login |

Lovesick (aka. Scrotal Recall): az 1. évad

2016. 08. 15. 21:38 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, ,

Különleges apropója van annak, hogy írásra szánom el magam a 2014-es egyik legjobb új komédiája kapcsán, ugyanis az angol Channel 4 sorozata, a Scrotal Recall novemberben immáron a Netflix-en fog folytatódni, ráadásul új címen, ugyanis a necces eredeti elnevezést a Lovesick fogja váltani. És egy valamit biztos ígérhetek: november 17-én délre le fogom darálni a második szezont. Mert annyira jól sikerült az első.

Aki profi Junkie-olvasó, az emlékezhet, hogy már volt egy kritikánk erről a rém aranyos, high concept romantikus komédiáról, és már most megígérem, hogy ehhez nem fogok sok újdonságot tenni, csak annyit, hogy leírom, hogy nekem a CBS 2008-as, szinte azonnal kaszált sorozatát, a The Ex List-et juttatta eszembe (létezik, hogy valaki emlékszik rá? akkor úgy tűnt, hogy Elizabeth Reaser nagy sztár lesz…).

Scrotal Recall - 1x01-01

Tudom, hogy kritikákban az ember könnyen dobálózik az olyan szavakkal, mint ‘legjobb’, de a Scrotal Recall-ban tényleg nagyon kevés hibát találtam. Míg a The Ex List-ben a főhősnő egy jósnő hatására járja végig az exeit, így keresve az igazit, addig ebben a sorozatban egy srácnak a nála diagnosztizált nemi betegség miatt minden korábbi szexpartnerének szólnia kell. Össze is írja a neveket, majd minden részben felkeres valakit.

Pofonegyszerű a történet, és csak ennyi alapján tuti, hogy nem kezdené el az ember. Ugyanis az 1 rész / 1 barátnő-felállás epizodikus szerkezetet sejtet (végülis), maga a sorozat abszolút átívelős, mondhatni high concept, de ez csak később derül ki. Minden epizódban flashback-ek segítségével mesélik el nekünk a főhős útját a szexig (olykor jó rejtélyfaktor, hogy ki lesz a “szerencsés” lány), azonban az csak idővel kezd el derengeni, hogy a Scrotal Recall nem az exekről szól, hanem Dylan-ről és két barátjáról.

Scrotal Recall - 1x01-03

Egyrészről tehát romantikus komédiával van dolgunk, másrészt pedig haverkomédiával, és az első évad során nagyon frankón, puzzle-szerűen rajzolódik ki előttünk hármójuk kapcsolata, a múltbéli történetük, valamint a jelenben zajló szituáció. Ráadásul ebbe a sztoriba szép folyamatosan szállnak be a mellékszereplők, akik ugyancsak komoly szerepet kapnak, ahogy képbe kerülnek, elkezdenek építkezni velük.

A visszaemlékezések sem időrendi sorrendben követik egymást, amivel ismét nagyszerűen játszik a készítő, Tom Edge: az egyik részben megismerünk egy új karaktert, a főhősök régi barátját, vagy épp Dylan szakít valakivel, a következőben pedig láthatjuk, ahogy először találkoznak az adott baráttal, vagy ahogy Dylan összejön a lánnyal. És ebben a sorozatban van értelme a flashback-eknek, hiszen teljesen más egy ismerkedést úgy nézni, ha tudod, hogy hova fog kifutni a viszony.

Scrotal Recall - 1x01-02

A Scrotal Recall, vagy a Lovesick (a magyar Netflix-re is így került fel) rém aranyos sorozat, három remek és nagyon szerethető főszereplővel. A félszeg és javíthatatlanul romantikus Dylan-t remekül egészíti ki a két végletet képviselő két szobatárs, hármójuk kapcsolata simán viszi vállán a sorozatot.

A humor olykor feelgood, olykor sikamlós, olykor hangosan röhögős, de inkább visszafogott, romantikus komédiás, de ez nehogy valakiben negatívan csapódjon le, egész egyszerűen az epizodikus váz alapja mindig egy egymásra találás, de valójában…, oké, ez majd a sorozatból kiderül, vannak benne jópofa meglepetések.

Scrotal Recall - 1x01-04

Mindössze hat rész az első szezon, nem hosszabb, mint egy mozis romantikus komédia, remek délutáni dara, és többször újranézős. Simán jobb, mint egy egyszerű 8/10, szóval kapjon 8,5 pontot.

12 hozzászólás Ne habozz!

pytta - 2016. 08. 15. 21:50

Így leírás alapján a koncepció a Bill Murray-féle Broken Flowers-hez is hasonlít (mondjuk az csak nyomokban komédia emlékeim szerint, és egészen más korosztály is, csak ez ugrott be).

dochollywood - 2016. 08. 15. 22:05

A legnagyobbak egyike.
Csak szuperlatívuszokban lehet róla beszélni.

C-DEF - 2016. 08. 15. 23:19

ezen mennyit nevettem :D főleg a 2. részen, a 6. rész végén pedig imádkoztam hogy folytassák mert megőrülök

Darwinka - 2016. 08. 15. 23:59

Nagyon jó kis sori ez. Az egyetlen hátránya az idétlen címe volt. Hátha ezzel az újjal majd többen bepróbálják.

ákos - 2016. 08. 16. 00:28

Nagy kedvenc lett a sorozat, remekül eltalált karakterekkel, átgondolt sztorival. Jár a pacsi a Netflixnek, h feltámasztja a szériát, remélem többeknek be fog jönni most, mint korábban.

FrankLuck - 2016. 08. 16. 07:09

No, nekem ez például nem jött be (csak hogy legyen ellenvélemény is) – minőségi, aláírom, de aki elkezd zöldülni a ‘romantikus komédia’ hallatára, az azért ettől se fogja eldobni a haját. Nekem a végére sokkal romantikusabb lett, mint komédia, az meg nem az én műfajom.

Réka - 2016. 08. 16. 12:17

Megnéztem, de nem ájultam el tőle.
Aranyos, helyes – csak kérem szépen, hagyjanak békén a – szeretem őt, ő is engem, de mindig rosszul – és ezt sokáig, hosszan ecsetelik soriktól.. Szerintem simán ment volna a főkonfliktus nélkül is, flashbackezve ez a sorozat.

pudli - 2016. 08. 16. 13:49

Ezért szeretem ez az oldalt, pont ilyen típusú sorozatra vágytam de nem tudam, hogy mit nézzek és most meglátom ezt. Számomra “új” sorozatot ami elkerülte a figyelmemet, úgyhogy köszi este lesz mit néznem! :D

galocza - 2016. 08. 16. 18:24

“a sorozat legnagyobb hibája ugyanis a címe” – milyen igaz…

slushyberry - 2016. 10. 17. 23:09

Basszus.. igazán várhattam volna még pár hetet a sorozattal, mert most alig birok várni november közepéig. :/ Nagyon aranyos volt az egész. Durván beteg vagyok de amég néztem a részeket fel se tünt.. Még jó hogy nem tavaly néztem meg amikor kiszemeltem. :D

Snoopyzit30 - 2017. 12. 31. 12:19

Jópofa volt ez a sorozat, tegnap én is ledaráltam az 1.évadot.
Az a sekélyes csávó volt a legjobb, szét röhögtem rajta az agyam. Amúgy ez egy 1x megnézős kis valami, azért vannak erőltetett dolgok is benne, amik nem jöttek be annyira.

7/10

freestyle82 - 2020. 05. 15. 20:20

Basszus, nagyon jól szórakoztam, az 1. évadot épp most fejeztem be.
Mit tanácsoltok, kezdjek bele a második évadba felirat nélkül?Mert 1. évadhoz volt még magyar felirat, nem értem miért nem folytatták a fordítást egy ilyen jó sorozathoz.

Elég durva brit angolt tolnak benne, kb az anyanyelvi szint kéne hozzá felirat nélkül, de amerikai angolból lehet az is kevés lenne:D(félig vicc)

Ti hogyan folytattátok a második évaddal?Nincs hozzá sub.

Több minden tetszett nagyon a sorozatban, a szerkezete kimondottan jól és okosan felépített.
Minőségi poénokkal tele és nagyon jó karakterek.
Evie karaktere pedig baromi szimpatikus volt, szerényebb fajta, de mégsem hagyja magát bizonyos szitukban, jól kijön a dolgokból.
Dyl haverjára pedig mocsok jó poénokat írtak, ő volt a kedvenc meg Evie, de a főszereplővel sem volt bajom.
Angus is jó volt, szóval mindenki.
A legtöbbet egyértelműen az 1X03-n röhögtem, az egy kemény sitcom ep volt:)
(A bakacslistás, near everest:D, meg a kocsiból kiugrás…) Rég röhögtem annyit epizódon mint azon.

Szóval hogyan folytassam ez most a nagy probléma…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz