login |

Pilot: Vice Principals

2016. 07. 19. 22:01 - Írta: human

15 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Az egyik legbeugratósabb pilot mostanában? Már, ha lehet ezt mondani, hiszen az utolsó perc alapján az HBO-s Vice Principals egyáltalán nem arról fog szólni, amit első látásra felvezettek. Lehet, hogy lelövöm az utolsó percet a következő sorokban, szóval aki rövid ítéletre kíváncsi: érdemes belenézni!

viceprincipals-p1

A történet röviden annyi, hogy egy középiskola igazgatói széke üresen marad, mivel az addigi főnök felmond (jó cameo lehetne a személye, de a színész nagyon unottan adja elő sajnos). Természetesen mindkét igazgatóhelyettes azt hiszi, hogy ő az esélyes az üresen maradt székre, de nem ilyen egyszerű a dolog.

Ezt a fenti képet adták el a trailerek, miszerint Danny McBride és Walton Goggins összecsap a székért, méghozzá egymást szívatva. Az első rész ezzel ment el, egészen addig, amíg össze nem fogtak a tanács által kinevezett külsős közös ellenség ellen, mert inkább egymást látnák a pozícióban, mintsem valami idegent.

viceprincipals-p2

Az előbbiekből tisztán látszik, hogy a pilotból igazából még be sem lőhető a sorozat tényleges hangulata, mivel a szívatás egyértelműen agresszív humor, míg a későbbiekben lehet, hogy más is akad majd. Az biztos, hogy az energia még így is sugárzik a Vice Principals-ből.

Egyrészt van egy olyan jelenet, amiben McBride kioszt 3 kölyköt és egy tanárt, ami szerintem zseniális. Kicsit Aaron Sorkin ugrott be a pattogós adok-adok közben, de persze sokkal parasztiasabb a jelenet. Na meg ott van az a zene, ami mindig a legjobb pillanatokban dobja fel a kezdő részt.

viceprincipals-p3

A lényeg, hogy technikailag rendben van a pilot, de be nem tudnám lőni a megnézése után, hogy mennyire érdekel a folytatás. A jövő héten minden kiderül, egyelőre 7/10 a pár túlhúzott klisés poén miatt, amiket karakterépítésre is használtak persze.

15 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2016. 07. 19. 22:14

ugyanez volt, hogy a vége miatt újult lelkesedéssel néztem azt 1×02 elé, ami nem biztos, hogy annyira érdekelt volna egyébként. érdekes volt a pilot, tele remek momentumokkal, de tudtam, hogy rohadtul nem érdekelne az, ha két idióta pszichopata egymással szívózna és folyton köcsögösködne. ezért is volt jó a csavar a végén, a közös ellenséggel, még ha a legnagyobb közhely is az, hogy az ellenségek egymás mellé állnak.

a gond csak az, hogy így az egész pilot alapfelállása kuka, a sorozat teljesen másféle lesz a folytatásban, ez inkább csak felvezetés volt, mint sem “ilyen lesz a sorozat” kezdés

Rammsch31n - 2016. 07. 19. 22:16

Nekem nem tetszett… mármint, nekem túl átlagos volt…szóval én nem maradok jövőhétre.

Narg - 2016. 07. 19. 22:29

Annyira rossz volt, hogy a felénél kb kikapcsoltam…

winnie - 2016. 07. 19. 22:43

(majd jövő héten írok a folytatásról. filóztam, hogy írjak-e egy nagyobb ajánlót az hbo által kiadott sajtóscreenerek alapján, de inkább csak 2. részes kritikát írok, a többit meghagyom humannek, ha esetleg írna később.

mindenesetre az 1×02 egy wtf-jelenet okozta sokkon kívül már sokkal jobban bejött, és utána szépen felfejlődve a sorozat a 4-5. részre kötelező néznivaló lett, szóval plusz egy kábeles komédia részemről.

az egyik legnagyobb erénye, hogy olyan, amilyenhez hasonló jelenleg nem nagyon van a színtéren, ráadásul nem csak elvetemült és meglepő, de nagyon aranyos is tud lenni olykor. az meg, hogy majd minden részben vannak állat zenés montázsok, meg az, hogy itt is kiemelten szintizene van (vagy lesz, az első részből ez nem rémlett), csak hab volt a tortán.)

Malachi - 2016. 07. 19. 22:49

eszetlenül kettős sorozat, gyűlölöm az ilyen stílusú “humort”, de ezt a harmadik részre valahogy megkedveltem. amennyire utolsó tahó a főszereplő, annyira gyenge és önbizalomhiányos. ezt a gyengeségét próbálja leplezni az erőszakossággal. érdekes, ez is ilyen fekete-fehér, gyűlölöm-imádom sorozat lesz. ami nem baj.

winnie - 2016. 07. 19. 23:11

malachi: igen, az nagyon kell, hogy a pondró főhősnek azért valamennyire lehessen “szurkolni” – ez nem egyszerű. szerencsére ott van mellette a másik igazgatóhelyettes, aki jelzi, hogy a pondrónál is van pondróbb, pszichopatább.

a lényeg, hogy gamby szánnivaló lúzer énje, amiből lejön, hogy a pilotban is látott, parasztkodó infantilis viselkedése nem csak poén, hanem valóban gátlásos figura, sokat segít.

Réka - 2016. 07. 20. 10:16

A felénél leállítottam a pilotot, nem tetszett.
Az Eastbound&Down-t is próbáltam szeretni, az se ment, nem tudom, ez a prosztó humor nekem nem fekszik.

riggins - 2016. 07. 21. 23:26

Goggins sármja bármit megment, és én az Eastbound humorát is bírtam. Jöhet a folytatás, bármi lesz

Lacko - 2016. 07. 26. 21:31

Nekem sem tetszett a pilot, viszont a folytatás annál inkább. Szóval maradok egy ideig szerintem.

zagloba - 2016. 07. 29. 00:08

Nem tudom, mikor láttam utoljára ilyen bűnrossz pilotot.

Humor nyomokban sem fedezhető fel benne, csak a taplóság. A két “főhős” csak szánni való, sem szurkolni nekik, sem gyűlölni őket nem lehet.
És a vége? Micsoda fordulat! Hogy akkor most összefognak.

Csak néztem, és nem hittem el, hogy ezt komolyan gondolták.
Na, sebaj, legalább nem kell néznem.

És még valami: a zene (állandó dobpergés) elképesztően nyomul, és nagyon idegesítő.

winnie - 2016. 07. 29. 05:00

” A két “főhős” csak szánni való, sem szurkolni nekik, sem gyűlölni őket nem lehet.”

így van, teljesen más érzelmeket hoz ki az emberből, mint amire számítanánk, mint ami általában lenni szokott, ezért volt nekem is nehéz nézni és élvezni amellett, hogy voltak remek momentumai, mert azok csak momentumok voltak. ráadásul a folytatásban bizonyos téren még rá is tesznek egy lapáttal – itt el lehet spoilerezni, mert már lement:

SPOILER

elmennek szétverni az új igazgató házát (mert miért ne? gyerekességből?), de végül az egyikük szó szerint felgyújtja és porig ég az egész.

SPOILER VÉGE

viszont a fordulat, amellett, hogy nem “micsoda”, hiszen az előzetesben és az alapsztori leírásában is benne volt. és engem tényleg ez éltetett, mert azt jelezte előre, hogy bármilyen is volt az 1×01, a folytatás teljesen másmilyen lesz.

Lacko - 2016. 08. 29. 09:06

Én kaszáltam a sorozatot. Nem rossz, viszont annyira nem is jó, hogy nézzem. Ez a fajta humor nem teljesen az én műfajom, tudok rajta néha mosolyogni, de nevetni már nem. Azért voltak jó pillanatai.

Zoli221 - 2016. 09. 20. 14:38

A cliffhanger mintha a GoT-ból érkezett volna :D

Zoli221 - 2016. 09. 20. 14:39

A finálé természetesen :D

Réta - 2021. 01. 10. 15:41

Kifejezetten kínos, tapló és néhol gyomorforgató poénok, de nagyon szeretem a dramedy műfaját és valamiért teljesen rákattantam.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz