login |

Pilot-mustra: Single By 30 – 1×01

2016. 08. 28. 15:50 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Azt hiszem, hogy a YouTube Red új sorozatának (nem írom, hogy komédia, de ettől még könnyed, romantikus, fiatalos valami, és kábé 25 perces) az alapötlete nem feltétlenül eredeti, de ettől függetlenül mindig is izgalmasnak találtam a “ha x éves korunkra még szinglik leszünk, összeházasodunk”-fogadalmat, főleg azért, mert érdekelt, hogy miképpen tudják ezt a sztorit kanyarítani.

A Single By 30 esetében 2002-ben két középiskolás fogadkozik a fenti szellemben, nyilván egyik sem hiszi, hogy 30 évesen nem fog tartós kapcsolatban élni, és 2016-ban sor kerülhet a “számonkérésre”. Bár a fogadalom nagyjából kiment a fejükből, mikor egyikük betölti a 30-at, hirtelen beugrik neki, hogy mit is beszéltek meg.

SINGLE BY 30 – 1×01 – 5/10

   Single By 30-1x01-04

A csavar az, hogy a páros tagjai már jó ideje nem találkoztak, így kvázi újra meg kell ismerniük egymást, no meg ezt az apropót nem is arra használják fel, hogy egymással járjanak (az egyikük még 29), de legalább ismét összehozza őket a fogadalom.

Persze nem csak róluk szól a sorozat, képbe kerülnek mindkét oldalról a barátok, említés szintjén a korábbi kapcsolatok, sőt, még a szülők is, de a fősodor adott lenne papíron, más kérdés, hogy az egyértelmű irány erőltetése helyett a Single By 30-s gárda inkább másfelől akarja megközelíteni a problémakört. És inkább ezt a 30-ba forduló, de még gondtalan generációt mutatják meg nekünk.

Single By 30-1x01-03

És a pilot nézése közben rá kellett döbbennem, hogy ez az a korosztály, mely a legtávolabb esik tőlem. Ha gyerekekről vagy tinikről szól egy sorozat, akkor lazán rájuk hangolódok, talán még a fiatal huszonévesekre is, de itt néztem a harminc fele közelítőket, és marhára nem sikerült átéreznem a problémáikat, idegenek voltak számomra a figurák. El nem tudom képzelni, miért. Nem létezik, hogy ekkora legyen a különbség egy 22 és egy 30 éves között.

Mindenesetre, ha már YouTube-os a sorozat, ezt a generációt (is) a közösségi oldalak korosztályaként mutatják be – és ki tudja, talán ez az oka annak, hogy ennyire távol éreztem őket magamtól, s ennek köszönhetően a pilot sem nyűgözött le annyira, mint egyébként egy aranyosnak szánt romantikus komédiától megszoktam volna.

Single By 30-1x01-02

A végén kapott egy apró csavart a pilot, ami nem túl biztató irányt jelez (én egy flashforward-nak jobban örültem volna), de nem is az zavar, hogy a sztori merre mutat, hanem inkább az, hogy kiszámíthatónak tűnik a sorozat. Persze ki tudja, hány évad készül belőle, de nincs az az isten, hogy a két főhős ne egymás mellett kössön ki, nem? Vagy lesz olyan, aki nem kettejüknek szurkol?

Passz, de túl szimpatikusak és túl jók mutatnak együtt, hogy ne jöjjenek össze, és innentől kezdve minden más csak akadálynak, késleltetésnek fog hatni. Gondolom én, legalábbis. Remélem, a készítők kikerülik ezt.

Single By 30-1x01-05

(A Single By 30 pilotja itt nézhető meg – a többi rész a YouTube Red-en fizetős, de elvileg, legalábbis a korábbi példák alapján, a szokott módon elérhető lesz idővel. A sorozat egy korábbi websorozat alapján készült (annak itt a pilotja – érdekes látni, hogy mi mindenen változtattak).)

6 hozzászólás Ne habozz!

NitRo - 2016. 08. 28. 16:12

Nekem nagyon bejött az első rész, de sajnos Romániában nincs sem YouTube Red, sem olyan, hogy fizetek valamiért az oldalon… Én teljesen átéreztem az egészet, ugyanis a 28 évemmel ennek a generációnak a tagja vagyok. A csajba pedig rendesen szerelmes lettem!

Steven Great - 2016. 08. 28. 20:33

Szerintem aranyos volt, sütött belőle a feelgood. Jöhet a 2. rész. 7,5/10.

Thomas - 2016. 08. 28. 22:43

Most csak így spontán belenéztem, a rendkívül erőltetett nyitójelenet után még 10 percet láttam, de annyira süt belőle az olcsóság, mint a Still the King-ből, szóval nem fogom tovább erőltetni. És nekem a 3. képen látható csaj sokkal szimpibb, mint a főszereplő, de gondolom ő nem sokat fog szerepelni.

carpediem - 2016. 08. 29. 00:13

szerintem akkora generációs szakadék kevés van mint ma egy 22 éves és 30 éves között. különösen ha magyar érts 89 után született vagy átmeneti generáció. szóval ez átérezhető.feelgoodsága bejött, meg fentit is átéreztem, de ahogy thomas mondta érződött az orcsóság, így nem fog érdekelni hosszú távon

dragon1986 - 2016. 08. 29. 21:55

NitRo ferjhez ment mar :D

utobbi ketevben ugyanannyira vagyok youtubejunkie mint sorozatjunkie vagy mint itt sokan sorozatjunkie

ezert nem nagyon izgat, hogy milyen a minoseg mivel jo latni a sok ismeros arcokat :D

Thomas: https://www.youtube.com/user/AnnaAkana itt a youtube-ja amugy humorista

Cyberbird - 2016. 08. 30. 11:28

Megprobaltam vegignezni, mint 31 eves ferfiember, de a nyitojelenetnel a hajamat teptem, utana pedig meg kb 3 percet birtam, aztan bezartam inkabb.

Ugyerzem ennek nem en vagyok a celkozonsege.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz