login |

Spinoffot a Game of Thrones-nak?

2016. 08. 04. 17:55 - Írta: winnie

34 hozzászólás | kategória: a hét kérdése, elmélkedés,

Ami nagyon, nagyon sikeres, annak a csatorna is szívesen készít spinoffot, és ahhoz a sorozathoz a nézők is szívesen fogadnak spinoffot.

Ez manapság sincs másképp, bár a The Big Bang Theory valószínűleg megmarad magának, de a sokáig legnézettebb CSI és NCIS már kapott pár testvérsorozatot, és az elmúlt évek kábeles királyai közül a The Walking Dead és a Breaking Bad rajongói is kaptak egy újabb frontot kedvencük világában. (A többi topsorozat közül az Empire és a Sons of Anarchy spinoffja is készül, míg az American Horror Story minden szezonja gyakorlatilag spinoff.)

De mi a helyzet a Game of Thrones-szal?

Eddig az volt, hogy a készítők nem nagyon gondolkodnak ilyesmiben, de konkrétan talán most először nyilatkozta az HBO új vezetője, hogy sem a csatornának, sem az író párosnak nem lenne ellenére egy mellékág. A kérdés, hogy ez folytatás legyen vagy előzmény, vagy valami párhuzamos sztori? Engem leginkább a folytatás aspektus érdekel, mert kíváncsi vagyok, hogy kiben/miben látjátok a legtöbb fantáziát.

Westeros melyik ismert karaktere (vagy területe) köré írt spinoffot néznél legszívesebben a Game of Thrones folytatásaként?

De persze nem csak folytatást lehetne írni a sorozatnak. Ha olvastam volna a könyveket, vagy komolyabban tisztában lennék George R. R. Martin munkásságával, most eszmefuttatásban törnék ki, hogy mi minden lehetséges vagy valósult meg, így viszont a fő kérdés előtt csak a Wikipedia-ról idézném, hogy az írónak van három előzménynovellája a sorozat kiegészítésére, amelyek 90 évvel a Game of Thrones kezdete előtt játszódnak.

A novellasorozat, amelynek angol neve Tales of Dunk and Egg, nem kapcsolódik közvetlenül a regényekhez. Egyes antológiákban megjelent részei: Kóbor lovag (The Hedge Knight, 1998), The Sworn Sword (2003), The Mystery Knight (2010). És, ha minden igaz 2013-ban megjelenta The Princess and the Queen or, the Blacks and the Greens, ami a Targaryen polgárháború történetét meséli el, 2014-ben pedig ennek az előzménye, a a The Rogue Prince, or, the King’s Brother.

34 hozzászólás Ne habozz!

Rammsch31n - 2016. 08. 04. 18:21

Az előzménynovellákat is el tudnám képzelni alapnak, de szerintem egy előzménysorozatnak jobban örülnék, mondjuk az Őrült király korából/ meg a lázadásból (5 király csatája stb.)… bár azért ez furcsán működhetne, mert ugye sok szereplő a mostani sorozatból ott is szerepelne (Elég csak a fontosabbakra gondolni, Ned, Robert, Stannis talán, Jaime), és így azért nem tudom mennyire van esély erre, hogy megvalósuljon… vagy lehetne egy olyan is, hogy az ősi korokból, de azt szintén nem tudom, hogy hogy valósítanák meg…

Ezt a párhuzamos sztorit meg azért nehezemre esne …Martin bá meg az írók felhúznának a spin-offnak egy új történetet, vagy ezt hogy gondoljátok, hogy elképzeljem? :)

Malachi - 2016. 08. 04. 18:27

egyértelmű, Tyrion.

Cardas - 2016. 08. 04. 18:37

Nem lenne nagy durranás egy előzmény sorozat sokak számára, mert nem lennének benne mások, sárkányok, varázslók, nem fenyegetné semmi a világot, így egy középkori settingbe kéne jó sztorit írni. és azért az elmúlt két évadban látjuk milyen az, ha ezek a fickók “írnak” martin helyett. not a good idea

m76 - 2016. 08. 04. 18:40

Ha nem nagyon akarsz kockázatot vállalni készíts spinoffot. Ha még annyira sem, akkor hozd vissza egy régi sorozatot. Nem örülnék neki ha HBO is beállna a sorba a reszkető didergő network executiveok mellé.

Okonel - 2016. 08. 04. 18:57

Aria + Véreb

yuuki - 2016. 08. 04. 18:58

Előzmény szinten biztos szívesen megnézném is az őrült király ténykedését, meg úgy alapból a Thargaryen család története elég izgis. Csak mondjuk ott nem igazán tudnának nagy meglepetéseket okozni a nézőknek, az is tény.
Ugyanakkor folytatásként Tyrion, Daeneris, Jon, szokásosak. No és persze kutyánk Sándor. :D A folytatás mellett mindenképp az szólna, hogy szabad utat kapnának, tovább lehetne izgulni és meglepetésszerűen rotálni a karaktereket.

tüske - 2016. 08. 04. 18:58

A keleti városokban (Braavos, stb.) van potenciál, akár múlt (Varys gyerekkorának ideje, nem feltétlenül konkrétan az ő sztorija), akár jövő. Egy ilyen környezet gyakorlatilag időtlen, mindig tele csempészekkel, bérgyilkosokkal. Egy messzi-messzi galaxisban épp készülnek egy spinoffra egy fiatal csempészről :), szóval nem lenne példa nélküli a dolog.

Nyilván egy ilyet jól kell kommunikálni, pont mint a Better call Saul esetében: vigyázz néző, más hangulat, kisebb tétek, stb.

Binky - 2016. 08. 04. 19:29

Nekem is előzménysorozat tetszene.
1. verzió: az őrült király kora
2. verzió: az első Targaryen Westerosra érkezése a sárkányokkal
3. verzió: az ősi Valyria története
4. verzió: keleti városok, Braavos és a vízitáncosok

Spinoffot nem szeretnék, mert hiányolnám a többi szereplőt, hiszen folytatásnak érezném a sorozatot, csak hiányos szereplőgárdával.

bvr - 2016. 08. 04. 19:44

A 2. évadnál már írtam hogy szerintem ha igazán vagányak akartak volna lenni, eleve spinoff-rendszerben dolgozzák fel a könyveket, és akkor megoldódik az idő előrehaladtával egyre elburjánzóbb “mindenkire jut 5 perc” körkapcsolás jelleg.
(én egy idő után már olvasni is úgy olvastam hogy az összetartozó dolgokkal haladtam előre, és aztán később hoztam fel magam egy-egy másik szállal)

Persze minden a konkrét megvalósításon múlik. Ebben az évadban tetszett hogy komolyan leredukálták a szálakat. Viszont a minőség már jóval kevésbé.

Gellcsi - 2016. 08. 04. 19:50

Én egy Sansa-spinoffot szívesen elnéznék évekig Sophie Turnerrel.

WiZZu - 2016. 08. 04. 20:03

Binkyhez csatlakozom, engem is pont ezek a leírt előzménysorozatok érdekelnének, spinoff nem kell.

Vanda - 2016. 08. 04. 20:14

Robert lázadása, Trident, Rhaegar és Lyanna. Ezeket nagyon bírnám.

Csicsi - 2016. 08. 04. 20:17

Előzmény sorozat nem feltétlen lenne unalmas, hiszen mint ahogy a hatodik évadban is kiderült nem minden úgy van ahogy azt anyó állították.

Talán jó sok év múlva valaki majd felveti a folytatást ami évtizedekkel a mostaniak után játszódik….azt bevenné a gyomrom ;)

Juhtolvaj - 2016. 08. 04. 20:18
k.karas - 2016. 08. 04. 20:22

Szerintem meg pont az elozmenyekkel lenne a baj, foleg az orult kiralyossal, mert sokan a varatlan fordulatok hianya miatt elvezik kevesbe az utobbi ket evadot. Marpedig arrol eleg sokat tudunk, csak vegigneznek megegyszer amit amugyis ismerunk.
Olyan elozmeny nekem is johet, ami sokkal ismeretlenebb terep, ahol nem tudjuk rogton a szereplok sorsat, vagy ha elrugaszkodnanakegy kicsit es mas megkozelitesu lenne (mint mondjuk a better call saulnal).
Meg szerintem nincs szukseg arra, hogy a leghatalmasabbak harcat nezzuk, a vilag mar elvinne a hatan a sorozatot, a tet meg ha ugyesen van talalva, akkor ugyanolyan fontos lesz a nezoknek.

Qedrák - 2016. 08. 04. 20:26

A Targaryen-polgárháborút, a Sárkányok Táncát például szívesen megnézném. :)

Benzin - 2016. 08. 04. 21:06

Bronn, Tyrion és Podrick végigmulatják a westeros-i kuplerájokat.

Ha ez nem megvalósítható, akkor FOLYTATÁS. Feltéve, ha tartja a produkció a megszokott minőséget.

Tusika - 2016. 08. 04. 21:44

úúúú én a Blackfyre rebelliont szeretném megnézni, de azt nagyon.
Daemon Blackfyre, Bittersteel, Bloodraven, Shiera Seastar???? mekkora karakterek lehetnének, ugyanolyan intikás,véres, harcolós sztori lenne belőle mint az eredetiből, ha nem sokkal jobb
fúúú, ide nekem, most :D:D:D

apost - 2016. 08. 04. 23:34

Ahhoz, hogy folytatást akarjak ismernem kéne a lezárást :)

Viszont egy előzmény érdekelne az őrült királyól.
hatalomra kerülése és a megőrülésének a folyamata. Illetve most láttuk ahogy szélesedik a világ folyamatosan a mágiával..egye többen jönnek rá hogy a mesék nem mesék…
Szóval az őrült király előzményébe poén lenne látni ahogy kiveszik a hit az emberekben a mágia meg a sárkányok iránt…ahogy beszűkül a látókörük…

grsb - 2016. 08. 04. 23:57

Mondjuk a 8 évadban a whitewalker-ek mindenkit eltakarítanak, aztán a spin-off lehetne egy SzülcsiFelcsi a jeges királyi családdal.

sanyika - 2016. 08. 05. 07:39

Amikor megláttam a hírt, kapásból a Star Wars ugrott be (természetesen nem a Disney féle izé, hanem a kukázott Expanded Universe). Rengeteg jó karaktert és élvezetes sztorit tett az asztalra a több tucatnyi író, melyek még csak említés szintjén sem voltak jelen a filmekben, mégis tökéletesen illeszkednek a Star Wars univerzumába. Jelen esetben is el tudnék képzelni hasonlókat, pl az Old Republic mintájára: évszázadokkal/ezredekkel a mostani történet előtt játszódna, más hatalmi-társadalmi viszonyokkal, de mégis átjárná a Got hangulat.

H_Moody - 2016. 08. 05. 08:38
Kittus88 - 2016. 08. 05. 09:16

@Benzin Jól szórakoznánk :D:D:D:D:D

nflhazafi - 2016. 08. 05. 10:20

Ennek a világnak nagyon mély a történelme. Szinte minden korszakban és földrészen történt valami érdekes. Akár Westeros, akár Essos, de még olyan földek történeteit is szoívesen megnéznék, amit a Jég és Tűz vililága is csak érinteni tudott. És én mindenképp a múltban gondolkodnék.

MaZsoLa - 2016. 08. 05. 10:36

Bár a könyveket nem olvastam, de én a Fal “kialakulását/megépítését/létrehozását” szívesen megnézném. Gondolom nem magától került oda. Abban lennének mások, mágia, minden ami kell :)

ayren - 2016. 08. 05. 11:00

A karakterek közül egyértelműen Tyriont nézném a legszívesebben. Mondjuk, mégsem lenne az új király v. királynő nagyvezíre, inkább átvenné az ősi Lannister- birtok igazgatását. Ha valami jó központi sztorit találnának ki köré, valamit, aminek tétje is van, működhetne. Jaime (amennyiben életben marad)is felbukkanhatna időnként nála – engem leginkább az ő szálaik érdekelnének a jövőben.

ayren - 2016. 08. 05. 11:05

Ja, hát ki ne felejtsem, a vagány kis Lady Mormont is izgalmas karakter lenne pár évvel idősebb korában. Az ő karakterével szívesen néznék egy spinoffot, nagy játékosnak ígérkezik a kis csaj. :)

ayren - 2016. 08. 05. 11:19

H_Moody
Hű, hát a Hódító Aegonos spinoff nagyon jól hangzik a listából!
Előnye, hogy totál új szereplőgárda, alacsonyabb gázsi, ergo több pénz jut a sárkányokra.

winnie - 2016. 08. 05. 12:51

íme, Sirocco06 ötlete alapján a fiatal Ned Stark és Daario Naharis motorépítős sorozata

http://www.sorozatjunkie.hu/2016/08/05/delelotti-video-3-harley-and-the-davidsons/

juhaszvik - 2016. 08. 05. 14:22

Hát nem is tudom. Bármit is fognak csinálni az mindenkinek szól majd, ergo nem igazán lehet olyan sztori, ami csak a könyvből ismert, vagy elvétve tettek utalást a soriban. Ez mondjuk megkerülhető, ha már az eredeti sorozatban alapos felvezetést kap, vagy ha 1-2 mondatban összefoglalható, hogy mi is ez (lásd FearTWD).
A folytatással kapcsolatban találgatni azért nem szeretnék én, mert ki tudja hová tart a történet (ki marad talpon a végén).

Mark Bolt - 2016. 08. 05. 23:28

Bármi elképzelhető, amit jól csinálnak meg ugye.

Az előzmény azért jó, mert van hozzá alap, megvannak a sarokkövei, viszont kevesebb meglepetést tartogat, és kevesebb fantáziát is igényel. Várhatóan unalmasabb lesz, mint a folytatás, ami viszont vakrepülés, és én nem bízom a forgatókönyvesekben, szerintem ha teljesen szabad kezet kapnak, akkor középszerű forgatókönyvvel rontják el a színvonalat.

Természetesen engem mégiscsak a folytatás izgat jobban, attól függően persze hogy mi lesz a Trónok harca vége, csak nagyon félek, hogy nem tudják már hová fokozni és ezért olyan lesz, mint a nem is tudom a Supernatural azok után, hogy megmentették a világot az Apokalipszistől és mindketten meghaltak már, és mindketten feltámadtak. :D

Legtöbb fantáziát egy párhuzamos szálban látom. Mint a Game of Thrones játék, amiben egy Starokhoz hűséges északi család problémáit kell megoldani a vörös nász után, a boltonok uralma alatt. Mit kezd egy ilyen helyzetben egy évszázadok óta starkokhoz húzó család?
Na szóval csak példaként el tudnék képzelni egy ilyesmit, lenne egy önálló szál, és néha rácsatolna a fősorozat egy-egy nagyobb eseményére, pl. a boltonok elleni csatára, vagy zombik elleni küzdelmekre, csak éppen egy egészen más szemszögből. Néha feltűnne Jon Snow, de csak úgy elvágtatna, mert nem ér rá a spinoff szereplőivel foglalkozni. :D

állat - 2016. 08. 06. 10:49

Minden tiszteletem a showrunner párosé de ehhez Vince Gilligan (bocs a fanboyságért :) ) kaliberü forgatókönyvírók kellenek. Illetve szerintem is a Blackfyre lázadás lenne a legjobb. Föleg hogy annak lehet valami köze a mostani sztorihoz teljesen új?! karakterekkel.

Aszusz - 2016. 08. 07. 21:40

Én megnézném az első Hosszú Éjszaka történetét, és előzményét, az Erdő Gyermekei és az Elsők harcát, és ennek folyományait. Azzal végződne a dolog, hogy megépítik a Falat (vagy legalább elkezdik építeni). Erről viszonylag keveset tudunk, szóval a sztori nem lenne ellőve, mint a Dunk and Egg novellák esetében. De a Blackfyre lázadás is jó alapanyag lehet.

Egy minisorozatot akár a Robert-féle lázadás is megérne, de azzal az a baj, hogy a sorozatban a flashbackek által a kulcsfontosságú részeket már megismerjük.

Nem éppen spinoff, és nyilván nem tudjuk, hogy hova fog kifutni a sorozat, hogyan zárják le, ki marad életben, ki fog uralkodni, de ennek ismeretében egy folytatás sem lenne elképzelhetetlen, újabb intrikákkal, miegyebekkel, amely az újjáépítésről szólna (hacsak nem a White Walkerek nyernek). Főszerepben nyilván az “életben maradtak”.

Gendryt is meg lehetne tenni főszereplőnek egy spinoffban, ahogy beevez a Nyár-szigetekre, és ott bonyolódik kalandokba. Tetszés szerinti szereplők csatlakoznának hozzá menet közben.

Szintén lehetne spinoffot építeni az egész Vasbank-Faceless Men (vélt vagy valós) összefonódásra, főszerepben a Vasbank igazgatójával vagy valami főemberével és Jaqennel, ahogy a színfalak mögött a nagypolitikába beleszólnak az egész világon. Így akár az Arcnélküliek kultuszáról is megtudhatnánk jóval többet.

jama speciál - 2016. 08. 10. 12:20

A sorozatban minden bizonnyal Bran a háromszemű holló meg az összes isten is, vagyis a fináléban vissza kell utaznia 8 ezer évet, hogy biztosítsa az események alakulását. Mindez végtelen számú lehetőséget jelent egy folytatás/előzmény/spinoffhoz, reményeim szerint jó sok Essosszal, mert az elég elnagyolt volt mindig is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz