login |

The Fosters: eddig a 4. évad – írta -T

2016. 08. 24. 16:52 - Írta: vendegblogger

8 hozzászólás | kategória: kritika,

Talán meglepő lehet, de nem követtem mindig végig a sorozat életét. Anno a premier idején elkezdtem nézni, de csak az 5-6. részig jutottam vele. Emlékszem, a 7th Heaven-höz hasonlítottam, amit régen nagyon szerettem, viszont a The Fosters esetében nem fogtak meg annyira sem a szereplők, sem pedig a sztori, ezért abbahagytam.

Azonban az elmúlt másfél évben újra a látóterembe került a sorozat, és előtte ragadtam. Talán mert idősebb lettem és megváltozott a nézőpontom, vagy mert hiányzott egy kedves, családi sorozat, ami könnyed kikapcsolódást nyújt, vagy csak idő kellett hozzá, hogy beinduljon az egész, hogy érdekesebbé váljon, nem tudom. Viszont mindenképp örülök, hogy újra rátaláltam.

fosters-4-1

Az alapfelállás ugyanaz maradt, ami volt. Van két anyuka és egy édes-, valamint 4 örökbefogadott gyerekük – róluk szól a történet.

A mellékszereplők nincsenek sokan, 4 éve szinte csak a megszokott arcokat látjuk, valamint szezononként maximum 3-4 újabbat, akik meg-megkavarják az állóvizet, bár néha csak azért vannak, hogy kitöltsék a játékidőt. Ez utóbbi nem zavar különösebben, mert valahogy mindig sikerül úgy összehozni őket a készítőknek az állandó szereplőkkel, hogy érdekes maradjon a sorozat.

Aki eddig csak szemezgetett a sorozattal, vagy félbehagyta, szerintem mindenképpen adjon neki egy esélyt, mert megéri. A 4. évadról részletesebben a tovább mögött folytatom, spoilerekkel. 

Az évad ott kezdődött nagyjából, hogy Mariana pasija Nick bekattant – mert látta a lányt az előző szerelmével csókolózni, valamint mert az apja nem törődik vele, régen verte is, konkrétan egy nagy semminek tartja. A srác fegyvert ragadott, vagyis vitt a suliba, azt ezért lezárták, és amikor már azt hihettük volna, hogy lesz valami durvulás, akkor…, nos, nem történt semmi. Azonban ezzel még nem volt vége a szálnak, hiszen Nick a Foster házban bujkált, de elkapták és kórházba szállították.

Ebben a szálban az kifejezetten bejött, hogy nem zárták le annyival, hogy Nick bekerül az elmegyógyintézetbe, hanem Mariana látogatta is, és szerelmet hazudott neki. Márpedig ebből szerintem még lesz valami.

fosters-4-3

Callie-vel is komoly dolgok történtek, kiderült, hogy lefeküdt Brandon-nel, és ezt a szülők is megtudták, más kérdés, hogy a kötelező körök lefutása után nem kezdtek vele semmit. A lány most AJ-vel van, aki közben beköltözött Brandon apjához lakni, valamint kapott egy nyomozós szálat egy régi ismerős sráchoz kapcsolódóan: ki akarja hozni őt a börtönből és az igazi tettest keresi, aki helyett ártatlanul ül.

Brandon még az előző évadban megismerkedett egy lánnyal, akiről kiderült, hogy azért nem akart vele randizni, mert van egy kisfia, de aztán annyira egymásba gabalyodtak, hogy a fiú minden pénzét a lánynak adta, ami a továbbtanulásra volt félretéve, és vett neki egy házat is, ahova be is költöztek. Még akkor is, ha a „szerelem” már korántsem akkora, mint volt – ez azért elég látványos.

THE FOSTERS - "Safe" - In the aftermath of the school lockdown, the family returns home where more secrets await, on an all-new episode of "The Fosters," airing MONDAY, JUNE 27 (8:00 - 9:00 p.m. EDT), on Freeform. (Freeform/Eric McCandless) TERI POLO, SHERRI SAUM, CIERRA RAMIREZ, NOAH CENTINEO, MAIA MITCHELL, HAYDEN BYERLY, DAVID LAMBERT

Jesus az előző évadban megtalálta a rég nem látott apját, valamint összehozták egy régi barátnőjével, akivel kezdetben csak barátság extrákkal-t játszottak, aztán szakítottak, majd most elvileg kibékültek és együtt vannak – ezen kívül szinte csak annyi jutott neki, hogy néha beszóljon valami vicceset.

Jude-dal sem tudtak nagyon dűlőre jutni a készítők, pedig az ő szálait régebben elég szépen kezelték, most viszont mintha elvesztették volna a fonalat. Azt leszámítva, hogy keresi az útját a szexualitását illetően. Megpróbált például egy lánnyal összejönni, de végül csak barátok maradtak, illetve megismerkedett egy fiúval, akivel együtt járnak, füveznek, de több említésre méltó nem történt vele.

fosters-4-5

A szülők is kaptak sztorikat, gondolok itt például a házeladásra, de a lényeg az esetükben az, hogy továbbra is nagyon szerethetőek, jó látni, ahogy minden problémát együtt próbálnak megoldani kisebb-nagyobb sikerrel. Komolyabban igazából mindig a gyerekek aktuális problémáihoz kapcsolják őket a szezonban, de remélhetőleg a továbbiakban ők is kapnak majd külön-külön is valami értékelhetőt.

Az eddigi részek nagy főszereplője Mariana volt, és úgy látszik, hogy ez így is marad egy darabig. A kérdés csak az, hogy meddig tudnak érdekesek lenni a neki szánt történések? De ez majd kiderül.

fosters-4-6

Összességében tehát örülök, hogy visszatértem a sorozathoz. Lehet, hogy nincsenek benne nagyon nagy drámák, és nem mindig bontanak ki minden szálat kellőképpen, de amíg kikapcsol és szórakoztat, és amíg mernek merészebbnek számító témákat is boncolgatni, addig biztos maradni fogok.

8 hozzászólás Ne habozz!

Petra - 2016. 08. 31. 09:08

Én imádom ezt a sorozatot, és ezért nagyon elfogult is vagyok vele. Minden évadot nagyon szerettem, de szerintem a 4. határozottan a legerősebb évad volt.
Magyarország talán még nem elég nyitott arra hogy ilyen sorozatot futtasson? Lévén, hogy 2 anyukáról van szó…? Kár pedig szerintem sokban segít a melegek elfogadásában. Én legalábbis ezt tapasztaltam. Én csak ajánlani tudom, aki még nem nézte adjon neki egy esélyt! :)

Adri - 2016. 10. 16. 16:58

Alig egy hónapja találtam a sorozatot és egyszerűen imádom.. A szabadidőmből minden egyes másodpercet azzal töltök hogy ezt nézem. Annyi a baj hogy ma délben végignéztem az összes fent lévő részt, és sehol nem találtam meg hogy mikor lesz a következő rész :(
Ha valaki netán tudja, megtenné hogy leírja ide? Nagyon köszönöm előre is :)

-Tomi - 2016. 11. 04. 18:30

Adri: A sorozat, ha lehet hinni a wikipédiás infónak, január 31-én fog visszatérni a 4. évad második felével.

Zora - 2017. 02. 23. 20:06

4×13

Nagyon szeretem a sorozatot, szegény Callie mindig megjárja.

Úgy érzem, már csak akkor szabadulhat meg a börtöntől, ha kiderül a pasiról, hogy gyilkos.

Kriszti - 2017. 03. 08. 10:56

Nekem a negyedik évad a kedvencem.Bár mondjuk az első három se volt rossz. A legnagyobb fájdalom az voltm hogy Jake T. Austint lecserélték Noah centineora, de őt is megkedveltem pár rész után.

Engem totál beszippantott az egész sorozat.

Még egy kérdés valaki nemtudja mikor lesz a folytatás?

4x15ig jutottam el és már alig várom a következő részt.

Nikolka - 2017. 04. 16. 01:18

19.rész után.
Nagyon szeretem a sorozatot,de ez a 4. éved kicsit túl sok nekem.. Túl sok minden történik meg ezzel a családdal.
Már a Nick dolognál kezdődött. Aztán Mariana gyógyszerfüggősége. Ez a Kyle szál viszont teljesen felesleges volt, időhúzás, és érdekesebb dolgokról vett el időt. Ez a Diamond szálra is igaz sajnos.
Egyébként is annyi mellékszereplő van, akiket néha indokolatlanul(jó értem, költségvetés, mindenki nem fér be egy részbe) hagynak ki. Jude nagyon sokszor nincs benne, régen állandóan kirándult, mostanában csak nincs benne és kész.
Brandon és a csaj története nagyon jól fel volt építve ezzel az egész Juilliard dologgal. Ő a legkevésbé kedvenc karakterem, de most ő volt az egyik legérdekesebb.
Marianat és Matet nagyon sajnálom. örültem, hogy kibékülnek,jók voltak együtt.
Emmát is nagyon sajnálom.
Kifejezetten tetszett ahogy AJ megmondta a véleményét Callienek, és valahol igaza is volt ! Állandóan hajkurássza magának a bajt.
Remélem kicsit visszatérnek a hétköznapi problémákhoz a következő évadban. Abban jobb volt a sorozat.ÉS Jesus betegsége is érdekes, viszont hosszan nem fent tartható állapot szerintem.
Amúgy a legtöbb konfliktus tényleg a titkokból ered. Egyszerűen nem is értem, de itt tényleg senki nem mond el semmit senkinek. Vagy csak egyvalakinek. Valami borzasztó a kommunikáció ebben a családban. De hát ha jó lenne, nem lenne miről szóljon :)

Zora - 2017. 04. 16. 17:03

A 4. évad végére:

Hát, jó izgalmas helyen hagyták abba.

Remélem, Staf megtalálja a táskát, és addig püföli azt, akinél van, mígy az illető el nem mondja, hol van Russel. És, persze, Callie-nek nem esik eközben baja.

Szegény! és hogy igaza volt Troy-jal.
Kyle meg csak azért vállalta be a gyilkosságot, hogy védve legyen a börtönben egy banda által…

Mariana aztán nem tud titkot tartani!

Na, várom a következő évadot. Tudom, júliusban lesz, kb augusztusban meglesz a felirat, addig izgulás ezerrel.

-T - 2017. 04. 25. 12:07

Én a 4×12 után hagytam abba, mert nekem is nagyon sok(k) volt. Ami az évad elején működött, tetszett, azt a visszatérésre teljesen elrontották.

Nikolka, egyetértek veled. Remélem, hogy visszatérnek kicsit a hétköznapisághoz, mert ez így tényleg nagyon nem jó irány.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz