login |

Pilot: Case

2016. 08. 28. 21:23 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika, pilot-mustra,

Egyszerűen nem értem, hogy ha már izlandi a sorozat, akkor ebből miért nem érezni semmit? Hihetetlenül semmilyen az egész, mindenféle vizuális hangulat nélkül.

case1

A történet röviden annyi, hogy egy látszólag öngyilkost lányt találnak a Reykjavíki Nemzeti Színházban. Páran megoldottnak jelölnék az ügyet, de az egyik főszereplő nyomozó nem nagyon hajlik erre, és sajnos igaza is lesz. És akkor kezdődhet a tettes előkerítése.

A legnagyobb bajom tényleg az volt, hogy semmiféle hangulat nem sütött belőle. Nem azt mondom, hogy folyamatosan szakadni kéne az esőnek, egyszerűen csak mutatni kéne a helyszíneket kívülről is. Ebben a pilotban csomószor csak váltottak a szobák között, mindenféle alapozó külső felvétel nélkül. Nem volt nehéz követni a látottakat, de ezt nem így kellene csinálni.

case2

Konkrétan szappanoperás hatású volt, hogy mindig kis szobákban beszélgetnek. Nem érezni, hol vannak. A szereplők sok mindent csak szóban emlegetnek, semmi igazi “show, don’t tell”. Pedig a folyamatos napfényből, az éjszaka hiányából tutira lehetett volna valami extra nyomasztást kicsikarni egy kis kreativitással és valamivel több pénzzel, mint amit erre szántak.

Azért az előbb említett hibákat valamennyire ellensúlyozzák a durván sérült karakterek, hiszen mindenki komoly csomaggal érkezik az eseményekbe. Viszont ennyi nem elég egy ilyen típusú nyomozós sorozatnál – legalábbis nekem nem. A kettő összhangja kell, különben csak egy időkidobós középszer a végeredmény. Mint a Case esetében is.

case3

A magyar címe amúgy Gyilkosság Reykjavíkban, a Cinemax-on megy, sőt, már le is futott az első szezon – és részemről 5/10 a kezdés. Persze a rész végén van 2 perc, ami nagyon hangulatos, egy csávó néz a városra, miközben valamit csinál, na de ez 2 perc a 48-ból…

5 hozzászólás Ne habozz!

Stewie - 2016. 08. 28. 23:06

ma néztem meg az utolsó részt,nem volt számomra nagy eresztés,de kíváncsiságból végig néztem az összes részt,ha nem lesz folytatása,azt se fogom sajnálni

Platschu - 2016. 08. 29. 08:07

Én nem láttam, de azért nem semmi, hogy egy ilyen kis lélekszámú ország is csak el tudja adni a sorozatát annyira, hogy megnézitek. :)

Snoopyzit30 - 2016. 08. 29. 09:49

Én hamar túlléptem azon, hogy kicsit steril az egész. Néha nem rossz nézni valami mást és úgy a 8. részig még elvoltam vele (bár szerintem sem több 5-6/10-nél), de most a 9. résznél besokalltam. Olyan szinten volt gagyi a történetvezetés, hogy az megölte amit az előző 8 részben még érdekesnek találtam. Ezek után már meg fogom nézni az évadzárót, mert a 9. rész végén volt egy pici meglepetés, de aztán ha lesz folytatás azt biztosan nem fogom nézni.

winnie - 2016. 08. 29. 09:58

Platschu: a jó sorozat nem hiszem, hogy lélekszámról függ. én legalábbis nem nézem azt, hogy melyik ország gyártja. bemutatták itthon is, adja magát, hogy bepróbálja az ember.

arról nem is beszélve, hogy én nem is láttam még rossz izlandi filmet (101 Reykavik, Madárkák, Fúsi, Kosok, Vérvonal, A tenger, Dermesztő mélység) vagy sorozatot (Trapped). Persze ez annak köszönhető, hogy a forgalmazók elvégzik helyettünk az előválogatást.

Snoopyzit30 - 2016. 09. 01. 19:23

Nekem most esett le, hogy csak 9 részes és nem 10, szóval ennyit az évadzáró várásáról. A 9. rész végi mini cliffhanger, akkor az úgy mi volt?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz