login |

Wrecked: vége az 1. évadnak

2016. 08. 08. 21:40 - Írta: human

18 hozzászólás | kategória: kritika,

WTF. A Wrecked is az elszállt komédiák sorát erősíti, méghozzá meglepő minőséggel, és nagyon jó nézettséggel.

Az alapokról már a pilotroktikánál írtam, és természetesen nem változtak: lezuhan egy repülő, a túlélők pedig egy szigeten próbálnak boldogulni. A viccet pedig az szolgáltatja, hogy borzasztó emberek élték túl a tragédiát. Ez alatt nem csak az önzést értem, hanem az életképtelenségüket is.

wreckedfin1

A Wrecked mondhatni a modern társadalom kritikája? Igyekszik felhívni a figyelmet az extrém helyzettel a függésünkre a technológiától, és a felesleges dolgokra pazarolt időnkre.

Az egyik részben a fő probléma például az, hogy ki volt Kate Winslet partnere a Titanicban. Baromságnak hangzik, ezek mégis írtak köré 20 percet, kezdve onnan, hogy ugye gép előtt ülve 3 másodperc kideríteni, egészen oda eljutva, hogy igazából ez mennyire fontos. És jó komédiaként a random nevek bedobálása, ami később is visszaköszönő gag.

wreckedfin3

A legmeglepőbb az volt, hogy igazából a drámai szál is működik. Hiába vannak a szigeten borzasztó emberek, valójában rendes karakterfejlődésról beszélhetünk az esetükben, és minden döntés mögött kellő megalapozottság van. Még a legidiótább apróságok is a helyükre kattannak, miközben a társadalomtól elszakadva a külsőségekre ügyelő emberek egyre közelebb kerülnek a Legyek urához.

De Lost-rajongóként engem még az egyértelmű utalások is iszonyúan fel tudtak dobni. Van itt is “Others”-szál, iszonyat érzelmes “Waaaaalt”-szerű sztori, teljesen hasonlóan felépített flashbackek, miközben még a zene is hasonlít. Csak természetesen itt abszurd mindegyik említett helyzet alapja. A hétköznapisággal csinálnak viccet.

wreckedfin2

Részemről 8/10 lett a vége. Rendezésileg szerencsére a filmes minőség is maradt, és a cliffhanger olyan, hogy már most nézném a folytatást.

18 hozzászólás Ne habozz!

Rezsidémon - 2016. 08. 08. 21:48

“ki volt Kate Winslet partnere a Titanicban” – mármint ki volt a szerelme vagy ki játszotta a vőlegényét? Mert az, hogy Billy Zane neve nem ugrik be elsőre, még érthető, nade Leo???

winnie - 2016. 08. 08. 22:30

Rezsidémon: ezért nagy fegyvertény, hogy sikerült köré írni 20 percet:)

winnie - 2016. 08. 08. 22:34

ezt örömmel olvasom, mert egyébként a 3. rész után kaszáltam, pedig akartam szeretni, de szerintem vissza fogok azért nézni.

(azzal volt bajom, hogy a karakterek közül csak a tapló férj jött be igazán. pedig ahogy írtam, ha valahol, akkor itt a karakterekre lehetne építeni. túl sok volt nálam a miss, és nem akartam várni, úgy tűnik.

és a 3. résznél is az tette be a kaput némiképp, hogy nagyon túlhúzták a “hárman azon vitatkoznak, mi legyen az utolsó film” és a “találtunk egy táskát, nyissuk ki” sztorikat.)

human - 2016. 08. 08. 22:46

szerintem az utolsó filmes az elég gyenge rész volt, míg később átívelőbb szál is van, ami sokkal erősebb.

gd42 - 2016. 08. 08. 23:24

Bepróbáltam most, de sajnos nem tudok felülemelkedni azon, hogy folyamatosan ordít benne mindenki, ami borzasztóan idegesít.

juhaszvik - 2016. 08. 08. 23:40

Első olvasásra nekem valónak tűnik, csak reggel is emlékezzek még rá…

heidfeld - 2016. 08. 09. 05:05

Még az előzetesek alapján úgy gondoltam, hogy tetszeni fog. Természetesen vannak vicces utalások a Lostra és más filmekre, de a 9. részben olyan fricskát adtak az egyébként remek Számkivetettnek, hogy gurultam a nevetéstől.
A 8. rész sikerült gyengébbre, talán ebben volt téma a Titanic-téma. Néha elhúznak egy problémát, néha túl harsányak a szereplők, kicsit túlzásba viszik az alpári humort.
A színészek többsége jó, Todd alakítója zseniális. Igaz, maga a karakter olyan tahó, hogy csak na, de egyre jobban megkedveled. 3 olyan csaj van eyecandy kategóriában, hogy csoda. Nehéz döntés nekem Jessica Lowe vagy Ally Maki tetszik-e jobban? Előbbi ha bikiniben, vagy rövid nadrágban szaladgálna, bizony ki lehetne tenni a 18 karikát.
Nagyon jók a szereplők régi életét bemutató pillanatok. Főleg Steve története tetszett, hemperegtem a nevetéstől.
Karakterek nagyon erősek, sokat nevettem, és bizony néha még gondolkodni is tehet, hogy te mit csinálnál ilyen helyzetben? 8.5/10 az első évad. Jöhet a új évad, remélhetőleg 20 résszel!

heidfeld - 2016. 08. 09. 05:06

Bocs. A 6. volt gyengébb, a 8. tök jó volt.

Draco44 - 2016. 08. 09. 09:30

Tegnap megnéztem a pilotot és az alapján nekem nagyon bejön. Szóval köszi hogy (ismét) felhívtátok a sorozatra a figyelmet. :)

Chev - 2016. 08. 09. 10:36

Nagyn jó sori! Nem az, ami kult-státuszba fog emelkedni, meg anekdotákat mesélünk a karaktereiről, de 20 percekre tökéletes agykikapcs.

Enzo - 2016. 08. 09. 18:11

1×10
Jó kis finálé volt, tetszettek a visszautalások (Titanic-os színész neve, shoot the hostage), meg átjött a mögöttes üzenet (ki miért akarna egy szigeten maradni az eddigi életét hátrahagyva).
Azt hittem, a jelzőpisztoly “elpazarlásából” nagyobb probléma lesz, de kreatívan (és szimbolikusan) felgyújtották Steve menedékhelyét. Amúgy fura, hogy Steve meg Karen voltak kb a kedvenceim, aztán pont ők lettek a rossz oldal.
A vége meg…túl szép volt a hajó, hogy igaz legyen :D Így lesz értelme a 2.évadnak is :)
Néhány Lost-utalást megint felfedeztem: man from Tallahassee, 816-os járat :)

Egyben a sorozatról: kellemes kis kikapcsolódás, nem bántam meg, amúgy is jól jött egy 20 perces sorozat. A folyton Lost-utalások szívmelengetőek, amúgy rendben van komédiailag is a sorozat, és sokszor érthető és figyelemfelhívó mögöttes üzeneteket közvetít. Ja meg eyecandy szempontból se rossz :D

heidfeld - 2016. 08. 09. 19:17

1/10
Tood a legnagyobb király! Ramaty állapotban is vállalta a harcot!:D
Hogy néztek ki a kalózok?! Te jó ég! De adnak magukra, szabályaik!!! vannak..:D:D
A kannibál hogy szabadult meg a szellemtől?:D:D:D
A legbetegebb dolog volt, amit valaha láttam. 10/10

Enzo - 2016. 08. 09. 20:58

ja és oldalsáv plíz :)

chros69 - 2016. 08. 13. 22:46

Az elso par resz (3-4 talan) zsenialis volt, szenne rohogtem magam rajtuk, utana mar kicsit leult, es igazabol mar nem is talalt magara teljes mertekben, habar minden reszben volt legalabb 1-2 jo pillanat.
Johet a 2. szezon! :)

Sawyer - 2016. 08. 28. 14:56

3 részt néztem, nem olyan rossz, de nem is olyan jó, hogy erre időt pazaroljak. A folyamatos üvöltözés és idegesítő színészek sem az én világom, talán ha pár fokkal hitelesebben alakítanák a gyökeret, akkor nézhetőbb lenne. Imádom a Lostot, de ez inkább egy élőszereplős Brickleberry.

Candy - 2016. 09. 05. 11:54

Nekem bejött :)
simán nézném 50 percben is.

Enzo - 2017. 02. 03. 16:25

@heidfeld: tessék, Jessica Lowe egy CollegeHumor-os szkeccsben:
http://www.collegehumor.com/video/6998064/hate-cat-calling-try-blow-up-boyfriend

mate - 2018. 09. 27. 15:32

Hali, nagyon tetszett, imádtam, hatalmas, eszméletlenek a szereplők, jelenleg a 2. évad szinkronos részeit várom.

Negatívumként annyit tudnék felhozni, hogy míg az évad első fele eszméletlenül hatalmas poén volt, sajnos a másik fele már inkább amolyan erőltetett poénokba ment át, komoly helyzetekben való poénkodás, ami sokszor nem volt vicces, de ennek ellenére sem lehet rá azt mondani, hogy nem lett volna jó.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz