login |

Stranger Things: még egyszer az 1. évadról

2016. 07. 29. 22:24 - Írta: winnie

56 hozzászólás | kategória: kritika,

Csaponganék én is egy kicsit erről, mert pont a saját véleményemet nem írtam le, és nagyon ritka, hogy nézés közben ennyi gondolatot és érzelmet szakítson fel egy sorozat belőlem. Mert rettenetesen jó volt nézni.

De most ismételjem magunkat? Oké, emlékszem, hogy a Mozart In The Jungle első szezonjáról három kritikánk is volt, ami persze nem csoda, hiszen az elmúlt évek egyik legjobb szériájáról volt szó, de ilyen alapon a Stranger Things-ről akár négyet is írhatnánk, mert én például nagyon kíváncsi vagyok, hogy nálam év végére képes lesz-e másik újonc letaszítani az idei trónról. Mert annyira jó volt.

Stranger Things-07

Aláírom, a Stranger Things-nek én habkönnyű csemege voltam (a sorozat kezdéséről és fináléjáról human írt, de itt a többi Junkie-rezidens véleményét is előcitáltam), engem már a YouTube-ra feltolt első 8 perc elvarázsolt a hangulatával, pedig a természetfölötti, vagy annak tűnő műfaj nem feltétlenül a kedvencem. A pilotja pedig annyira bejött mint 9 év és 4 nap óta egy másik sorozatkezdés sem.

(Gyorsan el is kalandozok, de így hirtelen rákeresve úgy tűnik, hogy a Pushing Daisies-pilot 9,25/10-e és a Stranger Things-pilotra kiszórt 9/10-em mellett csak három sorozat első része kapott nálam 8,5/10-et, a Journeyman, a The Divide és az Allegiance, a blog előtt pedig max a Prison Break, a Tru Calling és a The Dead Zone rántott be ennyire. Szóval külön pacsi.) (Ja, a The Comedians pilotja is 9/10 volt tavaly, de arról nem írtam kritikát. UPDATE: A Traveler is 8,5/10 lett.)

Stranger Things-01

De tényleg, mintha rám szabták volna, szintizenével kezdtek, meg D&D-ző gyerekekkel, hogy az első percekben felidézzék a gyermekkoromat, és azt, hogy mikor hallottam utoljára a trogloditákról – talán amikor a Halállabirintust lapozgattam Ian Livingstone-tól? Nyilván a sokakból a régi filmes élményeiket hozta elő, de én anno kimaradtam sok klasszikusból (igen, sem ET, sem Goonies, evvan), így bennem egészen mást mozgatott meg.

Persze az egy dolog, hogy engem ezekkel a hangulati elemekkel azonnal a hatása alá vont a sorozat, de fogalmam sincs, hogy másokra, mondjuk a jóval fiatalabbakra milyen hatással lehet. Viszont látva a véleményeket, hogy sokan nyilatkoznak a Stranger Things-ről pozitívan, talán ez lehet az egyik legnagyobb pozitívuma, hogy különféle összetevőinek köszönhetően, kinek emiatt, kinek amiatt, ugyanúgy, nagyon pozitívan csapódik le.

Stranger Things-03

Egy sorozat, ami képes ilyesmire, mindenképp nagy fórral indul, de persze mindez nem elég a végső sikerhez. Az alaptörténet egyszerű, négy általános iskolás gyerek a főhősünk, és az egyikük rejtélyes körülmények között, a szemünk láttára eltűnik. Persze mindenki a keresésére indul, keresi őt a kisváros a seriffel az élén, keresik a barátai, és keresi őt a családja, az anyja és a bátyja. És mindeközben feltűnik a városban egy titokzatos idegen, aki események furcsa sorát indítja be.

Van tehát egy fő rejtély szálunk, mely igencsak természetfölötti gyanús, azonban ezzel nem is nagyon foglalkoznék, mert számomra teljesen másodlagos volt, bár hordozott magában bőven cool faktort. Nyilván elcsépelt a karaktereket és a hangulatot kiemelni egy pozitív kritikában, de annak ellenére fogtak meg ezek a tényezők, hogy egyik sem reflektált közvetlen a saját tapasztaltaimra, cserébe viszont úgy éreztem, mintha én is a sorozat világában lennék végig.

Stranger Things-04

Nem tudom, miért, de annyira közel éreztem magamhoz majdnem az összes karaktert és a gondjaikat, bajaikat, aggodalmaikat, félelmeiket, hogy minden érzelmüket képes voltam megélni. És ezt a készítők nem méla levegőbe bámultatásokkal és unalmas, karakterizáló párbeszédekkel érték el, hanem inkább a szereposztással, ami egyszerűen hibátlanra sikeredett, nem találtam gyenge pontot a gárdában.

Language!

A gyerekekben, sem a fiatalokban, sem az idősebbekben, egyszerűen nem találtam hibát, mint a 11-en nagyszerűek voltak – a legnagyobb favoritjaim Dustin, Jonathan és Nancy voltak, de felnőtt fronton is minden klappolt – David Harbour és Winona Ryder alakítása magáért beszélt, persze a legnagyobb császár mindenképp Mike apja volt.

Stranger Things-05

Nyilván a Strangers Things meg fogja kapni a 2. évados berendelést, biztos, hogy sikeres, a visszajelzések is pazarok, és persze a készítőknek is megvannak a terveik, nem véletlen maradt nyitva pár kérdés a szezon végén. Persze, ha véget érne, nem lenne részemről harag, és egy sorozatom kizúgna minden idők 10 legjobbja közül. Így még erre nem veszek mérget.

A kérdés csak az, hogy hogyan tovább? Jó eséllyel nem überelni akarják majd magukat a Duffer-testvérek, hanem esetleg bővítik a mitológiát, viszont egy ennyire jól sikerült évad után az emberben ott motoszkál az, hogy sikerül-e megtartani ezt a színvonalat. Persze az “aggódásommal” némiképp magamnak mondok ellent, hiszen a hangulatot és a karaktereket a világ legkönnyebb dolga megtartani, s mint írtam feljebb, számomra a többi másodlagos volt.

Stranger Things-02

Mostanság a Game of Silence-nek volt olyan pilotja, ahol a 80-as évek gyerekei megjelentek, az is abszolút megfogott – legalábbis a flashback-ekre. Mondjuk az olyan sorozat, amiben a főhősök felnőtt és gyermek énjeit párhuzamosan követhetjük, és ebből a műfajból, ellentétben a gyerek kalandfilmekkel, nem maradtam ki, sok hasonszőrű alkotás a kedvencem – nem lenne semmi látni idővel a főhősök felnőtt énjét.

Persze nyilván nem erre fogunk továbbmenni, mint ahogy az is biztosnak tűnik, hogy a folytatás már nehezen fog ekkora meglepetést okozni, nem lesz úgy újszerű, hogy közben a világon semmi újat nem hoz, pusztán a nosztalgia húrjait pengeti. A készítőket persze nem kell félteni, a többit majd megbeszéljük a 2×01 után. Vagy, a 2×08 után, mert ha elkap, akkor nehéz lesz leállni vele.

Stranger Things-06

ui: Ide nekem a sorozat zenei anyagát, de nyomban! Mármint a hangszereset. Az valami zseniális volt a S U R V I V E-tól, akik legutóbb a The Guest-be írtak számokat. (Mondjuk a dalok tekintetében is jól működött a zenei szerkesztő, még véletlenül sem Greatest Hits volt a válogatás, nem az agyonhallgatott klasszikusokat hallhattuk, kivéve persze a The Clash-számot, de annak meg dramaturgiai jelentősége volt.)

56 hozzászólás Ne habozz!

pehnemer - 2016. 07. 29. 23:23

Nekem is a gyerekkori emlékek jöttek elő, vhogy nagyon igazi volt itt minden, nagyon élveztem és várom a folytatást!

Hádész - 2016. 07. 29. 23:35

Zseniális volt szerintem, főleg úgy, hogy igazából tényleg nosztalgiára épül az egész. Nem tudtam, hogy a The Guest-be is ugyanazok írtak számokat, de valahonnan ismerős volt a stílus :)

Lajosék a másodikról - 2016. 07. 29. 23:49

Nem tudom, nekem valahogy a közepe táján szétcsúszott az egész. A Jonatán-Nenszi-vonal a legvégét leszámítva marha idegesítő volt, jöttek a logikátlan dolgok, az időzavar (annyira gáz az elindulok a szomszédba nappal, és tök sötétben érkezem). Kis odafigyeléssel még jobb lehetett volna.

Ryderről a teljes évad után is rossz a véleményem, nem egy liga Harbourral.

winnie - 2016. 07. 29. 23:57

Lajosék a másodikról: ja, hát simán benne van, hogy nem mindenkinek jön be ryder. szerintem zseniális volt, engem meglepett nagyon, hogy egy ennyire szétcsúszott karaktert egy percig sem találtam idegesítőnek, végig együtt éreztem vele, nagyon durván megjárta a poklot és a mennyet, ahogy eleinte csak aggódott a gyerekéért, majd a halálával szembesült, majd pedig…

szóval elég intenzívnek éreztem, és remek ellenpólus volt számára harbour.

VanillaSky - 2016. 07. 30. 00:26

Engem egy valami érdekel:) (amellett, hogy az idei év újonca nálam a cucc) Most 11 meghalt és neki ennyi volt vagy a seriff a végén neki vitte a kaját?

Malachi - 2016. 07. 30. 01:14

VS – ez majd kiderül a következő évadban. :) gyanúsan pont olyan kajákat rakott oda, amiket szeretett a lány. de ki tudja, mi van, ha csak egy szertartás volt, emlékezés? na jó, szerintem nyilván él. Eleven. érted. hah!

human - 2016. 07. 30. 03:50

lehet én hallgatok sok zenét, de szerintem eléggé greatest hits volt, vagyis nem abba meg ilyenek, de baromi ismert szám volt közülük egy csomó. white rabbit, bowie feldolgozás, i melt with you, joy division, new order (az elegiat tavaly az mgsV durván behúzta), ezek amik csak fejből beugrottak h elhangzottak.

ettől még baromi jó soundtrack.

winnie - 2016. 07. 30. 04:31

uman: akkor mainstream, rádiós greatest hits? úgy értem, hogy amit írtál nagy nevek, egy-két számot még én is ismertem, de video kill the radios stars, take on me, madonna vagy spin around.

még a the clash száma is eggyel lejjebb lehetne szerintem, mégiscsak punk rock, de az elegia (ha new order, akkor blue monday, mondjuk) nem ide tartozik, a tangarine dreams sosem volt itt, a jefferson airplane pedig jól ismert, de szerintem csak a filmes előzménye miatt, de semmiképp sem olyan, ami mindenhonnan szólna.

atus31 - 2016. 07. 30. 08:42

VanillaSky köszi a hiányzó SPOILER feliratot a kommentedből….

Mortanius - 2016. 07. 30. 08:58

A Vangelis – Fields Of Coral komoly volt a 7. epizódban.

szpojleres mókus - 2016. 07. 30. 10:31

nancy az új eyecandy :D Bár post beírása előtt megnéztem a színész hálisten elmúlt 18 :D

ayren - 2016. 07. 30. 10:37

Eleven szerintem is él, hiszen nem maradt utána holttest, így simán visszatérhet a második évadban.
Amúgy a sorozat nekem is bejött, elsősorban a sokgyökerű nosztalgia-faktor miatt, de azért 8-9-eket nem adnék rá, éppen hommage-jelleg miatt, aminek okán eredetiség nincs benne, csak kellemesen otthonos ráismerések.
Jó kis sorozat azért, részemről 7/10.
Ryder meg engem is idegesített. Túl sok volt időnként. A kevesebb ugye, néha több…

Alterego9 - 2016. 07. 30. 12:45

A folytatás miatt azért nem aggódok, mert remekül beilleszkedne az eddigi stílusába, a Lucas trilógiák, és a sokepizódos horrorfilmek közé.

A Prison Break szindróma (…és aztán megint börtönbe kerültek, és aztán megint megszöknek), azért veszi ki magát hülyén általában, mert ott nem illeszkedik a műfajhoz ez a fajta önismétlés.

De az hogy egy kamaszos 80s kalandfilm után visszatérjen a szörny a második részben, és újra összeálljon a régi csapat, az pont olyan természetesen hat, mint egy szappanoperában az hogy mindenkinek ismeretlen balkézfelőli gyerekei tűnjenek fel időnként.

winnie - 2016. 07. 30. 14:04

lehet jelezni, erdemes is, de evadkritikanal nem kotelezo

wellwellwell - 2016. 07. 30. 14:57

malachi :D

Silver-sama - 2016. 07. 30. 15:06

Hát a pilottól nem estem hasra, de azért folytatni fogom…

Mark Bolt - 2016. 07. 30. 16:52

Én szerepjátékoztam 14-15 évesen, mégpedig 10 órákat, szóval 1 perc alatt zsebrevágott a sorozat, mikor a gyerekkoromat láttam megelevenedni. Illetve korábban kifejtettem, hogy a 3 srácot én egy Nemere István ifjúsági regényből egyszerűen ismerem, ők Lars, Don, Ariel A kupolaváros titkából, tökéletesen azonosak a karakterek, de olyan szinten hogy alakra és színre is. :)

http://mandarchiv.hu/manda/webimage/1/3/1/9/3/wimage/Nemerre.jpg

Két vaskos gyenge pontja van nálam, a kislány és a szörny. A kislány színészi képességei, vagy az instrukciók amiket adtak neki az szerintem kevés. Amikor csak úgy szótlanul ki kell nézni a fejéből egy színésznek, az nem azt jelenti, hogy csak úgy szótlanul ki kell nézni és semmi egyéb dolga nincs. Egy hiteles üres tekintetben nagyon komoly színészi munka van, olyan apró minijátékok vannak ilyenkor arcjátékban és gesztusokban, amik hitelessé teszik a némaságot, és egyáltalán kifejezik azt az érzelmi állapotot, ami némaságra készteti a karaktert. Ez a kislány szerintem ezt nem tudja, és ezért a szótlan játéka néhány kivételtől eltekintve pocsékul sikerül, márpedig általában szótlanul kell játszania. A szörny meg csak szimplán szarul néz ki, kitalálhattak volna valami kicsit extrábbak, mondjuk nem is feltétlen CGI-al.

unrealnoise - 2016. 07. 30. 18:32

Szerintem borzasztóan túlértékelt. A sztori összelopott ötletek halmaza, a színészek teljesen átlagosak, a hangulat bár jó, de ennyi. A karakterek sem húde különlegesek… Igazából a koncepció sem tökéletes, ezer jobb cucc van ennél… Mondom ezt 6 rész után. Nem rossz, de lehet nem is folytatom, annyira nem érintett meg…

sehrezad - 2016. 07. 30. 20:56

SPOILER:

és akkor a chief lepaktált a kormánnyal?

korum - 2016. 07. 30. 21:15

Hát ha nem is lepaktált, az minimum megbeszélték, hogy is legyen ez az egész elsimítva.

tobias88 - 2016. 07. 31. 00:58

Ez így volt egy egész, én nagyon bánni fogom, ha lesz 2. évad és nem lesz fantasztikus. Akkor már nem fogja megérni :)

Nem hiszem hogy idén bármi is le tudja szorítani a legjobb újonc címről, persze nem is nagyon tudom, hogy mikre kellene még körmöt rágva várnom :)

kopasz gyerek - 2016. 07. 31. 05:46

Unrealnoise@

Annyira nem érintett meg téged, de azért 6 részt megnéztél a 8 részes évadból. Az ilyet sose értem :D

Marcipáncica - 2016. 07. 31. 10:00

Köszi a kritikákat, ez az utolsó végre rávett hogy nekiessünk. (főleg hogy most daráltuk idehaza az Expanse-t, és pont véget ért). Eddig két rész, nagyon tetszik!!!

annak5604 - 2016. 07. 31. 10:33

Tegnap néztük meg. Egy élmény volt minden perce. (Az 5. rész nálam 11/10 volt.)

winnie - 2016. 07. 31. 11:02

mark bolt: en is szerepjatekoztam, de kozepiskolaban (a kolesz erre nagyon jo volt), de a 80-as evek szamomra teljesen mas volt, ezert is csodalkoztam.

a kupolavaros egy remek talalat, tenyleg. es annak is voltak folytatasai, nem?

winnie - 2016. 07. 31. 11:06

ja, viszont a kislany nalam abszolut talalat, legalabbis a szivem szakadt meg olykor az arcat latva.

(az pedig eleg wtf volt, mikor utananeztem, hogy ket eve az intrudersben is o volt a kislany – csak akkor meg szep, hosszu hajjal. az meg, hogy angol, vegkepp meglepett:)

Marcipáncica - 2016. 07. 31. 11:43

Köszönet az ismételt kritikáért, ennek köszönhetően végre belenéztünk, első két rész nagyon bejött. Dara lesz belőle, már látom.

bostone - 2016. 07. 31. 15:22

Szépen összegyúrták a nyolcvanas évek klasszikusait. Részben hiányolom, hogy nem tettek hozzá egy csipetnyit a mai sorozatok szellemiségéből, de legalább nem hatott erőltetettnek.
Egy nagyszerű remake, ami nem remake.

Lackó - 2016. 08. 01. 08:37

Sziasztok! Ez a Fb oldal azért jött létre, hogy kibeszéljük az első évadot és együtt várjuk a következőt. Ha tetszett a sorozat nézz be: https://goo.gl/EuUbsR

Thomas - 2016. 08. 01. 16:38

Érdekes, hogy mennyire pozitív a fogadtatása. Én a gyerek főszereplők miatt még mindig vonakodom bepróbálni, nem látom, hogy a nosztalgián kívül mivel tudna engem megfogni a sorozat.

patrickburnsred - 2016. 08. 02. 14:12

nem tudok ehhez már mit hozzáfűzni, mindenki leírt mindent, csak egy dolog jut eszembe: ha a the wolf among us-t egyszer megfilmesítik, david harbourt szeretném bigby szerepében látni. akárhányszor megjelent, cigire gyújtott vagy bármi, mindig bigby jutott róla eszembe :D

Mark Bolt - 2016. 08. 03. 03:29

Bocs, én is középiskolában toltam, első három évében, tehát nem 14-15 hanem 15-17 között valahol. Nyomtuk koleszban, meg hétvégéken a klasszikus Dungeons and Dragons-al, meg kijött valami magyar, de még nem a MAGUS, hanem valami nem is tudom mi volt a neve, de mivel minden magyar nyelven volt leírva (ellentétben az akkor még nem lefordított Dungeons-al), átálltunk arra. Lényegtelen, viszont ez a szerepjátékozás valami hihetetlenül szórakoztató élmény volt, ma is azt tartom, hogy annál jobb társasjátékot lehetetlen kitalálni. El is kellene csattogni valami klubba, és ilyen fantasy geekek közt megöregedni. :D

Van több Nemere könyv is a 3 sráccal. Műkincsrablók a kisbolygón ami hirtelen eszembe jut. 12 évesen olvastam, a főhősök is 12 évesek, és a Stranger Thingben is 12 évesek a szereplők. Minden szempontból azonos karakterek, kivétel hogy a 3 űrhajós gyerek nem az osztály lúzere, mivel egy űrbázison nevelkednek, és nincs aki terrorizálja őket, tehát nem fejlődött ki bennük az a becsicskult magatartás, mint a filmes gyerekekeben. :D

edg - 2016. 08. 03. 14:01

Nagyon jó kis sorozat. Köszi, junkie, hogy ajánlottátok!
Egyébként észrevettétek, hogy a zenéje tök ugyanolyan, mint a Mass Effectnek? És egy kis csaj van benne, aki kopasz és olyan, mint egy biotic? (Jack) Na meg egy Shepard is van benne.

troc - 2016. 08. 03. 20:24

edg: a zene Tangerine Dream-nyúlás, de jóféle. Ők írták a zenét pl a Tom Cruisos Kockázatos üzlethez. 18. perctől hallgass bele (Love On A Real Train):
https://www.youtube.com/watch?v=fQ2OE_Vodgw

és pl. a Tűzgyújtóhoz:
https://www.youtube.com/watch?v=72hgAwUZ_ZM&list=RD72hgAwUZ_ZM#t=42

Ha nem vagy túl fiatal, ez is ismerős lehet a tévéből (Panoráma főcímzene):
https://www.youtube.com/watch?v=FMsFbauT6xw

winnie - 2016. 08. 03. 20:55

troc: tangarine dreams eleve van a filmben, de nehogy kitalálja valaki, hogy a nyolcvanas években csak a tangarine dreams használt szintetizátort:)

edg - 2016. 08. 03. 22:25

troc:
A linkelt zenéket ismertem. Szerintem erre hajaz nagyon:
https://youtu.be/yZKiR7fwIXM

edg - 2016. 08. 03. 22:26

nem* ismertem. :)

Zimi - 2016. 08. 03. 22:40
Zimi - 2016. 08. 03. 23:08

a 80-as években is tudtak zenét csinálni :)

anarchoid - 2016. 08. 08. 23:24

csak annyit, hogy

“NO MORE!”

anarchoid - 2016. 08. 08. 23:28

amugy ez az a sorozat ami az M83 ert kiallt

amikor neztem fojton az M83 Midnight City -je villant be, ez veletlen talan ?

https://www.youtube.com/watch?v=dX3k_QDnzHE

Masahiro - 2016. 08. 18. 09:30

Sziasztok!
Nem tudjátok mi volt az a kocsi amivel a seriff meg Wynona nyomult a hatos részben? ( zöld, háromajtós)
Előre is köszönöm a választ!

Mazsola - 2016. 08. 22. 01:32

Sziasztok,

Nem tudom olvassa-e még ezt a bejegyzést valaki, de hátha másnak is tetszik majd: összenő ami összetartozik:

M83 – Stranger things (mashup)
https://youtu.be/K_F46J8KTtA

:)

Fishi - 2016. 08. 24. 19:53

Masahiro:
Az Internet Movie Cars Database a barátod. :)

Erre gondoltál? (Szóközöket vedd ki.)

imcdb . org / vehicle_936302-Ford-Pinto-Runabout-1976 . html

Parafa - 2016. 08. 29. 12:55

Köszi, hogy felhívtátok erre a sorozatra a figyelmem. Éppen elkezdtem volna unatkozni. Nekem nagyon tetszett, pedig koromnál fogva, csak a fiamon keresztül tudom mi az a szerepjáték. Nagyon jók voltak a felnőtt és a gyerekszereplők, és a kislány sem “csak úgy nézett ki a fejéből”. Várom a folytatást ! Nem tudjátok mikor lesz 2. évad ?

korum - 2016. 08. 31. 14:37
Fakocka - 2016. 09. 03. 16:57

Spoiler.
Most értem a végére. Alien filmeken nőttem fel, szóval mikor láttam, hogy a gyerekre rá volt csatlakozva az a kígyó szerű valami, ott már tudtam, hogy ebből jó nem sülhet ki…
Egy valami nem fér a fejembe. Nem tudok napirendre térni afelett, hogy a csaj bemászott a fába. Látott egy arc nélküli szörnyet és mit csinál utána? Bekúszik a fa nyálkás odvába? Ez tök evidens lépés! :D

Enzo - 2016. 09. 14. 23:45

Na végre végignéztem én is.
Tetszett határozottan, még ha nem is az az “úristen legjobbevör 10/10” kategória, lehet ahhoz korábban kellett volna születnem.

-Nem bonyolították túl a misztikumos-szörnyes részét, nekem egyébként bejött a szörny, kicsit a Langolierekre emlékeztetett.
-A gyerekszereplők meglepően királyak voltak, talán Dustin a kedvencem, de Tizi is jól nyomta.
-A jumpscare-ekből és Winona Ryder sírásából is kicsit visszavettek a végére, ami pozitív.
-Nem lőtték el a “Nancy összejön Jonathannel” klisét, Steve meg tényleg megjavult, úgyhogy jár a keksz ezért is.
-Ja és Wheeler apuka mekkora tré már :D
-Natalia Dyer (Nancy) meg egész jó eyecandy lehetne, ha nem lenne ennyire kis vézna.

Mini cliffhanger a végén, bár hogy Hopper miért rakott be abba a dobozba gofrit meg még valamit, az nem tiszta. A 2.évad szerintem jobban elmenne antológia-szerűen, de kíváncsi vagyok, mit hoznak ki belőle.

Enzo - 2016. 09. 17. 00:23

Amúgy Barb ennyire nem hiányzik senkinek, hogy a 2 végekibeszélőben és a hozzájuk érkezett 131 kommentben egyszer sincs megemlítve? :D
Mármint persze, Tizi motyogott valamit hogy “Meghalt”, de valahogy olyan kurtán-furcsán lett lezárva az egész szál, Nancy is tökre elfeledkezett róla, mintha nem is a legjobb barátnője lett volna.

VvD - 2016. 09. 20. 16:16

Oh my god.
2016 Legjobbja. Ezt nehéz lesz felülmúlni.

És én is rohadt kiváncsi vagyok, hogy a seriff mit csinált ott a dobozzal a végén, na meg szegény Will-lel mi lesz. Elég szar lehet, h földön túli meztelen csigákat köp ki magából, meg pillanatokra átkerül a túloldalra. És miért nem szól ezért senkinek? Lesz itt még csavar.

VvD - 2016. 09. 20. 16:17

Jajj, és igen. ELEVEN-T KÉREM VISSZA!

Az a kiscsaj zseniális.

emese - 2016. 09. 24. 13:40

Hát sorry, de szerintem 2016, sőt, az elmúlt évek legtúlértékeltebb valamije ez. Oké, a hangulatteremtés megvolt, imádom a főcímet, de nekem kb ennyi.

Persona13 - 2016. 10. 30. 14:16

A sorozat nagyon jó, de winona ryder “játéka” több mint idegesítő. Baromira túl játsza…

meva - 2017. 03. 04. 10:49

Uhh srácok! Tegnap este végeztem vele, 3 napra elosztva. Az első rész után nagyon féltem, hogy ilyen sötétben paráztatós lesz az egész (amit gyűlölök), de hála az égnek nem így történt. Beszippantott nagyon, a karakterekről ódákat lehet zengeni (miss Ryderrel sem volt bajom), a zene csillagos ötös, a hangulat detto. Basszus, legyen már október.…

Ladd Russo - 2017. 04. 02. 23:50

Ma fejeztem be, nagyon tetszett :)
“de fogalmam sincs, hogy másokra, mondjuk a jóval fiatalabbakra milyen hatással lehet”
Hát én 95-ben születtem, de ettől függetlenül is bejött. Ha egy alkotásnak erős, jól felépített hangulata van azt tudom értékelni, függetlenül attól, hogy a 80-as években, egy fantasy világban, vagy a szesztilalom alatti Amerika gengsztervilágában játszódik e ;)
Nyilván nem ugyanolyan, mint a tényleges nosztalgia, de a sorozat jó, a karakterek jók, a színészek jók és a hangulat nagyon ott van, úgyhogy kap tőlem egy 8/10-et.

freel - 2019. 08. 15. 10:24

ST-újszülött vagyok, most kezdtem el nézni az első évadot. Nagyon tetszett az első négy rész, aztán az ötödik teljesen lecsapott, nálam ott átment gagyiba. Remélem, érdemes lesz befejeznem..

DnD fut mindenhol, de Ktulu-mítosz lényei, a Kult RPG, a Hellraiser senkinek nem ugrott be a lényekről? Az egész sorozat egy CoC-kampány szerintem :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz