login |

Pilot-mustra: The Tick – 1×01

2016. 08. 23. 14:50 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

(Az Amazon-pilotok 6. hulláma is megérkezett, itt vannak a résztvevői. Ezek közül rendelnek be párat sorozatnak a nézettséget és/vagy a netes visszhangot vizsgálva.)

Majd külön posztban megénekelem a The Tick előzményeit (volt képregény, animációs sorozat és élőszereplős is), de az előélet fényében azt hiszem, hogy nem meglepő, hogy a mostani három komédiapilotból ez kapta a legjobb visszajelzéseket a közönségtől. Tőlem nem ez fogja, és ezt nem akarom csak annak betudni, hogy egy másodpercet nem láttam a korábbi sorozatokból.

THE TICK – 1×01 – 3/10

 The Tick - 1x01-05

1908. Tunguska. Meteordarab. Superian, vagy megjelenik a Földön az első szuperhős, akit több is követ, no meg gonoszok is, akik közül Terror az egyik legádázabb. Azonban Terror-t legyőzte Superian, így minden rendben van. Vagy mégsem? Egy aktakukac, összeeküvés-elmélet megszállott senki arra kezd gyanakodni, hogy a rosszfiú a visszatérését tervezi, így nyomozni kell, s eközben megismerkedik egy fura szuperhőssel, Kullanccsal, alias The Tick-kel.

Ez az alapsztorija a sorozatnak, lehet találgatni, hogy akkor most ki a főhősünk, az aktakukac srác, vagy a golyóálló szuperhős? A pilot egyébként alapjába véve egy eredettörténet, azonban a visszaemlékezések révén nem The Tick-et ismerhetjük meg, hanem Arthur Everest-et, akinek, mint kiderül, jó oka van arra, hogy rettenetesen gyűlölje Terror-t, és akivel érdekes dolog történik az utolsó percben.

The Tick - 1x01-01

A The Tick egy abszurdba csomagolt szuperhős-komédia vagy -paródia lenne papíron, de az az igazság, hogy ez sem sikerült túl viccesre, legalábbis azt biztos, hogy nincsenek benne röhögős pillanatok, maximum csak jópofák. Ennek ellenére a koncepció teljesen jó, ezért is volt sajnálatos, hogy a pilot eléggé egypoénos lett.

A lúzerek felemelkedését mindig is szerettem nézni, ráadásul itt is jelen van egy aranyos, testvéri kapcsolat, ami mindig is a gyengém volt, azonban ez az első rész egy cseppet sem fogott meg. Eleve az meglepett, hogy The Tick, bár némiképp vicces jellem, de mégiscsak szuperhős, aki lazán lenyomja a névtelen rosszfiúkat – nála így a komikum csak az Arthur-ral való kapcsolatában jelent meg, aminek van is jövője.

The Tick - 1x01-04

Pedig az a Ben Edlund a készítő (már a képregény is az ő gyermeke volt), akinek anno többször is kiemeltük a Supernatural-epizódjait (sőt, még a Revolution – 2×15-öt is!). Szóval ő biztos, hogy érti a csíziót és ismeri a karaktereit, de nekem ez az egész valahogy egy nagy semmi volt. Pár ötletkezdemény, pár hosszabb jelenet és semmi több. Még ízelítőnek is kevés. Pedig korábban több Amazon-komédia pilotja is abszolút bejött.

Egyébként az is lehet, hogy a nyitórész a megvalósításon bukott el, mert valljuk meg, nem volt semmilyen hangulata vagy stílusa, Wally Pfister nem biztos, hogy jó úton jár a rendezéssel.

The Tick - 1x01-03

Mindenesetre ez a sorozat(terv) is olyan, amit talán érdemes lehet ajánlani, hiszen valahol még mindig unikum a “tévében” a szuperhős téma ezen megközelítése, de már közel sem annyira figyelemfelkeltő, mint 20 vagy 30 éve.

Szóval pusztán a kritikák alapján nálam az I Love Dick után a The Tick is inkább mínuszos lett az Amazon-pilotok közül, de nem pikkelek a szolgáltatóra, mert a Jean-Claude Van Johnson azért jópofa volt, igaz 6/10-nél nem ért többet, és a folytatás sem izgat. Ha ezekhez hozzávesszük az idei két drámapilotot (The Last Tycoon, The Interestings), akkor bizony nálam az Amazon mostani pilotszezonja bukta volt.

6 hozzászólás Ne habozz!

tobias88 - 2016. 08. 23. 15:07

Az animációs sorozat nagyon jó volt, arra mindenképpen érdemes ránézni. Ettől persze ezt még nem fogom kipróbálni, főleg ilyen kritika után :)

Demon333 - 2016. 08. 23. 15:34

Nekem bejött én nagyon imádtam az animácios sorozatot, szerintem egész jók voltak a poénok, egy próbát mindenképp megér, főleg azoknak akik szerették a sorozatot.

tobias88: Szerintem tegyél vele egy próbát.

Gate - 2016. 08. 23. 17:32

Nekem is tetszett nagyon. Hatalmas nosztalgia faktor volt benne a régi Fox Kidses időkből. :D Azért közel sem annyira elvont mint a rajzfilm de így is megfogott szóval várom a folytatást.

Silas - 2016. 08. 23. 20:27

semmi gond a sorozattal :D tuti nézni fogom. a szuperhősös szarságok paródiája

Edward - 2017. 08. 05. 18:46

Először is leszögezném, hogy aki bármilyen kritika alapján ítél meg egy filmet vagy egy sorozatot anélkül, hogy még nem látta volna egy egy mocskos idióta balfasz. Másodszor a rajzfilm sorozatot imádtam gyerekként, és ezt is meg fogom nézni mert érdekel az amit ebből még kihozhatnak. Rajzfilmként működött, e korábbi sorozat nem jött össze, de ma megint kezdenek feltörni a szuperhősök, és egy ilyen megközelítés tényleg egyedinek számít a piacon főleg ha még jó is a koncepció. A pilot alapján nekem bejövős.

energy - 2017. 08. 06. 23:17

Nekem tetszett!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz