login |

Sorozatfüggőség a sajtóban (3.)

2016. 08. 14. 16:33 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: sajtószemle

Az a helyzet, hogy a Psziché című lapot nem igazán ismerem, így nem tudom, hogy mennyire várható elő korrekt írás tőlük a témában. De íme a cikk, ami abban jelent meg a sorozatokról.

Klikkre olvashatóak lesznek az oldalak. Igazán érdekes, hogy egy pszichológus beszél arról, hogy mi is az a szituációs komédia. Más pszichológusok a krimikről, fantasy-kről, csajos, meg félelmetes sorozatokról beszélnek a keretben, illetve persze a függőségről is – mindegyik témát más elemez.

Sorozatfüggőség-Psziché-01-kisSorozatfüggőség-Psziché-02-kisSorozatfüggőség-Psziché-03-kisSorozatfüggőség-Psziché-04-kis

4 hozzászólás Ne habozz!

energy - 2016. 08. 14. 17:04

Sorozatfüggésről 3.
Már kezdem azt hinni, hogy így akartok rávezetni, hogy elhagyjátok az oldalt! Vagy még rosszabb, bezárni!

terika - 2016. 08. 14. 17:44

A sorozatfüggésről a szakirodalomban … ilyen rovat is lehetne. :)
Meg általában az egész életünk egy függés, valamitől, amit vagy mi akartunk vagy nem, de függünk tőle és kész.
Jó az ilyeneket elemezni, megállapítani, elmondani hogy veszélyes vagy nem veszélyes, milyen a pszichés hatása, mely személyiségtípusok mit szeretnek, miért, könyvsorozatokat írni róla, egyetemen tanítani, meg kezelni az ebbe belebetegedett embereket. Meg hát mi van a készítőkkel, ők vajon mennyire függők vagy mennyire nem?
A helyzet az, hogy az ember alapvetően hajlamos a valóságtól való elrugaszkodáshoz. Szerintem ez egy jó emberi tulajdonság, de valamiért mindig megkapja a veszélyesnecsináld jelzőt. Ezen is el lehet gondolkodni.

Annatar - 2016. 08. 14. 18:49

Én azt tartom érdekesnek, hogy a sorozatfüggőséget szedik elő állandóan, de nincs olyan fogalom, hogy “könyvfüggőség”, pedig az teljesen ugyanaz, csak a médium más…

Teki88 - 2016. 08. 14. 23:36

Azért nem ismerem ezt a wc papír gyártót (újságot), mert ahogy látom a leközölt cikkjük nem szól semmiről. Se füle, se farka.

Igen tudjuk hogy a sorozatnézés egy betegség. Igen tudjuk azt is hogy nagyon sok káros hatása van, és igen azt is tudjuk hogy mindenkinek van benne valami, kicsinek nagynak, felnőttnek ezért hipnotikus.

A zöld kis doboz a kép bal alsó sarokában szolgál némi megoldással, de az is pont olyan ködös, mint egy disco. Az hogy hogyan lehet ezt a szenvedélyt feladni, nos Brian Tracy foglalkozik ezzel méghozzá a 12 lépés a célok kitűzéséhez című könyvében. Többet nem mondok.

Egyébként a sorozatoknak köszönhetem az angoltudásom javarészét és a helyes kiejtésemet is. Tudom ez a tudás nem valami nagy szám, de mégis élvezem hogy el tudok beszélgetni másokkal órákon át.

Az igazi sorozat függés szerintem az, mikor már mindegy mit nézel, csak legyen valami… pl Barátok közt, stb… De jó magyar sorozatra, mint a Kis Város kiváncsi lennék.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz