login |

Pretty Little Liars – 7×06: Merre tovább? – írta Tomi

2016. 08. 04. 15:30 - Írta: vendegblogger

3 hozzászólás | kategória: kritika,

A nyári évadnyitó után többször eszembe jutott, hogy írnom kellene a sorozatról, hiszen történtek benne igen váratlan fordulatok, de inkább vártam, hogy ülepedjenek az „élmények”. A 7×01 után leírtam, hogy az a rész nem igazán minősült évadnyitónak, viszont felvezettek benne olyan szálakat, amik miatt érdekes lehet ez a hetedik etap.

Pretty Little Liars - 7x06-08

Ezeket nagyjából le is zárták, kaptunk válaszokat is, viszont sok új kérdést is felvetettek, ami nem tűnik jó ötletnek, ha még a hetedik évadban mindent kellőképpen ki akarnak dolgozni és megválaszolni, hogy ne csak összecsapják az évadzárót. De nem akarok ennyire előre szaladni.

Ami mindenképp pozitívum volt, hogy visszatértek rég látott karakterek, mint Noel, Sara vagy Jenna, de közülük eddig csak utóbbival tudtak kezdeni, de mivel újabb arcokat vissza fognak hozni a múltból, ezért abban biztosak lehetünk, hogy megkeverik az állónak eddig sem igazán mondható vizet.

Pretty Little Liars - 7x06-03

A tovább mögött spoilerekkel folytatom.

Szóval Ezra megkérte Aria kezét, aki nem akar igent mondani neki, mert fél, hogy a lányokkal börtönbe kerülnek Elliot/Archer meggyilkolása/eltemetése miatt, de végül mégis belement. Ali is megtudta, hogy a lányok feldobták Über A-nál, mint Charlotte gyilkosát, Mary Drake-ről pedig egyre több mindent tudunk meg, de még mindig túl lassan adagolják a háttérsztoriját – lassan kiderülhetne már, hogy melyik csapatban is játszik.

Pretty Little Liars - 7x06-05

Spencer és Caleb szakítottak, gondolom nézők ezrei lélegeztek fel, hogy most majd újra összejöhet a lány Toby-val, még akkor is, ha a fiúnak (MÉG) ott van a menyasszonya, Caleb pedig visszamehet Hannához, főleg hogy Hanna és Spencer is kibékültek a néhány részes civódásuk után, és előbbi sem menyasszony már. (Ez sem tartott sokáig.)

Jenna megjelenése azt hozta magával, hogy kiderült, hogy Charlotte puszipajtársa volt, amikor az az elmegyógyintézetben volt, amit…, nos, nem igazán értek, mert a 3-4. évad táján még félt tőle. Persze magyarázták, hogy segíteni akart neki, de vajon miért? Biztos nem csupán jóindulatból tette.

Pretty Little Liars - 7x06-07

Sara is visszatért, gyorsan összebarátkozott Jennával, majd a rész végén “bedobta a törölközőt” (illetve bedobatták vele), aminek még tudnék is örülni, mert nagyon idegesítő karakternek tartottam, ha most nem azon kéne agyalni, hogy vajon ki tette és miért.

Alison-nal is majdnem baj történt, de persze gond nélkül megúszta, a lányok meg így gyanakodhatnak az eltemetett Elliottra. Aki viszont nem lehetett ludas, ugyanis tényleg el van temetve, és nagyon is halott. De akkor ki használta a bankkártyáját, ki telefonálgat a lányoknak? Ki az, aki mindent tud már megint, és mindenhol ott van valakinek álcázva magát? Ha se nem Mary Drake, sem pedig Archer.

Pretty Little Liars - 7x06-02

Nekem személy szerint ez az új nyomozó is gyanús (lehet, hogy A.D. csatlósa), a Spencerrel való kavarása miatt és hogy nagyon erőltette az “Archer él”-dolgot, bár az is elképzelhető, hogy csak azért gondolom így, mert eddig szinte az összes rendőrnek volt valami vaj a fején, aki eddig a sorozatban szerepelt.

Bármennyire is furcsa, de most, hogy a nézettség soha nem látott mélységekbe süllyed, nem gondolom, hogy az elmúlt részek rosszak lettek volna. Sőt, ha a lányok butaságain túllépünk, akkor még egészen élvezhetőnek is mondhatóak, még ha több is bennük a romantika, mint az izgalom… (Megjegyzem, kezdek immúnissá válni, mert a szakítások, egymásra találások, eljegyzések már nem is zavarnak annyira.)

Pretty Little Liars - 7x06-01

A fentiek ellenére viszont mégis az az érzésem, hogy a készítők nem találják az irányt, amerre szeretnének haladni. Pedig már ideje lenne belőniük a végcélt.

3 hozzászólás Ne habozz!

Ninaa - 2016. 08. 05. 11:40

Több halál kell! Mary Drakeről akarok még többet és kevesebb szerelmi szálat, mert unalmasak. Következő részben Jason (mint Jézus :’D) is visszatér elvileg, aminek örülök, kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle. És vissza akarom kapni a régi Alisont, mert ez az új nagyon unalmas (bár tudom, nem fogják visszahozni).

winnie - 2016. 08. 05. 14:05

pedig az első szezonokban épp az volt az érdekes, hogy talán ianig senki sem halt meg. akkor még azért valamennyire realisztikus is volt (nem mintha annak kéne lennie). bár már akkor is vicces volt, hogy A mindig mindenre felkészül.

tinkerbell - 2016. 08. 07. 19:22

Én személy szerint már csak azért nézem a sorozatot, hogy megtudjam, mit hoznak ki belőle. De valójában sejthetően ugyanúgy elcseszik a végét, ahogy a 4. évad óta teszik. Nekem az 5. évadtól kezdve a babaházas történetszálat kihagyva rettentő unalmasnak bizonyult a sorozat, és igazából az is csak 2 részig tartott. Mindjárt itt a félévadzáró, és mi történt eddig? A nagy büdös SEMMI!! Jó ez talán így túlzás, mert végülis volt egy elrablás, ami tartott kemény 1 részig, bár nem nagyon lehetett volna tovább húzni, csak egyszerűen röhejes volt, ahogy megoldották az egészet…aztán egy újabb gyilkosság amiről már megint mindenki tud de a lányok azért képtelenek rendőrségre menni, és persze itt van ISMÉNT valaki aki minden szálat mozgat, mindenkit megszivat és lesből támad, de természetesen AGAIN a lányok nem szólnak senkinek, mert végülis legutóbb is csak elrabolták őket…mindenesetre én egyáltalán nem vagyok megelégedve a sorozat 5. évadtól kezdődő teljesitményével, egyszerűen össze van csapva, és ugyanazokat a köröket futja le mindenki ezredjére.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz