login |

Hard Knocks: kezdett a 11. évad

2016. 08. 11. 18:56 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: doku, kritika, ,

Ilyenkor sosem tudom, hogy mennyire érdemes minden szezon előtt alapozni, illetve elismételni ugyanazt, amit korábban már leírtunk, szóval inkább linkelek (5. évad, 6. évad, 8. évad, 9. évad, 10. évad + egy átfogó bemutató), meg azért idevésem, hogy az HBO dokusorozata 5 részben bemutatja egy NFL-es csapat augusztusi edzőtáborát, illetve a bajnoki szezonra való készülődést, valamint a keretszűkítést.

Az idei Hard Knocks alanya a Los Angeles Rams, mely nagyon szerencsés választás, hiszen duplán vannak érdekes helyzetben: egyrészt költözött a csapat, St. Louis-ból több évtized után ismét Los Angeles-be, másrészt pedig övék lett az 1/1-es draftválasztás joga, és egy irányítót “húztak”. Papíron minden adott lenne az új évadhoz, már csak jó karakterek és hangsúlyok kellenek. És ezek még nincsenek.

Hard Knocks - 11x01-05

Talán majd a folytatásban, de eddig igen csak hangsúlyos volt mind Jared Goff, mind Los Angeles, és kábé az edzőn, Jeff Fisher-en kívül mindenki csak egy-egy villanást kapott. Ezzel pedig csak az a gond, hogy Fisher-ről eddig is tudtuk, hogy nem nagy showman (nekem csak még szimpatikusabb lett a hozzáállása), Goff pedig…, szóval viccelődik és jópofa is, de közel sem annyira karizmatikus, mint némelyik korábbi Hard Knocks-os újonc, akire építeni lehetett a sorozatot.

“I’m not fucking going 7-9 or 8-8 or 9-7, OK? Or 10-6 for that matter. This team’s too talented. I’m not going to settle for that. I know what I’m doing.

Persze a fentiek csak apróságnak számítanak a szememben, hiszen engem a folyamatok mindig is jobban érdekelnek, szeretem látni, ahogy zajlanak a dolgok, ahogy készülnek a játékosok, és dúl a küzdelem köztük – a jógás szegmens különösen jó volt az 1-1 elleni csörtékkel, amik kapcsán el is gondolkodtam azon, hogy mekkora részét képzik az NFL-es edzőtábornak napi szinten a csapatedzések, az elméleti felkészülés, illetve az egyéni tréningek.

Hard Knocks - 11x01-01

Próbálom magam képezni az NFL témakörében, és mindenki írja, hogy mennyire intenzív egy edzőtábor, de csomószor tényleg csak azt látni (nem ebben a sorozatban), hogy egy 3 órás tréning alatt lötyögnek, meg szaladgálnak a játékosok, a védőöltözék pedig a korlátozások miatt csak ritkán kerül föl. Nyilván focizni nem felejt el senki, de tényleg annyira brutális fizikailag ez az időszak számukra? (Biztosan sokan jártasabbak a témában.)

Karakterek szintjén, miután Goff elnyomta a többi újoncot, így maradtak a veteránok, de mint írtam, pár életképből, mint Aaron Donald pingpongozása vagy Todd Gurley születésnapja, nem nagyon lehetett megállapítani, hogy ki lesz a középpontban, hogy ki fog sztorit szolgáltatni. Szerintem még az HBO-sok is keresik azt a szálat, ami az 1/1 és a Los Angeles-faktor mellett működhet, ugyanis ez utóbbi kettő kell, de kissé önismétlő lesz idővel. (Remélem, azért Eric Kush nemcsak ennyi volt.)

Hard Knocks - 11x01-07

A kicsit anyagszegénynek ható premier fénypontja a DL-edző keménysége volt, azt is jó látni, ahogy Goff képzi magát és bőven hibázik, közben pedig azon gondolkodni, hogy van-e esélye arra, hogy kezdő legyen az első fordulóban, vagy ez már eldöntött kérdés, és minden más csak porhintés?

A premierben voltak érdekes és nem túl érthető momentumok. Azt eddig is tudtuk, hogy az NFL-esek közt, egyetem ide vagy oda, nem mindenki lángelme, de a Rams-ből páran (még Goff is) eléggé nagy homályokról tett tanúbizonyságot. De speciel az a játékos sem volt túl eszes, aki egy alapvető fegyelmi vétséggel kirúgatta magát – le is igazolta őt rögtön az Eagles, királyság. Mondjuk a Rams-es kollégista elhelyezés sem olyan, amit az ember egy NFL-csapattól várna, és nem csak az utólag beszerzett légkondik miatt.

Hard Knocks - 11x01-08

Ja, a főcím király volt, meg a Fisher-es lazulós kezdés király volt, a léghajót pedig biztos, hogy hanyagolnám.

9 hozzászólás Ne habozz!

rapguruz - 2016. 08. 11. 20:42

A Rams talán az egyik legszurkebb csapat a Ligában (legalábbis számomra) majdnem biztos vagyok benne hogy a költözés miatt került rájuk idén a sor

géza - 2016. 08. 12. 09:50

Számomra majdnem sokkoló volt látni, hogy a No. 1 overall pick nem tudja átvenni a labdát a center-től, nem tudja rendesen elmondani a playcall-t a játékosoknak és nem tudja hol kel fel a nap.

Road Lee - 2016. 08. 12. 14:01

Elvileg augusztus 22-től a magyar Sport1-2 is le fogja adni! :sör:

(De biztosan tudtátok/tudjátok.)

ogRemanO - 2016. 08. 12. 14:17

Egy Rams drukkernek sokkoló lehetett Jared “szegény ember Ryan Goslingja” Goff felkészületlenségét látni, nem csoda, hogy Keenum a kezdő jelenleg. A főcím zseniális lett, ha valaki neten megtalálja tolja már fel kérlek. Mondjuk nekem már a Hard Knocks zenéjétől borsódzik a hátam, annyira jó.

VanillaSky - 2016. 08. 12. 16:44

Nekem sajnos csalódás:( “Koca” NFLesként teljesen érdektelen a Rams, még így is, hogy megkapták talán a legforgalomképesebb várost az USAban. Ugyanazt tudom mondani, mint a trailernél, ide a Raiders kellett volna, sokkal nagyobb upside van a bandában, ugyanúgy fiatal irányítóval, viszont erőteljesebb karakterekkel – már ami a sajtóból lejön – a Rams olyan langyos kis csapat.

Magic - 2016. 08. 15. 19:10

Most hogy visszavonult Peyton Manning, aki miatt megszerettem az NFL-t és előbb a Coltsnak, majd a Denvernek szurkoltam, kellett egy új csapat. Mivel a többi major sportban a los angelesi csapatoknak szurkolok (kivéve a Clippers… :P), így adta magát hogy ezentúl a Rams lesz a kedvenc csapatom. Szóval, nekem bejövős lesz! :)

Riggins - 2016. 08. 15. 21:42

Gyenge volt a kezdés, Fishertől mondjuk nem is lehetett többet várni, ő sok unalmas jelenetet fog szállítani szóval gondolom megint az lesz, hogy a teljesen esélytelen roster-töltelékekre megy el az idő, mert ott adott a háttérstory.

Gurley mint ORoY mentalitásban hasonló mint tavaly Houstonban Hopkins, hiába szupersztár potenciálú, maximum azzal tűnik ki, ahogy felöltözik.
Quinn, Donald és Ogletree túl profik ahhoz, hogy újat mutassanak, Goff meg nem élvezi, hogy veszi a kamera.

Nem kedvezett a HBO-nak, hogy kitették Chris Longot és Laurinaitist, nekik legalább a celeb család meg lett volna mint szegmens.

winnie - 2016. 08. 22. 16:37

11×02: nem nagyon voltam oda érte. szeretem nézni és fogom is, sőt, élvezem is, de…, nem tudom, szóval ebben nincs sok sztori, csak pár képeslap, vagy mi. egy jelenet innen, egy onnan, egy vicces sztori itt, egy jó felvétel ott, de semmi kohézió. és még mindig inkább csak vicceske némelyik karakter, de semmiképp sem olyan, akit akarnék látni, mint jj watt-ot tavaly, vagy újonc, akinek szorítanék. itt is mennyire hatástalan volt a sérülés.

baggio - 2016. 08. 23. 01:23

Az eddigi leggyengébb Hard Knocks ez sajnos, részben pedig az Olimpia miatt az első két epizód nézettsége is majd’ a felére csökkent.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz