login |

Preacher: vége az 1. évadnak

2016. 08. 01. 21:45 - Írta: human

44 hozzászólás | kategória: kritika,

– What about my comics?
– It’s all right, my dear. Leave them behind.

Ez mi a fene volt, filler évad? Persze a jobb fajta töltelék, de basszus, a folytatást nézve elég kevés dolog fog számítani az első 10 részben látottakból.

preacherfin0

Nyilván azzal kell kezdenem, hogy mindegyik részt szórakoztató volt. Na jó, majdnem mindegyik. Rengeteg idióta ötletet toltak a képünkbe 10 hét alatt, néhol iszonyat viccesen abszurd és morbid poénokkal telezsúfolva.

Viszont pár apróság összefoglalása után nagyjából lehet majd kezdeni a második évaddal. Az alaptörténet a képregény egyik főbb motívumával bővült a harmadik részes állapothoz képest, de csak a legvégére. Ez azt jelenti, hogy Jesse, a régi csaja, na meg a hozzájuk csapódott vámpír végre útra kelt.

preacherfin-1

Hogy mi lett a kisvárossal? Amire számítottunk. A föld fingott egyet a környéken. Tippre páran túlélték, mert egyszerűen nem akarom elhinni, hogy feleslegesen építgettek karaktereket, olyanokat, akik látszólag nem csak egy fejezetre jöttek. Na, majd meglátjuk.

preacherfin2

Az eddigieket figyelembe véve viszont ez tényleg felesleges szezon volt, hogy úgy mondjam. Ráadásul így külön vicces a sok kikacsintás, mint a fenti idézet. Komolyan, még a főszereplők is mondvacsinált módon lógtak a városban, hogy “maradnom kell. azt kérdezed miért? csak.”, vagy a legjobb Tulip szájából hangzott el, amikor azt mondta, hogy pause-t nyomott a céljának elérésére. Tipikus helykitöltő dumák.

Még azt írtam fel magamnak, hogy néha elég gyerekesek voltak a drámai veszekedések, de igazából ezzel nem lenne igazam, hiszen bőven besorolhatóak az abszurd humor kategória alá.

preacherfin3

Azt mindenki magának dönti el, hogy az efféle részekhez hogy viszonyul, engem mindenesetre szórakoztattak.

Viszont az 1×09-et muszáj kiemelnem külön, mert a Cowboy története baromi jó volt. De amikor megint elmesélték 10 percben, aztán 3-ban, aztán 1-ben, aztán félben…, bőven elég lett volna ez a két utóbbi, ugyanazt a hatást érte volna el a jelenet, így azonban egy része mondhatni töltelék volt a töltelékben.

44 hozzászólás Ne habozz!

snitt - 2016. 08. 01. 21:53

tippre a terepet mérték fel (vallásügyieg) az évaddal otthon, főleg a 10. rész miafasz folyik itt jeleneteivel.

Malachi - 2016. 08. 01. 21:58

öhm, de akkor a három főszereplő meghótt? vagy hogyan jutottak a pokolba, a seggszájúhoz?

G. - 2016. 08. 01. 22:16

SPOILER!
Malachi: Ha jól értettem, akkor az is egy poén volt, és pokol alatt Genesis egy gyorsétteremet értett. Persze lehet, hogy tévedek.
Az évad amúgy nagyon bejött, abszolút vevő vagyok a sorozat stílusára és várom a folytatást!
G.

Malachi - 2016. 08. 01. 22:22

G. – ez simán lehet, mindenesetre nem volt igazán kifejtve, vagy inkább sehogyan sem. meg akkor miért mondta neki a Preacher, hogy így vagy úgy, de kiviszi onnan mindenképp, olyan bonyolult lelépni egy gyorskajáldából? meg hát, ha ő küldte oda és találkozik vele, ennyi erővel vissza is küldhetné onnan.

mire nem figyeltem, mi sikkadt el? ahogy gondolkodom rajta, úgy lesz egyre zavarosabb.

Claire8310 - 2016. 08. 01. 23:19

Jesse csak haluzta Eugenet, mint korábban is szerencsétlen még mindig a pokolban rohad valahol. Szerintem.

Nagyon tetszett az évad, Cooper, Gilgun, az abszurd poénok. az egyik készítő mintha azt mondta volna, igen így a városkában mindenki meghalt, az összes megismert karakter.
A kabalaállat a templomban… csak a tény hogy úgy ott volt. Még most is azon röhögök. elvont egy dolog, de nekem baromira bejön az ilyen.

9. részben a Hell kiírás konkrétan libabőr, plusz most a zene választások milyen rendbe voltak végig. Ahogy a Carlos jelenetnél bezoomolt a kamera. Tough shit.

bostone - 2016. 08. 01. 23:22

Fenomenális sorozat.
Monty Python light.

Amikor a két angyal a pokolra tartó buszjáratra nem vihet fel csomagot. Dőltem a röhögéstől.

sepörd - 2016. 08. 01. 23:22

nagyon felidegesített, egy hatalmas fárasztó baromság, talán a feléig bírtam, komolyan ilyet én is írok. 2016-ban ide jutott a tv, hogy ezt így le lehet adni egy sorozat első évadaként, egy ekkora semmit.

David R. Blake - 2016. 08. 02. 00:11

Elvileg Rogenék anno olyat is nyilatkoztak, hogy az első évadra nem kaptak még elég büdzsét a képregényes road-movie bemutatásához, így ez az évad jobbára tényleg egy ilyen filler lett, vagy inkább karakter-, és hangulatbemutató felvezetés.

Geza Kovacs - 2016. 08. 02. 00:42

Az egyik legocsmányabb marhaság, amit láttam bármikor is. Humortalan, gusztustalan, értelmetlen. Ja, és erőltetett.

payskin - 2016. 08. 02. 01:46

Ez tényleg az volt, a legzseniálisabb, totál beteg 10 részes semmi, amit valaha láttam. :D

Mazsola - 2016. 08. 02. 09:00

Nem ismerem a képregényt, így nem tudom, hogy ez a történet ott is ilyen, de nekem az évad első fele sokkal jobban tetszett, mint a vége. A 10. részen már kínomban röhögtem, komoly fájdalommal járt végignézni ezt a baromságot. Sajnálom, hogy az elején megfogott hangulatot a végére (szerintem) elkúrták, és a korábbi sejtelmes, finoman adagolt abszurd és morbid, és kellően agresszív hangulat a végére elfáradt, és maradt a “miafasz” érzés. A karakterek az elején tökéletesen lettek felvezetve: mind a három főszeplő baromi kemény belépőt kapott, a vámpír repülős jelenete, Tulip autós jelenete + bazooka, a prédikátor kocsmai jelenete (“egy fél mosollyal felépített karakter”) mind-mind valami elképesztően jót sugallt, valami újat, brutális kapcsolatrendszert jósolt a karakterek között… de sajnos nem ez történt, idővel mind a három karakter ellágyult, kihűlt a tűz, minden a három nyámnyila, nyavalygós lett. Továbbá hiába voltak elképesztően jók az elején a Jess és Cassidy közötti párbeszédek, a végére ezzel is elfáradtak az írók. Sajnálom, mert sokkal több lehetőséget éreztem ebben mint ami megvalósult.

De azért várom a következő évadot! :)

Kilgores - 2016. 08. 02. 10:36

Ami engem hihetetlenül piszkált, hogy most mitől függött, hogy van a rész elején főcím vagy sem? :D Ahogy esik, úgy puffan? :D

Mazsola - 2016. 08. 02. 10:46

Számomra meg úgy tűnt, mintha a 9. és a 10. rész között kimaradt volna valami. Pl. a 9. rész végén még nagyban ássák a gödröt Jess-ék a fa mellett, a 10. rész elején meg Cassidy már a börtönben van. He?? És ezt így hogy?

Eva - 2016. 08. 02. 10:53

Jöhet a második évad, nekem baromira bejött az első kesze-kuszasága.

winnie - 2016. 08. 02. 11:57

kilgores: a reszek hossza bekavarhat esetleg. ha nem tudjak rovidebbre vagni, akkor a focimbol tudnak lecsippenteni.

Sepuku - 2016. 08. 02. 14:18

Hát amennyire vártam a sorozatot, annyira nagy csalódás volt az egész. Az agyevő bogár éhenhalna a készítők fejében.

sepörd - 2016. 08. 02. 16:35

az amc egyébként nyíl egyenesen megy lefelé az új sorozataival, a 2 twd is már gáz, de hogy még erre is rábólintottak!?

patrickburnsred - 2016. 08. 02. 19:39

nekem abszolút bejött a dolog, a második évadra mindenképp maradok, aztán meglátjuk, mert ezzel a kevés pénzt kaptunk dologgal nem lehet takarózni, ha összejön a pénz, de mégis ugyanilyen marad a dolog. most mindenesetre 8/10 tőlem

patrickburnsred - 2016. 08. 02. 19:40

amikor a fickó kérdezte, hogy visszakaphatja-e a dákóját és még a kamu isten is csak röhögött a tömeggel, azért nálam extrán jár a plusz pont, zseniális pillanat volt :D

binczki - 2016. 08. 02. 20:22

Jó volt ez. Az 1×6 simán benne van nálam a top 10 “best episode ever”-ben.

Lilith - 2016. 08. 02. 21:23

Báh,ez eléggé elsietett kibeszélőnek való alap volt :P Eléggé negatív hangnemben. Szerintem ennyire nem volt töltelék mint,ahogy human í§ta le.Voltak benne töltelék párbeszédek,de nem olyan sok vagy annyira lényeges.Ha nem tehetik meg a büdzsé miatt,hogy road-movie/serie-t csinálnak,akkor mit vártok?Ahhoz képest nagyon is jól meg lett oldva.Meg hát ha betették volna,az ta sok durva részt ami a képregényben volt,akkor szerintem több mint fele sikoltva ment volna el a képrenyőtől,a színészekkel együtt. :D

SPOILER ON
Azért mikor a seriff elkezdte faggatni,izé kérdezni majd lőni Cass-t aztán meg pohárszerűségbe adni vért neki,na ott néztem egy nagyot,hogy mi a fene.Meg mikor megjelent az isten-utánzat és Genesis kipicsázz a trónról közvetetten.Azért a péniszes-visszarakós cucc is érdekes volt,illetve annak hiánya :D De,hogy ennek a Danny embernek milyen beteg felesége van,na az durva,nem tudom ki szereti ha verik szex közben,de hát ízlések és pofonok OFF

kecskebégető - 2016. 08. 02. 21:37

bitang 10/9 a szórakoztatás csúcsa!!

winnie - 2016. 08. 02. 22:02

sepörd: “az amc egyébként nyíl egyenesen megy lefelé az új sorozataival,”

nem hiszem, hogy a better call sault sok kritika érné, de ahogy olvasom, ez is közönségkedvenc, szóval valamit azért jól csinálnak:)

szabot85 - 2016. 08. 02. 22:52

Állat jó az egész .. talán egy részre ült le kicsit .. de hatalmasan jó hülyeség :) .. comic novels-ből messze visz sok mindent, amit eddig csináltak ilyen hasonló felállásban .. azzé a 8.4-es imdb kritika is mond valamit .. és a humora szuper beteg, ami ritka, és kicsit “The Brand New Testamentum”-ot hozza ..

yuing - 2016. 08. 02. 22:53

Rengeteg humoros és jó pillanata volt. 10/8 nálam.

Lighter - 2016. 08. 02. 23:07

Szerintem az év legjobb új sorozata a maga kategoriájában. Minden benne van, amiért szerethető (nekem).
Viszont a pokolbéli rosszarcú cowboyt nem teljesen értem. Meghalt a lánya és aztán jutott pokolra? Mi volt az a lötty amit készíttetett a kocsmárossal? Ő akasztott fel mindenkit? Egyszer ő ől meg mindenkit, máskor meg összeverik?
Ha mindenki meghalt a kisvárosban az tényleg gáz. Mert akkor tényleg jogos a kérdés, hogy akkor minek építettek fel ennyi fontosnak látszó karaktert. Sztem többen visszatérnek még, remélem.

Dareiion - 2016. 08. 03. 05:31

“Mi volt az a lötty amit készíttetett a kocsmárossal?”
Nem a kocsmárossal készítette, hanem az orvossal. Gyerekének gyógyszer. Sietett volna haza, de lelőtte az idióta a lovát emiatt elkésett mert meghalt a családja. Bekattant emiatt és kinyírt mindenkit a kocsmában. A mészárlás miatt meg pokolra jutott valszeg, ahol az a büntetése, hogy újra és újra át kell élnie a fentieket, kezdve azzal hogy meghal a felesége és a lánya.

Amúgy szerintem kurta jó évad volt, utolsó részben a videókonferenciás jelenetnél majdnem leestem a székről a röhögéstől. :D

Ami érdekes, hogy a cowboy a végén jelent csak meg, valamint úgy tűnik, hogy az angyalokat is meg tudja ölni véglegesen, mert sem a srác sem a csaj a végén nem született újra azonnal.

troc - 2016. 08. 03. 20:00

Az eleje és a vége nekem is zavaros volt. Most akkor lehet, hogy mind meghaltak és már a pokolban vannak (a sajátjukban)?

fido - 2016. 08. 03. 20:14

Az a hely, ahol a két angyal felszállt a pokolba tartó járatra, az nem ugyanaz, mint ahonnan a Breaking Bad-ben hagyta el a várost Walter White?

Desmond Wallace - 2016. 08. 03. 20:20

Kidobott időnek érzem az életemből ezt a tíz részt.

KyloRen - 2016. 08. 03. 20:53

Minden részben legalább 20 percnyi fölösleges karakter, párbeszéd, és jelenet volt, amik csak húzták az időt, és rohadt furák voltak. De attól hogy rohadt fura valami, nem lesz konstans módon zseniális tőle, hanem csak rohadt fura. Persze, nem mondom hogy ne imádjátok a sorozat, de én őszintén nem értem, hogy nevezheti valaki zseniálisnak ezt a sorozatot, mikor a fele csak egy rohadt nagy fura lötty volt, ami nem is volt mindig vicces, csak whattafak. Attól hogy minden 3. jelenet whattafak, attól az még nem jó, sőt, hosszútávon csak egyre nagyob whattafakk lesz az egész.
Jobb lett volna egy 6 részes évad ennyi erővel, és akkor is ugyan itt jukadnánk ki, csak nem kellett volna végigszenvedni a sok jelenetet, meg nem kellett volna Judzsin pofáját nézegetni nonstop.
Csak a 3 karakter miatt tartottam ki, mert azok az elején megfogtak.

KyloRen - 2016. 08. 03. 20:55

lyukadnánkot nem tudom hogy tudtam “j”-vel írni.

Mazsola - 2016. 08. 04. 08:20

KyloRen, ne aggódj én a főszereplő szót írtam főszeplőnek.. :)
És igen, engem is a három fő karakter fogott meg az elején, a brutális belépőjükkel, de ahogy írtam is, kicsit csalódás lett az ellaposodásuk. Na talán majd a következő évadban!
Judzsin vergődése tényleg kicsit túl sok időt elvitt.
Viszont minden negatívuma ellenére számomra ez a sorozat kellően beteg, abszurd, morbid, fekete, de e mellett hangulatos, érdekes, misztikus és kiszámíthatatlan, szóval összességében azért bejött. :)

KyloRen - 2016. 08. 04. 10:41

Nekem is bejött összességébe, imdn-n is 7-et azért megadtam rá, ami már jónak számít, de kár érte, mert amilyen erős jelenetekkel és karakterekkel rendelkezik, nem kellett volna túltolni fillerekkel az évadot. :)

Bazsi - 2016. 08. 04. 21:37

Végignéztem az eléső évadot kár volt, de az első 3rész még jó volt, de a végén a 10.részen már kínomban nevettem. kár érte, jobbnak igérkezett

conorr - 2016. 08. 04. 23:02

Végére jutottam és nagyon tetszett. Várom a második évadot. Illetve most hogy kiírták az egész várost, kíváncsi vagyok innen hova tovább, mert sok potenciát érzek a sorozatba és az új helyszínek és karakterek csak jót tehetnek a sorozatnak.

Bence - 2016. 08. 05. 21:04

Zseniális, is lehetett volna. Rávenni magam a folytatásra? ahhoz nagyon nagyon sok szabadidő és unatkozás kellene…

Blade - 2016. 08. 06. 12:36

Nagy reményekkel ültem neki ennek a sorozatnak. Az első rész nagyon bejött. Na mondom végre! Lehetett volna valami nagyon jó ebből az egészből, erre valami összevissza katyvasz lett belőle. Olyan érzés, mintha túl sokat akartak volna és mindenből kaptunk egy kicsit. Egészen a végéig kb semmiről semmi konkrétumot nem lehetett tudni. Személyes véleményem persze, de ez simán kasza sajnos…

Blade - 2016. 08. 06. 12:39

Teljesen közepes 10/5

DRoy - 2016. 08. 06. 22:22

@fido

Dehogynem, az bizony egy zseniális Breaking Bad easter egg volt a filmben! :)

Ufó Pista - 2016. 08. 07. 02:14

Tetszett az egész morbid, humoros, szürreális ábrázolás.

heidfeld - 2016. 08. 08. 18:23

Nekem határozottan tetszett a sorozat stílusa. Pár rész rendezése is nagyon rendben volt. A karakterek többsége érdekes, beteg, vagy mindkettő.Ha a prédikátor, vagy a többiek a pokolba tévednek biztos sok ismerős arccal találkoznak a városkából. Bőven tettek érte.
A tizedik rész zseniális volt, a videokonferenciás jelenetnél leestem az ágyról a röhögéstől. Ahogy elvitték a kamuistent már könnyezve nevettem. De a törött kezű csávó felesége volt a legdurvább, nagyot játszott a színésznő, király volt!
8/10 az első évad. Nagyon kellemes meglepetés, várós a második évad!

Ronaldo - 2016. 08. 09. 14:35

Végig fura volt a sorozat. Párszor úgy éreztem magam, mint anno, amikor a Twin Peakset néztem. Néha morbid, néha groteszk, néha abszurd és egy ponton túl már meg sem lepődtem semmin, mert tudtam, hogy bármi előfordulhat. Volt az egész sorozatban egy erős egyedi íz, ami miatt szívesen néztem, ugyanakkor kicsit sokáig kellett várni míg nagyjából minden értelmet nyert és a helyére került. Az első részeknél többször éreztem azt, mintha nem tudnák, hogy mit is akarnak, csapongott össze-vissza, elvitt olyan mellékvágányokra aminek akkor látszólag semmi értelme nem volt, a karakterek néha érthetetlenül reagáltak dolgokra… ezek kicsit zavaróak voltak. De aztán mint írtam többé kevésbé értelmet nyertek és azt hiszem a 8. rész tájékán éreztem, azt, hogy most már nagyjából képben vagyok.
Szumma szummárum, alapvetően erősen pozitív a véleményem, még akkor is, ha ebből a kommentből nem ez jön le. Szerintem aki nem látta, az nyugodtan kezdjen neki. Jó is, hogy lement a sorozat mert ezt mindenképp egyben érdemes nézni, hogy összeálljon az egész.
8/10

Chros69 - 2016. 08. 09. 22:48

Jo volt ez hetente is :) Hangulatos, agyatlan, szorakoztato. De nem egy akciofilm, az biztos, igy hangulat kell hozza. Johet a tobbi evad!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz