login |

Új Star Trek: Discovery-infók

2016. 08. 11. 16:02 - Írta: winnie

18 hozzászólás | kategória: hírek, ,

Gondoltam, hogy a reggeli hírblokkba tolom be a Star Trek Disocvery-ről szóló híreket, de inkább adok nekik külön posztot, bár nem tudom, hogy melyik komolyabb volumenű. Az csak sajtóinfó, hogy női főszereplős lesz a sorozat, de minden mást Bryan Fuller, a készítő és showrunner mondott el.

 • A pilotot David Semel rendezi (és ezzel teremti meg a sorozat látványvilágát). Ő az elmúlt években olyan sorozatok pilotját rendezte, mint a Goliath, Code Black, The Man in The High Castle, Madam Secretary, Legends, Person of Interest, No Ordinary Family, Heroes és Life.
 • A főhős ember lesz, és nem a hajó, a Discovery kapitánya, hanem ‘lieutenant commander’. Az eddigi sorozatokat a kapitány szemszögéből láttuk, most váltani akarnak.
 • Hét kiemelt szereplő lesz.
 • 13 részes első szezon egyetlen nagyobb, átívelő történetet fog feldolgozni, tehát erősen szerializált lesz a sorozat – de ettől még lehetnek benne epizodikus elemek (ez utóbbit már én tettem hozzá). Fuller egy 13 részes regényként utalt az STD-re.
 • A történetről még mindig nem árultak el konkrétumot, de annyi kiderült, hogy van egy esemény a Star Trek-ben, egy ‘incidens’ a Csillagflotta történetében, amiről már volt szó korábban (szóban), azonban komolyabban sosem foglalkoztak vele. Ezt a történetet mesélik majd el egy karakteren keresztül, aki “utazásának” köszönhetően megtanulja, hogy jöjjön ki másokkal a galaxisban.
 • Ez az esemény nem a Kobayashi Maru és nem a Romulán-háború lesz (de majdnem!), és nem lesz köze a Black Ops Section 31-hoz (viszont az is szerepet játszhat).
 • Az eseményre az eredeti sorozatban utaltak és a legfanatikusabb rajongók elvileg nagyon fognak örülni neki.
 • A sorozat nyitójelenete nem a Földön és nem is egy bolygón fog játszódni.
 • A Star Trek-szereplőgárdák esetében megszokottnál több idegen lény lesz a sorozatban, köztük új lények, valamint már meglévők újragondolásai is.
 • A sorozat az elsődleges univerzumban (Prime Universe) játszódik majd, tehát nem az új mozifilmekében.
 • Az időpontja az Enterprise és a The Original Series között lesz, nagyjából 10 évvel Kirk és öt éves küldetése előtt.
 • Lesznek a sorozatban robotok.
 • Lesz a sorozatban meleg karakter is – ennek az eredetéről is mesélt Fuller. Abban az időben, amikor a Deep Space Nine Voyager írója volt, sok gyűlölködő rajongói levelet érkezett azoktól, akik tiltakoztak a pletyka ellen, miszerint Seven of Nine meleg lesz. Ezeket a leveleket egy mappában gyűjtötte össze, amit a garázsában tartott, hogy mindig emlékeztesse magát arra, hogy mindenképp írjon meleg karaktert is, ha egyszer saját Star Trek-sorozatot írhat.
 • Fuller arra is erősen célzott, hogy Amanda Grayson (Spock anyja) is kaphat valamilyen, nem kiemelt szerepet a sorozatban, annyira kedvelte őt.
 • Szex és profánság is lesz a sorozatban, egy hajszállal korhatárosabb lesz, mint a korábbi tévésorozatok, de még így is mennek a viták, hogy vajon illendő-e egy ST-ben, mondjuk a híd felrobbantásakor úgy reagálnia egy karakternek, hogy “Oh, shit!”.

Nem feledni: dupla premier januárban a CBS-en (a többi rész a CBS All Access-en), itthon pár órával később a Netflix-en. A részek hetiben kerülnek “leadásra”.

18 hozzászólás Ne habozz!

CsMisi - 2016. 08. 11. 16:47

Szamomra ez nagyon varos. Furcsalom az ido valsztasat, de igazabol a lenyeg az, hogy jo sztorik es jo karakterek legyenek, az ido szinte mindegy ha ez megvan. Es hat megbizok Fullerben a Pushing Daisies ota, szoval nagyon varos. Ahogy ti mondjatok, latatlanban megadom mar neki a 9/10-et :)

m76 - 2016. 08. 11. 17:14

Ez így nekem elsőre baromságnak hangzik, hogy “női főszereplős” A star trek sorozatok mindig arról voltak híresek hogy több fő szereplő volt, nem egy karakter körül forgott minden. Úgyhogy ezt így nem tudom értelmezni.

m76 - 2016. 08. 11. 17:15

Az meg ugye nyilvánvaló volt, hogy lesz női szereplő is a main cast-ben, szóval nem értem.

Tyberius06 - 2016. 08. 11. 17:50

@m76: valszeg az említett lt commander lesz nő, aki a főszerepet kapja. Több fő szereplő lesz itt is (7 – benne van a hírben), de pl. az ENT-nek Bakula (Archer), a TNG-nek Picard (Stewart), a VOY-nak Janeway (Mulgrew), a DS9-nak Sisco (Brooks), a TOS-nak meg Kirk (Shatner) volt a főszereplője. Mindig a kapitány. Itt kiemelik, hogy ezúttal nem az lesz…

Most néztem végig a TNG-t és az nekem is feltűnt, hogy olyan mély nyugalommal fogadták minden alkalommal, amikor szarrá lőtték körülöttük a hajót… Szóval értem én a fejesek “álláspontját”, hogy az ST-ben az ilyen kitörések nem megengedettek, de szerintem ez csupán megragadt a 60-as évekből, amikor az eredeti készült és egyfajta megszokássá vált… (sajnos).

A szex és profánság annyira nem hiányzik, a meleg karakterrel nincs probléma. Pont egy Star Trek világban tökéletesen elférnek… Egyébként ebben igazat adok Fullernak, ott a lehetősége, most ő írja a sztorit a haterek meg bekapják a bránert… Viszont azt nem tudom, hogy a Seven of Nine karakter írásának mi köze van a DS9-hoz, mivel az a karakter a Voyagerben volt nem a DS9-ban…

winnie - 2016. 08. 11. 17:52

m76: lesz egy kiemelt karakter, ld. a leirast, de lehet, hogy csak annyira, amennyire kirk vagy archer volt. egy fix tortenet, nem epizodikus sztori eseteben inkabb van fobb szereplo, esetleg katalizator

winnie - 2016. 08. 11. 17:54

tyberius06: pontositottam a 7 of 9-t.

nocadlee - 2016. 08. 11. 18:37

A DS9-ból csak két részt írt Fuller, Voyagerből meg vagy 20-at, inkább az utóbbinál történhetett ez.

edg - 2016. 08. 11. 20:33

Ne legyen gagyi! Ne legyen gagyi! Ne legyen gagyi! :ujj összekulcsolás:

mSO - 2016. 08. 11. 20:40

csak nehogy azzal a sztorival rukkoljanak elő, amire a Paramount nagyon rászállt

Puffin - 2016. 08. 11. 22:01

Ez az STD valami offisöl elnevezés? Mert az analógia alapján DIS lenne…

DonMaros - 2016. 08. 11. 22:04

Egyenként tépem ki a hajamat ha ezt elcseszik. A profánság és a szex szerintem pont kell bele. Ezek a hétköznapok része ami soha nem fog eltűnni, ha okosan adagolják hihetőbbé teszi az egészet. A meleg karakternek meg írjanak egy rendes szerelmi szálat, különben csak kirakat búza lesz belőle. Arra nagyon kíváncsi vagyok, hogy ez a más szemszöges megoldás milyen lesz.

sophie - 2016. 08. 12. 00:23

Elnézést ha volt már,de ez az STD rövidítés azért átgondolandó,nyilván itthon is van,akú felkapja erre a fejét,na de angol nyelvterületen?? :-D :-D :-D

LordPicard - 2016. 08. 12. 00:52

Most kezdtem el (újra…. vagy negyedjére) a Voyagert :) Mindig meg tud lepni, felfedezek valami újat. Nagyon bízok Fullerben, bár én csak a Hannibal okán ismerem, gondolom aligha lesz szadista a fedélzeten (de mennyire jó volt már Brad Dourif a Voyager-ben!). Sosem lesz január…

Bender - 2016. 08. 12. 07:10

Komolyan nem értem, minek kell leragadni az STD-nél, amikor az hülyén hangzik, DIS vagy DSC (erre már utalgattak nem hivatalosan) lesz a rövidítése…

winnie - 2016. 08. 12. 08:08

Bender: fuller is viccelődött azzal, hogy mivel ez a rövidítése, ezért naná, hogy lesz benne szex:)

TKO - 2016. 08. 12. 08:32

És a sorozat fele a nemibeteg gondozóban fog zajlani :D

Peter_Wiggin - 2016. 08. 12. 08:41

Prime Universe? Most azonnal akarom látni:-). Érdekes, nekem az eddigi infókból az jön le, hogy ez valami ENT-VOY mix lesz, azzal meg nincs bajom.

Csigusz - 2016. 08. 12. 09:00

Nem zavar se a női főszereplő, se az lgbt-karakterek, de az időpont nagyon szúrja a szemem, hogy miért kellett ennyire ‘régre’ tenni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz