login |

Finálé előtt: Preacher

2016. 07. 28. 18:40 - Írta: winnie

29 hozzászólás | kategória: video,

Hát, elég gyorsan véget ért ez a szezon. És fura volt a véleményeket olvasni, mert akadtak nagyon elmarasztalók (jó pár, a képregényt ismerő például nem szerette) és nagyon istenítők is (és nemcsak a képregényt nem ismerőkre gondolok), szóval még mielőtt a finálé durvulásai elfogulttá tennének minket, a tiétek a szó: tényleg jó lett a Preacher?

Jövő héten jön a kritika is, az évadzáró előzetese a tovább mögött, a kibeszélő pedig itt, szerintem elég jó képet ad a sokszínűségről. Bónuszvideóként megnézhető egy részlet, valamint az 1×10 első 5 perce is.

29 hozzászólás Ne habozz!

a_n_d_r_e_w - 2016. 07. 28. 19:09

mult heten kaszaltam, pedig biza akartam szeretni, de nem ment

winnie - 2016. 07. 28. 19:12

a_n_d_r_e_w: szomorúan hallom, pedig nagy wtf-ról írtak a kilencből, ráadásul a finálé megágyaz valaminek, ami a képregényesek nagyon vártak.

galocza - 2016. 07. 28. 19:31

szerintem én végigszenvedem az évadot, oszt annyi.
hetekkel vagyok lemaradva, és úgy veszem észre, kb bármi mást szívesebben nézek, mint a következő preacher epizódot, ez pedig mindig a kasza biztos előjele.
ó, pedig vártam én sok szépet s jót…

galocza - 2016. 07. 28. 19:31

(nem képregényes ember)

Mikilós - 2016. 07. 28. 19:39

Nekem ez egy fokkal jobban bejött, mint az Outcast.

patrickburnsred - 2016. 07. 28. 19:42

nekem mindennel együtt rohadtul bejön eddig, mindenképp maradok a 2. évadra

Geza Kovacs - 2016. 07. 28. 19:47

Hát mert rossz is volt. Nem volt humoros, és nem volt története, nem haladt semerre. Megragadt a szereplők ismertetésének a szintjén, és ott is maradt egy helyben.

Nézzük az enyhén, kicsikét hasonló Supernaturalt: minden részben máshova mennek általában, van mindig új szereplő is ebből kifolyólag, és szöveghumor van benne. Egyébként az nem is próbál vígjátékként működni szerencsére.

Ez a Preacher állítólag comedy vagy mi akar lenni, de iszonyatosan, groteszk naturalizmusig kegyetlenkedésen kívül egy mosoly nincs benne, a szereplők többnyire gyűlölik egymást és rengeteg a veszekedés, de általában mindenki közeli és régi ismerős ehhez képest. Mégis a sheriff a fia halálát kívánja, a lelkész a volt barátnőjével őrjöng folyamatosan, de a nő még a vámpírral is veszekedik sokat (meg mindenkivel), ott van az embergyűlölő pszichopata vágóhidas fickó, na meg a két karót nyelt angyal, vagy ki.

Egyiket se túl nagy élvezet heti 40-50 percben figyelni. Történik mindez valami szegényházi texasi sz@.rfészekben, ahol szándékosan minden lakost debilnek és erőszakosnak állítanak be jó hollywoodi nagyvárosi módra.

Pedig lehetett volna belőle valami, csak történetet kellett volna írni bele.

damoqles - 2016. 07. 28. 20:20

Kínosan borzalmas lett, és biztos vagyok abban, hogy a képregény ismerete nélkül is ez lenne a véleményem.

heidfeld - 2016. 07. 28. 20:37

Szerintem van benne humor, sok érdekes karakter, néha jó rendezés, meglepően jő színészek.Nagy erénye, hogy nagyon egyedi a hangulata.
Maga a történet lassan halad, talán túl sok vonalon fut. Számomra kicsit túl véres, Tulip pedig határozottan nem működik.
Én biztos maradok, várom a második évadot.7/10

Rockdragon - 2016. 07. 28. 20:39

Nem értem ezt a sok ellenérzést. Nekem kifejezetten tetszik, hogy ugyan fullos a témája, de mégsem akarja komolyan venni magát a sorozat. A tempó is megfelelő, nem sietnek el semmit, de nem is lassú szerintem. Pont annyi van egy részben amennyi kell, fent tartja az érdeklődést, de meg is tudunk minden részben valamit. Ugyan még csak az első hat részt láttam, tehát nem mondhatok teljes értékű véleményt, de biztos hogy végignézem. Az viszont most “rosszul esett”, hogy lesz második évad, azt hittem hogy tényleg csak 10 részes lesz és kiderül minden a végén :/ Utálom várni az újabb évadokat :D Viszont persze örülök, hogy lesz még több rész. Vámpírcsávó kifejezetten jól megformált karakter, imádom hogy egyszerre mocskos és mégis jóindulatú. A dumája meg kifejezetten jó :D Szinkronnal nézem, tudom ez valahol bűn, de nagyszerű a szinkronhangja, nagyon élvezem :) Szóval én rosszat nem tudok róla mondani, képregényt nem olvastam, teljesen új az egész és élvezem:)

mark - 2016. 07. 28. 20:42

Meglep, hogy ennyire a negatív vélemények vannak túlsúlyban itt, számomra a legjobb újonc, nagyon hangulatos texasi szatíra eddig. Minden részben adagolnak valami egészen groteszket. Ott van például a 6. rész, aminél idén nem sok jobb sorozatepizódot láttam. Vagy a 9. részben ott a Breaking Bad-kikacsintás. Kíváncsi leszek, a következő évadban tényleg road movie-szerűvé avanzsál-e.

Ghost - 2016. 07. 28. 20:58

Meglepő számomra is ez a sok negatív vélemény (nemcsak itt, külföldön is elégé megoszló), azt gondoltam az őrült megmozdulásaival nagy közönség kedvenc lesz. Szerencsére a nagyfejesek is bíznak benne, ha berendelték a 2. évadot, habár nem tudom rontani fog-e rajta a 20+ rész.
Az első 1-2 rész amúgy még nekem se jött be annyira, de folyamatosan javul szvsz, mostanra pedig nagyon gyorsan eltelik számomra az a 40 perc.
Képregényt olvastam, első 12 szám nagyon jó (a sorozat sztori szinten egyébként sehol sem tart), utána folyamatosan romlott a színvonala, de úgy gondolom a sorozat pont annak problémáit tudja majd kiküszöbölni.
A sorozattal kapcsolatban eddig egyetlen problémám, hogy szvsz nagyon rosszul vezették fel a karakterek közötti kapcsolatokat. Elvileg fontos részét kéne képezze Jesse és Cass barátsága, plusz Tulip, ami meg is valósult… de valami hihetetlenül erőltetett, bumm bele módon. Bátran várhattak volna még ezzel a 2. évadra, sokkal több olyan helyzetet kialakítani, ahol Jesse-ék mélyíthetik kapcsolatukat. Tulip csak úgy rossz ahogy van: nem kedveltem a képregényben, nem kedveltem a színésznőt az AoS-ben és hát sajnos a két rosszból nem lett egy jó… csak egy rosszabb képződmény.
Egyébként a sorozatot kaszálóknak talán érdemes lesz majd a következő évadra visszatérni: gondolom elhagyják a mostani helyszínt és teljes egészében egy roadmovie történetté alakul.

Lemoni - 2016. 07. 28. 21:02

Imádom. A történetét, a karaktereket, a színészeket. De főleg az idiotizmusát. Jesse douchebag megnyilvánulásai, Cassidy hülyeségei, a lúzer angyalok, Odin hörcsögképe……á, már vigyorgok itt ennyitől is :D

Malachi - 2016. 07. 28. 21:34

nem rossz ez, hogy van. meg lehet nézni, főleg a sajátos stílusa miatt. nem hiányozna, ha nem lenne – de amíg lesz biztosan nézem.

bélabá - 2016. 07. 28. 21:42

Én talán a második vagy harmadik rész után kaszáltam, bár nem tudatosan.

Akkoriban rátaláltam a Stranger Things-re, Outcast-ra, American Crime Story-ra, The Night of-ra, meg a Narcos-ra, és mindegyik érdekesebb volt, így elsikkadt.

asd - 2016. 07. 28. 22:00

Nem nagyon történik benne semmi. De az sárga filterrel és néha lelassítva. Az egész évad eseményei kb mehetett volna egy pilotba.

JH94 - 2016. 07. 28. 22:15

Nagyon lassú a cselekménye, talán a low budge miatt, ki tudja. Nekem guilty pleasure, eléggé egyedi sorozat.
A karakterek eléggé groteszkek. Cassidy pedig a legjobb az egészben.

andor - 2016. 07. 28. 23:40

Nekem tetszett az éved, végre valami frisset kaptunk. Az utolsó részben nagyon megtekert a pokol jelenet :D

bvr - 2016. 07. 29. 00:01

Előzetesen kíváncsi voltam rá, aztán a második rész felénél letettem hogy ez a csordogálás hetiben nekem nem hiányzik, hanem majd összegyűjtve ledarálom. Így finálé előtt meg is tettem.
Kétségtelenül van egy egyedi hangulata (Cassidy meg tökre tetszett), de ennyi. Valszeg azért a 2. évadnál még visszatérek de ha pl kiderülne hogy a készítők elkaszálták, hát nem zokognám tele a párnámat…

winnie - 2016. 07. 29. 05:01

JH94: itt nincs low budget. elég magas a költségvetése.

Anthonz - 2016. 07. 29. 08:44

Én sem vagyok képregényes, és asszem megnézem az évadzárót és örülök, hogy vége.

Van egy csomó minden, ami “nem működik” a sorozatban. Én értem, hogy minden sorozatnak, sorozatos világnak van egy “belső logikája”, de itt annyi abszurditás van, ami mellett nem lehet csak úgy elmenni, kamaradarabok tipikus hibája.

Egy rohadt jó jelenet volt, amikor a harmadik angyalt akarták hatástalanítani, na az megért mindent.

Van egy csomó random jelenet a nagyvilágból, amivel értem mit akartak, csak tök fölösleges és zavaró. Aztán a poklot is jól a szánkba rágták, de legalább 10 perccel kevesebbet kellett forgatni..

Lehetett volna ez jó is, de így maximum a próbálkozást lehet értékelni.

zolkó - 2016. 07. 29. 10:02

A borzasztóan lapos negyedik rész után muszáj volt kaszálnom. A képregényt nem ismerem, nem tudom hogy úgy mennyivel lenne másabb számomra. De az év egyik nagy csalódása volt, mert vártam az előzetesek után, de nem haladt semerre az egész sztori, a karakterek sem voltak túlzottan érdekfeszítőek.

Road Lee - 2016. 07. 29. 10:28

Nagyon akartam szeretni – de csak három részig bírtam. :-///

Egyhelyben topogás, gittrágás, random vérfröcsögés, mintha nem lenne storyline, hanem “írjuk a részeket, aztán majd csak kijön belőle valami” hozzáállással készültek volna az epizódok.

Én sajnálom. :-(

hbal - 2016. 07. 29. 12:21

Nem ismerem a képregényt, de nekem eddig összességében bejött, olyan 7.5/10 az évad. Képi világ jó, Dominic Cooper illik a szerepbe, talán Tulip az aki kicsit idegesítö nekem, de ennyi simán belefér.
Kaszán nem is gondolkoztam el.
Nekem a (viszonylag) random jelenetekkel sem voltak gondjaim. :D

galocza - 2016. 07. 29. 16:51

ha már említettétek, nekem tulip a mélypont, ő borzalmas. a vamp kicsit itt-ott erőltetett, de még a javába tartozik, a gonosz boss remek (ezt a fickót imádom a human target óta, nagyon vártam, mikor tér vissza hosszabb időre), a henchmant tulképp kedvelem, a templomi segítő lányka teljesen sótlan, a 2 mennyei szolgát még nem tudtam eldönteni, kedvelem vagy nem. ki van még?
ja, assface-től kiráz a hideg, gondolom ez is volt a cél, de brrrr. a sheriff papa elmegy.
csak. nem. történik. semmi.

dvd24 - 2016. 07. 29. 19:58

A képregényt imádom az egyik kedvencem, a sorozat is tetszik, csak két bajom van: az egyik, hogy nagyon széthúzták a sztorit. Az eddigi eseményeket a képregény első számában (huszonvalahány oldal) lezavarják és beindul az igazi sztori. A másik az Tulip, iszonyú szar casting, ez a csaj nagyon nem illik a szerephez, pedig az Agentsben nem volt bajom vele, de Tulip egyszerűen nem ilyen (nem csak kinézetre, de a badass-faktort is túltolták)

payskin - 2016. 07. 31. 11:25

Nem ismerem a képregényt. Haverok mind kiszálltak a 2-3. rész után, és nem értik, miért nézem még mindig.

Én sem értem. De k jó. :D Nem történik semmi, mégis, minden egyes alkalommal felcseszem magam, mikor rájövök, hogy mindjárt vége a résznek, mert nézném még tovább.

bostone - 2016. 07. 31. 21:13

Nagyon beteg.
Nagyon jó.
Nekem a történet nem is hiányzik. Órákig el tudnám nézni.

Lilith - 2016. 08. 01. 19:57

Olvastam képregényben (mind a 66-ot,ha jól rémlik annyi van,ne kövezzetek meg ha elszámoltam egy kicsit :D) kb mikor a sorozat a felénél tartott.Nem győztem höö-meg-hűű-zni,annyira nem mindennapi volt,bár gyomor kellett hozzá,illetve párnak biztos megüli.A sorozat ehhez képest totál lightos,ami szerintem pont jó.Ha mindent megcsináltak volna ami a képregényben volt durva jelenet (nem mondok most egyet sem,ne hogy valakinek élményrontás legyen) akkor szerintem fele sikítva szaladt volna el.:D

Nagyon feel-good sorozat.Félúton el is felejted,hogy mi is a történet szál,annyira a karakterekre koncentrálsz,nállam legalább is.Ez a Gilgunhapsi előszeretettel szereti lopkodni a képernyőt a többiek közül,de azért Quincannon sem panaszkodhat.
Nekem egyedül aki nem tetszett (bár kezdek megbarátkozni vele) az Tulip.Igaz mentségére legyen,hogy cefetül szégyenlős nőnek tűnik a való életben (interjúk alatt) és lehet nem megy neki csuklóból a badass nőci karakter.
Bár z elég gáz tud lenni,mikor Cass-Tulip jobb kémiával bír mint Jesse-Tulip :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz