login |

Angie Tribeca: vége a 2. évadnak

2016. 08. 14. 19:22 - Írta: human

8 hozzászólás | kategória: kritika,

“I’m just doing a cameo for a friend.” – James Franco

Az első évadot itt a Junkie-n is agyonéltettük, de winnie-vel ellentétben nekem csak darálva ad jó élményt a sorozat, hetiben nem. Nem tudok bármikor elé ülni, így gyűlt fel félévadnyi epizód és csúszott az írás is. De ma elmerültem benne, és még mindig zseniális komédia az Angie Tribeca, bár rosszabb, mint az első évad volt.

tribeca-s2-fin1

Viszont annyira sokat nem is tudok hozzátenni az eddigi posztokhoz. Nyilván megpróbálom, de az alap továbbra is ugyanaz volt, a Csupasz pisztoly és társaira hasonlító zsarusorozat, rengeteg szójátékkal és képi poénnal, néhol fárasztóan, néhol pedig eszméletlenül zseniálisan. Minden részben volt egy pillanat, ahol brutálisan felröhögtem valami elszállta ötleten.

Legyen az egy apróság, a szereplők mögötti háttérben levő fán elhelyezkedő plakát, vagy valami kifacsart párbeszéd. A csúcspont számomra a dizájner megölésével foglalkozó rész volt, ahol rengeteg nyomozós sorozatnak intettek be (this time, it’s personal… wait, this time it really is), na meg viccelődtek kicsit a szakmával.

tribeca-s2-fin2

Egy dolgot viszont muszáj megemlítenem: a 2. évadban sokkal erőteljesebb volt a szezonnyitóban elindított átívelő szál, és James Franco is egész sokat szerepelt, nem csak egy helyszínen egyetlen jelenetben. A sok poén mellé még egy elég komoly tényleges bűnügyet is elrejtettek, hogy a kibontása közben persze kiderüljön a tényleges tétje az eseteknek.

tribeca-s2-fin3

A fő nyomozás miatt egy kicsit “hagyományosabb” lett a második szezon, de azért még simán pozitívba billent az a bizonyos mérleg. Olyan 7/10, és jöhet a folytatás majd, amit szerencsére be is rendeltek.

8 hozzászólás Ne habozz!

Pr13m - 2016. 08. 15. 06:34

Imádtam az első évadot, és alig várom, hogy ezt is megnézhessem. Lehet tudni, hogy mikor jön majd szinkronosan?

Szkifi - 2016. 08. 15. 06:40

Az első évadot adták szinkronosan? El sem merem képzelni, hány poén maradhatott ki.

winnie - 2016. 08. 15. 06:58

szkifi: igen, adták.

és jó kérdés, erre én is kíváncsi vagyok. minden a fordítón múlik, ha kimarad valami, hozzá is lehet adni. de ez a műfaj már csak ilyen, a csupasz pisztoly és a police squad esetében is megoldották valahogy.

a police squad (a csupasz pisztoly elődje) kapcsán írtam is erről egy posztot: http://www.sorozatjunkie.hu/tag/police-squad/

Stewie - 2016. 08. 15. 10:10

megvárom majd szinkronosan,bármikor is legyen

izellajos - 2016. 08. 15. 10:24

tényleg nem szerepel a kutya (Detective Hoffmann) a második évadban? s0201-ben futottam bele egy félmondatba ezzel kapcsolatba. szóval ez valós?

winnie - 2016. 08. 17. 15:42

izellajos: szerepel hoffman, csak az elején kivonták őt drog miatt.

Riggins - 2016. 08. 18. 21:46

tényleg jobb volt az első évad.
Franco és az átívelés nekem lehúzta az élményt, Heather Grahamet fantáziadúsabban írták meg, belőle jöhetett volna több.

freestyle82 - 2016. 11. 06. 13:51

En is ugy vagyok ezzel a sorozattal, h neha inkabb semmit nem neznek ha nem lenne mas ,annyira nincs kedvem hozza, neha pedig csusznak le egymas utan a reszek,mikozben jot mulatok rajtuk.
Tipikus, beteg, faraszto humoru komedia, sok esetben elore kitalalhato egy egy gegg, ha nagyon raall az eszed a mufajra.
De marha jo poenok is vannak benne.
En pedig a sorozatok 90%aval ugy vagyok, h daralva jo,nehany esetben meg akkor is ha nyomaszto, lassu folyasu dramarol van szo.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz