login |

Survivor Australia: kezdett a 3. évad

2016. 08. 23. 16:55 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: Ausztrália megmutatja, kritika, reality, ,

A reality-rajongóknak jó dolga van, hiszen a sikeres valóságshow-k kapnak különféle nemzeti verziókat, és ha azok éppen angol nyelvűek, akkor két amerikai évad között is lehet enyhíteni velük az elvonási tüneteket – ld. nyáron a The Amazing Race Canada, például. (A különféle nemzeti Survivor-változatokról itt egy nagyon régi poszt.)

Mondjuk a fentiek ellenére, ha más országok reality-jeiről van szó, általában szkeptikus vagyok, mert nem túl jók a tapasztalataim. Legtöbbször szerintem nem a másik változatban van a hiba, hanem bennem. Annyira hozzászoktam ugyanis az amerikai stílushoz, hogy sokkal nehezebben vagyok fogékony a változtatásokra. Már az is feltűnő, ha más a szerkesztési mód.

Survivor Australia - 3x01-05

Az Australian Survivor afféle reboot, hiszen jó ideje annak, hogy volt Survivor Ausztráliában (két évad is), így megkapta az esélyt. S bár az elején nehezen rázódtam bele, de a végére egészen belejöttem, és a kritika megírása után meg is nézem a második részt. (Heti két rész jön ki, a nyitány 80 perces, a 3×02 55 perces – ausztrál módra minden hosszabb, remélem, ez azért nem rettent el engem.)

Nemcsak a műsoridő lett több, hanem a játék is hosszabb időt fed le (55 nap), természetesen több játékossal (24), mint az amerikai. Ami viszont vonzó lehet, az a kiszámíthatatlanság, hiszen fogalmam sincs, hogy milyen szabályokat fognak követni, milyen csavarok lesznek, mennyire fog az egész az amerikai Survivor-re hajazni, és mennyire üt el majd tőle.

Survivor Australia - 3x01-06

Nem voltam elájulva a starttól, főleg azért, mert nehezemre esett megjegyeznem a karaktereket (a neveiket meg főleg, sőt, a foglalkozásaik sem nagyon maradtak meg, pedig az az amerikaiban elég jól meg szokott ragadni bennem), de a hosszú évadnyitó arra jó volt, hogy belerázódjak, és a végére nem volt gondom vele.

Az is nagyon érezhető volt, hogy pár szegmens hosszabb volt, hogy meglegyen a játékidő, a feszesség lehet, hogy nem ártott volna. De mondom, ismerkedésnek megfelelt a rész, magamat ismerve rosszabbra számítottam.

Survivor Australia - 3x01-04

A tovább mögött spoilerekkel folytatom, nagyon röviden.

Des esett ki.

Survivor Australia - 3x01-01

Nem lesznek heti posztok erről a Survivor-ről, ki tudja, milyen tempóban fogom nézni, de fura volt látni ezt a Des-féle hozzáállást, mintha direkt akart volna kiesni. Hogy nem fért ez a fejébe a nagy stratégának? Az persze szép sztori lett volna, ha sikerül “megjavulnia”, de ritkán ássa el magát ennyire játékos.

Érdekes volt az ellentét a kissé disszonáns (és lódító – az is de béna volt, ahogy kijött) piros törzs, és a többiek között, pozitív volt a “mindenki szeret mindenkit”, harmonikus oldal, valamint a “senki sem ért semmihez”-stílus is – lehet, hogy őket direkt csődítették egy tribe-ba?

Survivor Australia - 3x01-02

Érdekes volt látni a szamoai dagályt, ahogy támadott és úgy tűnik, az eső itt is el tud eredni parancsra, de sok kiemelésre méltó esemény nem hiszem, hogy történt. Játékosok kapcsán pláne nem tudok sem kedvencet, sem spílerségre esélyeset kiemelni (azt viszont látni, hogy kiket fognak a társaik kedvelni), de legalább túl nagy outsiderek sincsenek.

Jonathan LaPaglia műsorvezetőként egyelőre elfér, semmi extra, a teljesen másféle zenét és egyéb hangbéli megoldásokat azonban szoknom kellett. Viszont legalább volt hosszú főcím, bár azért jár a rossz pont, hogy ha jól rémlik, akkor jó magyar módra későbbi részekből is vannak challenge-ek bevágva, így tudhatjuk, hogy egyesek biztos, nem fognak kizúgni. Mindegy, egy-két részt kibírok főcím nélkül.

Survivor Australia - 3x01-03

Pár rész múlva okosabb leszek, mind játékosok terén, mind pedig azzal kapcsolatban, hogy mennyire lesz nézős ez a Survivor.

3 hozzászólás Ne habozz!

dragon1986 - 2016. 08. 23. 19:24

Des rohadt idegesito volt taborepitesben sem segitett legalabb keresett volna idolt de ahhoz is lusta volt. Sue ellentete o korahoz kepes nagyon aktiv.

A megegett tenyeru szimpi volt mar azert is hogy mert azt valaszolta hogy nem tuti hogy o nyer sohasem lehet tudni legerosebb es a leggyengebb ugyanugy eselyes.
Ranezesre azt vartam hogy persze hogy en jo pasi vagyok, atletikus stb.

Risi92 - 2016. 08. 23. 21:25

félve vágtam bele, de ez jobb volt, mint amilyenre számítottam. :D nekem különösen tetszett hogy az amerikai intro zenéjét tették be, nem pedig egy újat, bár a TC-n meg mindenhol más az egész. picit over the top az edit az amerikaihoz képest, pluszban még eléggé nagy az egyensúlytalanság (az első részben a fiúk 2x annyi interjut adtak mint a lányok), de remélem ahogy haladunk előre ez majd szépen kiegyenlítődik. neveket nem tudok, annyian vannak… jelenleg meg sem próbálok őket megjegyezni. az amerikai survivort várom már egyre jobban :D

Riggins - 2016. 08. 26. 10:27

Én még csak az első részt láttam, de hardcore Survivor fanként is nehezen tudom rávenni magam a folytatásra. Valamikor meglesz nyilván, de akkor inkább az amcsi big Brother.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz