login |

Suits: kezdett a 6. évad

2016. 08. 16. 17:50 - Írta: winnie

29 hozzászólás | kategória: kritika,

(Mivel nem kaptunk kritikát, és human kiszállt már két éve a sorozatból (én még mindig pihentetem a zseniális első évad után a Suits-ot, szóval…), ezért csak kamukibeszélő, de végre elindulnak a nyáron ígért “fejlesztések”.)

És én marha, azt hittem, hogy majd a hatodik szezonra minden megváltozik. Hiszen az 5. évad befejezése és régóta függőben lévő szálat zárt le, sőt, az ígéretek szerint a cliffhanger feloldása sem egy perces folyamat lett, hanem hosszabb. Erre mit olvaspk tegnap kommentben?

A hatodik évad felére az egyik kedvenc sorozatomból az lett, h szinte nincs olyan pillanata, ami ne idegesítene, vagy ne lenne vérlázítóan gagyi…. inkább bele se megyek, mennyi minden lett rossz benne, mert szinte könyvet tudnék róla írni :D

Suits-02

Vagy egy kommentből ne ítéljen az ember?

Szerintem jót tett neki ez a reboot a 6. évadban a kezdés nekem bejött. Persze ezt meg simán el lehet rontani innét, de ebből az új felállásból akar valami egész jó is kisülhet…

Suits-03

Oké, akkor megnyugodtam. Vagyis…

Hát ez a Suits premier elkeserítően rossz volt. Mintha az első évadok óta teljesen megfordultak volna az arányok. Egész végig picsognak, eltűnt teljesen a profizmus. A börtönös “csavar” mondjuk nem volt annyira rossz. Meg a “kávézás”.

Suits-04

És az utóbbihoz hasonló kommentek még előjöttek a legrosszabb epizódok között, szóval egyelőre ezek vannak többségben. Ti hogy látjátok?

(A sorozat még mindig a USA legnézettebbje, és megkapta a 7. évados berendelést. Persze tanulságos a mostani számokat (1,506M; 18-49: 0.39) összehasonlítani a 2013-as (2,993M; 18-49: 1.1) vagy 2011-es adatokkal (3.963M, 18-49: 1.2), amik remekül jelzik, hogy mennyit változott a tévézés is azóta.)

29 hozzászólás Ne habozz!

vrgrlnd - 2016. 08. 16. 18:27

Nekem tetszik, bar ez elozo evadok is hoztak szamomra az elvart szintet. (bar lehet itt van a kutya elasva.. :D)

Nebaszog, a sámán - 2016. 08. 16. 18:39

Talán mióta letöltve nézünk sorozatokat, nem fordult elő, hogy olyan sorozatot, aminek 1-2 évadját végignéztük, elkaszáltuk. Mert hátha jobb lesz, meg hát ne hagyjuk már félbe, ha eddig néztük…
De a Suits 5. évadja komolyan mondom, olyan volt, hogy kínunkban már csak röhögni tudtunk. Különösen a női szakasz lett péklapát és uzi érett: Jessica csak meregeti a szemét, Donna mindenbe belepofázik, mert ő Donna, Rachel meg picsog, szóval bármelyiket bármikor homlokon illetném azzal a péklapáttal.
A férfi vonalban sincs több öröm: ügyek nincsenek, Loiusról már nem lehet tudni, miért is volt egykor nagy koponya (csak simán idegesítő), Harvey sem jön már rá semmire, simán puha pöcs, és hát Mike a lelkiismeret-furdalással, Rachellel meg mindenkivel a nyakában….. gáz. Ja, hogy az állandó “konfliktusokat” ne is mondjam…. már baromian nem izgat fel, hogy kineka neve van a falon, konkrétan lesz…om, mert hihetetlen, hogy semmi mást nem tudnak kitalálni.
Úgy, hogy az ötödik után nekünk annyi volt, és csak elképedve néztem a hírekben, hogy EZEK után megkapta a hetedik évados kreditjét. A sorozat kifulladt, egyszerűen tényleg nem tudom, miért nézik emberek, illetve milyen potenciált látnak az alkotók benne.. (mert jobb lenne a borzalmas vég, mint a borzalom vég nélkül…)

Nebaszog, a sámán - 2016. 08. 16. 18:43

Vicces, most meg ott a hosszú, nincs a rövid. Szórakozik a blogmotor? De itt elrekesztem magam.

napocskin - 2016. 08. 16. 19:07

Ez szerintem is valami rettenet lett mostanra. Én vagyok a hülye, mert nem tudok kaszálni olyan sorozatokat, amiket ennyire szerettem valaha, mint ennek az első két évadát, még akkor sem, ha a mostani színvonal megkeseríti azt az élményt is. Ez a totális szakadék pedig, én is ledöbbentem, hogy 7. évados berendelést kapott. Alibi az egész. Pedig lehet színvonalat tartani hét évadon keresztül (oké, kisebb hullámvölgyekkel), lásd pl. Good Wife. De ez számomra döbbenet. (És mégis nézem. /o\) A színészeket sajnálom egy kicsit.

winnie - 2016. 08. 16. 19:13

Nebaszog, a sámán: nem szórakozik, csak jelezted, én meg visszatettem a régit, és töröltem az okafogyottá vált újat. de azt hagyom bent, amelyiket akarod. viszont, ha elolvasod, ezt, meg a te rövidedet törlöm, mert OFF:)

mikkamakka - 2016. 08. 16. 19:38

folytatódik a hihetetlen mélyrepülés, nem is részletezném, elég annyi hogy a legutóbbi rész kb felét átpörgettem

human - 2016. 08. 16. 19:38

Nebaszog, a sámán: komolyan még mindig a name on the doorozás megy? jó h nem néztem akkor vissza.

LaCRossE - 2016. 08. 16. 19:46

Tartom a véleményem (harmadik idézet), hogy rémisztően gagyi a 7. évad eddig. A mostani részekben semmi pozitívumot nem tudtam felfedezni. Louisból csinálni fognak egy szerelmes, gyötört kutyát, Harvey keménykedik, de igazából sok hatása nincs, Rachel az Rachel, szóval semmi új. Talán Jessica és a bróker “kapcsolata” tartogathat magában valami érdekességet, illetve a halálra ítélt csávó, de még ezek sem tudtak számomra a mérleg “jó” tányérjára állni.

MIÉRT NEM TUDLAK KASZÁLNI, SUITS? :(

LaCRossE - 2016. 08. 16. 19:47

human: én már nem emlékszem ilyenre, legalább egymás közötti piti veszekedések nincsenek az első rész óta.

Turbo - 2016. 08. 16. 19:59

Gyenge ez az évad is. Nálam mondjuk a mélyrepülés nem most kezdődött vagy 6. évadnál, hanem valahol a második közepén.

pixie - 2016. 08. 16. 20:35

Én ráadásul egymás után toltam le 5 évadot vmikor év elején, de nagyon rossz volt. Unalmas (ez nem darára termett, az biztos), ugyanazok jöttek elő, szánalmasan egyhangúak lettek a karakterek. Az első 2 évad után azt hiszem, büszkeségből néztem végig, vagy fene se tudja már, de az biztos, simán kaszáltam. Alig vártam, hogy kaszálhassam:)
Ahogy olvasom, nem bántam meg.

Vielon - 2016. 08. 16. 20:44

Bevallom az előző évad végén örültem neki, h Mike lebukott….és ezúttal tényleg. Reménykedtem benne, hogy egy olyan történetszál kerül végleges lezárásra, amiről már annyiszor, és annyiféleképpen húzták le a bőrt, ami még egy szimpatikus kis cserzőműhelyt is virágzó multivá avanzsált volna…

Vagány dolog volt bevállalni a teljes lebukást, ami teremthetett volna egy teljesen új status quo-t, amit jól elhúznak pár részig, majd megoldják a helyzetet (annyi képtelen szituációt sikerült kezelni a Suits univerzumban, ez miért ne menne?), és visszatekerik a filmet arra pontra, ahonnan indultunk, amiért megszerettem a sorozatot.

A hangsúly sajnos 5 rész után is a „volna” szón van. Kár érte. A radikális lépések, karakterhalálok, sok esetben rengeteg lehetőséggel kecsegtetnek a történetmesélés szempontjából. A környezet reakciója, új helyzetek, érzelmi hullámvasút, megváltozott szerepkörök…stb…stb…stb

A Suits ellenben úgy tűnik, legalább annyira meglepődött saját magán, mint én a néző, és jelenleg is a döbbenet állapotában lézeng. Az első rész tartogatott pár filler pillanatot (Harvey-Lois-Jessica betépős kitárulkozása), de sajnos ezek bőven kevésnek bizonyultak ahhoz, hogy levegyék a fókuszt Mike-ról, aki minden eszét (pedig abból van neki bőven) félretéve kliséháborút vív a börtönben…

Természetesen bizakodom, hátha kapunk végre a Suits-ból is valamit, mert az biztos, hogy ez most egy teljesen más sorozat.

C-DEF - 2016. 08. 16. 21:28

basszus 6. évad megy már a 3.nál is ugyanilyen kommentek voltak és én akkor a félévadzárónál kaszáltam is és ezek szerint jól tettem pedig imádtam

VanillaSky - 2016. 08. 16. 21:57

Néha még vissza-visszarántott 1-2 rész erejéig, de szerencsére már el tudtam kaszálni. A jelen Suitsa nem több, mint egy brazil szappanopera, New York felső tízezerének díszletébe bújtatva, semmi több ennél!

A legfájóbb Louis mélyrepülése, egyszerűen csináltak belőle egy pusztán az érzelmeit követő kiskutyát, aki vagy a farkát csóválva ugrálja körbe gazdáit vagy az újsággal kap, mert valami rosszat csinált.

Ami jobban idegesít az a jogász szakma ilyen irányú semmibe vétele. Persze rém unalmas lenne, ha a mindennapi rutint mutatnák be, de arra a szintre jutottak, hogy ügyfeleket csakis azért hoznak be, hogy a szereplők rajtuk keresztül csesszenek ki egymással, vagy az ügyfelek érdekeit figyelmen kívül hagyva a saját elképzeléseikhez asszisztáljanak.

A Rachel-Mike duo mindig is gyenge pont volt, ez konstansan maradt, de a valódi potenciál – Louis, Donna – is le lett züllesztve erre a szintre. Az meg már csak részletkérdés, hogy egy világváros egyik legjobb hírű ügyvédi irodájában, mindenki egy börtönbüntetését töltő csalóért kepeszt és a cégnél a munkaerőt kis túlzással az utcáról verbuválják, de persze ezt is túlélik, mivel kicseszett nagy géniuszok és ehhez a munkához a referencia annyira nem is szükséges csak néhány filmes idézet és a jeges tea minél menőbb kortyolgatása.

Benjy - 2016. 08. 16. 22:55

Mondjuk engem most már tényleg érdekelne hogy mi lehet a mélyrepülés oka, hiszen tudtommal ugyanaz vitte a sorozatot a 2. szezonban mint az utóbbi években. És ugye a 2.évad annak idején az egyik legjobb sorozatszezon volt. Szimplán kifogytak az ötletekből ,vagy fentről szóltak le hogy a drámázás kerüljön előtérbe?

LoGi - 2016. 08. 16. 23:31

évadnyitónál kaszáltam. 4-5. évadban még nem igazán idegesített, de visszajövetelnél hihetetlenül zavartak az over the top szarul megírt jelenetek. amúgy is sztori szempontjából jó helynek tűnt kaszára.
néha ismerőstől megkérdem, hogy mi van a sorozattal, aki eyecandy miatt nézi még valamiért :D

Addam - 2016. 08. 16. 23:44

Nekem nincs bajom vele, heti egy részben beleférnek a picsogások is :)

moony - 2016. 08. 17. 00:37

egyáltalán semmi bajom nincs a sorozattal, pont úgy tudom élvezni, mint az agyonmagasztalt első évadokat. nekem nem esett a színvonal, még mindig az egyik legkedvencebb sorozatom. tud vicces és komoly is lenni – még mindig nagyon erős szintet hoz.

YNWA - 2016. 08. 17. 00:55

Nekem is azonnal nézős maradt, heti egyszer tökéletes szórakozás munka után hulla fáradtan. Nekem hiányozna, jó kis guilty pleasure ez!

(A másik a wayward pines…:D)

Raziel Anarki - 2016. 08. 17. 08:33

szerintem én vagyok a kivétel, aki az első résztől kezdve nézem és még mindig imádom minden percét. :D

modestinus - 2016. 08. 17. 10:10

Én komolyan nem értem ezt a sok negatív kritikát. Szerintem az egyik legjobb és legizgalmasabb sorozat! Számomra semmit nem veszített a színvonalából!

KyloRen - 2016. 08. 17. 13:24

Én látom, és láttam a hibákat eddig is, de mindig kitartottam a karakter dinamikák, párbeszédek miatt. Sajnos Louis amilyen jó volt, tényleg kezdik az írók egy picsogó buta dagadt kiskutya szintjén kezelni őt. Mindezek ellenére nekem a börtön szál bejön, és egyelőre tetszik amerre ez a szál halad, de persze itt jön megint egy negatívum: nehezen hiszem el, hogy durvulás lenne, mert ház suits… semminek nincs tétje sose

Amúgy nekem a legnagyobb hiba a sorozatban az, hogy: Minden kicseszett jelenet végén, aki utoljára szólalt meg, az elviharzik drámai zenére, miközben megsértődik. MINDEN EGYES JELENETNÉL.

zolkó - 2016. 08. 17. 15:46

Fanyalogva ugyan, de még mindig bízva a javulásban, néztem a 4. részig, aholis

SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER

Kijöhetsz a börtönből az alkud miatt, bokapereccel A CSAJODHOZ SZEXELNI EGY EGÉSZ DÉLUTÁNRA.

SPOILER VÉGE SPOILER VÉGE SPOILER VÉGE SPOILER VÉGE

És akkor itt mondtam azt, hogy na jó, elmentek ti a búsba, kasza. Meg amit már más is írt, hogy X szereplő csak egyféle viselkedést tud bemutatni. Beszűkültek-szürkültek a karakterek sajnos. Donna = okoskodik, Rachel = picsog, Louis = szerencsétlenkedik, Harvey = vagy busongva néz maga elé, vagy hangoskodva játssza a badasst. Még mindig azt mondom, hogy kár érte, de ez már nem az 1. és 2. évados zseniális, vicces, laza Suits, hanem egy szappanba fordult hisztidráma.

Brynden Rivers - 2016. 08. 19. 00:10

@KyloRen: +1000 uvpote :)

Eddig néztem a 6. évadot, mert végre lebukott Mike, de ezzel nem kezdtek semmit, így továbbnézni nincs értelme.

Amikor azon veszem észre magam, hogy fejben jegyzetelem a párbeszédek meg az aláfestőzene klisés hibáit, akkor tényleg kaszálni kell.

Majd valaki legyen olyan jó és mondja el mi lett az évad vége :)

Brynden Rivers - 2016. 08. 19. 00:21

Ha valaki csak az eyecandy miatt nézné, ott a tumblr :) http://skyeszane.tumblr.com/tagged/rachel-zane

_Peter - 2016. 08. 19. 13:35

Évadok óta gagyi sajnos, szinte ciki még mindig nézem. A és B beszélgetnek az irodában, C beront hogy cáfolja B mondatát, A nagyot sóhajt kifutnak az időből, B néz bociszemekkel, drámai zene. Pár jelenet múlva C szobrozik az utcán elfoglalt ügyvédként ugye mi sem természetesebb, várja felbukkanjon A és a képébe mondja a frappáns megoldást. Újabb pár jelenet múlva kiderül mégse jó úgy a terv. A rész végén kiderül mégis. A maradék időben giccstenger, nyafogás, burleszk és hiszti és semmi nem történik csak ugyanazt a klisés tésztát nyújtják.

Kakadu - 2016. 09. 10. 11:48

Én szeretem. Az 5. évad tényleg elég szar volt, de hát olyan ez, mint az élet, nem mindig fenékig tejföl minden. Vannak mélyrepülések, de én kitartó vagyok :)

Nagyon szeretem ezt a sorozatot, még akkor is, ha néha valóban van pár idegesítő elem. Louis jó ideig nem találta önmagát, most a 6. évadban mintha már lenne benne valami tűz újra. Dona kicsit sokat képzel magáról, de egyébként megteheti, mert le is tesz valamit az asztalra. Mindig mindent el tud intézni, és az ő szavai terelgetnek sok kollégát a helyes irányba.

Aki engem idegesít már jó ideje, az Mike. Mintha teljesen kifordult volna önmagából, neki minden jár, ő mindent megérdemel, neki elvárásai és elvei vannak, holott csak egy hazugsággal felkapaszkodott senki, bár tény, hogy az agya egy zsenié, de az alázat teljes mértékben hiányzik belőle. Én ebben az évadban már rég a képébe vágtam volna, hogy édes szívem, rohadj még egy kicsit a börtönben, hátha megtanulod, hogy némi alázat is kell az élethez.

Az egész sztori és az összes karakter erősen érezhetően kitalált és a valóságtól elrugaszkodott, de ez nem zavar. Csak néha agybajt kapok tőle.

Mindezekkel együtt imádom a sorozatot.

kritikatura - 2017. 01. 23. 20:28

Néztem, nézem, egyre gyengébb. Én sem értem miért. :D
Az első évad hatása a dara miatt valahogy megmaradt … eddig. Most ez a szünet lehet észhez térít és kaszálom végre.

Endless - 2017. 02. 18. 21:46

A 13.rész nagyon tetszett, szerintem az eddigi legviccesebb rész az összes évad közül.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz