login |

Pilot-mustra: Chesapeake Shores – 1×01

2016. 08. 22. 14:50 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Ahogy arra számítani lehetett, a Hallmark Channel új sorozata, a Chesapeake Shores nem olyan aranyos és szerethető, mint a Hallmark Movies & Mysteries-re száműzött, a 2. évad óta időszakonkénti dupla részekkel operáló Signed, Sealed and Delivered, de összességében teljesen vállalható egy (dupla) rész után – nyilván azok számára, akik szeretnek olykor comfort food-ot fogyasztani.

(Eddig sosem gondoltam bele, hogy mi a magyar megfelelője a comfort food-nak, de ilyeneket ad a Google: vigaszkoszt, nyuginyami, istáp. Mindegy, a sorozat alapját Sherryl Woods könyvei adják – az ő írásai itthon Bianca-kban jelent meg.)

CHESAPEAKE SHORES – 1×01 – 5/10

Chesapeake Shores - 1x01-01

A sorozat egy egyedülálló anyáról szól, aki leugrik a rokonokhoz (apu, nagyi, hugi) vidékre a nagyvárosi üzleti taposómalomból, és ott döbben rá, hogy mennyire elhanyagolja a gyerekét (kábé, mint anno őt az apja), ezért elkezd azon morfondírozni, hogy talán nem lenne rossz egy környezet- és életvitelváltás családi élete számára. (Persze az sem elhanyagolandó tényező, hogy összefut régi szerelmével.)

És a megvalósítás? Nagyon Hallmark-os, ami egyszerre lehet pozitív és negatív is. Mivel a pilot dupla, ezért eleve az első rész egy tévéfilmmel ekvivalens, amelyben még felemelő lezárás is van, de a sorozat valójában csak innen kezdődik, és csak a kezdés alapján nem tudjuk, hogy mely karakterek maradnak, és hogy lesz-e valami főszál, amire felfűzik a sztorit, vagy csak látjuk egy család életét egy kisvárosban.

Chesapeake Shores - 1x01-02

A főszálhoz valami konfliktus mindenképp kelleni fog, márpedig feljebb azért is comfort food-oztam le a Chesapeake Shores-t, mert ebben szinte semmi konfliktus vagy negatívkodás nem volt. Oké, egy percig azt hihettük, hogy lesz egy szerelmi háromszögünk (ki tudja, lehet, hogy mégis lesz), illetve, hogy némelyik karakter fújni fog egymásra, de valójában még ilyesmiről sincs szó.

Ez lehet, hogy nem is baj, bár manapság nyilván a “mi” köreinkben nehéz ezzel a műfajjal különösebb érdeklődést felkelteni, köszönhetően annak, hogy sokan eleve cinizmussal állnak hozzá egyes néznivalókhoz, éppen ilyenkor kellene valami plusz is, márpedig ez egyelőre még nem volt meg ebben a sorozatban.

Chesapeake Shores - 1x01-04

Az viszont biztos, hogy mindenki sokat és nagyokat mosolyog benne – bár egyszer akadt egy nagyon kilógó sírás is, ahol a fő karakter két, látszólag egymás után lévő jelenet között kiment a partra sírni magányosan, hogy utána visszamenjen a házba. Csak úgy. A Hallmark-nál a szobában szipogás nem fér bele. És természetesen az utolsó percek egymás nyakába való borulását egy tűzijáték teszi teljessé. Nem viccelek.

Chesapeake Shores - 1x01-03

A Chesapeake Shores-ben sok minden tankönyvszerű. A folytatást kíváncsiságból fogom megnézni, mert kíváncsi vagyok, hogy az egyszeri sorozatkészítő agya milyen srófra jár, hogy készül egy Hallmark-sorozat. De ez, szemben a már említett Signed, Sealed and Delivered-del nem különösebben fogott meg. Nem is taszított, de ennyi nem elég.

1 hozzászólás Ne habozz!

kateelee - 2016. 08. 22. 18:19

Nálam pont ez a kiszámíthatóság (jó kedv, pici konfliktus, happy end, összejön az a pár, akiknek össze kell jönnie) jön be. Kikapcsol és néha kell egy-egy ilyen sorozat (de nem túl gyakran). Plusz a színészeket is csípem. Ahogy írtad tökéletes comfort food.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz