login |

Pilot-mustra: One of Us – 1×01

2016. 08. 24. 21:48 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

Egy új, borongós krimi Angliából? Akkor biztosan megint eltelt egy hét. Oké, valljuk meg, hogy most egy ideig nem kaptunk olyan sok átívelős, “ki a tettes?”-sztorit, és valójában a One of Us sem feltétlenül ilyen lesz, de az alapfelállása elég érdekes, plusz a készítők neve is biztató: Jack és Harry Williams nemrég a hasonló műfajú The Missing-et tette le az asztalra, és két komédiát (Tripped, Fried).

ONE OF US – 1×01 – 7/10

 One of Us - 1x01-01

Az a baj a One of Us alapsztorijával, hogy kábé az egész pilotot lefedi, de muszáj beszélni róla, hogy az ember el tudja dönteni magának, hogy érdekli-e őt a sorozat. Szóval, akinek a zanzásított változat kell, annak legyen elég annyi, hogy: gyilkosság – 8 gyanúsított – ki tette? De ez is csak első látásra van így.

Bővebben: megölnek egy fiatal párt, és a gyilkos menekülés közben (hogy hogy nem…, WTF) áldozatai családjainál találja magát, akik egymással szomszédos farmokon élnek. Persze eleinte nem tudják, hogy ki a jövevény, azonban nem sokkal azt követően, hogy kiderül, a fickó már halott. Senki nem tudja, hogy mi történt, de sejtik, hogy az egyikük lehet a tettes. A nagy kérdés pedig nem az, hogy ki volt, hanem, hogy mit tegyenek?

One of Us - 1x01-02

Igazából az egész One of Us nagyon sokáig egy nagy kérdőjel, mert nem nagyon sejtjük, hogy miről akar szólni. Nyilvánvaló, hogy felvetődik a kérdés, hogy ki a gyilkos, a gond csak az, hogy a családtagok nem fognak egymás között nyomozgatni, ráadásul ott van az is, hogy az áldozat egy gyilkos. (Lesz néző, aki azt sem fogja érteni, hogy miért a felhajtás – ők azok, akik a fotelből “én megölném”-eznek, vagy fennakadnak azon, hogy a The Walking Dead-ben is van olyan karakter, aki nem képes embert ölni. Mert az elég nagy bűn.)

Másik aspektus lehetne egy külső nyomozás, miközben a család összezár és nem működik együtt, mi meg esetleg találgathatunk, hogy ki a tettes, de igazából a végeredmény ugyanaz lenne minden kimenetel esetén, és valószínűleg csak ezért nem csinálták volna meg Williams-ék a One of Us-t.

One of Us - 1x01-04

Szóval, ahogy sejthető, a sorozat szolgál még valami plusszal. A karakterek alapozása közben némelyik eleve kap saját sztorikat, piszkos kis titkokat, amik lehetnek félrevezetések is, de legalább nem csak lógnak a levegőben a szereplők. És ugyanez igaz a két család közel sem harmonikus kapcsolatára, ami vélhetően a folytatásban nagyobb jelentőséget fog kapni.

One of Us - 1x01-03

Amellett, hogy az első rész vége felé hirtelen felbukkan egy szál a semmiből, az igazi változást az utolsó pár másodperc jelentheti. Azt ugyan nem mondom, hogy utat is mutat, mert gőzöm sincs, hogy mi következik ezután, hogy a maradék három rész egy-két napot vagy heteket fog-e lefedni, de az biztos, hogy bogarat ültettek a fülembe ezzel az elég hangulatos pilottal.

11 hozzászólás Ne habozz!

Pam De Beaufort - 2016. 08. 24. 22:03

nem véletlenül találta ott magát a 2 családnál. volt is nála egy cetlit a postal code-dal, de az (még) nem derült ki, hogy miért autókázott el oda. ja és emlékeim szerint a gyilkos annak a csávónak is mondta, hogy még van valami elintéznivalója, akinek a lopott holmit akarta elsózni

winnie - 2016. 08. 24. 22:13

pam: en tudom, de spoilert nem akarok irni. viszont ettol meg a balesete veletlennek is tunhet, de jo esellyel semmi sem az.

szerintem - 2016. 08. 24. 22:44

jonak hangzik nagyon, felveszem a listaba, de mar nagyon hosszu a listam es alig van idom sorozatot nezni. persze minden ilyen mini megnezheto ket nap alatt akar, szoval lehet, hogy csak nagyon rosszul osztom be az idomet.

chros69 - 2016. 08. 28. 11:16

Koszi az irast, winnie, valoban nezheto volt, de eddig semmi extra. A nyomoz szala egyedul, ami kirivo volt.
Lassuk, milyen lesz a tobbi!

Es akinek ez (is) tetszik, az ne hagyja veszni a The Kettering Incident-et (se)! (Irtam kommentet hozza most, de meg nem jelent meg.)
http://www.sorozatjunkie.hu/2015/04/27/delelotti-video-3-the-kettering-incident/

winnie - 2016. 08. 28. 11:32

most már megjelent:) human arról már rég tervez írni, remélem, összejön.

chros69 - 2016. 08. 28. 19:37

@winnie: koszi, en is remelem, kivancsi leszek a fogadtatasara altala. (Te lattad mar?)

gromit - 2016. 08. 30. 20:16

itt kicsit túl sok a karakter, az 1. rész végére nem derült ki mindenkiről, h kicsoda és mért látjuk (vagy csak én nem figyeltem eléggé, h hogy jön a képbe a városban az ápolólány)

gromit - 2016. 08. 30. 23:11

á, tényleg csak jobban kellett volna figyelnem :) (az öreg néni ápolója és a beteg tesót ápoló nem ugyanaz a személy)

chros69 - 2016. 09. 04. 12:34

Tovabbra is nezheto, de semmi extra.

chros69 - 2016. 09. 07. 18:20

No, a 3. resz (utolso elotti) mar jobban bejott, kivancsi is lettem, mi lesz a vege.

gromit - 2016. 09. 14. 22:37

Jé, ennek a Jack és Harry Williamsnek az apja az író Nigel Williams, aki a Fortysomething-ot is írta.

Szerencsémre nézés közben nem tartottam fejben, hogy ők jegyzik a The Missing-et is. Így közben szimplán csak nem tetszett, most utólag viszont a nagyon várós The Missing-ért kezdek kicsit aggódni. Remélem, nem fecséreltek el erre túl sok időt és energiát, és maradt nekik elég, a The Missing s2-t rendesen megírni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz