
A Ewert család szerintem a röhögéstől fetrengve nézte végig szegény Raptor szenvedését…
Razorback VS Bronco jön!

—Tombstone VS Escape Velocity
Utóbbira olyan szinten sem emlékeztem, hogy egyáltalán mi a fegyvere. Aranyosan reagálták le a Space X-es fiúk, hogy a hírhedt Tombstone-t kapták, meg próbálkoztak rákészülni valami “aluminium honeycomb” nevű anyaggal, ami könnyű és tűri az ütéseket, de … nem, itt nem volt esélyük. Ha fogadni lehetett volna, szerintem 1.01 körüli oddssal adták volna Ray Billings-ék győzelmét.
Amúgy én bírom ahogy Ray játssza a villaint, de persze kárörvendenék ha kiesnének :P Faruq-on meg besírtam, így konferálta fel EV-t: “NASA maybe headed to Mars…but this bot’s headed straight for Uranus!” :DDDD
Gyors kiütés volt, Alison meg is kérdezte tőlük, hogy mi tartott ennyi ideig :D Brutus vagy Lockjaw jön következőnek.

—Son Of Whyachi VS Poison Arrow
100-as weapon erősség SOW-nél, nice! Amúgy ez a másik olyan csata volt ebben a részben a CC-Warhead után, ahol egyik csapatot se kedveltem. Cserébe viszont meglepő végeredmény született, de nagyon durván! Tényleg bejött a magyarázás, hogy a drumspinner miatt az ütközés ereje felrepíti SOW-t! (10 láb magasra BTW, az kb 3 méter!) Hiba volt megvárni a 12 mp-et, hogy felpörögjön PA drumspinnerje, SOW-nek neki kellett volna mennie azonnal. Drón: eh, nem zavart sok vizet vagy tüzet vagy mi. A minibotot is hogy leküldte :DD
Chuck Pitzer legalább kapott egy kis vigaszt, bár a másik Ewert-bot, Warrior Clan még benn van. Ja és így nem lesz családon belüli harc :( Hypershock vagy Warrior Clan jön szembe PA-éknak.

Amúgy engem meglepett, hogy lesz még egy epizód a round of 32-ből, azt hittem lepörgetik az összes többi meccset, de persze örülök neki! 8 meccs maradt egyébként ebből a körből, és sztem összesen kb még legalább 5 rész hátravan:
-Round of 32 záróepizód (8 meccs)
-Round of 16 első fele (4 meccs)
-Round of 16 második fele (4 meccs)
-Negyeddöntők (4 meccs)
-Elődöntők, döntő, esetleg közönségkedvences rumble megint (3+ meccs)

Thomas - 2016. 07. 25. 02:18

Igen, mert az epguides is a tvmaze-ről veszi alapból az epizódcímeket. Ha viszont átállítod tvrage-re, akkor már teljes a káosz, mert ők meg a július 14-i részt nem vették ki:)

Warhead: Még jó, hogy lecserélték a dínó fejet, azzal nem sokra mentek volna ezen a meccsen:) Tényleg, azt el is felejtettem írni, hogy meglepett, hogy a “karjába” tettek egy lángszórót, az még tavaly nem volt, igaz?

Zsűri: Nekem a “harc hevében” valahogy teljesen kimarad, hogy milyen fejeket vágnak:) Lehet, hogy a tehetségkutatók miatt már az agyam öntudatlanul kiszelektálja ezeket a képeket, mert ott nagyon szokott idegesíteni, mikor a versenyzők helyett folyton a zsűri random bevágott reakcióit mutogatják:) Azt sem tudom, hogy ki volt a vendégzsúri, nem igazán figyeltem rájuk.

Ghost Raptor: Igen, szerintem is ez nagy bénaság, hogy felborul a robot és vége, nem tud semmit sem csinálni. Mintha tavaly nem ilyen lett volna! Nagy csalódás volt az idei szereplésük, mert az oké, SOW-tól ki lehet kapni, de ez a meccs nyerhető lett volna bőven.

Razorbackre meg remélem visszateszik a drumspinnert Bronco ellen, különben gyorsan vége lesz (bár valószínűleg úgy is, csak talán egy kicsit óvatosabban támadnak majd).

Escape Velocity: Én emlékeztem egy ilyan Broncóéhoz hasonló katapult-szerű fegyverre, csak gyengébb kivitelben, de meg nem mondtam volna, hogy melyik roboton volt. Az a speciális elnyelő anyag nem maga a robot anyaga volt? Akkor csak az volt az, amit leszedett róla? Akkor félreértettem, de végül lényegtelen volt.

Tombstone: A villain szerep nagyon megy:) Azért röhögnék, ha Brutus a lövedékével valahogy felborítaná, vagy akármi, ez se hiszem, hogy vissza tudna fordulni:)

Son Of Whyachi: Biztos nekik is kellett idő, hogy felpörögjön, de igaz, ami igaz, bénáztak, meg talán le is becsülték az ellenfelet. Úgy láttam, oldalról akarta elkapni, csak a másik fél ügyesebben navigált, és annyiból egyszerűbb dolga volt, hogy ő bárhol elkaphatta SOW-ot, csak arra kellett ügyelnie, hogy a drumspinnerje ütközzön vele.

Pontosan így lesznek szerintem is a további részek, ahogy leírtad. Jövő héten akkor lesz még 4 kismeccs, majd megnézzük a youtube-on:) Tényleg, majd folytatom addig a selejtezős kismeccsek kielemzését valamelyik nap, de az eheti részt szerintem csak jövő hétfőn tudom majd megnézni, mert hétvégén nem leszek itthon.

Enzo - 2016. 07. 25. 13:30

#epguides: nahát, eddig észre se vettem, hogy ezt lehet állítani, pedig több éve használom az oldalt :D

#warhead: hát, fene tudja, tavaly ha jól emlékszem már az első körben lebőgött…

#zsűri: nézd vissza azt a fejet, érdemes :D
a vendégzsűrinek meg így kicsit elvész a szerepe, hogyha nincs zsűridöntést igénylő csata.

#escapevelocity: hát most már én se tudom, hogy az aluminium honeycomb az az aranyszínű cucc volt, vagy a robot anyaga, eddig azt hittem hogy előbbi, de ráguglizva inkább utóbbi :)

#tombstone: Brutus lövedékét ennyire hype-olod? megnézném, ahogy célba talál, hátha tényleg erős.

Én az eheti részt szerintem péntek este meg tudom nézni, aztán majd kibeszéljük, ja.

Thomas - 2016. 07. 27. 23:57

#epguides: Régen csak a beállításoknál lehetett váltani tvrage és tv.com között, a tvrage leállása után került be az a váltó az adatlapoknál:)

#warhead: Igen, tavaly nem tűnt nagy számnak, mindkét meccsét elvesztette, mivel szabadkártyát is kapott, most viszont látszik, hogy erősebb a fegyvere. Majd meglátjuk, mire jut vele, érdekes lesz a két nehezen irányítható bot küzdelme:)

#brutus: Nem is a lövedéke erős szerintem, hanem maga az ötlet jó, hogy ha “ki tudja zökkenteni a pályájáról” az ilyen marha nagy energiákat generáló botokat, akkor azok magukat is kinyírhatják, mint ahogy láttuk is a selejtezőben:) Mondjuk Tombstone ellen nem hiszem, hogy működne, mert nagyon stabil, de bírnám, ha mégis fel tudná vele borítani:)

Thomas - 2016. 07. 28. 01:20

Akkor most megnézek pár random selejtezős kismeccset, látom, hogy még most is töltöttek fel újakat:)

Warrior Clan vs. Splatter
Hú, ez valami ritka unalmas meccs volt:) De érdemes megnézni, mert történt valami, ami meglepett. Arra már nem is emlékeztem, hogy WC-n is van egy elég gyenge erejű katapult, én kizártnak tartom, hogy ezzel komoly sérülést lehessen okozni.Mondjuk Splatter drumspinnerje is igen gagyi, csak akkor ér az ellenfélhez, ha alá tud nyúlni, és nagyjából az első kontaktnál be is döglött. Aztán WC dobókája sem működött már, akkor már csak annyit tudott csinálni, hogy aláállt a másiknak, és várt:) És akkor az egyik ilyen eseménynél jött az érdekesség, sikerült úgy aláállnia, hogy összeakadtak, egyik sem tudott mozdulni. Erre a bíró megállította a meccset, majd következett egy vágás (szerintem bementek és kézzel szétszedték őket), aztán folytatódhatott a rendkívül izgalmas párharc:) A drón egy ideig céltalanul keringett körülöttük, mint egy közvetítő helikopter, látszólag még fegyvere sem volt, aztán félidőnél kifogyhatott a “benzin”, mivel leszállt ez is. Az állítás után mondjuk megélénkült kicsit, de akkor már csak olyan 10 cm-re tudott felrepülni:)

ChromeFly vs. Bucktooth Burl
Ez még az előzőnél is bénább volt. Gyakorlatilag 5 másodpercig tartott a meccs, mert az első ütközésnél minden fegyver leállt, utána 2 perc 55 másodpercig tologatták egymást:) Nem azért nyert CF, mert működött volna a fegyvere, hanem talán azért, mert legalább irányítható maradt, míg BB inkább csak pörögni tudott, és a vége felé elkezdett füstölni. És akkor átadnám a díjat a legbénább drónteljesítménynek is, azon már nem is akadok fenn, hogy össze-vissza röpköd, és még csak meg sem kísérel támadni, de ez úgy fél perc elteltével egyszerűen szétesett!:) Hát ilyen nincs:) Először azt hittem, valami fifikás támadás, hogy ráejtett valamit az ellenfélre, de nem, az a drón alsó fele volt, míg a felső elszállt valamerre:)

Icewave vs. SubZero
Ezt ugye jól láttuk az összefoglalóban is, IW agresszívan kezdett, elkezdte lebontani SZ burkolatát, aztán egyszer csak leállt a pengét hajtó motor (ennek is milyen hangja van), addigra SZ katapultja is beragadt, így már csak tologatták egymást a hátralévő időben. Tetszik SZ jellemzése az egyik youtube kommentben: “another Walmart discount bronco” :D Azért tegyük hozzá, hogy elég jól össze van rakva SZ, mert jó párszor belement IW, és tavaly láttuk, milyen halálos a pengéje, itt meg csak többedik próbálkozásra tudta felszakítani az egyik oldalát.

The Ringmaster vs. Ultimo Destructo
Ez elég érdekes volt, mivel tavaly leszerepeltek a full body spinnerek, TR-nek viszont hatékonynak tűnik a fegyvere, nagyon szépen lebontotta UD-t (ami szintén egy “Walmart discount Bronco”:). Mondjuk ez is igaz, hogy TR az első ütközés után irányíthatatlanná vált, már nagyjából csak egy helyben tudott pörögni, de UD szerencsére ment utána szétszedetni magát:) Aztán utóbbi leállt, de az utolsó ütközés már mintha TR pörgető mechanizmusának is betett volna, hiszen nagyon lelassult a forgása.

Bite Force vs. Mohawk
Nagyon furcsa nekem ez a megváltoztatott BF! Jó, gondolom, ha jönnek a kaszás ellenfelek, az acéllemezt visszateszik majd, de akkor is, valamiért olyan érzésem van, hogy le fog szerepelni. Kerekeket tettek a lánctalpak helyett, lehet, hogy mozgékonyabb, de nem tud olyan tolóerőt kifejteni, ami az egyik erőssége volt. Eltűntek róla a karok is, bár annak mintha ott lenne a helye. Most viszont van egy spinner, ami erős fegyvernek tűnik. Most abból a szempontból pechje volt, hogy nem tudott alányúlni ennek az ellenfélnek, de talán a lánctalpakkal jobban felkente volna a falra, és akkor mindjárt megforgatta volna:) Szóval nem értem, ami kiválóan működött, minek is átalakítani? Mohawk amúgy mit tud azon kívül, hogy szépen lángol? Ez elég egyoldalú meccs volt, azért is nem tették be, mert Mohawk hamar leállt.

Escape Velocity vs. OverDrive
Azt tudtuk, hogy OD fegyvere az első ütközésnél leállt. Utána EV már csak forgatta a 2 nagy gumikerekével mindkét oldalán simán száguldozó OD-t, de semmi sérülést nem tudott okozni neki. Nem csoda, hogy Tombstone ellen esélye sem volt, ez még egy egy helyben álló robotot se tudna tönkretenni, csak ha valami nagyon törékeny kivitelű. Azért a vége előtt pár másodperccel sikerült az orrára állítania OD-t, és mivel a fegyvere nem fordott, teljesen megbénult, a kerekei a levegőben pörögtek, ezért a wikire KO-ként is könyvelték el, de rászámolni már nem volt idő, így a videó végén el is hangzik, hogy a zsűri döntött EV továbbjutása mellett. Kiemelném még EV önveszélyes minibotját is, ami egyből a kezdés után bepörögve nyílegyenesen nekiment a falnak és fejre állt, aztán többet már nem is mozdult. A nagy bot tett egy kísérletet, hogy talpra állítsa, de aztán inkább hagyta pihenni.

Thomas - 2016. 07. 28. 02:13

Végül nem bírtam ki, megnéztem a többit is, legyen mit olvasnod, amíg nem leszek:)

Red Devil vs. Wrecks
Ezmivolt?:) Na jó, az az összefoglalóból már lejött, hogy Wreck kiütötte magát pár másodperc alatt, szerintem nyugodtan kinevezhetjük a legönveszélyesebb botnak:) Az a lépegetős megoldés mégis hogy? Simán felborult, és a pörgő fegyvere a falhoz vágta:) Mondjuk a fegyvere nem állt le, csak mozogni nem nagyon tudott ezután és nem csak magában, a pályában is több kárt okozott, mint az ellenfelében, láttad mekkora darabot kiszakított a startnál? Persze RD is annyit tudott, hogy tologatta egy kicsit, hihetetlen mázlival került be a top 16-ba ez a gyenge bot:) És itt is volt egy összeakadás, meccs leállítás, de utána már Wreck nem mozdult, így egyből számolhattak rá.

Cobalt vs. Overhaul
Cobaltra kíváncsi voltam, ha már a negyeddöntőbe tippeltem, és bizony elég erősnek is tűnik a fegyvere, nem ChromeFly kategória:) Igaz, hogy a végén elkezdett füstölni, de hát kétszer akkorákat repült, mint az ellenfele:) Lehet, hogy kevés az összsúlya, hogy így elszáll? Mert amúgy lapos robot, nem kéne neki szerintem. De hát akkor miért nem használták ki a súlylimitet? OH egyetlen erőssége, hogy stabil, szinte lehetetlen eldobni, felborítani, mert amúgy fegyvere nincs, tipikus tili-toli robot. Ezért mutatja jól C fegyverének erejét, hogy elég volt egyszer oldalba kapnia, és le is állt (mondjuk C fegyvere is), noha külsőre csak pár horpadást tudott okozni neki.

Razorback vs. SawBlaze
RB meccsére is kíváncsi voltam, hogy mit kínlódott 3 percet ezzel a gagyi fűrészbottal. Hát ha SB fegyvere nem is jó semmire (le is állt az első kontaktnál), az biztos, hogy fürge, és sikerült úgy forgolódni vele, hogy RB mindig a lapátját csiszolja. Pedig ha egyszer el tudja kapni a kerekét, akkor szerintem annyi lett volna neki. Aztán a drumspinner is leállt, onnantól már csak a kergetőzés ment, szóval elég vacak meccs volt. Most azt mondom, akármit is csinálnak RB-vel, nem fogja sokáig húzni Bronco ellen.

Stinger vs. Nightmare
És a végére maradt a legrövidebb meccs, N pillanatok alatt kidőlt. N is a legrégebbi botok között van, mint Warhead, és nem sokat fejlesztettek rajta az utóbbi 15 évben. Pedig az a penge halálos lehetne, láttad, hogy lekapta S egyik kerekét? De annyira ingatag az egész bot felépítése, hogy ez is önveszélyes, és ha felborul, vége van, meg se tud moccanni. S-nek meg tényleg felfele néz a lángszórója? Mi a fene, ez a taktika, hogy alááll, és megégeti?:) Mert amúgy nem tudom, mire föl kapott 5. kiemelést, más fegyvere nincs is!:) Szerintem Yeti lazán elveri, de még az sem kizárt, hogy Mega Tento-tól is kikap:)

Enzo - 2016. 07. 28. 12:19

Te jó ég, mennyit írtál :D
Nekem is feltűnt, hogy pár kismeccset raktak fel, párba bele is néztem múltkor. A “one of the highlighted fights” mondjuk fura kifejezés pont az érdektelenebb összecsapásokra :D

Warrior Clan VS Splatter:
Na ezt elkezdtem, de rettenet unalmas volt, és beletekertem. Pont ezért eddig kimaradt, hogy volt benne kis timeout, ez érdekes, eddig nem hallottam ilyenről. De gondolom 1x van rá lehetőség (mint anno a Domino Day-ben)

Chrome Fly VS Bucktooth Burl:
Cripple fight, ’nuff said. Mondjuk én nem vagyok biztos benne, hogy nem tudatos volt-e a dróntól az az ejtés.

Icewave VS SubZero:
Ezt is láttam elvileg múltkor, de nem sok minden rémlett. A “Walmart discount Bronco”-n felnevettem én is :D

The Ringmaster VS Ultimo Destructo:
Ja, jól lebontotta UD-t a kiscsaj az elején, aztán onnantól unalmas volt. Újabb gyöngyszem komment: “‘Ringmaster’? You mean Danger Pizza?” :DDDDD
A lánchajtás pedig továbbra se jó ötlet!

Bite Force VS Mohawk:
Fura így BF, meg nem mondaná az ember, hogy ez a tavalyi győztes bot…
Amúgy ezen a meccsen is volt egy timeout. Mohawk meg szép, de nem effektív.

Escape Velocity VS OverDrive:
Full body spinner minibotra? Why? Hát ez is egy ritka béna fight volt, na :D Max annyiból érdekes, hogy ilyenkor mi van, ha nincs idő rászámolni, mert letelik az idő.

A többire még reagálok lehetőleg a következő epizód kommentje előtt.

Enzo - 2016. 07. 28. 17:14

Red Devil VS Wrecks:
Ez még mindig a legviccesebb kezdés ever :D
Wrecks koncepcióját már tavaly se értettem…hát azóta csak rosszabb lett :D (legalább a pályát vágja :D)
Red Devilt se csípem, bemákolta magát a top16-ba…

Cobalt VS Overhaul:
Hm, mondasz valamit, előbbire tényleg kéne némi súlyt pakolni még – Overhaul meg valóban elég stabil, de túl defenzív, nincs rajta semmi király fegyver.

Razorback vs Sawblaze:
Nagy vita megy a kommentmezőben a zsűridöntésről, még a hivatalos csatorna is hozzászólt, wow. Hát Sawblaze pengéje tényleg leállt az első drumspinnerrel való érintkezésre… amúgy nem volt érdekes meccs ez se.

Stinger VS Nightmare:
Látványos volt és rövid. Nightmare félelmetesen néz ki, de lehetne stabilabb is. Stinger 5.helyes kiemelést én se értem, de amúgy bírom a csapatot, ebben van a vízvezetékszerelő fickó, meg úgy vidám az egész, a sárga bottal. Persze Mega Tento ellen azért nem szurkolok neki, habár félek hogy a lángszórós része erősebb, mint gondolná az ember.

#legyenmárholnap

Enzo - 2016. 07. 31. 01:48

Na akkor a 2×05-ről (júl.28.-ai epizódról):

Beta VS Overhaul
1.Micsoda szövegek mentek a meccs előtt :D a brit Beta-fanok hogy “they’ll be hoping for no BRexit today” :D a felvezetésen pedig szakadtam megint:
“It’s a CAT-astrophy and you’re in the fe-line of fire!” :D
Ja és teljes az életem, hallottam Faruq-ot nyávogni.
2. Beta kalapácsáról jut eszembe, hogy vajon az elektrosokk/ellenfél megrázása érhet? Szerintem nem, akkor tuti vki próbálkozott volna már ezzel.
3. Overhaulnak nem tudom, mi volt a célja…jó, egyszer sikerült alákerülnie ellenfelének és befognia (odavitte a csigasorhoz, az meg éppen állt :D), de ennyi, amúgy egy szörnyen unalmas robot. Szép knockout a brit veterántól, jöhet Nightmare.Hypershock VS Warrior Clan
1. Két ennyire ellentétes stílusú építő brigád, a mindig vidám Will és a faarcú Ewert-család…
2. Oké, szeretem a drónokat, de ez a gereblye Hypershocktól zseniális volt! :DDD és ténylegesen működött is, leszedte a drónt, annyira röhögtem rajta, még fel is robbant! :D Kezdi belopni magát ez a csapat a szívembe :)
3. Will marha jól vezet, azt is meg kell jegyezni! Illetve úgy sikerült megnyerni, hogy a végére leállt HS drum spinnerje is!
4. Jön Poison Arrow, ami vicces, mert ott is van drón :D

Stinger VS Mega Tento
1. Stingernek lett minibotja (Flinger, ha jól hallottam?), ami egész komolyan szórta a lángot.
2. Talán a legkiegyenlítettebb harc volt eddig a teljes szezonban, abszolút megjósolhatatlan volt, hogy ki fog nyerni. Megértem, hogy split decision lett a zsűritől.
3. Yay, Lisáék továbbmennek! Sokkal rosszabb láng általi károsodásról számítottam Tentónál, és egyébként itt is mindkét csapat vezetési skill terén remekelt.
4. Funfact: végre kiírták a 3.zsűritag nevét, amit már múltkor se tudtunk: Vernon Davis.

Kismeccsek:
× Icewave VS Nightmare: hú, még egy meglepetés, Icewave meghajtása leállt az ütközéstől, érdekes lesz hogy meddig tud még továbbmenni Nightmare.
× Brutus VS Lockjaw: Na, ők nem kedvelik egymást! Adam Bercu leszedte az arany fegyókat Brutusról, Lockjaw-ra meg egy ügyes wedge-et sikerült felszerelni Donaldéknak, ami egy darabig távol is tartotta ellenfelét, de aztán a zsűri (ismét nem egyhangú döntéssel!) továbbdobta Brutust! Pluszpont az ügyes vezetésért ide is mindkét csapatnak! Ja, Brutusnak Tombstone jön :D
× Cobalt VS Bombshell: úristen, mekkora öngól volt Cobaltnak seggel előre menni, Bombshell spinnere pont olyan magasságban pörgött, hogy leszedje a kerekeit :D a svájcibicska-bot továbbmegy, yeah! Felkészül Red Devil.
× Bite Force VS The Ringmaster (alias Danger Pizza :DDD): hát, ez érdekes, az első ütközés után Ringmaster spinnere állt le, a második után BF-é is. Persze a zsűri továbbjuttatta a tavalyi bajnokot, de felmerül a kérdés, hogy elég hatékony-e ez így? Következő ellenfél pedig a mai utolsó meccs győztese ->

Chomp VS Captain Shrederator
1. Na, ők se csípik egymást, ráadásul megint 2 tök ellentétes típusú bot. Ment is a trash talk, alapból Zoe Stephenson Chomp-jának szurkoltam, de abban tényleg van igazság, hogy egy kicsit túlkomplikált robot. (meg elég instabil is, ahogy láttuk.)
2. Aranyos, ahogy a host Samantha Ponder védte a női versenyzőket, eddig nem nagyon mutatta ki, hogy kinek szurkol, ebben a részben viszont kétszer is.
3. A hammerbotok nem igazán jók, egy darabig eljuthatnak, de sokkal kevesebbszer tudják eltalálni ellenfelüket. Mondjuk most ez a kevés is elég volt, mert sikerült úgy eltalálni a felülről igencsak támadható Captain-t, hogy leállt. Aztán megütötte Chomp kalapácsa még egyszer, erre visszajött. Aztán leállt megint. És megint visszajött, de nem sokáig. Marha vicces volt, nagy szívás lett volna így elveszteni esetleg egy megnyert meccset.
4. Elég béna meccs volt összességében, Zoe-éknak jöhet Bite Force a következő körben.

Szóval, a legjobb 16 mezőnye:
Tombstone-Brutus | Nightmare-Beta
Bite Force-Chomp | Mega Tento-Yeti
Bronco-Razorback | Minotaur-Warhead
Red Devil-Bombshell | Poison Arrow-Hypershock

Funfact: 16-ból 6 olyan, aki magasabbra rangsorolt ellenfelét verte meg, ebből 3 ráadásul wildcarddal bejutott csapat (Bombshell, Mega Tento, Nightmare)

Tippek negyeddöntős párokra:
Tombstone-Beta
Bite Force-Yeti
Bronco-Minotaur
Bombshell-Hypershock

(Egyébként hajrá: Mega Tento, Bombshell, Hypershock, Minotaur innentől.)

Thomas - 2016. 08. 01. 18:32

A highlighted itt szerintem azt akarja jelenteni, hogy csak a legérdekesebb pillanatait vágták be a műsorba azoknak a meccseknek, nem arra, hogy azok lennének a kiemelt meccsek:)

#drón: Előszor én is azt hittem, hogy tudatosan ejtett rá valamit, de kárt nem okozott, és a drón felső fele enélkül elszállt, aztán leesett, azért gondoltam, hogy ez az alsó fele lehetett.

A Bite Force – Mohawk meccsen én miért nem vettem észre a timeoutot? Fura, vissza kéne nézni:)

Razorback vs Sawblaze: Én azért értettem egyet a döntéssel, mert SB pengéje azonnal leállt, míg RB utána még elég sokáig támadott, az meg csak védekezni tudott. És azt mindig kihangsúlyozzák, hogy nem csak az okozott kár számít, hanem az agresszió és a taktika (irányítás?) is.

Mindjárt megnézem az új részt, aztán írok azokról a meccsekről is.

Thomas - 2016. 08. 01. 20:47

BETA vs. Overhaul:
Jó volt, amikor a bemelegítésnél Beta csapott egyet a kalapáccsal, amitől jól felborult, szóval az önveszélyesség itt is bejátszik, mivel nem tűnik túl masszívra megépítettnek. A bevonulásnál meg most már tolták alulról is, nehogy megint leessen a rámpáról:) Amúgy nem volt valami nagy szám ez a meccs, bár elöljáróban azt vártam, hogy B majd 3 percig püföli OH-t, de semmi kárt nem tud okozni, aztán az agresszivitás miatt a zsűri kihozza győztesnek. Ez ment is egy ideig, majd sikerült egy kritikus pontra lesújtania, így KO lett a dologból, szóval örültem:) Szerintem OH a legbénább robot a mezőnyben, nála még Black Ice is agresszívabb:) Azért milyen mázli, hogy Icewave kiesett, szétszedte volna BETA-t:)
Azt én sem tudom, lehet-e elektromos fegyvert bevetni, de gondolom nem, ha nem próbálkoznak ilyesmivel:)

Hypershock vs. Warrior Clan:
Nem semmi, hogy képesek voltak HS-re felszerelni egy avarseprűt a drón ellen, ami amúgy is leesett volna magától:) Aztán jól szétszedte, az biztos, rossz volt nézni. WC irányításával szerintem gondok lehettek, akkor is teljesen leállt egy időre, amikor a HS a drónt aprította, és akkor is, amikor bevitte neki a végzetes találatot. Mondjuk ha ott nem áll le, lehet hogy a meccs végéig kergetőztek volna körbe-körbe, mert mindkettő hátba akarta támadni a másikat:) Érdekes, hogy WC orrán a kis flippert meg sem próbálták használni, akkor sem, amikor aláment egyszer, lehet hogy az sem működött. HS fegyvere erősnek tűnik, de nem annyira, mint Poison Arrow-é, viszont maga a bot stabilabb, nagyobb, súlyosabb is talán, szóval érdekes meccs lesz!

Stinger vs. Mega Tento
S 41-es fegyverrel 5. kiemelt, gratulálok:) Mondjuk még ezt is túlzásnak érzem, mert a lángszóró semmit sem ért, az egyetlen fegyvere az volt, hogy nekitolta a falnak, hú:) MT-t ügyesen átépítették, hogy ne kelljen “bekapnia” ahhoz, hogy árthasson neki (gondolom féltek a tűztől), így vicces volt, hogy végig tolatott a katica:) Sajnos az ő spinnerje sem túl erős, nem sok sérülést tudtak egymásnak okozni, MT vesztett egy szemet, S egy kereket, meg a minibotja még négyet:) A minibot rettentő cuki volt, de már előtte is csak kóválygott, mintha egy másik meccsen lenne, először még a tűz sem akart kijönni belőle, aztán a végén azért odapörkölt párszor, amikor felé keveredtek:) Amilyen lomha MT, Lisa tényleg olyan ügyesen irányította, Stingerről meg asszem mondták is, hogy a legkönnyebben irányítható robot. Én is Lisáékat hoztam volna ki győztesnek, örülök, hogy a zsűri is így látta.
Vernon Davis neve nem sokat mondott, de látom, hogy az NFL-ben játszik.

Chomp vs. Captain Shrederator
Wow, vissza kell vonnom azt az állításomat, hogy a kalapáló fegyverek hasztalanok! Azért Chomp fegyvere jóval erősebb és hegyesebb, mint BETA-é, de még így sem tudta átütni CS burkolatát, bár nem is kellett. Elég nagyképű volt a CS-t irányító fickó, így egy cseppet sem bántam:) Ott szerintem nagyot hibázott, amikor szemből nekitámadt C-nek, akkor találta el először, valahogy meg sem próbálta megkerülni az elég lomhának tűnő robotot. A másik oldalon meg az volt csúnya, amikor párszor az egy helyben álló CS-t sem találta el, szóval nem túl biztos az a szenzor, talán jobb lenne kézzel kezelni a kalapácsot. Az viszont poén volt, hogy leállt CS, elkezdtek rászámolni, aztán egy újbóli ütés után beindult:) Jón Bite Force, egy százszor jobban összerakott bot, nem gondolom, hogy neki megkottyannának ezek az ütések, de meglátjuk:)

A kismeccsekről majd akkor írok, ha meg tudtam nézni őket a youtube-on, de hát váá, kiesett Icewave? Mi történt azzal a bottal, ez is visszafejlődött? Valami új motort raktak bele, tavaly tutira nem zúgott ennyire! Mondjuk most nem a spinnerje állt le, hanem ami mozgatta.
Én úgy értettem, hogy Bombshell spinnerjének a magasságát állítani tudták meccs közben. Na, ez biztos szép győzelem volt, nem számítottam rá, hogy leszeleteli a kerekéből kilátszó részt!

Tippek:
Tombstone – Nightmare (hacsak ki nem nyírja magát, mert az ellenfél fegyverétől nem kell félnie)
Bite Force – Yeti (ez elég egyértelműnek tűnik)
Bronco – Minotaur (ebben nem vagyok biztos, hogy Warhead nem okoz-e meglepetést)
Bombshell – Poison Arrow

Enzo - 2016. 08. 03. 00:05

Fenn van mind a 4 kismeccs, 3-at meg is néztem belőlük…hát nem voltak valami színvonalasak valóban :D De mekkora kiborulás van a Brutus×Lockjaw meccsnél, hogy miért ment tovább Brutus…hát elnézve a csatát, van benne némi igazság.
Amúgy ezt a Tale of the Tape nevű műsort is érdekes/érdemes lenne nézni, de hát 1 rész 1 óra, kinek van erre ideje?

Warrior Clannél nekem is fura volt, hogy nem flippelt.
Chomp vs CapShred: Chomp fegyvere erős, ja, de ritkán talál célba, és gyakran borítja fel magát a robotot, szóval van hátránya is (amúgy tényleg nem sokat ér a menő szenzor) … CS vezetője nekem se szimpi.
Bombshell: és tényleg állítható menet közben, na az még nagyobb menőség, gratulálnak is neki a kommentekben :)

Epizódok: most 4.-én jön a következő, aztán olimpiai szünet! aug.25. jön utána (epguides-on rosszul van), aztán szeptember 1 a kövi és 8.-a az évadzáró.

Thomas - 2016. 08. 04. 00:17

Ne már, hogy ez is szünetelni fog!:) Kb. minden realitym kihagy 2 hetet, talán csak a Big Brother nem, mit fogok nézni?:) Na jó, azért olyan nagy gond nincs, legalább végre lesz időm nekiállni a TAR-nak. Vagy esetleg azt a brit robotos sorit is el lehetne kezdeni, ahhoz nincs kedved? Vagy már belenéztél, hogy milyen?
Akkor a kismeccsek:

Nightmare vs. IceWave
Továbbra is értetlenül állok ez előtt a meccs előtt, hogy mitől is állt le IW, tavaly egész biztosan nem volt ilyen kényes. Az első kontakttal mindjárt olyan nagy kárt okozott N-nek, hogy ha nem is állt le teljesen, de alig mozgott már, megroggyant a szerkezete, a fegyvere hozzáért a földhöz. Hatalmas hiba volt IW-vel szemből betámadni, nekimenni a legstabilabb pontjának, annak az acélpengének. Lazán megkerülhette volna, szétszedi a kerekeit, és egy sima győzelem. Mondjuk most nem a hangosan zúgó (olyan, mint egy fűnyírómotor, még alakra is), a fegyverét kezelő motor állt le, mint az első meccsen, mintha csak az irányítást vesztették volna el. Már a 2. kontakt után is látható, hogy bizonytalanul mozog. Na mindegy, Ghost Raptor után még egy tavalyi menő szerepelt le.

Bombshell vs. Cobalt
Ez is hamar eldőlni látszott, bár utána még eltartott egy darabig, és nem sokon múlott a fordítás, mert BS is beleszaladt C pengéjébe és elvesztette az egyik kerekét, így már az is alig mozgott. Ebből is látszik, hogy a lehető legrosszabb taktika volt, hogy C hátával próbálták semlegesíteni BS pengéjét, az egyetlen lehetőségük az lett volna, hogy nekirontani a kerekeinek, mielőtt eltalálja a megfelelő magasságot. Én elöljáróban nem gondoltam volna, hogy ilyesmi lehetséges, hogy leszeleteljék a kerékből kiálló részt, de ott azért láthatta volna, hogy ez megtörténhet, vagy nem tudta vajon, hogy tudnak állítani a magasságon? Minden estere már értem, hogy miért tetszett neked ennyire BS, jó trükk volt, és ha ennyire ellenfélre szabható a robot, akkor akár még az erősebbeknek is megtalálhatják a gyenge pontját. Csak mondjuk az látszik, hogy a végelme nem valami erős, ez gond lehet majd, de még nem Red Devil ellen:)

Brutus vs. Lock-Jaw
Ez milyen gagyi meccs volt, te jó ég!:) Itt is az agresszió miatt dönthettek (szerintem nagyon helyesen) B mellett, mivel azért a meccs nagy részében, amíg a fene tudja mitől el nem füstölt a fegyvere, folyamatosan támadott, míg LJ semmit sem csinált, még a csápjait sem mozgatta. Annyi volt a stratégia, hogy feltettek rá egy lemezt, és mindig úgy forogtak, hogy blokkolja a sokkal nehezebben irányítható B támadásait, szerintem ez nem ér győzelmet. De az is csalódás, hogy B-ről leszedték a fegyvereket, vajon miért? Nem hiszem, hogy akár a súlyhatás közelében is lenne, és azért feldobta volna a meccset, ha közben rá is lő párszor, még ha nem is okoz vele sérülést.

Bite Force vs. The Ringmaster
Nagyon sajnálom, hogy átépítették BF-et, lehet, hogy ez lesz a következő tavalyi menő, aki leszerepel, bár azért Chop ellen még nehéz elképzelni, hogy veszíthet. Vissza kéne nézni a tavalyi meccseit, mitől is volt olyan jó bot, bár gyanítom, hogy azért, mert hatékonyan tudta visszaverni az erős botok támadásait, túl lapos volt, hogy kárt tegyenek benne, és az orrán lévő acéllemez is védte. Mert fegyvere már akkor sem volt, viszont hihetetlen erős tolóerejével a falnak vagy a csigasornak tudta nyomni az ellenfeleit. Tavaly is underdogként nyert, én legalábbis ne számítottam rá, de nem is panaszkodtam miatta, megérdemelte. Erről a meccsről annyit, hogy jogos volt a győzelme, mert legalább háromszor meg tudta flippelni TR-t, mielőtt leállt a fegyvere, míg TR pörgése az első dobás után leállt, és semmit sem tudott csinálni, csak körbe-körbe rohangálni. Még utána is BF volt a kezdeményezőbb, mivel még így is nagyobb a tolóereje, párszor a falhoz nyomta. De szerintem, ha nem tudják ezt a fegyvert normálisan megcsinálni, jobban járnak, ha visszaalakítják olyanra, mint tavaly volt:) Szegény kiscsajt sajáltam, bár fogalmam sincs, hogy mit irányítanak ketten egy ilyen roboton, mint TR.

Thomas - 2016. 08. 04. 01:42

Belenéztem a Tale Of The Tape legújabb részébe, a Witch Doctor-os csaj meg a Hypershock-os srác vezetik?:) Milyen klassz már ez a BattleBots társjáték, ilyen nekem is kell:) És ahogy irányította a mini Witch Doctor-t, kész voltam:)
Aztán felhívták Nightmare készítőjét, 15:00-nél nézd már meg, mekkora darabot kiszakított a pályából, hihetetlen! És most ez így marad? Mert mondták, hogy nem tudták megcsinálni, kivágták, de akkor ebben nem akadhatnak el? Mondjuk a fűrészeknél is vannak rések, olyat is láttunk már, hogy abban akadt el valaki.
Érdekes a műsor, majd mindenképpen nézegetem tovább szabad perceimben.

Olvasgattam a kommenteket, azt írják, hogy Icewave-nek irányítási gondjai voltak csak (rádió interferencia), 5 másodperccel a rászámolás után már újra működött. Ezért nagy kár tényleg, hogy ilyen miatt esik ki egy erős bot.
Meg azt olvastam még, hogy Mega Tento burkolata tűzálló anyagból készült.

Enzo - 2016. 08. 04. 12:46

Nekem most nem para a szünet, úgyis ezerfelé leszek augusztusban, legalább eggyel kevesebb dolgot kell bepótolnom :D te meg így van, pótold be a TAR-t :)
Robot Wars: hát, eh, egyelőre nem fér bele, majd inkább télen, Battlebots-elvonási tünetek kezelésére.

Nightmare vs Icewave: valóban célszerű lett volna nem elölről támadni…és hát ja, úgy zúgott mint Minotaur :D

Bombshell vs Cobalt: az egyik legszebb taktikai húzás volt a szezonban. Még egy kicsivel több adaptivitás, és az egyik kedvenc botom lesz :)

Brutus vs LockJaw: ja, elvileg az “active weapon rule” miatt nyert Brutus, ami megkérdőjelezhető, de talán tényleg így volt igazságosabb…az arany pisztolyokat én is hiányoltam, visszakerülhetne :)

Bite Force vs Ringmaster: Ez a legszarabb, ha a fegyver áll le, de mozogni tud a bot, mert kevés esélye van nyerni, cserébe egy unalmas tologatós végigjátszott 3 perc lesz…most ráadásul ez duplán megvolt, csak Ringmaster spinnere az első ütközéstől állt le, BF-é meg kb 17 mp után :D hát nem úgy néz ki BF, mint egy bajnok…

Tale of the Tape:
-ó, ez jó páros, mindkettőt bírom :)
-király a társas is, már valahol láttam, de játszanám :D
-mekkora darabot kitépett már Nightmare, tényleg :O
-gondolom ha javíthatatlan rész van a pályán, de nem befolyásolja a biztonságosságot, akkor nem para, csak +1 hazard :D
-vannak még benne érdekességek így átpörgetve: Overhaulról lejött valami táp-rész, Captain Shrederator teteje műanyag (WTF), ezek a rajzol-feliratozott képek marha viccesek :D
-tekerj 42:24-hez, érdekes kép Ringmaster spinnerjéről
-51:15, hehe, Will megkapta a sárkányt Warrior Clanről :D
-szegény Icewave, mekkora szívás :/

Thomas - 2016. 08. 05. 02:21

Oké, akkor én is megtartom télre a Robot Wars-t, akkor majd ki tudjuk beszélni, megnézünk heti egy részt:)

A pályával kapcsolatban, azt már néztem régebben is, hogy milyen ütött-kopott az egész, felfestések lekopva sok helyen, biztos, hogy nem a műsorra csinálták, hanem már régóta rendeznek rajta robotharcokat. Talán már a régi évadokat is itt vették fel? Az megmagyarázná, hogy miért ilyen bénák a hazardok, el tudom képzelni, hogy a 15 éves, kezdetlegesebb botoknak ezek is ártottak.

Én is beletekergettem a Tale of the Tape-be, pont láttam, hogy összenyomódott Ringmaster spinnerje, meg a sárkányt is:) Majd mindenképpen folytatom, rendesen csak a Nightmare-interjú végéig néztem meg, aztán a szünetben vissza akarom a régi részeket is, mert Andreát nagyon bírom (még valakinek megjegyeztem a nevét:), biztos mond érdekeseket. Ha lesz valami izgalmas, majd beírom:)

Holnap (vagyis már ma) jön az új rész, szerintem estefelé írok majd róla!:)

Thomas - 2016. 08. 05. 21:18

Akkor jönnek a legújabb rész meccsei! Megkezdődtek a nyolcaddöntők, a második felére jó sokat várhatunk…

Minotaur vs. Warhead
Azta, hát ez aztán gyors volt! Hogy lefejezte W-t!:) Nem is értem, hogy kételkedhettem M győzelmében, nagyon jól összerakott kis robot, nehéz lesz kiütni, az biztos. Talán egy hosszabb meccsen kiütközhetnek az irányítási problémái, de ahhoz kell egy robot, amelyik állja a támadásait 1-2 percig. Mondjuk erről is azt hittem, hogy egy szoros meccs lesz, de nagyon nem volt az, most viszont fogalmam sincs, hogy mit várjak Bronco ellen:) A józan ész azt diktálná, hogy egy ilyen kis botnak esélye sincs az őrült kilövője ellen, de idén Bronco nem full támadó módban nyomja, és ha az valahogy oldalba tudná kapni, háát…:) A brazil pasi mindenesetre szimpatikus, nem nagyképű, pedig egy ilyen győzelem után lehetne mire:)

Poison Arrow vs. Hypershock
Ez már egy izgalmas meccs volt! PA nagyon hasonlít Minotaurra, érthetetlen, hogy miért rangsorolta a zsűri ennyire hátra. Az első ütést szépen bevitte HS, csak neki egyből leállt a drumspinnerje, úgy meg nehéz nyerni. De még utána is kezdeményezett, még egyszer falhoz kente PA-t, és ott egy nagy hibát elkövetett szerintem! Mivel PA beragadt a pálya szegélyénél valamibe, ha ott HS nem szabadítja ki, szerintem meg is nyeri. Azért is gondoltam elöljáróban PA-t esélyesebbnek, mert HS-nek szép nagy kerekei vannak, amik azért hatalmas célpontok annak az erős drumspinnernek, de végül csak akkor sikerült betámadnia az egyiket, miután HS mozgásképtelenné vált. Így végül nem is igazán a fegyverek döntöttek, hanem, hogy PA motorja jobban bírta terhelést.

Bombshell vs. Red Devil
Pedig jó lett volna BS taktikája, ha nem áll le az a fegyver, szerintem darabokra szedte volna RD-t, így viszont ebből is egy elég unalmas, tologatós meccs lett (még az is megfordult a fejemben az 5. másodpercnél, hogy ilyen nincs, RD ezt is bemákolja:). Örülök, hogy végül BS-t jutratták tovább, mert még aktív fegyver nélkül is végig agresszívebb és veszélyesebb volt, megint láthattuk, hogy az a fűrész nem jó semmire. Most hogy mutatták lassítva, szerintem a fűrésznek semmi köze nem volt Witch Doctor kieséséhez sem, csak úgy elfüstölt a motorja, mint Hyperchock-nak. Mindenesetre érdekes ez az ág, vajon melyik underdog jut az elődöntőbe?:)

Bronco vs. Razorback
Nem tudom, mennyire szeretem ezt az új, óvatoskodó B-t, valahogy sokkal szórakoztatóbb azt látni, ahogy szanaszét dobálja az ellenfeleket:) Még ha Minotaur (vagy Tombstone) ellen játssza ezt, az teljesen oké, de nem hiszem, hogy R-nek annyira erős lenne a fegyvere, hogy ennyire tartani kelljen tőle, nem beszélve arról, hogy ez a taktika is visszaüthet. Mondjuk ők tudják, hogy milyen erős a motor, de ha nekiront és kivégzi, kevesebb esélye van elfüstölni, mintha sokáig óvatosan tapogatózik:) A vége meg emlékeztetett arra, ahogy OverDrive kiesett, csak akkor nem volt idő rászámolni, miután az oldalára állították:) Ezek szerint ez egy gyenge pontja ezeknek a botoknak, ahol egy ilyen egyenes lemezzel védik a kerekeit.

Enzo - 2016. 08. 08. 12:44

2×06 (aug.4.-ei)

Húha, nem semmi összecsapások voltak itt a nyolcaddöntő első felében! Külön tetszett, hogy most már nem daráltak le meccseket, csak 4-et kellett megmutatni, így több belefért a csapatok felkészüléséből.
Furcsa, hogy most a maradék ágrajz egyik felét teljesen lejátszották, tehát 4 meccsből rögtön ki is alakult 2 negyeddöntős csata, eddig jobban összevissza adták a párosításokat.
(A vendégzsűri most a Vsauce YT-csatornáról ismert Michael Stevens volt, jegyezzük fel.)

Minotaur VS Warhead
Őrült meccset vártam…hát, nem így gondoltam, de azt a mindenit, ez nem volt semmi! Így lefejezni Warhead-et :D Tetszett még a felkészülés során, hogy mennyire odaengedték a brazilok ellenfelüket, hogy nézzen be a robotba, a végén úgyis az övékbe fognak belenézni – és tényleg :D
Marco Meggiolaro a brazil építő srác, hogy végre meglegyen a neve itt is…tényleg jó arc, bírom őt is, meg az irányító Daniel Freitas is amilyen koncentrálós fejeket tud vágni + ahogy nyomja a győzelmi táncot a robottal, szimpatikus csapat, na.

Poison Arrow VS HyperShock
Hehe, még korábban Ewert-családbeli csatát képzeltünk ide, ehelyett se SOW, se Warrior Clan, hanem a két fiatal, Zach és Will csapata találkozott. Nagyon rákészültek egymásra, de az előző meccsel ellentétben itt jócskán ment a titkolózás is. PA kerete erősebb anyagból van, HS-től jó ötlet volt az éket felszerelni, de sajnos az a fránya spinner leállt….aztán meg kb minden más is :( most már valaki intézze el Poison Arrow-t… (egyébként tényleg lehetne feljebb rankelve, egész kompakt kis bot)

Red Devil VS Bombshell
“Faruq is on fire!” – jót röhögtem a felvezetésen :D
Érdekes, hogy RD maradt a bevált fegyvernél, míg Bombshell megint változtatott – hát, majdnem sikerült ráfázni az eddig kipróbálatlan függőleges spinnerrel. Nagyon utáltam volna, ha 2 csapatom ugyanúgy esik ki ebben a körben, úgyhogy ennyire még egyik zsűridöntésnél se izgultam talán. Szerencsére díjazták az aggressziót (egyöntetű döntés!), RD meg tényleg nem csinált semmit, úgyhogy kedvenc svájcibicskám továbbmegy :)

Bronco VS Razorback
Most ennyit adott ki magából Bronco, mert ennyi kellett. Nem is elölről kapta el Razorbacket, de még így “hátrafelé” is milyen erős volt a flipper, wow. Ez meg egy érdekes tervezési hiba, hogy az oldalára esve így megreked egy bot :D Taktikailag jó döntés volt békén hagyni, hiába annyira jó barátok, hogy a Razorback-es Zach az egyik Bronco-s fickóról nevezte el a gyerekét, ha jól értettem.

Tehát a negyeddöntők egyik fele:
Bronco VS Minotaur – na ez nagyon durván várós lesz, tényleg talán az oldalba kapás lehet egy nagy esélye a brazilnak (B kerekei ugye viszonylag szabadon vannak), meg kérdés, hogy egy szép repülés mennyire tesz kárt benne.
Poison Arrow VS Bombshell – itt meg egyértelmű, kinek drukkolok. Szerintem BS-nél hagyják a fenébe ezt a spinnert, inkább visszaállnak valami más modulra, kíváncsi leszek. Az biztos, hogy a felpörgési idő miatt PA-t a kezdésnél azonnal le kell támadni aggresszívan.

Amúgy lol, az epizód végén rossz előzetest nyomtak be, a következő részes ízelítő helyett egy jóval korábbi montázs ment le :D

Thomas - 2016. 08. 14. 22:12

Bocs, kicsit lefoglalt most a TAR, pedig mér akartam pár dolgot írni. A 28×04-hez írtam pár sort, ha érdekel, aztán majd szerintem csak a végére fogok.

Szóval az elődöntőkkel kapcsolatban: Minotaurnak az lehet az esélye, ha úgy találja el Bronco kerekeit, hogy kettő összeakadjon. Talán van rá esély, elég közel vannak egymáshoz, és akkor szerintem nem tudna egyenesen menni, csak körbe-körbe. De nem akarok az egyik kedvenc botom ellen beszélni, inkább nyerje meg. Bár Minotauurból azt is kinézem, hogy simán túlél 1-2 kilövést:) Bombshellnél meg egyértelmű, hogy a horizontális spinner volt a legnyerőbb fegyver, de hogy azzal mit tud csinálni a drumspinner ellen… meglátjuk:) Ha megnézed, azért PA-nak is kicsit kiállnak a kerekei, megpróbálhatja azt is levágni:)

Az előzetes meg szerintem nem volt rossz, valószínűleg azt a részt ismételték a héten, ilyenkor szokás annak az előzetesét betenni.

Enzo - 2016. 08. 23. 15:42

Én is kicsit most távol voltam, de hát úgyse volt rész :)

Felkerültek ilyen kis 1 perces BotRules-videók a csatornára, érdemes megnézegetni, a bíró fickó beszél benne.
Lifting – https://www.youtube.com/watch?v=Hv1vTE7xKtk
Pinning – https://www.youtube.com/watch?v=kyJ54uY_tUw
Grappling – https://www.youtube.com/watch?v=p4PkZv1xrXE

Na majd pénteken újra nézhető rész, addig összeszedem, hogy mi is történt, mert most kicsit kiestem úgy 2 hétre ebből a sorozatozásból.

Thomas - 2016. 08. 26. 02:40

Ezek végül is logikusak, nagyon nem lenne jó, ha azzal lehetne nyerni, hogy lefogják vagy felemelik a másik robotot és vége a meccsnek:) Sejtettem, hogy van ilyen szabály, mert máskor is mondták, hogy el kell engednie, mert lejárt az idő.

A Tale of the Tape legújabb részéből is megtudtam egy érdekes szabályt. Tudod, írtam is, hogy nagy hibát követett el a Hypershock-os srác, amiért kiszabadította a beragadt Poison Arrow-t. Nos, mondta, hogy van egy ilyen szabály, ha az első 60 másodpercben beragad egy robot, akkor megállítják a meccset és ki lehet szabadítani. És csak ezt akarta megelőzni, mert az senkinek nem jó, ha meg kell állítani a meccset. Én meg elgondolkodtam, hogy ez vajon arra is vonatkozik, ha az egyik robot feldobja a másikat a csigasor fölé? Mert olyat már láttunk párszor, hogy úgy vesztett valaki, de lehet, hogy az nem az első 60 másodpercben volt.

Akkor holnap új rész, hajrá, már vártam!:)

Enzo - 2016. 08. 26. 12:41

Na, jó, hogy legalább te megnézed a Tale of the Tape-eket.
Amúgy fura, hogy nincs kinn még az új rész, sehol se találom, pedig elvileg tegnap este lement…

Thomas - 2016. 08. 26. 16:29

Csak az utolsó kettőt láttam, visszafelé már nem hiszem, hogy fogok menni, de a következő részekhez kapcsolódókra remélem lesz időm. Bevitte a srác Hypershock drupspinnerjét is, lényegében széttört az egész, vagyis két nagy darab letört belőle, pont ahol egy Witch Doctor matrica volt rajta:)

Sajnos még mindig nincs release, de engem már semmi sem lep meg, a So You Think You Can Dance-et 3 napja várom… A CMA Music Festivalt meg lassan 1 hónapja…

Enzo - 2016. 08. 26. 23:51

Végül megnéztem online a részt, nem bírtam ki :D
Nem tudom amúgy, hogy mi történt, eddig mindig szépen felrakták a részt…

—Tombstone VS Brutus
Érdekes volt, ahogy mutatták, hogy Ray és csapata nézi, hogy kit juttat tovább a zsűri a másik meccsről. Amúgy 4 pengéjük van, az elég durva :O felrakták a legnehezebbet, így a könnyű kereket kellett feltenni, de végül nem lett baj belőle. Brutusnál Adam tudta, hogy gyors meccs lesz, kivette a fél aksit némi plusz védelemért cserébe – amik végül tényleg úgy repültek le, mintha oda lettek volna csak celluxozva :D Kár az arany pisztolyokért, megnéztem volna őket még egyszer használat közben, de itt bizony megint esély sem volt Tombstone ellen.

—Nightmare VS Beta
Vicces volt, hogy a betás fickó hogy félt Nightmare spinnerétől, amazok meg a kalapácstól, fel is raktak egy Beta Blockert (ami nem sokáig bírta…)
Beta szerintem rosszul csinálta, hogy nem vágott oda az elején, simán úgy nézett ki hogy NM továbbjut, de aztán csak az oldalára lökte és ennyi…hát ez szörnyű béna meccs volt. Nightmare-t jobban megnéztem volna Tombstone ellen, Betát darabokra fogja tépni szerintem.

—Mega Tento VS Yeti
Tényleg “Beauty and the beast” összecsapás :D Lisa a kerekekre célzott a menő szemkendős kalózkaticával, de várható módon elég esélytelen volt…Yeti egyszerű aggresszív taktikája megint győzedelmeskedett, úgyhogy goodbye Mega Tento :( Tartalék csapatból negyeddöntőbe jutni az mondjuk nem rossz Yetitől.

—Bite Force VS Chomp (Champ VS Chomp :D)
Zoe jól kiötölte, hogy a meghajtás részbe kell belevágni a kalapácsukkal, sikerült is. BF kicsit alakított: tetejére plusz armor, oldala kevesebb, és 2x annyi ék, hogy felborítsa Chomp-ot. (Felborul az magától, de marha ügyesen mindig visszaállt, amikor már kezdett nem hinni benne az ember.)
Hát BF abszolút nem volt meggyőző, az első ütéstől megint leállt a spinnere, aztán ment a tologatás. Az legalább látványos volt, amikor Chomp tüzet okádva pörgött. Tök jogos volt a zsűridöntés, ez messze nem volt bajnokhoz méltó teljesítmény.

Tehát a negyeddöntők:
Bronco VS Minotaur (állat lesz, előrehozott elődöntő kb)
Poison Arrow VS Bombshell (két újonc, Bombshell az egyetlen kedvencem aki még benn van)
Tombstone VS Beta (szerintem sima, de cáfoljanak rám)
Yeti VS Chomp (sanszos, hogy Yeti bedarálja, de látok esélyt Chompnál is)

Thomas - 2016. 08. 27. 21:20

Tombstone vs. Brutus
Jó meglátás volt, hogy BR-nek megerősítik a védelmét az egyik aksi kárára, mert ez a meccs úgyis pillanatokon belül el fog dőlni, más kérdés, hogy semmire nem ment vele, mert az első találatnál repült is le a teljes páncélzata:) Visszakerült viszont az egyik pisztoly, csak lőni nem volt vele lehetőség, mert a második találat után meg már alig mozgott BR, itt el is dőlt az egész. Érdekes, hogy B is ennyire a súlyhatáron van, valamiért azt hittem, hogy sokkal könnyebb lehet TS-nél, aminek csak a pengéje baromi nehéznek tűnik, láthattuk, hogy milyen nehezen emelte meg az egyik ember. Kiderült, hogy TS-hez 4 különböző pengéjük is van, egy piros, egy kék, egy fekete, meg egy be volt csomagolva. Ha jól értettem, a legnehezebb fekete penge miatt könnyebb kerekeket kellett feltenni, ez a döntés nagyon is bejött, bár szerintem a másik pengével is hasonló lett volna a végerdmény. Most el nem tudom képzelni, ki fogja TS-t megállítani, de nem hiném, hogy Beta.

Beta vs. Nightmare
Minden elismerésem NM-nek, most elég jól tartotta magát, nem esett szét az első ütközés után, bár a kerekével valami történhetett, mert utána minden fordulásnál fel akart borulni. Ami érdekes volt, hogy szerencsésen elkapta a fogaskereket, ami B kalapácsát mozgatja, így B fegyver nélkül maradt. De igazán nem is kell fegyver NM legyőzéséhez, elég csak felfordítani és kampec. Ehhez képest annyira elóvatoskodták Bétáék, hogy csak az utolsó másodpercben sikerült, nem értettem, amikor többször is aláment, miért nem tolta neki egyszer sem a falnak. Valószínűleg bírói döntéssel vesztettek volna, mivel NM több kárt okozott addig a pontig.

Yeti vs. Mega Tento
Haha, kalóz lett MT-ből, azon nagyot röhögtem:) Aztán kb. eddig tartott a jó kedvem, mert ez csúnya volt, szegénynek az egyik kereke szilánkosra tört és még az ép szemét is kiütötték:( Már komolyan azért szurkoltam, nehogy lejöjjön a csigáról és még jobban szétszedjék. És akkor itt a válasz a múltkori kérdésemre, hiába az első 60 másodpercben ragadt be a csiga fölé, ott nem lehetett bemenni és levenni róla, ezek szerint ez a szabály csak a pálya szegélyére vonatkozik. Y meg komolyan tartalék volt és csak azért indulhatott, mert valaki visszalépett? Ki a fene és mégis miért osztotta be tartaléknak az egyik legerősebb robotot?

Chomp vs. Bite Force
Ez aztán érdekes és fordulatos meccs volt. El nem tudtam volna képzelni, hogy C-nek lesz olyan szerencséje, hogy eltalálja BF egyetlen sebezhető pontját, amilyen gyenge volt eddig a célzásuk, pláne az első ütéssel. De összejött, viszont utána is azt hittem, hogy simán nyer BF, 3 percen keresztül körbetörli vele a pályát, az elég lett volna. Ha nem fut rá a saját láncára, te jó ég! Akkor bevitt neki pár tiszta ütést C, és ugyan kárt már nem okozott, mégis neki adták. A végén meg, amikor ráfutott a fűrészre, és úgy tűnt, hogy leállt, aztán kb. az utolsó másodpercben tudott felállni? Hát nem mondom, volt két nagyon sima, meg 2 nagyon izgalmas meccs. Yeti ellen szerintem nem sok esélye lesz Chomp-nak.

Ha jól láttam, jövő héten dupla résszel finálézunk is, aminek nem feltétlen örülök, de mi megtehetjük, hogy először csak a negyeddöntőket nézzük meg, aztán miután kibeszéltük, utána nézzük meg az évadzárót. Én legalábbis biztos így fogok, egyszerre túl tömény ennyi, nálam egy rész is másfél óráig tart, ha közben írogatok:)

Annak a Beta Blockernek nem nagyon értettem, mi értelme volt, bár gondolom csak poénnak szánták, hogy béta blokkoló.
Szerintem Nightmare Tombstone ellen az első ütközés után kipurcant volna, vagy felfordul, vagy a pengéje ütközik a fallal és leáll a fegyvere. De Beta sem fogja sokkal tovább bírni, nagyon gyengének tűnik az oldallapja.
Az biztos, hogy megint leszerepelt Bite Force, szerintem ha lesz következő évad, jobban tennék, ha visszaépítenék a régire. Amúgy sem értem, minek kell változtatni egy már bevált formulán, ő nyert, aggódjanak a többiek. Ennek ellenére nem tudom, hogy én hogy döntöttem azon a meccsen. Chomp sokkal stabilabb, mint látszik, ő tudott csak kárt okozni azzal a legelső találattal, viszont attól a fél perctől eltekintve, amikor BF ráfutott a láncra, uralta a meccset, úgy döntögette jobbra-balra, ahogy akarta. Szóval én mindkét döntést megértettem volna. Az lenne érdekes, ha Chomp valahogy túljutna Yetin, mi lenne ha Tombstone belevágna, lehet, hogy felrobbanna a tartály, ami benne van.
Röhögnék, ha Poison Arrow elkapná a Bronco – Minotaur győztesét:) Szerintem Bombshellen túl tud jutni, akikről mindig azt hiszem a svájci bicska miatt, hogy svájciak, de nem :D

Enzo - 2016. 09. 01. 11:43

Tombstone vs Brutus: jé, nem is vettem észre a pisztolyt, hogy visszakerült :D amúgy tényleg jóval könnyebbnek tűnik Brutus, az jogos

Yeti vs Mega Tento: nem emlékszem már, hogy is volt ez a tartalékos dolog, valamelyik bot nem tudott elindulni a versenyen, azért került be Yeti. De lehet hogy eleve csak azért volt tartalék, mert mondjuk későn jelentkezett vagy ilyesmi, nem az ereje miatt.

Chomp vs Bite Force: zsűri az elsődleges fegyver használatát nagyon figyelembe veszi, BF-nek meg az gyorsan leállt, én abszolút Chompot hoztam volna ki győztesnek.

Beta “pajzsa” nem fogja sokáig bírni TS ellen, nagyon összetákoltnak tűnik. Jó, Nightmare se bírta volna sokáig, csak megnéztem volna a horizontal vs vertical spinner csatát, azok mindig jók.
TS vs Chomp tényleg érdekes lenne, egy olyan felrobbanást megnéznék :D

És bakker, tényleg finálé lesz ma este (holnap)! Hát figyi, szerintem is külön kommentet írjunk a 2 részről. Elsőben lesz a 4 negyeddöntő, másikban meg a 2 elődöntő és a döntő meg esetleg egy random rumble.
(Bakker, utána meg írhatok évadzárós posztot :D)

Thomas - 2016. 09. 01. 12:16

Igazad lehet, hogy késve nevezték Yetit, mert az elég érdekes lenne, ha az erőssége alapján hátrébb rangsorolnák, mint pl. Wrecks-t, vagy volt még pár elég bénácska robot az elején.

Bite Force-szal kapcsolatban akkor nagy öngól volt ez az állandóan leálló elsődleges fegyver, mert ha visszagondolsz, tavaly nem is volt fegyvere! Mert azokat a csápokat én nem nevezném annak, amik voltak rajta. Vagyis az volt az elsődleges fegyvere kb., hogy a falhoz passzírozta az ellenfelét. Tehát ha most nem lett volna rajta ez a spinner, ami leállt, akkor nyert volna? Mert amúgy agresszívabb volt szerintem.

Ja, Beta talán 2 ütést kibír, Nightmare az elsőnél elszállt volna:)

Ha lesz release, akkor először a negyeddöntős részről írok egy posztot, aztán majd egy másik nap az utolsóról. Legalább tovább tart az élmény:)

Thomas - 2016. 09. 02. 21:30

Akkor most még csak a negyeddöntőkről fogok írni, a végét ma már nem fogom megnézni.

Yeti vs. Chomp
Ez aztán kemény meccs volt, két nagyon masszív robottal:) Gyilkos menet volt, mégis alig tudtak kívülről látható sérülést okozni egymásnak. Szóval végül belső sérülést szenvedett Chomp, és nála ezért is szívás, ha leáll a fegyver, mert anélkül nem tud talpra állni, bár a korábbi tapasztalatok alapján, a zsűrinél is elvesztette volna a meccset működésképtelen fegyverrel. Azt hittem, Yeti könnyebben fog nyerni, de folyton alábecsülöm Chompot, még ha olyan kis esetlennek is néz ki, nagyon jól össze van rakva. És hogy bírja a strapát, a fegyver is nagyon erősen rá van szerelve. Mondjuk azért kíváncsi lettem volna, Tombstone ellen mire elég ez az erős kasztni, és a rejtett kerekek. Sajnos Yeti kerekei túl nagy céltábla lesz neki, de ha sikerülne szembekapnia, felfordíthatja.

Tombstone vs. Beta
Megtörtént, amire szerintem egyikünk sem számított, Beta kibírta a 3 percet TS ellen! A páncélja nekem olyan rozogának tűnt, hogy azt hittem, az első találatnál elszáll az egész, erre végig nem sikerült TS-nek megbontania! A kezdés zseniális volt, ahogy lecsúszott róla TS pengéje, és végigpattogott az arénán, előrejelezve, hogy gondok lesznek. Utána Ray nagyon okosan nem hajtott neki többször lendületből, csak finoman mászott rá, és tette tönkre a fegyverét. Az még egy szép húzás volt, amikor Bétáék a falnak tolták TS-t, miután felborult, mintha már előre-hátra nem is tudott volna mozogni, csak forogni, inkább csak Beta tolta. A döntés azért egyértelmű volt, hiszen Beta fegyvere elég hamar bekrepált, és a végére szinte le is esett, míg TS-ben nem okozott látható kárt, csak a mozgása lassult le, de az utolsó másodpercekben Beta is leállt. Gondolom az idő rövidsége miatt nem választották szét őket, bár elvileg akkor is TS nyert volna, mert forogni tudott.

Bombshell vs. Poison Arrow
Majdnem nagyon béna meccs lett belőle, miután PA beakadt, és rászámoltak (most vajon miért nem lépett életbe az a szabály, hogy ha az első 60 másodpercben beakad a pálya szélébe, akkor leállítják a meccset és kiszabadítják?), de aztán érdekes módon BS-ék annyira be akarták zúzni a drónt, hogy maguk szabadították ki az ellenfelet. Mondjuk éppen ettől lett jó a meccs, mert így bizonyíthatták a dominanciájukat, hogy bepasszolták már szegény PA-t a csigasor mögé:) Pedig kockázatos döntés volt azt a fegyvert használni, ami a múltkor leállt, de abszolút bejött:) PA-ék meg ott szúrták el szerintem, hogy annyira fel akarták pörgetni maxra a dumspinnerjüket, hogy nem szemből álltak BS elé, ami lehetőséget adott nekik, hogy oldalba meg hátba kapják.

Minotaur vs. Bronco
Juj, rossz volt nézni, ahogy szétszedte Broncót:( Ezek után Minotaur szerintem meg is nyeri, de meg is érdemli. Bár itt több mindent nem értettem. Egyrészt eddig nagyon óvatoskodtak Broncóval, a gyengébb fegyverek felé is háttal közelítettek, és bejött, mert a páncél jól bírta a strapát. Itt meg mindjárt bumm bele, szemből a legerősebb drumspinnerbe, alig hittem a szememnek! De végül nem is ebből volt a baj, hanem hogy nem működött rendesen Bronco fegyvere. Vagy eleve rossz volt, mert már a legelső dobása is erőtlen volt, épp csak megfordította Minotaurt. Ennek némileg ellentmond, hogy miután bemászott alá, akkor tudott nagyot “löni”. Szóval felételezem, hogy tudják szabályozni az erősséget (mondta is az egyik irányító a másiknak, hogy “Big shot! Big shot!”), csak közben valami történt vele, és már csak a small shot maradt. Lett volna 4-5 lehetőségük, hogy megröptessék Minotaurt az elején, ha ott megkapja a szokásos löketet, nem biztos, hogy lett volna még lehetősége szétszedni. Szóval az értelmezésem szerint, az elején hibáztak, hogy elsőként csak small shot-ot csináltak, aztán Minotaur aláment, a kiszabadulás és a leérkezés után pedig már nem is működött a big shot, így onnantól esélyük sem volt.

Azért már ezek se semmi meccsek voltak, egyre nehezebb bármit is jósolni, de most azt érzem, hogy Minotaur Bombshellt is szétszedi. Tombstone pedig hiába borul fel, szét fogja szedni Yeti hatamlas kerekeit, hiába jól összerakott bot, ez egy nagy gyenge pontja az ilyen erős fegyverekkel szemben. A döntő meg teljesen lutri, de én most Minotaurra fogadok.

Thomas - 2016. 09. 02. 21:37

Ja igen, az kimaradt, hogy mi történt a moszkitó drónokkal?:) Mintha kettő is lett volna, az elején az egyik totálképen látszanak, aztán eltűntek.

Enzo - 2016. 09. 04. 01:25

Na szóval akkor negyeddöntők, köszi hogy megvártál :D

—Chomp VS Yeti

-Yetinél eléggé aggódtak, mert hasonló a felépítés Bite Force-hoz
-Zoe volt az utolsó versenyben maradt nő idén
-Faruq pacman-es intro szövege mekkora volt már :D
-Ez a meccs kicsit a “Tűz és Jég dala”, nem? :D
Érdekes, látványos harc volt. Egy darabig azt hittem, behalt a tüzes része Chompnak, de aztán működött. Hát Yeti jól szétszedte, és végül tényleg a legnagyobb gyengesége, az instabilitása miatt esett ki. Egyébként a kalapács része maga elég pontos és a vezetési skillek is rendben vannak, szóval szerintem ha jövőre rászerelnék valami kevésbé borulós alapra ugyanezt, sokáig is juthatnának. Tombstone ellen is érdekes lett volna, de sztem az is ugyanúgy leszedett volna róla valamit, ami miatt nem tudott volna felállni.

—Tombstone VS Beta

Beta egész sok károsodást szenvedett Nightmare ellen, Tombstone meg ugye 3 gyors KO miatt szinte semmit. Viszont pont a kalapács az egyetlen fegyvertípus, ami ellen igazán sebezhető. Kicsit egyébként úgy láttam, mintha Beta ütéstávja túl hosszú lenne, mert amikor közvetlenül nekiment TS-nek, szerintem túlütött volna rajta a kalapáccsal, ez nem feltétlenül jó.
Sokkal keményebb volt a meccs, mint eddig TS bármelyik küzdelme, Alison meg is jegyezte a meccsvégi interjúban, hogy nem látta még Rayt ennyire izgulni. (Pattogott az elején rendesen a kis kék penge, már-már full body spinner-szerűen önveszélyesen. Okos volt viszont leállítani a spinnert, amikor Beta beszorította.) A zsűridöntés egyébként bőven várható volt (egyöntetű lett), mert a végére nagyon szépen szétszedte Betát, majdnem a teljes kalapácsot letörte róla. Hogy “végig nem sikerült megbontania” Beta páncélját, az azért túlzás, eléggé darabokban volt :D
Leland Melvin volt a harmadik zsűri most, jegyezzük fel :)

—Bombshell VS Poison Arrow

Na, az utolsó drónos csapat, és a kiszámíthatatlan swiss army bot csatája. Először kockázatos döntésnek gondoltam megint a vertical spinnerrel menni, de megjavították a kábelezését, és jól működött. De még milyen jól! Marha gyorsan kitette a szélére PA-t :D Most amúgy sztem azért nem volt a kiszabadítós szabály, mert ha jól láttam, nem beakadt a pálya szélébe, csak szimplán fejreállt?
Annyira egyértelmű volt, hogy a drónt beáldozva kell megpróbálni visszaborítani, nem is értem, hogy nem jutott előbb eszükbe, nagy show lett volna, ha sikerül :D Így meg BS-en fogtam a fejem, hogy minek segítik az ellenfelet, de mondta is Mike utána, hogy direkt volt, nem akartak unalmasan nyerni. Az meg ahogy bevágta a csigasor mögé, priceless, ott ordítottam a képernyő előtt, hogy “Onnan gyere ki, bazzeg!” :D
Amúgy egy pillanatra bevágtak BS-nél is valami moszkitó valamit (mosquito trap?), de aztán meg nem volt ott, ezt én se értem.

—Bronco VS Minotaur

Nyilván a legjobban várt harcot hagyták a végére…
Minotaur nem cserélt forgódobot, kockázatos, de végül is bejött. Nem is értettem, hogy Broncóék még beszélték is előtte, hogy a kerekekre fognak rámenni, és tényleg emiatt kaptak ki. Kettővel még ment, de aztán M leszedte mind a hatot, kész, ennyi :D A flipperrel valami gond tényleg lehetett (én se értem, miért nem háttal mentek), meg hát aztán Minotaur pont nem az a bot, aki megijed egy kis fejreállástól, kompakt és mindig talpra tud állni. Daniel Freitas megint milyen fejeket nyomott irányítás közben, imádom :D

Na, akkor Tombstone VS Yeti és Minotaur VS Bombshell.
Összejön a Tombstone-Minotaur álomdöntő?

Tombstone szerintem is leveri Yetit, valszeg a kerekek lesznek a gyenge pontok, meg ugye ne feledjük, hogy egyre kevesebb tartalékja van bármiből utóbbinak. Az tuti, hogy lesznek nagy repülések, amikor a 2 spinner összeér.
Bombshellnek nem tudom mi lenne a jó, a belógatós horizontal spinner tuti nem, a fejszét én kevésnek érzem Minotaur ellen, a vertical spinner szintén tuti nem olyan erős, mint a braziloké, szóval az se az igazi.

Holnap (izé, ma) igyekszem megnézni a duplarész 2.felét, aztán majd írok kommentet. Meg a posztot is elkezdem.
(Lassan meglepődnék, ha kommentelne más :DD)

Enzo - 2016. 09. 05. 14:13

Szóval, elődöntők. It all comes down to this. 2 underdog (wildcard, tartalék) és 2 nagyvad.

—Minotaur VS Bombshell
Minotaur-os Marco éleket akart a drumspinnerre a jobb sebzés miatt, Bombshell újra a vertical spinnert választotta. Wow, milyen csata volt! Amikor M leszedte BS oldalborítását, azt hittem, vége, de aztán sikerült egy akkora ütést bevinni, ami lebénította M jobb oldalát. Freitas marha nagyot ment így is egy keréken, jár a keksz neki. Necces volt amúgy, mert BS is leállt és erősen ingatag volt az elején levő ék…de Bombshell és Mike Jeffries wildcardosként a döntőbe jut!
Megnéztem volna egy TS-Mino csatát, de azért örülök persze Bombshellnek.

—Tombstone VS Yeti
TS-t maga ellen kell fordítani, ez volt az ötlet Greg Gibsonéktól, cserében Ray Billings csapata feltette a leghosszabb pengéjüket. Ja és amin hangosan felröhögtem: Yeti azért füstölt picit az előző körben, mert bennefelejtettek egy tekercs szigszalagot :DDD
Faruq bevezetője Yetihez zseniális volt a sok rímmel (“Mom’s spaghetti”) :D
A meccs maga pedig elég gyorsan birkózássá fajult, mindkét fő fegyver leállt. Hát nem lettem volna a zsűri helyében, nagyon egyenlő meccs volt, emiatt is lepett meg, hogy végül egyöntetűen Tombstone-t hozták ki győztesnek.
(A zsűri 3.tagja az elődöntőkben és a döntőben a tavalyi állandó tag, az asztronauta Leland Melvin volt)

Rumble: örültem neki, hogy megint volt, bár azért egy bronzmeccset is elviselnék. Nem hittem a szememnek a 3 csapat bemutatásakor: Bite Force, tavalyi győztes, oké. Witch Doctor, közönségkedvenc, oké. És Wrecks b@zmeg, a legbénább robot evör :D MIÉRT?
Hát aztán mekkora cripple fight lett belőle, te jó ég :D Baby Shamannak örültem nagyon, a kedvenc minibotom^^ Anyuci csúnyán elgázolta, csak úgy lángolt az egész aréna :D Bite Force simán nyert, bár majdnem nem tudott visszajönni a fejreállásból, na az marha jó lett volna, ha Wrecks nyeri meg az egészet…

És akkor a döntő: Tombstone VS Bombshell
(Bombstone VS Tombshell? :D)
BS érdekes módon a horizontal spinnerre váltott, hááát, szerintem mellényúlt vele. Persze megfelelő magassággal TS pengéjének a tengelyét ha kiszedi, lett volna esély, de összességében el se tudott jutni odáig, mert ahhoz nem elég hosszú a cucc. Még úgy se, hogy TS a kék pengét rakta be, ami nem a leghosszabb, viszont könnyű, hogy máshol meg lehessen erősíteni a védelmet. BS-en meg messze nem volt elég ennyi védelem egy ilyen penge ellen, így egy gyorsan lezavart, béna döntő kerekedett az egészből. Ray Billingsék a tavalyi második hely után végülis mondhatjuk, hogy 1-2 necces pillanattól eltekintve megérdemelten húzták be az Óriási Anyacsavart (de hülyén hangzik ez :D).

Hát ennek a szezonnak is vége, én reménykedem a megújításban, és láttam olyan híreket, hogy külföldön is sugározni fogják, szóval nem hiszem, hogy hanyatlana a műsor. Na de abbahagyom a kommentet, mert valami tartalmat kell hagyni az évadzáró posztra is.

Thomas - 2016. 09. 05. 18:20

Zoe nekem valahogy nem volt olyan szimpatikus, pedig általában a lányoknak szurkolok. Ez a “krokodilozás” is untatott már, amit csináltak mindig a meccsek előtt, mikor szó nincs ilyen állkapocs jellegű fogóról, amit mutogattak, csak egy kalapács van a roboton.
Amúgy most elgondolkodtam azon, amit írtál? Lehet, hogy nem is a kalapáccsal volt a baj, hanem amiatt nem tudott felállni, mert leszedett valamit a hátuljáról?
Tényleg meglepően jó a konstrukció, át kéne építeniük szélesebbre és kevésbé magasra, hogy ne boruljon fel a saját ütésének erejétől.

Én nem láttam úgy, hogy Beta kalapácsa képes lenne kárt tenni TS-ben, persze mindig megvan az esélye, hogy egy érzékeny pontot talál el, ez párszor össze is jött a kalapáló botoknak, de TS-en nem látok semmi olyat, amit eltalálva leállna. Azt nem is figyeltem, hogy ilyen hosszú az ütéstávja, de jogos.
Arra gondoltam, hogy azt a gagyi alumíniumnak kinéző körpáncélt nem tudta megbontani, ami úgy rezgett rajta, hogy a korábbi meccseken attól féltem, hogy mindjárt leesik magától:) Nagy szikrázások közepette lepattant róla a spinner, csak karcokat láttam rajta, repedést nem. Az már az ő pechjük volt, hogy Ray utána kitalálta, hogy “felmászva” a páncélon ki tudja iktatni a kalapácsot tartó fogaskereket.

De ha nincs ott a pálya széle, akkor nem is állt volna meg úgy PA, hanem eldől és megy tovább, tehát abban akadt el az én értelmezésem szerint:) Nem az volt a helyzet, mint Razorbacknél, hogy csak az oldalára fordult a pálya közepén és megállt:)
Azt hallottam én is, hogy mondta a srác, hogy direkt segítették ki, mert nem akartak unalmas meccset, de ez nekem inkább csak ilyen utólagos mentegetőzésnek tűnt:) Jobban hangzott, mintha azt mondta volna, hogy csak a drónt akarta egy kicsit összezúzni, csak túl erősen ment bele:) Mert addig ő is várta a kiszámolást, nem úgy tűnt, hogy folytatni akarja, meg hát minek is kockáztatott volna? De nem volt jelentősége, annyival jobb volt BS.
A moszkitó drónokat én is BS-hez akartam írni, csak kifelejtettem:) De nem tudom, hogy mi lett velük.
Viszont nem láttam most a “farkincát” PA-nál. Viszont az egyik irányító kezében (nem a TA-csapatnál) egy tök hasonló antenna volt a távirányítón, szóval el tudom képzelni, hogy az valami jeltovábbító eszköz lehetett, talán gondjaik voltak a távolsággal, vagy valami.

Igen, Minotaurnak semmi baja nem is lehetett ezektől a kis lökésektől, mivel két oldalas bot, hiába forgatta. Csak úgy nyerhetett volna Bronco, ha kétszer-háromszor a falhoz vágja, vagy bedobja a csigák mögé, de sajnos nem működött a fegyver:( Sajnáltam, mert jó kis meccs lehetett volna, de így esélye sem volt, akármit is csinált volna, Bronco túl nagy és lomha ahhoz, hogy feltartson egy ilyen fürge botot, és nem is tűnik olyan erősnek az anyaga. Talán épp ezért döntöttek úgy Minotaurék, hogy erre a meccsre nem kell forgódobot cserélni.
Azon én is röhögök, amikor a brazil srác felveszi azt a testhelyzetet, és látszik rajta, hogy minden idegszálával koncentrál a meccsre:)

A végét még azóta sem sikerült megnéznem, de lehet, hogy most nekállok. Szerintem összejön az álomdöntő!:) BS-sel kapcsolatban ugyanazt gondolom, amit leírtál, kíváncsi vagyok, melyik feltétet használják majd, de szerintem egyikkel sem lesz sok esélyük. Mondjuk véletlenek, szerencsés találatok, rossz esések, elfüstölő motorok akármikor lehetnek, szóval azért semmi sincs lefutva:)

Thomas - 2016. 09. 05. 21:25

Bombshell vs. Minotaur
Először is, nem végeztek valami jó munkát a kiemelők, az első 4 kiemeltből csak Tombstone jutott az elődöntőbe. Erre itt egy újabb meccs, ami bizonyítja, hogy mennyire nehéz itt előzetesen esélyt latolgatni! Minotaur pedig hasonló felépítésű, mint Poison Arrow, mégse tudta BS úgy dobálni, mert gondolom nehezebb (nincs drónja), meg igazán az alja sem olyan, amiben meg tud kapaszkodni a spinner. És a brazil srác talán a legjobb irányító az egész mezőnyben, mert maga a bot elég nehezen kezelhető, ha felpörög a drumspinner, elég instabillá válik, mégsem adott neki sok lehetőséget, hogy oldalba kapja. Egy darabig úgy is nézett ki, hogy simán lebontja BS-t, aztán bejött az a szerencsés találat, amiről az előző hozzászólásomban is írtam, és Minotaurnak leesett az egyik kerekéről a lánc. Ez simán Bronco ellen is megtörténhetett volna, ha úgy rendesen el tudja dobni, nem csak forgatja. Mindegy, azért az zseniális volt, ahogy egykerekezett vele az irányítója, és szerintem az egyenetlen pálya miatt akadt el végül. BS-nek meg pont jókor állt le a fegyvere, már nem számított, viszont a döntőre nézve veszélyes lehet, mert gondolom ott ismét ez a fegyver fog kelleni. A Wild Cardos tehát bejutott a döntőbe, követi-e a tartalék is?

Tombstone vs. Yeti
Na jó, nem hiszem el, hogy bennhagytak Yetiben egy tekercs ragasztószalagot:) A mérlegelésnél ennyi nem tűnik fel?:) Maga a meccs úgy kezdődött, ahogy vártuk, TS pillanatok alatt leszedte Yeti két első kerekét, de aztán hirtelen leállt mindkét fegyve, és unalmas tologatás lett belőle. Mondjuk az nem világos, hogy Yeti fegyvere is elromlott-e, vagy csak azért nem pörgött, mert a kerekek nélkül leért a földre, egy ideig még biztos ment, aztán lehet hogy inkább hagyták, ez így mindenesetre biztos, hogy nem szerencsés tervezés. Utána már csak az volt említésre méltó, hogy TS feltolta egyszer Yetit a csigákra, de anélkül is szerintem egyértelmű volt a zsűri döntése, igazán csak ő tudott kárt okozni ellenfelében. Szerintem az nem igazán Yetin múlott, hogy leugrott a fegyverét tartó lánc, ez is egy ilyen szerencsétlen pillanat volt inkább, mint Minotaurnál. A döntőre már tippelni sem merek, tényeg bármi megeshet, ez a 2 meccs is jól mutatja, hogy nincs legyőzhetetlen robot, bármikor történhet valami váratlan bármelyikkel.

Bite Force vs. Witch Doctor vs. Wrecks
Már olvastam korábban is, hogy beteszik Wrecks-t a rumble-ba, röhögtem is, hogy ezt biztos viccnek szánják:) A robot, ami még a spotlight-ba sem képes beállni:) Ennek megfelelően tetszett, hogy BF és WD mindjárt egymásnak estek, Wrecks meg majd úgyis elintézi magát:) WD-ről megint lehagyták az erős első páncélt, hogy beférjen Shaman a súlylimitbe, erre maga WD tette harcképtelenné, aztán BF úgy kivégezte, hogy többet össze nem rakják szegényt:( De nem is ezen múlt, hanem, hogy BF fegyvere most bezzeg nem állt le, és így valami kíméletlennek tűnt. Eleve kapóra jön ez az “alacsonypadlós” megvalósítás egy másik spinner ellen, lehetetlenség fogást találni rajta. Az pedig nagyon okos taktika volt, hogy Wrecks fegyverébe próbálta belelökni, de arra gondolom még ők sem számítottak, hogy ilyen jól sikerül kilőni WD-t a játékból. Aztán BF hogy visszafordult már a fegyverét használva! Ott azért egy kicsit aggódtam, hogy le ne álljon, mert akkor Wrecks nyer, ami nem kicsit röhejes lett volna:) Azt mondjuk nem értettem, hogy miért számolták ki Wrecks-t, vagy miért pont akkor, mert már az elején se mozgott annál többet.

Tombstone vs. Bombshell
Ez aztán gyors volt, mit mondjak:) Amíg Beta páncélját 3 perc alatt sem tudta megbontani TS, addig BS-t úgy szedte szét pillanatok alatt, mintha papírból lenne! Előzetesen mondjuk jó taktikának tűnt, hogy az állítható horizontális pengével kiiktatják TS fegyverét, de 2 lehetőségük volt eltalálni, nem sikerült, és addigra vége is volt a meccsnek. Elsőre szerintem majdnem jó lett a magasság, másodikra viszont annyira levitték, hogy a sokkal erősebben pörgő TS-pengét találták el, és egyből le is állt az övék. Aztán az mondjuk már gonosz volt, amikor Ray a mozgásképtelen robotot még jobban szétrombolta. Talán jobban jártak volna, ha TS kerekére mennek, mint Cobalt ellen, volt is egy pont a két ütközés között, ahol millimétereken múlt, hogy eltalálják, és onnantól meg ők a nyertesek. Néha tényleg ennyin múlik:) Mindegy, Ray és TS teljesen megérdemelte a győzelmet, már tavaly is övék volt a legerősebb robot, csak akkor találtak egy strapabíróbbat, most nem.

Most elolvastam a tiédet is, nem meglepő módon nagyjából ugyanazokat írtuk le:) Szerintem nem az volt a baj, hogy nem volt elég hosszú BS pengéje, lényegesen jobban kinyúlt, mint TS-é. Csak először túl magasra állíthatta, aztán meg túl alacsonyra és TS pengéjét találta el.
A 3. évadban reménykedjünk, mert nem volt túl acélos a nézettség, és ezt a dupla finálét meg képesek voltak egy olyan napon leadni, amikor a fél ország NFL-ezett, így még kevesebben látták. A külföldi eladások nem tudom, mennyit segítenek a helyzetén, maximum egy másik csatorna vagy stream szolgáltató bevállalhatja, ha az ABC-nek nem éri meg.

Enzo - 2016. 09. 05. 22:56

#Zoe: hát ja, a női versenyzők közül sok szimpatikusabb volt, de ő jutott a legtovább^^ a krokodilozás tényleg fura, tavalyi Bite Force-hoz jobban illett volna :D igazából a Chomp névre utal, de a robot meg nem olyan, szóval fura.

(A többire nem tudok mit írni, nagyjából egyetértünk mindenben:))

Bombshell vs Minotaur:
Az első 4-ből csak TS jutott be, az tény, ez egyrészt a nagy meglepetések miatt volt, másrészt meg mert mondjuk Stinger a #5 és Minotaur a #7 :D A pálya meg egyre egyenetlenebb lesz, ahogy hullanak le a darabok a botokról. :D

Tombstone vs Yeti:
A ragszalagon annyit röhögtem :DDD
Yeti drumja szerintem leért, mondta is Ray a meccs előtt (sőt, nem is ő, hanem a fia asszem), hogy ki kell ütni az egyik kerekét, és akkor le fog érni.
Ezek a lánchajtások meg nem túl szerencsések, sorra hullottak :)

Rumble:
Tényleg, Wrecksnek még a zöld fénybe se sikerült rendesen beállnia, mondták is, jót röhögtem rajta, ahogy oltják még Chris&Kenny is :D
BF fegyverén nem tom mit javítottak, hogy 2 leállós meccs után ilyen magabiztos volt, de jól sikerült. Kicsit ledarált még Wrecks-ről is, hogy tuti ne tudjon mozogni. De szegény WD, ilyen gyorsan kiesni megint :(

Döntő:
Hja, BS-nek nem a páncélzata az erőssége :) Amúgy milyen komoly lett volna, ha meccs előtt odamennek Rayékhez a laborba egy centivel lemérni, hogy milyen magasra kell állítani a spinnert :D
Az extra rombolás habár egyik kedvencem ellen történt, de most indokoltnak éreztem: egy döntőhöz képest túl gyors és látványtalan összecsapás volt, kellett egy kis plusz.

Hm, meg kéne már írnom a záróposztot is.

Thomas - 2016. 09. 06. 01:38

Miért, mit akar jelenteni a Chomp? Most néztem szótárban is, de nem ismeri:)

A pályára szerintem nagyon ráférne már egy felújítás, a padlóban már olyan rések vannak, hogy simán elakadnak kisebb kerekű robotok, főleg ha már elszenvedtek néhány sérülést, esetleg 1-2 kereket is elvesztettek… a hazardokkal is valamit kezdeni kéne, mert így a jelenlegi formájukban csak dísznek vannak, rá lehet csodálkozni, ha valamelyik működésbe lép, aztán ennyi:) Wrecks és Nightmare még lejátszik pár meccset, aztán a kisebb robotok el is tűnhetnek a padló alatt:)

Én is meglepődtem, hogy mennyien használnak lánchajtást, biztos valami összefüggésben lehet a súlycsökkentéssel. Ez biztos kényes pont azért, még ha olyan jól védve is van, mint TS-nél, magától is leugorhat egy ütközésnél, és akkor Nightmare-t szóba se hozom, ami kb. minden meccsen ledobta a láncot:)

WD jól megjárta, eleve esélye sem lett volna BF ellen, nem tudott volna fogást találni rajta, így meg pláne, hogy szépen beszorította Wrecks mellé. Azért az is látszott, ha nem áll le BF fegyvere, nem sok botnak lenne esélye ellene. Olyan lapos, hogy a horizontális spinnerek nem okoznak kárt benne, a vertikálisak, meg a drumspinnerek meg nem tudnak alányúlni. Azt is kétlem, hogy kalapáccsal ki lehetne ütni. Na, talán majd jövőre jobban megoldják a fegyver hajtását.

Nem tudom, én nem vagyok a híve annak, hogy amikor már úgyis vége a meccsnek, mozgásképtelen az ellenfél, rászámolnak, akkor még tovább zúzza (ahogy a földön fekvő bokszolót sem épp sportszerű megütni), mert abban a készítőjének rengeteg óra munkája van, és nem mindegy, hogy meg tudja-e javítani, vagy a felét ki kell cserélni, esetleg javíthatatlanná válik. Most persze a döntőben a show miatt csinálta, hogy ne fél perc legyen az egész, valahol érthető, de akkor is rossz érzés nézni:)

Enzo - 2016. 09. 06. 10:56

Hát a “chomp” az ilyen hangos, erőteljes rágás-csámcsogásfélét jelent, innen a mozdulat :)

A pályát szerintem egy szezon után felújítják, legalábbis remélem, ha nem, akkor az elég baj :D
“Wrecks és Nightmare még lejátszik pár meccset, aztán a kisebb robotok el is tűnhetnek a padló alatt” :DDDD hát kb :D tényleg, kettejüknek kéne összecsapnia :D

Bite Force tényleg jó felépítésű amúgy. A Beta-féle kalapácsok kevésbé tudnák kiütni, Chomp viszont be tud találni oda a lánchajtáshoz (lásd be is talált ugye), ha azt a részt még valahogy megvédik, akkor még jobb lehet.

Extra zúzás: bármikor máskor én is ellene lennék (korábban is írtam ilyet, hogy rossz volt nézni, hogy valaki szétkapta a már leesett mozgásképtelen drónt pl.), de most így egy ilyen döntőben és Ray-től azt hiszem hogy védhető volt.

A YouTube-csatornán amúgy egy hete nincs új tartalom, de találtam egy videót, ahol Lisa (Mega Tento) és Greg (Yeti) hüvelykujj-szkandereznek :D
https://www.youtube.com/watch?v=eO685LIe9dg

Thomas - 2016. 09. 07. 02:29

Megvan a megoldás! Bár én már baromira nem emlékszem rá, de tavaly teljesen másképp nézett ki Chomp, tényleg egy krokodilszájra hasonlított:) Akkor viszont ügyesen átépítették, mert akkor Icewave csúnyán szétszedte, ahogy nézem az egyik képen:)
http://battlebots.wikia.com/wiki/Chomp

Viszont ha már átépítették, és nem olyan, akkor be lehet szerintem fejezni a krokodilozást:)
Viszont mennyire fején találtad a szöget Bite Force-szal kapcsolatban, nem hiszem el! Annak az adatlapján olvastam éppen, hogy eredetileg Chompy lett volna a neve, csak amikor nevezték Chomp-ot, akkor ők nevet változtattak:)
SOW-ról pedig azt olvastam, hogy a robot testét eladták az ebay-en (1525 dollárt adtak érte), mert teljesen újat építenek hozzá a 3. évadra.

Nem hiszem, hogy ez a pálya fel lett volna újítva a közelmúltban, már az elején is néztem, hogy milyen ütött-kopott, egyenetlen. Úgy érzem, már a régi évadokat is ezen rendezték, vagy ha nem is annyira régi, biztos tartottak itt rendszeres bajnokságokat a BattleBots felélesztése előtt.

Az ujjszkanderes videó jó volt, ilyet se láttam még:) És azt is megfigyeltem, hogy kijött már Lisa hajából a rózsaszín festék:) Aztán gondolom lassan jön már az utolsó Tale of the Tape, azt csak jóval az adás után szokták felrakni.

Enzo - 2016. 09. 08. 00:35

Tényleg, akkor innen eredhet a csompogás. Lusta voltam utánakeresni, hogy tavaly máshogy nézett-e ki :D
Bite Force eredeti nevéről viszont nem is tudtam. Amúgy a BattleBotsWiki marha hasznos, bírom hogy Faruq intróit is felsorolják az egyes botokhoz :D

Redditre is felnéztem és … uh, mennyi infó. Meg a YT-csatornán is van egy rakat új video, úgyhogy lesz tartalom (amúgy is) az évadzáró posztban. Ami egyébként félig készen van, remélem holnap (izé, ma) be tudom fejezni és beküldeni.

Na jó, lehet a pálya nem volt felújítva. Viszont ha megnézed a YouTube-ra feltett egyik új rumble-t, van egy új elem a pályában, amit az évad során egyszer se használtak :O

Thomas - 2016. 09. 09. 02:53

Oké, kíváncsian várom a posztodat:)

De jó, vannak rumble-k!:) Gondolom erre az elemre gondoltál, hogy random akadályozza őket a pálya, ahogy felnyílnak a panelek. Érdekes, de nem sok értelmét látom, jobb is, hogy nem kapcsolták ezt be a rendese meccsek alatt.

Skorpios vs. Death Roll vs. Bucktooth Burl
De jó, az aranyos ausztrál, krokodilos csaj visszatért!:) Érdekes taktika volt farral kezdeni a meccset, hogy a robot leggyengébb része találkozzon BB fegyverével, azt hittem, rögtön le is tépi neki. Aztán végre beindította a fegyvert és láttunk egy kis akciót, de sajnos DR védelme még mindig nagyon gyenge, esélye sem volt:( Csak azt nem értem, mi a túróért emelte fel a bíró a BB-s srác kezét is, amikor az utolsó fél percben már mozgásképtelen volt a robotja? Szerintem ezt a meccset Skorpios nyerte KO-val. Ami fura, mert övé volt a legbénább fegyver, kb. BB kerekeiből tudott csak egy csíkot kivágni, aztán hogy meghajlott, amikor egyszer a testébe próbált belevágni:) Csak mázlija volt, mert BB előbb kiütötte DR-t, aztán ráfázott a “hullagyalázásra”, hogy a mozgásképtelen robotot akarta tovább aprítani, és magát is kiütötte lényegében:) Szerinted DR sima meccsen meg tudná verni Skorpiost? Szerintem elég jó esélye lenne, valamivel erősebb a fegyvere, de aztán lehet, hogy csak csépelnék egymást 3 percig és semmi kárt nem tudnának okozni.

Overhaul vs. SawBlaze vs. Road Rash
Ezmegmivolt? Facepalm… Mondjuk amikor megláttam, hogy a fegyver nélküli OH-t összerakták 2 gagyi fűrészbottal, már sejtettem, hogy 3 perc tologatás lesz a vége. OH szépen felfordította RR-t az elején, ez neki KO-val ért fel, innentől csak kapálózott a csápjaival, mint valami felfordult teknős. Gondolom azért adták SB-nek a meccset, mert neki legalább van fegyvere, és próbálkozott lekaparni OH-ról egy kis festéket. De azért az sem semmi, hogy OH úgy állt ki, ahogy Beta kiütötte, csálé “fülekkel”, és egy szép lyukkal a páncélján. RR meg szerintem tartalék lehetett, mert a versenyben nem szerepelt, de úgy érzem, ezzel sokat nem vesztettünk:)

Enzo - 2016. 09. 09. 12:13

A poszt kész, hajnalban elküldtem, szóval remélhetőleg winnie ma kirakja :) Spoiler: jó lesz ;)

Jaja, erre a hellraiser nevű cuccra gondoltam…hát érdekes lett volna, bár igazából csak zavar, károsodást nem okoz.

Death Roll vs Skorpios: szerintem csak úgy lenne esélye az ausztrál csajéknak, hogyha minél több fegyver vs fegyver harcot tudnának kikényszeríteni (mert láttuk, hogy elcsorbul a penge S-en), és nem engednék, hogy szétdarabolja DR testét.

A másik rumble-ról lesz egy kis plusz infó a posztban, RR valóban tartalék volt (ő jogosan, ahogy néztem :D Road Rash? More like Road Crash…. viccesen kapálózott végig :D)

Egyébként felmerült bennem, hogy a készítők miért nem tervezik már eleve úgy a robotjaikat, hogy ne ártson nekik a fejreállás? Hát én ha nekikezdenék, kb ez lenne az első, mert úgy az egyik legcikibb kiesni.

Thomas - 2016. 09. 11. 13:45

Kíváncsian várom a posztot, remélem, ma már kikerül. Be van szerkesztve, ahogy látom, szóval bármikor jöhet:)

Elcsorbult DR pengéje? Azt nem is vettem észre. Csak azt, hogy Skorpios nem tudott ártani neki, akkor lett mindig baja, amikor BB-től kapott egy ütést. De akkor ezt a meccset tényleg döntetlenre hozták ki?

Hát igen, a legtöbb robotnál azért alap, hogy vissza tud fordulni, még Bite Force-nál is van rá lehetőség, amíg működik a fegyver:) De ha mindegyik tudna, akkor Overhaul-t tényleg visszavonultathatnák, mert neki csak az ilyen robotok ellen van esélye a béna “fegyverével”:)

Enzo - 2016. 09. 11. 17:06

Ja te legalább látsz már róla valamit :) Csüt.este/péntek hajnalban küldtem, szóval most már kikerülhetne :D

Mármint Skorpios pengéje csorbult el, úgy értem, hát hogy nézett már ki a végén. Nemtom mire hozták ki, vagy hogy egyáltalán van-e “hivatalos” győztese egy ilyen mókameccsnek.

Overhaul, hagyjuk már :D nem is értem a koncepciót… vagy majd átalakítják :D

Amúgy van fenn még 1 rumble: Lockjaw-Stinger-Ghost Raptor, az se rossz.

Thomas - 2016. 09. 13. 14:14

Oké, úgy már tiszta, úgy értettem, hogy S-en csorbult ki DR pengéje:)

Nem tudom, mennyire szánták ezeket mókameccsnek, szerintem azért csináltak többet, hogy a legjobb, vagy ha nagyon gyorsan lemegy minden meccs, akkor a két legjobb kerülhessen be az adásba. Meg persze kellett a felkészülési idő a döntősöknek. A másik kettőnél azért volt rendes eredményhirdetés, de itt csak felemelte a bíró mindkettejük kezét. Viszont most megnéztem a wikin, és ott egyértelműen írják S adatlapján, hogy “Time ran out and Skorpios was declared the winner.”

Lock-Jaw vs. Stinger vs. Ghost Raptor
Két tologatós robot és GR, utóbbinak szétment a lánchajtása, így hamar mozgásképtelenné vált. Mondjuk még így is leszedte S egyik kerekét, így egyértelmű, hogy LJ lett a győztes, neki tudtak a legkevesebb sérülést okozni, bár az egyik kereke azért elég csálén ált a végén. S kerékvédőit szerintem nem kéne a jövőben erőltetni, amik az első másodpercekben szinte maguktól leestek:)

Thomas - 2016. 09. 14. 22:42

Bad Kitty vs. OverDrive vs. The Ringmaster
Sajnos nagyon hamar eldőlt, TR-nek sokkal erősebb a fegyvere, mint a másik két robotnak, és szerencséje is volt, amikor pont úgy kapta el a felfordult BK-t, hogy egyből le is állt (még neki is lánchajtása van, hihetetlen…) Pedig TR-ék végig irányítási problémákkal küzdöttek, az elején alig tudtak elindulni is. Aztán a második ütközésnél, amikor kiiktatta OD egyik kerekét, már neki is leállt a fegyvere, de már az is csoda, hogy a múltkori sérülése után összerakták működőképesre:) Érdekes volt, hogy a másik rumble-lal ellentétben, ahol Bucktooth Burl fél pecig mozdulni sem tudott, mégis kivárták a 3 percet, itt lazán rászámolt a bíró az amúgy még mozgolódó OD-re (nem is csak körbe-körbe, de valamennyit előre-hátra is haladt pedig), de mindegy is, mert én sem akartam már nézni a két fegyver nélküli robot vergődését. OD 1-1 ellen szerintem simán kikapott volna BK-tól, rögtön elvesztett egy darabot a páncéljából, aztán a fene tudja mitől egyből le is állt a fegyvere. Mondjuk nekik is lehettek irányítási problémáik, úgy emlékszem, hogy az egy gyors, mozgékony robot volt, itt meg már az elején is alig vánszorgott.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz