login |

The Jim Gaffigan Show: vége a 2. évadnak. És a sorozatnak is.

2016. 08. 24. 14:50 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: kritika,

Emlékszem, tavaly még nagyon kellemes, mosolygós sorozatnak írtam le a TvLand komédiáját, melyben Jim Gaffigan standup komikus Jim Gaffigan standup komikust alakítja, azonban az idei kezdés nagyon erős lett. (Egész pontosan a feledhető premier után a 2×02 remek volt.) Nos, a lendület tovább tartott és a 2. évad is sokkal jobb lett, mint az első. Ennek több oka is van.

The Jim Gaffigan Show-02

A legfontosabb, hogy a mostani szezonban sokkal nagyobb hangsúlyt kapott a standupos karrier. Főleg a 2×05-2×06-2×07 trilógiát (egy sztori, összefüggő részek Will Ferrell vendégszereplésével) emelném ki, ami elég meta volt, hiszen egy, a TvLand-nek szánt komédia készítéséről szólt, és a pitchelési/fejlesztési fázis hullámvasútjáról.

– I… I can pitch him my weatherman sitcom.
– Or some other idea.
– You don’t like the weatherman show?
– I love it. It’s funny, right?
– Yeah, it’s funny. It’s a comedy.

Oké, voltak ismerős poénok, de az egész minimum 9/10-et érdemelt, és nemcsak azért, mert Adam Goldberg egy állat, utána pedig a 2×09-ben is marha jó volt Andy Richter, ahogy Louis CK nyomdokaiba próbál lépni (Mitchie, Mitchie, Mitchie, Mitchieeeee…).

The Jim Gaffigan Show-04

Annak ellenére lett jobb az S2, hogy azért volt némi hullámzás a szezonban. Annak ellenére, hogy a standupos vonal sokkal jobban bejött, a családi sztorik is jók voltak általában, idióta pech, hogy éppen az évadzáró nem jött be a sok gyerekkori flashback-kel – sokkal szívesebben néztem, amikor valóban sajátmagát alakította Gaffigan.

Jeannie, I am sorry, but we do not have time for another flashback right now.

The Jim Gaffigan Show-03

A The Jim Gaffigan Show-t egyébként végig Gaffigan és felesége, Jeannie írta (akit ugye, a How I Met Your Mother-ből is ismerős Ashley Williams alakított), éppen ezért tele volt személyes hangvételű élménnyel, és ez is rengeteg erős pillanatot kölcsönzött a sorozatnak. (És még az első évadból Macaulay Culkin is visszatért két zseniális villanásra.)

És nemcsak arra gondolok, hogy Gaffigan minden részben zabált, bár az nagyon epic volt, amikor John Mulaney mellett gyorsítva mutatták, hogy két adag kaját elfogyaszt. (Egyébként ezek a gyorsított montázsok, amikor egy 20-25 perces jelenetet pörgetnek le pár másodperc alatt, a kedvenceim voltak. Ötletnek jópofa, annak ellenére, hogy melósnak tűnik.)

The Jim Gaffigan Show-01

A The Jim Gaffigan Show kasza lett, hivatalosan Gaffigan nem csinálta tovább (ezt írta a döntéséről), de akkor adja magát a kérdés, hogy miért vágott bele? Mondjuk ezért a két évadért, ami azért szép emlék lesz. Most meg megyek a Netflix-re és csekkolom a nemrég felkerült standup-különkiadásait.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz