login |

Megint 24-könyvek a piacon

2016. 07. 21. 19:50 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: könyv,

Meg mertem volna esküdni, hogy már írtunk a korábbi 24-könyvekről (nem baj, ismétlünk), pláne, mert érdekelt volna az, hogy hogy a francba lehet átültetni a sorozat érdekességét adó koncepciót a könyv lapjaira – gondolom sehogy. Azok a régi könyvek itt vannak már ki tudja, mióta a polcomon, szóval ezeket is megemlítem: Mark Cerasini: A Pokolkapu-hadművelet (Operation Hell Gate) + A trójai faló (Trojan Horse), valamint John Whitman: Macskakarom (Cat’s Claw) + Vétójog (Veto Power)

24 - A pokolkapu hadművelet-kis24 - Vétójog-kis24 - Macskakarom-kis24 - A trójai faló-kis

Mindkét író írt még további 24-könyveket is, azok elvileg már nem jelentek meg itthon. És szokás szerint nem tudom, hogy ezek mennyire kapcsolódnak a sorozathoz, illetve, hogy számít-e az időpont, amikor játszódnak.

De a lényeg, amiért most írtam, lejjebb van. Ez az, ami kifejezetten meglepetésként ért: David Mack-től A számkivetett (24: Rogue). És utána az is leesett, hogy már 2014-ben kijött a Deadline (John Swallow). Ez utóbbi kettő kapcsán rögtön az jutott eszembe, hogy mekkora marhaság ekkora böhöm betűkkel feltüntetni a borítóm az Élj egy új napért! címet, mert tuti, hogy sokan azt fogják hinni, hogy a 9. évad könyves változata, pedig ahhoz nincs semmi köze.

A tovább mögött, a borítóképek alatt, elolvasható a könyvek (mind a haté) hivatalos tartalma is. Kíváncsi vagyok, hogy vannak-e köztetek fanatikus 24-esek, akik így, a könyvekkel csillapították elvonási tüneteiket.

(I.P.C. Könyvek 2999 és 3299 forint – a korábbiak M & C, az áruk már antikvár)

24 - Deadline-kis24-Élj-egy-új-napért-A-számkivetett-kis

A Pokolkapu-hadművelet

Ütött az óra…
Rémálom és tombolóhalál vár sok millió ártatlan emberre. Könyörtelen terroristák készülődnek arra, hogy aktiválják a világ legkülönösebb, legelképesztőbb halálbrigádját. Egy titkos ügynöknek sikerült behatolnia az amerikai elhárítás pajzsai mögé. Innen szervezi meg azt a támadást, amelynek végrehajtását egykori IRA-terroristákra, latino gengszterekre, távol keleti bandákra, közel-keleti orvgyilkosokra és habzó szájú fanatikusokra akarja bízni. Az elhárítás tehetetlen…

Vétójog

Az ellenség közöttünk van A következő huszonnégy óra eldönti, hogy Amerika marad-e a nyugati világ legerősebb hatalma vagy az ország visszahullik az anarchia és a káosz sötét korszakába. Elszánt összeesküvők készülnek lecsapni az USA legérzékenyebb pontjára, és ezeket a terroristákat nem egy távoli,ellenséges ország küldte. Jack Bauer, az Antiterrorista Egység kőkemény veteránja új ellenségekkel néz szembe. Az egység egyik félresikerült akciója után azzal bízzák meg, hogy épüljön be az egyik hazai szélsőséges csoportosulásba .A szélsőségesek között nyomozva aztán rájön, hogy akcióra készül néhány életveszélyes közel-keleti alvó ügynök. Az árulás gyökerei azonban sokkal mélyebbre lehatolnak. Lehet, hogy könyörtelen amerikai kormányzati szervek állnak a háttérben? Saját főnökei sem hisznek Jack Bauernak. Nem marad más hátra, mint hogy azokra a szélsőségesekre támaszkodjon, akiket nem is olyan régen még meg akart semmisíteni…

Macskakarom

A World Trade Center elleni, 1993-as támadás után a CIA egyik osztálya felállított egy belföldi egységet az Amerikát fenyegető terrorcselekmények elhárítására. Az Antiterrorista Egység (Counter Terrorist Unit, CTU) központja Washingtonban van, területi hivatalai léteznek néhány amerikai nagyvárosban. A CTU-val szemben megalapítása óta ellenséges és tartózkodó az összes többi szövetségi végrehajtó szerv. A CTU, a bürokratikus ellenállás ellenére, néhány év alatt komoly erőre tett szert. Amikor a terrorellenes harc megkezdődött, néhány korai CTU küldetés titkosságát feloldották. A következő az egyik ezek közül …Három tüntető egy félig eszméletlen rendőrt húzott elő a vezetőfülkéből. Jack megismerte; ugyanaz volt, aki megígérte neki, hogy felhívja a CTU-t. Arcát vér borította a homlokát ért vágás miatt, és a tekintete homályos volt. Úgy nézett ki, mint egy rongybaba, nyilvánvalóan nem tudott senkinek sem ártani.

A trójai faló

A világ minket figyel Nagy ünnepre készül Hollywod. Velük fog mulatni egy nagyhatalmú politikai vezető is. Az amerikai felső tízezer nagy buliját az egész világon közvetítik a tévécsatornák.Aki számít, az itt lesz…Arra azonban senki sem számított,hogy a biztonsági rendszert ki lehet játszani. Ez is része annak a pokoli tervnek, amely mészárszékké változtatja a Los Angelesi Chamberlain Csarnokot. A CTU elemző egysége egy internetes “trójai falovat” talál, és akcióba lendül a kőkemény ügynök, Jack Bauer. Kevesebb, mint 24 órája van egy elképesztő merénylő- és pusztítóakció megelőzésére. A kegyetlen terroristák egy televíziós közvetítés alatt akarnak lemészárolni embereket, hogy így üzenjenek egy külföldi kormánynak, és hogy megfélemlítsék a tévénézők millióit világszerte. És a terroristák nem ismerik a könyörületet… A visszaszámlálás megkezdődött.

Deadline

Egy órája Jack Bauer szövetségi ügynök első számú közellenséggé vált. Ha életben akar maradni, ki kell jutnia az országból, és erre már nem maradt valami sok ideje.
Mivel korábbi munkatársait, a terrorelhárító egység ügynökeit megölték, lecsukták vagy félreállították, Jacknek nincsenek segítőtársai, és nem maradt hely sem, ahová mehetne; már csak a saját eltökéltsége hajtja előre. Egyetlen dolog tiszta a számára: be kell tartania a lányának, Kimnek tett ígéretét. Megesküszik, hogy még egyszer, utoljára elmegy hozzá, és mielőtt örökre eltünteti magát, elmondja neki, mennyire szereti.
Közben egy sebtében összeállított FBI-csoport ered a nyomába, de keresi őt az orosz titkosszolgálat egyik egysége is, amelynek tagjai parancsot kaptak a meggyilkolására. Ahogy múlik az idő, Jacknek régi barátokkal és ellenségekkel kell találkoznia, hogy a kétségbeesett hajsza során legalább egy lépéssel megelőzze azokat, akik rá vadásznak, és közölje velük zord üzenetét:
“Ne álljatok az utamba, és huszonnégy órán belül eltűnök. Soha többé nem fogtok látni. Vagy üldözzetek, de azt azt megbánjátok.”

A számkivetett

Oszmán és Szádik, a kalózok egy nemzetközi hírű fegyverkereskedő illegális plutóniumtölteteket szállító teherhajójának kirablásán dolgoznak az éj leple alatt Szomália partjainál, amikor nem várt akadályba ütköznek. A hajón ugyanis inkognitóban nem más utazik, mint Jack Bauer, a számkivetettként bujkáló, körözött ex-terrorelhárító ügynök, aki azonnal akcióba lép.

Amikor a kalózok megbízói értesülnek tervük meghiúsulásáról, maguk indulnak a szállítmányért, melynek tőlük az oroszokhoz kellene megérkeznie – azonban a fegyverkereskedő az al-Kaidának szánta volna a plutóniumot, egy minden eddiginél pusztítóbb terrorakció kellékeként. A terroristák szintén beszállnak a rakéták utáni hajszába, az amerikai haditengerészet sem tétlenkedik, és az oroszok sem szállnak ki egykönnyen az óriási üzletből – mindannyiuk előtt pedig Jack Bauer és alkalmi társa, az ausztrál Harper ügynök kívánja megszerezni és biztonságba helyezni a tölteteket.

Jack Bauer egy fordulatokban, akcióban és gonosz intrikában bővelkedő, szövevényes történetben lép újra színre.

7 hozzászólás Ne habozz!

Tyberius06 - 2016. 07. 21. 20:04

Az első négyet olvastam anno, amikor még olvastam :( Sajna jelenleg totál más dolgok foglalják le a szabadidőmet, így nem jutok el a könyvekig, pedig lenne mit olvasni.
Már nem nagyon emlékszem rájuk. Voltak furcsa megoldások, ahol 10 oldal is volt 1-1 óra cselekménye, aztán volt ahol ugyanezt lezavarták 1 oldalban… Lényegében csak a fejezetek számában és címében van meg a 24 utalás (okés karakterek), nyilván ugyanúgy nem lehet átadni, mint a képernyőn…

energy - 2016. 07. 21. 20:17

Nálam ezek teljesen kimaradtak valahogy, most meg már nem érdekel.

Simon128 - 2016. 07. 21. 21:23

A Deadline egész jó volt, a Számkivetettből meg vagy 30 oldal hátravan. Szerintem nagyon gyengére sikerült, Bauert itt már John McClanenek nevezném!

uraoi69 - 2016. 07. 21. 21:59

Az első négyet olvastam, élvezhető volt. A sorozattól teljesen független.

Quantumleap - 2016. 07. 22. 09:34

De ezekben Jack karaktere a sorozatban megszokott vagy még más? Mert ha előbbi, akkor az nem igazán hiteles, ugyebár az első évad végi tragédia hozta ki belőle azokat a tulajdonságokat, amikkel ma azonosítjuk. Az első évad alatt még észrevehetően más a karaktere. A könyvek pedig mind az első évad előtt játszódnak.
Én csak belelapoztam valahol egybe kettőbe, és röhejesnek tartottam, hogy Bill Buchanan és Edgar Stiles nevét láttam valahol. Első évad előtti előzményekbe minek belekeverni őket?

Greg - 2016. 07. 22. 15:16

Emlékeim szerint a Vétójog az első évad cselekményei előtt játszódott pár évvel. Nincs a legjobb 24 élményeim között (érthetően a formátum éltéréséből fakadó okokból), de hiánypótlónak simán jó.

Pilot - 2016. 07. 23. 21:23

A Rogue maradt eddig ki ezek közül, de pótolni fogom. :D Amúgy az első négyből a Macskakarom és a Pokolkapu-hadművelet jött be jobban. A Vétójog és a Trójai faló annyira nem. De mind a 4-et olvastam már 2-szer. :D Az Élj egy új napért pedig azért szerepel a könyvön, hogy tudni lehessen, hogy ezek azok felvezetései – a Deadline tuti, a Rogue-t nem olvastam még. Szerintem nagyon is ki tudja tölteni a 24 új részek nélküli uborkaszezonjait. Nyilván ehhez kell egy kis érdeklődés az olvasás után, ami manapság már egyre ritkább. Sőt, angolul megvannak az itt nem említett könyvek digitálisan, viszont azokat még nem volt időm elolvasni. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz