login |

Private Eyes: halad az 1. évad

2016. 07. 30. 19:01 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika,

Ha valaki könnyed nyomozós sorozatot nézne nyáron, annak elég csak belöknie a Private Eyes-t.

privateeyes-k1

Lehetne ehhez hasonló sorozatokat bedobni most, de igazából nem olyan, mint a Castle vagy a Bones, viszont a szereplők közötti dinamika olyasmi, mint azokban. Csak itt a nő a magánnyomozó, az eredetileg jégkorongozó férfi pedig beletanul mellette a szakmába. De a “se vele, se nélküle”-megközelítés még csak pár pillantásban tűnt fel, egyelőre közelében sem voltak az egymásra találásnak.

Amúgy két problémám van igazából a sorozattal, és az egyik ahhoz köthető, hogy magánnyomozók: néha túl könnyen húznak ki információkat emberekből. Ezt úgy értem, hogy mintha ők lennének a rendőrség, odamennek és szinte kihallgatnak embereket. Na de aki bűnös miért válaszolgatna két random embernek? Főleg azok, akik nem a szellemi fölényüket akarják csillogtatni.

privateeyes-k2

A másik problémám, hogy a részek felében van egy-egy olyan kínos jelenet, amik esetében nem is értem miképp maradhattak benn. Mármint nem humoros megoldásról van szó, hanem sarokba írják magukat és utána nem tudnak mihez kezdeni, szóval a szereplők “kidumálják” magukat.

Szerencsére az évad közepe felé az előbbiekből visszavettek, helyette maradt pár vicces mosolygós helyzet, 1-2 nem egyértelmű ügy, bár azért nem is olyan bonyolultak, és a karakterizálás, avagy a magánélet. Főleg a férfi családja folyik bele a 40 percekbe, de egész szerethetően, nem siralmas drámaként.

privateeyes-k4

Ami még számomra érdekes volt, hogy bár nem lehet túl drága sorozat, mégis egész jól összeáll. A várost és establishing shotokat készítő csapat akármelyik top sorozatban is lehetne, hiszen a sima jelenetekhez képest pár szinttel feljebb vannak. Viszont a többi is korrekt, hiába tűnik fel néha, hogy milyen kis szobákban gördül előre a sztori.

privateeyes-k3

Tippre ez akár fináléírás is lehetett volna. Bár még nem láttam az utolsó két részt, de az oda vezető út sem volt nagy változásokkal tele. Egy minőséget hozott szinte végig a sorozat, a könnyeden szórakoztatót. A kategóriáján belül olyan 7/10.

A végére csak az a kérdésem van, hogy van-e elég néző Cindy Sampson eyecandy jelölésére? Télen megtudjuk.

3 hozzászólás Ne habozz!

heidfeld - 2016. 07. 30. 21:27

Előbb-utóbb bele fogok nézni, kellemes lehet. Eyescandy kategóriában Jennie Jasques magasan vezet nálam, de Ally Maki, Jessica Lowe is nagyon bejön.

payskin - 2016. 07. 31. 10:56

Végignéztem, de olyan semmilyen volt. “Anyu” megérkezése sokat rontott a dolgon, főszereplőnk még pipogyább lett, mint volt, a párbeszédektől (főleg a családi szálban) néha a falat vakartam. Nyári limonádénak elment. Ja, és van ám cliffhanger is! :D

tulipán - 2016. 07. 31. 21:29

JP nagyon jó, önirónikus is a leszerepelt sztár szerepében. ami sztem még nagyon jó, h. nem csi jellegű gyilkosságok, sőt, szörnyű gyilkosságok vannak benne, hanem piti csalások, lopások, ilyesmik. az én lelkemnek ez is jól esik. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz