login |

Ütős koncepciók: Big Day

2016. 07. 27. 18:12 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: ajánló, ütős koncepció, kritika,

(A rovat korábbi témái: Awake, Persons Unknown, Blade: The Series és Birds of Prey, Day Break, Drive, FlashForward, Harper’s Island)

Meglepő húzással egy komédiát választottam a következő ütős koncepciónak, mert igen, léteznek high concept komédiák. A Big Day-en ráadásul sok minden magyaráznivaló sincs, elég, ha azt mondjuk, hogy 24, csak viccesen. Oké, bővebben egy esküvő napját nézhetjük meg kvázi valós időben. Az átívelős sorozat egy része fél vagy egy órát ölel fel, szóval pörögnek az események.

Big Day

Minden más szempontból konvencionális komédiának tűnik a Big Day (oké, egykamerás, szóval nem nevető közönség előtt veszik fel), az esküvői téma sem hoz semmi meglepőt, érzelem, félreértés és fizikai humor is akad. De a koncepció mindenképpen képes eladni. Nekem a Worst Week of My Life ugrott be róla, ami ugyanez, csak ott (az angol verzióban) 7 részben az esküvő előtti 7 nap történéseit láthatjuk.

A szereplők eléggé szitkomprofik (Josh Cooke, Kurt Fuller, Wendie Malick, Stephen Rannazzisi, Stephnie Weir), kivéve talán Marla Sokoloff-ot, a menyasszonyt. Bár az is tény, hogy a többség mostanság nem feltétlenül komédiákban fordul elő.

Nasz-nap_Big_Day_07-kis

A 2006/07-es upfronts-ról itt a sorozat adatlapja, meg a várási fokaink (az volt az első ilyen posztsorozatunk), a pilotkritikát human írta róla, 6/10-re hozta ki a kezdést, és hiába vártam, nekem sem jött be jobban, sőt, kaszáltam is a sorozatot, de mivel a humor elég szubjektív, mások simán szerethették. (Anno 2.3-as 18-49-es nézettséggel nyitott, ami nem volt sok, de nem esett sokat, csak 1.7 körülig.)

Előzetes: nem találok, és maga a sorozat sem elérhető olyan széles körben, de hátha
Amerikai premier: 2006. november – ABC
Magyar premier: 2010 – RTL Klub: Nász-nap
Epizódok: 13
Sors: egy évad jutott neki, vagyis nem rendelték be a +9 részt. A poén, hogy az ABC anno, annak ellenére, hogy összefüggő a sztori, nem adta le az 1×02-t, hanem az 1×03-mal folytatta a pilot után, human morgolódott is egy posztban. Szóval kint csak 12 rész ment le.

3 hozzászólás Ne habozz!

DarylD - 2016. 07. 27. 19:55

Pont keresgéltem múltkor, hogy mi volt a címe ennek a sorozatnak, köszi!:D

Zem - 2016. 07. 27. 21:45

A Friends és a New Girl (+Suburgatory) közti időben nem nagyon láttam szitkomot, ez a kevés egyike. Szerintem nem volt rossz, mondjuk az első pár részt biztos nem láttam, meg a végében se vagyok biztos.

Zizi - 2016. 07. 28. 00:21

Nekem ez a sorozat nagyon nem jött be, amúgy sem szeretem az olyan sorozatokat (esetenként évadokat/ részeket), amik 1-2 óra/ nap történéseit mutatják be ennyire hosszan.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz