login |

Kingdom: a 2. évad

2016. 08. 26. 21:00 - Írta: superpityu

19 hozzászólás | kategória: kritika,

Nem sokszor fordul elő olyan, hogy bánom egy-egy sorozat darára tartogatását, de jelen esetben a Kingdom pont ezt a tábort erősíti.

Iszonyatosan sajnálom, hogy év közben elengedtem a kezét és nem készült kibeszélő a nyári részekhez, pedig még mindig az egyik legjobb drámáról van szó – és ez nem csak költői túlzás. Bár sokkal több kihagyott ziccert is fel tudtak idén mutatni, de mindezek ellenére is megérdemli a 8/10-et, még ha nem is olyan fényeset, mint tavaly, de így is kijár a sorozatnak a nagyon magas pontszám.

bscap0216

Annyi biztos, hogy a Kingdom még mindig rettentően tömény tud lenni. Sőt az őszi részekhez képest ez a nyári 10 rész még durvábbra sikerült. Mind a magánéleti szálak, mind az MMA-vonal sokkal több durvulást tartogatott, sőt sokkal több verseny is volt, mint vártam.

Maga a szezon nagyon szépen ívelt felfelé, kár, hogy néhány szál kidolgozatlan maradt végül. Érdekes lehet megnézni, hogy hol állnak most a karakterek a premierhez képest.

bscap0210

Ami nagyon nagy pozitívum, hogy játszanak a karakterekkel. A készítők nem feltétlenül céljuk az, hogy mindig odáig legyünk mindenkiért. Kicsit mintha szándékosnak tűnne, hogy Jay idei útja során mennyire ellenszenvesnek lett beállítva, míg vele ellentétben Nate éppen a mostani szezonban vált kedvelhető figurává.

Viszont kicsit túlzásba estek azzal, hogy ennyi karaktert küldtek fejjel a falnak. Tény és való, hogy mindenki hoz rossz döntéseket, de idén látványosan sokszor csak ilyeneket hoztak a szereplők. Igaz sikerült arányosan elosztani ezeket a dolgokat, de érdekes volt látni, hogy több szálon keresztül hogyan rohan a vesztébe szinte az összes karakter.

bscap0214

A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül.

Nem nagyon akarok kötelező körös írást, de azért Kiele Sanchez helyzete rendkívül nehéz, hiszen maga a színésznő akkora traumán eset át, ami nyomott hagyott a sorozaton. Miután a készítők beleírták a színésznő terhességét sorozatba, majd az őszi részek forgatása után elvetélt, hihetetlenül kellemetlen lehetett ezt az egészet képernyőre is vinni.

Bár Sanchez nem szerepelt sokat a szezon második felében (itt a nyílt levél amit a visszatérésekor írt), viszont abban a pár epizódban, melyekben jelen volt talán élete legjobb formáját hozta. Pedig tényleg nem lehetett egyszerű feltépni a gyógyulófélben lévő sebeket.

bscap0215

Ami még rendkívül furcsának hat, hogy az évad során nem igazán értek össze a szálak. Ott van például Christina, aki korábban sem volt meghatározó szereplője a sorozat főszálának, idén is mellékágon maradt, nem is akármilyenen. Ettől függetlenül vajmi kevés dolgot tesz hozzá az edzőterem életéhez, teljesen más a jelenetei hangulata, máshová helyezik ott hangsúlyt.

Ezt igazából nem hoznám fel negatívumként, mert érdekes látni ebben a közegben, hogy a Navy St. edzőtermen kívül milyen is Los Angeles. De egyébként is nagyon jól bánnak a helyszínnel, rettentő szép a sorozat fényképezése és olykor a rendezésben is akadnak izgalmas húzások.

bscap0206

Viszont piszkosul sajnálom a készítők által kihagyott lehetőségeket. Rengeteg erős potenciállal rendelkező szálat nem sikerült kellően végigvinni, ilyen volt Keith és a kalapács, Christina és a drogosok szála, Alicia és a verekedés, arról nem is beszélve, hogy Eva egész karaktere egy rejtély számomra, hiszen csak lógott a levegőben.

Ez a sok elfuserált sztori sajnos rontott az összképen, mert hiába döngölték földbe a karaktereket mind lelkileg és mind fizikailag, azért valahol béna húzásnak érzem, amikor elkezdenek felépíteni egy szálat, majd mintha megijednének, kijátszanak valami idétlen megoldást. Rosszabb esetben pedig mintha tudomást sem vennének arról, hogy mi történt pár epizóddal korábban. Igaz bármikor visszatérhetnek a szóban forgó a szálakhoz, csak ilyenkor rosszul jön ki ez a megoldás.

bscap0205

Igaz kevésbé volt kiemelkedő ez az évad, mint az első, de szégyenkeznie a másodiknak sem kell. A színészek továbbra is remekelnek, a vendégszereplők, bár nem túl összetett figurákat kapnak, azért akadnak erényeik. Lina Esco karaktere például hiába volt teljesen érthetetlen számomra, a sorozat, sőt talán az idei év egyik legszebb vetkőzős jelenete hozzá fűzhető.

Mivel a bulvár témában nem nagyon vagyok otthon, így teljesen meglepett, hogy az Alvey szálára érkező ügyvédnő (Wendy Moniz) mennyire jól rezonál Frank Grillóval. Aztán rákerestem és kiderült, hogy nem volt véletlen a kémia köztük, hiszen már évek óta házasok.

bscap0198

Folytatás lesz, de ki tudja, hogy merre vinnék később a szálakat, amikor az idei szezonban kijátszották az egyik legütősebb kártyájukat.

Talán a folytatásban jobban összeszedik magukat a készítők és nem kezdenek bele felesleges sztorikba. A komolyabb húzásokat pedig remélhetőleg nemcsak a ringben merik képernyőre vinni, mert egyébként idén is a legdurvább lépésket képernyőn kívül kaptuk meg. 

19 hozzászólás Ne habozz!

Iceman - 2016. 08. 26. 21:32

Az első évad nagyon jó volt de tavaly valahol a 6. rész környékén abba hagytam mert csak unalmas szenvedés volt. Nem tudnám megmondani mi hiányzott, egyszerűen csak untatott.

Snoopyzit30 - 2016. 08. 26. 22:01

@superpityu

Pont ma gondoltam rá, hogy beírok egy üzenetet a kibeszélőbe, hogy írsz-e majd kritikát a 2. évadhoz? Így teljesüljön minden kívánságom.

Én végig maradtam a sorozattal és nem bántam meg, nagy kedvenc lett. Feliratosan nézem, így nekem még vissza van 5 rész a 2. évadból, de folyamatosan azt érzem, hogy ez a sorozat baromi jó. Egyszerűen csak befogadom, ami jön és élvezem minden percét. A 2. évad részeinek számát megduplázták, de a részek minőségén ez nem látszik, távolról sem izzadságszagú, sehol sem unalmas szerintem (pedig ha belegondolok nem pörögnek benne az események). Ennek a sorozatnak is van valami olyan egyedi hangulata, mint pl. a The Path-nak vagy az Outsiders-nek, a maga nemében egyedülálló.

Még nem fedezték fel sokan ezt a sorozatot, de majd talán idővel :)

superpityu - 2016. 08. 26. 22:07

Iceman: én a 7. résznél ragadtam le annak idején, mert ott elég vánszorgós volt a sztori, viszont utána szépen felpörögtek. sőt az idei 10 részben bepótolták a korábbi lassúságot is.

kuktin - 2016. 08. 27. 01:25

“az egyik legjobb drámáról van szó”
kritikából kb. evvel értek egyet .
Snoopyzit30 már minden lényegeset elmondott előttem , jó lenne vastag betűvel kiemelni…….

Iceman - 2016. 08. 27. 11:05

superpityu: Itt van a gépen vagy féléve, nem volt szívem letörölni hátha egyszer még kiderül, hogy mégse olyan rossz a második évad. Úgy néz ki megkaptam a jelet:D

Claire8310 - 2016. 08. 27. 11:46

Teljesen jó volt a második évad, nekem nagyon bejött, elég erős érzelmi dolgokat megpengettek, az utolsó előtti rész… aztán Jay tekintete amikor besétált a szorítóba az uccsó részben.
Johnatan Tucker és Kiele Sanchez óriási színészi teljesítményt hozott. Sancheznek ezeket a jelenetek eljátszani, egészen félelmetesen nehéz lehetett. Nem gondoltam, hogy visszajön még ebben az évadban, azt hittem kimarad, nem tudom, hogy bírhatta.
Igazából még Nick Jonas és Frank Grillot emelném ki, az Alysha és Ryan szála volt laposabb, bár ott is volt egy két jó dolog, pl igen, a kalapács, csak pont ez a két karakter kevésbé szimpatikus nekem.

Nagyon várós a 3. évad. .

szpojleres mókus - 2016. 08. 27. 12:37

Meglepődtem hogy vége van, szerintem nagyon nyitott maradt a vége.

wellwellwell - 2016. 08. 27. 20:19

ami alapján jay ellenszenvessé vált, szerintem egyáltalán nem volt az, sőt. megint mindent beáldozott a szeretteiért, önmagát is.
igen, kicsit mindenkinek sok volt a hullámvölgye, de fantasztikus nagy pillanatok voltak benne, ryan utolsó pillanatai az apjával; amikor nate rájön, hogy jay “tudja”; keith a kalapáccsal; christina brutális levele jay-hez… sorolhatnám.
én egyébként is szeretem az emberi kapcsolatokat bemutató, érzelmileg megterhelő sorozatokat, úgyhogy a kingdom nagy-nagy kedvencem.
emellett van egy coolsági-hangulati faktora is, ami nem akármilyen eredmény egy tulajdonképpen családi drámánál.
fantasztikus, fantasztikus sorozat, csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni, alig várom a folytatást!

snitt - 2016. 08. 28. 11:34

idei 12. résznél ragadtam le mivel encode hibás volt az egyetlen 720p release, és úgy maradt, lehet pótolni kéne

tanaka - 2016. 08. 28. 12:17

amúgy lehet korábban meg volt említve, de szerintem van egy magyar jelenlát az első évad harmadik részében, a bárban ivan and the parazol megy félóra körül.

köszi az írást, eddig mellőztem a sorozatot, pedig fasza

jelenvalolét - 2016. 10. 24. 22:06

Nagyon jónak találtam ezt az évadot, az elsőnél is jobbnak- bár már az is nagyon tetszett-, mert tovább árnyalódtak a karakterek, nagyon szofisztikáltan drámai az egész, persze a küzdősportos alaptörténeten túl. Frank Grillo jutalomjátéka ez a sorozat, de Kiele Sanchez és a többiek is remekelnek. Bár egy-két elem kötelező kör volt benne, de egészében számomra még mindig ez az egyik legjobb, legeredetibb, legrészletgazdagabb dráma a jelenlegi piacon. Részemről kétségen kívül 10/10. Várom a folytatást.

lostfanka - 2016. 10. 25. 08:49

Azt kell mondjam hogy a jelenglegi felhoztal kozul az egyik legjobb csaladi drama. Tele nagyszeru szineszekkel. Jay es Nate kapcsolata nagyon hiheto. A kritikaval en sem ertek egyet, szerintem nem voltak benne felesleges szalak, egyszeruen nincs kibontva meg minden. Vegre megerettuk Jay onpusztitasank okat, Nate titkolozasat, aztan a felszabadulasat hogy a batyja elfogadja. Ryan elete kezd osszeallni, Keith pedig kezd kezelhetetlen lenni. Christina es Alvey helyete engem nagyon elgondolkodtatott hogy mi jutatta oket ide, es ki is a hibas. A fenykepezes tenyleg egyedi, nekem nagyon bejon, illetve LA ilyen szintu bemutatasa is lenyeges. Jayt en kedveltem, es nagyon szoritottam neki vegig hogy masszon ki a melysegbol ahova lehuztak, aztan mikor majdnem sikerult meg melyebre kerul. Remelem kimaszik es nem pusztitja magat tovabb, mert az mar eleg unalmas lenne. Varom a kovetkezo evadot.

Snoopyzit30 - 2016. 10. 28. 20:56

Évadzárót én csak most láttam és tetszett, ahogy Jay küzdött még úgy is, hogy abszolút nem készült semmit. Azt hittem Ryan az 1.körben kiüti, de azért tovább bírta Jay. Nagyon jó ez a sorozat továbbra is. Várom a folytatást.

Az évad nálam 8-9/10.

Rob - 2017. 06. 22. 23:10

Istenállat a 3. évad eddig, betegjó ez a sorozat. Nem lesz egy harmadik évados kibeszélő?

Rob - 2017. 07. 27. 13:09

Nézi ezt még itt rajtam kívül valaki? 3×9 vége mi volt már bmeg…csak néztem ki a fejemből

Már csak egy rész van hátra és vége a sorozatnak, nem hiszem, hogy ezt olvassa még bárki is, úgyhogy majd ha esetleg lesz egy kritika a zárás után, akkor ott majd kifejtem a véleményem. :)

Sámán - 2017. 07. 28. 10:58

Én kicsit elcsúsztam a sorozattal, most daráltam be az évad második felét. Vissza gondolva, jobb, és pörgősebb volt mint az első 10 rész.
Kicsit félre akartam most tenni, és később pótolni a 3.évadot, de ennyire jó lett? Mert akkor lehet neki kéne állnom még most. :D

Iceman - 2017. 07. 28. 22:24

Kicsit olyan fura nekem ez a harmadik évad, mintha sehová se tartana, mégis tetszik. Ez a 9.rész meg…rég voltam ennyire lesokkolva:D Remélem tényleg meglépik, úgy tényleg egy keserédes lezárása lehetne ennek a sorozatnak.

lostfanka - 2017. 10. 29. 13:10

Nos en befejeztem, es nagyon sajnalom hogy vege. Ritkan latni ennyire eros csaladi dramat. A vege meg egyszeruen brutal volt. Az egyik legjobb sorozat lezaras.

majomka - 2018. 02. 26. 20:21

Életem meghatározó sorozat-élménye. Adózzunk egy perc néma csenddel eme korszakos remekmű nagysága előtt!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz