login |

Pilot-mustra: Wasted – 1×01

2016. 08. 09. 15:07 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

– Greetings, Morpheus.
– Sean Bean?
– No. Not actually Sean Bean. I am your subconscious mind, manifesting itself into the form you trust the most.
– Makes sense.

Furcsa, mert annak ellenére, hogy általában nem vagyok oda az amerikai füvezős, betépős filmekért, sorozatos téren, ha Angliából jön az anyag, akkor általában elcsábulok. Például az idei, Comedy Central-os Time Traveling Bong nem lett a kedvencem, viszont a párhuzamos dimenziós Tripped tavalyról simán lecsúszott.

Szerintem a júliusban indult Wasted-del is ez lesz a helyzet, mert bár nagyon agyament, elszállt drogos komédiáról van szó, de az angol báj simán nézhetővé teszi, annak ellenére, hogy nyilván a sok ötlet és idiótaság egy része nem hat rám.

WASTED – 1×01 – 7/10

Wasted - 1x01-01

A történet (ha-ha!) négy barátról szól, az egyikük hazatér egy balul elsült nagyvárosi DJ-s próbálkozásból, a másik három pedig egy saját bong boltban, a Stoned Henge-ben dolgozik, árul ezt-azt, olykor tetovál.

– This tattoo you’re getting – what’s it even of?
– It’s a 1:5000 scale map of the land of Westeros.

Morpheus, az egyik tulaj reménytelenül bele van zúgva az egyik csajba, produkálja magát, s mikor egy eBay-ről vásárolt tetoválótűvel a gerincébe szúrnak elég komoly látomása támad, amiben Sean Bean jelenik meg, hogy utat mutasson neki.

Wasted - 1x01-07

Tök mindegy. Betépős haverkomédiáról van szó, amiben egy kocsmai vetélkedő est és egy szakajtó mitikus 90-es évekbeli ecstasy előásása is szerepet kap, de minden csak arra apropó, hogy elszállt humorral, hülye zenei és képi megoldásokkal tűzdeljék tele a nem mindig túl értelmes fejű szereplők között zajló sztorit, ami tippre a folytatásra ki fog valamennyire kristályosodni.

Wasted - 1x01-06

Egyelőre minden csak katyvasz, inkább egymásra dobált ötletek halmaza, de marha élvezetes – már persze annak, akit nem irritál a stílus, amiben a pihent agyú poénokat, a betépős toposzokat, valamint a romantikus és a fizikai komédia jellemzőit turmixolják össze.

Wasted - 1x01-03

– Sean. Can I call you Ned?
– Fuck off.

Ja, a zenei anyaga elég erős (és hangsúlyos) a sorozatnak, a kezdő Stan Bush-t DMX és Skrillex követi, majd Cypress Hill, de a csúcspont egyértelműen a The Shamen-féle Ebeneezer Goode volt, amit nem is tudom, mikor hallottam utoljára, de most loopon megy, miközben írom ezeket a sorokat. (Ejj, azok a régi szép idők, amikor még kötelező program volt az MTV-n szombat esténként a Pip Dann által vezetett MTV European Top 20…)

7 hozzászólás Ne habozz!

galocza - 2016. 08. 09. 17:10

a muzsika miatt teszek vele próbát.
(a boss drum megvan nekem eredeti műsoros KAZETTÁN. akarod? 8) amúgy kultúrember akkoriban amúgy is csak 120 minutát és gréteszt hitszet nézett, pál királlyal. vagy király pállal. izé…)

winnie - 2016. 08. 10. 04:48

galocza: vagy unplugged-ot, de én mindig is kommersz voltam:)

El-ahrairah - 2016. 08. 10. 10:50

Én bepróbáltam a halucinálós szál miatt, de egy rész elég volt belőle.
Bár tény, hogy nekem a “mindenki ostoba, gyökér életképtelen nyomorék” humor nem jön be különösebben.

Lemoni - 2016. 08. 10. 21:23

Hah, megint savazzák a GoT-ot, ezt nézni kell :D A karakterek kicsit emlékeztetnek a Fresh Meat-esekre (főleg Howardra és Josie-ra), de a manchesteri helyett itt most kisvárosi báj van. A poénok, nos, néha fogtam a fejem, viszont ezt az agyament stílust én akkor is így szeretem.

FrankLuck - 2016. 08. 21. 18:20

Nagyon óvatos voltam a Wasteddel, a pilot egész jó volt, de úgy döntöttem, hogy gyorsan megnézem a második részt is, hadd jöjjön a kaszás, ha rosszabb, mint a pilot.
Meglepetésemre lényegesen jobban bejött – kicsit túlzásba vitték a fizikai ‘humort’, de sok egyéb kárpótolt: nagyok csípem a gyors bevágásokat (kicsit Threesome-szerű itt-ott), jól működnek a tépős jelenetek, szimpatikusak a szereplők (a nyomorékságaik ellenére is) és külön pluszpont azért, hogy végre nem a nagydarab srác a ‘vicces’ sidekick.

Réka - 2016. 08. 23. 12:05

Egyelőre nagyon bejön 2 rész után, köszi az ajánlót! :D

fm! - 2017. 01. 20. 08:45

A második résszel rántott be igazán, az nagyon durva volt. A GoT-os “már lassan vége van a nyárnak” poénkodás is nagyon ütött. 9/10

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz