login |

Most már tényleg lesz élőszereplős Star Wars-sorozat?

2016. 08. 04. 20:40 - Írta: winnie

39 hozzászólás | kategória: a hét dumája, a hét kérdése,

Jó régen írtunk már a tervezett élőszereplős Star Wars-sorozatról, de van egy olyan érzésem, hogy az az 50 forgatókönyv, amit a titkos írógárdával megírtak, megy a kukába, mert azért a technológia csak fejlődött annyira, hogy meg lehessen valósítani őket, és manapság több sorozat is akad, amely több, mint 10 millió dollárt költött egy-egy epizódjára, ld. Game of Thrones, Vinyl, The Get Down vagy The Queen.

Tippre éppen nem is erről a Star Wars: Underworld-projektről volt szó, amikor az ABC programigazgatója egy random újságírói kérdésre nem ködösített, hanem kerekperec megmondta, hogy terveznek Star Wars-tévésorozatot, olyannyira, hogy már meg is kezdték a tárgyalásokat a Lucasfilm-mel. Ezeket a tárgyalásokat folytatni fogják és örülnének, ha az SW bekerülne a műsortervükbe.

We will continue to have conversations with them. It would be wonderful if we could find a way to extend that brand to our programming.

Ennyi a hír, lehet hazamenni, de persze nem tudom megállni, hogy ne kérdezzek, annak ellenére, hogy mostanság mindent megkérdezek. De ezúttal muszáj, mert a Star Wars-hoz még hülyébb vagyok, mint a GoT-hoz (azt legalább nézem), pedig gyerekkoromban a Zahn-trilógiát, a Han Solo-könyveket, de még a Robur-os A Jedi-kristályt is olvastam.

Szóval, mostanság, hogy a Star Wars nemcsak könyvben és képregényben, hanem videójátékokban és társasjátékokban is előre tör (nyilván az animációs sorozatokról sem feledkezünk meg), hogy egyre többet alkalmazzák a kiterjesztett univerzumot (nem tudom, mennyire kánon), és a mozis trilógiák mellett önálló filmek is készülnek Star Wars-antológia fedőnévvel. Ergó, a határ a csillagos ég.

Milyen időszakban játszódó, vagy milyen témával foglalkozó élőszereplős Star Wars-tévésorozat érdekelne a legjobban? Miben van a legnagyobb potenciál?

39 hozzászólás Ne habozz!

energy - 2016. 08. 04. 20:43

Túl szép hogy igaz legyen.
Star Wars: The Old Republic

Recon - 2016. 08. 04. 20:46

Tökmindegy, jöhet.
Csak ne az ABC-re, se másik országos szétfókuszcsoportozott lebutított nevetséges csatornára.

Enra - 2016. 08. 04. 20:49

Old Republic!egyértelmű. De csinálhatnának új extended universe-t is. Thrawnt már behozták. A Legacy is jó lenne.

Enzo - 2016. 08. 04. 20:53

Hát, mivel a játékokkal sose játszottam, ezért nehezebb választanom, de engem mindenképp a Jedi vs Sith, Jedi tanács vonal érdekelne, annak a mentén gyakorlatilag bármely korból bármi.

winnie - 2016. 08. 04. 20:53

Recon: az a “baj”, hogy a disney érintettség miatt az abc, abc family, a disney xd és a disney channel előnyt élvez.

Recon - 2016. 08. 04. 20:59

@winnie Ja tudom én… Viszont a Marvel részleg is ott van a Netflix-en, hátha megint megegyeznek a Disney-vel…

Dregnarr1 - 2016. 08. 04. 20:59

Egyértelmű, hogy Old Republic.

Jaime Lannister - 2016. 08. 04. 21:05

Úgyis valami Halálcsillagos, a Birodalom ideje alatt játszódó lenne, nem merik bővíteni az univerzumot. Persze ettől még lehet jó, de egy kicsit már kezd unalmas lenni ez az időszak.
Old Republicért sem vagy oda, annyi hülyeséget összehordtak abban is.
A Sith Rend megalapításáról lehetne jó sorozatot csinálni. YE 2000, néhány Sötét Jedi kiválik a Jedi Rendből és megalapítják a saját kultuszukat(Ahogy a BÁ könyv változatában is említik). Egészen a Kettő szabályáig lehetne húzni, de Bane-t csak felületesen érintve. Arra már ott van a regény.

DarkM - 2016. 08. 04. 21:18

Egyértelműen az old republic időszakából legyen a sorozat.

enbe - 2016. 08. 04. 21:23

Első rész előttről jöhet bármi. A filmek miatt most úgyis könyvekkel a VI. és VII. rész közötti időt töltik fel serényen. A képregények is ezt támogatják + a másik nagy terepet a IV-V. közötti időszakot (nem is szólva a Rogue One-ról és a Han Solo filmekről), szóval igen, ahogy sokan előttem: Old Republic Era.

Cardas - 2016. 08. 04. 21:41

mivel mondták, hogy az old republic-ot hosszú évekig jegelik és még tervben sincs, marad négy lehetőség:
– a lázadás kezdetének kora, IV. epizód előtt.
– a trilógia birodalom ellenes háborúja alatt
– a VI rész után, hogyan szervezik újra a köztársaságot és szorul vissza a birodalom
– vagy a mostani trilógiával egy időben, párhuzamosan.
Kétlem hogy az előzmény trilógiához bármi köze is lenne, így klónháborúk meg effélék nem tűnnek reálisnak.

Matt - 2016. 08. 04. 21:46

A két KotOR játék történetre mellett eltörpülnek nem csak az előzményfilmek, de még az eredeti trilógia filmjei is. Old Republic, természetesen.

fyktyvf - 2016. 08. 04. 22:08

Igazából mindegy milyen periódusban játszódik, tuti nézném, de így belegondolva a fél karomat odaadnám egy igazi jó igényes Knight of the Old Republic 1, de leginkább a 2 sorozatadaptációjáért. Az egy igazán különleges játék, Star Wars univerzumban szokatlanul sötét, thriller jellegű, már már noir-os atmoszférával.

Helen Mirren for Kreia! :):)

fireblade - 2016. 08. 04. 22:19

Timothy Zahn remek folytatás trilógiát írt anno, és sajnos nem azt csinálták meg, hanem ezt a bugyuta másolatot (Ébredő erő)
Így ebből remek sorozat lehetne, kérdés mennyire akarják a mozis részeket, és a TV sorozatot összefésülni? tippre eléggé, így ez esélytelen:(
Maradna egyértelműen az Old Republic, de azzal meg másak a tervek
Tehát vagy a filmtrilógiák közti sorozatot csinálnak, mellékes szereplőkkel, és néha megvillantva a nagyokat, vagy egy teljesen új időben..pl 100 évvel Palpatine előtt vagy, 100 évvel Ébredő erő után..de ezekben nagy lenne a rizikó, hogy nincs ismert szereplő, és kevesen néznék
Tehát? egyértelmű :)
a 6 előző részek alatti sorozat lesz, mellék szereplőkkel, és néha bevillantják Vader fejét, vagy a Falcont :)

snitt - 2016. 08. 04. 22:29

szóval technikai szempontból ilyen agents of shield kaliberű dolgot lehet elképzelni, nettó 20+ részben.
egy fundamentálisan atombiztos sci-fi franchisenál.
ok, sok sikert, én már nevetek!

Fakocka - 2016. 08. 04. 22:55

Hmmm, egy jó kis Republic Commando sorozatot megnéznék. Minden részben más küldetéssel, vagy akár valami jobbféle átívelő szállal. A játékból egy pálya égett bele leginkább az elmémbe, az elhagyatott csillagrombolós küldi. Egy ilyen stílusú sorozat simán jöhetne.

Alexejevic - 2016. 08. 04. 22:58

Hát… Maga az ötlet nem rossz, mert mindenki imádja a SW univerzumot és szerintem az emberek 95 %-a csak a Skywalker család mizériáját ismeri, amivel nincs is baj.
Mivel a Disney az Ébredő erővel kukázta az összes kánon könyvet és képregényt, gyakorlatilag teljesen mindegy mire tippelgetünk itt, mert az ABC vagy akármelyik csatorna akármit csinálhat, amire a Disney és a Lucasfilm rábólint. De vajon mire bólintanak rá? Szerintem az eddig megjelent 7 film idősávját levádik (+-30 év).
Én abban látnám a fantáziát, hogy minden évad egy teljesen különálló dolgot mutatna be, mondjuk 10-12 részben. Például érdekes lenne a Darth Bane félre történet, egy sith központú történettel…Vagy akár az Erő eredetét bemutatni… Bemutatni hogyan épült a Halálcsillag, milyen volt a bázison az emberek mindennapjai…Millió történetet el lehetne mesélni. Csak ahhoz, hogy ez minőségileg hozza azt, amit egy SW történettől elvárunk (elsősorban látvány) horribilis költségvetés kell. Plusz a Disney engedélye. Én is az Old Republic környékén kezdeném…Az lenne érdekes. De szerintem a tuti siker elsőre egy Halálcsillaghoz vagy Yodához köthető eredettörténet lenne…
Akármi is sülne ki ebből, tőlem kapna egy esélyt:)

ngbr - 2016. 08. 04. 23:12

Szerintem a lehető legjobb választás a “Great Jedi Purge” lenne a Klónháború után. Darth Vader alapból közönségkedvenc -már ez eladná. Lennének évadonként más Jedi-k, akiket levadásznak, (akár tanítványokkal párban, vagy csak a padawanok, akik csetlenek botlanak, majd elbuknak) új történetekkel, új szereplőkkel, végtelen évadnyi lehetőséggel. Lehetne dráma, kicsit GOT-osan: akit megkedveltél, Vader vagy esetleg Palpatine a legváratlanabb pillanatban kiiktatja. Ian McDiarmid tutira benne lenne. A fő karakterek, a kor, minden ismert, bejáratott, tuti asiker. Nem is értem, miért nem ebből csinálnak akár filmet is. Valljuk be, a legtöbbünk fénykard párbajt akar!

Sawyer - 2016. 08. 04. 23:59

Rengeteg kepregenyem van, nekem a nagyon regi idok annyira nem jottek be, viszont a baljos arnyakat par honappal megelozo kavaras, amiben palpatone es maul keze mar benn volt igen. Utana a II. es III. resz kozti haboruskodas, na az a kedvencem. Hosszu sorokat tudnek irni, mit erdemes es mit nem. Az egyik, amit kepregenyben lattam es csodalkoutam is, hogy a filmben nem csinaltak, hogy megvizsgaljak az osszes politikus midichlorian szintjet, es akinek extra magas, az a beepult sotet nagyur. A kepregenyben ezt ugy kuszobolik ki, hogy palpatone kiiktatja az otletgazdat, az egyik legjobb baratjat, olyan hadszinterre kuldi, ahonnan tuti nem ter vissza. A klonhaboruk idoszakanak egyik legjobb sztroija Quinlan Vos-é, egy raszta haju jedi, aki beepul dookuekhoz, es azon megy a dramazas, h vos tenylrg atallt vagy ez meg mindig az alca. Erdemes utanakeresni, igen izgalmas es fordulatos.

Aztan ott van a jabiim-i csata, ahol obi-wan es anakin harcolnak padawanokkal, de a koztarsasag egy aljas mocsok, az osztagait kivonja, magara hagyja az ott elo nepeket, akik mar eddig is annyiz aldoztak es harcoltak a koztarsasagert. Jon egy hatalmas roham, ledaraljak oket, kenobi eltunik, anakint pedig palpatine visszarendeli, nehogy meghaljon. Ennek a folytatasa assaj ventress, akinrk fogsagaba esik kenobi, o azt hiszem az animacios sorozatban is benn van, a kepregenyekben igen durva halalt hal. Es a jabiim 30 evvel kesobb is visszakoszon, amikor luke es leia a lazadokkal leszallnak, a helyiek meghalljak a skywalker nevet, es meglincselik oket, mivel anno az apjuk, anakin skywalker es a koztarsasag arulta el oket…

Es kapasbol az utolso sztori az uj remeny elott par honappal: a vader es az uralkodo ellen lazado birodalmi tisztek tortenete, akik eleg durva tervet eszelnek ki es probalnak vegrehajtani, de hat mint nyilvanvalo, egyaltslan nem ugy sul el, ahogy gondoltak.

Szoval en is csatlakozok a sok hasonlo gondolkodasuhoz: reneteg minosegi konyv, kepregeny, jatek letezik, miert egy ilyen bazari gagyi ebredo erot tudtak csak osszehozni?

Kádi - 2016. 08. 05. 00:03

Engem leginkább a Lázadás-Birodalom csörte a 4-6 között, mert lássuk be Han Soloék kalandja csak fogaskerék a gépezetben

Draco44 - 2016. 08. 05. 00:11

Én is a Régi Köztársaságra szavazok.

Wierzbowski - 2016. 08. 05. 00:29

Dawn of the Jedi era kéne ide…bár az durván Legends anyag…pedig annyira jó. 20000-25000 évvel játszódik a filmek előtt…egyszerűen pazar a story. Asszem tavaly jelent meg itthon a “Távoli Csillagok” címen egy abban a korban játszodó kötet. Érdemes elolvasni. :) (tudom hogy Into the Void az eredeti címe allright?! :D)

Nedewya - 2016. 08. 05. 01:01

Én igazából bármire beneveznék de had ne az ABC legyen a befutó. Inkább menjen ez is a Netflix-re és legyen valami sötét alvilági SW tele halálpálcákkal és twi’lek prostikkal.

Nedewya - 2016. 08. 05. 01:05

Meg legyenek benne csempészek, piszkos üzletek (pl rabszolga kereskedelem a tatooine-on, huttok meg mindenféle lecsúszott söpredék faj a mosisly cantina-ból.

juhaszvik - 2016. 08. 05. 06:06

Csak azt remélem, hogy ha ócskaság lesz, akkor lesz valaki, aki még időben leállítja a projektet.
Itt sokan az old republicot emlegetik, de én tuti nem szeretném, hogy egy országos csatornán vérezzen el az a remek kis univerzum.

1m4g1n3 - 2016. 08. 05. 06:19

ABCre semmilyen komolyabb tortenetet nem tudok elkepzelni… Talan egy sitcomot! De tenyleg!

Kabelen meg antologia jellegu drama sorozat formatum. Gyakorlatilag barmelyik eraban jatszodhatna, csak jo scriptek kellenek. Kotor vilaga egy szep megvalosult alom lenne.

JackPackage - 2016. 08. 05. 09:43

Most olvastam, hogy készül màr valszeg valami konkrét, mert egy Jennifer Muro nevü tévés iro csaj posztolt egy képet a Skywalker Ranch-rol, és meg is erösitette, hogy a Lucasfilmnek fog dolgozni, valami uj projekten. Mondjuk ahogy nézem az imdb oldalàt, föleg Dora the exploreren dolgozott, meg valami spanyol animàciot irt…:D Ugyhogy azért remélem ez nem az lesz…

nflhazafi - 2016. 08. 05. 09:44

Egyértelműen a darth Bane trilógia feldolgozásának örülnék a legjobban. Mozgóképen még nem igazán jelenítették meg a másik szemeszöget, a sötét oldal ambícióit. Emellet végtelenül pörgős, feszült, mély történet az egész, igaz, ez inkább filmtrilogiáért kiált. Egyébiránt bármilyen minőségi kivitelezést ünnepelnék az old republic vagy akár az az előtti időkből.

GodBadka - 2016. 08. 05. 10:27

Én mindig azt reméltem, hogy egyszer Timothy bácsi könyvei alapján készülnek majd film, sorozat, de ennek már keresztbe tettek, így mostanában csak csendben felsírok, ha Star Wars kerül a szóba..

kecskebégető - 2016. 08. 05. 11:07

Knights of the old republic Revan éra
Az egész Kotor 1,2 jöhet elmesélve 2×2 évadban

Ayrons - 2016. 08. 05. 12:32

A Kotor kézenfekvő lenne de ugye az nem illik bele a jelenlegi sémába : Régi trilógia és az Ébredő Erő korszaka.
Szerintem simán jöhetne egy VI. és VII. rész közötti sorozat de inkább Netflixre az ABC nem lenne képes SW sorozatot gyártani.

Am winnie nem ti írtatok még anno arról ,hogy a Netflix főnöke egy interjúba azt mondta ,hogy jelenleg ők képesek csak minőségi sci-fi sorozatot gyártani t-re :D ?

galocza - 2016. 08. 05. 16:56

old republic szintén – revan felemelkedése és bukása.

galocza - 2016. 08. 05. 17:00

(kotor2 története jobb volt talán, de revan karaktere a legmeggyőzőbb, túltesz vaderen, akit felhigítottak rendesen az epi-iii-ban.)

hkim - 2016. 08. 05. 17:05

Szerintem arról kéne szólnia, hogy az ewokok hogyan építették újra az erdőjüket az ep VI után.

riskaa - 2016. 08. 06. 12:11

Egy sitcom is király lenne Jar Jar Binksel és midikloriánokkal. De akár szólhatna a coruscanti politikusokról is , mondjuk office stílusban.

ericghar - 2016. 08. 07. 14:33

Az Edge of the Empire settingre bármennyi évadot fel lehet fűzni. Ennél többet/bonyolultabbat ne várjon senki (és ez se rossz, ráadásul olcsóból kijön).

SztupY - 2016. 08. 07. 15:39

Simán lehetne belőle egy Firefly szerű sorozatot kihozni belőle, az mindegy, hogy Old Republic, vagy valahol a filmek periódusában játszik (Kyle Katarn összehoz egy renegát sereget és mennek bolygóról bolygóra kalndozni, stb.).

Nimand - 2016. 08. 10. 13:30

Revan, Malak, Sion, Nihilus – uhh, mekkora lenne tv-ben, vagy vásznon!?

Leto - 2016. 08. 13. 16:34

Én is az régi köztársaság idejére szavaznék, kellően távol van időben a mozi filmektől ezért lehet izgalmas. Ha akármelyik két film közé kerül időben, akkor semmi értelme, mert mindenki tudja például, hogy Anakin lesz Darth Vader, Palpatine Darth Sidius, a halálcsillag terveit sikerül megszerezni stb.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz