login |

Vice Principals: 2 rész után

2016. 07. 28. 14:50 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: kritika,

A nyár egyik legkellemesebb sorozatos meglepetése, ami az újoncokat illeti, nálam az HBO komédiája, a Vice Principals. És nem azért, mert teljesen letaglózott, annyira jól sikerült, hanem mert a pilot után, amin kicsit húzogattam a számat, nagyszerűen támadt fel, és örültem, hogy nem írtam le rögtön.

A kezdésről human már írt, és annak ellenére, hogy a prosztó humor sokszor bejön, az alapfelállásért nem voltam oda, mert elcsépeltnek tűnt, meg egyébként sem szeretek gonoszkodásokat huzamosabb ideig nézni. Az 1×01 utolsó percében azonban kiderült, hogy a sorozat nem is arról szól, amit gondoltam.

Vice Principals-3

Szóval az nem nagyon érdekelt volna, ha gyerekek és más tanárok kárára két idióta és gyerekes iskolai igazgatóhelyettes szívatja egymást, és folyton keresztbe tesz a másiknak, azonban kiderült, hogy valójában (nem mintha ez nem lenne klisé) egy közös “ellenség” ellen kell felvenniük a harcot. Sőt, később újabb vargabetű lesz, de erről csitt.

– Alright, I fucking heard you, shut the fuck up.
– You shut the fuck up.

A pilot tehát mehetett a kukába (bár nyilván a fő karaktereket megalapozta), az 1×02-t így szerencsére újult lelkesedéssel indíthattam el, s ez a rész már sokkal jobban átadta, hogy hangulatában milyen lesz a Vice Principals, s ekkor döntöttem el, hogy a pszichopata-komédia kifejezés fogja meg legjobban a lényegét.

Vice Principals-4

Azt már nem tudom megmagyarázni, hogy ilyen formában miért nem volt bajom a gonoszkodással (ami durvulás történik, az már túlmutat a sima, rajzfilmes agyatlankodáson), lehet, hogy azért, mert Gamby kompenzált, vagy mert a kirúgásnál kibukott belőle az ember, de az biztos, hogy érződött valami halvány remény, hogy a folyamatnak az lesz a vége, hogy a két idióta magát is helyrerakja, ha összejön a haditervük.

Mivel az HBO kiküldte a sajtónak az évad 2/3-ét, hat részt, ezért a továbbiakról elárulhatok annyit, hogy túlzás nélkül részről-részre jobban bejött a Vice Principals, ami persze a szinte minden epizódban jelenlévő zenés montázsoknak (szintizene!) is köszönhető, és annak, hogy nemcsak a két főszereplő kap normális karakterizálást (nem azok ők, akiknek gondolnánk), hanem lassan mellékfigurákat is behoznak.

Vice Principals-2

Jó volt látni, hogy Danny McBride karakterének gyerekes viselkedése nem csak úgy “van”, hogy mindenféle gátlások gyötrik, de szerencsére maga a sorozat egy pillanatig sem megy át valami érzelgős drámába, végig dominálnak az elvetemült poénok, és az 1×06 után írtam is Twitter-en, hogy ha másért nem, azért érdemes bepróbálni a Vice Principals-t, mert nem nagyon van hozzá hasonló.

8 hozzászólás Ne habozz!

Greg - 2016. 07. 28. 15:33

“It’s beautiful moment and you ruined it! You ruined it!” Sírva röhögtem :D

Malachi - 2016. 07. 28. 16:38

tényleg jó sorozat, de esélyes, hogy alig nézik majd. pedig megéri.

snitt - 2016. 07. 28. 23:56

pilot felénél kinyomtam, kedvelem a dark humort de ez (csúnyaszavakat mond folyton lolxd) nem az.

Malachi - 2016. 07. 29. 04:39

snitt – ez sokkal több annál. nem is értem igazán amúgy a tényleg durva kezdést, mert ahogy jönnek az új részek, úgy finomodik a hangvétel – másképp lesz durva – és mélyülnek el egészen meglepően a karakterek.

talán nem jó húzás a készítőktől, mert ha csak úgy elém került volna én is kinyomom az első rész közepén.

Benjy - 2016. 07. 29. 23:05

Nekem a 2.rész is bejött, habár egyelőre semmi kiemelkedő, de a két színész simán viszi a hátán a showt. Főleg Goggins zseniális.

FrankLuck - 2016. 08. 03. 12:02

Belenéztem a második részbe is, de ez egyértelműen nem nekem való, a két főszereplő bármilyen felállásban halálra idegesít.

patrickburnsred - 2016. 08. 14. 04:01

engem már a pilot is megvett teljesen, tény, kellett hozzá az utolsó 1 perc, hogy megmutassa a rengeteg potenciált, ami ebben van és 2 rész után úgy gondolom, nem csak, hogy van ebben potenciál, de a készítők is azon vannak, hogy ezt megmutassák nekünk. 8/10 a két rész után

Brynden Rivers - 2016. 08. 22. 12:11

Csak Goggins miatt nézem, de félek hogy karriertemető lesz neki ez a közepesen jó sorozat.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz