login |

Délelőtti videók 3.: Van Helsing

2016. 07. 29. 11:50 - Írta: winnie

30 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, video,

Mármint Vanessa Helsing. Így, a Wynonna Earp után már nem is olyan meglepő. Ennek a sorozatnak Kelly Overton a főszereplője, és én még mindig le vagyok akadva azon, hogy Neil LaBute a készítő, akit mégiscsak színdarabjairól, és az azokból rendezett filmjeiről ismerek. A tovább mögött megnézhető a posztapokaliptikus sorozat 2 perces előzetese és két részlete.

Van Helsing

A kanadai gyártású Van Helsing ősszel érkezik majd, és a Drakula-mítosz új megközelítése lesz, a középpontban Vanessa Helsing-gel, aki Abraham Van Helsing, a híres vámpírvadász lánya. Ő éled újra a jövőben (5 évet “kihagy”) és felfedezi, hogy már a vámpírok uralják a világot. Neki azonban van egy képessége, amivel fel tudja venni a harcot ellenük, így ő válik az emberiség utolsó reménységévé.

Ja, és vasárnap a Syfy feltolja a netre a pilotot.

30 hozzászólás Ne habozz!

csekov - 2016. 07. 29. 12:10

Egy viktoriánus stílusú sorozatnak jobban örülnék. Egy kvázi Penny Dreadful folytatásnak…

Rütyika - 2016. 07. 29. 12:18

Nincs eredeti ötleted? Fogj egy régit, és cseréld meg a főszereplő nemét, hátha attól újnak hat! :D Manapság ez a divat. Nem háborgok, mert virágozzék száz virág, engem ugyan az se zavarna, ha Keresztapát leforgatnák nőkkel, de attól még ez semmi más, csak az ötlethiány leplezése.

winnie - 2016. 07. 29. 12:26

rütyika: van, aki így érzi, de miért írod, hogy nem háborogsz?. sokan csinálják ezt. háborognak, majd beírják, hogy nem háborognak. (ismertebb verziói a “nem vagyok rasszista/homofób” megközelítések).

más kérdés, hogy én speciel nem értem, hogy mi a gond. olyan ritka, hogy valamit más közelítéssel csinálnak, a legtöbb feldolgozás az eredeti felállását veszi kölcsön, minimális azon feldolgozások száma az összeshez képest, amiben csavarnak. és, ha születik egy-kettő rögtön elkezd valaki divatozni? ez elég wtf.

ha nem cserélnék ki, az eredeti ötlet lenne? éppen az adhat új ízt egy feldolgozásnak, ha változtatnak a dinamikákon, érthető, ha az író kihívást keres, újat akar adni. inkább lelkesedni lenne érdemes azon, hogy ha valaki mer változtatni. nem mintha ez feldolgozás lenne vagy ilyesmi.

winnie - 2016. 07. 29. 12:27

de mindegy is. ha ez van helsing-sorozat lenne, akkor viktoriánus vámpíros lenne, és nem modern korban játszódó posztapokaliptikus.

totális fordítva gondolkodsz: itt volt eredeti ötletük, megteremtettek egy világot, és úgy döntöttek, hogy a főhőse nem valaki random lesz, hanem egy ismert név, egy legenda leszármazottja. hogy tudják kötni valamihez a karaktert, hogy lehessen köré mitológiát építeni, és ne csak lógjon a levegőben – és nyilván azért, hogy könnyebben el tudják adni.

egyébként van keresztanya című film:)

Rütyika - 2016. 07. 29. 12:51

Nézd, attól még hogy egy trend hidegen hagy (női rebootok), attól még felhívhatom magára a jelenségre a figyelmet. Lecseng majd persze, meg nyílván semmi értelme azon háborogni, hogy miért készülnek ilyenek, hisz megvan a közönsége (lásd Paul Feig filmjei). De attól még szeretném kicsit ösztönözni a készítőket, hogy legyenek már kreatívabbak, mert bejáratott brandeket újra piacra dobni azért elég kényelmes megoldás, mondhatni alacsony kockázatú befektetés. És többnyire azért az ilyesmi ritkán sül el jól (de néha igen: Mad Max – Fury Road).

Alexforever - 2016. 07. 29. 12:55

Nem értem, hogy miért szól hozzá olyan, akit nem fog érdekelni, hogy csak itt kidühöngje magát :D Én nagyon várom, szerintem egyik legjobb újonc lesz, vagyis bízok benne :) Engem mindenesetre megvettek kilóra és kész :)

winnie - 2016. 07. 29. 12:58

két lehetősége van az embernek, hogy miképp viszonyul ahhoz, ami nem érdekli. nem foglalkozik vele, vagy szót emel ellene.

a jelenséggel (ami nyilván nem jelenség, hanem pár elszigetelt eset, amire 20 éve is volt már példa) mindenki tisztában van, ezért nem is emlegeti fel senki általában, csak az, akit zavar. viszont elhiheted, hogy nem fog lecsengeni. és ugyanaz a közönsége, mint a filmeknek, a közönség. nem valami kisebb, kor vagy nem vagy hajszín alapján körülhatárolható csoport. de ha ritkán sülne el jól, akkor nem csinálnák. elég gyakran jól sül el – legalábbis anyagilag biztosan, de az elmúlt hetek mozis visszajelzéseit elnézve a közönség is elégedettenk tűnik.

visszatérve az eredeti feltevésre: jelenleg még mindig az a divat, hogy egy feldolgozásban nem nagyon akarnak újítani. ez legalább változtat egy kicsit.

viszont, nem is ez a lényeg, hanem

“De attól még szeretném kicsit ösztönözni a készítőket, hogy legyenek már kreatívabbak, mert bejáratott brandeket újra piacra dobni azért elég kényelmes megoldás, mondhatni alacsony kockázatú befektetés.”

ez viszont megint egy kőkemény félreértés/összemosás. a készítők kreativitása nem szorul ösztönzésre, csak tévésorozatos műfajban több ezer eredeti sorozatötlet készül, pilotforgatkönyv íródik.

az eredetiség vélt hiánya nem a készítők sara, hanem egyrészt a nézőké, másrészt a nézőket kiszolgálni kívánó gyártóké. hiába akar egy író eredetit írni, ha a csatorna csak mér meglévő IP-re akar alapozni.

de. a legjobb az egészben, hogy ha véletlenül készülne is 100, “nem eredeti” új sorozat egy évben, még akkor is ott van a másik 350, ami eredeti. mert hevenyészve összeszámolva, még mindig az eredeti sorozatok és a filmek jelentik a divatot.

Nif - 2016. 07. 29. 13:28

5 év után hogy tud ennyit pattogni rögtön kelés után? Nem kéne minimum zsibbadtnak lennie? :D

Dregnarr1 - 2016. 07. 29. 14:07

Ha már ennyire megy a keménycsaj téma, élesszék már fel a Riese:Kingdom Fallingot TV-re!

energy - 2016. 07. 29. 14:27

Ez szőrnyű. Rémes… olcsó…amatőr.
Eleget láttam.

Balumedve - 2016. 07. 29. 14:29

Jujj, emberek! Előre elnézéseteket kérem, de 5 órát kellett esőben dolgoznom a szabad ég alatt, esőkabát nélkül, szóval morcos vagyok, így mindenkinek be fogok szólni.

Sem az “előzetes”, sem a részletek nem adtak okot a bizakodásra. Ez egy ordas fika lesz, semmi más. És, Rütyika, ez nem azért lesz ganaj, mert egy ismertebb karakterhez lesz köze, vagy mert nő lesz a főszereplő. Egyszerűen csak ezért, mert gagyi az egész eddigi promóciós anyaguk, és mert syfy, és olcsó. És nem kérek kioktatást. Tudom, attól, hogy valami syfy vagy olcsó, még lehet jó, de az utóbbi években ennek a kettőnek a párosítása sosem végződött jól.
Na, de hogy őszinte legyek: biztos, hogy be fogom próbálni, és panaszkodni is fogok miatta, ha beigazolódik a jóslatom.
És még egy jóslat: Winnie, te minden, de tényleg minden sorozatot a védelmedbe veszel a premier előtt, velük együtt a készítőket is (csatorna, stúdió, írógárda, producerek, a díszletesek stb.), legyenek akármennyire inkompetensek, ha a pesszimisták és a szeptikusok támadásba lendülnek. Ennek ellenére, biztos vagyok benne, hogy pilot után kaszálni is fogod a sorozatot, mert a rendelkezésünkre álló információmorzsák alapján ez nem ígér semmi jót. Arra azért kíváncsi lennék, hogyha ez egy országos csatornára érkezne, mekkora várakozási faktorral lendülnél neki a pilotnak?

Alexforever: nem értem mivel ér többet a te véleményed, ha neked tetszik az előzetes, mint azé akinek nem.

DeadMan - 2016. 07. 29. 15:12

Balumedve: Khm… The Expanse…khmmm :)

Amúgy igazat kell adnom neked, a trailerek alapján ez elég gagyinak tűnik (már ha lehet ezeket trailernek nevezni egyáltalán), a probléma pedig nem a főhős nemével van…

Azért a pilot szerintem kap majd egy esélyt, ha csak nem hallok konzisztensen szörnyű véleményeket róla :)

Alexforever - 2016. 07. 29. 15:26

Balumedve: Nem gondolom, hogy többet ér a véleményem, de akit nem érdekel, az minek nézi meg az előzetest és a poszthoz is miért ír negatív dolgokat? Az teljesen más, ha egy már futó sorozatot valaki bepróbál és nem jön be neki, utána meg írásban is kinyílvánítja a dolgot. De könyörgöm, ez a sorozat még nem ment le, szóval nem kéne előre leírni.

DonMaros - 2016. 07. 29. 15:46

Én pont olyan ember vagyok, akit zavarnak ezek a női rebootok, de ebben az esetben valahogy nem izgat. A minőség meg lehet nem a legjobb, de néha ilyen is kell. A Dark Matter-t például szívesen nézem, mikor az agyam nem tud semmi komolyabbat befogadni. Engem inkább az zavar, hogy nem tudják megtalálni a szépség/keménység megfelelő keverékét. Ez a nő is annyira néz ki harcosnak mint anyám.

Rütyika - 2016. 07. 29. 17:41

Balumedve: Én nem mondtam, hogy ez azért lesz szar, mert nő a főszereplő. Éppen azt mondtam, hogy ez kalap szar, amit úgy próbálnak eladni, hogy megváltoztatják a főszereplő nemét. Ez a masni a kalap szaron. Semmit nem ér. Hulladék, de mivel manapság van egy ilyen női rebootos felfutás, ezért meglovagolják ezt a hullámot. Magasról leszarom egyébként, hogy milyen nemű egy film vagy sorozat főszereplője, ha az eredeti. Ez nem az.

Rütyika - 2016. 07. 29. 17:48

A Sarah Connor krónikái is egy kalap szar volt, mivel nulla eredeti ötlet volt benne, csak annyi, hogy ba-dum-tss nő lett a Terminátor. Ráadásul hozzáteszem, ez ott már kétszeresen poshadt ötlet volt, mivel ezt már egyszer ellőtték ebben az univerzumban (Terminátor 3).

bkitten - 2016. 07. 29. 18:43

mint vámpíros film és posztapokaliptikus filmrajongó szintén bele fogok nézni,de szó szerint egyetértek az előttem szóló enyhén fanyalgó kritizálókkal,főleg DonMaros véleményével, miszerint ez a csaj főszereplő semmiféle keménység, badass nincs benne, ha ránézek összerogyna, nemhogy egy kardot v. egyéb nehezebb kézifegyvert elbírna.Ráadásul a feje se szimpi. .:D
Ha badass csaj, akkor százszor inkább Tulip-/istenien játszik./

danNN - 2016. 07. 29. 19:38

Már a trélert se tudtam végig nézni.

winnie - 2016. 07. 29. 19:48

Rütyika: nem voltam nagy TSCC-néző, nem akarom védeni, de ha végiggondolod, hogy mi volt a sorozatban (ha láttad), akkor bizony volt ott eredeti ötletek, sőt, nagyon jó elképzelések, csak elég sánta volt a kivitelezés. ezerszer gazdagabb volt bizonyos tekintetekben, mint a filmek. nem a mitológián múlott, hogy nem lett jobb a sorozat.

” nulla eredeti ötlet volt benne, csak annyi, hogy ba-dum-tss nő lett a Terminátor. ”

ötlet??? ez nem ötlet, hanem csak egy választás. a sorozatnak nem az volt a lényege.

ha azt írom, hogy az egyetlen eredeti ötlet az volt a sorozatban, hogy barna hajú volt a terminátor (amit még nem lőttek el a filmekben), akkor az ugyanolyan marhaságnak hangzik, mint az, hogy egy karakternek az egyik verzióban más két mérettel nagyobb a mellbősége. ez elég hülye indoknak hangzik. kit érdekel, hogy mi a neme vagy a hajszíne egy karakternek. a karakter maga a lényeg.

“mivel ezt már egyszer ellőtték ebben az univerzumban (Terminátor 3).”

és a férfi terminátort meg kétszer lőtték el – akkor ez miért rosszabb? ez… így nem… logika, ez a gondolkodásmód valahol félresiklik, vagy csak az érvek rosszak, nem tudom.

winnie - 2016. 07. 29. 19:56

egyként itt zárjuk is le ezt a vitát, mindenkinek megvan a véleménye a kérdésről. nem akarom adni a hülyét, pontosan tudom, hogy miképpen gondolkodik egy réteg, egyre több ilyen irányú hisztit olvashat, aki akar, és felesleges vitatkozni, mert egyik fél sem fogja meggyőzni a másikat.

a jelenség adott, nyilván van, aki férfiakat nézeget szívesen, én ezerszer szívesebben nézek női akciósorozatot (nem feltétlenül ez érdekel, ezt általánosságban mondom), más pedig, ha véletlenül nemet cserél egy szereplő, akkor nem fog tovább látni a nemcserénél, lehet bármilyen eredeti vagy zseniális az adott sorozat vagy film. (ld. azon szavazások, ahol elég nagy aránya gondolja a szavazóknak, hogy inkább ne legyen jó és bukjon az új szellemirtók.)

kérésem tényleg csak annyi van, hogy aki a fenti kommenteket inkább a “Nem háborgok”-kitétel nélkül érdemes közölni a jövőben, mert sz többnek tűnik háborgásnál.

winnie - 2016. 07. 29. 19:59

balumedve: te minden, de tényleg minden sorozatot a védelmedbe veszel a premier előtt”

ezt nem védem, nem tudom, hogy milyen lesz, egy fikarcnyit sem érdekel, lehet, hogy be sem próbálom, de egyébként sem hiszem, hogy szokásom sorozatot védeni.

a készítőket viszont valóban védem, hiszen a többség jómunkásember, aki nagyon magas színvonalon műveli a szakmáját. legalábbis gondolom, hogy azért kap munkát elit sorozatokban, megelőzve a sok munkáért ácsingózót.

“ez egy országos csatornára érkezne, mekkora várakozási faktorral lendülnél neki a pilotnak?”

a csatorna nem számít. mondjuk ez nem démonos, mert akkor 10% lenne, de így sem több 20%-nál.

heidfeld - 2016. 07. 29. 21:11

Nem vagyok a műfaj rajongója, de kap tőlem esélyt.
Nincs gondom az erős, női karakterekkel. Vannak jók,de rosszak is.
A csatorna tényleg gagyi, spórolós de nagyobb gondom vele, hogy olyan remek sorozatot, mint “Az ellenállás városa” simán törölnek.

DeadMan - 2016. 07. 29. 23:58

winnie: a fenti kommented után nem tudom, mennyire szabad a téma, de én megpróbálnám egy másik oldalról megfogni ezt a kérdést, aztán majd tégy a kommenttel belátásod szerint:

Nekem pl nincs ilyen, hogy jobban szeretek csajfőszereplős, vagy pasifőszereplős sorozatot nézni.

Ha jó a karakter, jó a sorozat, szerintem a főszereplő neme egy huszadrangú dolog. Olyat se mondjon nekem senki, hogy nem tudja beleélni magát egy vele ellentétes nemű főhős kalandjaiba, mert ez is nettő hülyeség, itt is a megvalósításon múlik minden.

Amikor létező karakterek nemét változtatják meg, ott szerintem árnyaltabb a kép, látok reális indokokat ellene/érte is. Végeredményben szerintem itt is a minőség a döntő, láttuk mi ezt már nagyon jól elsülni, pl Starbuck…buckbuckbuck.

De a fenti Ghostbusteres példában nem túl jól sült el. Azokkal egyáltalán nem értek egyet, akik nem akarták, hogy egyáltalán jó legyen csak azért, mert nők a főszereplők (ilyen emberből sok lehet? Mert én el sem tudom képzelni, hogy ez ne egy kisebbség legyen a fanyalgók között, de lehet túl naív vagyok).

Viszont az, hogy a film harmatgyenge lett, a marketing viszont megpróbálta “feminizmussal” eladni, miközben a film potenciális közönségét démonizálta… na így kell valamihez rosszul hozzányúlni. Tanítani való iskolapélda lehetne.

Na de nem feltétlenül érzem úgy, hogy ezekre a témákra egyáltalán szükség lenne itt a junkie-n úgyhogy ennél jobban nem is mennék bele.

A sorozatok világa – néhány elszigetelt esettől eltekintve- egy fucsa kis szigetként biztonságban lenni látszik az oly sok helyre begyűrűző politizálástól, tartsuk meg ezt így, ameddig csak lehet :)

Hayako - 2016. 07. 30. 05:40

Csak nekem ugrott be a Kaptár erről a sorozatról? Női főhős, aki az egyetlen reménysugár egy vámpírok uralta Apokalipszisben. Még a posztere is hasonlít a Kaptár 3. részére. Csak itt zombik helyett vámpírok lesznek.

Én előnyben részesítem az erős, női karaktereket és semmi kifogásom a SyFy sorozatai ellen (láttam már egy párat és volt, ami tetszett is), de ez valahogy most nem fogott meg. Lehet, hogy a széria hoz majd valami újat, de az is lehet, hogy nem.

harmundo - 2016. 07. 30. 07:59

Ezek vámpírok? Simán zombinak néztem őket, csodálkoztam is, hogy tudtak a Van Helsingből csinálni egy zombis filmet.

No mindegy, egyetlen videóanyag sem igazán tetszett, szóval legalább ezt sem kell nézni. Kivéve persze, ha valami óriási siker, mert akkor tutira bepróbálom.

Komasz - 2016. 07. 30. 13:17

ennyi mar tul sok is volt belole…

derelye vágó - 2016. 07. 30. 18:21

feministáknak jó lesz…

derelye vágó - 2016. 07. 30. 18:52
sfefe - 2016. 08. 05. 19:03

winnie……. ááá inkább nem irok semmit…
hm, bár mégis irtam…..

Ron - 2016. 08. 05. 21:41

Nem szoktak kommenteket írni, de úgy érzem, most muszáj lesz…
Nem tudtam semmit a sorozatról, nem olvastam el itt sem semmit (trailer-eket elvből nem szoktam megnézni).
Szóval teljesen “tudatlanul” kezdtem el nézni, mert tetszett a “cím”, és azzal együtt egy ígéret, hogy hátha valami jó kis vámpíros sztori lesz (nézem a The Strain c. sorozoatot).
Hát ez…valami bűn rossz volt. Nem a világgal van baj, nem a történet akasztott ki (bár abból még csak kevés látható az első részben), hanem az ún. színészi játék. Sohasem láttam még ennyire gyenge “verekedéseket” (hasonlít a kocsmában látható, lassított felvételekhez), ennyire esetlen fegyverkezelést, de ami igazán felteszi a pontot, azok a párbeszédek… illetve a szöveg még hagyján, de mintha egy gimnazista színjátszókör játszana, 2 hét próba után. A főszereplő esetében az nem zavar, hogy nő, ellenben az, ahogy játszik…harmatgyenge.
Nem tudok senkit kiemelni…illetve a süketnéma öregember, ő elviselhető volt.
A végén lévő tetőtéri jelenet…priceless mind párbeszéd, mint a nagyon béna mozgások tekintetében :)

Egy jótanács a végére: meneküljetek…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz